Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :) - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-09, 14:47   #1351
muffinka90
Zakorzenienie

Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :)

Cytat:
Napisane przez agnesuk Pokaż wiadomość

Muffinko - czytając Twoją listę stwierdziłam,że ja nie nie ma nic haha

zaczynamy 38tydzień

aga, sorry

Oliwka moze juz spokojnie wychodzic

martynko dziewczyny sie posypaly i nie maja bidne czasu, Karli juz nie widzialam dawno, ale studia i Amelka pewnie niezla ja zajmuja... mam nadzieje, ze jak my trzy sie jeszcze rozpakujemy to calkiem tu ruch nie ''zamrze''

matko, wczoraj to myslalam, ze urodze bylam u tej kobity po chuste, dzwonie domofonem, ona mowi ''zapraszam na 9 pietro'' ja do windy, a tam od PRL chyba nie zmieniana (budynek dosc stary), mala, obskurna i od razu czarne wizje, ze stanie miedzy pietrami, ja zaczne rodzic i nikt nie bedzie wiedzial itd, itp'' i wlazlam na te dziewiate piechota mina babki, jak mnie z tym brzuchem pod drzwiami zobaczyla bezcenna
p.s. na dol zjechala ze mna, zeby mi nie przyszlo do glowy znowu isc
no a wieczorem mialam takie bole z krzyza do podbrzusza, ze prawie zeszlam do tego mlody sie prawie nie ruszal, no ale w nocy przeszlo

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2011-10-09 o 14:53
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 16:23   #1352
aguu00
Zadomowienie

Zosiu, e tam ślub masz jeszcze czas.. jak na razie to chyba tylko dwie dziewczyny tu mają męża a reszta będzie miała nieślubne dzieci :P więc wiesz nie przejmuj się a na pewno nie zawracaj sobie głowy tym co ludzie pomyślą/powiedzą.. bo to szkoda czasu i nerwów na takie głupoty.

Agnes, no to dobrze, że przebiegło to spotkania bez problemowo
38? a jak tam poród? już się do szpitala nie wybierasz? co do małej to może się wiercić bo się jeszcze ustawie

Muffinka, o boziu! serio weszła po schodach? kobieto że Ci się chciało chusta fajna? podobają mi się one ale nie wiem czy bym się nie bała nosić w niej dziecka. ;x

Dobra wymyślam już sama.. moja mama to się ze mnie już śmieje.. ;x no bo serio skąd będę wiedziała że mały ma kolkę no przecież mi nie powie to takie wkurzające ! Jutro lecę do tego szpitala już na sama myśl mi się nie chce.. ;x dziś trochę ogarnę i idę chyba spać. ;x
Stary 2011-10-09, 16:46   #1353
Patiisia
Wtajemniczenie

Hej kochane Wróciłam właśnie od teściów i tż-ta, jak zwykle wyszło, że zostałam tam spać W nocy wszystko mnie bolało ale nic się z tego nie zrobiło.. ech jestem coraz bardziej poirytowana

Zaczynamy dziś 40 tydzień
Filip wychodź.. !

A teraz biorę się za nadrabianie
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 16:50   #1354
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Moj tz na pocieszenie kupil mi szczeniaka.....
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 16:57   #1355
Patiisia
Wtajemniczenie

Ale jaja, wody mi pociekły trochę przed chwilą Może coś się jeszcze rozkręci!

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Ale kochany!! Jakiej rasy?
Stary 2011-10-09, 17:01   #1356
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Ale kochany!! Jakiej rasy?
To moze jeszcze sekunda i na porodowke! trzymam kciuki
a piesek yorkshire terrier
Slodki jest.
Wiec zamiast mama zostalam dumna posiadaczka malego pieska
Stary 2011-10-09, 17:02   #1357
Patiisia
Wtajemniczenie

Dziewczyny podjadę chyba na IP sprawdzić czy wszystko jest w porządku. Jak coś to dam znać. Buziaki.
Stary 2011-10-09, 17:12   #1358
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Trzymamy kciuki!!! **
Stary 2011-10-09, 17:17   #1359
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

Ja przeżyłam wczorajszą wizytę rodzinki i nawet nie było tak strasznie. Teściowa była w miarę spokojna. Bardzo się hamowała przy swojej starszej córce, bo zawsze gdy robi coś nie tak, to córka zwróci jej uwagę i to w dość niemiły sposób
wczoraj mnie tylko wkurzyła tekstem jak zakładałam kozaczki - "Aga, założyć Ci buty?" a ja do niej : a co ja rąk nie mam albo nie potrafię? Od razu się zamknęła!
każdy robi ze mnie kalekę, która z niczym nie może sobie poradzić...

