|
|
#961 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: TVP a Religia
Cytat:
|
|
|
#962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
|
#963 |
|
Raczkowanie
|
Czym innym jest religia i orientacja seksualna, a czym innym poglądy polityczne. Te drugie jak najbardziej krytyce, w tym i satyrze, podlegają. Moherowe berety to ani religia, ani orientacja seksualna, ani rasa, ani narodowość. To tylko i wyłącznie poglądy polityczne. A te nie tylko krytykować można, ale i należy.
|
|
|
|
|
#964 |
|
Raczkowanie
|
A tego nie słyszałam. Możesz mi podesłac link do jakiegoś nagrania tej wypowiedzi, ewentualnie jej zapisu w jakimś peridodyku? Bo widzisz myślę, że zmyślasz albo przekręcasz słowa i sens.
|
|
#965 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
|
#966 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Widzisz tu nie chodzi o ciasnotę umysłową tylko o to, że Ci ludzie chcą wolności, której nie chcesz Ty bo nawet nie masz świadomości, że jesteś więźniem.
|
|
|
#967 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
NIe wiem o co Ci chodzi z tym TVN, bo nie oglądam ani tej stacji, ani TV Twam. Za to słucham Radio Maryja (bo mam z tego niezłą bekę). Edytowane przez Wonsz Czas edycji: 2011-10-09 o 20:29 |
||
|
|
|
|
#968 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#969 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo ja myślę, że rozpęta się jatka z pluciem na monitor włacznie a przez studio przemaszerują tłumy "ekspertów" perorujących, że tak nie może być
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
poza tym pewien internauta też sobie żartował i jak to się skończyło?
![]() kibice to też mohery? Tak tylko pytam |
|
|
|
|
#971 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Takim samym żartem jest dla mnie udawanie geja przez pana "Bu-bę", jak udawanie mohera przez kabaret Neonówka.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
ElRita,
Ty masz jakąś obsesję na punkcie TVN?
|
|
|
|
|
#973 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#974 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
I powiedz mi, jakiej niby grupy politycznej krytykować nie można? Bo ja czytuję też Nasz Dziennik, Gazetę Polską i debilne dowcipasy o Tusku i PO, o poziomie rynsztoka, to tam norma. Więc kogo nie można krytykować? Cytat:
Oczywiście, rząd USA jako powód podaje, że zbyt dużo Polaków przedłuża nieprawnie swój pobyt w USA i to jest przyczyną, że wciąż są wizy. Ale ElRita wie lepiej. Podasz źródło tej informacji? Ale rzetelne, nie media rydzykowe czy sakiewiczowe. Edytowane przez Wonsz Czas edycji: 2011-10-09 o 20:50 |
|||
|
|
|
|
#975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
WONSZ mam do Ciebie pytanie. Napisałeś,że Nergal korzysta ze spuścizny LaVeya. Skąd takie informacje?
Edytowane przez dawidowskasia Czas edycji: 2011-10-09 o 20:54 |
|
|
|
|
|
#976 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kto inny, jeśli nie katolik powołuje się na "pokaranie przez Boga"? Cytat:
Cytat:
Czyli jeśli Nergal mówi w wywiadzie, że wkurzały go listy z cytatami z biblii to mówił prawdę, a jak Doda w wywiadzie wspominała o tych mniej sympatycznych listach, to była bajka wyssana z palca? Na jakiej podstawie jedna z tych informacji jest wiarygodna, a druga już nie? Cytat:
Edytowane przez hailie21 Czas edycji: 2011-10-09 o 21:02 |
||||
|
|
|
|
#977 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nigdzie czegoś takiego nie napisałem. Znowu zdradzasz wyjątkową umiejętność czytania ze zrozumieniem. Napisałem, że jest satanistą laveyańskim, czyli po prostu satanistą ateistycznym. Napisałem chyba też, że inspirował go LaVey, ale to jest, zwróć uwagę, czas przeszły. Nergal w wielu wywiadach przyznawał, że wielki wpływ na niego miała Biblia Szatana (napisana przez LaVeya), którą przyczytał jako nastolatek. Natomiast dziś Nergal mówi, że śmieszy go część doktryny LaVeya (mnie też), chodzi tu o praktyki okultystyczno-magiczne. W każdym razie, jakby się dziś od LaVeya nie odcinał, to LaVey był twórcą satanizmu ateistycznego, więc jego wpływ na każdego o takich poglądach jest oczywisty. Edytowane przez Wonsz Czas edycji: 2011-10-09 o 21:01 |
|
|
|
|
|
#978 |
|
Raczkowanie
|
Tylko widzisz to są media mocno niszowe ba media, których reklam zabrania się w TV. Bo taka jest polityka - zamknąć usta niewygodnym, marginalizować ich. To dlatego w ostatnim czasie właściciela zmieniła Rzeczpospolita (ów brytyjczyk który musiał sprzedać udziały żalił się zachodniej prasie, że wywierano na niego naciski odnośnie pożądanej treści gazety), Wprost, gdzie zasiadł poprawnie politycznie Lis, o Gazecie Wyborczej nie wspomnę bo jej treść ustalono na kilka lat do przodu jeszcze przy Okrągłym Stole.
|
|
#979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc kim są kibice? |
|
|
|
|
|
#980 |
|
jestę wieszczę
|
Kibice? Ludźmi, którzy wspierają dopingowaniem swoją ulubioną drużynę. Odróżniam ich od kiboli, którzy są fanatykami.
|
|
|
|
|
#981 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=1JqdOOGJQUI |
||
|
|
|
|
#982 |
|
Raczkowanie
|
Po prostu uważam, że to idealny przykład braku obiektywności. Tę prywatną telewizję stworzono niedługo potem jak Polska przeszła na ustrój rynkowy w okolicach lat 90siątch. A kto wtedy miał kasę na stworzenie komercyjnej stacji skoro całe prawie spoleczeństwo żyło w kraju, gdzie własność prywatna albo była piętnowana, albo była przywilejem niewielu? Dodam, że TVN jest częścią holdingu, któremu prawo do dystrybułowania zagranicznych filmów i importowania sprzętu elektronicznego wydano w 1988r. czyli wtedy, gdy w Polsce pierwszym sekretarzem KC PZPR był Jaruzelski. Chyba jaśniej wytłumaczyć juz się tego nie da...
|
|
#983 |
|
jestę wieszczę
|
Nie rozumiem, o co chodzi.
|
|
|
|
|
#984 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kibole zajmują stanowisko polityczne, bo po zadymie w Bydgoszczy (przypomnę, nie tylko bijatyka między kibolami, ale i dziennikarka - kobieta! - kopnięta w kręgosłup przez półgłówka, kibola Lecha Poznań) Tusk przykręcił im śrubę i teraz za każdy występek lecą zakazy stadionowe. Co jest słuszne, bo męty trzeba wywalić z trybun, zwłaszcza przed Euro. Oczywiście PiS wziął stadionowych bandytów w obronę i sojusz gotowy. Np. taki Staruchowicz, kibol Legii skazany za rozbój pisuje felietony do pisowskiej gadzinówki. Ta sama gadzinówka oferowała posadę felietonisty Litarowi, kibolowi Lecha, który ma/miał sprawy sądowe za fałszerstwo, za uderzenie kibica i oplucie kobiety na stadionie (kolejny bohater wyżywający się na kobiecie). Towarzystwo w sam raz dla Kaczyńskiego i Rydzyka. |
|
|
|
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
myślicie,ze te wyniki mogą się drastycznie zmienić?
|
|
|
|
|
#986 |
|
jestę wieszczę
|
Drastycznie to nie. Jakieś 3-4%
|
|
|
|
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
Zmieńmy temat
Bo to TVP/religia ![]() Oby się nie zmieniła kolejność...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze raz spytam Skąd informacje o Nergalu?
|
|
|
|
|
|
#989 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do pieniędzy, to Walter prowadził działalność gospodarczą od 1983 r., więc nie wiem co jest dziwnego w tym, że miał kasę. A że zgodę dostał od Jaruzelskiego... Nosz kurcze, wtedy akurat Polską rządził Jaruzelski. To od kogo niby Walter miał dostać zgodę? Od Jana Pawła II? A tak swoją drogą, kulisy powstania i finansowania radia Maryja Cię nie interesują? Np. sprawa kasy zebranej na Stocznię Gdańską, którą to kasę Rydzyk przeznaczył na swoje cele? Szkoda, że niczym nie uzasadnione... Tusk rozmawiał z Litarem, Staruchem itd.? Pierwsze słyszę, ale może i tak. Tylko dlaczego premier ma nie rozmawiać z obywatelami, nawet takimi? Z tego co mi wiadomo, to Tusk gdy go witali protestujący kibole po prostu do nich podszedł i porozmawiał. Co w tym dziwnego, miał udawać, że ich nie ma? Pozorna prawda. Bo to nie ci normalni decydują co się dzieje na trybunach, tylko właśnie ta garstka, tzw. kumaci. Najczęściej są to przestępcy, karki itp. W sam raz sojusznik dla PiS i Rydzyka. Przepraszam, czy ja mam być lekarstwem na Twoje lenistwo? Krok po kroku: wpisujesz w to okienko u góry adres: www.google.pl wyskoczy Ci stronka z takim okienkiem pośrodku i w to okienko wpisz: Nergal, LaVey. następnie otwórz strony, które Ci wyskoczą wreszcie przeczytaj (ale ze 3 razy, bo możesz znowu coś opacznie zrozumieć) Edytowane przez Wonsz Czas edycji: 2011-10-09 o 21:21 |
|
|
|
|
|
#990 |
|
Raczkowanie
|
QUOTE=Wonsz;29873820]Rzeczywiście masz obsesję... TVN istnieje nie od 1988, ani od początku lat dziewięćdziesiątch, tylko od roku 1997.
[/QUOTE] Szkoda, że nie doczytałaś dalej, że " "Grupa ITI (ang. International Trading and Investments Holdings SA Luxembourg) – holding medialno-rozrywkowy. Została założona 29.12.1988r.[1] przez Jana Wejcherta i Mariusza Waltera. Firma otrzymała koncesję od ówczesnych władz na import sprzętu elektronicznego i dystrybucję filmów na kasetach video w Polsce. TVN – polska komercyjna stacja telewizyjna, wchodząca w skład Grupy TVN należącej do grupy medialnej ITI." "Pierwszy wspólny program wyemitowano 3 października 1997 roku. Przez pierwsze cztery lata prezesem telewizji był jej twórca, Mariusz Walter. W lipcu 2001 jego obowiązki przejął jego syn, Piotr Walter." Umiesz dodać 2 do 2? Nie widzisz, że to ci sami ludzie? Nie oczekuję, że przekonam Ciebie. Właściwie myślę, że gdybym Cię przkonała to bardzo by mnie to zaskoczyło. Dlatego bardzo mnie zaskoczyło, że akurat Ty zdecydowałaś się odpowiedzieć na ten post. Ale ok - cieszę się.
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.

. Niestety nie mogę tego przyznać. Nawet jakbym chciała, to nie mogę, bo to nieprawda. 

.