Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-07, 18:22   #1381
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

ee
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
wierzę, że jednak usg oszukuje i dzidzia ma max 3900
no i kto narzeka na polską służbę zdrowia? u nas byłaby cesarka. a może zdążysz do Polski?
Do Polski już nie zdążę.Żadne linie lotnicze mnie nie wezmą, samochodem się boję jechać tak późno w ciąży.

Co do pomyłki-brzuch mam ogromny, nawet położna podziwia rozmiar. Usg wykonywała pani, która robiłam mi usg przed urodzeniem Kuby, na tym samym sprzęcie. Wtedy pomyliła się o 100 gram, więc obawiam się, że może mieć rację. Mam tylko cichą nadzieję, że 4500 nie przebijemy. Muszę torbę przepakować, wyjąć ciuszki 56 i włożyć 62.

Agnyska, ja sobie też nie zazdroszczę. Widzę zalety posiadania dużego dziecka, ale wszystkie dopiero po porodzie.
Ale widać duże dzieci są mi pisane i koniec.

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72

Edytowane przez Ulcia2512
Czas edycji: 2011-10-07 o 18:33
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 18:37   #1382
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Monia miałam tak wczoraj , wisiał mi calutki dzień na cycku a jak usnął to spał po 10-15 min, i tak w kółko, a na wieczór to nawet cycka nie chciał, prężył się, złościł, kopał nóżkami i daliśmy 90 mm, myślałąm, że zaśnie, ale nic z tego, do 22.30 płacz nawet na rękach. usnął koło 23.00. A przez to mleczko to musiałam go w nocy obudzić na karmienie po 4,5 godz snu bo by jeszcze spał, a ja już miałam cycki kamienie. A dziś podobnie, przy cycku uśnie, ale budzi się po 30 min z wielkim płaczem i tak od 7.00, mam nadzieję, że na wieczór będzie spokojniejszy

Małgosia chyba Ty pisałaś że Staś przechodził ten skok rozwojowy, powiedz mi ile u twojego to trwało i jak się objawiało?
jak bym czytała o swoim Stasiu ale tylko to co podkreślone, bo on max po cycku śpi 2,5 godziny
Jesli ma już skok to już mu tak zostaje
Mój miał zejście jakieś 5 dni był strasznie marudny, nie chciał spać, odpukać od wczoraj przypomina niemowe i jest fajnie bo śpi, nie kwęka za dużo

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Ja nie wkładam Fridy do noska bo dziurki tez małe. Przystawiam ją do dziurki i ciągne jak mocno się da i babolki z nosa wychodzą, na poczatku słabo zasysałam to powietrze bo sie bałam i nic nie wychodziło, dopiero póżniej odkryłam ze to trzeba mocniej i o niebie lepiej się odciąga jak się zakropi nosek np. solą fizjologiczną
ja też się bałam na początku, teraz to luzik , gorzej brzdąca zmusić, bo wyję od razu a robię to naprawde delikatnie
Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość
rany julek dziewczyny wyrwałam sobie dzisiaj wreszcie peseta te wstretne włosiska z brzucha pod pepkiem
nadal nie zniknęła mi krecha na brzuchu - jak to jest u Was?
ed.: aha i w jakim Wy ogólnie jesteście stanie "urodowym" bo moja twarz to masakra, ciągle jakieś syfki mi wyłażą, podobno to normalne po ciąży ??
i bardzo mi schną usta
też mam dalej tą krechę, i jest ciemna i brzydka!
a syfki nie wychodzą, włosy też się trzymają, piję witaminki dla cieżarnych może dlatego, bo paznokcie tez mam piękne
Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
moja tez ekspresowej koperkowej nie chciała ale za to granulowaną , udziwnianą z hippA to jak najbardziej
też mi granulowaną zassie na chwilkę, kilka kropel, ale chociaż kupkę robie po tym dobrze

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 18:39   #1383
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie.

Przepraszam, że tak z doskoku, ale nie mam siły pisać. Boli mnie chyba już wszystko co może boleć. A wczorajsze usg najpierw dobiło, a potem dało złudną nadzieję na wcześniejsze zakończenie ciąży. Mój synek w 37t i 3 dniu waży 4300. Od razu umówili mnie do lekarza na dziś. Pojechałam na wizytę. I g... się dowiedziałam. Chociaż w sumie to się dowiedziałam, że następną wizytę mam 19 października, 4 dni przed terminem. I jeżeli dziecko będzie się zbliżało do 5 kilo to "coś" pomyślą. Uznali, że skoro dałam radę wypchnąć dziecko o wadze 3900, to 5000 mi nie sprawi problemu. Najwyżej kilka szwów więcej, że zacytuję. Biorąc pod uwagę jak szybko młody przybiera to dużo nam do tych 5 kilo nie zabraknie. Jak wyszłam to chciało mi wyć i się popłakałam jak mnie mąż odebrał.

A że szyjka zamknięta i wysoko, to raczej mam szansę na donoszenie. Zwiększyłam ilość herbatki z malin, łykam wiesiołka i wciągam ananasa. Tylko tż nie chce współpracować. Może coś to da. Bo naturalny poród tak dużego dziecka mnie przeraża...:con fused:

Ehh, to tyle. Musiałam wyżalić.
o kurcze to duży synuś, ale może już za dużo nie urośnie
Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Zobaczcie jak fajna fote zrobilam mojej kruszynce....

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 19:05   #1384
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Jestem 2w1 cały dzień nie miałam netu

Martusia pisała że sie martwicie, kochane jesteście narazie uciekam bo mąż zabiera mnie do kina

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 19:22   #1385
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
to ktg to chyba do udręczania ciężarnych jest
mnie nie przeszkadza tylko zawsze mam ochotę przysnąć

nie pamiętam która szczepionka czy na rota czy pneumo jest zalecana gdy chcecie posłać dziecko do żłobka, przedszkola itp., a w przypadku braku takich planów można ją wykonać później.
My postanowiliśmy szczepić tylko podstawowe/obowiązkowe i żadnych skojarzonych/wieloszczepionkowych itp. Z jakimi lekarzami nie rozmawiam to odradzają i mówią, że zbyt sterylne środowisko, wszystkie te wygotowywania, prania każdej nowej rzeczy - wszystko robić z umiarem, bo to tylko pomaga powstawaniu coraz to nowych uczuleń. I zamiast uodparniać organizm to go przyzwyczaja, że nie musi się bronić, bo nie ma przed czym.

Cytat:
dziewczyny Bartek chwilę po 9 zjadł 120 ml, zasnął ok 10:30 i śpi nadal
to już nie pierwszy raz i w sumie sama nie wiem czy go wybudzać na jedzenie czy nie ...

jak Wy robicie? HELP
myślę, że jak by był głodny, to by się sam wybudził, to tylko 3h

Lece jeszcze dziś na zlot Nissana, jak wrócę to więcej napiszę

Już się koleżanka ze mnie śmieje - "zwolnij, bo nie masz czasu urodzić"

Za to faceci z którymi współpracuję robią wielkie oczy, że mam termin za tydzień, a dziś 5h przesiedziałam na spotkaniu
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 19:26   #1386
stokrotka_
Zadomowienie

w końcu mi córa usnęła...oby na dłużej niż chwilę.
byłyśmy 4h na spacerku..w międzyczasie z koleżanką i jej synkiem w knajpce podkarmiłyśmy i dalej nad morze

Cytat:
Hej

Trochę Wam pomarudzę bo nie mam komu, dobrze? c
Ja już tego posta piszę od ponad 2 godz, Adaś dłużej wisi na cycku niż śpi, jakby chociaż nie płakał to byłoby super
W ogóle wczoraj jakieś choróbsko zaczęło mnie rozkładać, wszystkie kości mnie bolały a plecy to masakra i do tego całodniowy ból głowy i płaczący młody. Dobrze że tz go troche nosił i uspakajał. Wieczorem ja już ledwo żywa, Adaś w końcu usnął przy cycu, po całym dniu niespania, to poszłam szybko się przebrałam w piżamę i położyłam go do swojego łóżka, nie minęło parę min a on oczy otwarte i się rozgląda, to ja się pierwszy raz popłakałam, ale na szczęście tz go trochę ponosił i na dobre usnął
A dziś Adaś to samo, tylko trochę dłużej śpi, tak po pół godz, a tz dzwonił i mówi, że przywiezie mamę. To ja mu mówię, że młody dziś też marudny i nie chcę sama w drugim pokoju pół dnia spędzić ( bo nie chcę przy teściowej karmić), to mówi, że mi specjalny parawan zrobi. W ogóle ostatnio nie lubię jak teściowa przychodzi, bo ona to ma jakieś zupełnie inne poglądy na temat dzieci i ciągle się dziwi, że ja robię inaczej i potem mówi, że4 to nasza sprawa, ale ona.... I na pewno będzie komentować że tak często go karmię bo dla niej to ma być co 3 godz i koniec , ona nie rozumie co to znaczy na żądanie ( a sama nie karmiła piersią tylko mm) i jak powiem, że4 mały ma skok i tak dla tego mały tyle na cycku wisi, to znowu się będzie dziwić i strzelać głupie miny
Archi trzymam będzie dobrze i wrócisz na reszcie do domciu z Piotrusiem
Oho za bardzo pochwaliłam Adasia, że śpi pół godz, przed chwilą go położyłam i juz się budzi, dziś to chyba już padnę
ehh..chyba większość dzieciaczków ma gorszy dzień..a co do teściowej...współczuję bardzo. nie daj się jej!!

pytałaś o jedzenie... ja od początku jem niemal wszystko. jeśli wprowadzam coś nowego..np.leczo czy spagetti...to jedna taka szaleńcza potrawa dziennie...w razie "w" by wiedzieć-że to to zaszkodziło. jem słodycze,pije czasem z pół szklanki gazowanego... unikam mocno zesmażonych rzeczy na oleju- wybieram pieczone w piekarniku rzeczy które da się tam zrobić.. jak frytki,czy paluszki rybne itd.

nie jem...albo w małych ilościach rzadko... rzeczy które mogą uczulać.jak orzechy; czosnek,cebula (zmieniają smak mleka) nie pije kawy..
kurcze w zasadzie jem normalnie ale zdrowiej

ps.chociaż wczoraj poszalałam...

zjadłam lody tiramisu i chipsow małą paczkę ... i małej nic nie było

a ze słodkiego jem ciastek dużo..ale staram się jeść typu petitki lu go ze zbożami,biszkopty,jakieś batoniki z płatków śniadaniowych...przyjemne z pożywnym i zdrowym a jak wafelki to takie co nie mają mega ilości czekolady..jak prince polo,bounty itp. ale ferrero zjem jedno czy dwa dziennie czasem

ale się rozpisałam...

ps.dziś jadłam...pomysł na..kurczaka w sosie śmietanowo ziołowym

aha...każdy ciepły posiłek popijam ciepłą herbatą...dopiero po kilku/nastu minutach pije soki itp.

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość

stokrotko dobrze ze juz wszystko w porzadku, teraz powinnas miec przeciez najwiecej spokoju w sobie i "poukladanych" spraw.
dziękuję

co do dopajania.. moja na cycu..ale znajoma daje samą wodę często... starsza córcia tak samo piła..i przywykla do wody. teraz ma 2 latka i bardzo chętnie sięga po kubek z wodą

Cytat:

rany julek dziewczyny wyrwałam sobie dzisiaj wreszcie peseta te wstretne włosiska z brzucha pod pepkiem
nadal nie zniknęła mi krecha na brzuchu - jak to jest u Was?

aha i chciałam się pochwalić że ok tydzień temu depilatorem wygoliłam jedną łydkę włochy długości ok 1,5 cm - serio - takie miałam druga łydka ma wydepilowany pasek szer 4 cm i nie mogę się zebrać by to skończyć

ed.: aha i w jakim Wy ogólnie jesteście stanie "urodowym" bo moja twarz to masakra, ciągle jakieś syfki mi wyłażą, podobno to normalne po ciąży ??
i bardzo mi schną usta
też mam krechę

a do golenia...ja się ciągle boję dokładnie wygolić...w wiadomym miejscu.. chociaż to juz 3 tyg po..i szwów pewnie nie ma już..

Cytat:
no to 90 wtrynione i z@✂✂✂i@szcz@ kupka zrobiona

na prośbę cioci Marty dzisiejszy Bartek w huśtawie

aha i chciałam się pochwalić prezentem od mojej friend z okazji porodu
w zestawie był jeszcze album dla maluszka i kwiatki dla mamusi

+ zdjęcie - (ostatnio o 2 w nocy) pt - "weźcie nie róbcie mi zdjęć jak jem - spadówa "
ale słodziak... a ostatnia fotka wymiata

Cytat:

a i chciałam Wam powiedzieć że Bartek lubi Tiesto - Somewhere inside of me i Beautiful Things - ale rzeczywiście ja uwielbiam te piosenki i w ciąży często w samochodzie głosno słuchaliśmy własnie dlatego że je uwielbiam miałam taki cel żeby i on polubił no i właśnie mi usnął hi hi

Acelinka Lulla
to ja też SE zmienie awatara a co mój juz taki nieaktualny
coś w tym jest...moja słucha hip hopu w aucie ...jak mama w ciaży

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
hej kochane

postaram sie krótko opisać poród korzystając ze młoda się nafutrowała mleczkiem i spi

Więc trafiłam na patologie na wywołanie w poniedziałek 3.10. Ok 13 przyszedł mój dr i założył mi ten cały cewnik folleya na szyjke. Nawet nie bolało, ale jak napełnili balonik solą fizjologiczną to prawie od razu zaczeły mi sie skurcze, najpierw co 20 min, a od wieczora juz co 10. Od 3 rano juz miałam regularne i bardzo bolesne skurcze co 5 min więc o 6 byłam juz na porodówce potem szybki standard - hegar (dla mnie świetne rozwiązanie, nie ma czego się bać a w dodatku ruszyło po tym rozwarcie). Podpięli mnie pod ktg, skurcze pięknie się pisały więc nie dostałam oksytocyny. Zaraz przyjechał TZ i sie zaczęło generalnie poszło bardzo szybko, o godz 9 miałam rozwarcie na 5 cm i odeszły wody. Przy 6 cm miałam straszny kryzys, krzyczałam ze ja juz nie dam rady i na prawde tak czułam podrapałam trochę męża bo tak strasznie mocno go ściskałam za rękę ale za chwile juz było 8 cm, potem do 10 cm doszło chyba w pół godziny. I nagle wszystko przestało boleć - poczułam ze musze przeć i po 4 partym moja mała supermenka juz była na swiecie - niestety lekko mnie nacieli i mała jeszcze troszke poharatała bo rodziła się z rączką przy buzi. Położyli mi takie małe ciepłe ciałko na brzuchu i chwile sie przytulałyśmy popłakałam się i nie chciałam jej oddać do badania, hehe.
No i mam to moje słoneczko małe trzeci dzień a czuje jakby była z nami od zawsze

dobra, teraz spróbuje coś ponadrabiać

Przedstawiam wam Olgę jeszcze ze szpitala fota
śliczna jest Twoja królewna

a opis...ach...wzruszyłam się

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
jakbym miała gorączkę to czy mogę karmić małego swoim mlekiem/ odsysać pokarm??
można karmić... ale przy katarze czy kaszlu trzeba (powinno się)użyć maseczki

wow...udało mi się napisać...do końca po wielu próbach

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 19:34   #1387
acelinka
Zakorzenienie

Cieszę się ze Avek Wam się podoba widze że i inna mamuśki natchneło

Cytat:
no to 90 wtrynione i z@✂✂✂i@szcz@ kupka zrobiona

+ zdjęcie - (ostatnio o 2 w nocy) pt - "weźcie nie róbcie mi zdjęć jak jem - spadówa "
prezent super no i Bartuś, przystojniak
a zdjęcia spadówa sper
Cytat:
Acelinka wiem, że to mu przejdzie, ale akurat dopadła mnie jakaś niemoc i wszystko mnie boli i ogólnie jakoś tak mam nastrój do . Ja też staram się swoją gasić, ale ogólnie mnie wkurza a jakoś najbardziej jak bierze go na ręce i wypytuej, czy kładę na boczku, czy mówię do własnego dziecka,bo trzeba mówić, czy daję witaminy, tak jakbym nic nie wiedziała i nie umiała i była jakąś kretynką

A Acelinka super avek, powiedz mi co ty robisz, że Natalcia leży taka uśmiechnięta w leżaczku? Mój to tylko się dziwi pare min, a potem płacz
kochana złapałam moment, to bylo chwilowe
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
dziewczyny dzięki za takie słowa. Wierze, ze tak jest i juz sie nie moge doczekac jak bede miec szkraba przy sobie i bede mogla sie na niego patrzec do znudzenia bede mogla go przewijac, przebieracchcialabzm juz bardzo sie do niego przytulic

ciocia Marta dziekujeBartus cudny jaki zadowolony w tej hustawce
i nosić jak będzie arie śpiewał
Cytat:
a i chciałam Wam powiedzieć że Bartek lubi Tiesto - Somewhere inside of me i Beautiful Things - ale rzeczywiście ja uwielbiam te piosenki i w ciąży często w samochodzie głosno słuchaliśmy własnie dlatego że je uwielbiam miałam taki cel żeby i on polubił no i właśnie mi usnął hi hi

Acelinka Lulla to ja też SE zmienie awatara a co mój juz taki nieaktualny
klubowy chłopak
no i śliczny jest nowy avek

Cytat:
hej kochane

postaram sie krótko opisać poród korzystając ze młoda się nafutrowała mleczkiem i spi

Więc trafiłam na patologie na wywołanie w poniedziałek 3.10. Ok 13 przyszedł mój dr i założył mi ten cały cewnik folleya na szyjke. Nawet nie bolało, ale jak napełnili balonik solą fizjologiczną to prawie od razu zaczeły mi sie skurcze, najpierw co 20 min, a od wieczora juz co 10. Od 3 rano juz miałam regularne i bardzo bolesne skurcze co 5 min więc o 6 byłam juz na porodówce potem szybki standard - hegar (dla mnie świetne rozwiązanie, nie ma czego się bać a w dodatku ruszyło po tym rozwarcie). Podpięli mnie pod ktg, skurcze pięknie się pisały więc nie dostałam oksytocyny. Zaraz przyjechał TZ i sie zaczęło generalnie poszło bardzo szybko, o godz 9 miałam rozwarcie na 5 cm i odeszły wody. Przy 6 cm miałam straszny kryzys, krzyczałam ze ja juz nie dam rady i na prawde tak czułam podrapałam trochę męża bo tak strasznie mocno go ściskałam za rękę ale za chwile juz było 8 cm, potem do 10 cm doszło chyba w pół godziny. I nagle wszystko przestało boleć - poczułam ze musze przeć i po 4 partym moja mała supermenka juz była na swiecie - niestety lekko mnie nacieli i mała jeszcze troszke poharatała bo rodziła się z rączką przy buzi. Położyli mi takie małe ciepłe ciałko na brzuchu i chwile sie przytulałyśmy popłakałam się i nie chciałam jej oddać do badania, hehe.
No i mam to moje słoneczko małe trzeci dzień a czuje jakby była z nami od zawsze

kolejny piękny poród

Olga, piękne imie i jaka śliczna niunia
Cytat:
Wiadomosci od Archi: rano przyjęli ją na jakiś inny oddział, bo nie było miejsc na patologii, ale popołudniu przenieśli na patologii. Warunki nawet nawet. Mały waży na razie 3200kg, szyjkę ma pozamykaną, ale chyba dopiero po weekendzie będą coś działać. W sumie to nic jej nie mowia za bardzo.
dobrze że dziś się udało buziaki dla niej i brzusia

Cytat:
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 19:37   #1388
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:

ale słodkości

i Te Wasze avatarki

a moja śpi teraz w genialnej pozycji...chyba fotę strzelę..może się nie obudzi

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

Stary 2011-10-07, 19:47   #1389
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość

a do golenia...ja się ciągle boję dokładnie wygolić...w wiadomym miejscu.. chociaż to juz 3 tyg po..i szwów pewnie nie ma już..
hihi to ja jestem najlepsza - bo goliłam się TAM już na oddziale noworodków

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 19:52   #1390
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

zapytam wrednie...tak na 0 ?? jeśli tak to szacun

a jaka Amelka słodka

Stary 2011-10-07, 19:55   #1391
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:

a jaka Amelka słodka
no ja lubie tylko na 0 i wkurza mnie jak jest inaczej

Stary 2011-10-07, 19:56   #1392
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:

śliczne fotki a Bartus słodziutki
Cytat:

piękna
Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie.

Przepraszam, że tak z doskoku, ale nie mam siły pisać. Boli mnie chyba już wszystko co może boleć. A wczorajsze usg najpierw dobiło, a potem dało złudną nadzieję na wcześniejsze zakończenie ciąży. Mój synek w 37t i 3 dniu waży 4300. Od razu umówili mnie do lekarza na dziś. Pojechałam na wizytę. I g... się dowiedziałam. Chociaż w sumie to się dowiedziałam, że następną wizytę mam 19 października, 4 dni przed terminem. I jeżeli dziecko będzie się zbliżało do 5 kilo to "coś" pomyślą. Uznali, że skoro dałam radę wypchnąć dziecko o wadze 3900, to 5000 mi nie sprawi problemu. Najwyżej kilka szwów więcej, że zacytuję. Biorąc pod uwagę jak szybko młody przybiera to dużo nam do tych 5 kilo nie zabraknie. Jak wyszłam to chciało mi wyć i się popłakałam jak mnie mąż odebrał.

A że szyjka zamknięta i wysoko, to raczej mam szansę na donoszenie. Zwiększyłam ilość herbatki z malin, łykam wiesiołka i wciągam ananasa. Tylko tż nie chce współpracować. Może coś to da. Bo naturalny poród tak dużego dziecka mnie przeraża...:con fused:

Ehh, to tyle. Musiałam wyżalić.
o jejcia, to duży chłopaczek będzie mój prawie w 39 tyg waga 3300

Ja dziś troche posprzątałam w chacie, ale oczywiście TŻ nie dał mi odkurzyc i pomyc podłogi, a to cholerka chciałam zrobic najbardziej, może Fabiego bym szybciej ruszyła ale wiecie co ten mój mężulek, to sie chyba troche boi tego wszystkiego i najlepiej jak bym urodziła w terminie coby miał wiecej czasu na przygotowania
Stary 2011-10-07, 20:00   #1393
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
i nosić jak będzie arie śpiewał

Cytat:
szalona

Irmith do kina?? Ty uważaj żeby Ci wody nie odeszłya na co idziecie??

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 21:03   #1394
mmadziaa
Rozeznanie

GERDA WIEM !!!! przypomniało mi się to Ty pisałas że nie lubisz jesieni ze względu na włosy ??

Cytat:
czadowa

Cytat:
A tak przy okazji....to uwielbiam z Wami siedziec na wizazu........fajne z Was babeczki.....fajnie byloby sie spotkac wszystkie razem....szkoda, ze tak daleko jestem....

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
też mam dalej tą krechę, i jest ciemna i brzydka!
a syfki nie wychodzą, włosy też się trzymają, piję witaminki dla cieżarnych może dlatego, bo paznokcie tez mam piękne
właśnie, może spróbowałabym jakichs witamin ...

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
nie pamiętam która szczepionka czy na rota czy pneumo jest zalecana gdy chcecie posłać dziecko do żłobka, przedszkola itp., a w przypadku braku takich planów można ją wykonać później.
My postanowiliśmy szczepić tylko podstawowe/obowiązkowe i żadnych skojarzonych/wieloszczepionkowych itp. Z jakimi lekarzami nie rozmawiam to odradzają i mówią, że zbyt sterylne środowisko, wszystkie te wygotowywania, prania każdej nowej rzeczy - wszystko robić z umiarem, bo to tylko pomaga powstawaniu coraz to nowych uczuleń. I zamiast uodparniać organizm to go przyzwyczaja, że nie musi się bronić, bo nie ma przed czym.

święta racja

myślę, że jak by był głodny, to by się sam wybudził, to tylko 3h

właśnie chodziło mi Gosiu o to że coprawda spał 3h ale nie jadł od 9 czyli trochę dłużej ...
Cytat:
co do dopajania.. moja na cycu..ale znajoma daje samą wodę często... starsza córcia tak samo piła..i przywykla do wody. teraz ma 2 latka i bardzo chętnie sięga po kubek z wodą

o to super, tak bym chciała Bartka nauczyć

też mam krechę

no i ten pępek ciemny

e tam ja miesiąc po i wczoraj pełna strachu sobie pod prysznicem szwa pociągnęłam ale nic nie bolao
czyli u mnie jeszcze są

ja to się kochana od miesiąca nie goliłam albo i dłużej stawiam na "raz a porządnie" hehe

a wogóle to wkurza mnie ten zarost, bo jest obfity i im więcej człowiek się goli tym dalej wyłazi

ale słodziak... a ostatnia fotka wymiata

dzięks

coś w tym jest...moja słucha hip hopu w aucie ...jak mama w ciaży

noo fajnie, przynajmniej nie zamęczamy się mozartem chopinem itp

wow...udało mi się napisać...do końca po wielu próbach
brawa za odpisanie

Cytat:
ale słodkości

i Te Wasze avatarki

a moja śpi teraz w genialnej pozycji...chyba fotę strzelę..może się nie obudzi
no i strzeliłaś fotę?? poka

Cytat:
nie gadaj

Cytat:
no ja lubie tylko na 0 i wkurza mnie jak jest inaczej
no ja też ale NIE GADAJ

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
śliczne fotki a Bartus słodziutki

dzieki Ania

Ja dziś troche posprzątałam w chacie, ale oczywiście TŻ nie dał mi odkurzyc i pomyc podłogi, a to cholerka chciałam zrobic najbardziej, może Fabiego bym szybciej ruszyła ale wiecie co ten mój mężulek, to sie chyba troche boi tego wszystkiego i najlepiej jak bym urodziła w terminie coby miał wiecej czasu na przygotowania
już wiem co mi ucięłó indygo on pokazuje fakulca ale to tatusiowi co mu posiłek zakłócał
mmadziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 21:04   #1395
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:

a jaka Amelka słodka
Jak na 0 to i ja podziwiam. Nie nacinali Cię? Mnie przerażał ten supełek który mi się gdzieś tam majtał
Do dzisiaj mam stracha mimo, że obejrzałam te rejony i nawet nie wiem gdzie byłam nacinana dokładnie bo nie widać żadnej blizny czy coś?!

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 21:14   #1396
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Jak na 0 to i ja podziwiam. Nie nacinali Cię? Mnie przerażał ten supełek który mi się gdzieś tam majtał
Do dzisiaj mam stracha mimo, że obejrzałam te rejony i nawet nie wiem gdzie byłam nacinana dokładnie bo nie widać żadnej blizny czy coś?!
kurcze Cotka zajrzałam na tą Twoją wymiankę - mogłabyś na tym kaskę zarobić na all zamiast tu wymieniać bo są naprawdę super
eeee, nieee, cofam mój pomysł widzę że tu jakieś rozliczenia idą itp nie kumejszyn tego wcale. kiedyś siębawiłam w te wymianki ale to było chyba z 6 lat temu jak się zarejestrowałam na wizazu

Edytowane przez mmadziaa
Czas edycji: 2011-10-07 o 21:19
Stary 2011-10-07, 21:25   #1397
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze Cotka zajrzałam na tą Twoją wymiankę - mogłabyś na tym kaskę zarobić na all zamiast tu wymieniać bo są naprawdę super
Właśnie próbuje, ale mały oczywiście wiecznie głodny i nie daje mi.

Jaaa, jak mnie tż wkurza.
A teraz to już w ogóle- i to kompletnie durną sprawą. Ale ja pierniczę ustalamy jakie kupujemy pampersy. Wysyłam go po konkretne. Sto razy rozmawialiśmy na temat tego, że będziemu używać pampers, to ten zawsze musi po swojemu. I jak nie przyjdzie z jakimiś chusteczkami smrodliwymi marki cerfur to kupi jakieś pampersy które są 2 zł tańsze bo to wielka oszczędność.

Wymianka.
Stary 2011-10-07, 21:35   #1398
mmadziaa
Rozeznanie

o właśnie odnośnie pieluszek - ile kosztują te dady dwójki w biedrze, wie któraś ? bo jak dla mnie są ok ale do tej pory używałam dadów z tortu pępkowego i sama nie miałam jeszcze okazji kupić

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

dobra, trzymajcie kciuki robie podejście z depilatorem do drugiej łydki
Stary 2011-10-07, 21:35   #1399
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:

nie gadaj

no ja też ale NIE GADAJ
trzeba się nazywać hahah
teraz już nie umiałabym inaczej, takie małe zboczenie chyba

Cytat:
nacinali szwy latały, ale co tam trzeba sobie radzić
zresztą cała ciąże śmigałam z maszynką na czuja, ale zawsze było na 0

Stary 2011-10-07, 22:03   #1400
81gosia
Zadomowienie

Wróciłam
Tak jak myślałam, chłopaki zdziwieni, że ja jeszcze w 1 kawałku, ale przecież nikt nie pisał im na forum, że się rozsypałam
Miałam okazję się nagadać z koleżanką, która urodziła na koniec lipca.
Jej mała to istny aniołek. Przez godzinę hałasów, bo chłopaki jednak zapuszczali silniki dość głośno, ona ani razu się nie obudziła.
Tylko pozazdrościć.

Cytat:
ps.chociaż wczoraj poszalałam...
zjadłam lody tiramisu i chipsow małą paczkę ... i małej nic nie było
a wiesz, że to co jesz dopiero po 2 dniach trafia z mlekiem do dziecka, a nie od razu?

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
mój prawie w 39 tyg waga 3300
nasza córcia tak samo

Czas na niezdrowe póki można cola i chipsy solone - jakoś mnie tak naszło.
Mała tradycyjnie, jak co dzień o tej porze zaczęła przeciąganie się w każdą stronę Ciekawe ile dzisiaj 2h? 3h?
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 22:31   #1401
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Kurde mala znowu spi na moich cyckach ( raczej flaczkach). Ciekawe czy to na serio ten skok i jak dlugo potrwa. Bo to juz 3 dzien. W dzien moze pospi 40 minut.

Stokrotko gdzie to zdjecie??

Cotka tak to jest juz facetami.... Lepiej chodzic razem na zakupy
Stary 2011-10-07, 22:53   #1402
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:

szalona

Irmith do kina?? Ty uważaj żeby Ci wody nie odeszłya na co idziecie??
Wróciłam a tu takie pustki

Jak bym urodziła w kinie to miałabym free bilety może
Niestety nie odeszły choć pęcherz ledwo wytrzymał

Ogladaliśmy 1920 całkiem fajne i w 3D

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-10-07, 23:02   #1403
lullaby_ml
Zakorzenienie

Kurcze dziewczyny ta frida nic nie pomaga, maly ewidentnie ma katar ale nie taki ciagnacy tylko taki jakis dziwny, slysze jak sie meczy biedny, nie wiem czy to moze babolki sa tak daleko ale nie idzie tego wysysac
Stary 2011-10-07, 23:09   #1404
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

No proszę widzę że zaraz będzie czerwono ja chyba dotrzymam towarzystwa Madzialenie

Idę się wyspać na zaś branoc mamuśki

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-10-07, 23:12   #1405
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
hej kochane

Zazdroszcze malego cialka na brzuszku tuz po porodzie malenstwo cudne

Cytat:
Lulka jaki masz slodziachny avek....
Wzajemnie

Cytat:
eee norma niestety nie pocieszę Cię, u mnie to samo i nawet mała nie przespała tych 3,5 h
a co do męża - nie mam pojęcia czy to normalne. Ale pewnie przeżywa jakiś mały kryzys, boi się nowej sytuacji.

a co to ten hegar???
Widzę, że obie miałyśmy kryzys w podobnym momencie też pzry 7-8 cm wydawało mi się, że nie urodzę....
A Olga jaka blond ślicznosci
Ja mialam to samo przy 6 cm

Cytat:
ślicznosci!
Stary 2011-10-07, 23:53   #1406
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
Kurcze dziewczyny ta frida nic nie pomaga, maly ewidentnie ma katar ale nie taki ciagnacy tylko taki jakis dziwny, slysze jak sie meczy biedny, nie wiem czy to moze babolki sa tak daleko ale nie idzie tego wysysac
Lulla to może właśnie sapkę ma Miki tak jak mój i Małgosi... ?
Stary 2011-10-08, 00:04   #1407
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Lulla to może właśnie sapkę ma Miki tak jak mój i Małgosi... ?

Mow dalej kochana, co to jest?

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ----------

Juz znalazlam
Stary 2011-10-08, 01:16   #1408
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde mala znowu spi na moich cyckach ( raczej flaczkach). Ciekawe czy to na serio ten skok i jak dlugo potrwa. Bo to juz 3 dzien. W dzien moze pospi 40 minut.

Stokrotko gdzie to zdjecie??

Cotka tak to jest juz facetami.... Lepiej chodzic razem na zakupy
Dzisiaj wysłałam mamę ponieważ wiedziałam, że ja się nie nadam bo raczej jeszcze nie dźwigam, tż się śpieszył na jakąs swoją wideokonferencję a ja w proszku byłam , jeszcze małego karmiłam i tak jakoś wyszło. Teraz to już samego go z taką wielką misją nie puszczę

Cytat:
A kropisz mu tam solą morską czy czymś ? Bo mi na początku też średnio szło. Co gorsze poorałam nos małego fest. Ale teraz po napsiurkaniu idzie ładnie, nawet z głębin. A mój to czasami jak mały prosiaczek był, tak go zapychało

I znowu zaliczyłam 3h wiszenia na cyckach a mały sfiniszował sobie 50ml mm . Chyba znowu pójdę do tego doradcy ALbo pokarm oddam gdzieś do analizy bo może niepotrzebnie tyle wisimy skoro on wypija prawie tyle co by i bez cyca miał pić ;>

Wymianka.
Stary 2011-10-08, 01:21   #1409
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj wysłałam mamę ponieważ wiedziałam, że ja się nie nadam bo raczej jeszcze nie dźwigam, tż się śpieszył na jakąs swoją wideokonferencję a ja w proszku byłam , jeszcze małego karmiłam i tak jakoś wyszło. Teraz to już samego go z taką wielką misją nie puszczę

A kropisz mu tam solą morską czy czymś ? Bo mi na początku też średnio szło. Co gorsze poorałam nos małego fest. Ale teraz po napsiurkaniu idzie ładnie, nawet z głębin. A mój to czasami jak mały prosiaczek był, tak go zapychało

I znowu zaliczyłam 3h wiszenia na cyckach a mały sfiniszował sobie 50ml mm . Chyba znowu pójdę do tego doradcy ALbo pokarm oddam gdzieś do analizy bo może niepotrzebnie tyle wisimy skoro on wypija prawie tyle co by i bez cyca miał pić ;>
No wlasnie nie probowalam tej soli jeszcze, ale chyba wysle jutro Ł do apteki bo ten nosek spedza mi sen z powiek-doslownie, wlasnie czuwam Ty to masz masakre z tymi cyckami
Stary 2011-10-08, 01:37   #1410
cotynato
Zakorzenienie

Serio, już jestem jak jakaś masochistka. Siadam i mimo, że prawie nie widzę efektów siedzę te kilka godzin z przysypiającym małym Nie wiem ile jeszcze pociągnę. Chociaż tż mnie tutaj dopinguje bo on to mm traktuje jak zło świata i każdy kto przyjdzie oglądać małego to stęka nad tym karmieniem piersią, żeby się nastawiać psychicznie itp. itd. że mi się to wszystko udziela. Tzn. nie karmienie- bo i tak karmię, ale ten strach przed mm

O proszę i mały wstał i pociągnął jeszcze 30ml. Masakra. Idę spać

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-10-08 o 01:39
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości