|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
ee
Cytat:
Co do pomyłki-brzuch mam ogromny, nawet położna podziwia rozmiar. Usg wykonywała pani, która robiłam mi usg przed urodzeniem Kuby, na tym samym sprzęcie. Wtedy pomyliła się o 100 gram, więc obawiam się, że może mieć rację. Mam tylko cichą nadzieję, że 4500 nie przebijemy. Muszę torbę przepakować, wyjąć ciuszki 56 i włożyć 62. Agnyska, ja sobie też nie zazdroszczę. Widzę zalety posiadania dużego dziecka, ale wszystkie dopiero po porodzie. Ale widać duże dzieci są mi pisane i koniec.
Kubuś (11.08.2009) Piotruś (14.10.2011) 108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72 Edytowane przez Ulcia2512 Czas edycji: 2011-10-07 o 18:33 |
|
|
|
|
#1382 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
ale tylko to co podkreślone, bo on max po cycku śpi 2,5 godziny Jesli ma już skok to już mu tak zostaje ![]() Mój miał zejście jakieś 5 dni był strasznie marudny, nie chciał spać, odpukać od wczoraj przypomina niemowe i jest fajnie bo śpi, nie kwęka za dużo ![]() Cytat:
a robię to naprawde delikatnieCytat:
a syfki nie wychodzą, włosy też się trzymają, piję witaminki dla cieżarnych może dlatego, bo paznokcie tez mam piękne ![]() Cytat:
|
|
|
#1383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#1384 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem
2w1 cały dzień nie miałam netu Martusia pisała że sie martwicie, kochane jesteście
|
#1385 | |
|
Zadomowienie
|
mnie nie przeszkadza tylko zawsze mam ochotę przysnąć
![]() nie pamiętam która szczepionka czy na rota czy pneumo jest zalecana gdy chcecie posłać dziecko do żłobka, przedszkola itp., a w przypadku braku takich planów można ją wykonać później. My postanowiliśmy szczepić tylko podstawowe/obowiązkowe i żadnych skojarzonych/wieloszczepionkowych itp. Z jakimi lekarzami nie rozmawiam to odradzają i mówią, że zbyt sterylne środowisko, wszystkie te wygotowywania, prania każdej nowej rzeczy - wszystko robić z umiarem, bo to tylko pomaga powstawaniu coraz to nowych uczuleń. I zamiast uodparniać organizm to go przyzwyczaja, że nie musi się bronić, bo nie ma przed czym. Cytat:
Lece jeszcze dziś na zlot Nissana, jak wrócę to więcej napiszę ![]() Już się koleżanka ze mnie śmieje - "zwolnij, bo nie masz czasu urodzić" ![]() Za to faceci z którymi współpracuję robią wielkie oczy, że mam termin za tydzień, a dziś 5h przesiedziałam na spotkaniu
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#1386 | |||||||
|
Zadomowienie
|
w końcu mi córa usnęła...oby na dłużej niż chwilę.
byłyśmy 4h na spacerku..w międzyczasie z koleżanką i jej synkiem w knajpce podkarmiłyśmy i dalej nad morze Cytat:
pytałaś o jedzenie... ja od początku jem niemal wszystko. jeśli wprowadzam coś nowego..np.leczo czy spagetti...to jedna taka szaleńcza potrawa dziennie...w razie "w" by wiedzieć-że to to zaszkodziło. jem słodycze,pije czasem z pół szklanki gazowanego... unikam mocno zesmażonych rzeczy na oleju- wybieram pieczone w piekarniku rzeczy które da się tam zrobić.. jak frytki,czy paluszki rybne itd. nie jem...albo w małych ilościach rzadko... rzeczy które mogą uczulać.jak orzechy; czosnek,cebula (zmieniają smak mleka) nie pije kawy.. kurcze w zasadzie jem normalnie ale zdrowiej ps.chociaż wczoraj poszalałam... zjadłam lody tiramisu i chipsow małą paczkę ... i małej nic nie było ![]() a ze słodkiego jem ciastek dużo..ale staram się jeść typu petitki lu go ze zbożami,biszkopty,jakieś batoniki z płatków śniadaniowych...przyjemne z pożywnym i zdrowym a jak wafelki to takie co nie mają mega ilości czekolady..jak prince polo,bounty itp. ale ferrero zjem jedno czy dwa dziennie czasem ![]() ale się rozpisałam... ps.dziś jadłam...pomysł na..kurczaka w sosie śmietanowo ziołowym ![]() aha...każdy ciepły posiłek popijam ciepłą herbatą...dopiero po kilku/nastu minutach pije soki itp. Cytat:
![]() co do dopajania.. moja na cycu..ale znajoma daje samą wodę często... starsza córcia tak samo piła..i przywykla do wody. teraz ma 2 latka i bardzo chętnie sięga po kubek z wodą Cytat:
a do golenia...ja się ciągle boję dokładnie wygolić...w wiadomym miejscu.. chociaż to juz 3 tyg po..i szwów pewnie nie ma już.. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a opis...ach...wzruszyłam się Cytat:
wow...udało mi się napisać...do końca po wielu próbach
|
|
#1387 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cieszę się ze Avek Wam się podoba
widze że i inna mamuśki natchneło ![]() Cytat:
a zdjęcia spadówa sper Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i śliczny jest nowy avek ![]() Cytat:
![]() Olga, piękne imie i jaka śliczna niunia Cytat:
buziaki dla niej i brzusia ![]() |
||||||
|
|
|
#1388 |
|
Zadomowienie
|
i Te Wasze avatarki a moja śpi teraz w genialnej pozycji...chyba fotę strzelę..może się nie obudzi
|
#1389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zapytam wrednie...tak na 0 ?? jeśli tak to szacun ![]() ![]() a jaka Amelka słodka
|
|
#1391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wkurza mnie jak jest inaczej
|
|
|
|
|
#1392 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a Bartus słodziutkiCytat:
Cytat:
![]() Ja dziś troche posprzątałam w chacie, ale oczywiście TŻ nie dał mi odkurzyc i pomyc podłogi, a to cholerka chciałam zrobic najbardziej, może Fabiego bym szybciej ruszyła ale wiecie co ten mój mężulek, to sie chyba troche boi tego wszystkiego i najlepiej jak bym urodziła w terminie coby miał wiecej czasu na przygotowania
|
|
#1393 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Irmith do kina?? Ty uważaj żeby Ci wody nie odeszły a na co idziecie??
|
|
|
#1394 | |||||||
|
Rozeznanie
|
GERDA WIEM !!!! przypomniało mi się
to Ty pisałas że nie lubisz jesieni ze względu na włosy ?? czadowa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no ja też ale NIE GADAJ ![]() ![]() Cytat:
indygo on pokazuje fakulca ale to tatusiowi co mu posiłek zakłócał
|
|||||||
|
|
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do dzisiaj mam stracha |
|
|
|
|
#1396 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
eeee, nieee, cofam mój pomysł widzę że tu jakieś rozliczenia idą itp nie kumejszyn tego wcale. kiedyś siębawiłam w te wymianki ale to było chyba z 6 lat temu jak się zarejestrowałam na wizazu
Edytowane przez mmadziaa Czas edycji: 2011-10-07 o 21:19 |
|
|
|
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaaa, jak mnie tż wkurza. A teraz to już w ogóle- i to kompletnie durną sprawą. Ale ja pierniczę ustalamy jakie kupujemy pampersy. Wysyłam go po konkretne. Sto razy rozmawialiśmy na temat tego, że będziemu używać pampers, to ten zawsze musi po swojemu. I jak nie przyjdzie z jakimiś chusteczkami smrodliwymi marki cerfur to kupi jakieś pampersy które są 2 zł tańsze bo to wielka oszczędność. |
|
|
|
|
#1398 |
|
Rozeznanie
|
o właśnie odnośnie pieluszek - ile kosztują te dady dwójki w biedrze, wie któraś ? bo jak dla mnie są ok ale do tej pory używałam dadów z tortu pępkowego
i sama nie miałam jeszcze okazji kupić---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- dobra, trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
trzeba się nazywać hahah
![]() teraz już nie umiałabym inaczej, takie małe zboczenie chyba Cytat:
szwy latały, ale co tam trzeba sobie radzićzresztą cała ciąże śmigałam z maszynką na czuja, ale zawsze było na 0 |
|
|
|
|
#1400 | |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam
Tak jak myślałam, chłopaki zdziwieni, że ja jeszcze w 1 kawałku, ale przecież nikt nie pisał im na forum, że się rozsypałam ![]() Miałam okazję się nagadać z koleżanką, która urodziła na koniec lipca. Jej mała to istny aniołek. Przez godzinę hałasów, bo chłopaki jednak zapuszczali silniki dość głośno, ona ani razu się nie obudziła. Tylko pozazdrościć. Cytat:
nasza córcia tak samo ![]() Czas na niezdrowe póki można cola i chipsy solone - jakoś mnie tak naszło.Mała tradycyjnie, jak co dzień o tej porze zaczęła przeciąganie się w każdą stronę Ciekawe ile dzisiaj 2h? 3h?
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#1401 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde mala znowu spi na moich cyckach ( raczej flaczkach). Ciekawe czy to na serio ten skok i jak dlugo potrwa. Bo to juz 3 dzien. W dzien moze pospi 40 minut.
Stokrotko gdzie to zdjecie?? Cotka tak to jest juz facetami.... Lepiej chodzic razem na zakupy
|
#1402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak bym urodziła w kinie to miałabym free bilety może ![]() Niestety nie odeszły choć pęcherz ledwo wytrzymał ![]() Ogladaliśmy 1920 całkiem fajne i w 3D
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze dziewczyny ta frida nic nie pomaga, maly ewidentnie ma katar ale nie taki ciagnacy tylko taki jakis dziwny, slysze jak sie meczy biedny, nie wiem czy to moze babolki sa tak daleko ale nie idzie tego wysysac
|
|
#1404 |
|
Wtajemniczenie
|
No proszę widzę że zaraz będzie czerwono
ja chyba dotrzymam towarzystwa Madzialenie ![]() Idę się wyspać na zaś branoc mamuśki
|
#1405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wzajemnie Cytat:
ślicznosci!
|
|
|
#1406 |
|
Rozeznanie
|
Lulla to może właśnie sapkę ma Miki tak jak mój i Małgosi... ?
|
|
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
Mow dalej kochana, co to jest? ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ---------- Juz znalazlam
|
|
#1408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I znowu zaliczyłam 3h wiszenia na cyckach a mały sfiniszował sobie 50ml mm ALbo pokarm oddam gdzieś do analizy |
||
|
|
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty to masz masakre z tymi cyckami
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
Serio, już jestem jak jakaś masochistka. Siadam i mimo, że prawie nie widzę efektów siedzę te kilka godzin z przysypiającym małym
Nie wiem ile jeszcze pociągnę. Chociaż tż mnie tutaj dopinguje bo on to mm traktuje jak zło świata i każdy kto przyjdzie oglądać małego to stęka nad tym karmieniem piersią, żeby się nastawiać psychicznie itp. itd. że mi się to wszystko udziela. Tzn. nie karmienie- bo i tak karmię, ale ten strach przed mm ![]() O proszę i mały wstał i pociągnął jeszcze 30ml. Masakra. Idę spać
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-10-08 o 01:39 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

wierzę, że jednak usg oszukuje i dzidzia ma max 3900 

ale tylko to co podkreślone, bo on max po cycku śpi 2,5 godziny 

a robię to naprawde delikatnie
:con fused:
2w1
cały dzień nie miałam netu

17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię 

stawiam na "raz a porządnie"