|
|
#931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: TVP a Religia
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
|
#932 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
Tego nie wiem, ale przypuszczam, że kochanki czy otoczenie go lubili
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobnie jak przywołujemy wypowiedzi Cejrowskiego, choć może stał za nim jakiś człwiek i klakierował, ale to on jest na świeczniku Gdyby ludzie naprawdę niepełnosprawni zgodzili się wystąpić w czymś takim to bym słowa nie pisnęła |
|
|
|
|
|
#935 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#936 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak samo nienormalne jest, że w TVN przywołuje się autorytety takie jak Agnieszka Holland, Dorota Stalińska, Andrzej Wajda, które bronią pedofila Polańskiego bo wielkim artystą jest... Z takimi zjawiskami przyzwolenia niektórym na przestępstwa bez ponoszenia konsekwencji powinno się czym prędzej skończyć. A nie jak na "Folwarku zwierzęcym" forsować tezę, że Świniom wolno więcej!
|
|
|
#937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w kabarecie Neonówka był tekst o skinach, "że to biedni chłopcy po chemioterapii" wypowiedziany przez "mocherową babcię". Czyli obraza chorych na raka. ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
A skecz o Polakach idących do nieba obraża moje uczucia patriotyczne! O!
||
|
|
|
|
#938 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się wydaje, że Behemoth nie szydzili z niepełnosprawnych, ale raczej z wiary ludzi wierzących (masło maślane
) w to, że ksiądz jest w stanie uzdrowić niepełnosprawnego.
|
|
|
|
|
#940 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie. Ale wiesz, kościół mówi o różnych cudach, które tam "święci" uczynili.
|
|
|
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
Poza tym kościoły są na całym świecie, nie tylko w Polsce, a w Ameryce jeżdżą różnego rodzaju uzdrowiciele...
|
|
|
|
#943 |
|
Raczkowanie
|
A jeżdzą, jeżdzą. U nas nawet Kaszpirowskiego puszczali w TVP swego czasu regularnie. W kościele nie ma miejsca na uzdrawianie przez księży a tym bardziej na takie sytuacje jakie insynuje Nergal. To jest zwyczajna manipulacja, która najbardziej godzi w ludzi chorych. Pewnie sobie zdajecie sprawę, że jak człowiek jest nieuleczalnie chory to chwyta się każdej nadziei i sposobu, nawet jeśli jest to irracjonalne. Póki co katolicy chodzą do konwencjonalnych lekarzy a kościł doradza, żeby unikali szarlatanów i homeopatów.
|
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą modlitwa pełni podobną funkcję do medytacji - w ten sam sposób wplywa na organizm. Poza tym pewni naukowcy robili eksperymenty na bodaj kwiatach. Kiedy mówili do nich pozytywne słowa, one lepiej rosły w przypadku wyzwisk i negatywów padały. Więc jeśli źródełka w pobliżu miejsc świętych towarzyszą ludziom,którzy są pełni wiary i modlitwy to może i taka woda coś działa (zaraz usłyszę,że jestem nawiedzona )
|
|
|
|
|
|
#945 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
może dlatego,że ktoś w to wierzy, bo to jego jedyna nadzieja?
|
|
|
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
To niech wierzy. To że ktoś coś wyśmiewa, ale nie bezcześci to jego sprawa...
|
|
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
to też prawda
|
|
|
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
Nergal jest mi obojęty, czasem obejrzę The Voice Of Poland i nie widzę tam w jego zachowaniu niczego złego. Szczerze to jest mi obojętny, tak samo jak obojętne jest dla mnie czy darł na koncercie biblię, koran czy zdjęcia dody
![]() Ostatnio ponownie wybuchła afera, że uzdrawiał niepełnosprawnych przebrany za księdza. Póki robi to na scenie i pokazuje tym odbiorcom, którzy sami przychodzą na koncerty i wiedzą, czego mogą się spodziewać, to już jego sprawa i nie widzę w tym niczego, co by mnie bezpośrednio dotknęło. W naszym kraju każda kontrowersyjna wypowiedź czy zachowanie związane z wiarą (obrazą uczuć religijnych itd) kończy się procesem sądowym ![]() Madonna podczas jednej z tras koncertowych wisiała na krzyżu, Gaga też chyba miała jakieś ekscesy z obrażaniem uczuć religijnych (połykanie różańca)? W świecie mody robią sesje, gdzie modelki przebrane są za zakonnice-nimfomanki. Już nie wspomnę o Wojewódzkim i Figurskim i fladze Polski w psiej kupie, ale to akurat miało niewiele z religią wspólnego ![]() Są sytuacje, głównie w krk, które ukrywane latami, wychodząc na światło dzienne przyprawiają mnie o dreszcze i uznaję je za o wiele gorsze aniżeli to, co robią powyżej wymienione osoby publiczne/artyści/celebrytki.
|
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam się w pełni z hailie21.
jeszcze w kwestii Cejrowskiego dodam, że jego program właśnie leci na TVP2
|
|
|
|
|
#951 |
|
Raczkowanie
|
Motyla Cejrowski nie jest przeciwwagą dla Nergala pod żadnym względem. Cejrowski nie jest zatrudniany przez TVP. TVP kupuje już gotowy program NIEZALEŻNEGO AUTORA. NERGAL dostał kontrakt, więc na czas jego wykonywanie JEST PRACOWNIKIEM TVP i podlega prezesowi TVP. Cejrowski zawsze dbał o swoją niezależność bo chciał zachować swoje prawo do niezależnych pogladów. A bycie pracownikiem Tvp oznaczałoby akceptowanie pewnego status quo. To tak jakbyś myślała, że pracownikami TVP są Mulder i Scully. A pokazywanie Archiwum X w telewizji to dowód na to, że tvp dopuszcza teorię o nawiedzaniu Ziemii przez UFO. No zachowajmy minimum powagi.
|
|
#952 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Czy Ci się to podoba, czy nie, Cejrowski jest niebezpieczny. Bardziej niż Nergal. Podobno w tym kraju znacząca większość to chrześcijanie. Jak tu ma się przebić Nergala muzyka do szerszego grona? Jaki efekt mają dać jego poglądy? Jeżeli faktycznie 95% to katolicy, żaden. Boicie się o młodzież? To jak ją wychowujecie? W jakim duchu? Co jest warte wychowanie religijne, jeżeli byle Nergal może to zniweczyć? Byłam nastolatką i jakoś nie ulegałam tego typu modzie itp. Rodzice wychowali mnie dobrze. Mama poświęcała mi mnóstwo czasu. Może tu jest problem naśladowców. Rodzice, podsuwajcie młodzieży mądre autorytety! Rozmawiajcie z dzieciakami! Cejrowski namawia do nienawiści względem 10% społeczeństwa. Szacunkowo tyle mamy osób homoseksualnych. Sporo osób w tym kraju aktywnie słucha Rydzyka. Tam też namawia się do nienawiści względem homo. Mnóstwo ludzi chodzi do kościoła, a kościół potępia homoseksualizm. Ogrom księży twierdzi, że homoseksualizm można leczyć! Że to choroba! Słowa Cejrowskiego mają większą szansę, by trafić do ludzi. Nie mów mi tu więc, że on nie jest przeciwwagą. Kilka lat temu była afera z Dodą, która też obraziła uczucia religijne. Dlaczego wtedy się tym zainteresowano, mimo że Doda nie była na kontrakcie z TVP? Dlaczego widzicie nienawiść tylko z tej strony, która Wam odpowiada, drodzy przeciwnicy Nergala?
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do reszty postu->
|
|
|
|
|
#954 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Nie no, to było pytanie retoryczne, bo po pierwsze ElRita mi nie pozwoli a po drugie to jednak wolę zająć się czymś konstruktywnym.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
Dodam jeszcze od siebie coś, co mi się przypomniało, a uważam za istotne w tej całej kampanii przeciwko Nergalowi... Mianowicie czytałam w Internecie, że podczas przebywania w szpitalu i walki z białaczką dostawał "pełne miłości" listy od katolików, którzy życzyli mu "by zdechł" oraz inne tego typu rzeczy. Uważam, że to postawa niegodna katolika. Jaki on (Darski) powinien mieć stosunek do osób, które życzyły mu śmierci w pełnych jadu i nienawiści listach? Jak widać, każdy medal ma dwie strony...
|
|
|
#956 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Druga sprawa Nergal z tego co mi wiadomo nigdy takowych listów z życzeniami śmierci nie pokazał. Te listy istnieją prawdopodobnie tak samo jak słynne smsy do Piaska. Na takie rzeczy są paragrafy. Niech przekażą sprawę policji a ona zajmie się delikwentami i zobaczymy czy to naprawdę katolicy. Ja też mogę rozgłaszać na prawo i lewo, że Nergal do mnie w nocy wydzwania z życzeniami, żeby mnie lwy rozszarpały i co wierzysz mi? Tak na słowo? ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
![]() To jest najbardziej dyskryminowana grupa w kraju. Nawet była akcja, żeby zabierać im dowody
|
|
|
#957 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Program z Darskim nie tylko sam się finansuje, ale jeszcze zarabia. Więc mówienie, że z Twojego abonamentu opłacany jest Darski jest po prostu nieprawdą. Prawdą jest, że z mojego abonamentu opłacane są programy katolickie, które osobiście uważam za nieporównanie bardziej szkodliwe od Darskiego. Więc katolicy raczej krzyczeć tu nie powinni, bo to na ich programy zrzucamy się wszyscy. Nie wiem czy dostrzegłaś, ale Lis i Darski to dwie odrębne osoby (tak, tak, jakby Ci się to dziwne nie wydało Lis nie jest Darskim, a Darski nie jest Lisem. Szok, co?). Więc co ma piernik do wiatraka? A to już tylko ElRita wie. Nieprawda, producentem The Voice Of Poland jest zewnętrzna firma ROCHSTAR. I po co krzyczeć do nas wielkimi literami, gdy wystarczy sprawdzić? Edytowane przez Wonsz Czas edycji: 2011-10-09 o 19:32 |
|
|
|
|
|
#958 |
|
Raczkowanie
|
A PRAWDA bo firma Rochstar realizuje ZLECENIE dla TVP2 według formatu "The Voice of Poland". I po co krzyczyć? Wystarczy sprawdzić w regulaminie VOP. TVP miała decydujący wpływ na wybór jurorów i nawet podaje w oświadczeniu prasowym powody, dla których zdecydowała się właśnie na Nergala.
|
|
#959 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Ach, jak Ty mnie dobrze znasz. Nawet wiesz co myślę . Niestety nie mogę tego przyznać. Nawet jakbym chciała, to nie mogę, bo to nieprawda. Znam kilka grup w gorszym położeniu. Akcję o dowodzie traktowałam z przymrużeniem oka. Jako żart. Wiadomo przecież, że nie tylko babunie głosują na konkretne partie.
|
|
|
|
|
|
#960 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

(zaraz usłyszę,że jestem nawiedzona