TVP a Religia - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-10-09, 20:12   #961
ElRita
Raczkowanie

Dot.: TVP a Religia

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Idąc tym tropem rozumowania, znam dwóch katolików.

Ach, jak Ty mnie dobrze znasz. Nawet wiesz co myślę . Niestety nie mogę tego przyznać. Nawet jakbym chciała, to nie mogę, bo to nieprawda.

Znam kilka grup w gorszym położeniu. Akcję o dowodzie traktowałam z przymrużeniem oka. Jako żart. Wiadomo przecież, że nie tylko babunie głosują na konkretne partie.
No właśnie może w tym problem, że ataki na Moherowe Berety traktuje się z przymróżeniem oka a ataki na np. gejów czy mahometan już nie. I na tym właśnie polega m.in. dyskryminacja.
Stary 2011-10-09, 20:14   #962
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Idąc tym tropem rozumowania, znam dwóch katolików.

Ach, jak Ty mnie dobrze znasz. Nawet wiesz co myślę . Niestety nie mogę tego przyznać. Nawet jakbym chciała, to nie mogę, bo to nieprawda.

Znam kilka grup w gorszym położeniu. Akcję o dowodzie traktowałam z przymrużeniem oka. Jako żart. Wiadomo przecież, że nie tylko babunie głosują na konkretne partie.
Dziewczyno, rozmawiasz z psychofanką Nergala, która wie, gdzie i jak się uczył niemieckiego, a się dziwisz, że o Tobie wie takie szczegóły jak twoje myśli?
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-09, 20:16   #963
Wonsz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ElRita Pokaż wiadomość
No właśnie może w tym problem, że ataki na Moherowe Berety traktuje się z przymróżeniem oka a ataki na np. gejów czy mahometan już nie. I na tym właśnie polega m.in. dyskryminacja.
Czym innym jest religia i orientacja seksualna, a czym innym poglądy polityczne. Te drugie jak najbardziej krytyce, w tym i satyrze, podlegają. Moherowe berety to ani religia, ani orientacja seksualna, ani rasa, ani narodowość. To tylko i wyłącznie poglądy polityczne. A te nie tylko krytykować można, ale i należy.
Wonsz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-09, 20:16   #964
ElRita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewka1987 Pokaż wiadomość
co do podkreslonego- rozumiem, że wypowiedź pani szczypinskiej (posłanki pewnego ugrupowania, glosno mówiącej, że jest katoliczką) dla telewizji, że choroba darskiego jest karą za jego grzechy jest okazaniem miłości wobec bliźniego swego?
A tego nie słyszałam. Możesz mi podesłac link do jakiegoś nagrania tej wypowiedzi, ewentualnie jej zapisu w jakimś peridodyku? Bo widzisz myślę, że zmyślasz albo przekręcasz słowa i sens.
Stary 2011-10-09, 20:19   #965
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez Wonsz Pokaż wiadomość
Czym innym jest religia i orientacja seksualna, a czym innym poglądy polityczne. Te drugie jak najbardziej krytyce, w tym i satyrze, podlegają. Moherowe berety to ani religia, ani orientacja seksualna, ani rasa, ani narodowość. To tylko i wyłącznie poglądy polityczne. A te nie tylko krytykować można, ale i należy.
To nawet nie chodzi o same poglądy polityczne, tylko pewne specyficzne zachowania i ciasnotę umysłową. Nikt nie nawie moherowym beretem zwykłej babci, tylko babcię która się awanturuje o "poglądy jedynie słuszne", które często zalatują wręcz ciemnotą .

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-09, 20:26   #966
ElRita
Raczkowanie

Cytat:
Bładzisz i to mocno. Dyskrymiancja zaczyna się wszędzie tam, gdzie jakiejś grupie odmawia się pewnych praw bez podstawy prawnej. W żadnym demokratycznym kraju nie nawołuje się do zabierania dowodów osobistych i ekwiwalentnych dokumentów przeciwnikom politycznym. Chyba, że na Białorusi... A co w TVN nie informowali o tym? O lala

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
To nawet nie chodzi o same poglądy polityczne, tylko pewne specyficzne zachowania i ciasnotę umysłową. Nikt nie nawie moherowym beretem zwykłej babci, tylko babcię która się awanturuje o "poglądy jedynie słuszne", które często zalatują wręcz ciemnotą .
Widzisz tu nie chodzi o ciasnotę umysłową tylko o to, że Ci ludzie chcą wolności, której nie chcesz Ty bo nawet nie masz świadomości, że jesteś więźniem.
Stary 2011-10-09, 20:26   #967
Wonsz
Raczkowanie

Cytat:
Bładzisz i to mocno. Dyskrymiancja zaczyna się wszędzie tam, gdzie jakiejś grupie odmawia się pewnych praw bez podstawy prawnej. W żadnym demokratycznym kraju nie nawołuje się do zabierania dowodów osobistych i ekwiwalentnych dokumentów przeciwnikom politycznym. Chyba, że na Białorusi... A co w TVN nie informowali o tym? O lala
To się całkowicie mieści w granicach krytyki politycznej. Skoro nie zrozumiałaś, że to był żart (tak, krytyczny wobec radiomaryjców) to jedynie współczuć Ci mogę.

Cytat:
Widzisz tu nie chodzi o ciasnotę umysłową tylko o to, że Ci ludzie chcą wolności, której nie chcesz Ty bo nawet nie masz świadomości, że jesteś więźniem.
Radiomaryjni nie chcą wolności, a wręcz przeciwnie. To najbardziej prymitywne jednostki w społeczeństwie, którym marzy się wódz rozwiązujący ich problemy osobiste oraz "problemy" "narodowe", zazwyczaj wydumane przez Rydzyka, typu 2 miliony Żydów z Brazylii szykujących się do inwazji na Polskę.

NIe wiem o co Ci chodzi z tym TVN, bo nie oglądam ani tej stacji, ani TV Twam. Za to słucham Radio Maryja (bo mam z tego niezłą bekę).

Edytowane przez Wonsz
Czas edycji: 2011-10-09 o 20:29
Stary 2011-10-09, 20:35   #968
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka1987 Pokaż wiadomość
co do podkreslonego- rozumiem, że wypowiedź pani szczypinskiej (posłanki pewnego ugrupowania, glosno mówiącej, że jest katoliczką) dla telewizji, że choroba darskiego jest karą za jego grzechy jest okazaniem miłości wobec bliźniego swego?
chetnie też poczytam. Po drugie podawanie nazwisk kandydatow w dniu wyborow nie jest czasem lamaniem ciszy wyborczej?
Cytat:
a jak ktoś się awanturuje o tędruga partię to kim jest?
Cytat:

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

dokładnie, ale jak widać kiedy ktoś obraża jedną grupę to jest żart, ale innych nie można. Może Hitler tez sobie dowcipkował a esesmani brali niepotrzebnie wszystko do bani?
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-09, 20:35   #969
ElRita
Raczkowanie

Cytat:
To się całkowicie mieści w granicach krytyki politycznej. Skoro nie zrozumiałaś, że to był żart (tak, krytyczny wobec radiomaryjców) to jedynie współczuć Ci mogę.
To pożartujmy - zabierzemy dowody całej redakcji Faktów TVN! I zobaczymy co się będzie działo i kto się nie zna na żartach Bo ja myślę, że rozpęta się jatka z pluciem na monitor włacznie a przez studio przemaszerują tłumy "ekspertów" perorujących, że tak nie może być
Stary 2011-10-09, 20:44   #970
dawidowskasia
Zakorzenienie

poza tym pewien internauta też sobie żartował i jak to się skończyło?

kibice to też mohery? Tak tylko pytam
Stary 2011-10-09, 20:44   #971
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
a jak ktoś się awanturuje o tędruga partię to kim jest?

dokładnie, ale jak widać kiedy ktoś obraża jedną grupę to jest żart, ale innych nie można. Może Hitler tez sobie dowcipkował a esesmani brali niepotrzebnie wszystko do bani?
Każdy fanatyk jest fanatykiem, człowiekiem o ciasnych horyzontach. Zresztą ja tu nie tylko o poglądach politycznych.

Takim samym żartem jest dla mnie udawanie geja przez pana "Bu-bę", jak udawanie mohera przez kabaret Neonówka.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Stary 2011-10-09, 20:44   #972
karolynka90
Zakorzenienie

ElRita,
Ty masz jakąś obsesję na punkcie TVN?
Stary 2011-10-09, 20:45   #973
ElRita
Raczkowanie

Cytat:

Radiomaryjni nie chcą wolności, a wręcz przeciwnie. To najbardziej prymitywne jednostki w społeczeństwie, którym marzy się wódz rozwiązujący ich problemy osobiste oraz "problemy" "narodowe", zazwyczaj wydumane przez Rydzyka, typu 2 miliony Żydów z Brazylii szykujących się do inwazji na Polskę.

NIe wiem o co Ci chodzi z tym TVN, bo nie oglądam ani tej stacji, ani TV Twam. Za to słucham Radio Maryja (bo mam z tego niezłą bekę).
Radio Maryja - można o tym radiu powiedzieć wiele rzeczy ale... ono chce wolności od agentury SB i postsowieckiej w Polsce. Rozejrzyj się Czechy przeszły lustrację, Węgry, NRD... tam tych ludzi odsunięto od władzy. A u nas nie. To dlatego m.in. musisz się ubiegać o wizy do USA bo Ameryka nie życzy sobie niekontrolowanego przepływu tych ludzi do swojego kraju (te inne sprawy to dyplomatyczna bajeczka dla naiwnych). Tylko w TVN Ci tego nie powiedzą bo oni są rzecznikiem interesów własnie tych ludzi, których u siebie nie chce USA. Patrz Litwini zrobili lustracją - dostali wizy. Czesi zrobili lustrację dostali wizy...
Stary 2011-10-09, 20:46   #974
Wonsz
Raczkowanie

Cytat:
To pożartujmy - zabierzemy dowody całej redakcji Faktów TVN! I zobaczymy co się będzie działo i kto się nie zna na żartach Bo ja myślę, że rozpęta się jatka z pluciem na monitor włacznie a przez studio przemaszerują tłumy "ekspertów" perorujących, że tak nie może być
Masz jakąs obsesję z tym TVN... Jak chcesz to sobie NAWOŁUJ (a nie zabieraj, bo to przestępstwo) do zabierania dowodów pracownikom TVN. Tylko wiesz co, sądzę, że Cię oleją, bo to nie rydzykowcy, których wszystko obraża.

Cytat:
Bardzo Ci współczuję Asiu i zastanawiam się, gdzie pobierałaś edukację, skoro nie rozumiesz, że krytyka polityczna jest NIEZBĘDNYM elementem demokracji. A porównanie do Hitlera, nie skomentuję, bo szkoda na to słów.
I powiedz mi, jakiej niby grupy politycznej krytykować nie można? Bo ja czytuję też Nasz Dziennik, Gazetę Polską i debilne dowcipasy o Tusku i PO, o poziomie rynsztoka, to tam norma. Więc kogo nie można krytykować?

Cytat:
Radio Maryja - można o tym radiu powiedzieć wiele rzeczy ale... ono chce wolności od agentury SB i postsowieckiej w Polsce.
Nie do końca, skoro agent Wielgus jest tam idolem, a kolejny powiązany z SB niejaki Nowak wiceideologiem (wice, bo główny to Rydzyk). Tam chodzi o taką lustrację, która da kwity "nam" i pozwoli ukryć to co na "naszych" a dokopać "tamtym".

Cytat:
To dlatego m.in. musisz się ubiegać o wizy do USA bo Ameryka nie życzy sobie niekontrolowanego przepływu tych ludzi do swojego kraju (te inne sprawy to dyplomatyczna bajeczka dla naiwnych).
Oczywiście, rząd USA jako powód podaje, że zbyt dużo Polaków przedłuża nieprawnie swój pobyt w USA i to jest przyczyną, że wciąż są wizy. Ale ElRita wie lepiej. Podasz źródło tej informacji? Ale rzetelne, nie media rydzykowe czy sakiewiczowe.

Edytowane przez Wonsz
Czas edycji: 2011-10-09 o 20:50
Stary 2011-10-09, 20:51   #975
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo Ci współczuję Asiu i zastanawiam się, gdzie pobierałaś edukację, skoro nie rozumiesz, że krytyka polityczna jest NIEZBĘDNYM elementem demokracji. A porównanie do Hitlera, nie skomentuję, bo szkoda na to słów.
I powiedz mi, jakiej niby grupy politycznej krytykować nie można? Bo ja czytuję też Nasz Dziennik, Gazetę Polską i debilne dowcipasy o Tusku i PO, o poziomie rynsztoka, to tam norma. Więc kogo nie można krytykować?
nie mówię o grupach politycznych, lecz społecznych. Nawiązałam rzeczywiście do polityki bo wielokrotnie w wielu wątkach przewija się tendencja do zrównania pewnych grup społecznych z konkretnymi partiami

WONSZ mam do Ciebie pytanie. Napisałeś,że Nergal korzysta ze spuścizny LaVeya. Skąd takie informacje?

Edytowane przez dawidowskasia
Czas edycji: 2011-10-09 o 20:54
Stary 2011-10-09, 20:54   #976
hailie21
Zakorzenienie

Cytat:
Ja Cię bardzo przepraszam ale po pierwsze katolik ma kochać bliźniego swego, więc z pewnością był to jakiś człowiek ale nie można doprecyzować, że katolik.
Jego ówczesna narzeczona mówiła w wywiadzie: "A w Polsce co drugi email, jaki ludzie wysyłają Adamowi, brzmi: Zdechnij, dlaczego jeszcze żyjesz?, pan Bóg cię pokarał albo nawet: jakbym mógł, sam bym cię zatruł. Nie ma to, jak działać zgodnie z ideą chrześcijaństwa".

Kto inny, jeśli nie katolik powołuje się na "pokaranie przez Boga"?
Cytat:
Bo na razie to jest po prostu kampania oszczerstw ze strony Nergala w stosunku do katolików bez jednego materialnego dowodu. Poza tym wielu katolików zapisało się w owym czasie jako potencjalni dawcy szpiku. Za to w Newsweeku opowiadał, że katolicy przesyłali mu życzenia powrotu do zdrowia i krzepiące fagmenty biblii co go bardzo wkurzało.
Skoro jest ateistą i nie wierzy w Boga (btw. śmieszą mnie teksty, że jest satanistą, bo ktoś kto nie wierzy w Boga, diabła również nie uznaje, a sataniści wierzą, że istnieje Bóg) to skąd oburzenie, że irytowały go listy z fragmentami biblii? Ludzie sugerowali, że to kara boska za potarganie biblii itp. Gdy ktoś próbuje go przekonać do nawrócenia się, a on tego nie chce proste, że zaczyna kpić. Tak samo jak osoby głęboko wierzące kpiły z niego i wyzywały od najgorszych (tyle nienawiści na forach i portalach www co wylewanych na niego, już dawno nie było). Nie wrzucajmy wszystkich do jego worka. Są katolicy i "katolicy", których postawa ma z dekalogiem i słowami zawartymi w biblii niewiele wspólnego... Wierzą w Boga, a sieją nienawiść.

Cytat:
Druga sprawa Nergal z tego co mi wiadomo nigdy takowych listów z życzeniami śmierci nie pokazał. Te listy istnieją prawdopodobnie tak samo jak słynne smsy do Piaska. Na takie rzeczy są paragrafy. Niech przekażą sprawę policji a ona zajmie się delikwentami i zobaczymy czy to naprawdę katolicy.

Ja też mogę rozgłaszać na prawo i lewo, że Nergal do mnie w nocy wydzwania z życzeniami, żeby mnie lwy rozszarpały i co wierzysz mi? Tak na słowo?

Czyli jeśli Nergal mówi w wywiadzie, że wkurzały go listy z cytatami z biblii to mówił prawdę, a jak Doda w wywiadzie wspominała o tych mniej sympatycznych listach, to była bajka wyssana z palca? Na jakiej podstawie jedna z tych informacji jest wiarygodna, a druga już nie?

Cytat:
Jeśli się dobrze zastanowisz i będziesz ze sobą szczera to przyznasz, że jedyną grupą w tym kraju, na którą jest powszechne przyzwolenie rzucania kalumni są tzw. MOHEROWE BERETY. To się nawet spotka z poklaskiem
To jest najbardziej dyskryminowana grupa w kraju. Nawet była akcja, żeby zabierać im dowody
Nie przeczę, że moherowe babcie są w pewnym stopniu dyskryminowane, niemniej polega to głównie na ich wyśmiewaniu. Prawdziwej dyskryminacji doświadczają osoby homoseksualne, przykład choćby sprzed kilku dni, kiedy wytknięto nam, że w urzędach stanu cywilnego urzędnicy nie chcą parom homoseksualnym wydawać zaświadczeń, by mogły wziąć ślub legalnie poza Polską! Czyli jest im to utrudniane. Do tego żadne słowo nie ma tak negatywnego i pogardliwego wydźwięku w czyjąś stronę, jak "pedał" używane przez Polaków nagminnie.

W moim niebie będą miękkie sierści,
nosy, łapy, ogony i kły.
W moim niebie będę znowu głaskać,
moje wszystkie pożegnane psy

Edytowane przez hailie21
Czas edycji: 2011-10-09 o 21:02
hailie21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-09, 20:54   #977
Wonsz
Raczkowanie

Cytat:
nie mówię o grupach politycznych, lecz społecznych. Nawiązałam rzeczywiście do polityki bo wielokrotnie w wielu wątkach przewija się tendencja do zrównania pewnych grup społecznych z konkretnymi partiami
Ale o jakiej grupie społecznej tu mówisz? To Twoim zdaniem obrzydliwie bogaty Rydzyk, profesor-ateista Wolniewicz (tak, radiomaryjny ateista!) i pani Zdzisia żyjąca z rentki 650 zł są jakąś jedną grupą społeczną? Nie, tych ludzi łączy tylko polityka, antysemityzm, wiara w spiski itd.

Cytat:
WONSZ mam do Ciebie pytanie. Napisałeś,że Nergal korzysta ze spuścizny LaVeya. Skąd takie informacje?
Nigdzie czegoś takiego nie napisałem. Znowu zdradzasz wyjątkową umiejętność czytania ze zrozumieniem. Napisałem, że jest satanistą laveyańskim, czyli po prostu satanistą ateistycznym. Napisałem chyba też, że inspirował go LaVey, ale to jest, zwróć uwagę, czas przeszły. Nergal w wielu wywiadach przyznawał, że wielki wpływ na niego miała Biblia Szatana (napisana przez LaVeya), którą przyczytał jako nastolatek. Natomiast dziś Nergal mówi, że śmieszy go część doktryny LaVeya (mnie też), chodzi tu o praktyki okultystyczno-magiczne. W każdym razie, jakby się dziś od LaVeya nie odcinał, to LaVey był twórcą satanizmu ateistycznego, więc jego wpływ na każdego o takich poglądach jest oczywisty.

Edytowane przez Wonsz
Czas edycji: 2011-10-09 o 21:01
Stary 2011-10-09, 20:55   #978
ElRita
Raczkowanie

Cytat:
Bo ja czytuję też Nasz Dziennik, Gazetę Polską i debilne dowcipasy o Tusku i PO, o poziomie rynsztoka, to tam norma. Więc kogo nie można krytykować?
Tylko widzisz to są media mocno niszowe ba media, których reklam zabrania się w TV. Bo taka jest polityka - zamknąć usta niewygodnym, marginalizować ich. To dlatego w ostatnim czasie właściciela zmieniła Rzeczpospolita (ów brytyjczyk który musiał sprzedać udziały żalił się zachodniej prasie, że wywierano na niego naciski odnośnie pożądanej treści gazety), Wprost, gdzie zasiadł poprawnie politycznie Lis, o Gazecie Wyborczej nie wspomnę bo jej treść ustalono na kilka lat do przodu jeszcze przy Okrągłym Stole.
Stary 2011-10-09, 20:55   #979
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Każdy fanatyk jest fanatykiem, człowiekiem o ciasnych horyzontach. Zresztą ja tu nie tylko o poglądach politycznych.

więc kim są kibice?
Stary 2011-10-09, 20:57   #980
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:

więc kim są kibice?
Kibice? Ludźmi, którzy wspierają dopingowaniem swoją ulubioną drużynę. Odróżniam ich od kiboli, którzy są fanatykami.

Stary 2011-10-09, 21:02   #981
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Ale o jakiej grupie społecznej tu mówisz? To Twoim zdaniem obrzydliwie bogaty Rydzyk, profesor-ateista Wolniewicz (tak, radiomaryjny ateista!) i pani Zdzisia żyjąca z rentki 650 zł są jakąś jedną grupą społeczną? Nie, tych ludzi łączy tylko polityka, antysemityzm, wiara w spiski itd.
może gdybyś poczytał moje posty wiedziałbyś,że wg mnie Rydzyk głosi nienawiść do pewnych grup społecznych , podobnie uważam,ze jednak Cejrowki nie powinien być zatrudniony przez tvp i to samo myślę o Nergalu

Cytat:
Kibice? Ludźmi, którzy wspierają dopingowaniem swoją ulubioną drużynę. Odróżniam ich od kiboli, którzy są fanatykami.
a gdy Ci zajmują stanowisko polityczne?

http://www.youtube.com/watch?v=1JqdOOGJQUI
Stary 2011-10-09, 21:04   #982
ElRita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
ElRita,
Ty masz jakąś obsesję na punkcie TVN?
Po prostu uważam, że to idealny przykład braku obiektywności. Tę prywatną telewizję stworzono niedługo potem jak Polska przeszła na ustrój rynkowy w okolicach lat 90siątch. A kto wtedy miał kasę na stworzenie komercyjnej stacji skoro całe prawie spoleczeństwo żyło w kraju, gdzie własność prywatna albo była piętnowana, albo była przywilejem niewielu? Dodam, że TVN jest częścią holdingu, któremu prawo do dystrybułowania zagranicznych filmów i importowania sprzętu elektronicznego wydano w 1988r. czyli wtedy, gdy w Polsce pierwszym sekretarzem KC PZPR był Jaruzelski. Chyba jaśniej wytłumaczyć juz się tego nie da...
Stary 2011-10-09, 21:05   #983
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:

Nie rozumiem, o co chodzi.

Stary 2011-10-09, 21:08   #984
Wonsz
Raczkowanie

Cytat:
może gdybyś poczytał moje posty wiedziałbyś,że wg mnie Rydzyk głosi nienawiść do pewnych grup społecznych , podobnie uważam,ze jednak Cejrowki nie powinien być zatrudniony przez tvp i to samo myślę o Nergalu
A ja uważam, że w publicznej TV jest miejsce i dla Nergala i dla Cejrowskiego. Mało, chętnie bym oglądał w TV programy Urbana i Rydzyka.

Cytat:
Kibole zajmują stanowisko polityczne, bo po zadymie w Bydgoszczy (przypomnę, nie tylko bijatyka między kibolami, ale i dziennikarka - kobieta! - kopnięta w kręgosłup przez półgłówka, kibola Lecha Poznań) Tusk przykręcił im śrubę i teraz za każdy występek lecą zakazy stadionowe. Co jest słuszne, bo męty trzeba wywalić z trybun, zwłaszcza przed Euro. Oczywiście PiS wziął stadionowych bandytów w obronę i sojusz gotowy. Np. taki Staruchowicz, kibol Legii skazany za rozbój pisuje felietony do pisowskiej gadzinówki. Ta sama gadzinówka oferowała posadę felietonisty Litarowi, kibolowi Lecha, który ma/miał sprawy sądowe za fałszerstwo, za uderzenie kibica i oplucie kobiety na stadionie (kolejny bohater wyżywający się na kobiecie). Towarzystwo w sam raz dla Kaczyńskiego i Rydzyka.
Stary 2011-10-09, 21:09   #985
dawidowskasia
Zakorzenienie

myślicie,ze te wyniki mogą się drastycznie zmienić?
Stary 2011-10-09, 21:10   #986
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Drastycznie to nie. Jakieś 3-4%

Stary 2011-10-09, 21:11   #987
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Zmieńmy temat Bo to TVP/religia

Oby się nie zmieniła kolejność...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-09, 21:11   #988
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:

Kibole zajmują stanowisko polityczne, bo po zadymie w Bydgoszczy (przypomnę, nie tylko bijatyka między kibolami, ale i dziennikarka - kobieta! - kopnięta w kręgosłup przez półgłówka, kibola Lecha Poznań) Tusk przykręcił im śrubę i teraz za każdy występek lecą zakazy stadionowe. Co jest słuszne, bo męty trzeba wywalić z trybun, zwłaszcza przed Euro. Oczywiście PiS wziął stadionowych bandytów w obronę i sojusz gotowy. Np. taki Staruchowicz, kibol Legii skazany za rozbój pisuje felietony do pisowskiej gadzinówki. Ta sama gadzinówka oferowała posadę felietonisty Litarowi, kibolowi Lecha, który ma/miał sprawy sądowe za fałszerstwo, za uderzenie kibica i oplucie kobiety na stadionie (kolejny bohater wyżywający się na kobiecie). Towarzystwo w sam raz dla Kaczyńskiego i Rydzyka.
mam inne zdanie. To po co Tusk lazł z tymi kibolami rozmawiać? Ich jest garsta. Reszta to normalni kibice.

Jeszcze raz spytam Skąd informacje o Nergalu?
Stary 2011-10-09, 21:14   #989
Wonsz
Raczkowanie

Cytat:
Po prostu uważam, że to idealny przykład braku obiektywności. Tę prywatną telewizję stworzono niedługo potem jak Polska przeszła na ustrój rynkowy w okolicach lat 90siątch. A kto wtedy miał kasę na stworzenie komercyjnej stacji skoro całe prawie spoleczeństwo żyło w kraju, gdzie własność prywatna albo była piętnowana, albo była przywilejem niewielu? Dodam, że TVN jest częścią holdingu, któremu prawo do dystrybułowania zagranicznych filmów i importowania sprzętu elektronicznego wydano w 1988r. czyli wtedy, gdy w Polsce pierwszym sekretarzem KC PZPR był Jaruzelski. Chyba jaśniej wytłumaczyć juz się tego nie da...
Rzeczywiście masz obsesję... TVN istnieje nie od 1988, ani od początku lat dziewięćdziesiątch, tylko od roku 1997.

Co do pieniędzy, to Walter prowadził działalność gospodarczą od 1983 r., więc nie wiem co jest dziwnego w tym, że miał kasę. A że zgodę dostał od Jaruzelskiego... Nosz kurcze, wtedy akurat Polską rządził Jaruzelski. To od kogo niby Walter miał dostać zgodę? Od Jana Pawła II?
A tak swoją drogą, kulisy powstania i finansowania radia Maryja Cię nie interesują? Np. sprawa kasy zebranej na Stocznię Gdańską, którą to kasę Rydzyk przeznaczył na swoje cele?

Cytat:
mam inne zdanie.
Szkoda, że niczym nie uzasadnione...

Cytat:
To po co Tusk lazł z tymi kibolami rozmawiać?
Tusk rozmawiał z Litarem, Staruchem itd.? Pierwsze słyszę, ale może i tak. Tylko dlaczego premier ma nie rozmawiać z obywatelami, nawet takimi? Z tego co mi wiadomo, to Tusk gdy go witali protestujący kibole po prostu do nich podszedł i porozmawiał. Co w tym dziwnego, miał udawać, że ich nie ma?

Cytat:
Ich jest garsta. Reszta to normalni kibice.
Pozorna prawda. Bo to nie ci normalni decydują co się dzieje na trybunach, tylko właśnie ta garstka, tzw. kumaci. Najczęściej są to przestępcy, karki itp. W sam raz sojusznik dla PiS i Rydzyka.

Cytat:
Jeszcze raz spytam Skąd informacje o Nergalu?
Przepraszam, czy ja mam być lekarstwem na Twoje lenistwo? Krok po kroku:
wpisujesz w to okienko u góry adres: www.google.pl
wyskoczy Ci stronka z takim okienkiem pośrodku i w to okienko wpisz: Nergal, LaVey.
następnie otwórz strony, które Ci wyskoczą
wreszcie przeczytaj (ale ze 3 razy, bo możesz znowu coś opacznie zrozumieć)

Edytowane przez Wonsz
Czas edycji: 2011-10-09 o 21:21
Stary 2011-10-09, 21:31   #990
ElRita
Raczkowanie

QUOTE=Wonsz;29873820]Rzeczywiście masz obsesję... TVN istnieje nie od 1988, ani od początku lat dziewięćdziesiątch, tylko od roku 1997.

[/QUOTE]
Szkoda, że nie doczytałaś dalej, że "
"Grupa ITI (ang. International Trading and Investments Holdings SA Luxembourg) – holding medialno-rozrywkowy.
Została założona 29.12.1988r.[1] przez Jana Wejcherta i Mariusza Waltera. Firma otrzymała koncesję od ówczesnych władz na import sprzętu elektronicznego i dystrybucję filmów na kasetach video w Polsce.

TVN – polska komercyjna stacja telewizyjna, wchodząca w skład Grupy TVN należącej do grupy medialnej ITI."

"Pierwszy wspólny program wyemitowano 3 października 1997 roku. Przez pierwsze cztery lata prezesem telewizji był jej twórca, Mariusz Walter. W lipcu 2001 jego obowiązki przejął jego syn, Piotr Walter."

Umiesz dodać 2 do 2? Nie widzisz, że to ci sami ludzie? Nie oczekuję, że przekonam Ciebie. Właściwie myślę, że gdybym Cię przkonała to bardzo by mnie to zaskoczyło. Dlatego bardzo mnie zaskoczyło, że akurat Ty zdecydowałaś się odpowiedzieć na ten post. Ale ok - cieszę się.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości