|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII
W sumie ja mam taki sam plan.
![]() Za zużycia brawa! ![]() Czyli? ![]() Cytat:
Też się nie mogę doczekać, w dzień ślubu chyba sama będę się denerwować. I czekam na zdjęcia.
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam 2 żele Jardins de Monde YR i odebrałam 2 płyny micelarne gratis.
A poza tym puder sypki Paese bo była wyprzedaż. ![]() No i wczoraj litrową odżywkę do włosów. ![]() I jeszcze coś przedwczoraj. Na szczęście prawie wszystkie zakupy potrzebne/przemyślane a w YR kupiłam cokolwiek dla tych gratisowych płynów (mam tylko pół Ziai), więc też częściowo usprawiedliwione.
|
#333 |
|
Konto usunięte
|
Ja się chyba jutro wybiorę do Yver Rocher, też kupię jakiś drobiazg, żeby tego micelka dostać
![]() Zużyłam właśnie półlitrowy szampon Ziai Już myślałam, że nigdy się nie skończy!Na razie mam 2 OUT i 1 IN (wzięłam ten uniwersalny balsamik z Avonu, fajny jest)
|
|
|
|
#334 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie się twarz trochę uspokoiła, kiedyś przetłuszczała mi się dużo bardziej, ale czoło wciąż mam jak latarnia ![]() Cytat:
Pokaż ![]() Ja kupiłam dziś ten lakier Bell Air Flow nr 706
|
|||
|
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
Zużyłam jeszcze dziś zmywacz do paznokci. Przy okazji okazało się, że nie mam już żadnego w zapasie, choć nie wiedzieć czemu byłam pewna, że mam... Puściłam też w świat tonik Clean&Clear, bo mi zupełnie nie spasował.
|
|
|
|
#336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmaluję coś podobnego do tego makijażu wrzuconego dziś na blog ![]() TŻ jest cudowny (wczoraj na dobranoc dostałam smsa: "Nie denerwuj się ślubem, będę obok. Kocham Cię"), choć czasem reaguję zbyt na wyrost, bo nerwy sa już całkiem spore - tzn może inaczej: momentami mam już dość tych przygotowań i najczęstszym zdaniem jest: a róbcie jak chcecie, ja już chcę żeby było po.
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Bedzie pieknie!!! Kochany TZ!!!
![]() Dziewczyny moze zrobimy tu sobie na watku Hosenkowe wesele kto jest ZA? ![]() Wiecie...jedzonko, myzka, toast i pogadanki za zdrowie mlodej pary!! ![]() Cytat:
hihi a moze chcialas napisac krowim ? albo krwawym hihi sorry ale usmialam sie literowki czasem sa sympatyczne Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2011-10-06 o 23:42 |
|
|
|
|
#338 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#339 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ach, chciałabym przeżyć to jeszcze raz... jak odebrałam swoją to chciało mi się płakać... Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do wesela to jestem za, pod warunkiem,że będę w domu
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
Luskap: suknia zachwyciła mnie juz w kwietni. Przymierzyłam kilka, ale dopiero w tej poczulam to "wow", mimo, że na wieszaku mi się nie podobała i nie chciałam mierzyć.
Od wczoraj wisi sobie w pokrowcu i czeka na jutro
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
To juz jutro
|
|
|
|
#342 | ||
|
Zadomowienie
|
"Tajemnice Urody cz. 3" KLIK oraz KLIK
![]() jak dla mnie bez szału ale to może i lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i nic na to nie pomaga
zużywam kosmetyczne zapasy ... i ciągle kupuję nowe ![]() ~ maniaczka wszelakich mazideł i smarowideł do ust Edytowane przez actriz Czas edycji: 2011-10-07 o 11:45 |
||
|
|
|
#343 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nerwy są zawsze przy ślubie, także nie masz się czym przejmować ![]() Cytat:
Wprawdzie będę w pracy, ale w soboty nic się prawie nie dzieje, więc będę z Wami ![]() Cytat:
Ja właśnie też jutro idę. Tzn. właściwie nie wiem Bo kumpel TŻ-a i mój ma urodziny i coś chce zrobić - tylko dalej nie wiemy, co Także po pracy lecę do domu, przebieram się, maluję na nowo i lecę świętować z nim. Jutro TŻ będzie u mnie spał Cytat:
Tak szybko się wszystko potoczyło i wszystko przy nas Pamiętam jeszcze początki...Cytat:
![]() Dziś pierwszy krakowski deszczowy dzień Aż się nie chce wychodzić z domu...
|
|||||
|
|
|
#344 |
|
Konto usunięte
|
Mnie kusi tylko kula do kąpieli, nic więcej w sumie
Nie jest źle
|
|
|
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale znalazlam na to sposob Odwrocilam moja pielegnacje, robie tak, rano myje twarz woda, potem nakladam tonik i na to makijaz, zero kremow, od razu podklad na stonizowana skore. W ten sposob mam 3/4 dnia matowa cere, dopiero popoludniu musze zmatowic bibulka w okolicy nosa i brody.Za to na wieczor zmywam makijaz mleczkiem i zelem, potem odzywczy tonik (inny niz rano), teraz uzywam Royal Velvet z Ori, potem bogaty krem do cery z pierwszymi zmarszczkami, czyli jakikolwiek krem przeciwzmarszczkowy, ale dla srednio dojrzalej cery, potem jeszcze odzywczy, gesty krem pod oczy. Trzy razy w tygodniu maseczka na twarz - stosuje naprzemiennie glinkowe i zelowe/nawilzajace. I powiem Ci, ze cere mam jak dzidzius, zero wypryskow, mniej zmarszczek ![]() Nie twierdze, ze w Twoim przypadku to by cos zdzialalo, ale w moim dziala super ![]() EDIT: U mnie tez ciemno i leje
Edytowane przez Ł@siczk@ Czas edycji: 2011-10-07 o 12:34 |
|
|
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
Luskap jeszcze ze dwa lata temu miałam ten sam problem. Świeciłam się jak latarnia, trochę pomagał mi puder w kompakcie Creme Puff Max Factora, ale bez szału. Używałam wtedy kosmetyków do młodej, tłustej i trądzikowej cery (coś typu Czysta Skóra, ale nie tylko).
Najpierw zmieniłam makijaż na mineralny. Nie rozstaję się od tej pory z pudrem Jadwigi (hardkorowy jest bardzo) i podkładem mineralnym. W świeceniu nastąpiła znaczna poprawa, ale nadal używałam bibułek i robiłam poprawki makijażu. Odkąd zaczęłam używać regularnie naturalnej pielęgnacji zapomniałam zupełnie co to świecenie skóry. Mój wypróbowany zestaw to hydrolat oczarowy (mega ![]() Nie jest tak, że używam tylko naturalnej pielęgnacji, bo np. na dzień mam krem z ziai nawilżająco-matujący albo siarkowy z Barwy. Do tego też drogeryjne maseczki. Ale hydrolat to już moja podstawa i na pewno w życiu nie będę więcej używać toników W temacie wątku tylko jedno małe zużycie - miniaturka żelu oliwkowego Yves Rocher 50 ml. Zrobiłam niedawno trochę zakupów: - lakier air flow pomarańczowy - lakier catrice It's Rambo no 5 (fajna nazwa )- czerwony pękacz Lovely - żel rozgrzewający Rebuild Ziaja - krem do biustu Rebuild Ziaja Ta promocja z gratisowym płynem micelarnym jest świetna |
|
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzylam tusz Wibo z kolekcji rozanej i duza probke podkladu Givenchy Skin Tonic
|
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie wróciłam z pracy- u mnie też paskudnie i w dodatku szłam na pieszo...
Cytat:
No i też mam sporo wielkich krost po obu stronach brody- zwłaszcza przed i w trakcie okresu, potem cera się stabilizuje, ale wyglądam jak zombie w trakcie okresu, bo te gule są wielkie i boląceksiężniczko, to mówisz, ze przez tonik miałaś taki smalec hmm teraz mam tonik z Bourjois, wcześniej miałam Dermikę do cery tłustej i ten sprawował się chyba lepiej. Tylko żeby przejść na naturalną pielęgnację musiałabym wykończyć wszystkie swoje kosmetyki, a jest ich niemało.A jest jakaś nowa seria Air flow? bo nie widziałam pomarańczowego, a taki delikatny bym sobie sprawiła.
|
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam ten sam kłopot z nadmiarem pielęgnacji. Kiedy chciałam ją zmienić okazało się, że mam kilkanaście kremów i co najmniej 6 toników. Część zmęczyłam zanim użyłam biochemii, a resztę używałam np. do szyi, dekoltu, stóp. Nie namawiam Cię, żebyś teraz wszystko wyprzedawała albo zużywała na siłę, bo wcale nie ma gwarancji że naturalne produkty będą Ci służyć. Może zamów sobie jeden hydrolat i sprawdź czy Ci to odpowiada. A jeśli Ci podpasuje to będziesz miała motywację do wykańczania zapasów i niekupowania nic drogeryjnego. Właśnie w ten sposób wyleczyłam się z nadmiaru pielęgnacji. |
|
|
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
luskap - wczesniej tez uzywalam kremy na dzien, ale po nalozeniu na to makijazu bardzo szybko sie swiecilam, moja cera nie lubi wielu warstw specyfikow
Nawet lekkie kremy sa za ciezkie. Za to moja cera bardzo lubi geste, odzywcze kremy na noc
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
A co do lakieru to może źle się wyraziłam o kolorze. To pomarańcz, ale taki bardzo ciemny, a raczej taka pomarańczowa czerwień.
|
|
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za podpowiedzi dziewczyny
wrzuciłam swój zbiór własnie na pielęgnacyjny, więc możecie zobaczyć ile tego jest, no ale kremy, które dostaję z Avonu chcę sprzedać lub wymienić, bo jakoś co jakiegoś użyję to wydaje mi sie, że zapychają, bo po jakimś czasie mam wysyp pryszczy. Moja skóra zrobiła się ostatnio wymagająca.a co do lakieru to piękny, ale szukam mniej intensywnego. No i nie widziałam do w tej serii. A taką pomarańczową czerwień już mam z Bell Glam wear.
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
Pokażę Wam, jak przyozdobiłam koszyczek do zbierania pieniążków i świeczkę
Zostało nam kokardek z zaproszeń, więc wykorzystałam 4 kokardki przyozdobia tez klamki samochodu i nic więcej na nim nie będzie.A zaraz - parę zdjęc mieszkania
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;29833258]Mnie kusi tylko kula do kąpieli, nic więcej w sumie
Nie jest źle [/QUOTE]mnie też ta kula kusi + masło do ciała tylko się zastanawiam czy z tym masłem nie poczekam aż go przecenią ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to nasze zaproszenia: http://lakierowo.blogspot.com/2011/0...dliwienie.html Luskap: mi naturalna pielęgnacja niezbyt podpasowała. Zostałam jedynie przy hydrolatach.
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
Hos, pięknie się to wszystko prezentuje i z klasą
czekam na dalsze foto mieszkania
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam zdjęć wszystkich pomieszczeń ![]() Oj dużo roboty nas czeka
|
|
#358 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
ja mam 704
wrzucam zaległy bilans. Na swoje usprawiedliwienie moge napisac, ze stresowalam sie stazem poza tym teraz nie bede miala pewnie za wiele wydatkow, bo tu gdzie mieszkam nawet drogerii nie ma Niestety zuzyc tez nie bede miala za duzo poki co, bo przyjezdzajac tutaj bralam same pelne kosmetyki, bo nie wiem kiedy mi przyjdzie znowu do domu jechac ![]() Na stazu jest super, nie mam czasu na nic, zwlaszcza na wizazowanie. Wstaje o 6, ide z psem i sniadanie, 7 - 15 praca, wracam, zjem cos, 16 - 17 spacer z psem, potem zwykle sie zajmuje 3letnia coreczka lesniczego, czasem pomagam jego synom w lekcjach (11 i 14 lat), pogadam z nim / jego zona chwile, 21 spacer z psem, kąpu kąpu i spanie ![]() WRZESIEŃ przybyło: 8 ubyło: 7 przybyło: Hawaiian Tropic, Beach Balm, 200ml Inter Fragrances, Seboradin Niger, Lotion z czarną rzodkwią Ziaja, Szampony Rodzinne, Lawendowy szampon do włosów przetłuszczających się Farmona, Radical, Mgiełka wzmacniająca do włosów Schwarzkopf, Gliss Kur Liquid Silk Gloss, Ekspresowa odżywka regeneracyjna (nowa wersja) Schwarzkopf, Got2b, Powder`ful Volumizing Styling Powder (Puder unoszący włosy u nasady) Rossmann, Rival de Loop, Anti - Age Pflegekapseln (Tygodniowa kuracja przeciwzmarszczkowa w ampułkach) Almond scented soap 473ml wydane: 28,5 paletka sleek + 9 balsam hawaiian tropic + 21,98 pedzelek do eyelinera i puder sun club + 16,99 almond scented soap + 2,99 zmywacz isana + 14,49 gliss kur + 5,49 radical + 18,99 got2b puder + 5,49 kapsulki rival + 21,56 blyszczyk bigelow + ok 30zl 3szt lakiery do paznokci = ok 175 zł ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- ZUŻYCIA: * Himalaya Herbals, Revitalizing Hair Oil (Rewitalizujący olejek do włosów) 200ml * * Farmona, Jantar, Odżywka do włosów i skóry głowy a * Farouk, Biosilk, Silk Therapy Treatment (Naturalny jedwab - odżywka regenerująca bez spłukiwania) * L'oreal Paris Studio Line, Utrwalenie i Blask Supermocny, Lakier do włosów, 250ml a * Yves Rocher, Jardins du Monde, antyperspirant w kulce 'kwiat bawełny z Indii' * Rossmann, Rival de Loop, Aqua Spray (Mgiełka do twarzy z wyciągiem z aloesu) * Avon, Planet Spa, Mediterranea Olive Oil, Body Scrub (Śródziemnomorski peeling do ciała z oliwką) 150ml
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko, No faktycznie czeka Was generalka, ale mieszkanie jest duże, macie duże pole do popisu, no niestety bez roboty nie ma niczego... trzymam kciuki
|
#360 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:46.

Już myślałam, że nigdy się nie skończy!
Rozdwajają się, wolno rosna i sa suche 

i nic na to nie pomaga

No i też mam sporo wielkich krost po obu stronach brody- zwłaszcza przed i w trakcie okresu, potem cera się stabilizuje, ale wyglądam jak zombie w trakcie okresu, bo te gule są wielkie i bolące
wrzuciłam swój zbiór własnie na pielęgnacyjny, więc możecie zobaczyć ile tego jest, no ale kremy, które dostaję z Avonu chcę sprzedać lub wymienić, bo jakoś co jakiegoś użyję to wydaje mi sie, że zapychają, bo po jakimś czasie mam wysyp pryszczy. Moja skóra zrobiła się ostatnio wymagająca.