Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-07, 15:46   #1351
mmadziaa
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Przyjdzie i Twoj czas niewiasto
Asia teraz mi się w głowie zaspiewało - już za parę dni za dni parę
weźmiesz plecak swój i gitarę tra la la
coś tam pitagoras ble ble jak to leciało ??

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

a wczoraj wieczorem się uryczałam jak zobaczyłam pierwsze nasze zdjecie z usg
mmadziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 16:03   #1352
BordAna
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

ratunkuuuu...
mały mi od 7ej rano przespał może ze 3,5 h...
padnę zaraz...
wogóle to muszę się wyżalić...
byl u mnie dzisiaj tata w odwiedzinach... przyjechal mi powiedzieć że mama jest przeziębiona i że nie wie czy nas w weekend odwiedzą...
on też się niejak czuje.. myslalam że Go rozerwę na strzępy.. taka byłam wściekła.. posiedzial 2 godz, wypił kawę, obejrzał mecz i pojechał..
a ja się poczułam jakbym miala być chora...na twarzy gorąca, oczy świecące..
i teraz pytanie..
jakbym miała gorączkę to czy mogę karmić małego swoim mlekiem/ odsysać pokarm??

i druga sprawa: czy Wasi mężowie/ partnerzy mają/mieli baby blues?
bo mój jest na lekach uspokajających. tak go to wszystko co się dzieje roztroiło że nie wiem, płacze mi codziennie i ze szczęścia i ze smutku, ma lęki, boi się małego, w nocy kiepsko sypia , na każde chrząknięcie małego on ma otwarte oczy a zanim mały zacznie p łakać on już stoi przy łóżeczku
nie powiem, ja tez płaczę.. ale nie aż tyle.. czasami sbie nawet razem popłaczemy...

to normalne?
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 16:12   #1353
danika
Zakorzenienie

hej kochane

postaram sie krótko opisać poród korzystając ze młoda się nafutrowała mleczkiem i spi

Więc trafiłam na patologie na wywołanie w poniedziałek 3.10. Ok 13 przyszedł mój dr i założył mi ten cały cewnik folleya na szyjke. Nawet nie bolało, ale jak napełnili balonik solą fizjologiczną to prawie od razu zaczeły mi sie skurcze, najpierw co 20 min, a od wieczora juz co 10. Od 3 rano juz miałam regularne i bardzo bolesne skurcze co 5 min więc o 6 byłam juz na porodówce potem szybki standard - hegar (dla mnie świetne rozwiązanie, nie ma czego się bać a w dodatku ruszyło po tym rozwarcie). Podpięli mnie pod ktg, skurcze pięknie się pisały więc nie dostałam oksytocyny. Zaraz przyjechał TZ i sie zaczęło generalnie poszło bardzo szybko, o godz 9 miałam rozwarcie na 5 cm i odeszły wody. Przy 6 cm miałam straszny kryzys, krzyczałam ze ja juz nie dam rady i na prawde tak czułam podrapałam trochę męża bo tak strasznie mocno go ściskałam za rękę ale za chwile juz było 8 cm, potem do 10 cm doszło chyba w pół godziny. I nagle wszystko przestało boleć - poczułam ze musze przeć i po 4 partym moja mała supermenka juz była na swiecie - niestety lekko mnie nacieli i mała jeszcze troszke poharatała bo rodziła się z rączką przy buzi. Położyli mi takie małe ciepłe ciałko na brzuchu i chwile sie przytulałyśmy popłakałam się i nie chciałam jej oddać do badania, hehe.
No i mam to moje słoneczko małe trzeci dzień a czuje jakby była z nami od zawsze

dobra, teraz spróbuje coś ponadrabiać

Przedstawiam wam Olgę jeszcze ze szpitala fota
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Olga.jpg (49,8 KB, 58 załadowań)
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 16:17   #1354
danika
Zakorzenienie

jednak nie ponadrabiam bo przyjechali rodzice

ale widze, ze Bruma i Archi poszły rodzić - no to trzymam bardzo mocno
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 16:18   #1355
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Lulka jaki masz slodziachny avek....
Stary 2011-10-07, 16:20   #1356
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
ratunkuuuu...
padnę zaraz...
eee norma niestety nie pocieszę Cię, u mnie to samo i nawet mała nie przespała tych 3,5 h
a co do męża - nie mam pojęcia czy to normalne. Ale pewnie przeżywa jakiś mały kryzys, boi się nowej sytuacji.

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
potem szybki standard - hegar (dla mnie świetne rozwiązanie, nie ma czego się bać a w dodatku ruszyło po tym rozwarcie).
a co to ten hegar???
Widzę, że obie miałyśmy kryzys w podobnym momencie też pzry 7-8 cm wydawało mi się, że nie urodzę....
A Olga jaka blond ślicznosci

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 16:27   #1357
MoniaZ82
Wtajemniczenie

mmadzia Twoj avek tez sliczny.....

cos czuje ze za niedlugo wszystkie zmienia swoje avki....

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Mam ochote Was cytowac ale jedna reka niewygodnie.....mala usnela przy mnie i boje sie jej odlozyc....

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość
mi połozna mowiła by dopajać małego nawet wodą z glukoza tylko nie pamiętam już proporcji, gdzieś miałam zapisane. przestaliśmy to robić bo ona sugerowała to na pozostałości po żółtaczce ... także w pewnym momencie uznaliśmy za zbędne, stw że po co mu dawać słodkie - jak w tym samym czasie pediatra pow żeby dawać koperkową ...
aha a z frida to kurcze nie miałam raczej problemów bo Bartek ma dziurki akuratne takie, jakoś nie mogę sobie wyobrazić jakie Twój musi mieć malusie ja to przykładałam do dziurki poprostu i szło, a może są różne modele tych aspiratorów ??

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

dziewczyny Bartek chwilę po 9 zjadł 120 ml, zasnął ok 10:30 i śpi nadal
to już nie pierwszy raz i w sumie sama nie wiem czy go wybudzać na jedzenie czy nie ...

jak Wy robicie? HELP
czytalam ze nie wolno wybudzac maluszkow bo ich sen jest swiety...sam sie maluszek obudzi jak zglodnieje....
Stary 2011-10-07, 16:29   #1358
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
ratunkuuuu...
padnę zaraz...
byl u mnie dzisiaj tata w odwiedzinach... przyjechal mi powiedzieć że mama jest przeziębiona i że nie wie czy nas w weekend odwiedzą...
on też się niejak czuje.. myslalam że Go rozerwę na strzępy.. taka byłam wściekła.. posiedzial 2 godz, wypił kawę, obejrzał mecz i pojechał..
i teraz pytanie..

bo mój jest na lekach uspokajających. tak go to wszystko co się dzieje roztroiło że nie wiem, płacze mi codziennie i ze szczęścia i ze smutku, ma lęki, boi się małego, w nocy kiepsko sypia , na każde chrząknięcie małego on ma otwarte oczy a zanim mały zacznie p łakać on już stoi przy łóżeczku
nie powiem, ja tez płaczę.. ale nie aż tyle.. czasami sbie nawet razem popłaczemy...

to normalne?
Aniu nie będe się mądrzyć ale gdzieś mi się obiło że chora mama powinna karmić bo przekazuje wtedy przeciwciala dziecku,ale lepiej poczytaj o tym albo zapytaj kogoś mądrzejszego

szczerze powiem że pierwszy raz słyszę o babyblues u chłopa ... nie wiem no za bardzo co tu porqadzić

Cytat:
hej kochane

postaram sie krótko opisać poród korzystając ze młoda się nafutrowała mleczkiem i spi

Więc trafiłam na patologie na wywołanie w poniedziałek 3.10. Ok 13 przyszedł mój dr i założył mi ten cały cewnik folleya na szyjke. Nawet nie bolało, ale jak napełnili balonik solą fizjologiczną to prawie od razu zaczeły mi sie skurcze, najpierw co 20 min, a od wieczora juz co 10. Od 3 rano juz miałam regularne i bardzo bolesne skurcze co 5 min więc o 6 byłam juz na porodówce potem szybki standard - hegar (dla mnie świetne rozwiązanie, nie ma czego się bać a w dodatku ruszyło po tym rozwarcie). Podpięli mnie pod ktg, skurcze pięknie się pisały więc nie dostałam oksytocyny. Zaraz przyjechał TZ i sie zaczęło generalnie poszło bardzo szybko, o godz 9 miałam rozwarcie na 5 cm i odeszły wody. Przy 6 cm miałam straszny kryzys, krzyczałam ze ja juz nie dam rady i na prawde tak czułam podrapałam trochę męża bo tak strasznie mocno go ściskałam za rękę ale za chwile juz było 8 cm, potem do 10 cm doszło chyba w pół godziny. I nagle wszystko przestało boleć - poczułam ze musze przeć i po 4 partym moja mała supermenka juz była na swiecie - niestety lekko mnie nacieli i mała jeszcze troszke poharatała bo rodziła się z rączką przy buzi. Położyli mi takie małe ciepłe ciałko na brzuchu i chwile sie przytulałyśmy popłakałam się i nie chciałam jej oddać do badania, hehe.
No i mam to moje słoneczko małe trzeci dzień a czuje jakby była z nami od zawsze

Olga Ty ślicznoto Danika dla Ciebie Bartek też z rączką się urodził

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
mmadzia Twoj avek tez sliczny.....

cos czuje ze za niedlugo wszystkie zmienia swoje avki....

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Mam ochote Was cytowac ale jedna reka niewygodnie.....mala usnela przy mnie i boje sie jej odlozyc....
dzieki Monia pierdziel nie cytuj
mmadziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 16:31   #1359
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
ratunkuuuu...
padnę zaraz...
i teraz pytanie..

to normalne?
hej Mamuśko kurcze nie słyszałam o takich reakcjach u Tatusiów, więc nie pomogę ale trzymajcie się dzielnie
Cytat:
hej kochane

Danika ale pozytywny opis porodu milo się czyta
A Olga jaka śliczna blondyneczka

Wiadomosci od Archi: rano przyjęli ją na jakiś inny oddział, bo nie było miejsc na patologii, ale popołudniu przenieśli na patologii. Warunki nawet nawet. Mały waży na razie 3200kg, szyjkę ma pozamykaną, ale chyba dopiero po weekendzie będą coś działać. W sumie to nic jej nie mowia za bardzo.

A irmith nie ma neta. Na pewno się odezwie jak jej właczą

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 16:36   #1360
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

ed.: aha i w jakim Wy ogólnie jesteście stanie "urodowym" bo moja twarz to masakra, ciągle jakieś syfki mi wyłażą, podobno to normalne po ciąży ??
i bardzo mi schną usta
stan urodowy u mnie to tragedia.....zar az po cc pepek i linia na brzuchu zrobily sie brzydko-brazowe....na dodatek na twarzy wciaz mam plamy brazowe jakbym sie w okularach opalala , bede musiala sie wybrac na kwasy....

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
hej kobitki
melduje sie i pokazuje dalej w dupaku
odzywam sie cobyscie nei pomyslały ze rodzic poszłam bez dania jakiegokolwiek znaku

MMadzia zdjecie ostatnie rewelka hehe

u mni edalej nudy siedze w domku i czekam u was widze róznie jak nie mamusie co opiekuja sie juz didziolkami to cieżarówki maja cosik do roboty, ja to lenistwo totalne, no dobra dzis póściłam pranie bo miałam jesczze rozek kocyk do wyprania no i kumpela wczoraj pare ciszków dała ma dla mnei jeszcze cały karton ale byłam u niej wczoraj autobusem i nie miałam jak zabrac he
ciesz sie lenistwem bo potem bedziesz narzekac tak jak my.... chociaz te nasze narzekanie to takie slodkie jest.....
Stary 2011-10-07, 16:37   #1361
madzialena-lublin
Rozeznanie

Pozmieniałyście ikonki i się gubię

Byłam na ktg, zapis jak to pan dr powiedział "bardzo ładny", widzimy sie we czwartek na wizycie. Młoda oczywiscie szaleństwo- na 40 min 36 ruchów naliczyłam
W ogóle to obśmiałyśmy doktora z pielęgniarką, bo sam mnie podłączył pod maszynę i poszedł, a jej powiedział, że mnie odłączy. No wiec leżę i czekam. 20min nic... 30 nic... 40... już myślałam, że jajko zniosę a jego dalej nie ma. W końcu przyszła ta pielęgniarka i mnie odłączyła i powiedziała, ze szkoda jej sie mnie zrobiło bo tyle leżę a doktora nie ma i ona nie moze się do niego dodzwonić. W końcu przyszedł po godzinie od podłączenia z miną zbitego psa
Stary 2011-10-07, 16:47   #1362
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
szczerze powiem że pierwszy raz słyszę o babyblues u chłopa ... nie wiem no za bardzo co tu porqadzić

dzieki Monia pierdziel nie cytuj

Ja slyszalam o tym babyblues u facetow......moj na szczescie nie ma....

Wlasnie odlozylam mala...ciekawe ile pospi sama...
Nic nie robie bo mam lenia dzisiaj...mam ugotowany rosol....a jak TZ przyjdzie z pracy to zajmie sie mala a ja zrobie kure z ryzem...
W weekend maja przyjsc znajomi i wypadaloby posprzatac......ktora brzuchatka jest chetna...??

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Pozmieniałyście ikonki i się gubię

Byłam na ktg, zapis jak to pan dr powiedział "bardzo ładny", widzimy sie we czwartek na wizycie. Młoda oczywiscie szaleństwo- na 40 min 36 ruchów naliczyłam
W ogóle to obśmiałyśmy doktora z pielęgniarką, bo sam mnie podłączył pod maszynę i poszedł, a jej powiedział, że mnie odłączy. No wiec leżę i czekam. 20min nic... 30 nic... 40... już myślałam, że jajko zniosę a jego dalej nie ma. W końcu przyszła ta pielęgniarka i mnie odłączyła i powiedziała, ze szkoda jej sie mnie zrobiło bo tyle leżę a doktora nie ma i ona nie moze się do niego dodzwonić. W końcu przyszedł po godzinie od podłączenia z miną zbitego psa
za KTG....

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
no to 90 wtrynione i z@✂✂✂i@szcz@ kupka zrobiona

na prośbę cioci Marty dzisiejszy Bartek w huśtawie

aha i chciałam się pochwalić prezentem od mojej friend z okazji porodu
w zestawie był jeszcze album dla maluszka i kwiatki dla mamusi

+ zdjęcie - (ostatnio o 2 w nocy) pt - "weźcie nie róbcie mi zdjęć jak jem - spadówa "

Mmadzia....ty masz hustawke kaczuszke...?? Ale sliczna...no i zawartosc hustawki jeszcze slicznejsz...

i po spaniu....
Stary 2011-10-07, 16:47   #1363
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczyny pamiętacie jeszcze takową matke Bartka
Oczywiście, że pamiętamy
Rzeczywiście dużo u Ciebie się działo. Żeby z tż się układało, interes się kręcił i skończyły problemy ze zdrowiem Bartka (a to sprawy dermatologiczne, czy coś jeszcze? napisz coś więcej)

Cytat:
MałgosiaM8 też muszę poczytać o tej sapce. cały czas myślałam że Bartek ma jeszcze katar ale jak odciągam to prawie zero a to furgotanie w nosku jest. i właśnie dziś też prababcia o tej sapce coś wspomniała pierwszy raz wogóle dziś usłyszałam to śłowo
Jak to się objawia u Stasia ?
sorki jeśli już o tym pisałaś ale chyba nie znajdę ...
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
furczy mu w nosku a tak naprawdę nie ma tam żadnych glutków, nasila mu się szczególnie nad ranem (...)Nasila się to furkotanie po płaczu i utrzymuje długo jak i po ulaniu.
Mały dusi się podczas snu czasem, chce mu oczyścić a tam nic nie ma, a mały się tylko zdenerwuje. A i to furkotanie utrudnia mu ssanie od dłuższego czasu...
Osz kurde, to Beniu ma chyba to samo Katar mu prawie minął, a ja nadal słyszę furczenie (nawet mówię do małego Panie Furkot ) i rzeczywiście najgorzej jest nocą. Tylko że ja małego raczej nie przegrzewam, teraz śmiga tylko w body/kaftaniku i pieluszce, czasem jak się ochłodzi nakrywam mu te gołe nóżki cienkim kocykiem. I staram się sporo wietrzyć. Zobaczę jak zadziała nawilżanie powietrza. Dobrze Małgosiu, że o tym napisałaś, bo jeszcze nigdy o tej sapce nie słyszałam

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Dziewczyny...ja się odmeldowywuje

O 7:20 zaczęły mi się sączyć wody Powoli się zbieramy i jedziemy na IP.
Na razie nie jest źle ...gorzej było w nocy jak miałam skurcze. Obecnie łapią mnie skurcze tylko przy wypływie wód

To papa Na pewno dam znać jak się akcja będzie toczyć
Wielkie A o pieluszkach napiszena pw, żebyś trafiła na info jak wrócisz.

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Dzień dobry Kochane nie ma mowy bym nadrobiła cokolwiek chciałam tylko podziękować za kciuki i gratulacje GRATULUJĘ NOWYM MAMUSIOM Poród miałam ekspresowy, o 13 byłam na IP z 3cm rozwarciem, odesłali mnie do domu. Skurcze miałam krótkie i nieregularne, po 15 nagle pojawiły się krótkie co 2min! w kilka minut wylądowałam w szpitalu i okazało się że mam 6cm rozwarcie, położna założyła historię, popodpisywałam dokumenty i pojechałyśmy windą na porodówkę, wysiadając z windy poczułam parcie (minęło pół godz od przyjęcia mnie na IP) położna zbadała mnie i krzyknęła, że rodzę, kazała położyć mi się na łóżku i przeć, przebiła pęcherz i wody były lekko zielonkawe, szybko mnie nacieła by Amelka jak najszybciej wyszła i po 5min była ze mną - poród pół godzinny a nawet 5minutowy
Amelka ZDROWA w 3dobie wypuścili nas do domku.
Jesteśmy już po przeprowadzce, bardzo dużo się działo i dzieje... chaotyczny ten mój wpis ale chciałam się w końcu odezwać a nie mam za bardzo kiedy... a to moja Melusia
Kasiuleczko, świetny ten poród miałaś Tylko pozazdrościć I fajnie, że już przeprowadzka za Wami, teraz się tylko ładnie urządzić Amelka śliczna dziewczynka

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
kilka rzeczy baaaardzo nieprzychylnych nam wyniknęło no ja wczoraj pół przedpołudnia przepłakałam a mała ze mna. z tegos stresu w ogóle mleko przestało mi leciec, dopiero nad ranem się pojawiło więc to mnie dodatkowo zestresowało ech...
Ojej, mam nadzieję, że już to złe minęło

Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość
Dobrze, że nie Rammstein
O widzisz, to jest myśl!

Malamutka, ale kicha! Mam nadzieję, że jakoś uda się to załatwić, a najlepiej jakby mała się zdecydowała już wyjść

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Przy mm przydaje się dopajać, u nas Tom wypija na dobę około 250-300ml
Łooo, to mój tyle nie wchłonie Ale staram się dawać mu jak najwięcej, wczoraj prawiaa 100 ml się udało.

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
mam nadzieję że szybko mnie oblukają i puszczą do domku bez ceregieli
I tego się trzymaj

Stokrotko, Natko, dzięki za odpowiedzi w sprawie pępkowej Wczoraj u Benia pępek dużo lepszy, tylko tyci tyci wydzieliny było.

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-10-07 o 16:52
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 16:57   #1364
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

bordana Tez nie slyszlam o depresji poporodowej u tatusiow... Wspolczuje poniewaz pewnie potrzebujesz teraz wsparcia i meza ktory przejmie obowiazki w gorszej chwili.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 17:14   #1365
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Dziewczyny...ja się odmeldowywuje

O 7:20 zaczęły mi się sączyć wody Powoli się zbieramy i jedziemy na IP.
Na razie nie jest źle ...gorzej było w nocy jak miałam skurcze. Obecnie łapią mnie skurcze tylko przy wypływie wód

To papa Na pewno dam znać jak się akcja będzie toczyć

Chociaż myślę, że do tej pory to już po wszystkim?

Cytat:
aha, wczoraj byłyśmy u pediatry na ważeniu, mierzeniu itp. moja dziewczynka waży 3650!!!!! w ciągu tygodnia przybrała 750 g, "wydłużyła się" o 1,5 cm . za dwa tyg szczepienie i coraz bardziej myślę o skojarzonych bo.... pediatra powiedziała, ze w skojarzonych to nowe typy szczepionek, a w zwykłych te same substancje od kilkudziesięciu lat.

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Dzień dobry Kochane nie ma mowy bym nadrobiła cokolwiek chciałam tylko podziękować za kciuki i gratulacje GRATULUJĘ NOWYM MAMUSIOM Poród miałam ekspresowy, o 13 byłam na IP z 3cm rozwarciem, odesłali mnie do domu. Skurcze miałam krótkie i nieregularne, po 15 nagle pojawiły się krótkie co 2min! w kilka minut wylądowałam w szpitalu i okazało się że mam 6cm rozwarcie, położna założyła historię, popodpisywałam dokumenty i pojechałyśmy windą na porodówkę, wysiadając z windy poczułam parcie (minęło pół godz od przyjęcia mnie na IP) położna zbadała mnie i krzyknęła, że rodzę, kazała położyć mi się na łóżku i przeć, przebiła pęcherz i wody były lekko zielonkawe, szybko mnie nacieła by Amelka jak najszybciej wyszła i po 5min była ze mną - poród pół godzinny a nawet 5minutowy
Amelka ZDROWA w 3dobie wypuścili nas do domku.
Jesteśmy już po przeprowadzce, bardzo dużo się działo i dzieje... chaotyczny ten mój wpis ale chciałam się w końcu odezwać a nie mam za bardzo kiedy... a to moja Melusia
Kolejna z lajtowym porodem...
A na poważnie to super, że tak szybko poszło, że z Amelką wszystko dobrze. A śliczna że hej

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Kochane ja tak na szybkościach. Bardzo dziękujemy za wszystkie kciuki za przybieranie Leosia na wadze. Dzięki Wam ciocie, mój synek (zwany Bzikiem, bo od samego porodu sprawia nam mnóstwo niespodzianek) przytył w ciągu tygodnia 440g. Nie dość, że wreszcie ruszył, to jeszcze jak? Z kopyta!!! Teraz waży 3900g i wcina jak szalony. Tak, że neonatologa mamy już z głowy.

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Z moim zwolnieniem to rzeczywiście lipa i to totalna. Dziś rano dzwoniła kadrowa. Urlopu macierzyńskiego nie może mi udzielić, bo wg prawa o wcześniejszy urlop macierzyński trzeba wystąpić CO NAJMNIEJ 2 tyg przed terminem porodu, który poda lekarz w zaświadczeniu (którego ogólnie to nie mam). Zwolnienie kończy mi się dziś. Od poniedziałku patologia i też nie wiem czy dostanę zwolnienie ze szpitala na czas pobytu do porodu Więc albo dostanę to zwolnienie od poniedziałku ze szpitala, albo będę musiała wziąć urlop do porodu. Tak czy owak ten weekend nie zostanie policzony mi ani do chorobowego, ani do macierzynskiego - ponad 200pln w plecy Czemu ten debil nie dał mi zwolnienia do poniedziałku!!!! Jak dawał zwolnienie, to mówił, że do szpitala pójdę w piątek i pewnie dlatego. Tylko że we wtorek stwierdził, że jednak w poniedziałek. Wrrrrrrr

A do tego psinie coś sie z okiem stało i teraz właśnie wyjeżdżam do weta. A potem do myjni niech mi samochód wyczyszczą, wysprzątają, a potem do centrum handlowego na dłuuuuuugi spacer. Mała ma czas na urodzenie do jutra wieczór - inaczej sie baaaardzo pogniewamy. Bo tylko poród do niedzieli uchroni mnie przed kombinacjami biurokratycznymi odnośnie tych zwolnień, zaświadczeń itp

No to sobie ulżyłam
Rzeczywiście jakaś masakra z tą biurokracją... Mam nadzieję, że wszystko sie wyjaśni w weekend

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Martusiaaa21 tata w dniu powrotu ze szpitala zapytał: jak ona ma wogóle na imię? Że tak powiem, wow! Szczyt zainteresowania. Jak ją noszę to czasem zerknie w becik, uśmiechnie się nawet pod nosem i tyle. Kłótni nie było całe 2 tyg. Tylko tyle wytrzymał.
A mąż - po tłumaczeniach co czuję itp. trochę lepiej, na szczęście!

Cytat:

+ zdjęcie - (ostatnio o 2 w nocy) pt - "weźcie nie róbcie mi zdjęć jak jem - spadówa "
Super zdjęcia, a ostatnie wymiata

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Hej
Trochę Wam pomarudzę bo nie mam komu, dobrze?

Cytat:
ratunkuuuu...
padnę zaraz...
i teraz pytanie..

to normalne?
A fe! Choróbsko niech sobie idzie Co do karmienia to z tego co pamiętam, dziewczyny pisały że można.
A z mężem to nie zazdroszczę... Ale może rzeczywiście tak strasznie przeżywa tę zmianę i dlatego tak reaguje? Może pójdźcie gdzieś razem do kogoś, przed kim będzie mógł się chociaż wygadać

Cytat:
Ale cudna księżniczka!
Stary 2011-10-07, 17:24   #1366
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512

Dzień dobry mamusie.

Przepraszam, że tak z doskoku, ale nie mam siły pisać. Boli mnie chyba już wszystko co może boleć. A wczorajsze usg najpierw dobiło, a potem dało złudną nadzieję na wcześniejsze zakończenie ciąży. Mój synek w 37t i 3 dniu waży 4300. Od razu umówili mnie do lekarza na dziś. Pojechałam na wizytę. I g... się dowiedziałam. Chociaż w sumie to się dowiedziałam, że następną wizytę mam 19 października, 4 dni przed terminem. I jeżeli dziecko będzie się zbliżało do 5 kilo to "coś" pomyślą. Uznali, że skoro dałam radę wypchnąć dziecko o wadze 3900, to 5000 mi nie sprawi problemu. Najwyżej kilka szwów więcej, że zacytuję. Biorąc pod uwagę jak szybko młody przybiera to dużo nam do tych 5 kilo nie zabraknie. Jak wyszłam to chciało mi wyć i się popłakałam jak mnie mąż odebrał.

A że szyjka zamknięta i wysoko, to raczej mam szansę na donoszenie. Zwiększyłam ilość herbatki z malin, łykam wiesiołka i wciągam ananasa. Tylko tż nie chce współpracować. Może coś to da. Bo naturalny poród tak dużego dziecka mnie przeraża...:con fused:

Ehh, to tyle. Musiałam wyżalić.

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 17:25   #1367
gerda
Zadomowienie

Cytat:
a co to ten hegar???
Widzę, że obie miałyśmy kryzys w podobnym momencie też pzry 7-8 cm wydawało mi się, że nie urodzę....
A Olga jaka blond ślicznosci
lewatywa

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 17:39   #1368
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

to u mnie zmiana avka

Cytat:

npo zdjęcie Bartusia jak je odlotowe co on tam ciotkom pokazuje??

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
moja tez ekspresowej koperkowej nie chciała ale za to granulowaną , udziwnianą z hippA to jak najbardziej
a bo ona słodzona, glukozy tam sporo. ja jednak przekonałam małądo zwykłego koperku, nie bardzo jestem za słodzoną wodą. zwłaszcza, że łyżeczka na 100 ml to wg mnie of corse dużo

Cytat:
ratunkuuuu...
padnę zaraz...
i teraz pytanie..

to normalne?
mówią, ze karmić, karmić, a jak kata i kaszel to zasłaniać pieluszką, żeby na małego nie prychać i kichać

a co do małża skoro mają andropauzę to i baby blues czemu nie. podejrzewam, ze ci ciężko, bo faceci jak już mają jakieś dolegliwości to 100 razy bardziej intensywnie niż kobiety

Cytat:
hej kochane

Olga słodziutka

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie.

Przepraszam, że tak z doskoku, ale nie mam siły pisać. Boli mnie chyba już wszystko co może boleć. A wczorajsze usg najpierw dobiło, a potem dało złudną nadzieję na wcześniejsze zakończenie ciąży. Mój synek w 37t i 3 dniu waży 4300. Od razu umówili mnie do lekarza na dziś. Pojechałam na wizytę. I g... się dowiedziałam. Chociaż w sumie to się dowiedziałam, że następną wizytę mam 19 października, 4 dni przed terminem. I jeżeli dziecko będzie się zbliżało do 5 kilo to "coś" pomyślą. Uznali, że skoro dałam radę wypchnąć dziecko o wadze 3900, to 5000 mi nie sprawi problemu. Najwyżej kilka szwów więcej, że zacytuję. Biorąc pod uwagę jak szybko młody przybiera to dużo nam do tych 5 kilo nie zabraknie. Jak wyszłam to chciało mi wyć i się popłakałam jak mnie mąż odebrał.

A że szyjka zamknięta i wysoko, to raczej mam szansę na donoszenie. Zwiększyłam ilość herbatki z malin, łykam wiesiołka i wciągam ananasa. Tylko tż nie chce współpracować. Może coś to da. Bo naturalny poród tak dużego dziecka mnie przeraża...:con fused:

Ehh, to tyle. Musiałam wyżalić.
wierzę, że jednak usg oszukuje i dzidzia ma max 3900
no i kto narzeka na polską służbę zdrowia? u nas byłaby cesarka. a może zdążysz do Polski?

archi

słuchajcie a co z ancią?
ma któraś z was do niej telefon, może by smska puścić?

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 17:42   #1369
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

słuchajcie a co z ancią?
ma któraś z was do niej telefon, może by smska puścić?

popieram...cos dlugo jej nie ma.....
Stary 2011-10-07, 17:47   #1370
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
lewatywa
aaa widzisz ... dzięki za odp

Madzia Bartuś genialny

co do Anci - nie wiem dużo, jedynie tyle, że ma teraz dużo spraw na głowie i niezbyt ma czas na forum

Stary 2011-10-07, 17:47   #1371
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
aaaa i chcialam zapytac jak sobie radzicie z frida bo Miki ma katar a ma za male dziurki w nosie zeby to w ogole mu przystawic i zassac-jak to robicie????
Ta frida (w przeciwieństwie do gruszki) nie wchodzi do nosa, tylko przysysa się tak z zewnątrz. Najlepiej idzie mi jak zakroplę soli morskiej, odczekam chwilę i dopiero odsysam. I tak pod różnym kątem wysysam, żeby z tych wszystkich załomów noska wyszły gluty.

Dziewczyny, te teściowe to macie takie, że tylko współczuć

Cytat:
dziewczyny Bartek chwilę po 9 zjadł 120 ml, zasnął ok 10:30 i śpi nadal
to już nie pierwszy raz i w sumie sama nie wiem czy go wybudzać na jedzenie czy nie ...
jak Wy robicie? HELP
Ja nie budzę

Cytat:
nadal nie zniknęła mi krecha na brzuchu - jak to jest u Was?
ed.: aha i w jakim Wy ogólnie jesteście stanie "urodowym" bo moja twarz to masakra, ciągle jakieś syfki mi wyłażą, podobno to normalne po ciąży ??
i bardzo mi schną usta
Krecha obecna
A stan urodowy jak mi się w ciąży pogorszył, tak teraz polepszył Cerę mam superową, jak dawno nie miałam, a włosy ładnie się układają same.

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi, czy wasze dzieciaczki też tak masakrycznie płaczą przy odciąganiu tą fridą? Bo może ja za bardzo ciągnę i go boli? Ale jak biorę słabiej to glutki nie wychodzą
Mój też tego nie lubi, ale myślę że to nie boli, tylko taki dziwny dźwięk i może jeszcze czuje w nosie to ssanie i dlatego. Podobnie popłakuje przy przebieraniu i zmianie pieluszki, a to przecież nie boli Nie martw się, frida go nie uszkodzisz

Cytat:
a i chciałam Wam powiedzieć że Bartek lubi Tiesto - Somewhere inside of me i Beautiful Things - ale rzeczywiście ja uwielbiam te piosenki i w ciąży często w samochodzie głosno słuchaliśmy własnie dlatego że je uwielbiam miałam taki cel żeby i on polubił no i właśnie mi usnął hi hi
Haha

Agnieszko, tatę to masz ciężkiego bardzo Takiego chyba nie da się ugryźć.

Ulcia, nie zazdroszczę klocuszka i trzymam kciuki, by coś się wcześniej ruszyło

Cytat:
lewatywa
Chyba nie. Takie coś znalazłam

Danika, bardzo pozytywny opis porodu Olga się Wam udała

Czas edycji: 2011-10-07 o 17:50
Stary 2011-10-07, 17:51   #1372
agnieszka 0605
Zakorzenienie

indygo jakie cudńko różowe

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
A
Agnieszko, tatę to masz ciężkiego bardzo Takiego chyba nie da się ugryźć.

no można by się zarazić jakby się ugryzło
no to nam danika dała zagadkę

Stary 2011-10-07, 17:52   #1373
gerda
Zadomowienie

Cytat:

Danika, bardzo pozytywny opis porodu Olga się Wam udała
jak mi położna robiła lewatywe to mówiła na to hegar

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 18:01   #1374
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Zobaczcie jak fajna fote zrobilam mojej kruszynce....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02791.jpg (39,1 KB, 51 załadowań)
Stary 2011-10-07, 18:02   #1375
MoniaZ82
Wtajemniczenie

A tak przy okazji....to uwielbiam z Wami siedziec na wizazu........fajne z Was babeczki.....fajnie byloby sie spotkac wszystkie razem....szkoda, ze tak daleko jestem....
Stary 2011-10-07, 18:05   #1376
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
indygo jakie cudńko różowe

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

no można by się zarazić jakby się ugryzło
no to nam danika dała zagadkę

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
Zobaczcie jak fajna fote zrobilam mojej kruszynce....
ale słodziak

Cytat:
A tak przy okazji....to uwielbiam z Wami siedziec na wizazu........fajne z Was babeczki.....fajnie byloby sie spotkac wszystkie razem....szkoda, ze tak daleko jestem....

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 18:07   #1377
MoniaZ82
Wtajemniczenie

indygo Ty tez zmienilas avka ....ale slicznia....

Edytowane przez MoniaZ82
Czas edycji: 2011-10-07 o 18:14
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 18:10   #1378
BordAna
Zadomowienie

malż dzisiaj odreagował bo był na szkoleniu i poł dnia go w domu nie było, pogadał z kumplami...
właśnie wróciliśmy z trzeciego spacerku z małym
czuję się lepiej, nie mam gorączki.. pfuu tfuu..

Chcialam napisać do Spray żeby nie pisała czegoś tkaiego jak wczoraj że myslała że jej suty z korzeniami wyrwie gdy uruchomiła laktator elektryczny
Kobieto, dobrze że już szwów nie mam bo napewno by mi je rozerwało
całe szczęscie że polożna mi je zdjęła w 6 dobie po porodzie
ale nie powiem, czasem jeszcze coś zaciągnie i zarwie.. mam nadzieję że to minie - wkońcu dzisiaj dopiero 10 doba życia Leosia

MoniaZ82:

Danika: niuńka cudna, jaka blondynka
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 18:12   #1379
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
jak mi położna robiła lewatywe to mówiła na to hegar
Taką Danika zagadkę dała, że chyba sama nam będzie musiała odpowiedzieć co jej robili

Cytat:
To przyjeżdżaj

Z tymi nowymi avatarami to rzeczywiście niezłe zamieszanie

Czas edycji: 2011-10-07 o 18:14
Stary 2011-10-07, 18:16   #1380
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
To przyjeżdżaj

Z tymi nowymi avatarami to rzeczywiście niezłe zamieszanie

Jak sprawy sie potocza pomyslnie to zjawie sie na swieta......juz 4 lata nie bylam w swieta w PL./....

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości