|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2
Cytat:
|
|
|
|
|
#3152 |
|
Rozeznanie
|
Moze już o tym tu pisałam, ale dobra:
Dziwi mnie oglądanie zdjęć na fejsbuku i na ich podstawie obgadywanie ludzi. Kiedyś usłyszałam jak moja współlokatorka mówi ,, ona nie powinna wstawiać takich zdjęć, bo nie ma biustu" . Rany, no to lepiej by wyglądało jakby świeciła gołymi cycami na pół zdjęcia prawda ? Dziwi mnie tez kupowanie ubrań , mebli, itp dla dziecka , które jeszcze sie nie urodziło . No paranoja. Słyszałam o przypadku, w którym kobieta zaopatrywałam się w śpioszki w 2-3 miesiącu ciąży
,,Zawsze robi mi się smutno, gdy coś miłego się kończy. Co prawda zawsze można mieć nadzieję na coś jeszcze milszego, ale co do tego nigdy nie ma pewności. " Edytowane przez violonczelistka Czas edycji: 2011-10-04 o 11:30 |
|
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że te zakupy, wybieranie, przygotowywanie gniazdka na przyjście maluszka się to naturalny element ciąży.
|
|
#3154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3155 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Ja ostatnio jechałam jakimś szynobusem... Na cały pociąg była tylko jedna toaleta
W pierwszej klasie Cytat:
|
|
#3156 |
|
BAN stały
|
Dziwi mnie to, że ktoś sam panikuje w związku z prowadzącymi, z którymi są zajęcia, ale gdy ja dzisiaj rozmawiałam z kumpelą po wykładzie, że musimy się zgadać, która pisze slajdy od góry, a która od dołu, bo nie wyrabiamy, to ta sama osoba, która mi wczoraj na prowadzących narzekała, stwierdziła, że daleko do egzaminu, więc po co tak się przejmujemy
|
|
|
|
#3157 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja mam to samo w pracy - jednego dnia ktoś narzeka na szefa, albo na klientów, albo na godziny pracy etc., a kiedy ja coś powiem podobnego to słyszę tylko "A weź się tak nie przejmuj, to tylko praca jest". Nawet komentować mi się wtedy nie chce.
|
|
|
|
|
#3158 |
|
lokalna gwiazda
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;29792913]
Ja mam to samo w pracy - jednego dnia ktoś narzeka na szefa, albo na klientów, albo na godziny pracy etc., a kiedy ja coś powiem podobnego to słyszę tylko "A weź się tak nie przejmuj, to tylko praca jest". Nawet komentować mi się wtedy nie chce. [/QUOTE]No wlaśnie. Mam takiego znajomego, który w kółko truje o swoich wydumanych problemach-a to coś tam żona, córka, teściowa, pyta o radę. RAZ zapytał"co tam u was?", ja na to -ojciec nam choruje. A wtedy on do mnie:"to są wasze sprawy". Bez komentarza. |
|
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co mnie denerwuje i zadziwia? -ludzie, do których nie dociera że ktoś ma inne zdanie niż oni i zamiast ewentualnie zakonczyć bezcelową dyskusję wpadają w złość, irytację i posługują się obrażaniem i ironią pomimo prób zakończenia dyskusji przez rozmówcę - denerwują mnie ludzie na szafie, które same proponują wymianę, a gdy napiszę co mi się od nich podoba- milkną. Rozumiem, że może im nie odpowiadać wymiana za daną rzecz, ale moim zdaniem wypada odpisać. -denerwują mnie ludzie wracający z kościoła - głownie starsze panie - które spacerkiem idą zajmująć we 4 calutki chodnik i ani myślą usunąć się tym, którzy chcą przejśc szybciej - denerwuje mnie jak w sklepach ktoś chodzi spacerkiem środkiem alejki lub zygzakiem i co chwilę niespodziewanie się zatrzymuje na środku alejki tak, że inni w niego wpadają - denerwują mnie matki, które nie zwracają uwagi swoim dzieciom, że powinny się uspokoić, nie krzyczeć, nie biegać itp w kościele, w sklepach w sh( ), w poczekalni ( i to nie do dziecięcego lekarza)- w szoku jestem gdy widzę matki, któe zabierają swoje malutkie dzeci do sh - u mnie jest jeden taki, w którym kolejka przed otwarcie jest już 3 godziny wcześniej, a jak otwierają to ludzie z tyłu głownie zachowują się jak zwierzęta ( a jeszcze wchodzi się po schodach) masakra dla normalnych ludzi, a widziałam ostatnio kobietę z nosidełkiem która w tym tłumie czekała, a w nosidełku (takim duuużym do rąk) miała 2 miesięczne dziecko. Ina dodatek co chwilę stawiała to nosidełko na ziemi i to dziecko tak leżało wśród nóg wszystkich czekających. - denerwuje mnie wyprowadzanie psa na "spacer" tuż przy chodnikach i potem spacerując ma się " cudowne" widoki wprost koło buta narazie tyle
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jeszcze przypomniało mi się jak takie panie z kilkuletnim dzieckiem przyjdą później. Ja sobie jestem w przymierzalni, pani matka sobie ogląda ciuszki, a dziecko biega i robi co mu się podoba. Stoi sobie na ten przykład przy zasłonce przymierzalni, w której jestem i bawi się w odsłanianie jej. I oczywiście jak ja coś powiem dziecku, żeby tego nie robiło, to nic to na nie nie działa...a matka nic - przegląda sobie ciuszki i dziwię się, że nie zapomniała jeszcze, że zabrała ze sobą dziecko
|
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3162 | |
|
Pani Buka
|
Cytat:
no, ale jak niektóre stare autobusy/tramwaje rzężą, stukają, walą, warczą tak, że nie słychać własnych myśli, to ja się poddaję i nie słucham, bo i tak nic nie słyszę tylko jeden wielki szum. a inni wtedy podkręcają głośność i jeszcze, i jeszcze, masakra
|
|
#3163 |
|
lokalna gwiazda
|
A ja noszę 35! To prawdziwa rzadkość w butach i jak trafię, to muszę zaraz kupować, bo numeracji nie uzupełniają. To zdaje się, jakaś specyfika dostawy. Chyba najmniej jest małych i największych rozmiarów. I nie można zamówić pojedynczej pary dla klienta, tylko całą rozmiarówkę zdaje się. Ale może ktoś pracuje w jakimś obuwniczym i się wypowie?
|
|
|
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie zadziwiają osoby które mają prace lub swoje interesy i powtarzają bezrobotnym że pracy jest wszędzie pełno dookoła trzeba tylko chcieć.
|
|
#3166 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja miałam tak samo, gdy szukałam mieszkania do wynajęcia i albo trafiałam na fajne i drogie, albo na tanie, ale totalne rudery, a ludzie dookoła powtarzali, że tanich i pięknych mieszkań jest na pęczki. Nic, tylko tak zasunąć z lewego sierpowego od razu.
|
|
|
|
|
#3167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I od siebie- na moim wydziale panuje niezły bałagan. Nie mamy narzuconego harmonogramu, wybieramy sobie sami przedmioty, a godziny rozpoczecia i zakończenia zajęć potrafią być szalone. No i większość prowadzących rozumie, ze jak się ktoś spóźnia nawet 10 minut na zajęcia, to zazwyczaj dlatego, że idzie z jednego przedmiotu obligatoryjnego na drugi, a te przedmioty nakładają się trochę na siebie i to nie jest nasza wina... Ale wczoraj miałam zajęcia z panem, ktory najpierw takich spóźnialskich ośmieszał (stwierdził, że na jego zajęcia tylko rektor albo dziekan może wchodzić po czasie i pytał każdego głośno, czy jest może rektorem...), a po 3 minutach zamknął salę na klucz. No kurczę jeszcze jakby ktoś tam wszedł sobie pomalutku po 30 minutach, z kawką w ręku i komóreczka przy uchu, to mogłabym zrozumieć oburzenie, ale jak wpada zziajana cała grupa ludzi ( i to już dowód na to, że wspólnie wyszli przed chwilą z innych zajęć) to mógłby chyba przymknąć oko?
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2011-10-06 o 14:51 |
|
|
|
|
#3168 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Do tego taki pan niekoniecznie wie jak jest z zajęciami danej grupy. Na Waszym miejscu próbowałabym walczyć o normalny plan, a nie o ulgi u prowadzących. 10 minut na każdym wykładzie przez cały semestr daje jakieś 200 minut (zwykle w semestrze jest 30 godzin, czyli 20 wykładów), a to nie jest tak mało...
|
|
#3169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby tak było ![]() 70% tego semestralnego wykładu to anegdotki i żarciki (seksistowskie najczęściej). Straszny mam niesmak po wczoraj. A o jakiś stały plan nie ma co walczyć. Nasz wydział to burdel, nie można tego inaczej określić. Uwalili większość osób z prawa cywilnego, a teraz wykłady w tym roku odbywają się w sali przystosowanej na 300 osób. Zapisanych na przedmiot jest.... jakieś 1500 osób. I dużo takich paranoi mogłabym wymieniać. Trzeba to przeżyć, zdobyć dyplom i zapomnieć
|
|
#3170 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Naprawdę niczego nie idzie z tym zrobić? Tylu Was tam jest, że może dalibyście radę. W kupie siła
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Samorząd ze skóry wyłazi, żeby coś zrobić. a miejsc na zajęcia nadal nie ma, opłaty ciągle rosną, i pomimo tego, ze organizacji praktycznie nie ma- co roku przyjmuje się co raz więcej studentów na nasz wydział![]() No i już nie mówiąc o sesji: http://wiadomosci.radiozet.pl/Polska...-zeby-zarobic/ najfajniejszy jest ten fragment: Zarzuty odpiera prof Janina Błachut prodziekan Wydziału Prawa. ”Pieniądze pójdą m.in. na organizację dodatkowych zajęć” - wyjaśnia prof. Błachut. Nowych zajęć? Jakich, kuffa, nowych zajęć???? Przepełnione grupy, nie można się wbić na zajęcia, limity na przydatne na przyszłość zajęcia typowo prawnicze kończą się na około setce przyjętych na nie osób. A chętnych jest 500 osób. Paranoja, z roku na rok co raz większa.
|
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mnie to nie dziwi. jak już wcześniej ktoś pisał - rozłożenie kosztów.
|
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
O mnie denerwuje i dziwi i irytuje, jak komuś coś mówisz, prosisz czy cokolwiek innego, ta osoba odpowiada "a czemu?" i po prostu udzielasz konkretnej odpowiedzi, w połowie której następuje "nie musisz mi się tłumaczyć" i wtedy oczywiście ja wychodzę na idiotkę, co nie umie walczyć o swoje prawa tylko wszystko załatwia delikatnie (i czasem: no dobrze, że o tym mówisz), chociaż grzeczność mi zabrania powiedzieć po prostu bo ja tak chcę. Nie chcesz czegoś wiedzieć, czy nie potrzebujesz, to do jasnej nie pytaj.
curl it, baby! Edytowane przez dzolls Czas edycji: 2011-10-06 o 19:23 |
|
|
|
#3174 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Chatul, z tym się nic nie da zrobić.
|
|
#3175 |
|
Konto usunięte
|
Tez mam burdel na wydziale. Taki jeden stworzyl system typu usos. Tylko on go rozumie. tylko on rozumie jak sie zapisuje na zajecia. Ma do pomocy 5 babek 50+, ktore nie rozumieja systemu. Wpisuja zle, potem sa gigantyczne kolejki do korekt. A jak system zamknie korekty to koniec i masz problem. system narzuca restrykcje, typu wszelkie poprawki, wpisywanie ocen itd do dnia x godziny y. A potem chocby chcieli to nie moga. I dziekan wpadl na pomysl, ze w przyszlym semestrze zrobimy dwa semestry na raz i szybciej skonczymy. Ciekawe jak ulozymy siatke godzin zeby sie to dalo zrobic. Jak napiszemy prace majac tyle przedmiotow.
|
|
|
|
#3176 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Denerwują mnie nachalne babki, które stoją i proponują ludziom jakiś zakup, itp. Ostatnio miałam sytuację, w której babka namawiała mnie do założenia konta w banku. Odpowiedziałam ,, nie dziękuję " , a ona ,,a dlaczego?" ja: ,,Nie czuję potrzeby zakładania konta" a ona ,, a dlaczego?" No ile mozna drążyć temat ?!
,,Zawsze robi mi się smutno, gdy coś miłego się kończy. Co prawda zawsze można mieć nadzieję na coś jeszcze milszego, ale co do tego nigdy nie ma pewności. " Edytowane przez violonczelistka Czas edycji: 2011-10-06 o 23:46 |
|
|
|
|
#3177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak dziecko czasem śpi i wtedy pada się na twarz koło niego i też próbuje odespać. Albo się pierze, gotuje, odrobinę dom ogarnia. Są dzieci, które usypia się godzinę a śpi 10 minut itd. Ja miałam plany, że tyle książek przeczytam, tyle filmów obejrzę, tyle obrazków wyhaftuję. Zderzenie z rzeczywistością było okrutne ![]() Ale jak już się mniej więcej człowiek zorientuje co i jak to wszystko da się jakoś pogodzić
|
|
#3179 |
|
Raczkowanie
|
witam....chciałam zasięgnąć waszej opinii...trochę z innej beczki......jak odebrać sytuacje kiedy dostaję w prezencie urodzinowym pieniądze
|
|
|
|
#3180 | |
|
lokalna gwiazda
|
Cytat:
Gdy jesteśmy dziećmi, nie mamy problemu z przyjmowaniem pieniędzy zazwyczaj... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:19.

), w poczekalni ( i to nie do dziecięcego lekarza)

Naprawdę niczego nie idzie z tym zrobić?
Tylu Was tam jest, że może dalibyście radę. W kupie siła