|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
na maila wrzuciłam fotki
![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Zia, ja jestem niemal wszystkożerna. Owoce, warzywa, mięso Zaraz sobie odsmażę resztkę wczorajszych ziemniaków bo głodzilla puka do drzwi
|
#3962 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, ale wizyta trochę za krótka.. ![]() Ale fajowsko się czuję. Miał być teraz obiad, ale miałam mega chęć na bułeczki z serkiem białym. To zjadłam 3 połówki kajzerek z serem białym, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem - pyyycha Matko jak mnie wkurza jak codziennie mama TŻ pyta czy mamy co jeść na obiad co pustą lodówkę mamy? nie gotuję? przecież ja o niebo lepiej od niej gotuje
|
|
|
|
|
#3963 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hej Ja tez w 18 tc na pytanie ile cm ma teraz dziecko usłyszałam że ok. 20cm i że jeśli będę miała kolejne USG to pomiary jakie usłyszę będą tylko i wyłącznie statystyczne -bo nie wykonuje się pomiarów-gdyż dzieci są bardzo poskręcane. Ale dziwi mnie tylko jedno-gdzie to maleństwo się mieści we mnie i co będzie później ![]() Cytat:
Masz tutaj rozpiskę: okres ciąży w tygodniach: 10-14 tydzień ciąży wczesne wykrywanie niektórych wad rozwojowych płodu, ocena przezierności karkowej 18-22 tydzień ciąży wykrywanie większości wad rozwojowych, USG 28-32 tydzień ciąży ocena rozwoju płodu, wczesne wykrywanie zaburzeń wzrostu i innych czynników ryzyka okołoporodowego 36-40 tydzień ciąży ocena ryzyka okołoporodowego, położenia, wielkości i rozwoju płodu Także można wsadzić sobie je... do kapelusza hihi pozdrawiam!
|
||
|
|
|
#3964 |
|
Zadomowienie
|
no to jesli chodzi o gina z NFZ to ja mam chyba o tyle szczęście że mój przyjmuje od poniedziałku do piątku od 12:30 bodajze do 16 bez zapisywania sie na wizyty takze lekarz jak mi daje skierowanie na jakies badania mowi tylko po wizycie ze mam sie zjawic z wynikami, mam wyniki wsiadam w busa jade rejestruje sie i mnie przyjmuje
takze nawet tpfu wypluc sie i odpukac w niemalowane (czyt. czoło ) jakby sie cos zlego dzialo to moge albo do przychodni jechac albo do szpitala bo jest on tez w szpitalu w ktorym chce rodzic ma tez prywatna praktyke gdzie ma swoje usg itd ale niestety kasa bubu nie stac mnie jak już wam pisalam pielęgniarka chciała mi reke na wylot iglą przebic i ta reka tak mnie nap.....ala ze ledwo zgiac potrafie pinda glupia ani nie przeprosila po prostu jakby tak bylo zawsze ze po wkluciu szuka sie zyly:/
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#3965 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3966 |
|
Zadomowienie
|
no ten moj gin dosyc fajny wesoly facet skierowanie na badania dostaje to ide za free zrobic na kazdej wizycie raktycznie daje mi na jakies badania . co do usg daje mi skierowanie do innej przychodni w ktorej on sam raz w tygodniu wykonuje te usg czyli de facto daje mi skierowanie do siebie na usg
u mnie jest dwóch ginekologów w przychodni i oboje codziennie przyjmuja jeden do poludnia drugi od poludnia nigdy chyba nie czekalam dluzej niz 45 min zwykle jednak ok 15 min czekam na swoja kolej![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- a co do butków to mnie sie podoba cos takiego Klik albo KLIK ogolnie chcialabym wiazane
|
|
|
#3967 |
|
Rozeznanie
|
Eh...właśnie dzisiaj doszłam do wniosku,że muszę sobie kupić spodnie ... dopiero 11 tydz.,a już moje wszystkie spodnie robią się takie ciasnawe. Fakt,że wszystkie to rury,ale myślałam,że trochę jeszcze w nich pochodzę,a zaczynają być takie dość mocno opięte,a z tego co się ważyłam to przytyłam tylko 0,5 kg ... więc nie bardzo to rozumiem.
Już nie mogę się doczekać tego mojego USG,ale jeszcze tydzień ;D W ogóle muszę zacząć sobie szukać kurtki, w której zimą zmieści mi się brzuszek Obecnie wszystkie moje kurtki i płaszcze są dopasowane więc nie bardzo mam cokolwiek w szafie.A w Wy macie coś na zimę na wierzch ?? Raczej typowo ciążowej kurteczki nie opłaca mi się kupować ...
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 Edytowane przez MegMakeUp Czas edycji: 2011-10-07 o 16:38 |
|
|
|
#3968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi juz serio starczy tych badan poki co, to juz bylo 5 od poczatku a dopiero 13 tydzien. Teraz daje bobasowi dobry miesiac a hakiem odpoczynku
|
|
|
|
|
#3969 |
|
Zadomowienie
|
No ufff.. przebrnęłam.. wy to normalnie jak wariatki piszecie
![]() Zia.. 1 maja RULEZZZZZZ Nawet pogodę miałam super.. nie za ciepło , ale ciepło.. nie za słonecznie (dobrze do zdjęć ) No ogólnie najchętniej bym następne wesele wyprawiła, bo to nam wyszło rewelacyjnie ... No i nasz pierwszy taniec![]() Jak znajdę krótki filmik z mojego wesele_taki klip , to wstawię na maila ![]() Zia, to nas tu 3 z Ire na wątku. A Ty gdzie mieszkasz? Dublin? Karolca- cuuudne wdzianko ![]() Synusiów i córeczek gratuluję baardzo ![]() Agulka, no nei zrobiłam tych naleśniorów.. Ja dziś wróciłam z pracy o 10 ![]() Więc super, bo za miast 31 godz tylko 26![]() Noc w miarę.. do 1:30 zakładałam ZOPy A o 5 rano obudzili mnie do cesarki.. Śliczna dziewczynusia się urodziła Plus intensywna terapia była dość 'busy'.Po powrocie niedługo zasnęłam.. i obudził mnie telefon z pracy, którego nie odebrałam. Chyba ich pogięło, żeby mnie po dyżurze jeszcze wołać. Wyłączyłam dźwięk w telefonie i tyle. A teraz muszę iść coś zjeść.. bo głodna jak wilk jestem. A mam same gotowce w słoikach , a apetyt na naleśniki mi już przeszedł;/ No i nei wiem co zjeść.. A na zakupy mi się jeszcze nie chce.. |
|
|
|
#3970 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3971 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rosół jutro chyba zrobie drobiowo wołowy
|
|
|
|
#3972 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Si |
|
|
|
|
#3973 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, wstawiłam filmik na maila
Mam nadzieję, że któraś się uśmiechnie, bo my mieliśmy super radochę![]() Kamerzysta to nasz dobry kumpel, więc było totalnie na luzie ![]() Jeszcze raz ślub chcę.. A Jolkaa, świetnie wyglądałaś. Zarazem delikatnie jak i charakternie.. Hmm. jak ty to zrobiłaś;p? A zdjęcie z traktorem fo full wypas
|
|
|
|
#3974 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
TŻ zrobił mi ciepłą kąpiel więc uciekam i zajrzę jeszcze później
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi dzisiaj BOSKOOO deszcze leje od rana a ja zamiast ospała to pełna energii... wysprzątałam sypialnię i salon (za resztę się już dzisiaj nie biorę), ugotowałam sobie krupnik (jak mi się go chciało ) na drugie zjadłam sobie pierożki ruskie z boczusiową okrasą, a teraz jem to co za mną chodziło od wczoraj czyli drażeee orzechowe... Meniu specjalnie zboczył z kursu (bo w pracy jest) żeby mi je przywieźć ![]() idę do synusia |
|
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
heja
anagat bardzo fajny filmik ale tańca prawie tam nie było i podwiązki tez brak... albo na oczy mi padło...karolca brzuszek już widoczny Jesteście bezlitosne, jeśli chodzi o jedzenie... ![]() Gratuluję pozytywnych wieści z wizyt, chłopca i dziewczynek ![]() Ja znów źle śpię w nocy, znów doskwiera mi ból biodra no i nadal skurcze łydek... |
|
|
|
#3977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Właśnie zeżarłam michę makaronu z klopsami w sosie pomidorowym ze słoika plus buraki ze słoika Na buraki mnie nakręciłyście i znalazłam na półce![]() A co do filmiku.. to ten taniec podzielony, to nasz pierwszy taniec To króciutki klipik, więc całego tańca nie ma. A podwiązka jest.. prawie na końcu jak stoimy za stołem![]() Uuuu ale się obżarłam.. teraz to mam brzuch, tylko niestety nie ciążowy
|
|
|
|
|
#3978 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
to ciuszki do szpitala też mam kupić minimum 62?? bo ten kombinezon to ma być na wyjście ze szpitala no i na tą wiosne, która będzie ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
ja jeszcze zapytam swojego lekarza co mi poleca---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- ja ogólnie pospałam troszkę i ogranęłam to co musiałam, pranie też wstawione teraz czekam na TŻta ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
ja nigdy nie robiłam, a uwielbiam rosół
|
||||
|
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
faktycznie jeśli chodzi o jedzenie jesteście bezlitosne...jakbym miała zjeść to na co narobiłyście mi smaka to by mi 9-cy nie starczyło
![]() Ja miałam dziś na obiad wymarzony barszczyk z ziemniakami (nic specjalnego ale moje podniebienie przeżywało rozkosz ) wkleje prosty przepis dla 2 os.na wczorajszą rybkę była pycha: -2 filety miruny z/s lub dowolnej rybki (np. dorsz, sola ,mintaj, karmazyn) a tkże łosoś -łyżka masła -sok z cytryny -sól, pieprz, koperek, i przyprawy jakie lubicie ja zawsze sypie wszystkie na raz![]() -5 średnich ziemniaków - do nich także przyprawy ja daję oregano, paprykę ostrą, sól, pieprz, lub poprostu przyprawę do ziemniaków lub frytek ![]() -kapusta kiszona, marchew ( z tego robię surówkę ) Filety płuczę i osuszam skrapiam cytryną, solę i pieprzę wkłądam na 30 min do lodówki Masło mieszam z przyprawami i koperkiem, nacieram nim rybę, zawijam nieszczelnie w folę aluminiową... zapiekam w piekarniku w 180 st. przez ok.30 min po 15-20 min. całkiem otwieram folię. Gotuję ziemniaki aby były aldente kroję na cwiartki, podpiekam (z 15 min) dość mocno na patelni ( bo piekarnik zajęty) z przyprawami ,solę na końcu...i jemy z ulubioną surówką w tym przypadku była to kapustka kiszona Smacznego![]() Ja ciągle mam ochotę na kwaśne owoce
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2011-10-07 o 18:17 |
|
|
|
#3980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję ![]() Jak co zrobiłam?? ![]() ![]() ![]() Traktor akurat stał na parkingu pod urzędem hehe :P |
|
|
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ cierpię
nażarłam się kanapek ze szczypiorkiem i tak mnie zagazowało, że biagłam do apteki po coś na wzdęcia. Boli mnie brzuch, jelita i idzie do kręgosłupa. I na milion procent to wzdęcie, już kiedyś tak miałam ale po czymś innym Raczę się herbatką koperkową. Nie jest rewelacyjna ale najgorsza też. Mam nadzieję, że pomoże!
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
karolca jaki brzuszek już, a u mnie taki praktycznie wogóle niewidoczny.
|
|
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka ubranka na początek kupuj 56, bo podobno i tak często są za duże, ale kombinezonik to może rzeczywiście weź na 62, bo nie zakładasz bezpośrednio na ciałko, więc żeby dzidzia ciasno nie miała. Takie wierzchnie ubranko to zawsze trochę większe tak jak dla siebie
![]() Ja w połowie marca rodzę i chyba tez w takie cóś się zaopatrzę, bo w uk to zimno, ale zobaczymy jak będzie na wiosnę, zostawię to na koniec. |
|
|
|
#3984 | |
|
Zakorzenienie
|
anagat fajny filmik, a jaka uśmiechnięta
super![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
ubranka 56 a kombinezon 62 ok tak chyba zrobię czy może lepiej z 68 ten kombinezonik?? boję się, że dam ciała i za małe coś będzie
|
|
|
|
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Herbata koperkowa na wzdęcia? Niemowlakom się taką daje i to chyba na uspokojenie... ale może na ból brzuszka żeby nie płakało, może to o to chodzi.. |
|
|
|
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
68 będzie stanowczo za duży.
myślę, że z tym zakupem jeszcze mozna się wstrzymać i kupić na samym końcu (ale mieć już jakiś wybrany). Bo teraz nie wiesz jak duże dziecko może się urodzić. Niby kombinezonik może być większy, ale jak jest dużo za duży, to tak nie bardzo ![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
2 razy dziennie pić napar z jednej lub dwóch torebek. Wypiłam już herbatkę. Czekamy na działanie
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co moja teściowa kupiła jakieś ciuszki...dla maluszka bo nie mogłą sobie odmówić tej przyjemności i fajnie ...ale to już z miesiąc temu kupiła i mi powiedziała jak dzwoniła ( siedzi za granicą przez chwilę) że kupiła śliczny taki jakby śpiworek...cieplejszy, śliczny ...
-ja mówię super a jaki kolor? - a ona że różowy!!! masakra nie wiemy jeszcze jaką płeć ma nasze maleństwo... jak bedzie chłopiec to bedzie siedział w różowym śpiworku i każdy bedzie myślał że to na 100% dziewczynka... mówię to teściowej a Mama że jak to? przecież chłopiec też bedzie ślicznie w różowym wyglądał
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ok dziękuję
|
|
|
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakieś autko naszyć itp. Różowe tło nie będzie przeszkadzało
|
|
#3990 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja sie dzisiaj napracowalam, sprzatnie, pranie, zakupy, obiad
![]() Teraz wciagnelam nalesniczki z serem mniam! Wlasnie nie wiedzialam czy napisac o tych nalesnikach, ale doczytalam ze anagat przeszla juz na nie ochota , wiec z czystym sumieniem moge sie pochwalic
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.

i co będzie później
) jakby sie cos zlego dzialo to moge albo do przychodni jechac albo do szpitala bo jest on tez w szpitalu w ktorym chce rodzic
pinda glupia ani nie przeprosila po prostu jakby tak bylo zawsze ze po wkluciu szuka sie zyly:/

ale tańca prawie tam nie było i podwiązki tez brak...
albo na oczy mi padło...