|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Asia teraz mi się w głowie zaspiewało - już za parę dni za dni parę
![]() weźmiesz plecak swój i gitarę tra la la ![]() coś tam pitagoras ble ble jak to leciało ?? ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- a wczoraj wieczorem się uryczałam jak zobaczyłam pierwsze nasze zdjecie z usg
|
|
|
|
#1352 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
ratunkuuuu...
mały mi od 7ej rano przespał może ze 3,5 h... padnę zaraz... wogóle to muszę się wyżalić... byl u mnie dzisiaj tata w odwiedzinach... przyjechal mi powiedzieć że mama jest przeziębiona i że nie wie czy nas w weekend odwiedzą... on też się niejak czuje.. myslalam że Go rozerwę na strzępy.. taka byłam wściekła.. posiedzial 2 godz, wypił kawę, obejrzał mecz i pojechał.. a ja się poczułam jakbym miala być chora...na twarzy gorąca, oczy świecące.. i teraz pytanie.. jakbym miała gorączkę to czy mogę karmić małego swoim mlekiem/ odsysać pokarm?? i druga sprawa: czy Wasi mężowie/ partnerzy mają/mieli baby blues? bo mój jest na lekach uspokajających. tak go to wszystko co się dzieje roztroiło że nie wiem, płacze mi codziennie i ze szczęścia i ze smutku, ma lęki, boi się małego, w nocy kiepsko sypia , na każde chrząknięcie małego on ma otwarte oczy a zanim mały zacznie p łakać on już stoi przy łóżeczku nie powiem, ja tez płaczę.. ale nie aż tyle.. czasami sbie nawet razem popłaczemy... to normalne?
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
![]() postaram sie krótko opisać poród korzystając ze młoda się nafutrowała mleczkiem i spi ![]() Więc trafiłam na patologie na wywołanie w poniedziałek 3.10. Ok 13 przyszedł mój dr i założył mi ten cały cewnik folleya na szyjke. Nawet nie bolało, ale jak napełnili balonik solą fizjologiczną to prawie od razu zaczeły mi sie skurcze, najpierw co 20 min, a od wieczora juz co 10. Od 3 rano juz miałam regularne i bardzo bolesne skurcze co 5 min więc o 6 byłam juz na porodówce potem szybki standard - hegar (dla mnie świetne rozwiązanie, nie ma czego się bać a w dodatku ruszyło po tym rozwarcie). Podpięli mnie pod ktg, skurcze pięknie się pisały więc nie dostałam oksytocyny. Zaraz przyjechał TZ i sie zaczęło generalnie poszło bardzo szybko, o godz 9 miałam rozwarcie na 5 cm i odeszły wody. Przy 6 cm miałam straszny kryzys, krzyczałam ze ja juz nie dam rady i na prawde tak czułam podrapałam trochę męża bo tak strasznie mocno go ściskałam za rękę ale za chwile juz było 8 cm, potem do 10 cm doszło chyba w pół godziny. I nagle wszystko przestało boleć - poczułam ze musze przeć i po 4 partym moja mała supermenka juz była na swiecie - niestety lekko mnie nacieli i mała jeszcze troszke poharatała bo rodziła się z rączką przy buzi. Położyli mi takie małe ciepłe ciałko na brzuchu i chwile sie przytulałyśmy popłakałam się i nie chciałam jej oddać do badania, hehe. No i mam to moje słoneczko małe trzeci dzień a czuje jakby była z nami od zawsze dobra, teraz spróbuje coś ponadrabiać ![]() Przedstawiam wam Olgę jeszcze ze szpitala fota
|
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
jednak nie ponadrabiam bo przyjechali rodzice
![]() ale widze, ze Bruma i Archi poszły rodzić - no to trzymam bardzo mocno
|
|
|
|
#1356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety nie pocieszę Cię, u mnie to samo i nawet mała nie przespała tych 3,5 ha co do męża - nie mam pojęcia czy to normalne. Ale pewnie przeżywa jakiś mały kryzys, boi się nowej sytuacji. Cytat:
Widzę, że obie miałyśmy kryzys w podobnym momencie A Olga jaka blond ślicznosci |
||
|
|
|
#1357 | |
|
Wtajemniczenie
|
mmadzia Twoj avek tez sliczny.....
cos czuje ze za niedlugo wszystkie zmienia swoje avki.... ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Mam ochote Was cytowac ale jedna reka niewygodnie.....mala usnela przy mnie i boje sie jej odlozyc.... ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
|
|
#1358 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() szczerze powiem że pierwszy raz słyszę o babyblues u chłopa ... nie wiem no za bardzo co tu porqadzić ![]() Cytat:
![]() dla Ciebie Bartek też z rączką się urodziłCytat:
pierdziel nie cytuj
|
|||
|
|
|
#1359 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurcze nie słyszałam o takich reakcjach u Tatusiów, więc nie pomogę ale trzymajcie się dzielnie![]() Cytat:
milo się czyta![]() A Olga jaka śliczna blondyneczka Wiadomosci od Archi: rano przyjęli ją na jakiś inny oddział, bo nie było miejsc na patologii, ale popołudniu przenieśli na patologii. Warunki nawet nawet. Mały waży na razie 3200kg, szyjkę ma pozamykaną, ale chyba dopiero po weekendzie będą coś działać. W sumie to nic jej nie mowia za bardzo. A irmith nie ma neta. Na pewno się odezwie jak jej właczą
|
|
|
#1360 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
..zar az po cc pepek i linia na brzuchu zrobily sie brzydko-brazowe....na dodatek na twarzy wciaz mam plamy brazowe jakbym sie w okularach opalala ![]() Cytat:
chociaz te nasze narzekanie to takie slodkie jest.....
|
|
#1361 |
|
Rozeznanie
|
Pozmieniałyście ikonki i się gubię
Byłam na ktg, zapis jak to pan dr powiedział "bardzo ładny", widzimy sie we czwartek na wizycie. Młoda oczywiscie szaleństwo- na 40 min 36 ruchów naliczyłam ![]() W ogóle to obśmiałyśmy doktora z pielęgniarką, bo sam mnie podłączył pod maszynę i poszedł, a jej powiedział, że mnie odłączy. No wiec leżę i czekam. 20min nic... 30 nic... 40... już myślałam, że jajko zniosę a jego dalej nie ma. W końcu przyszła ta pielęgniarka i mnie odłączyła i powiedziała, ze szkoda jej sie mnie zrobiło bo tyle leżę a doktora nie ma i ona nie moze się do niego dodzwonić. W końcu przyszedł po godzinie od podłączenia z miną zbitego psa
|
|
|
|
#1362 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja slyszalam o tym babyblues u facetow... ...moj na szczescie nie ma....Wlasnie odlozylam mala...ciekawe ile pospi sama... ![]() Nic nie robie bo mam lenia dzisiaj...mam ugotowany rosol....a jak TZ przyjdzie z pracy to zajmie sie mala a ja zrobie kure z ryzem... ![]() W weekend maja przyjsc znajomi i wypadaloby posprzatac... ...ktora brzuchatka jest chetna... ??---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
za KTG....---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
Mmadzia....ty masz hustawke kaczuszke...?? Ale sliczna...no i zawartosc hustawki jeszcze slicznejsz... i po spaniu....
|
|
#1363 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że pamiętamy
Rzeczywiście dużo u Ciebie się działo. Żeby z tż się układało, interes się kręcił i skończyły problemy ze zdrowiem Bartka (a to sprawy dermatologiczne, czy coś jeszcze? napisz coś więcej) Cytat:
Cytat:
Katar mu prawie minął, a ja nadal słyszę furczenie (nawet mówię do małego Panie Furkot ) i rzeczywiście najgorzej jest nocą. Tylko że ja małego raczej nie przegrzewam, teraz śmiga tylko w body/kaftaniku i pieluszce, czasem jak się ochłodzi nakrywam mu te gołe nóżki cienkim kocykiem. I staram się sporo wietrzyć. Zobaczę jak zadziała nawilżanie powietrza. Dobrze Małgosiu, że o tym napisałaś, bo jeszcze nigdy o tej sapce nie słyszałam Cytat:
A o pieluszkach napiszena pw, żebyś trafiła na info jak wrócisz.Cytat:
Cytat:
O widzisz, to jest myśl! ![]() Malamutka, ale kicha! Mam nadzieję, że jakoś uda się to załatwić, a najlepiej jakby mała się zdecydowała już wyjść Cytat:
Ale staram się dawać mu jak najwięcej, wczoraj prawiaa 100 ml się udało.Cytat:
Stokrotko, Natko, dzięki za odpowiedzi w sprawie pępkowej
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-10-07 o 16:52 |
|||||||
|
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
bordana Tez nie slyszlam o depresji poporodowej u tatusiow... Wspolczuje poniewaz pewnie potrzebujesz teraz wsparcia i meza ktory przejmie obowiazki w gorszej chwili.
|
|
|
|
#1365 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chociaż myślę, że do tej pory to już po wszystkim? Cytat:
![]() Cytat:
![]() A na poważnie to super, że tak szybko poszło, że z Amelką wszystko dobrze. A śliczna że hej Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do karmienia to z tego co pamiętam, dziewczyny pisały że można.A z mężem to nie zazdroszczę... Ale może rzeczywiście tak strasznie przeżywa tę zmianę i dlatego tak reaguje? Może pójdźcie gdzieś razem do kogoś, przed kim będzie mógł się chociaż wygadać ![]() Ale cudna księżniczka! |
||||||||
|
|
|
#1366 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie.
Przepraszam, że tak z doskoku, ale nie mam siły pisać. Boli mnie chyba już wszystko co może boleć. A wczorajsze usg najpierw dobiło, a potem dało złudną nadzieję na wcześniejsze zakończenie ciąży. Mój synek w 37t i 3 dniu waży 4300. Od razu umówili mnie do lekarza na dziś. Pojechałam na wizytę. I g... się dowiedziałam. Chociaż w sumie to się dowiedziałam, że następną wizytę mam 19 października, 4 dni przed terminem. I jeżeli dziecko będzie się zbliżało do 5 kilo to "coś" pomyślą. Uznali, że skoro dałam radę wypchnąć dziecko o wadze 3900, to 5000 mi nie sprawi problemu. Najwyżej kilka szwów więcej, że zacytuję. Biorąc pod uwagę jak szybko młody przybiera to dużo nam do tych 5 kilo nie zabraknie. Jak wyszłam to chciało mi wyć i się popłakałam jak mnie mąż odebrał. A że szyjka zamknięta i wysoko, to raczej mam szansę na donoszenie. Zwiększyłam ilość herbatki z malin, łykam wiesiołka i wciągam ananasa. Tylko tż nie chce współpracować. Może coś to da. Bo naturalny poród tak dużego dziecka mnie przeraża... :con fused:![]() Ehh, to tyle. Musiałam wyżalić.
|
#1367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1368 | |||||
|
Zadomowienie
|
to u mnie zmiana avka
![]() Cytat:
co on tam ciotkom pokazuje??Cytat:
![]() Cytat:
a co do małża skoro mają andropauzę to i baby blues czemu nie. podejrzewam, ze ci ciężko, bo faceci jak już mają jakieś dolegliwości to 100 razy bardziej intensywnie niż kobietyCytat:
Cytat:
wierzę, że jednak usg oszukuje i dzidzia ma max 3900 ![]() no i kto narzeka na polską służbę zdrowia? u nas byłaby cesarka. a może zdążysz do Polski? archi ![]() słuchajcie a co z ancią? ma któraś z was do niej telefon, może by smska puścić?
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
aaa widzisz ...
dzięki za odp Madzia Bartuś genialny co do Anci - nie wiem dużo, jedynie tyle, że ma teraz dużo spraw na głowie i niezbyt ma czas na forum |
|
|
|
#1371 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, te teściowe to macie takie, że tylko współczuć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A stan urodowy jak mi się w ciąży pogorszył, tak teraz polepszył Cerę mam superową, jak dawno nie miałam, a włosy ładnie się układają same.Cytat:
i dlatego. Podobnie popłakuje przy przebieraniu i zmianie pieluszki, a to przecież nie boli Nie martw się, frida go nie uszkodzisz Cytat:
Agnieszko, tatę to masz ciężkiego bardzo Takiego chyba nie da się ugryźć. Ulcia, nie zazdroszczę klocuszka i trzymam kciuki, by coś się wcześniej ruszyło Chyba nie. Takie coś znalazłam ![]() Danika, bardzo pozytywny opis porodu Olga się Wam udała
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-10-07 o 17:50 |
|||||
|
|
|
#1372 | |
|
Zakorzenienie
|
indygo jakie cudńko różowe
---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
no to nam danika dała zagadkę
|
|
|
|
|
#1373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1375 |
|
Wtajemniczenie
|
A tak przy okazji....to uwielbiam z Wami siedziec na wizazu.....
...fajne z Was babeczki.....fajnie byloby sie spotkac wszystkie razem.... szkoda, ze tak daleko jestem....
|
#1376 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- ale słodziak Cytat:
|
|
#1378 |
|
Zadomowienie
|
malż dzisiaj odreagował bo był na szkoleniu i poł dnia go w domu nie było, pogadał z kumplami...
właśnie wróciliśmy z trzeciego spacerku z małym czuję się lepiej, nie mam gorączki.. pfuu tfuu.. ![]() Chcialam napisać do Spray żeby nie pisała czegoś tkaiego jak wczoraj że myslała że jej suty z korzeniami wyrwie gdy uruchomiła laktator elektryczny Kobieto, dobrze że już szwów nie mam bo napewno by mi je rozerwało całe szczęscie że polożna mi je zdjęła w 6 dobie po porodzie ![]() ale nie powiem, czasem jeszcze coś zaciągnie i zarwie.. mam nadzieję że to minie - wkońcu dzisiaj dopiero 10 doba życia Leosia MoniaZ82: Danika: niuńka cudna, jaka blondynka
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#1379 | |
|
Zakorzenienie
|
Taką Danika zagadkę dała, że chyba sama nam będzie musiała odpowiedzieć co jej robili
![]() Cytat:
![]() Z tymi nowymi avatarami to rzeczywiście niezłe zamieszanie
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-10-07 o 18:14 |
|
|
|
|
#1380 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak sprawy sie potocza pomyslnie to zjawie sie na swieta... ...juz 4 lata nie bylam w swieta w PL./....
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

usg

ja to przykładałam do dziurki poprostu i szło, a może są różne modele tych aspiratorów ??

dla Ciebie
kurcze nie słyszałam o takich reakcjach u Tatusiów, więc nie pomogę
ale trzymajcie się dzielnie

Katar mu prawie minął, a ja nadal słyszę furczenie (nawet mówię do małego Panie Furkot 
Ale staram się dawać mu jak najwięcej, wczoraj prawiaa 100 ml się udało.
Co do karmienia to z tego co pamiętam, dziewczyny pisały że można.