Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-) - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-06, 17:46   #3601
emelie
Wtajemniczenie

Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
No to uff Staram się nie zaglądać w takie wątki, jak wspomniałaś i cieszę się, że u nas nie ma podobnych dywagacji, co tam Więc, mówiąc kolokwialnie, w porzo
No to sie cieszę, że wporzo (w porzo? nie wiem, jak to zapisać ) Teraz rzeczywiście widzę, że mój post mógł zostać odebrany jako zarzut w stosunku do Ciebie, więc przepraszam za zamieszanie

Edytowane przez emelie
Czas edycji: 2011-10-06 o 17:48
emelie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 20:08   #3602
imagine21
Raczkowanie

zabijcie mnie ;( ale nic konkretnego w tym tygodniu nie zrobiłam,zero jakichkolwiek działań w kierunku samorealizacji nie usprawiedliwia tego fakt,że zaczęły się studia i jest milion spraw do załatwienia,ale nie potrafiłam znaleźć chwili na cokolwiek innego-chociażby włoski ;( jestem beznadziejna ;(
imagine21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 20:42   #3603
Coma_
Zadomowienie

Ja dziś byłam na zebraniu w fundacji pierwszy raz po wakacjach - jak zwykle wracam naładowana pozytywną energią i zainspirowana moimi guru Będę dyżurować w tym semestrze co piątek

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

A w ogóle to jestem jednocześnie wściekła na to jak mnie ogranicza praca... Mogłabym robić to co lubię, a zap***rzam w galerii handlowej Już mnie ktoś kiedyś zjechał za to, że narzekam na pracę i uważam ją za marnotrawstwo czasu (bo niektórzy nie mają pracy żadnej)... no ale co w tym złego, że chce się robić coś innego i bardziej potrzebnego? Ehh...

Coma_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 21:04   #3604
NaturalWomen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Coma_ Pokaż wiadomość
A w ogóle to jestem jednocześnie wściekła na to jak mnie ogranicza praca... Mogłabym robić to co lubię, a zap***rzam w galerii handlowej Już mnie ktoś kiedyś zjechał za to, że narzekam na pracę i uważam ją za marnotrawstwo czasu (bo niektórzy nie mają pracy żadnej)... no ale co w tym złego, że chce się robić coś innego i bardziej potrzebnego? Ehh...
Znam ten ból. Z mojej pracy cieszę się tylko w dniu wypłaty. I jestem przerażona, że do końca życia mogę mieć mieć pracę, która nie daje mi satysfakcji Może być coś gorszego? (poza brakiem pracy jakiejkolwiek)
Stary 2011-10-06, 21:13   #3605
Coma_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NaturalWomen Pokaż wiadomość
Znam ten ból. Z mojej pracy cieszę się tylko w dniu wypłaty. I jestem przerażona, że do końca życia mogę mieć mieć pracę, która nie daje mi satysfakcji Może być coś gorszego? (poza brakiem pracy jakiejkolwiek)
Zgadzam się... I w tym momencie przeczytałam Twój podpis, no właśnie - priorytety... na razie muszę mieć co jeść Albo wiecie co? Będę dążyła do tego, żeby pracować w ten sposób (w takiej pracy) jak najkrócej (do końca studiów maksymalnie)... i to będzie mój priorytet!

"Są takie momenty w życiu kiedy musisz zdecydować co jest Twoim priorytetem w życiu."

Stary 2011-10-07, 05:38   #3606
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Zgadzam się... I w tym momencie przeczytałam Twój podpis, no właśnie - priorytety... na razie muszę mieć co jeść Albo wiecie co? Będę dążyła do tego, żeby pracować w ten sposób (w takiej pracy) jak najkrócej (do końca studiów maksymalnie)... i to będzie mój priorytet!

"Są takie momenty w życiu kiedy musisz zdecydować co jest Twoim priorytetem w życiu."
I słusznie,ważne,żeby wiedzieć, co jest naszym celem
Dlatego też ja w swojej pracy zostaję do grudnia...zaczyna mi kolidować niemal ze wszystkim, nie mówiąc już o tym,że jak wracam, nie mam siły do czytania/pisania itp., a teraz tym powinnam się GŁÓWNIE zajmować.
Aninek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 12:58   #3607
*Catherrine*
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dziś byłam na zebraniu w fundacji pierwszy raz po wakacjach - jak zwykle wracam naładowana pozytywną energią i zainspirowana moimi guru Będę dyżurować w tym semestrze co piątek

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Mam tak samo..
Na szczęście pracuję tylko na pół etatu, studia skończyłam, więc mam więcej czasu na samorozwój No ale lenia najpierw muszę wypędzic

A możesz zdradzic w jakiej fundacji się udzielasz?
Sama mam skromne doświadczenie w 3cim sektorze, obecnie nie udzielam się nigdzie, ale zmienię to

Dziewczyny, kliknijcie mi głosik w konkursie rossmanna, bardzo proszę.. https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...php?pid=194057
Z góry dzięki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-07, 13:20   #3608
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

poszło 5* dla Ciebie
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 15:15   #3609
regularkate
Zadomowienie

Ja też kliknęłam

Dziś poza czytaniem książek i małym praniem też zero postępów. Zrzucę to na karb fatalnej pogody Ach, i auto do mechanika. Nie znoszę niespodziewanych wydatków

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 15:23   #3610
Elladorea
Rozeznanie

Też chciałabym mieć konkretny cel w życiu. Ale nie mam pojecia, co właściwie chcę robić. Skończyłam studia i naprawdę nie wiem, co dalej

Myślałam, że zacznę teraz kurs na prawko, ale nie , jeszcze muszę iść do okulisty. Chciałabym mieć bezterminowe, ale niestety, nie dało rady...
Elladorea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 15:27   #3611
*Catherrine*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
poszło 5* dla Ciebie
dzięki

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Ja też kliknęłam

Dziś poza czytaniem książek i małym praniem też zero postępów. Zrzucę to na karb fatalnej pogody Ach, i auto do mechanika. Nie znoszę niespodziewanych wydatków
dzięki
no pewnie, ja też na pogodę i niskie ciśnienie zwalam

Cytat:
Napisane przez Elladorea Pokaż wiadomość
Też chciałabym mieć konkretny cel w życiu. Ale nie mam pojecia, co właściwie chcę robić. Skończyłam studia i naprawdę nie wiem, co dalej

Myślałam, że zacznę teraz kurs na prawko, ale nie , jeszcze muszę iść do okulisty. Chciałabym mieć bezterminowe, ale niestety, nie dało rady...
też skończyłam studia i nie wiem co dalej

też mam wadę wzroku i mam bezterminowe... od czego to zależy?
Stary 2011-10-07, 16:20   #3612
NaturalWomen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aninek Pokaż wiadomość
I słusznie,ważne,żeby wiedzieć, co jest naszym celem
Cytat:
Napisane przez Elladorea Pokaż wiadomość
Ja niby mam jakieś cele, ale mam obawy, że porywam się z motyką na słońce i sama się zniechęcam do jakiegokolwiek działania.

Mam jutro seminarium, którego boję się jak cholera. Mój promotor to strasznie kapryśny facet, nigdy nie wiadomo w jakim będzie humorze. Pan profesor jest postrachem całego wydziału

Aninku mam do ciebie pytanie. Głupie, ale pytam z czystej ciekawości- bo wiem, że robisz doktorat, więc pewnie trochę się orientujesz w arkanach zawodu wykładowcy. Jeśli wykładowca dostaje grant naukowy i idzie na urlop naukowy i przez rok nie ma go na uczelni (w tym sensie, że nie ma zajęć) to cały czas zajmuje się tylko swoimi badaniami? I taki luzik przez cały rok?
Stary 2011-10-07, 20:29   #3613
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Aninku mam do ciebie pytanie. Głupie, ale pytam z czystej ciekawości- bo wiem, że robisz doktorat, więc pewnie trochę się orientujesz w arkanach zawodu wykładowcy. Jeśli wykładowca dostaje grant naukowy i idzie na urlop naukowy i przez rok nie ma go na uczelni (w tym sensie, że nie ma zajęć) to cały czas zajmuje się tylko swoimi badaniami? I taki luzik przez cały rok?
Z tego co wiem,granty otrzymuje się na konkretny cel, np. grant doktorancki-masz kasę i musisz oddać doktorat w terminie.Więc skoro ktoś ma grant naukowy i urlop,dostaje pieniądze na zrealizowanie projektu i ma ten luzikjeśli tak można to nazwać Btw. dostać grant nie taka prosta sprawa
Stary 2011-10-07, 21:38   #3614
NaturalWomen
Rozeznanie

Cytat:
Z tego co wiem,granty otrzymuje się na konkretny cel, np. grant doktorancki-masz kasę i musisz oddać doktorat w terminie.Więc skoro ktoś ma grant naukowy i urlop,dostaje pieniądze na zrealizowanie projektu i ma ten luzikjeśli tak można to nazwać
Dziękuję ci za odpowiedz
Cytat:
Btw. dostać grant nie taka prosta sprawa
W zakładzie, w którym zaczynam pisać swoje mgr trzech doktorów dostało indywidualne granty naukowe. Mój promotor był bardzo podekscytowany tym faktem, co najmniej jakby sam dostał, więc chciałam się dowiedzieć o co kaman....
Człowiek nawet nie wie jakich zdolnych ludzi spotyka na swojej drodze.
Stary 2011-10-07, 21:40   #3615
Soline
Zadomowienie

echh, nie wiem czy to słaba organizacja czasu, czy rzeczywiście jestem zmęczona, ale mam wrażenie, że praktycznie w ogóle się nie rozwijam.. na szczęście mam teraz ambitne plany, na początek proste rzeczy - wybrać się✂do kina, muzeum, po prostu ruszyć z domu, o nauce języków obcych już nie wspomnę, ale zabieram się za siebie

Do pracy rodacy!

I shoot photos not people
Soline jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-07, 22:02   #3616
Rarita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Soline Pokaż wiadomość
echh, nie wiem czy to słaba organizacja czasu, czy rzeczywiście jestem zmęczona, ale mam wrażenie, że praktycznie w ogóle się nie rozwijam.. na szczęście mam teraz ambitne plany, na początek proste rzeczy - wybrać się✂do kina, muzeum, po prostu ruszyć z domu, o nauce języków obcych już nie wspomnę, ale zabieram się za siebie
Na dobry początek - po prostu nie siedź w domu! Kino itp to świetny pomysł, jak się człowiek rozrusza to zawsze coś nowego na swej drodze spotka, kogoś pozna, coś go zainteresuje, a jak tylko siedzi w domu, to co najwyżej mu się nowe zakładki na necie otwierają (i to zazwyczaj z biegiem czasu coraz mniej wartościowe).

Kurcze dziewczyny, jutro na zjeździe mam mieć pierwszy test z włoskiego i tak troszkę za bardzo się wkręciłam w SuperMemo i busuu.com, że nie powtarzałam tego, co było na kursie, i choć w większości to się oczywiście powtarza, to jednak jest kilka rzeczy, które mi jeszcze umykają... chyba muszę jeszcze dzisiaj przysiąść nad tym, a już 23

Jak tam plany na weekend?
Rarita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 22:40   #3617
Coma_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Catherrine* Pokaż wiadomość
Mam tak samo..
Na szczęście pracuję tylko na pół etatu, studia skończyłam, więc mam więcej czasu na samorozwój No ale lenia najpierw muszę wypędzic

A możesz zdradzic w jakiej fundacji się udzielasz?
Sama mam skromne doświadczenie w 3cim sektorze, obecnie nie udzielam się nigdzie, ale zmienię to

Dziewczyny, kliknijcie mi głosik w konkursie rossmanna, bardzo proszę.. https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...php?pid=194057
Z góry dzięki
Fundacja udzielająca pomocy postpenitencjarnej
Mam też małe doświadczenie w fundacjach działających na rzecz dzieciaków i rozwoju społeczności lokalnej, ale dopiero w tej fundacji jestem (i zamierzam być) na dłużej. Wydaje mi się, że to jest TO. Nawet obecnie szkolę się u konkurencji, żeby później lepiej działać w obecnym miejscu/ obecnej branży

Też kliknęłam

Cytat:
Napisane przez *Catherrine* Pokaż wiadomość
dzięki
dzięki
no pewnie, ja też na pogodę i niskie ciśnienie zwalam
też skończyłam studia i nie wiem co dalej
też mam wadę wzroku i mam bezterminowe... od czego to zależy?
Od lekarza i szczęścia! Na moim kursie była dziewczyna z dużą wadą wzroku, ale udało jej się chyba... wyprosić w każdym razie ma bezterminowe, choć bez wątpienia powinna mieć inne

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Rarita Pokaż wiadomość
już 23
(...)
Warsztaty od 9 do 17 byle do stycznia...

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Cytat:
I bardzo dobrze Metodą małych kroczków, nie za dużo na raz, rozsądnie... i powinno być ok!

Stary 2011-10-07, 22:49   #3618
Soline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rarita Pokaż wiadomość
Na dobry początek - po prostu nie siedź w domu! Kino itp to świetny pomysł, jak się człowiek rozrusza to zawsze coś nowego na swej drodze spotka, kogoś pozna, coś go zainteresuje, a jak tylko siedzi w domu, to co najwyżej mu się nowe zakładki na necie otwierają (i to zazwyczaj z biegiem czasu coraz mniej wartościowe).

Kurcze dziewczyny, jutro na zjeździe mam mieć pierwszy test z włoskiego i tak troszkę za bardzo się wkręciłam w SuperMemo i busuu.com, że nie powtarzałam tego, co było na kursie, i choć w większości to się oczywiście powtarza, to jednak jest kilka rzeczy, które mi jeszcze umykają... chyba muszę jeszcze dzisiaj przysiąść nad tym, a już 23

Cytat:
I bardzo dobrze Metodą małych kroczków, nie za dużo na raz, rozsądnie... i powinno być ok!
Dzięki Dziewczyny za wsparcie, równe z Was Babki Dziś faktycznie trochę miałam rozrywki, ale jutro pobudka po 7 i działamy! Mam zamiar przysiąść nad językami obcymi, uzupełnić notatki z pierwszego tygodnia, przygotować tematy badań na zajęcia i zorganizować plan działania na najbliższy czas - lista rzeczy do zrobienia. To motywuje! Chciałabym też się trochę ukulturalnić - wyskoczyć do galerii, muzeum, obejrzeć jakiś film, poczytać. Jest tyle do zrobienia, o rany!

Do pracy rodacy!

I shoot photos not people
Soline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 22:58   #3619
Coma_
Zadomowienie

Cytat:
Jest tyle do zrobienia, o rany!
O tak!
http://www.youtube.com/watch?v=U_-XJMAQSBw

Jest tyle rzeczy do zrobienia
Tyle uniesień do przeżycia
Tyle pomocy do niesienia
I prawd tak wiele do odkrycia
(...)
I nie od jutra, nie za chwilę
I tak już nazbyt długo spałem
Tak mało czasu jest nam dane
Tak wiele już go zmarnowałem

Stary 2011-10-08, 06:57   #3620
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Dziękuję ci za odpowiedz

W zakładzie, w którym zaczynam pisać swoje mgr trzech doktorów dostało indywidualne granty naukowe. Mój promotor był bardzo podekscytowany tym faktem, co najmniej jakby sam dostał, więc chciałam się dowiedzieć o co kaman....
Człowiek nawet nie wie jakich zdolnych ludzi spotyka na swojej drodze.
Też zależy,jakie granty dostali-jak naukowe za projekt jakiś to super(fajen zwłaszcza dla nauk ścisłych,jakoś nie umiem opisać badania naukowego w przyp.historii filozofii), jak promotorski to trochę gorzej: wtedy trzeba oddać w terminie pracę,inaczej całą sumę grantu zwraca...promotor
Stary 2011-10-09, 19:53   #3621
carmelle124
Raczkowanie

Hej dziewczyny!
Nie śmiało zapytam - mogę dołączyć?
Też nie chce odkładać życia na potem. Też chce się realizować. Też chce być z siebie zadowolona!
Stary 2011-10-09, 22:47   #3622
janee90
Raczkowanie

jak tam dziewczyny po weekendzie ?
ja zaczęłam praktyki w pewnym miejscu, które jest 'prestiżowe', a nie robię tam nic ( siedzę ciągle na facebooku..od jutra zabieram tam książkę.. przynajmniej poczytam. oby do listopada... bo wtedy kończę te praktyki i będę mieć tak upragniony wpis do CV

rozwijam się
czytam
edukuję
dbam o siebie
bloguję

http://makingmyworldbetter.blogspot.com/
janee90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 18:23   #3623
carmelle124
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez janee90 Pokaż wiadomość
jak tam dziewczyny po weekendzie ?
ja zaczęłam praktyki w pewnym miejscu, które jest 'prestiżowe', a nie robię tam nic ( siedzę ciągle na facebooku..od jutra zabieram tam książkę.. przynajmniej poczytam. oby do listopada... bo wtedy kończę te praktyki i będę mieć tak upragniony wpis do CV
Niestety, od facebooka czasami nie da się oderwać...
Stary 2011-10-10, 18:55   #3624
t_89
Zakorzenienie

Ja nie mogę się do niczego zebrac Jedyne co robie z chęcią to ucze się hiszpańskiego. Muszę podszkolic mój angielski bo wyjeżdzam na camp. Będę się uczyła słowek, ale mi sie nie chce . Jezuuuuu dlaczego mam taki charakter. ;/ Więcej gadam niż zrobie. Zmotywujcie mnie;(
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 19:36   #3625
Coma_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez carmelle124 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Nie śmiało zapytam - mogę dołączyć?
Też nie chce odkładać życia na potem. Też chce się realizować. Też chce być z siebie zadowolona!
Witaj Jasne, że możesz Napisz coś więcej o sobie

Cytat:
Napisane przez carmelle124 Pokaż wiadomość
Niestety, od facebooka czasami nie da się oderwać...
Da się, da się, wszystko się da skasować konto tak jak ja również się da

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Ja nie mogę się do niczego zebrac Jedyne co robie z chęcią to ucze się hiszpańskiego. Muszę podszkolic mój angielski bo wyjeżdzam na camp. Będę się uczyła słowek, ale mi sie nie chce . Jezuuuuu dlaczego mam taki charakter. ;/ Więcej gadam niż zrobie. Zmotywujcie mnie;(
Moje ulubione filmiki:
http://patrz.pl/filmy/zyj-tak-zeby-b...nie-bylo-wstyd
http://patrz.pl/filmy/dare-nie-boj-siezmian
http://www.youtube.com/watch?v=MC9pM...layer_embedded

Edytowane przez Coma_
Czas edycji: 2011-10-10 o 19:40
Stary 2011-10-10, 20:01   #3626
carmelle124
Raczkowanie

Edukuję się jeszcze
Moje zainteresowania to: gotowanie, fotografia, malarstwo, makijaż oraz geografia. Rozwijam się jeśli chodzi o malarstwo - uczęszczam na dodatkowe zajęcia (już drugi rok) - oraz fotografię - narazie mało profesjonalne sesje, ale zawsze coś.

Coś jeszcze?
Stary 2011-10-10, 22:31   #3627
janee90
Raczkowanie

Cytat:
Witaj Jasne, że możesz Napisz coś więcej o sobie

Da się, da się, wszystko się da skasować konto tak jak ja również się da
ja nie mogę skasować osobiście fb, bo komunikuje się dzięki niemu z najlepszymi przyjaciółmi, moge pisać do nich listy itd. rozmawiać na czacie, i mam forum związane ze studiami. :P

rozwijam się
czytam
edukuję
dbam o siebie
bloguję

http://makingmyworldbetter.blogspot.com/
janee90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 05:50   #3628
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Nigdy nie mogłam zrozumieć fenomenu FB-ludzie siedzący na nim godzinami...ale po co?Kontaktuję się tam z paroma osobami i w zasadzie tyle z tego pożytku
Stary 2011-10-11, 06:39   #3629
tipsiara
Wtajemniczenie

Cytat:
Nigdy nie mogłam zrozumieć fenomenu FB-ludzie siedzący na nim godzinami...ale po co?Kontaktuję się tam z paroma osobami i w zasadzie tyle z tego pożytku
są fajne konkursy, sama wygralam parę rzeczy
tipsiara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 07:08   #3630
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Napisane przez tipsiara Pokaż wiadomość
są fajne konkursy, sama wygralam parę rzeczy
Miałam studentkę,która przesiadywała na FB po kilka godzin dziennie...nadal nie rozumiem po co
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości