Scent Bar XXXIII - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-06, 18:00   #4801
Miciel
Wpisz tu zomzing

Dot.: Scent Bar XXXIII

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
aha i po czym poznać że avocado jest dobre tzn nadaje się do napoczęcia bo mam na stanie i chcę szybko użyć z krewetkom - jutro najdalej
ogonek się wcisa

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 18:03   #4802
Spoora
Zakorzenienie

Znalazłam takie info na mlecznym ząbku :

U 3,5 letniego dziecka zauważyłam, że obok górnej piątki od strony wewnętrznej rośnie drugi ząb. Stomatolog stwierdził, że nie jest to drugi ząb, tylko ząb-piątka jest taki duży i posiada nie 4 jak u wszystkich tylko 6 kiełków-rogów, standardowe 4 i jeszcze dwa mniejsze od strony wewnętrznej jamy ustnej. Czy mogę prosić o więcej informacji na ten temat, bo pomimo zapewnienia, że wszystko jest w porządku, czuję jednak niepokój, że tylne zęby są takie duże. Czy nie będzie to utrudniało rozwoju dziecka?
Odp.: Stomatolog ma rację . Mamy tu do czynienia z guzkiem Carebellego. Jest to zmiana morfologiczna spotykana właśnie w mlecznych górnych zębach trzonowych. Jest to dziedziczone w sposób dominujący i występuje one w ponad 90% w rasie kaukaskiej. Może to być też tzw. ząb olbrzymi, który prowadzi do powstania zaburzeń zgryzowych. Należy ocenić czy ząb Państwa dziecka nie przeszkadza w zgryzie (kalką stomatologiczną) i ewentualnie podpiłowuje się taki guzek.

teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 18:04   #4803
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Dziś odwiedziłam chyba najbliższe mi miejsce wakacyjne- jeziorko typu oczko wodne w dole morenowym, otoczone lasem, z tylko wąskim dojściem...zryczałam się jak bóbr- ze szczęścia...Ostatnio byłam tam 25 lat temu- nic się nie zmieniło, tylko pomost popadł w ruinę
Jak przenosiny w czasie-uwierzyłabym tam we wszystko
Tak więc Wojtek zafundował mi jedną z najpiękniejszych chwil w życiu...a było ich może 5? 7? Takich naprawdę niezwykłych
Coś pięknego

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Tylko, żeby nie trzeba było tego jakoś usuwać
Obawiałem się właśnie, że zapytasz (ale na 100% niczego Ci powiedzieć nie mogę)

---

Napiszę coś mądrego:

(5aR-(3aS*,5aα,8b,8aS*,9a,10aα))-9-(1,1-dimetylometylo)-10,10a-dihydro-8,9-dihydroxy-4H,5aH,9H-furo(2,3-b)furo(3',2':2,3)cyclopent a (1,2-c)furan-2,4,7(3H,8H)-trion),

w skrócie: bilobalid
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 18:15   #4804
Maja102
Zakorzenienie

Ju to fajnie

Spoo, ale to jest mleczny ząb? A to luuz... ze stałymi gorzej

i żądam powrotu Twilight Moon na fińską scenę metalową!
nigdzie nie można ich piosenek znaleźć poza majspejsem

edit: łooożesz... i chcę na koncert descentów

(no i nie umem wstawiać łobracka w treść posta, a tylko zał, no)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tumblr_lmi4l7yGtU1qaiybpo1_500.jpg (156,8 KB, 25 załadowań)

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2011-10-06 o 18:27
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 18:25   #4805
Pin up girl
Zakorzenienie

Ziuuuty

Pierwszy raz coś wygrałam
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 18:28   #4806
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Już nie dyskutuję- nie mam argumentów
wiesz, dlaczego tak napisałam- ze swojego punktu widzenia...
Justynko, wydaje mi się że wzięłaś moje słowa osobiście i że Cię uraziły, nie miałam zupełnie takiego zamiaru, słowo. Jeśli jakiś temat jest nam bliski to wiadomo że z naszego własnego punktu widzenia wygląda on inaczej, niż wygląda on dla osób patrzących na ten sam temat z zewnątrz...