Dostaliśmy na prezent odkurzacz, ja wieeeeelką czekoladą a Tż perfumy mmmm

Muszę się Wam do czegoś przyznać! w nocy wstałam siku i po drodze do łazienki wpadłam do kuchni po delicje wiśniowe! zjadłam chyba z 4 i poszłam spać

zaczynamy 38tydzień
super ze tesciowa w miare ok sie zachowala

wow to juz 38tydzien?

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
a
martynko dziewczyny sie posypaly i nie maja bidne czasu, Karli juz nie widzialam dawno, ale studia i Amelka pewnie niezla ja zajmuja... mam nadzieje, ze jak my trzy sie jeszcze rozpakujemy to calkiem tu ruch nie ''zamrze''

matko, wczoraj to myslalam, ze urodze bylam u tej kobity po chuste, dzwonie domofonem, ona mowi ''zapraszam na 9 pietro'' ja do windy, a tam od PRL chyba nie zmieniana (budynek dosc stary), mala, obskurna i od razu czarne wizje, ze stanie miedzy pietrami, ja zaczne rodzic i nikt nie bedzie wiedzial itd, itp'' i wlazlam na te dziewiate piechota mina babki, jak mnie z tym brzuchem pod drzwiami zobaczyla bezcenna
no a wieczorem mialam takie bole z krzyza do podbrzusza, ze prawie zeszlam do tego mlody sie prawie nie ruszal, no ale w nocy przeszlo
Ejj no wlasnie zeby nie bylo tak ze ja to pozniej sama zostane

Ty wariacie haha juz sobie wyobrazam mine tej babki

Cytat:
Hej kochane Wróciłam właśnie od teściów i tż-ta, jak zwykle wyszło, że zostałam tam spać W nocy wszystko mnie bolało ale nic się z tego nie zrobiło.. ech jestem coraz bardziej poirytowana

Filip wychodź.. !
A jak tam TZet? wyszedl juz ze szpitala?

Cytat:
Cytat:
Dziewczyny podjadę chyba na IP sprawdzić czy wszystko jest w porządku. Jak coś to dam znać. Buziaki.
Trzymam za Ciebie i malego kciuki

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 18:29   #1360
Patiisia
Wtajemniczenie

Wracam z IP Na ktg skurcze wychodziły co minutę, dwie, trzy, a o dziwo ja ich w ogóle nie czułam Rozwarcie nie wiem jakim cudem ale na 2 cm Miałam do wyboru zostać na obserwacji albo wrócić do domu- wybrałam to drugie. Jak pojawią się skurcze co 10 minut mam wracać z powrotem Trzymajcie proszę kciuki, aby mały dziś wyszedł!

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
A jak tam TZet? wyszedl juz ze szpitala?

Trzymam za Ciebie i malego kciuki
Tak, tż wyszedł w czwartek Dziękujemy

Powiem Wam, że teraz już wiem jak wyglądają te skurcze, i na dodatek doszły mi podczas ktg te krzyżowe więc wiem że nie da się tego przeoczyć. Teraz siedzę i liczę co ile będą występować, kurcze no, ja chcę dziś już urodzić

Edytowane przez Patiisia
Czas edycji: 2011-10-09 o 18:24
Stary 2011-10-09, 18:37   #1361
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Patisia, az mi sie usmiech na twarzy pojawił jak przeczytałam, że juz sie cos u Ciebie zaczyna

A mogę o cos zapytac? Co z tż-tem? Będzie z Tobą przy porodzie? Albo chociaz w szpitalu?
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 19:10   #1362
aguu00
Zadomowienie

Pati, to świetne wieści znaczy no bo prawie rodzisz mi przy ktg też łapały cholerne skurcze w krzyżu w sumie tylko takie miałam ale dziwiłam się czemu wtedy się wzmacniają? No ale oby dziś coś ruszyło jak coś to ma kto Cię zawieść do szpitala? To teraz siedzisz jak na szpilkach? Dziś jest 9 a mówiłaś coś że do dziś chciałabyś urodzić.. czy jakoś tak więc może Ci się uda.
Stary 2011-10-09, 19:29   #1363
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Patisia, az mi sie usmiech na twarzy pojawił jak przeczytałam, że juz sie cos u Ciebie zaczyna

A mogę o cos zapytac? Co z tż-tem? Będzie z Tobą przy porodzie? Albo chociaz w szpitalu?
Jasne że możesz spytać Przy porodzie go nie będzie, gadałam dzisiaj z nim na ten temat i powiedział że boi się widoku tej pępowiny, krwi itp. bo prawdopodobnie by zemdlał.. Wyśmiałam go trochę na początku, ale mówił to z takim przerażeniem i powagą że mu potem uwierzyłam Ma czekać na zewnątrz.

Cytat:
Napisane przez aguu00 Pokaż wiadomość
Pati, to świetne wieści znaczy no bo prawie rodzisz mi przy ktg też łapały cholerne skurcze w krzyżu w sumie tylko takie miałam ale dziwiłam się czemu wtedy się wzmacniają? No ale oby dziś coś ruszyło jak coś to ma kto Cię zawieść do szpitala? To teraz siedzisz jak na szpilkach? Dziś jest 9 a mówiłaś coś że do dziś chciałabyś urodzić.. czy jakoś tak więc może Ci się uda.
No wzięłam właśnie gorącą kąpiel i od tej pory był jeden w miarę mocny skurcz i w krzyżu dalej mnie boli.. oby dziś ruszyło, chciałabym mieć to za sobą.. najgorzej tylko że spałam dziś 3h i mało jadłam i boję się że będę przysypiać

Biorę się teraz za chodzenie po pokoju i tańczenie (mimo że wolałabym iść spać), może coś ruszy. Kurcze mogłam jednak zostać na tej obserwacji. Trzymajcie proszę kciukasy

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

A zawieść ma mnie teściowa bądź teściu

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Ech coś się obawiam, że nic z tego nie będzie, spać mi się chce jak cholera w krzyżu booli Chyba zaraz się położę
Stary 2011-10-09, 20:04   #1364
aguu00
Zadomowienie

Pati, ja miałam też w sumie nie przespaną noc.. a jak wieźli mnie na porodówkę to dostałam takiej mocy że to już zaraz będzie że ja nie wiem.. ale spróbuj się położyć spać. Mi na ból w krzyżu pomogło jak miałam nogi wyżej.
Stary 2011-10-09, 20:31   #1365
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Pati, ja miałam też w sumie nie przespaną noc.. a jak wieźli mnie na porodówkę to dostałam takiej mocy że to już zaraz będzie że ja nie wiem.. ale spróbuj się położyć spać. Mi na ból w krzyżu pomogło jak miałam nogi wyżej.
Skurcze dalej się utrzymują, niestety nieregularne, i zdążają się czasem nawet co 2-3 minuty.. Ale taka nagle się zrobiłam senna że nie wysiedzę długo Prześpię się akurat żeby jutro mieć siły (bo spałam dziś niecałe 3h) i mam nadzieję że już jutro urodzę.

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

No teraz miałam skurcz po 4 minutach.. i jak tu liczyć na swój własny rozregulowany organizm echh

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

A najlepsze było jak przyszłam na IP z teściem i siostrami tż-ta bo byli niedaleko i po mnie przyjechali, a lekarka do mnie: czy to kolejna ciąża? A ja mówię że niee, a ona do mnie że myślała że tamte dzieci to moje
Stary 2011-10-09, 20:55   #1366
aguu00
Zadomowienie

Cytat:
Skurcze dalej się utrzymują, niestety nieregularne, i zdążają się czasem nawet co 2-3 minuty.. Ale taka nagle się zrobiłam senna że nie wysiedzę długo Prześpię się akurat żeby jutro mieć siły (bo spałam dziś niecałe 3h) i mam nadzieję że już jutro urodzę.

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

No teraz miałam skurcz po 4 minutach.. i jak tu liczyć na swój własny rozregulowany organizm echh

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

A najlepsze było jak przyszłam na IP z teściem i siostrami tż-ta bo byli niedaleko i po mnie przyjechali, a lekarka do mnie: czy to kolejna ciąża? A ja mówię że niee, a ona do mnie że myślała że tamte dzieci to moje
to ładnie ale że ta najmłodsza siostra? to i tak śmiesznie.

oby się wyregulowały i jakoś szybko to ruszyło ale rano żebyś się wyspała Kochana to już prawie.. !

a mi się coś chce tak strasznie ale nie wiem co..nie wiem co mam z sobą zrobić.. mały się obudzi niedługo dam mu jeść i pójdę spać.. ah.
Stary 2011-10-09, 21:25   #1367
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
to ładnie ale że ta najmłodsza siostra? to i tak śmiesznie.

oby się wyregulowały i jakoś szybko to ruszyło ale rano żebyś się wyspała Kochana to już prawie.. !

a mi się coś chce tak strasznie ale nie wiem co..nie wiem co mam z sobą zrobić.. mały się obudzi niedługo dam mu jeść i pójdę spać.. ah.
Obydwie siostry! I to było w tym wszystkim najlepsze

Dziękuję aga, skurcze nie ustają więc mam nadzieję że jutro będzie po wszystkim. Zazdroszczę Ci że masz tego maluszka obok, ja bym chyba nie mogła oderwać od niego wzroku
Stary 2011-10-09, 21:29   #1368
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:

Filip wychodź.. !

A teraz biorę się za nadrabianie
Filip wynocha z brzucha

Cytat:
Muffinka, o boziu! serio weszła po schodach? kobieto że Ci się chciało chusta fajna? podobają mi się one ale nie wiem czy bym się nie bała nosić w niej dziecka. ;x
Kupilam taka typu kieszen, bo balabym sie, ze zle zawiaze

Cytat:
Jak slodko

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Ejj no wlasnie zeby nie bylo tak ze ja to pozniej sama zostane

Ty wariacie haha juz sobie wyobrazam mine tej babki
Powiedziala, ze jestem szalona

nie boj nic, na pewno sama nie bedziesz, ja sie postaram w miare mozliwosci zagladac dziewczyny na pewno tez

Cytat:
Wracam z IP Na ktg skurcze wychodziły co minutę, dwie, trzy, a o dziwo ja ich w ogóle nie czułam Rozwarcie nie wiem jakim cudem ale na 2 cm Miałam do wyboru zostać na obserwacji albo wrócić do domu- wybrałam to drugie. Jak pojawią się skurcze co 10 minut mam wracać z powrotem Trzymajcie proszę kciuki, aby mały dziś wyszedł!
PATIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!! wielkie kciuki, na pewno niedlugo bedzie Filipek z toba oby jak najszybciej i najmniej bolesnie poszlo

zobacz jakie grzeczne dziecko, na termin czekalo

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

http://allegro.pl/bebelulu-kangalu-c...825071543.html

taka mam, tylko bezowa, babka nosila synka od urodzenia do trzech lat, bo jest chory i dlugo nie chodzil, pokazala mi co i jak z tym zrobic i dala jeszcze ksiazeczke, wiec chyba dam rade

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 21:37   #1369
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
PATIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!! wielkie kciuki, na pewno niedlugo bedzie Filipek z toba oby jak najszybciej i najmniej bolesnie poszlo

zobacz jakie grzeczne dziecko, na termin czekalo

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

http://allegro.pl/bebelulu-kangalu-c...825071543.html

taka mam, tylko bezowa, babka nosila synka od urodzenia do trzech lat, bo jest chory i dlugo nie chodzil, pokazala mi co i jak z tym zrobic i dala jeszcze ksiazeczke, wiec chyba dam rade
Hihi, ułożony od samego początku, i w miarę punktualny, nie to co mama

A chusta bardzo fajna

Kładę się spać, niedobrze mi już się robi przez ten twardniejący brzuch Dobranoc i mam nadzieję że do zobaczenia za parę dni
Stary 2011-10-09, 21:38   #1370
aguu00
Zadomowienie

Muffinka, fajna.. do 3 lat? może też w taką zainwestuje mam jakieś takie nosidełko na brzuch ale nie wiem na ile to posłuży więc zobaczę bo jak pomyślę, że zacznie siadać i nie będzie chciał siedzieć w wózku tylko na ręce to ja podziękuje..bo ręce to mi już wysiadają.

Pati, to Ci tych dzieci dodała a Ty jednego nie możesz wyprosić.. ah. Co do odrywania wzroku oj tak niektóre minki są boskie ale najlepiej jak śpi wtedy i jak odpoczywam więc wole nawet nie patrzeć bo boje się że się obudzi Dobranoc spokojnej nocy

Edytowane przez aguu00
Czas edycji: 2011-10-09 o 21:40
aguu00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 21:59   #1371
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Nie moge miec dzidzi to chociaz inne malenstwo do opieki i kochanie, moze nasz maly Stitch(bo tak nazwalismy yorka) przyniesie nam szczescie

Patiisia - bez stresu Filipek sam wybierze moment na wyjscie
Poloz sie i odpoczywaj poki mozesz
Beda Ci potrzebne sily na porod i zajmowanie se malenstwem
Stary 2011-10-09, 23:05   #1372
agnesuk
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do agnesuk

Hej Wam
wróciłam przed chwilą z Tżem od rodziców mogę powiedzieć,że to była bardzo udana wizyta obiad pyszny, atmosfera super! oby tak dalej!

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
agnes dobrze, ze wizyta rodzinki udana i ze tesciowa siedziala cicho.
za rozpoczecie 38 tygodnia.
oj tak, dobrze,że była cicho
dziękujemy

Cytat:
aga, sorry

Oliwka moze juz spokojnie wychodzic

hehe jak będzie mi czegoś brakować, to będę się sugerować Twoją listą
dziękujemy
Jak urodzimy, to ja też mam nadzieje,że na watku ciągle będzie się działo?
Jak Ty weszłaś po tych schodach? ja czasem nie daje rady przejść się do sklepu, a co dopiero po tylu schodach!!

Cytat:
Agnes, no to dobrze, że przebiegło to spotkania bez problemowo
38? a jak tam poród? już się do szpitala nie wybierasz? co do małej to może się wiercić bo się jeszcze ustawie
aż sama się dziwię,że to już 38 tydzień!!
w sumie... na chwilę obecną mogę rodzić już nawet zaraz ale pewnie jutro znowu zmienię zdanie i będę przerażona!
co do ustawiania... Ona to robi w bardzo nie delikatny sposób. ehh

Cytat:
chcę zobaczyć zdjęcie!

Cytat:
Kładę się spać, niedobrze mi już się robi przez ten twardniejący brzuch Dobranoc i mam nadzieję że do zobaczenia za parę dni
dobranoc i trzymamy mocno za Was Oby dzisiaj wszystko się ruszyło!

A ja jestem lekko zmartwiona, bo w tym tyg. wszyscy pracują na nocki. Tż, moi rodzice, teściu...
Oby Oliwka nie rodziła się w nocy, bo wtedy oszaleję ze stresu!

kładę się spać. ledwo siedzę... oczy się zamykają, plecy bolą... więc nic tu po mnie
dobranoc

agnesuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 23:26   #1373
zaaaabcia
Zakorzenienie

Patiisia - Filip no nie drocz sie z mamusia wychodz na ten swiat juz! juz !!!

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 00:09   #1374
martynka89
Zakorzenienie

Pati juz niedlugo bedziesz miala dzidzie przy sobie za szybkie rozkrecenie sie akcji.

aguu nie martw sie, kolke latwo rozpoznac akurat wiec jak by (odpukac) dopadla Twoje dziecko, to tego nie przeoczysz (zasada trzech trojek: dziecko wrzeszczy co najmniej trzy godziny dziennie przez co najmniej trzy dni w tygodniu przez co najmniej trzy tygodnie- na 100% kolka), z tym, ze nie trzeba czekac 3 tygodnie zeby sie domyslec co jest grane. Po prostu ciezko wtedy uspokoic dziecko, placze kilka godzin az w koncu pada ze zmeczenia- tak to u nas wygladalo.
Kiedy dziecko jest glodne, to placze blisko pory karmienia- jak juz bedzie starsze, to zacznie jesc w miare regularnie wiec jak bedzie plakalo 3-4 godz od ostatniego karmienia, to wiadomo, ze glodne.
Jak nakarmione i marudzi, to prawdopodobnie ma mokro.
A jak jest najedzone, ma sucho, nie ma kolek ani goraczki to najprawdopodobniej potrzebuje przytulic sie do mamusi.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 08:25   #1375
martita_891
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny
Widzę, że jeszcze wszystkie w komplecie i żadnych niespodzianek
Patisia ja też miałam taką męczarnię ze skurczami, że były regularne co 3 minuty przez godzinę i nagle mijały ale jak już przyszło co do czego to wiedziałam, że to już czas A co do odejścia wód to lekarz mi mówił, że codziennie przychodzą na IP kobiety mówiąc, że odeszły im wody a to po prostu było jednorazowe 'popuszczenie' moczu. Kiedy odchodzą wody to jest tego tyle, że szkoda gadać Trzymam kciuki za regularne skurcze

We wtorek czeka mnie wizyta...nareszcie

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
martita_891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 08:55   #1376
Patiisia
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny Noc przespałam, brzuch twardniał i miałam bóle jak na @, ale nic się zbytnio nie rozkręciło.. teraz trochę się uspokoiło i pobolewa w większych odstępach czasowych.

Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowo

Cytat:
Napisane przez martita_891 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Widzę, że jeszcze wszystkie w komplecie i żadnych niespodzianek
Patisia ja też miałam taką męczarnię ze skurczami, że były regularne co 3 minuty przez godzinę i nagle mijały ale jak już przyszło co do czego to wiedziałam, że to już czas A co do odejścia wód to lekarz mi mówił, że codziennie przychodzą na IP kobiety mówiąc, że odeszły im wody a to po prostu było jednorazowe 'popuszczenie' moczu. Kiedy odchodzą wody to jest tego tyle, że szkoda gadać Trzymam kciuki za regularne skurcze

We wtorek czeka mnie wizyta...nareszcie
W sumie dla mnie to nie była męczarnia, bo nie odczuwałam tego jakoś za bardzo.. cieszyłam się że akcja się rozkręca :P No i u mnie takie skurcze trwały od momentu pojechania na IP, do jakoś 22, a potem odstępy czasowe się zwiększały albo skurcze malały.

Mi trochę tylko pociekło, i na pewno nie był to mocz, bo mocz nie jest przeźroczysty i nie ma takiego zapachu A chrzestna mi doradziła żeby pojechać sprawdzić na IP czy wszystko jest w porządku, no bo ostrożności nigdy za wiele. I po drodze skurcze się wzmocniły a podczas ktg miałam już krzyżowe nawet echh.. A teraz krzyżowych brak, brzuch co jakiś czas twardnieje i co jakiś czas boli mnie jak na @. A tak chciałam dzisiaj urodzić.. chyba nici z tego. Najgorsze, że już akcja mi się rozkręcała, organizm mi się oczyszczał, wszystkie skurcze miałam tylko, że nie były regularnie co 10, co 5 minut, i po nocy wszystko się zmniejszyło w intensywności odczuwania, jak i w pojawianiu się

Kciuki za wizytę!

Cytat:
A ja jestem lekko zmartwiona, bo w tym tyg. wszyscy pracują na nocki. Tż, moi rodzice, teściu...
Oby Oliwka nie rodziła się w nocy, bo wtedy oszaleję ze stresu!

kładę się spać. ledwo siedzę... oczy się zamykają, plecy bolą... więc nic tu po mnie
dobranoc
Oj no to oby Oliwka wybrała sobie dobrą porę na wyjście

Cytat:
Pati, to Ci tych dzieci dodała a Ty jednego nie możesz wyprosić.. ah. Co do odrywania wzroku oj tak niektóre minki są boskie ale najlepiej jak śpi wtedy i jak odpoczywam więc wole nawet nie patrzeć bo boje się że się obudzi Dobranoc spokojnej nocy
No tak, dokładnie Gdyby chociaż to jedno wyszło w końcu z brzucha ucieszyłabym się jak szalona
Stary 2011-10-10, 09:20   #1377
martita_891
Zadomowienie

Cytat:
Mi trochę tylko pociekło, i na pewno nie był to mocz, bo mocz nie jest przeźroczysty i nie ma takiego zapachu A chrzestna mi doradziła żeby pojechać sprawdzić na IP czy wszystko jest w porządku, no bo ostrożności nigdy za wiele. I po drodze skurcze się wzmocniły a podczas ktg miałam już krzyżowe nawet echh.. A teraz krzyżowych brak, brzuch co jakiś czas twardnieje i co jakiś czas boli mnie jak na @. A tak chciałam dzisiaj urodzić.. chyba nici z tego. Najgorsze, że już akcja mi się rozkręcała, organizm mi się oczyszczał, wszystkie skurcze miałam tylko, że nie były regularnie co 10, co 5 minut, i po nocy wszystko się zmniejszyło w intensywności odczuwania, jak i w pojawianiu się
Gdyby to były wody to zatrzymaliby Cię w szpitalu na diagnostykę bo sączenie wód nie jest niczym normalnym co można sobie 'olać' więc pewnie nie ma się czym martwić
Artykuł :
Przedwczesne odpłynięcie płynu owodniowego stanowi zagrożenie dla płodu. Najczęściej prowadzi do wystąpienia porodu przedwczesnego. Sączenie lub wyciek płynu owodniowego są dowodem na to, że została przerwana ciągłość błon płodowych. Bardzo istotne jest różnicowanie odpłynięcia wód z nietrzymaniem moczu. Ucisk ciężarnej macicy na pęcherz moczowy może powodować wyciekanie niewielkiej ilości moczu często mylone z sączeniem wód. Jeżeli płyn odpływa w pozycji leżącej może to sugerować, że są to wody płodowe a nie mocz.
Czasami może dojść do tzw. wysokiego pęknięcia pęcherza wówczas nie dochodzi do nagłego odpłynięcia wód a jedynie do ich sączenia. Odchodzenie płynu owodniowego może stwierdzić lekarz podczas badania ginekologicznego. Po rozpoznaniu wycieku wód płodowych przeprowadza się szereg badań diagnostycznych tj. ocena ilości płynu w badaniu USG czy też test krystalizacji, mających na celu określenie dalszego postępowania. Jest ono uzależnione od wielu czynników m in. od wieku ciążowego, czasu od odpłynięcia wód, stanu ogólnego płodu i ciężarnej oraz wielu innych równie istotnych dla podjęcia odpowiedniej decyzji.
Najbardziej korzystne jest odpłynięcie wód płodowych tuż przed rozpoczęciem akcji porodowej w terminie porodu. Zbyt długi okres od odpłynięcia wód może spowodować zakażenie wewnątrzmaciczne, którego najczęstszymi objawami są: gorączka, tachykardia, podwyższona liczba leukocytów we krwi. Przedwczesne odpłynięcie wód może również powodować wcześniactwo, niedotlenienie płodu, powikłania okołoporodowe, wypadnięcie pępowiny lub części drobnych. Do tego powikłania może dojść w wyniku stanów zapalnych kanału rodnego, licznych ciąż, niedoboru kwasu askorbinowego, wad płodu i macicy oraz wielu innych przyczyn.
Leczenie - kiedy udać się do lekarza

W przypadku, gdy istnieje nawet najmniejsze podejrzenie, że wyciekający z pochwy płyn może być wodami płodowymi należy niezwłocznie skontaktować się z lekarzem. Po przeprowadzeniu niezbędnych badań stwierdzi on czy wyciekający płyn jest rzeczywiście płynem owodniowym. Niezmiernie istotny jest czas jaki upłynął od momentu pojawienia się wycieku.
Postęp medycyny pozwala na to, by dalsze postępowanie lecznicze było jak najkorzystniejsze dla płodu. W przypadku odpłynięcia wód niezbędna jest bezwzględna hospitalizacja w celu ścisłej obserwacji.

Pierwsza pomoc - leczenie domowe

W przypadku odpłynięcia wód nie ma żadnej innej możliwości jak zgłoszenie się do lekarza i hospitalizacja. Po stwierdzeniu wycieku z pochwy watro złożyć wkładkę by móc określić ilość, zabarwienie oraz zapach wydzieliny. Warto również położyć się i zaobserwować czy w tej pozycji płyn również wypływa. Stanowi to istotną wskazówkę dla lekarza.
Aby ograniczyć ryzyko wystąpienia tego powikłania warto pamiętać o higienicznym trybie życia, ograniczaniu wysiłku fizycznego, odpowiedniej diecie bogatej w witaminy i mikroelementy, leczeniu stanów zapalnych kanału rodnego oraz systematycznych kontrolach lekarskich.

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA

Edytowane przez martita_891
Czas edycji: 2011-10-10 o 09:21
Stary 2011-10-10, 09:56   #1378
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Gdyby to były wody to zatrzymaliby Cię w szpitalu na diagnostykę bo sączenie wód nie jest niczym normalnym co można sobie 'olać' więc pewnie nie ma się czym martwić
Artykuł :
Przedwczesne odpłynięcie płynu owodniowego stanowi zagrożenie dla płodu. Najczęściej prowadzi do wystąpienia porodu przedwczesnego. Sączenie lub wyciek płynu owodniowego są dowodem na to, że została przerwana ciągłość błon płodowych. Bardzo istotne jest różnicowanie odpłynięcia wód z nietrzymaniem moczu. Ucisk ciężarnej macicy na pęcherz moczowy może powodować wyciekanie niewielkiej ilości moczu często mylone z sączeniem wód. Jeżeli płyn odpływa w pozycji leżącej może to sugerować, że są to wody płodowe a nie mocz.
Czasami może dojść do tzw. wysokiego pęknięcia pęcherza wówczas nie dochodzi do nagłego odpłynięcia wód a jedynie do ich sączenia. Odchodzenie płynu owodniowego może stwierdzić lekarz podczas badania ginekologicznego. Po rozpoznaniu wycieku wód płodowych przeprowadza się szereg badań diagnostycznych tj. ocena ilości płynu w badaniu USG czy też test krystalizacji, mających na celu określenie dalszego postępowania. Jest ono uzależnione od wielu czynników m in. od wieku ciążowego, czasu od odpłynięcia wód, stanu ogólnego płodu i ciężarnej oraz wielu innych równie istotnych dla podjęcia odpowiedniej decyzji.
Najbardziej korzystne jest odpłynięcie wód płodowych tuż przed rozpoczęciem akcji porodowej w terminie porodu. Zbyt długi okres od odpłynięcia wód może spowodować zakażenie wewnątrzmaciczne, którego najczęstszymi objawami są: gorączka, tachykardia, podwyższona liczba leukocytów we krwi. Przedwczesne odpłynięcie wód może również powodować wcześniactwo, niedotlenienie płodu, powikłania okołoporodowe, wypadnięcie pępowiny lub części drobnych. Do tego powikłania może dojść w wyniku stanów zapalnych kanału rodnego, licznych ciąż, niedoboru kwasu askorbinowego, wad płodu i macicy oraz wielu innych przyczyn.
Leczenie - kiedy udać się do lekarza

W przypadku, gdy istnieje nawet najmniejsze podejrzenie, że wyciekający z pochwy płyn może być wodami płodowymi należy niezwłocznie skontaktować się z lekarzem. Po przeprowadzeniu niezbędnych badań stwierdzi on czy wyciekający płyn jest rzeczywiście płynem owodniowym. Niezmiernie istotny jest czas jaki upłynął od momentu pojawienia się wycieku.
Postęp medycyny pozwala na to, by dalsze postępowanie lecznicze było jak najkorzystniejsze dla płodu. W przypadku odpłynięcia wód niezbędna jest bezwzględna hospitalizacja w celu ścisłej obserwacji.

Pierwsza pomoc - leczenie domowe

W przypadku odpłynięcia wód nie ma żadnej innej możliwości jak zgłoszenie się do lekarza i hospitalizacja. Po stwierdzeniu wycieku z pochwy watro złożyć wkładkę by móc określić ilość, zabarwienie oraz zapach wydzieliny. Warto również położyć się i zaobserwować czy w tej pozycji płyn również wypływa. Stanowi to istotną wskazówkę dla lekarza.
Aby ograniczyć ryzyko wystąpienia tego powikłania warto pamiętać o higienicznym trybie życia, ograniczaniu wysiłku fizycznego, odpowiedniej diecie bogatej w witaminy i mikroelementy, leczeniu stanów zapalnych kanału rodnego oraz systematycznych kontrolach lekarskich.
Lekarka stwierdziła, że jeśli wrócę do domu i będzie ponownie coś ciekło mam wrócić to mnie od razu zostawią na obserwacji. Bo podczas badania nic mi nie wyciekało i zapewne stwierdziła że spanikowałam bo popuściłam mocz a wzięłam je za wody A na 100% to nie był mocz, ani żaden śluz. Zresztą 15 minut przed wyciekiem byłam w toalecie i opróżniłam pęcherz że tak powiem , a po wyjściu z toalety nic nie piłam.

Znalazłam wyjście z sytuacji. Zapiszę się dziś zamiast jutro do mojej lekarki i niech ona mi zrobi ponownie ktg i sprawdzi wszystko dokładnie. Jakby coś się działo poproszę o skierowanie do szpitala, bo schizuję już z tych nerwów, a wolę być pod stałą opieką lekarską i na spokojnie to wszystko przeżywać. Żałuję, że wczoraj nie zostałam na obserwacji! Zresztą może na ktg wyjdą regularne skurcze (bo znów coś się nakręca) i sama mnie tam wyśle

Edytowane przez Patiisia
Czas edycji: 2011-10-10 o 09:59
Stary 2011-10-10, 10:02   #1379
martita_891
Zadomowienie

Cytat:
Lekarka stwierdziła, że jeśli wrócę do domu i będzie ponownie coś ciekło mam wrócić to mnie od razu zostawią na obserwacji. Bo podczas badania nic mi nie wyciekało i zapewne stwierdziła że spanikowałam bo popuściłam mocz a wzięłam je za wody A na 100% to nie był mocz, ani żaden śluz.
Pati odróżnić mocz od wód może tylko test z apteki albo lekarz na IP podczas badania i wykonania jakiegoś testu. To, że byłaś wcześniej w łazience nie oznacza, że Filipek nie nacisnął Ci na pęcherz i wszystko stało się bez Twojej wiedzy Też miałam taką sytuację tylko, że u mnie się sączyły i pomimo pozostawienia mnie w szpitalu doszło do wewnątrzmacicznego zapalenia płuc u Miłosza ale lekarz niestety uznał, że wód jest dosyć i powstrzymali sączenie. Dobrze, że urodził się niedługo po tym bo mogłoby dojść do gorszych powikłań. Jak widzisz nie masz się czym martwić bo gdyby to był płyn owodniowy to na pewno byś została

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA

Edytowane przez martita_891
Czas edycji: 2011-10-10 o 10:04
Stary 2011-10-10, 10:37   #1380
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Pati odróżnić mocz od wód może tylko test z apteki albo lekarz na IP podczas badania i wykonania jakiegoś testu. To, że byłaś wcześniej w łazience nie oznacza, że Filipek nie nacisnął Ci na pęcherz i wszystko stało się bez Twojej wiedzy Też miałam taką sytuację tylko, że u mnie się sączyły i pomimo pozostawienia mnie w szpitalu doszło do wewnątrzmacicznego zapalenia płuc u Miłosza ale lekarz niestety uznał, że wód jest dosyć i powstrzymali sączenie. Dobrze, że urodził się niedługo po tym bo mogłoby dojść do gorszych powikłań. Jak widzisz nie masz się czym martwić bo gdyby to był płyn owodniowy to na pewno byś została
Sama nie wiem. Zawsze mi się wydawało że mocz ma żółtą barwę A lekarka tylko sprawdzała rozwarcie i potem dała mi wybór, ze względu na to że skurcze były ale rozwarcia nie bardzo. Nie robiła żadnego testu czy to wody płodowe czy nie.

Za namową cioci która rodziła w tym szpitalu idę do ginki i poproszę o skierowanie do szpitala.. Położna przy rejestracji nawet powiedziała, że w takim przypadku przyjęliby mnie i bez tego, ale wolę iść najpierw do mojej ginki, żeby zobaczyła jak to wygląda. A wiadomo że lepiej jednak być pod stałą opieką lekarską, i się przynajmniej nie denerwować. Zresztą każdy z rodziny w nerwach jest, dziadkowie tym bardziej, a nie chcę żeby coś im się stało, bo to nigdy nie wiadomo.. wczoraj podobno mojemu dziadkowi wszystko z rąk leciało jak byłam na IP

A Filipka czuję teraz momentami strasznie nisko, bóle okresowe coraz bardziej się nasilają, więc mam nadzieję że to dziś 10.10 to piękna data..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości