TVP a Religia - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-10-08, 15:04   #931
Linaewen
Zakorzenienie

Dot.: TVP a Religia

Cytat:
A według Ciebie to, co Nergal robi, to na poważnie jest?
Cóż, Mroczny Książę robiący sobie jaja najwyraźniej to duża abstrakcja
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-08, 15:10   #932
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Cóż, Mroczny Książę robiący sobie jaja najwyraźniej to duża abstrakcja
Na to właśnie wychodzi... Cóż... Hitler też był sympatyczny, nie?
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-08, 15:13   #933
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
Na to właśnie wychodzi... Cóż... Hitler też był sympatyczny, nie?
Tego nie wiem, ale przypuszczam, że kochanki czy otoczenie go lubili
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2011-10-08, 15:25   #934
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Ale o co Ci chodzi? "Uzdrawianie" na scenie jest złe, tylko wtedy, kiedy to robi Nergal? Przebieranie się za księdza-jak wyżej? A nikt się nie czepia tych muzyków, że sobie jaja z niepełnosprawnych robią, czy nie można tego robić tylko w towarzystwie Nergala?
Po pierwsze według mnie to najbardziej Ci muzycy są żałośni - dla mnie to skandal drwić z niepełnosprawnych, ale to on jest w tvp. Uwierz gdyby oni byli jurorami miałabym takie samo zdanie na ten temat.
Podobnie jak przywołujemy wypowiedzi Cejrowskiego, choć może stał za nim jakiś człwiek i klakierował, ale to on jest na świeczniku

Gdyby ludzie naprawdę niepełnosprawni zgodzili się wystąpić w czymś takim to bym słowa nie pisnęła
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-08, 15:29   #935
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Tego nie wiem, ale przypuszczam, że kochanki czy otoczenie go lubili
Nie wnikam. Nie rozumiem, jak w telewizji publicznej mogli pokazywać Little Britain, skoro tam też obrażano uczucia religijne i niepełnosprawnych... Kabarety powinni zlikwidować całkiem.
Stary 2011-10-08, 15:38   #936
ElRita
Raczkowanie

Cytat:
Ale o co Ci chodzi? "Uzdrawianie" na scenie jest złe, tylko wtedy, kiedy to robi Nergal? Przebieranie się za księdza-jak wyżej? A nikt się nie czepia tych muzyków, że sobie jaja z niepełnosprawnych robią, czy nie można tego robić tylko w towarzystwie Nergala?
Poruszyłaś tu ważny problem dotyczący tego, że często ludzie są po prostu znieczuleni moralnie. Kiedy ogląda się taki spektakl, na którym się szydzi z niepełnosprawnych albo, podczas którego skecze są oparte głownie na wulgaryzmach to się powinno wstać i wyjść. A ludzie w tym uczestniczą jakby ktoś ich przykleił do krzeseł. To nie jest normalne. Na Zachodzie jak ludzi coś oburza to wstają i wychodzą z kina. Tak było np. kilkukrotnie podczas europejskich festiwali filmowych.

Tak samo nienormalne jest, że w TVN przywołuje się autorytety takie jak Agnieszka Holland, Dorota Stalińska, Andrzej Wajda, które bronią pedofila Polańskiego bo wielkim artystą jest... Z takimi zjawiskami przyzwolenia niektórym na przestępstwa bez ponoszenia konsekwencji powinno się czym prędzej skończyć. A nie jak na "Folwarku zwierzęcym" forsować tezę, że Świniom wolno więcej!
Stary 2011-10-08, 15:41   #937
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
Po pierwsze według mnie to najbardziej Ci muzycy są żałośni - dla mnie to skandal drwić z niepełnosprawnych, ale to on jest w tvp. Uwierz gdyby oni byli jurorami miałabym takie samo zdanie na ten temat.
Podobnie jak przywołujemy wypowiedzi Cejrowskiego, choć może stał za nim jakiś człwiek i klakierował, ale to on jest na świeczniku

Gdyby ludzie naprawdę niepełnosprawni zgodzili się wystąpić w czymś takim to bym słowa nie pisnęła
Ahh... To ja też się kiedyś śmiałam z niepełnosprawnych, jeżeli w "sztuce" jaką współpisałam i występowałam jedna z pełnosprawych grała dziewczynę na wózku?

A w kabarecie Neonówka był tekst o skinach, "że to biedni chłopcy po chemioterapii" wypowiedziany przez "mocherową babcię". Czyli obraza chorych na raka.

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
Nie wnikam. Nie rozumiem, jak w telewizji publicznej mogli pokazywać Little Britain, skoro tam też obrażano uczucia religijne i niepełnosprawnych... Kabarety powinni zlikwidować całkiem.
Otóż to!
A skecz o Polakach idących do nieba obraża moje uczucia patriotyczne! O!
Stary 2011-10-08, 15:46   #938
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Ahh... To ja też się kiedyś śmiałam z niepełnosprawnych, jeżeli w "sztuce" jaką współpisałam i występowałam jedna z pełnosprawych grała dziewczynę na wózku?

A w kabarecie Neonówka był tekst o skinach, "że to biedni chłopcy po chemioterapii" wypowiedziany przez "mocherową babcię". Czyli obraza chorych na raka.

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Otóż to!
A skecz o Polakach idących do nieba obraża moje uczucia patriotyczne! O!
Oj, my tego nie zrozumiemy... My jesteśmy wyprane z uczuć przecież.
Stary 2011-10-08, 15:57   #939
karolynka90
Zakorzenienie

Mnie się wydaje, że Behemoth nie szydzili z niepełnosprawnych, ale raczej z wiary ludzi wierzących (masło maślane) w to, że ksiądz jest w stanie uzdrowić niepełnosprawnego.
Stary 2011-10-08, 15:59   #940
ElRita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Mnie się wydaje, że Behemoth nie szydzili z niepełnosprawnych, ale raczej z wiary ludzi wierzących (masło maślane) w to, że ksiądz jest w stanie uzdrowić niepełnosprawnego.
Patrz tyle lat chodzę do kościoła i jeszcze nigdy nie spotkałam się z tym, żeby ksiądz kogoś uzdrawiał
Stary 2011-10-08, 16:17   #941
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ElRita Pokaż wiadomość
Patrz tyle lat chodzę do kościoła i jeszcze nigdy nie spotkałam się z tym, żeby ksiądz kogoś uzdrawiał
Ja też nie. Ale wiesz, kościół mówi o różnych cudach, które tam "święci" uczynili.
Stary 2011-10-08, 16:39   #942
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Ja też nie. Ale wiesz, kościół mówi o różnych cudach, które tam "święci" uczynili.
Poza tym kościoły są na całym świecie, nie tylko w Polsce, a w Ameryce jeżdżą różnego rodzaju uzdrowiciele...
Stary 2011-10-08, 17:09   #943
ElRita
Raczkowanie

Cytat:
Poza tym kościoły są na całym świecie, nie tylko w Polsce, a w Ameryce jeżdżą różnego rodzaju uzdrowiciele...
A jeżdzą, jeżdzą. U nas nawet Kaszpirowskiego puszczali w TVP swego czasu regularnie. W kościele nie ma miejsca na uzdrawianie przez księży a tym bardziej na takie sytuacje jakie insynuje Nergal. To jest zwyczajna manipulacja, która najbardziej godzi w ludzi chorych. Pewnie sobie zdajecie sprawę, że jak człowiek jest nieuleczalnie chory to chwyta się każdej nadziei i sposobu, nawet jeśli jest to irracjonalne. Póki co katolicy chodzą do konwencjonalnych lekarzy a kościł doradza, żeby unikali szarlatanów i homeopatów.
Stary 2011-10-08, 17:19   #944
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nawet od znajomych, którzy chodzą nie słyszałam. A jeśli chodzi o miejsca kultu to czemu to wyśmiewać? Przecież nawet dla niewierzącego istnieje wyjaśnienie w postaci placebo i brak wyjaśnienia odnośnie mocy ludzkiego umysłu
Zresztą modlitwa pełni podobną funkcję do medytacji - w ten sam sposób wplywa na organizm.

Poza tym pewni naukowcy robili eksperymenty na bodaj kwiatach. Kiedy mówili do nich pozytywne słowa, one lepiej rosły w przypadku wyzwisk i negatywów padały.
Więc jeśli źródełka w pobliżu miejsc świętych towarzyszą ludziom,którzy są pełni wiary i modlitwy to może i taka woda coś działa (zaraz usłyszę,że jestem nawiedzona)
Stary 2011-10-08, 18:13   #945
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
A jeśli chodzi o miejsca kultu to czemu to wyśmiewać?
a czemu nie?
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-08, 18:26   #946
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motyla Pokaż wiadomość
a czemu nie?
może dlatego,że ktoś w to wierzy, bo to jego jedyna nadzieja?
Stary 2011-10-08, 18:28   #947
Linaewen
Zakorzenienie

To niech wierzy. To że ktoś coś wyśmiewa, ale nie bezcześci to jego sprawa...
Stary 2011-10-08, 18:36   #948
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
To niech wierzy. To że ktoś coś wyśmiewa, ale nie bezcześci to jego sprawa...
to też prawda
Stary 2011-10-08, 20:10   #949
hailie21
Zakorzenienie

Nergal jest mi obojęty, czasem obejrzę The Voice Of Poland i nie widzę tam w jego zachowaniu niczego złego. Szczerze to jest mi obojętny, tak samo jak obojętne jest dla mnie czy darł na koncercie biblię, koran czy zdjęcia dody
Ostatnio ponownie wybuchła afera, że uzdrawiał niepełnosprawnych przebrany za księdza. Póki robi to na scenie i pokazuje tym odbiorcom, którzy sami przychodzą na koncerty i wiedzą, czego mogą się spodziewać, to już jego sprawa i nie widzę w tym niczego, co by mnie bezpośrednio dotknęło.

W naszym kraju każda kontrowersyjna wypowiedź czy zachowanie związane z wiarą (obrazą uczuć religijnych itd) kończy się procesem sądowym

Madonna podczas jednej z tras koncertowych wisiała na krzyżu, Gaga też chyba miała jakieś ekscesy z obrażaniem uczuć religijnych (połykanie różańca)? W świecie mody robią sesje, gdzie modelki przebrane są za zakonnice-nimfomanki. Już nie wspomnę o Wojewódzkim i Figurskim i fladze Polski w psiej kupie, ale to akurat miało niewiele z religią wspólnego

Są sytuacje, głównie w krk, które ukrywane latami, wychodząc na światło dzienne przyprawiają mnie o dreszcze i uznaję je za o wiele gorsze aniżeli to, co robią powyżej wymienione osoby publiczne/artyści/celebrytki.

W moim niebie będą miękkie sierści,
nosy, łapy, ogony i kły.
W moim niebie będę znowu głaskać,
moje wszystkie pożegnane psy
hailie21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-09, 11:38   #950
motyla
Zakorzenienie

zgadzam się w pełni z hailie21.

jeszcze w kwestii Cejrowskiego dodam, że jego program właśnie leci na TVP2
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-09, 12:25   #951
ElRita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez motyla Pokaż wiadomość
zgadzam się w pełni z hailie21.

jeszcze w kwestii Cejrowskiego dodam, że jego program właśnie leci na TVP2
Motyla Cejrowski nie jest przeciwwagą dla Nergala pod żadnym względem. Cejrowski nie jest zatrudniany przez TVP. TVP kupuje już gotowy program NIEZALEŻNEGO AUTORA. NERGAL dostał kontrakt, więc na czas jego wykonywanie JEST PRACOWNIKIEM TVP i podlega prezesowi TVP. Cejrowski zawsze dbał o swoją niezależność bo chciał zachować swoje prawo do niezależnych pogladów. A bycie pracownikiem Tvp oznaczałoby akceptowanie pewnego status quo. To tak jakbyś myślała, że pracownikami TVP są Mulder i Scully. A pokazywanie Archiwum X w telewizji to dowód na to, że tvp dopuszcza teorię o nawiedzaniu Ziemii przez UFO. No zachowajmy minimum powagi.
Stary 2011-10-09, 14:29   #952
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Motyla Cejrowski nie jest przeciwwagą dla Nergala pod żadnym względem. Cejrowski nie jest zatrudniany przez TVP. TVP kupuje już gotowy program NIEZALEŻNEGO AUTORA. NERGAL dostał kontrakt, więc na czas jego wykonywanie JEST PRACOWNIKIEM TVP i podlega prezesowi TVP. Cejrowski zawsze dbał o swoją niezależność bo chciał zachować swoje prawo do niezależnych pogladów. A bycie pracownikiem Tvp oznaczałoby akceptowanie pewnego status quo. To tak jakbyś myślała, że pracownikami TVP są Mulder i Scully. A pokazywanie Archiwum X w telewizji to dowód na to, że tvp dopuszcza teorię o nawiedzaniu Ziemii przez UFO. No zachowajmy minimum powagi.
I dlatego ma prawo do nienawistnych poglądów względem chociażby moich przyjaciół-gejów? A Nergal już według Ciebie nie ma prawa mieć swoich antypatii, bo jest na kontrakcie w programie, w którym ich nawet nie ujawnia? Ekstra. To w takim razie ja mogę w tym momencie głosić sobie nienawiść do konkretnej mniejszości seksualnej/religijnej/narodowościowej, pod warunkiem że jest zgodna z tym, co myśli sporo katolików, i pod warunkiem, że nie jestem na kontrakcie w TVP?

Czy Ci się to podoba, czy nie, Cejrowski jest niebezpieczny. Bardziej niż Nergal. Podobno w tym kraju znacząca większość to chrześcijanie. Jak tu ma się przebić Nergala muzyka do szerszego grona? Jaki efekt mają dać jego poglądy? Jeżeli faktycznie 95% to katolicy, żaden. Boicie się o młodzież? To jak ją wychowujecie? W jakim duchu? Co jest warte wychowanie religijne, jeżeli byle Nergal może to zniweczyć? Byłam nastolatką i jakoś nie ulegałam tego typu modzie itp. Rodzice wychowali mnie dobrze. Mama poświęcała mi mnóstwo czasu. Może tu jest problem naśladowców. Rodzice, podsuwajcie młodzieży mądre autorytety! Rozmawiajcie z dzieciakami!
Cejrowski namawia do nienawiści względem 10% społeczeństwa. Szacunkowo tyle mamy osób homoseksualnych. Sporo osób w tym kraju aktywnie słucha Rydzyka. Tam też namawia się do nienawiści względem homo. Mnóstwo ludzi chodzi do kościoła, a kościół potępia homoseksualizm. Ogrom księży twierdzi, że homoseksualizm można leczyć! Że to choroba!
Słowa Cejrowskiego mają większą szansę, by trafić do ludzi. Nie mów mi tu więc, że on nie jest przeciwwagą. Kilka lat temu była afera z Dodą, która też obraziła uczucia religijne. Dlaczego wtedy się tym zainteresowano, mimo że Doda nie była na kontrakcie z TVP?
Dlaczego widzicie nienawiść tylko z tej strony, która Wam odpowiada, drodzy przeciwnicy Nergala?

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-09, 14:32   #953
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
To w takim razie ja mogę w tym momencie głosić sobie nienawiść do konkretnej mniejszości seksualnej/religijnej/narodowościowej, pod warunkiem że jest zgodna z tym, co myśli sporo katolików, i pod warunkiem, że nie jestem na kontrakcie w TVP?
A weź ulżyj sobie... Przy zachowaniu warunków oczywiście.

Co do reszty postu->
Stary 2011-10-09, 14:34   #954
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
A weź ulżyj sobie... Przy zachowaniu warunków oczywiście.

Co do reszty postu->

Nie no, to było pytanie retoryczne, bo po pierwsze ElRita mi nie pozwoli a po drugie to jednak wolę zająć się czymś konstruktywnym.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Stary 2011-10-09, 17:08   #955
hailie21
Zakorzenienie

Dodam jeszcze od siebie coś, co mi się przypomniało, a uważam za istotne w tej całej kampanii przeciwko Nergalowi... Mianowicie czytałam w Internecie, że podczas przebywania w szpitalu i walki z białaczką dostawał "pełne miłości" listy od katolików, którzy życzyli mu "by zdechł" oraz inne tego typu rzeczy. Uważam, że to postawa niegodna katolika. Jaki on (Darski) powinien mieć stosunek do osób, które życzyły mu śmierci w pełnych jadu i nienawiści listach? Jak widać, każdy medal ma dwie strony...

W moim niebie będą miękkie sierści,
nosy, łapy, ogony i kły.
W moim niebie będę znowu głaskać,
moje wszystkie pożegnane psy
hailie21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-09, 19:11   #956
ElRita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hailie21 Pokaż wiadomość
Dodam jeszcze od siebie coś, co mi się przypomniało, a uważam za istotne w tej całej kampanii przeciwko Nergalowi... Mianowicie czytałam w Internecie, że podczas przebywania w szpitalu i walki z białaczką dostawał "pełne miłości" listy od katolików, którzy życzyli mu "by zdechł" oraz inne tego typu rzeczy. Uważam, że to postawa niegodna katolika. Jaki on (Darski) powinien mieć stosunek do osób, które życzyły mu śmierci w pełnych jadu i nienawiści listach? Jak widać, każdy medal ma dwie strony...
Ja Cię bardzo przepraszam ale po pierwsze katolik ma kochać bliźniego swego, więc z pewnością był to jakiś człowiek ale nie można doprecyzować, że katolik. Bo na razie to jest po prostu kampania oszczerstw ze strony Nergala w stosunku do katolików bez jednego materialnego dowodu. Poza tym wielu katolików zapisało się w owym czasie jako potencjalni dawcy szpiku. Za to w Newsweeku opowiadał, że katolicy przesyłali mu życzenia powrotu do zdrowia i krzepiące fagmenty biblii co go bardzo wkurzało.

Druga sprawa Nergal z tego co mi wiadomo nigdy takowych listów z życzeniami śmierci nie pokazał. Te listy istnieją prawdopodobnie tak samo jak słynne smsy do Piaska. Na takie rzeczy są paragrafy. Niech przekażą sprawę policji a ona zajmie się delikwentami i zobaczymy czy to naprawdę katolicy.

Ja też mogę rozgłaszać na prawo i lewo, że Nergal do mnie w nocy wydzwania z życzeniami, żeby mnie lwy rozszarpały i co wierzysz mi? Tak na słowo?

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
I dlatego ma prawo do nienawistnych poglądów względem chociażby moich przyjaciół-gejów?
Jeśli się dobrze zastanowisz i będziesz ze sobą szczera to przyznasz, że jedyną grupą w tym kraju, na którą jest powszechne przyzwolenie rzucania kalumni są tzw. MOHEROWE BERETY. To się nawet spotka z poklaskiem
To jest najbardziej dyskryminowana grupa w kraju. Nawet była akcja, żeby zabierać im dowody
Stary 2011-10-09, 19:27   #957
Wonsz
Raczkowanie

Cytat:
O czym ty mówisz? Tych przychodów z reklamy by nie było, gdyby nie to, że TVP2 ma około 15% udziału w rynku, właśnie dlatego, że oprócz zysków z reklam dostaje potężny zastrzyk z abonamentu. Z tego abonamentu m.in. utrzymywany jest zarząd TVP, który nie realizuje ustawy z 1994 r. o TV publicznej. Płacę, ża każda minutę pracy prezesa TVP, więc także za czas, podczas którego podejmował decyzję o zatrudnieniu Adama D. TVP nie kieruje się mechanizmami rynkowymi bo pozwalała sobie na podpisywanie kontraktów np. z Lisem w taki zawyżonej wysokości, że nie byłoby na to stać najbardziej komercyjnych stacji.
Abonament to śmieszne grosze w porównaniu do wpływów z reklam - reklamy to 85% dochodów TVP. I abonament jest przeznaczany na takie własnie programy jak Ziarno i inne katolickie. Do tego dochodzą misyjne kanały: TV Polonia, TV Biełsat, TVP Kultura, TYP Historia, które też nie z reklam żyją, lecz z dotacji abonamantu TVP i budżetu państwa.
Program z Darskim nie tylko sam się finansuje, ale jeszcze zarabia. Więc mówienie, że z Twojego abonamentu opłacany jest Darski jest po prostu nieprawdą. Prawdą jest, że z mojego abonamentu opłacane są programy katolickie, które osobiście uważam za nieporównanie bardziej szkodliwe od Darskiego. Więc katolicy raczej krzyczeć tu nie powinni, bo to na ich programy zrzucamy się wszyscy.

Nie wiem czy dostrzegłaś, ale Lis i Darski to dwie odrębne osoby (tak, tak, jakby Ci się to dziwne nie wydało Lis nie jest Darskim, a Darski nie jest Lisem. Szok, co?). Więc co ma piernik do wiatraka? A to już tylko ElRita wie.

Cytat:
Motyla Cejrowski nie jest przeciwwagą dla Nergala pod żadnym względem. Cejrowski nie jest zatrudniany przez TVP. TVP kupuje już gotowy program NIEZALEŻNEGO AUTORA. NERGAL dostał kontrakt, więc na czas jego wykonywanie JEST PRACOWNIKIEM TVP i podlega prezesowi TVP.
Nieprawda, producentem The Voice Of Poland jest zewnętrzna firma ROCHSTAR. I po co krzyczeć do nas wielkimi literami, gdy wystarczy sprawdzić?

Edytowane przez Wonsz
Czas edycji: 2011-10-09 o 19:32
Wonsz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-09, 19:58   #958
ElRita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wonsz Pokaż wiadomość
.
Nieprawda, producentem The Voice Of Poland jest zewnętrzna firma ROCHSTAR. I po co krzyczeć do nas wielkimi literami, gdy wystarczy sprawdzić?
A PRAWDA bo firma Rochstar realizuje ZLECENIE dla TVP2 według formatu "The Voice of Poland". I po co krzyczyć? Wystarczy sprawdzić w regulaminie VOP. TVP miała decydujący wpływ na wybór jurorów i nawet podaje w oświadczeniu prasowym powody, dla których zdecydowała się właśnie na Nergala.
Stary 2011-10-09, 20:08   #959
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Ja Cię bardzo przepraszam ale po pierwsze katolik ma kochać bliźniego swego, więc z pewnością był to jakiś człowiek ale nie można doprecyzować, że katolik.

Jeśli się dobrze zastanowisz i będziesz ze sobą szczera to przyznasz, że jedyną grupą w tym kraju, na którą jest powszechne przyzwolenie rzucania kalumni są tzw. MOHEROWE BERETY. To się nawet spotka z poklaskiem
To jest najbardziej dyskryminowana grupa w kraju. Nawet była akcja, żeby zabierać im dowody
Idąc tym tropem rozumowania, znam dwóch katolików.

Ach, jak Ty mnie dobrze znasz. Nawet wiesz co myślę . Niestety nie mogę tego przyznać. Nawet jakbym chciała, to nie mogę, bo to nieprawda.

Znam kilka grup w gorszym położeniu. Akcję o dowodzie traktowałam z przymrużeniem oka. Jako żart. Wiadomo przecież, że nie tylko babunie głosują na konkretne partie.

Stary 2011-10-09, 20:11   #960
ewka1987
Rozeznanie

Cytat:
Ja Cię bardzo przepraszam ale po pierwsze katolik ma kochać bliźniego swego, więc z pewnością był to jakiś człowiek ale nie można doprecyzować, że katolik. Bo na razie to jest po prostu kampania oszczerstw ze strony Nergala w stosunku do katolików bez jednego materialnego dowodu. Poza tym wielu katolików zapisało się w owym czasie jako potencjalni dawcy szpiku. Za to w Newsweeku opowiadał, że katolicy przesyłali mu życzenia powrotu do zdrowia i krzepiące fagmenty biblii co go bardzo wkurzało.

Druga sprawa Nergal z tego co mi wiadomo nigdy takowych listów z życzeniami śmierci nie pokazał. Te listy istnieją prawdopodobnie tak samo jak słynne smsy do Piaska. Na takie rzeczy są paragrafy. Niech przekażą sprawę policji a ona zajmie się delikwentami i zobaczymy czy to naprawdę katolicy.

Ja też mogę rozgłaszać na prawo i lewo, że Nergal do mnie w nocy wydzwania z życzeniami, żeby mnie lwy rozszarpały i co wierzysz mi? Tak na słowo?

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

co do podkreslonego- rozumiem, że wypowiedź pani szczypinskiej (posłanki pewnego ugrupowania, glosno mówiącej, że jest katoliczką) dla telewizji, że choroba darskiego jest karą za jego grzechy jest okazaniem miłości wobec bliźniego swego?
ewka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości