Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-06, 22:17   #4141
milagrosa
Raczkowanie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
No tak, praktyczniejszy i taniej wychodzi niż byś wszystko kupowała osobno, ale tak jak mów Princeska skoro już ma jakąś część to nie poto dostawała, żeby później z czymś zostać
nie no pewnie- nie zdążyłam doczytać że dostała wcześniej fotelik- bo to jasna sprawa że nie ma sensu kupować drugiego fotelika

my mamy 35tydz i już wieczorami jak sobie leżę i nie mogę spać () to sobie marzę że jeszcze tylko trochę trzeba wytrzymać i niedługo malutka będzie z nami

nasza kochana córeczka- ur 16.11.2011
milagrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 22:19   #4142
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

PRINCESS - 1! super jest, ogladalam go tez na zywo u nas w sklepie, na prawde jest fajny i super sie prowadzi

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

milagrosa spij kobietko poki mozesz potem bedziesz marzyla o snie
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 22:25   #4143
milagrosa
Raczkowanie

oj jak bym chciała spać całą noc jak kiedyś- bo ja przed ciążą to po 12 godz potrafiłam spać

a teraz lipa... jeszcze męża dziś nie ma i sama w łóżku to już w ogóle masakra będzie

jak go nie ma to się co godzinę budzę bez sensu

nasza kochana córeczka- ur 16.11.2011
milagrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 22:26   #4144
tuszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paula__22 Pokaż wiadomość
Tylko to wszystko na surowo oprócz mięsa rzecz jasna, bo w gotowaniu ucieka 70% żelaza.
Surowa cukinia i brukselka? Chyba w grę wchodzi jeszcze gotowanie na parze i pieczenie. Surowych buraków nie lubię, ale skoro każą

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
tuszka fajna masz pilke
Muffinko, podobny do Twojego, jak tak się przypatrzę
Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
witajcie

Ja znowu złapałam doła i dlatego się nie odzywałam przepraszam
Wszyscy mnie dopytują czy już urodziłam mnie już naprawdę to dobija. Czuję się okropnie że nie chce mała wyjść jestem już tym zmęczona chodzę jak słoń i pocę się jak świnia.

Byłam dzisiaj u położnej:
1. Mała się obniżyła
2. miałam znowu wysokie ciśnienie 154/94 ale nie wysłała mnie do szpitala
3. to była moja ostatnia już u niej wizyta
4. W poniedziałek mam się zgłosić do szpitala na "day unit" mają mnie podłączyć pod monitor i w środę wywołanie jak do tej pory nie urodzę
Aniu, życzę cierpliwości!! Kup olejek migdałowy i masuj sobie wyjście pochwy w międzyczasie

Cytat:
A dziękuję

Tak te butki są od dzisiaj w Lidlu za chyba 39,90, od 10.10. będą w Biedronce za 29.99.
Ja je kupiłam w tamtym roku w sklepie wioskowym takie też noł nejmy czarne, tylko że zapłaciłam 50zł, ale i tak jestem z nich mega zadowolona.
Jestem strasznym zmarźluchem, stopy mam cały czas lodowate, a w tych butach wręcz było mi gorąco i co bardzo ważne nie miałam na nich o dziwo zacieków po soli (gdzie na skórzanych ślade te są normą) ....
Teraz chcę sobię kupić w kolorze popielatym i karmelowym.
Na spacery czy wypady zimowe buty jak dla mnie IDEALNE

Ach te WAŻKI <LOL>
Też kupiłam takie podróby w zeszłym roku, na śnieg i pluche mega praktyczne, miałam takie z ortalionem zamiast 'zamszu'. Ale niemiłosiernie się wykoślawiły, ślizgały się i pękły w jednym miejscu. Szkoda kasy, ale produkt sam w sobie fajny. Ale nie wyobrażam sobie wnosić w nich po śliskich schodach wózka i dziecka.
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 22:32   #4145
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
BAHAMANDIA nooo ale gdzie ty takie towarzystwo jak my wszystkie znajdziesz????))))

No właśnie chodzi o to, że nigdzie, dlatego jestem

Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 22:35   #4146
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ania wiem co czujesz, to dla mnie tez byl najgorszy okres jak sie tak pyali
w koncu powiedzialam odpieprzcie sie ode mnie i tyle.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 22:37   #4147
princessskaa
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny za odpowiedź w sprawie wózka Moim faworytem był ten espiro, także cieszę się, że Wam też się bardziej podobał
Zmykam już pod kołderke,
życzę przespanych i spokojnych nocy
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 22:41   #4148
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Szkoda, że nie da się wyspać na zapas ;p
Też lubiłam, ba UWIELBIAŁAM pospać i poleniuchować w łóżku, z tym że teraz gnaty bolą ;/

Przybijm piątkę: jestem dzisiaj bez tz, ale jakoś w ostatnim miesiącu uwielbam jak go nie ma bo się rozwalam na całym łóżku i się wysypiam, z nim mi ciasno, gdzie do tej pory nie umiałam bez niego zasnąć.
Chyba się wkradła już do nas rutyna ...

Co do tych butów ja miałam mocną podróbkę, bo całe z zamszu, a co
Śliskie były to prawda, można się przyzwyczić.
Wózka wnosić nie będę, już mam na parterze przy skrzynce miejsce parkingwe zaklepane

A na plakatach Auchana widziałam te buty chyba za 19,90 albo 24,90

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

wzajemnie Princesko
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 22:59   #4149
Paula__22
Raczkowanie

Przy naszym tempie pisania trzeba będzie za parę dni pomysleć o nowym wątku.
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 04:12   #4150
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Dzień dobry. Ja już mam po spaniu. Doszłam do wniosku, ze lepiej wstać niż męczyć się przewracaniem z boku na bok i coraz bardziej czuć sie poirytowanym. Jak mi się zachce spać w dzień to się położę.

dygotka nie mam pojęcia jaka powinna być temperatura kąpieli parafinowej. Siostrzenica tżta ma skończoną szkołę kosmetyczną to ją do tego wykorzystam, zwłąszcza że nikaa uprzedza iż jej ten zabieg nie wyszedł samodzielnie.

sozaa u mnie zwierzaki nie mają wstępu na meble, dlatego łóżeczko stoi w pełnym rynsztunku oczywiście osłonięte aby sie pościel nie kurzyła i jest bezpieczne. Kot ma swoją budę zrobioną z pudełka kartonowego i tam na poduszeczce możne sobie leżeć, choć i tak obecnie woli położyć się na chodniku.

tuszka ale fajny okrąglutki brzuszek.

Głowa mnie zaczyna boleć i Was nie doczytałam. Podejrzewam, że zaczyna mi sie zapalenie zatok - nie fajnie.
Idę coś zjeść i napić sie gorącej herbatki.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 07:45   #4151
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za odpowiedź w sprawie wózka Moim faworytem był ten espiro, także cieszę się, że Wam też się bardziej podobał
Zmykam już pod kołderke,
Princessko, my w sklepie ogladalismy ten expiro i fajnie sie prowadzil. Wizualnie podobal nam sie bardziej enzo evo, ale do tego mozna wpiac fotelik maxi cosi, a nie tylko fotelik tego producenta. Fotelik tego producenta ma slabe opinie na necie.

Ja dzis mam kolejny pracowity dzien, po poludniu przyjezdzaja moje kol i idziemy na maraton po salonach sukien slubnych. Zaraz pieke szarlotke razowa i pokroje sobie skladniki na chinskie, bo ide jeszcze w meidzyczasie na miasto i na basen.
Kupilam sobie nowy wok, taki prawdziwy chinski z kutej stali, zobaczymy czy jest duza rozniaca do taniego supermarketowego.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 08:11   #4152
mol_aa
Zadomowienie

Dzien dobry

Biedna ta nasza Ania, a jeszcze kilka tygodni temu, bala sie, ze malutka wyjdzie szybciej, a tu psikus ale jeszcze troche i bedzie tulic swoja krolewne
Szczerze, to tez sie boje, ze sie przeterminuje, moja gin mówila, ze bardzo czesto tak sie zdarza, ze maluszek np 25-29 tyg chce wychodzic, a pozniej dzieki oszczedzaniu sie mamy zostaje na dluzej w brzuszku

Princeska mi sie podoba ten niebieski, ale sam wyglad wozka o niczym nie przesadza, bo liczy sie waga, latwosc skladania/rozkladania itp. no i Wam przede wszystkim musi pasowac

Chawa biedna jestes z tym spaniem o tyle dobrze, ze mozesz zdrzemnac sie w ciagu dnia
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 08:23   #4153
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
Princessko, my w sklepie ogladalismy ten expiro i fajnie sie prowadzil. Wizualnie podobal nam sie bardziej enzo evo, ale do tego mozna wpiac fotelik maxi cosi, a nie tylko fotelik tego producenta. Fotelik tego producenta ma slabe opinie na necie.

Ja dzis mam kolejny pracowity dzien, po poludniu przyjezdzaja moje kol i idziemy na maraton po salonach sukien slubnych. Zaraz pieke szarlotke razowa i pokroje sobie skladniki na chinskie, bo ide jeszcze w meidzyczasie na miasto i na basen.
Kupilam sobie nowy wok, taki prawdziwy chinski z kutej stali, zobaczymy czy jest duza rozniaca do taniego supermarketowego.
same pyszności robisz
ślub...o jakbym chciała jeszcze raz swój przeżyć

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Biedna ta nasza Ania, a jeszcze kilka tygodni temu, bala sie, ze malutka wyjdzie szybciej, a tu psikus ale jeszcze troche i bedzie tulic swoja krolewne
Szczerze, to tez sie boje, ze sie przeterminuje, moja gin mówila, ze bardzo czesto tak sie zdarza, ze maluszek np 25-29 tyg chce wychodzic, a pozniej dzieki oszczedzaniu sie mamy zostaje na dluzej w brzuszku

Princeska mi sie podoba ten niebieski, ale sam wyglad wozka o niczym nie przesadza, bo liczy sie waga, latwosc skladania/rozkladania itp. no i Wam przede wszystkim musi pasowac

Chawa biedna jestes z tym spaniem o tyle dobrze, ze mozesz zdrzemnac sie w ciagu dnia
Właśnie często tak bywa, że lekarze straszą rozwierającymi krótkimi szyjkami, kobitki leżą a maluch czeka do 40tc albo i dłużej

WSZYSTKIE ZAMIERZACIE KORZYSTAĆ Z DODATKOWYCH 4 TYGODNI MACIERZYŃŚKIEGO?
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 08:30   #4154
ja_dalia
Wtajemniczenie

witajcie z rana mamusie

przy porannej kawce nadrabiam Was z wczoraj, bo po 15tej nie miałam sił na kompa... jakaś taka byłam niedospana i leniuchowałam

Aniu... ehhh kochana az nie wiem juz co pisac... głowa do góry! to już za pare dni max ! Jestesmy z Tobą, trzymamy kciuki !

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Paula__22 Pokaż wiadomość
Przy naszym tempie pisania trzeba będzie za parę dni pomysleć o nowym wątku.

proponuje pogonić dzis i jutro to Ania w nd wieczorem mogłaby załozyć nowy, bo w pon do szpitala myka.... chyba ze juz wczesniej założy nowy a ten dobijemy

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
sozaa u mnie zwierzaki nie mają wstępu na meble, dlatego łóżeczko stoi w pełnym rynsztunku oczywiście osłonięte aby sie pościel nie kurzyła i jest bezpieczne. Kot ma swoją budę zrobioną z pudełka kartonowego i tam na poduszeczce możne sobie leżeć, choć i tak obecnie woli położyć się na chodniku.

zdradz mi sekret jak to robisz... ja wczoraj wyczyscilam łóżeczko bo stoi juz sporo i sie zakurzylo i na szczebelki (materac nadal schowany) polozylam przewijak... i znow łóżeczko stało się atrakcją nr 1
Każdy się mnie pyta co z kotami itd, bo nawet po ostatnim linku (któras z dziewczyn wrzucała) boje sie ze w nocy moge nie usłyszec jak kot wskakuje do małej bede miała nie lada problem...

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 08:33   #4155
mol_aa
Zadomowienie

Oj tak Ani dzidzie to chyba kazda z nas edzie pamietac
1) nie dosc ze bedzie pierwsza
2) straszny z niej uparciuszek i wyjsc nie chce

Aniu przesylamy mase fluidków ze skurczami, rozwarciem itp.

ja_dalia ochhh jak mi sie marzy kawka, ale nie moge
Stary 2011-10-07, 08:34   #4156
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:

powiem Wam, ze ja jak miałam super przeczucia tak teraz, im bliżej, coraz wieksza schiza.... ze sie przeterminuje, ze bede rodzic długo i skonczy się cesarką, ze nie bede miec pokarmu .... masakra !!!! szlag trafil moje super pozytywne nastawienie i nie moge go nigdzie znalesc... nie wiem czy to pogodowa depresja czy jakis taki czas, ale .... porazka

własnie wczoraj dowiedzialam sie ze kumpla zona urodzila synka... 16h porod trwal i okazalo sie ze maly owiniety pępowiną i cc przerazilam się jak nie wiem, ze na bank spotka mnie to samo

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cytat:
Oj tak Ani dzidzie to chyba kazda z nas edzie pamietac
1) nie dosc ze bedzie pierwsza
2) straszny z niej uparciuszek i wyjsc nie chce

Aniu przesylamy mase fluidków ze skurczami, rozwarciem itp.

ja_dalia ochhh jak mi sie marzy kawka, ale nie moge

przesyłam koffeinkowe fluidki

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2011-10-07, 08:38   #4157
domi7ks
Zakorzenienie

Czesc Mamusie

Dziś kończe 31 tydzień

Ja tez mam podobne objawy, że się przeterminuję. W pierwszej ciazy w 32 trafiłam do szpitala, tam dostałam silne leki i przez to potem nei mogłam urodzić. Dlatego teraz staram się oszczędzać, żeby wszytsko naturalnie i samo się zaczęło

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 08:43   #4158
rojku
Rozeznanie

ja_dalia a nie możesz zamknąć pokoju maluszka albo kotów jakoś gdzie indziej?

elf27 ja zamierzam te 4 tygodnie wykorzystać

Oj ale dziś miałam bóla! Obudziłam się budzikiem męża i zerwałam się z lewego boku na nogi. O matko jak mnie zabolało! Cała lewa strona krzyża i brzuch z lewej strony. Aż oddychać nie mogłam. Mąż mnie wymasował trochęw krzyżu, ale z 5 minut trwało zanim zaczęło odpuszczać. Położyłam się dopiero potem na prawym boku i się uspokoiło. Ale do tej pory mam taką "niepewność" po tej lewej stronie. Dobrze, że malutka dawała znać, że jest ok ruszając się i teraz też się rusza, bo zawsze po czymś niepokojącym wyczekuję ruchów.

Trochę Wam zazdroszczę tego wybierania wózków. Ja to będę miała po siostrze jakąś retro gondolę, więc nie patrzę nawet na wózki. I fotelik też dostanę. Chociaż cieszę się z drugiej strony, że nie będę musiała na nie wydawać

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

A z tym rodzeniem w terminie mam takie same obawy jak Wy dziewczynki. Też się boję, że będę jak hipopotam krążyć po terminie i czekać aż w końcu się zacznie, a marzy mi się poród z tydzień/ półtora przed terminem
Stary 2011-10-07, 08:43   #4159
mol_aa
Zadomowienie

ja_dalia mam to samo, wkrecam sobie, ze nie bede miec pokarmu, albo, ze cos bedzie z maluszkiem, ze sobie nie poradze, ze nie bede umiala dobrze reagowac na potrzeby dziecka

muszę sie pochwalic, zostalo nam tylko 50 dni
Stary 2011-10-07, 08:47   #4160
rudominka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Hmm... ser żółty, to jedyna rzecz z która w ciąży jem kanapki, a cukier mi nie skacze po tym... tzn. łapie się w normie. Śmietanę też czasem dodam np. do zupki żeby zabielić...
Mi właśnie po żółtym serze strasznie skacze, nawet po 1 plasterku. A do kanapek to jem biały chudy ser lub wędzonego łososia/pstrąga. Zup prawie nie gotuję, bo sama musiałabym je zjadać, brak innych chętnych Na obiad wolę mięso + warzywa gotowane na parze + surówka. Bez węglowodanów.

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
witajcie

Ja znowu złapałam doła i dlatego się nie odzywałam przepraszam
Wszyscy mnie dopytują czy już urodziłam mnie już naprawdę to dobija. Czuję się okropnie że nie chce mała wyjść jestem już tym zmęczona chodzę jak słoń i pocę się jak świnia.

Byłam dzisiaj u położnej:
1. Mała się obniżyła
2. miałam znowu wysokie ciśnienie 154/94 ale nie wysłała mnie do szpitala
3. to była moja ostatnia już u niej wizyta
4. W poniedziałek mam się zgłosić do szpitala na "day unit" mają mnie podłączyć pod monitor i w środę wywołanie jak do tej pory nie urodzę
Aniu, nie martw się Ja ze starszym też byłam przeterminowana, po 10 dniach położyli mnie na patologię, to od razu akcja się zaczęła - nawet mnie nie zbadali jeszcze Doczekasz się swojej malutkiej, już niedługo.

Cytat:
A ja od Soboty już zaczynać będę 36 tc

Mamma mia, jutro pakuję się do szpitala !
A ja 37 tc
i dalej nie spakowana...
Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Zmykam już pod kołderke,
Z tych dwóch też wybrałabym espiro...

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Głowa mnie zaczyna boleć i Was nie doczytałam. Podejrzewam, że zaczyna mi sie zapalenie zatok - nie fajnie.
Idę coś zjeść i napić sie gorącej herbatki.
Zdrówka!

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
Zaraz pieke szarlotke razowa i pokroje sobie skladniki na chinskie, bo ide jeszcze w meidzyczasie na miasto i na basen.
Przepis na szarlotkę poproszę

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
własnie wczoraj dowiedzialam sie ze kumpla zona urodzila synka... 16h porod trwal i okazalo sie ze maly owiniety pępowiną i cc przerazilam się jak nie wiem, ze na bank spotka mnie to samo
Szkoda nerwów na takie nakręcanie się, w zdecydowanej większości wszystko dobrze się kończy. Mój młodszy też był okręcony pępowiną, 2x dookoła szyi i jeszcze rączkę miał przy twarzy. I cały poród od pierwszych skurczy trwał 2h 20 min, tylko położna naciąć mnie musiała.
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 08:51   #4161
mol_aa
Zadomowienie

Aaaaa i wczoraj robilam pierwsze pranie dla maluszka, tylko biale ciuszki i wyszlo mi 31 szt bodziaków, kaftaników, spiochów, nie wliczajac w to czapeczek i skarpetek. Strasznie sie ciesze, ze dostalam mnostwo rzeczy od kuzynki, bo malemu bede mogla robie rewie mody

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Dziewczyny czy zaraz po urodzeniu planujecie sie czyms smarowac, tzn. brzuch, aby skóra byla bardziej jedrna i szybciej wrocila do stanu z przed ciazy???
Stary 2011-10-07, 08:53   #4162
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
ja_dalia mam to samo, wkrecam sobie, ze nie bede miec pokarmu, albo, ze cos bedzie z maluszkiem, ze sobie nie poradze, ze nie bede umiala dobrze reagowac na potrzeby dziecka

muszę sie pochwalic, zostalo nam tylko 50 dni

ehhhh to chyba juz ten czas kiedy takie "obawy" nas dopadają
sio sio sio sio sio !

nooo... my 1 dzień po Tobie

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2011-10-07, 08:54   #4163
sozaa
Rozeznanie

czesc Dziewczyny

ja od rana w pracy, na szczescie noc byla spokojna, tylko jedno siusiu zaliczylam, ale jelitówka już sobie poszła, uffff.....

Dzis zaczynam 33 tydzień

Rany, jak ten czas leci.... Spojrzałam na plan moich zajęć na uczelni i wybieram sobie datę porodu 26.11 ale dopiero po 14.00, muszę to tylko jeszcze nakłonić do mojego pomysłu dzidzię będzie to 39 tydzień, więc mam duże szanse na ten termin.

Jesli chodzi o dodatkowe 4 tyg. macierzyńskiego to zależy jaka będzie dzidzia, jak będzie grzeczna to wrócę wcześniej do pracy i z nich nie skorzystam, jak będzie miała gorrrrrąący temperament to cyba zostanę dłużej w domku
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 08:56   #4164
elf27
Zadomowienie

Ja właściwie nie rozumiem dlaczego nie ma od razu 24 tygodni macierzyńskiego, bo te opcjonalne 4 mogą pracodawcy różnie odbierać. U mnie jeszcze tegoroczny urlop będzie do odebrania...
Stary 2011-10-07, 08:57   #4165
mol_aa
Zadomowienie

Cytat:

nooo... my 1 dzień po Tobie
Ciekawe, która z nas sie szybciej rozpakuje
Stary 2011-10-07, 08:57   #4166
Jagooda_
Raczkowanie

Witam

tuszka a moze jak masz sokowirówkę to zrób sobie taki sok buraki+jabłka+marchewka . Jak dasz więcej pozostałych składników, to nie bedzie tak czuć burakiem. No i ponoć na anemię dobra jest herbata z pokrzywy.

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
WSZYSTKIE ZAMIERZACIE KORZYSTAĆ Z DODATKOWYCH 4 TYGODNI MACIERZYŃŚKIEGO?
ja będę na pewno korzystać

Cytat:
powiem Wam, ze ja jak miałam super przeczucia tak teraz, im bliżej, coraz wieksza schiza.... ze sie przeterminuje, ze bede rodzic długo i skonczy się cesarką, ze nie bede miec pokarmu .... masakra !!!! szlag trafil moje super pozytywne nastawienie i nie moge go nigdzie znalesc... nie wiem czy to pogodowa depresja czy jakis taki czas, ale .... porazka

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

przesyłam koffeinkowe fluidki
nie ma co się stresować na zaś, na pewne sprawy nie mamy wpływu. Ważne, zeby z naszymi dzieciaczkami wszystko było ok, a my jakoś się pozbieramy i wrócimy do formy. Odganiamy złe myśli - będzie dobrze i nie ma innej opcji.

U nas dziś beznadziejna pogoda, pada deszcz, do tego leje mi się z nosa. Masakra. Dziewczyny od kilku dni czuję, jakby mi ktoś w szyjkę wkładał szpilki, czasem jest to na tyle nie przyjemne, że aż podskakuje z wrażenia. Ma któraś z Was tak, bo nie wiem czy powinnam się tym martwić, czy to normalne
U mnie dziś równo skończony 36tydzień, a torba jeszcze nie spakowana - może w przyszłym tygodniu się za to wezmę. Jakoś to do mnie nie dociera, ze już niedługo mam rodzić

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 09:04   #4167
elf27
Zadomowienie

JAGOODA to Ty już na wylocie!!! WOW - 37tc
Stary 2011-10-07, 09:04   #4168
sozaa
Rozeznanie

a teraz jeszcze spojrzałam w kalendarz i stwierdzam, że chyba będe chodzic do pracy do 10 listopada, 11.11 (św. Niepodległości) to piątek, więc w sumie w sam raz. czyli jeszcze niecałe 5 tyg pracy, bo po drodze jeszcze 1 listopada, a wypada we wt., więc duże prawdopodobieństwo, że dzień wcześniej nasza fabryka będzie zamknięta. Od 14 listopada pójdę na L4, ale to tylko takie plany, jak wyjdzie to zobaczymy....
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 09:05   #4169
mol_aa
Zadomowienie

Tuszka ja na anemie robilam pieczonego buraka, tzn. kroilam na pol, w kazdej polowce wydrazylam niewielka dziure, zasypalam cukrem, owinelam folia aluminiowa i do piekarnika. I tak sok z buraka zdecydowanie bardziej mi smakowal, niz te kupne soki, aaa i blyskawicznie poprawily mi sie wyniki po takich burakach
Stary 2011-10-07, 09:12   #4170
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jagooda_ Pokaż wiadomość
U nas dziś beznadziejna pogoda, pada deszcz, do tego leje mi się z nosa. Masakra. Dziewczyny od kilku dni czuję, jakby mi ktoś w szyjkę wkładał szpilki, czasem jest to na tyle nie przyjemne, że aż podskakuje z wrażenia. Ma któraś z Was tak, bo nie wiem czy powinnam się tym martwić, czy to normalne
U mnie dziś równo skończony 36tydzień, a torba jeszcze nie spakowana - może w przyszłym tygodniu się za to wezmę. Jakoś to do mnie nie dociera, ze już niedługo mam rodzić

ja tak mam podobno to OK to zależy jak dzidzia leży i co wbija gdzieś ... nie doszłam co, nie doszłam gdzie, ale takie kłucie ok raz dziennie raz na 2 dni mam ...

u nas tez pogoda do d.... jesien przyszla... 9 st :/ deszcz...blleeeeeee ....
zmykam na SR a potem po buty bo widze ze jednak juz czas.... bo pogoda na 16 dni to pokazuje max 12 st w Łodzi i deszcze, deszcze, deszcze, deszcze

do później mamunie

Daniel Fasolek w drodze

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości