|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#43501 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
SuperaśnieCytat:
Niesamowite ![]() Aż się skuszę na jajco niedługo bo chcę ściągnąć troszkę farbę. Cytat:
|
|||
|
|
|
#43502 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat ze strony internetowej johna mastersa:
Od listopada 2011 roku kosmetyki John Masters Organics będą dostępne na terenie całego kraju w drogieriach Marionnaud |
|
|
|
#43503 |
|
Zadomowienie
|
A to też rozjaśnia?? upss
|
|
|
|
#43504 | |||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
nie wiem skąd ja ten przepis wzięłam szukam w wątku o żelu, ale nie trafiłam niemożliwym jest bym ja go wymyśliła musiałam gdzieś na niego wpaść, ale nie wiem gdzie a prezesem nigdy nie byłam, będzie mi miło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dzięki Basiu W załączniku korkociąg z połowy włosów [i moja blada skóra gratis] tak się zrobiło 1,5 doby po myciu teraz siedzę z babassu na głowie, potem chyba mycie sls, jakaś odżywka d/s na chwilę i płukanka z siemienia. Aparat musiałam oddać rodzicom, więc zdjęć nie będzie chyba, że słabej jakości, bo telefonem...EDIT: Właśnie się poparzyłam płukanką, świetnie
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-10-06 o 20:23 |
|||
|
|
|
#43505 |
|
Zadomowienie
|
A mi jakaś kupa wyszła na głowie... a czas wychodzić aaaa
![]() [IMG] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
|
|
|
|
#43506 |
|
Zakorzenienie
|
Bagheera.
![]() Ta specjalistka tylko sie wylize i ma futro jak ta lala. A my sie musimy tyle nagimnastykowac... |
|
|
|
#43507 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Koty są cudowne
|
|
#43508 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Białko też Ci śmierdzi? Też jakoś zapachu jaja nigdy nie lubiłam, a na włosach o dziwo zapachu w ogóle nie czuję.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Albo jestem mało wymagająca i spodziewam się spłukania farby jak zwykle po 3 tygodniach a ta wyjątkowo się trzyma ![]() Cytat:
ale niestety byłam sama ![]() Cytat:
Jak się w przyszłości nie będziesz bała iść do fryzjera po czymś takim, to podziwiam :/Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
Jedna strona zwija mi się w dwa grube korkociągi a druga faluje byle jak ![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#43509 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
(a przy okazji-kiedy wreszcie wróci prezes od KKU Rybiorek?-w Polsce, tam gdzie jest, nie ma netu? czy czasu z rodziną nie chce tracić na nas?) To kto układa hymn? dzięki Basiu [/QUOTE] Ech, a ja znów daleko wszędzie. A w Poznaniu to gdzie jest ten Mariancośtam? Bo raz na rok bywam (ostatnio nawet w poniedziałek wpadłam na chwilę, ale tylko do Muzycznego na "Zdobyć, utrzymać, porzucic") Cytat:
![]() [QUOTE=sailormaary;2982408 6]A mi jakaś kupa wyszła na głowie... a czas wychodzić aaaa[QUOTE/] ![]() Faktycznie, trochę puchato. ( płukanki lnianej próbowala, a?) Mnie też ostatnio przed wyjsciem nieciekawie się porobiło-sucho, strakowato i przyklapnięto. ps dlaczego mi tu podkreśla, skoro miałam odznaczone podkreślanie? i zniknąć nie chce... Cytat:
Milena, 4cm w ciagu 3 tygodni, toz to rekord świata!!! Rewelacja. Że też ja nie zmierzyłam, zresztą obcięłam przecież z 10 cm, to i tak bym nie wiedziała, ile urosły. Teraz mam niby 42, o ile dobrze mierzę. Zobaczymy za 3 tyg. Mgiełko, Malinko, zazdroszczę spotkania, ja mam do wszystkich daleko... Stefannie, jakoś przegapiłam Twoją koloryzację. Bardzo ładny kolorek, pielęgnowane dalej bedą wyglądały jak gorąca czekolada DMki ![]() Ajrisz, bezczelnie podczytałam wiadomość nie do mnie skierowaną i poogladałam sobie Ciebie na filmach. Uroczo przebierasz. A synchronizacja z koleżankami idealna!
|
|
#43510 |
|
Zakorzenienie
|
pięknowłosa Mgiełka zbagatelizowała moją tragedię włosową
więc nie było pocieszania ![]() a ja idę pichcić lniany i zrobić coś z nimi po swojemu, zobaczymy (na razie naolejowałam alterrą)
|
|
#43511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam taki zawsze po prawej stronie, a ostatnio się i po lewej zrobił pierwszy raz po miodowo-cytrynowej płukance I właśnie sobie nagotowałam żelu lnianego i jutro będzie lniana płukanka, zdam relację, czy u mnie też się spisze Cytat:
Co do pianki z białka, TŻ mi opowiadał, że kiedyś sobie zrobił i nałożył na włosy, bo mu żelu zabrakło - trzyma to to ponoć świetnie, ale zapaszek ponoć dziwny i ciężko zmyć ![]() Jutro już na bank SLS pójdzie, bo już czuć, że włosy potrzebują. Przez miesiąc spróbuję być bardziej ortodoksyjną CG Bez parafiny, bez silikonów, chyba że cykliczny lub zmywalny wodą, jedynie to polimery będą ![]() Tak sobie chłopcy razem śpią, cały czas przytuleni
|
||
|
|
|
#43512 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
I kochane
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#43513 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=myszka2020;29825490]I właśnie sobie nagotowałam żelu lnianego i jutro będzie lniana płukanka, zdam relację, czy u mnie też się spisze
[QUOTE/] Jesli tak-zapraszamy do Klubu(tylko jeszcze nazwy oficjalnej nie ma) Cytat:
) Też miałam myszoskoczka w dzieciństwie, a także myszki białe, świnki morskie, psa, kota, papugi, zeberki, chomiki-te najmniej lubiłam, jakieś mało inteligentne mi się trafily. Oczywiscie nie wszystkie w tym samym czasie, ale bywało, ze mieliśmy istne zoo w domu(mieszkanie w bloku 36m2).Malinko, widocznie nie jest tak źle z tym kolorem, bez powodu Mgielka by nie zbagatelizowała. Poczekamy na jej wersję. A Ty naprawiaj szkody, zrób im dobrze (włoskom). Ooooo, mamy setkę. Trza to opić, niekoniecznie setką(chyba że pokrzywy).
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2011-10-06 o 21:35 |
|
|
|
|
#43514 |
|
Raczkowanie
|
Niech ktoras sie wypowie, moze bedzie wiedziec, bo zastanawiam sie nad tym od dluzszego czasu.... Jak MLEKO (takie ze sklepu) wplynelo by na wlosy ?????
![]() Stosuje do kapieli i skora jest super , czy na wloski tez by zbawiennie wplynelo ??? wypowiedzcie sie, prosze..
|
|
|
|
#43515 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kto chętny do wypróbowania?
|
|
#43516 |
|
Zakorzenienie
|
Chwalę się postępami. Pierwsze zdjęcie z sierpnia, dwa kolejne z wczoraj.
|
|
|
|
#43517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[QUOTE=Ag Rafka;29825902] Cytat:
|
||
|
|
|
#43518 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
A teraz to mam wrażenie że odpowiadam drugi raz :P A co tam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Strasznie Cię proszę o zdjęcie nie tylko przodem. Tyłem trudno ale bokiem się da, spróbuj ![]() No jest puszek. Nie mam konkretnej rady, dba kompleksowo, oleje d/s b/s żel i powinno się uspokoić ;] Cytat:
![]() Cytat:
Płukanka lniaaaaana, płukanka lniaaaaaana Leje się, leje się, od samego raaaaana Falki lejąąąące, loczki L-y-śniąąąące Włosiska, włosiska w oczach piękniejąąąące ![]() teraz keratyna, teraz karetyyyyna i tak się i tak się nałogi zaczyyyyna ![]() Cytat:
Właściwie to nie wiem, po co się czaję :P W końcu jestem zajefajna ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
Jak błyszczą!! Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-10-06 o 21:50 |
|||||||
|
|
|
#43519 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, nie mam już siły na ten susz i puch na głowie
miałam nie narzekać już, ale jak widzę coś takiego to nie mogę wytrzymać tuż przed zrobieniem zdjęć i tak nałożyłam jeszcze na końcówki joaśke z odrobiną olejku kokosowego, więc może wyglądają odrobinę lepiej, ale ogólnie strasznie mnie wkurzają
|
|
#43520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[IMG] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
|
|
|
|
|
#43521 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) I tak kwiczę, jak widzę ten skrętAjrisz. Pikny hymn! Rilla, cudna ta lśniaca słomka!
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2011-10-06 o 22:13 |
|
|
|
|
#43522 |
|
Zadomowienie
|
Agrafka, tak próbowałam, w sumie jestem zadowolona, bo żel jest przynajmniej bardziej równomiernie rozprowadzony na włosach, ale u mnie to co bym na włosy nie nałożyła i tak jest straszny puch
wiem, że skręt jest fajny i w ogóle, ale objętość mnie dobija... właśnie przed chwilą moczyłam włosy (tak porządnie) nałożyłam garniera z avokado i na to żel lniany i mam nadzieję, że rano nie obudzę się z baranem
|
|
#43523 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
![]() Zrób gaz na minimum, żeby ledwo bąbelkowało, przykryj, odczekaj 15 min i voila. 1-2 łyzki na szkl. wody
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
||
|
|
|
#43524 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#43525 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...4&postcount=26
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#43526 |
|
Rozeznanie
|
Volyova, wykorzystam, że jesteś i spytam, czy mogę sobie w podpisie umieścić cytat o falach na oceanie z Twojego bloga? (mantruję go sobie codziennie, by pokochać swoje fale
, choć i tak jak widzę spręzyny, to wzdycham)Rany, znów nie zrobiłam henny
|
#43527 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale odlot, super hymn lnianopłukankolubnych ![]() Cytat:
Cytat:
, lokasy masz przepiękne, a puchem się nie przejmuj. MASZ CUDNE SPIRALKI Ag Rafka, Mariancośtam był kiedyś w Kupcu Poznańskim, ale nie byłam tam już ze 2 lata, więc nie wiem jak teraz. dmka, śliczny korkociąg Ci sie zrobił ![]() Basia, dzięki za szczegóły olejowe Ja od wtorku po hennie, jutro rano mycie - już nie mogę się doczekać,bo od drapania skalpu mam paznokcie tak czarne jakbym się miesiąc nie myła. Jak pamiętam w którą stronę się drapak, to jeszcze jak cię mogę, ale jak się zapomnę, to okropność
|
|||
|
|
|
#43528 | |||
|
Zakorzenienie
|
super było, Malinka to taka fajna dziewczyna no i w koncu moglam pogadac z kims kto nie patrzył na mnie z rozdziawioną buzią jak mówiłam że myłam odzywką włosy
![]() Cytat:
A ja patrze a tam ledwie widać, ze trochę jaśniejsze niż reszta w lagonym przejściu koloru do kolejnych partii włosów. Wygląda całkiem naturalnie i fakt w swietle dziennym mało oglądałam ale autentycznie po opisie to myślałam ze bede rękaw wyciskac bo zapłaczemy się z Malinką. A to własnie powinno być największe pocieszenie. Nie ma nad czym az tak płakać, ja wiem wiem... spodziewałaś się całkeim czego innego i uważam ze to wina fryzjerki ze coś takiego sie stało, masz prawo być zła... Ale tak jak mówiłam poczekaj moze trochę, może się ten kolor zmieni i dopiero poprawiaj ewentualnie jak na prawdę nie możesz przeżyć tego jaśniejszego przedziałka. Na prawdę nie wygląda to wcale tak tragicznie - przynajmniej dla mnie - farbowego laika ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Coś mi się dziwnie pocytowało... coś pozłączało... blee
|
|
#43529 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zaraz idę spać, dziś miałam wieczór z wizażem Dobrej nocy wszystkim
|
|
#43530 |
|
Zakorzenienie
|
Aha i mam pytanie czy Jantara uzywacie codziennie? Nie robi jakiejśc kołomyji na głowie czy uzywacie przed mycien np? Jakoś niby nie wiem jak go wprowadzic bo myje włosy rano. wieczorem przed myciem mogę na noc. A w wieczor kiedy na drugi dzien nie bedzie mycia nie zrobi mi czegoś okropnego z czym nie bedzie się dało wyjść???
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.

Stałam się dziś fanką płukanki lnianej. Włosy superowe, nie rozleciały się przez cały dzień
Superaśnie

nie wiem skąd ja ten przepis wzięłam
szukam w wątku o żelu, ale nie trafiłam
niemożliwym jest bym ja go wymyśliła
a prezesem nigdy nie byłam, będzie mi miło 
teraz siedzę z babassu na głowie, potem chyba mycie sls, jakaś odżywka d/s na chwilę i płukanka z siemienia. Aparat musiałam oddać rodzicom, więc zdjęć nie będzie
chyba, że słabej jakości, bo telefonem...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Jak się w przyszłości nie będziesz bała iść do fryzjera po czymś takim, to podziwiam :/
Ja mam taki zawsze po prawej stronie, a ostatnio się i po lewej zrobił pierwszy raz po miodowo-cytrynowej płukance 

tuż przed zrobieniem zdjęć i tak nałożyłam jeszcze na końcówki joaśke z odrobiną olejku kokosowego, więc może wyglądają odrobinę lepiej, ale ogólnie strasznie mnie wkurzają

Ale 30h na uczelni, 20h w pracy, dojazdy, zumba i basen zostawiają mi naprawdę niewiele czasu na internet
A propos basenu właśnie mam do Was pytanie: teraz będę chodzić regularnie raz w tygodniu i nie wiem co zrobić z włosami...