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
lukłam na to logo
moje pierwsze skojarzenie ze orzeł idzie o kulach....
wiec moze to powinno byc logo KUL-u?

Cytat:

Kameno
- ja z Waszej dyskusji o znakach logo zrozumiąłam że mówicie o czym innym - a mianowicie chyba Karkki to napisąła

czym innym jest -i tu to o czym piszesz logo w momencie tworzenia się firmy - gdy jest cąłkiem nieznana - i nie posiada żadnej wartosci jeszcze

a czym innym nowe logo do np fuzji itepe - słynny bank kredytbank( sorry nie kredytbank, zara se znajdę który bo zapomłam) bank BPH - ludzie jak kręgle - tu pasują słowa Polly

Ja was rozumiem ale mówicie o innych stronach medalu tego samego zjawiska

tak to odbieram ja - laik
Musiałam przegapić posta Karkki, bardzo możliwe że właśnie tak jest, przy czym nie zapominajmy że też jestem laikiem.

ludzie jak kręgle

Cytat:
i tak i nie najkrócej mówiąc.
chodzi głównie o to ze logo nie bierze sie znikąd-naprawde.
logo uczestniczy w budowie marki więc wpływa na wartość firmy

ja mogę nie wiedziec jaką misje ma dana firma-co nie znaczy ze takie korelacje nie zachodzą

co do pogrubionego- widze ze jednak logo to wyraza bardzo dobrze specyfike firmy
co do różnych tam jeszcze to mam tu logo-przysłowiowe nic nie wyrażające kółko

http://sadeczanin.info/content/uploa...brainville.jpg

a tu filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=RB-_A...ature=youtu.be

dokładniej nie jestem w stanie tego wszystkigo wyjaśnic, bo takie zagadnienia sie studiuje przez4 lata a mnie szkolili tylko 12 godzin
Mam pytanie do pogrubionego - w jaki sposób i co wyraża? i ile osób to odczyta? no serio, nie rozumiem jaka by była różnica gdyby na kompjutrach zamiast jabłka był napis Apple krojem tym co logo Microsoftu a cała reszta byłaby bez zmian?

Inne przykłady, co wyraża takie 3M? albo logo Klubu Stodoła? I co wyraża to dwubarwne kółko - zakładając że nie widziałaś zalinkowanego filmiku? Bo wszystko jest jasne na poziomie symboliki i teorii ale odbiorca widzi dwubarwne kółko czy kombinację cyfry 3 z literą M czy też nadgryzione jabłko, które nie mówią mu kompletnie nic. Bo jednak dzisiejszy świat jest wg mnie wyprany z symboliki... mało kto analizuje czy czerwień coś przekazuje? czy ten kształt do czegoś nawiązuje?

Kurde, w sumie sama nie wiem co chcę wyrazić, chyba to że specjaliści od identyfikacji wizualnej mogą wymyślić dokładnie to samo co osoba bez przygotowania teoretycznego, tylko będą potrafili obudować to teorią... a z praktycznego punktu widzenia nie będzie żadnej różnicy... I co przyjdzie komu z teorii jak zamawiający się skrzywi na projekt i powie: to mi się nie podoba....?
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 18:31   #4807
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
ogonek się wcisa
senkju

juz zrobiłam - było idealne ( oczywista z amtką zrobiłyśmy w sklepie obciach ona: "popukaj w niego " i pukałyśmy w avocado ale wczorajsze rady że musi ustępować pod naciskiem pomogły i dziś miałam idealne, maślane mrrrrrrrrrrrrrr

no ale krewetki cuś twardawe wyjszły to dla mnie nowość

bidna Florka ciekawe jak tam z powrotem po "podróży" lekarzanej

współczuję wycieczki
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-06, 18:36   #4808
Maja102
Zakorzenienie

http://www.kwejk.pl/obrazek/538680/t...iony,film.html

no i co Wam wyszło?
Stary 2011-10-06, 18:38   #4809
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
I w ogóle chyba muszę iść z dzieciem do zębologa Ma jakieś zmutowane górne piątki Tak jakby obok zęba, zaczynał rosnąć drugi ząb? ( nie za, tylko obok w stronę podniebienia) Czy któraś dzieciowa miała u swego dziecia coś podobnego może?
Cytat:
Znalazłam takie info na mlecznym ząbku :
U 3,5 letniego dziecka zauważyłam, że obok górnej piątki od strony wewnętrznej rośnie drugi ząb. Stomatolog stwierdził, że nie jest to drugi ząb, tylko ząb-piątka jest taki duży i posiada nie 4 jak u wszystkich tylko 6 kiełków-rogów, standardowe 4 i jeszcze dwa mniejsze od strony wewnętrznej jamy ustnej. Czy mogę prosić o więcej informacji na ten temat, bo pomimo zapewnienia, że wszystko jest w porządku, czuję jednak niepokój, że tylne zęby są takie duże. Czy nie będzie to utrudniało rozwoju dziecka?
Odp.: Stomatolog ma rację . Mamy tu do czynienia z guzkiem Carebellego. Jest to zmiana morfologiczna spotykana właśnie w mlecznych górnych zębach trzonowych. Jest to dziedziczone w sposób dominujący i występuje one w ponad 90% w rasie kaukaskiej. Może to być też tzw. ząb olbrzymi, który prowadzi do powstania zaburzeń zgryzowych. Należy ocenić czy ząb Państwa dziecka nie przeszkadza w zgryzie (kalką stomatologiczną) i ewentualnie podpiłowuje się taki guzek.
oj, może nie będzie to aż tak przerażające jak ząb olbrzymi i konieczność piłowania ja osobiście miałam zęby w nietypowym miejscu, bo stałe wyrosły zanim mleczne wypadły i rosły sobie równolegle, mleczne pod a stałe nad.. a jak mleczne wypadły to stałe grzecznie powędrowały na swoje miejsca

Cytat:
Dziś odwiedziłam chyba najbliższe mi miejsce wakacyjne- jeziorko typu oczko wodne w dole morenowym, otoczone lasem, z tylko wąskim dojściem...zryczałam się jak bóbr- ze szczęścia...Ostatnio byłam tam 25 lat temu- nic się nie zmieniło, tylko pomost popadł w ruinę
Jak przenosiny w czasie-uwierzyłabym tam we wszystko
Tak więc Wojtek zafundował mi jedną z najpiękniejszych chwil w życiu...a było ich może 5? 7? Takich naprawdę niezwykłych

"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2011-10-06, 18:40   #4810
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
i jak Tobie łon pachnie? na Tobie?
Wędzoneczka przez krótką chwilę a potem słodka herbata, gorąca, z przyprawami i cukrem. Raczej prosty zapach ale kojarzy się z zimą, domem, kominkiem, kotem na kolanach i książką.

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
chyba, że wolisz w wersji chudej, średniowłosej iponizej 20-tki,
http://a2.ec-images.myspacecdn.com/i...44273a7a/l.jpg
No spoko, spoko Ale "blondyn znajomek" najfajniejszy

Dziękuję wsiem za gratulancje

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 18:45   #4811
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
eeeeeeeeee no ja się nie przyznam pierwsza - ale powiem ze mi to nie wyszło - albo ja mnożyć nie umiem
albo wszystkim wychodzi to samo
wiedziałam

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Wędzoneczka przez krótką chwilę a potem słodka herbata, gorąca, z przyprawami i cukrem. Raczej prosty zapach ale kojarzy się z zimą, domem, kominkiem, kotem na kolanach i książką.
heh, no to szczęściara - u mnie wędzoneczka zbyt długo - a potem ciągle kominkowo - tzn taka herbata z cukrem nie chciała wyjść, nie taka jak bym chciała - ogólnie nie był zły ale też z racji ze nie zachwycał to poleciał - może to źle? może mu zrobiłam weryfikacyjny test w złym momencie? no cóż nie dowiemy się

chciałbym powąchać na Tobie zapachy nie tylko na Tobie

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2011-10-06 o 18:51

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-06, 18:58   #4812
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:

Spoko

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
Kurde, w sumie sama nie wiem co chcę wyrazić, chyba to że specjaliści od identyfikacji wizualnej mogą wymyślić dokładnie to samo co osoba bez przygotowania teoretycznego, tylko będą potrafili obudować to teorią... a z praktycznego punktu widzenia nie będzie żadnej różnicy... I co przyjdzie komu z teorii jak zamawiający się skrzywi na projekt i powie: to mi się nie podoba....?
Ja mam analogiczne odczucia jak Kamena.
Dzielę znaki formowe na znane i nieznane, fajne i niefajne - ale nawet fajny i znany nie skłoni mnie do zakupu jeśli produkt jest do bani. Właściwie widzę jedną zaletę znaków charakterystycznych - odróżniam je na półce w sklepie bez okularów Co nie znaczy, że kupię Coca Colę jeśli obok stoi jej tańszy odpowiednik made by Tesco.
I dla mnie to też kółka i krzyżyki, które wartości nabierają dopiero jeśli produkt mnie zadowala i pozwalają łatwiej go odróżnić. Choć niewątpliwie w teorii mają reprezentować firmę i niby budować jej wizerunek co jest dla mnie w sumie niejasne. Ale ja nigdy nie rozumiałam strategii marketingowych i reklamy nie bardzo mnie wzruszają. Tzn. rozumiem budowanie wizerunku jeśli np. logo jest jakieś gotyckie a firma sprzedaje mhroczne kiecki. Ale np. Nike vs Adidas? Co mnie obchodzi które logo ładniejsze. Tańsze buty wezmę albo wygodniejsze
No ale ja jestem prosty człek oderwany granatem od pługa.

Cytat:
i żądam powrotu Twilight Moon na fińską scenę metalową!
Myślałam, że Ty o Zmierzchu piszesz

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
heh, no to szczęściara - u mnie wędzoneczka zbyt długo - a potem ciągle kominkowo - tzn taka herbata z cukrem nie chciała wyjść, nie taka jak bym chciała - ogólnie nie był zły ale też z racji ze nie zachwycał to poleciał - może to źle? może mu zrobiłam weryfikacyjny test w złym momencie? no cóż nie dowiemy się
O widzisz, a ja zazdroszczę bo dla mnie ten początek jest najfajniejszy. A potem trochę nuda... Ale bardzo sympatyczna, zimowa nuda

Stary 2011-10-06, 19:00   #4813
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Justynko, wydaje mi się że wzięłaś moje słowa osobiście i że Cię uraziły, nie miałam zupełnie takiego zamiaru, słowo. Jeśli jakiś temat jest nam bliski to wiadomo że z naszego własnego punktu widzenia wygląda on inaczej, niż wygląda on dla osób patrzących na ten sam temat z zewnątrz...

Musiałam przegapić posta Karkki, bardzo możliwe że właśnie tak jest, przy czym nie zapominajmy że też jestem laikiem.

ludzie jak kręgle

Mam pytanie do pogrubionego - w jaki sposób i co wyraża? i ile osób to odczyta? no serio, nie rozumiem jaka by była różnica gdyby na kompjutrach zamiast jabłka był napis Apple krojem tym co logo Microsoftu a cała reszta byłaby bez zmian?

Inne przykłady, co wyraża takie 3M? albo logo Klubu Stodoła? I co wyraża to dwubarwne kółko - zakładając że nie widziałaś zalinkowanego filmiku? Bo wszystko jest jasne na poziomie symboliki i teorii ale odbiorca widzi dwubarwne kółko czy kombinację cyfry 3 z literą M czy też nadgryzione jabłko, które nie mówią mu kompletnie nic. Bo jednak dzisiejszy świat jest wg mnie wyprany z symboliki... mało kto analizuje czy czerwień coś przekazuje? czy ten kształt do czegoś nawiązuje?

chodzi o postrzeganie podświadome ( po części) nie trzeba nic analizować a człowiek i tak odbiera kolor , kształt liter, to czy w logo jest kółko, kwadrat czy glut ma ogromne znaczenie.
i nie chodzi o to by odczytac z logo wprost jakies tam tresci-ale o emocje i skojarzenia jakie budzi

weźmy np niech bedzie Nike i IBM. nawet nie znając kompletnie produktów kazdy w ciemno dobrze wybierze które logo jest logiem marki sportowej a które komputerowej-i własnie o to chodzi po krótce (po bardzo wielkiej krótce )

co do jabłka kóre nic nie mówi- owszem ktos widzi jabłko i wie ze to logo firmy z jajem ,działającej niestndartowo i nie ma wątpliwości ze być moze jest to logo prokuratury generalnej

co do postrzegania logo jeszcze -idziesz galerią handlową i po nazwach firm wiesz do kogo są skierowane-nie musisz nawet znać tych marek (mam tu na mysli ciuchowe)

dalej-idziesz szukać sprzetów do chaupy-masz nanu nana, home& you, duka, almi decor, villeroy& bosh-po samych napisach mozna je uszeregować co do poziomu cen
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 19:07   #4814
pin3ska
Zakorzenienie

Cytat:
Tam, gdzie się piorą po gębach, czy mi się pomyliło?

Dokładnie tam

Oj, nie mogło mnie tam zabraknać

...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel)
pin3ska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 19:16   #4815
Polly_
grozi wypollizowaniem

apropo loga
zapraszam na logocasting

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-06, 19:20   #4816
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Ja mam analogiczne odczucia jak Kamena.
Dzielę znaki formowe na znane i nieznane, fajne i niefajne - ale nawet fajny i znany nie skłoni mnie do zakupu jeśli produkt jest do bani. Właściwie widzę jedną zaletę znaków charakterystycznych - odróżniam je na półce w sklepie bez okularów Co nie znaczy, że kupię Coca Colę jeśli obok stoi jej tańszy odpowiednik made by Tesco.
I dla mnie to też kółka i krzyżyki, które wartości nabierają dopiero jeśli produkt mnie zadowala i pozwalają łatwiej go odróżnić. Choć niewątpliwie w teorii mają reprezentować firmę i niby budować jej wizerunek co jest dla mnie w sumie niejasne. Ale ja nigdy nie rozumiałam strategii marketingowych i reklamy nie bardzo mnie wzruszają. Tzn. rozumiem budowanie wizerunku jeśli np. logo jest jakieś gotyckie a firma sprzedaje mhroczne kiecki. Ale np. Nike vs Adidas? Co mnie obchodzi które logo ładniejsze. Tańsze buty wezmę albo wygodniejsze
No ale ja jestem prosty człek oderwany granatem od pługa.
to ja też od pługa
Nawet kiedyś tam czytałam trochę na te tematy i niby wydaje mi się że łapię przekaz ale na rzeczywistość nie udaje mi się tego przełożyć...

Cytat:
chodzi o postrzeganie podświadome ( po części) nie trzeba nic analizować a człowiek i tak odbiera kolor , kształt liter, to czy w logo jest kółko, kwadrat czy glut ma ogromne znaczenie.
i nie chodzi o to by odczytac z logo wprost jakies tam tresci-ale o emocje i skojarzenia jakie budzi
ok, to rozumiem, ale...

Cytat:
weźmy np niech bedzie Nike i IBM. nawet nie znając kompletnie produktów kazdy w ciemno dobrze wybierze które logo jest logiem marki sportowej a które komputerowej-i własnie o to chodzi po krótce (po bardzo wielkiej krótce )
jak masz te dwa loga i te dwie branże do wyboru to owszem, całkiem możliwe, w ciemno nie sądzę by ktokolwiek dobrze wybrał zakładając że te loga widzi pierwszy raz a branż jest milion.

Cytat:
co do jabłka kóre nic nie mówi- owszem ktos widzi jabłko i wie ze to logo firmy z jajem ,działającej niestndartowo i nie ma wątpliwości ze być moze jest to logo prokuratury generalnej
nie? może jest to firma produkująca żarcie ekologiczne?

Cytat:
co do postrzegania logo jeszcze -idziesz galerią handlową i po nazwach firm wiesz do kogo są skierowane-nie musisz nawet znać tych marek (mam tu na mysli ciuchowe)
nie? skąd?

Cytat:
dalej-idziesz szukać sprzetów do chaupy-masz nanu nana, home& you, duka, almi decor, villeroy& bosh-po samych napisach mozna je uszeregować co do poziomu cen
nie? skąd?

szczególnie tych dwóch ostatnich nie łapię, skąd mam widzieć czy nanu nana jest droższa czy tańsza od duki? i do kogo jest skierowany stradivarius i co w tym sklepie będzie?

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2011-10-06, 19:21   #4817
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
apropo loga
zapraszam na logocasting
głosuje na pierwsze i logo wizażu

drugie coś hipnotyzuje i porusza się w oczach jak te magiczne obrazki...
pierwsze stabilne i zrozumiałe, gdyby nie kropa, to można by zrobić odbicie lustrzane korytarzy - ułożyłyby się w "S"

Edytowane przez Betty83
Czas edycji: 2011-10-06 o 19:25
Betty83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 19:25   #4818
Miciel
Wpisz tu zomzing

Ogonie, to bardziej czerwone

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 19:28   #4819
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:

Spoo, ale to jest mleczny ząb? A to luuz... ze stałymi gorzej
No mleczny

Cytat:

Cytat:
oj, może nie będzie to aż tak przerażające jak ząb olbrzymi i konieczność piłowania ja osobiście miałam zęby w nietypowym miejscu, bo stałe wyrosły zanim mleczne wypadły i rosły sobie równolegle, mleczne pod a stałe nad.. a jak mleczne wypadły to stałe grzecznie powędrowały na swoje miejsca
Sprytne
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 19:30   #4820
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
nie? skąd?

nie? skąd?

Ja bym w ciemno powiedziała, że Duka i Nanu Nani to jakiś dziecki asortyment. Stradivarius sklep dla muzyków. Atmosphere dla spadochroniarzy a Zara dla spóźnialskich
H&M dla chamów

Stary 2011-10-06, 19:34   #4821
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

jak masz te dwa loga i te dwie branże do wyboru to owszem, całkiem możliwe, w ciemno nie sądzę by ktokolwiek dobrze wybrał zakładając że te loga widzi pierwszy raz a branż jest milion.

nie? może jest to firma produkująca żarcie ekologiczne?

nie? skąd?

nie? skąd?

szczególnie tych dwóch ostatnich nie łapię, skąd mam widzieć czy nanu nana jest droższa czy tańsza od duki? i do kogo jest skierowany stradivarius i co w tym sklepie będzie?
o to ja jestem ciekawym przykładem bo nie znam nanu nana wcale a i duke ino pobieżnie - netowo we sklepie nie byłam we życiu oraz Stradivariusa nei znam tzn wiem ze istnieje jako ciuchowy sklep ale nie wiem jakie ma ciuchy

i mogę wam po logach ino stwierdzić - bo nie wiem nic o branżach - now iem zę Duka nie tania ale nie wiem jak ona ma się względem reszty sklepów bo ich nie znam - znam nazwy ale nie znam rodzaju asortymentu i cen

no to jako nicniewiedząca ( na prawde nie chadzam na wycieczki po marketach) stwierdzam ze Stradivarius to chyba musi być dla młodzieży w stylu Reporter ino bardziej w hippi boho ( jesli tak to musze poznać ten sklep) ale chyba cenowo podobnei do Reserved - serio nic nie wiem o ich ciuchach

no a Duki - duka ma minimalistyczne logo - co moze sugerować drogość

nanu nana - to chyba meble dla niemowlaków - coś jak smyk - nie sądzę by było fancy
Almi Decor sprytnie sugeruje retro poprzez fhransuskie e

villeroy&boch - bym pomyślała że to łaźnie, łazienki, ewentualnie ceramika - i rysunek sugeruje że może retro tesz, takie w stylu klasycznym czyli antycznym

czy dobrze odczytałam loga?

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:

Ja bym w ciemno powiedziała, że Duka i Nanu Nani to jakiś dziecki asortyment. Stradivarius sklep dla muzyków. Atmosphere dla spadochroniarzy a Zara dla spóźnialskich
H&M dla chamów

Polly - drugie cerwone - przejrzystsze - przyjemniej sie patrzy - jakby skończone

Czas edycji: 2011-10-06 o 19:39
Stary 2011-10-06, 19:36   #4822
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

nie? skąd?

nie? skąd?

łapiesz tylko nie chcesz sie wczuć
wez se te 4 loga i patrz na nie - powinnać poczuc cene

no nie mów ze nie czujesz targetu po logu porównując np cropp town i wallis?

na dole 2 linki i pytanie za 100 pktów-w ktorym sklepie mozna kupic cos taniego na prezent-patrzymy tylko na logo

http://www.google.pl/imgres?q=almi+d...8&tx=156&ty=81

http://www.flickr.com/photos/coopergriggs/5242571398/

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2011-10-06 o 19:44
Stary 2011-10-06, 19:37   #4823
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Kupiłam se T4T

zazdroszczę straszliwie
Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość

U Was też tak wieje? U siostry w bloku wyfruwają z balkonów poduszki, prześcieradła, pokrowce na krzesła i inne, niezidentyfikowane, szmaty (byłem z psem na spacerze, i zaczepiła mnie starsza kobieta stojąca balkonie, czy nie wiem, czyja to ta poduszka w żółtym obleczyniu, którą ma na balkonie)
u mnie tez wiele ale nic nie lata
Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość

Na mnie T4T pachnie najpierw dużą ilością dymu wędzarnianego , a potem bardzo przyjemnie i słodko i cieplutko
na mnie takoż
Cytat:

I w ogóle chyba muszę iść z dzieciem do zębologa Ma jakieś zmutowane górne piątki Tak jakby obok zęba, zaczynał rosnąć drugi ząb? ( nie za, tylko obok w stronę podniebienia) Czy któraś dzieciowa miała u swego dziecia coś podobnego może?

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość
Ziuuuty

Pierwszy raz coś wygrałam
co wygrałaś?

Nie mam siły pisać światłych rzeczy, zakupy z siss oraz kurs tańca mnie wykończyły, idę zjeść jajo

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-06, 19:37   #4824
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam, że Ty o Zmierzchu piszesz
przez te tłajlajty trudno zespół gdziekolwiek znaleźć
Cytat:

H&M dla chamów

Duka dla dukających

A skoro juz o logo mowa, to nie przestaje mnie zadziwiać nietrafione logo centrum medycznego lim
http://www.r-med.pl/web_images/cmlim1.jpg

Cytat:

no weź, ja nawet nie znam tego drugiego ani zadnych duk, nanów itp

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2011-10-06 o 19:40
Stary 2011-10-06, 19:40   #4825
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
o to ja jestem ciekawym przykładem bo nie znam nanu nana wcale a i duke ino pobieżnie - netowo we sklepie nie byłam we życiu oraz Stradivariusa nei znam tzn wiem ze istnieje jako ciuchowy sklep ale nie wiem jakie ma ciuchy

i mogę wam po logach ino stwierdzić - bo nie wiem nic o branżach - now iem zę Duka nie tania ale nie wiem jak ona ma się względem reszty sklepów bo ich nie znam - znam nazwy ale nie znam rodzaju asortymentu i cen

no to jako nicniewiedząca ( na prawde nie chadzam na wycieczki po marketach) stwierdzam ze Stradivarius to chyba musi być dla młodzieży w stylu Reporter ino bardziej w hippi boho ( jesli tak to musze poznać ten sklep) ale chyba cenowo podobnei do Reserved - serio nic nie wiem o ich ciuchach

no a Duki - duka ma minimalistyczne logo - co moze sugerować drogość

nanu nana - to chyba meble dla niemowlaków - coś jak smyk - nie sądzę by było fancy
Almi Decor sprytnie sugeruje retro poprzez fhransuskie e

czy dobrze odczytałam loga?

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Polly - drugie cerwone - przejrzystsze - przyjemniej sie patrzy - jakby skończone

dobrze-i stradi i duke-ale duka nie bardzo droga-raczej srednia, minimalizn loga przekłada sie na minimalizm designy w tym przypadku.
nanu nana to tzw badziewiarnia czyli kupa gratów na prezenty do 30 zeta ,cos taniego do domu itp
Stary 2011-10-06, 19:42   #4826
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
takie boho-rockowe
swego czasu kupowałam tam zegarek na skórzanym pasku z ćwiekami

i zazwyczaj nie zwracam uwagi na logo, tylko na wygląd sklepu - i widać, gdzie rupieciarnia mydło i powidło, a gdzie drożyzna przez ą ę

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2011-10-06 o 19:45
Stary 2011-10-06, 19:46   #4827
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

na dole 2 linki i pytanie za 100 pktów-w ktorym sklepie mozna kupic cos taniego na prezent

http://www.google.pl/imgres?q=almi+d...8&tx=156&ty=81

http://www.flickr.com/photos/coopergriggs/5242571398/
Cytat:
dobrze-i stradi i duke-ale duka nie bardzo droga-raczej srednia, minimalizn loga przekłada sie na minimalizm designy w tym przypadku.
nanu nana to tzw badziewiarnia czyli kupa gratów na prezenty do 30 zeta ,cos taniego do domu itp
tak tylko że to włąsnie kwestia dobrego logo - tożsamego z produktem - bo przykład Apple jest niejednoznaczny - rozpoznawalność - jacha ale juz po fakcie sukcesu firmy - nie dzięki logu śmiem twierdzić

Coca Cola nie zmieniła loga tylko dlatego że pod takim odniosła sukces ale nie dzieki niemu - ono tak jak pisała Kamena - zyskało wartość dzięki sukcesowi firmy

ja myślę ze w sklepowych branżach to nacisk na styl czcionki - to łatwe dosyć - we Wordzie można se zrobić - ten styl zdradza trochu targetu - głównie

Czas edycji: 2011-10-06 o 19:49
Stary 2011-10-06, 19:48   #4828
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:

H&M dla chamów

Cytat:

/
ale ja nie wiem jakie one mają loga, wallis to nawet nie wiem co to jest (sklep z walizami? ) mogę zaraz wyszukać w sieciuni i porównać ale nie o to chyba chodzi tylko o to czy to zauważam będąc na mieście - otóż nie

Cytat:
oesu, a mi nanu nana skojarzyło się z takim dizajnerskim sklepem co to wszystko od 1000 w górę

chyba jednak w grafikach lepiej by mi poszło niż w wyrazach

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

a, i się ten, wpisałam pod logiem nr 2

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2011-10-06, 19:52   #4829
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

ale ja nie wiem jakie one mają loga, wallis to nawet nie wiem co to jest (sklep z walizami? ) mogę zaraz wyszukać w sieciuni i porównać ale nie o to chyba chodzi tylko o to czy to zauważam będąc na mieście - otóż nie

oesu, a mi nanu nana skojarzyło się z takim dizajnerskim sklepem co to wszystko od 1000 w górę

chyba jednak w grafikach lepiej by mi poszło niż w wyrazach

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

a, i się ten, wpisałam pod logiem nr 2

ano linki dałam do logów zeby sie kierowac grafika własnie-czyli logiem
Stary 2011-10-06, 19:52   #4830
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
A skoro juz o logo mowa, to nie przestaje mnie zadziwiać nietrafione logo centrum medycznego lim
http://www.r-med.pl/web_images/cmlim1.jpg
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości