![]() |
#751 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Biżuteryjny wątek plotkowy VII
Ale próbuje... A Paulina zazwyczaj jak zobaczy, to do ust nie chce brać, a jak jej się wepchnie, to wypluwa nawet smaku nie czuje...
![]() |
#752 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#753 |
Wtajemniczenie
|
Ależ rozumiem, że próbujesz, wiem jak to jest
![]() ![]() A i jeszcze mi się przypomniało, że Gabi zaczęła częściej sięgać po zieleninę jak pomagała mi w warzywniaku- widziała jak rośnie, jak mama smakowicie chrupie listki i częstuje nimi misie ![]()
![]() |
#755 |
Rozeznanie
|
Hanuś Paulinka chce się dzielić a Ty taka nie domyślna
![]() Zresztą ma mała charakterek i jest słodka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#757 |
Zakorzenienie
|
Ech, moja mama opowiadała, jak opiekowała się moim kuzynem, który jedzonko chował gdzieś pod język, a jak nikt nie widział to wypluwał. Albo między zęby a policzek. I trzeba było mu to palcem wręcz wpychać, a jeszcze był tak delikatny, że to co zjadł, potrafiło wrócić tą samą drogą...
Za to mój brat z rok starsza kuzynką mieli taki układ- kuzynka chlebek z masłem, brat- szyneczkę z wierzchu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#758 |
Zadomowienie
|
U nas w rodzinie w tym wieku każdy był niejadkiem (mama, tata, siostra - tylko ja wcinałam wszystko jak leci
![]() ![]() ![]() Edit: A ja, jak już zaczęłam artykułować jakieś dźwięki, to zapytana, co będę jadła, odpowiadałam niezmiennie "kajko i budu". I tak całe lato wtranżalałam wyłącznie jajka i pomidory ![]()
Mój wątek na forum Edytowane przez loquacee Czas edycji: 2011-10-07 o 14:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#759 |
Zadomowienie
|
Jak byłam mała, to nie jadłam nic i trzeba mnie było karmić na siłę. Wyglądałam jak szkielecik tak do 10 roku życia, kiedy to hormony zabuzowały, zaczęłam się zaokrąglać i jakoś tak przypomniałam sobie że jest coś takiego jak jedzenie. Masy rzeczy w dzieciństwie nie lubiłam, część mi została (zdecydowana większość nabiału, bleee i już), z części wyrosłam (takie na przykład niewinne grzyby, nie mówiąc o czosnku i oliwkach), ale na wszelki wypadek dorobiłam sobie jeszcze troche nowych, rzucając mięsem (w tym rybami rzecz jasna)
![]() A jak juz jesteśmy przy Dukanie, to znalazłam masę przepisów na chleby i bułeczki oparte na otrębach, jajkach i serkach. Spotkałam się też z opinią że, cytuję 'lecą jajem i serem'. Lecą? Bo szukam pomysłów na białkowe a bezmięsno-bezrybne posiłki i takie chlebki czy inne otrębuszki by mogły być, ale jak 'lecą serem' to chyba nie będę w stanie. Ser biały mogę spokojnie przyswoić w drożdżówkach, sernik na zimno Mari był całkiem całkiem, sernik z Marsa był obłedny ale smakował Marsem głównie, możliwość zjedzenia sera np na kanapce przyprawia mnie o mdłości, ale jakby się go dało 'przemycić' w chlebku np ziołowym to byłoby super. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#760 |
Wtajemniczenie
|
Jak dla mnie nie lecą ani jajem, ani serem, tylko pachną intensywnie zbożem, bardzo apetycznie
![]() ![]() A a propos wypieków dukańskich, otrąb i jedzenia/niejedzenia, zrobiłysmy sobie dziś z Jadwiszką kolejny dzień dzikiego dogadzania żołądków i poza pysznymi jadwiszkowymi gołąbkami, sernikami i czym tam jeszcze, jadłyśmy taką oto wypasioną dietetyczną pizzę z górą dodatków ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#761 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() Ależ ta pizza smakowicie wygląda! Ciekawe jak moje jelito drażliwe by zniosło te dukańskie specyfiki. Bo niestety potrafi mnie żołądek boleć po wszystkim ... ale coś jeść trzeba :/
![]() |
#762 |
Zakorzenienie
|
Żołądek mi na widok tych zdjęć - do krzyża przyrósł.
![]() |
#763 |
Raczkowanie
|
Nie, na Dukanie się nie odczuwa głodu. Ale za te zdjęcia Cię nienawidzę. To naprawdę jest zgodne z przykazaniami? Tj. składniki?
![]() |
#764 |
Zadomowienie
|
Ja bym na Dukanie umarła z głodu, zwłaszcza w pierwszej bezwarzywnej fazie :P no ale to nie jest dieta dla mnie, ani trochę. Próbuję się natomiast całkowicie przestawić na Pape i mam problem z kolacjami białkowymi, ale taki dukański chleb z warzywami byłby chyba OK
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#765 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ale pizzę robiłam też w wersji podobnej do carbonara, zanim znalazłam ten żółty ser - wtedy zamaist przecieru pomidorowego dawałam serek wiejski na spód jako sos i ser zarazem (o dziwo, po upieczniu to super wychodzi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Masz listę u góry, więc widzisz, że w dni PW w zupełności ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
![]() Wprawdzie Pape od Dukana o wiele luźniejszy, wiadomo, ale zdaje mi się, że chlebek nawet Dukański się na białkową kolację nie załapie, szczególnie jak się do węgli z otrąb i skrobii doda te z warzyw. No i jednak za mało w tym moim zdaniem białka, żeby to uznać za białkową kolację ![]() Ale możesz sobie upiec sernik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EDIT: A nie, zapomniałam, że Ty makreli nie, no ale na słono jest wiele innych wersji autorstwa marisellu ![]() ![]() Edytowane przez marisella Czas edycji: 2011-10-08 o 10:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#766 |
Raczkowanie
|
może i dieta ale - kobiety i jedzenie - oksymoron, do tej pory miałem wrażenie ze tylko światłem słonecznym i widokiem kwiatów się odżywiacie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#767 |
Zadomowienie
|
Wiesz, ja na razie jem kanapki bo nie mam pomysłu, chyba lepsze będą kanapki z dukańskiego chleba niż ze zwykłego
![]() Muszę się jakoś nauczyć jeść ten biały ser, nie widzę innego wyjścia, uch. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#768 |
Wtajemniczenie
|
No wiesz, jak nastanie wieczór i słońca brak, a facet od dawna kwiatów nie przynosi, to trza się ratować konwencjnalnymi środkami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#769 |
Raczkowanie
|
idąc dalej w tym temacie: w dzisiejszych czasach te wysuszone zerówki odżywiają się kwiatami na tapetach ipadow i słońcem samoopalacza
![]() -co do ducana; większość koleżanek ją stosuje, śmieszy mię gdy tylko się odchudzają(czym innym dieta dla "zdrowia" co innego dla odchudzania) zarzucając bieganie/jeżdżenie na rowerze i inne zajęcia wymagające ruchu - nie mowie o siłowni żeby rozrosły się w barkach, dieta to nie wszystko. marisella - może i mi się wydaje ale w kuchni znaleźli byśmy wspólny język (eksperymentowanie i łasuchowanie) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#771 |
Raczkowanie
|
A niech jedzą lub nie jedzą dziewuszki co chcą, ich sprawa, czy to zdrowe to inna kwestia. Dieta dla diety- cóż, to od dłuższego czasu dla masy osób jest bardziej stylem życia niż drogą do faktycznego podniesienia jakości funkcjonowania organizmu. Mnie bardziej osłabiają ludzie, którzy kupują te wszystkie cud specyfiki i myślą, że mogą jeść ile chcą, nie ruszać się, a tabletka sama ich odchudzi
![]() Ta dieta Dukana to chyba nie dla mnie, spośród długiej listy produktów których powinnam unikać są m.in. otręby i błonnik w ogóle, tłusty ser, tłusty nabiał, żółtka w zbyt dużej ilości. Cóż.
![]() |
#772 |
Zadomowienie
|
_Nefryt_ - ale gdzie w diecie Dukana tluste sery i nabial?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#773 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny pisały tu o jakiś otrębach i na tej pizzy też dużo żółtego sera widziałam, więcej nie zagłębiając się w temat stwierdziłam, że to nie dla mnie- chyba jednak wypadałoby się zagłębić przed wydaniem ostatecznego wyroku na tą dietę
![]()
![]() |
#774 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#775 |
Zadomowienie
|
A ja dziś wypróbowałam kaszę jaglaną. Zrobiłam z sosem mięsnym takim trochę gulaszem. No i raczej bez szału. Ale niesmaczna też nie jest. Nie wiem , chyba po prostu konsystencja mi nie podchodzi, zrobiła mi się taka ciapa. Chyba wolę gryczaną i jęczmienną
![]()
![]() |
#776 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie mam nic na swoje usprawiedliwienie, wina wyłącznie mojego lenistwa i ignorancji w kwestiach żywieniowo- zdrowotnych ![]()
http://pawilon-rozmaitosci.blogspot.com/ - Moja biżuteria handmade Edytowane przez _Nefryt_ Czas edycji: 2011-10-08 o 20:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#777 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do chleba - lepsze może i tak, ale nadal gorsze od kawałka żółtego sera, który ma ponad 30g białka w 100 gramach przy śladowej ilosci węgli ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jesli idzie o tłusty nabiał, tego nie ma - wolno jeść tylko otłuszczony. Ponieważ u nas z całkiem odtłuszczonym jest licho, granicę ustawia się zazwyczaj na 3-5% tłuszczu tam, gdzie się nie da mniej (twaróg 0% się kupić da, więc się taki kupuje, serka wiejskiego o mniej niż 3% tłuszczu się nie kupi, więc się bierze najchudszy jaki jest [choć ja jadam raczej 5%, bo różnica w smaku jest oszałamiająca). Ten ser żółty, którego góra jest na pizzy, to jedyny dostępny chudy ser żółty o 3% zawartości tłuszczu ![]() ![]() Żółtka też nie są obowiązkowe, ale ja bez koglu moglu nie przezyję, więc no ![]() ![]() Tak więc w sumie tylko te otręby są totalnie nie dla Ciebie, ale jeśli z kolei nie masz potrzeby stosowania diety takiej, jaką jest dukan w jego II fazie (czyli tej odchudzającej), to ja bym się za to nie brała, bo i po co ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#778 |
Raczkowanie
|
Diety i czary mary........ A nic nie zastąpi ruchu.... Wiem jedno: jak jest lato, pływanko, rowerki, i inne wygibasy to można jeść i nie odkłąda sie zbyt wiele.
Ale jak uczaplimy dupska na krześle, fotelu etc. to można się głodzić a się nie schudnie. ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#780 |
Wtajemniczenie
|
I ja
![]() EDIT: Chociaż ja przeczę raczej temu drugiemu powszechnemu mniemaniu - "trochę ruchu i samo się schudnie". Tja ![]() ![]() Edytowane przez marisella Czas edycji: 2011-10-09 o 22:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.