|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 23,68% |
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
2 | 5,26% |
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
0 | 0% |
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
22 | 57,89% |
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
3 | 7,89% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Cytat:
![]() Fotki cudne, mała ma super buciki ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Masz racje, na wszystko przyjdzie czas ![]() Prunelle a rano też tak wcześnie budzi się gotowy do zabawy? ![]() Postaraj się zrobić fotkę zębolów ![]() noo tydzien bez męża długo a 2 to już w ogóle cała wieczność ![]() my z moim też jeszcze nigdy na tak długo się nie rozstawaliśmy, i oby tak dalej ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3362 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiecie co mi piszę w horoskopie na onecie(nigdy nie czytam,ale dziś mnie zaintrygowal i rozwinęłam) ![]() "Ostatnio nie miałeś czasu, by poświęcić się rodzinie. Dzisiaj spróbuj to nadrobić. Zrób wszystko, aby zadowolić bliskich. Z powodzeniem możesz też zająć się zaległą korespondencją". ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3363 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do kubeczka niekapka to Nino pije z niego juz od miesiaca. zaczelam mu podawac soczki i wode jak skonczyl 4 miesiace, zeby powoli przyzwyczajac do innej metody przelykania. No i sie udalo ![]() ![]() Ide spac moje drogie, znow czuje, ze goraczka idzie ![]() Nawpychalam sie czosnku na kolacje, bo zupelnie apetytu nie mam, wiec zione jak nie wiem. Oby Nino sie nie przerzil mojego oddechu ![]()
![]() |
#3364 | ||
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczynki
przyznaję się bez bicia, że nie nadrobiłam wszystkiego, ale u nas choroby ciąg dalszy, nocki masakryczne, budzi sie co godz, a między 2-4 w nocy chce się bawić bo jest wyspany, katar się leje i kaszel jeszcze jest, jutro idziemy chyba znów do lekarza wszystkim dzieciaczkom życzymy zdrówka i mamusiom też gratulujemy ząbków, nowych umiejętności i skończonych miesięcy mam nebulizator i do tego krople berodual i czasami samą solą fizologiczna Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3365 |
Raczkowanie
|
hej
![]() kobietki tylko się przywitam i uciekam u nas dziś cięęęężżżżżka noc Łucja od północy co budziła się na jedzenie to za każdym razem nie chciała zasnąć ![]() co karmienie to gotowa do zabawy, masakra ![]() potem byliśmy na śniadaniu u dziadka Lusi oczywiście mnóstwo nowych ciekawych rzeczy do obserwacji więc ze spaniem nie najlepiej w końcu zapakowałam ją w wózek i przy okazji spaceru spełniłam swój obywatelski obowiązek a mała pospała trochę po kąpieli padłyśmy obie ![]() wracam spać dalej ![]() jutro poczytam co napisałyście dobranoc ![]()
![]() |
#3366 |
Zadomowienie
|
kwartalinka u nas też nie wesoło. Mała w nocy źle śpi, chyba wszystko przez ten katar. Najlepsze jest, że od kilku dni budzi się o 4 zjada cyca i dalej...bawmy się
![]() a wieczorem tez nie ciekawie bo po kąpieli Kala nie chce jeść płacze, krzywi się, kopie i wywija rękami...dziś jak udało się ją nakarmić to od tego kataru zwymiotowała i tyle z tego było ![]() a powiem wam co mi się przytrafiło...byłam w środę pobrać Małej wymaz z oka. Zapłaciłam 20 zł i jutro miałam odebrać wynik a wczoraj dzwoni do mnie mama, że jakaś babka ją znalazła (ciekawe skąd wiedziała, kto jest moją mamą ![]() ![]() a udało mi się znaleźc chwile i odnowić albumy na wizażu ![]()
![]() |
#3367 |
Rozeznanie
|
witan, My 10 minut temu mielismy pol roczku!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3368 | |||||
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() przede wszystkim sto lat dla wszystkich małych solenizantów ![]() lecą te miesiące tak szybko, że zanim się obejrzymy to będziemy roczki świętować ![]() u nas zimno jak ch.lera. na szczęście dziś zaczęli grzać więc mam nadzieję że będzie cieplej. telefon wciąż nie działa, na szczęście mam jakiś stary to przynajmniej od świata nie jestem odcięta Mateusz nadal ma ten głupi katar. tzn rzęzi mu w nosku jak przy sapce bo sam katar nie spływa ani nie ma zapchanego nosa. od kilku dni przechodzimy na bebilon2 i na razie jest wszystko ok. Mati waży 8300 i coś za dużo nam przybiera ostatnio. Mały klocuszek się z niego zrobił. jak go dłużej noszę to ręce mnie bolą ![]() poza tym kręci się jak wskazówki zegara, odpycha rączkami i pełza do tyłu, czasem do przodu mu się uda ![]() Cytat:
![]() śliczna jest ![]() Cytat:
Cytat:
nam rehabilitantka powiedziała że czworakowanie i siadanie to 10 m-cy i według niej Mateusz rozwija się dobrze. i tego się trzymam. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3369 | |
Zakorzenienie
|
Muszę was po trochę nadrabiać
![]() miałam intensywny weekend na nic czasu ![]() mój synek dziś muszę sie pochwalić spał do 7 bez jedzenia ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3370 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maja ciągle nie lubi lezeć na brzuchu dłużej,niż 15 minut... tak więc nie ma możliwości,żeby szybko zaczęła raczkować. Nie wiem czy w ogóle będzie ![]() Cytat:
![]() ...i takie są potrzebne ![]() gratki ! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3371 | ||||||||
Zakorzenienie
|
sorki za post pod postem...
kurdę parę dni temu wyskoczyły Olemu małe krostki koło tyłka tak z przodu bardziej koło jajek nawet ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a co do twojej wypowiedzi... z ust mi to wyjęłaś ![]() cieszę się jak głupia że studia zaczynam od soboty ![]() Cytat:
![]() ![]() my mamy konika (Bezokiew - tak go nazwał tż bo ten rycerz tam wygląda jakby oczu nie miał ![]() ![]() ![]() teraz chcemy coś po 6 miesiącu kupić mu ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() my wczoraj pierwsze pół żółtka zjedliśmy ![]() ![]() Cytat:
ja daję z glutenem (pół łyżeczki) bo mi dłużej śpi ale normalne mm daję i do tego kasza manna ![]() brawo ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
chciałam kupić ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3372 | ||||
Wtajemniczenie
|
hejj witam się w normalnej Polsce z pyszną kawusią
![]() Palikot zmiażdzył wszystkich ![]() Cytat:
![]() okropna jestem wiem ![]() Cytat:
![]() a wiesz ze moja Malwinka ze zwykłego kubka pije lepien niz z niekapków, butelek i łyzeczki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() po co uczyc dzieci siedziec, raczkowac? one sa tak madre ze jak przyjdzie ich pora to same to zrobia ![]() moja malwinka sama zaczeła sie wspinac do stania za pomoca łozka, fotela i nawet jej nie pokazywałam jak to zrobic ![]() kwartalinka, gosiawolna najlepszego dla waszych pociech ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-10-10 o 09:25 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3373 |
Wtajemniczenie
|
cześc dziewczyny
![]() narazie nie mam czasu na pisanie.. ja jeszcze chodze zasmarkana i kaszląca .. mały na szczescie zdrowy.. i chyba już nie złapie ode mnie bo by już chyba to miał ![]() ogólnie dziewczyny dziękuję w imieniu Wiktorka za gratki ![]() kwartalinko anesso gosiawolna dla waszych maleństw wszystkiego co najlepsze i sto lat ![]() ![]() ![]() i wszystkim dzieciom i mamusiom dużo zdrowia ![]() prunelle kochana wszystko rozumiem .. nie przejmuj się tym.. nie ma za co przepraszać.. dużo sił kochana życze ![]() ![]() ![]() podczytuje Was kochane ale nie mam czasu juz pisac bo wzięłam sie za drobne remonty starych mebli(przedwojennych chyba ![]() wiecie papier ścierny i lakierowanie .. barwienie (mahoń i kolor wiśni.. a stare lustro z szufladkami dąb satynowy jasny ![]() ![]() no i trochę przy małym to trudne zeby z czasem zdazyc... mam chrzciny w dodatku 23 ![]() będę czytac w przerwach ale wybaczcie jeśli nie odpiszę od razu ![]() buziaki dla wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3374 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to nie ucz ![]() ![]() mój leży na brzuchu i tylko się dookoła obraca - sam ja uzna że pora to zacznie raczkować nie uczę go w żaden sposób ortopeda powiedział że tak w 7-8 miesiącu może zacząć a jak nie zacznie to też spoko. brawo ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3375 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
już jestem ![]() z tego co widzę mam sporo do nadrobienia, więc idę czytać ![]() na weselu był bradzo fajnie, strasznie dziwne ucucie byc gdzieś bez małej, jak wsiadamy do samochodu i jechaliśmy bez niej z tyłu pierwszy raz bylismy gdzieś sami, i chyba było to nam potrzebne ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- a właśnie miałam się zapytać czy wasze dzieci też cały dzień na brzuch lezą? ![]()
#3376 |
Zakorzenienie
|
gosiawolna ładnie Ci
![]() ![]() ![]() ada brawo dla maleństwa ![]() iza fajnie, że wyjazd udany ![]() My wczoraj zjazd przeżyliśmy, babcia miała trochę gorzej, mały nie bardzo chciał jeść z butli, ale ostatecznie zjadł. Poza tym stosował na dziadkach swoje zabiegi terrorystyczne ![]() Myślę jak tu się na spacer wybrać, mgła, zimno, a rękawiczki na Leonka ciut przy duże.... ![]() Aha no i noc była lepsza od poprzednich bo dwie pobudki na szybkie jedzonko były. No i zaczyna mi brakować mleka...muszę znowu jakoś produkcję uruchomić. Na uczelni ściągałam raptem 2 razy, a i to za wiele nie było...A wcześniej co przerwę musiałam, teraz nie musiałam, właściwie....Nie wiem jak mu zapasy robić w ciągu tygodnia na 2 dni aż.....a sztucznego mimo wszystko nie chcę podawać, bo wiem, że zaraz całkiem mi mleko zaniknie. A teraz zima idzie i boję się, że bez mojego mleka będzie mały chorował....yhhhhh. Lecę zaraz po jakąś herbatkę na laktację i będę się pompować cały tydzień.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3377 | |
Zadomowienie
|
w życiu bym na to nie wpadła, ale spróbuję. dzięki
![]() Cytat:
![]() Mateusz leży większość dnia na brzuchu. teraz na tych puzzlach piankowych. jak mu się już nudzi to go przekładam na plecy ale on za 2 min znów na brzuchu jest. czasem leży w leżaczku, szczególnie po jedzeniu zaraz. a tak to na podłodze ![]() my zmykamy na rehabilitację. mam nadzieję że Mateusz ładnie będzie ćwiczył ![]() do usłyszenia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3378 | ||||
Zadomowienie
|
Witamy
![]() Wczoraj cały dzień spędziłam z tż i nie miałam czasu na Wizaż. Dziś nocka jakaś koszmarna. Pobudki co godzinę. Dziewczyny chce wprowadzić ten gluten (wiem, że temat był wałkowany) ale powiedzcie mi ile mam wlać wody do garnuszka i ile wsypać kaszy manny, bo nie wiem ![]() maggol111 jak coś Ci odpiszą to daj znać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Życzę Wam dużo zdrówka ![]() Wszystkiego Najlepszego ![]()
![]() |
#3379 | ||
Raczkowanie
|
hej
![]() gratki ![]() ![]() Cytat:
wow, zazdroszczę, mój parę dni temu spał do 5.30 , w szoku byłam, ale to był jednorazowy incydent ![]() Cytat:
![]() w koncu dotarło do mnie krzesełko do karmienia ![]() ![]() izunia przed chwila dotarło, ja gotuje pół łyzeczki zwykłej kaszy manny błyskawicznej chyba z Kupca na ok. 100ml wody, moze mniej, na oko, i mieszam później z deserkiem
15.IV.11r. ![]() Edytowane przez maggol111 Czas edycji: 2011-10-10 o 10:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3380 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3381 | |
Rozeznanie
|
Witam
Śliczna z Oliwki dziewczynka ![]() Cytat:
![]() Gratki dla Krystianka U nas nocka nie za ciekawa Anastazja obudziła się o 0.30 i nie chciała spać, padła dopiero o 4 rano. Normalnie masakra ![]() Nie wiem co się dzieje, może to ten przedłużający się katar ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3382 | |||||
Raczkowanie
|
Gratulacje dla KRystiana
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A co do tych pobudek to rozumiem Cię, że możesz mieć dosyć.. Trzymam kciuki oby to wróciło jak najszybciej do normy.. a może ona w nocy poprostu się nie najada i dlatego często się budzi? Cytat:
co do Twojego pytania to mój Szymon nie leży cały dzień na brzuchu kilkanaście razy w ciągu dnia po 10/15 min. Cytat:
![]() U Nas nocka w miare ale pobudka na stałe 6.25;/ Kurcze jak jest tak ciemno rano to już w ogóle nie chce się wstawać człowiekowi.. Teraz mały spi a po południu może jakiś spacerek póki nie pada ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3383 |
Zadomowienie
|
dzień dobry kochane
![]() gosiawolna gratki dla małego solenizanta ![]() ![]() a na razie chce mi roznieść mate edukacyjną. Łapie się za zabawki i podciąga, przewraca z brzuszka na plecki i odwrotnie, kombinjuje jak koń pod górę, żeby tylko dostać się blisko mebli. Rany ale radość w końcu widzę skutki rehabilitacji i poprawę w rozwoju mojej Niuni bo tak ciągle tylko leżenie na pleckach super ![]() ![]() fotki ostatnich zakupów dla Małej 1. 2X spodnie dresowe Smyk - ok. 45 zł 2. body Kappall 15 zł i butki - 23,90 zł 3. bluzka reserved - 24 zł 4. bluzka takko fasion - 7,99 5. bluzka takko fasion - 9,90 6. bluzka takko fasion - 14,90 7. bluzka tekstil market - 9,90 i czapeczka 12,90
![]() |
#3384 |
Zakorzenienie
|
nika ale ładne rzeczy
![]()
![]() |
#3385 |
Raczkowanie
|
Nika super zakupy!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3386 |
Zakorzenienie
|
Nika super
takie spodnie dresowe tez by się nam przydały
#3387 |
Zadomowienie
|
87czarna,aguchaw1 dziekuję kochane
![]() ![]() iizabelaa sa naprawde super nic się z nimi nie dzieje po praniu, są jeszcze do tego bluzeczki ale w Smyku do któego ja jeżdżę niestety ich nie mają Młoda szaleje z pilotem i jej ukochanym Zgredkiem śpiewakiem- album ![]()
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu" (H. Elzenberg) Edytowane przez n.ik.a Czas edycji: 2011-10-10 o 11:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#3388 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Nauczyłam Maję dawać "cześć". Wyciągam do niej rękę i mówię "cześć". Do tej pory też wyciągała a dziś dodatkowo śmieje się w głos jak łapie za moją rękę. Normalnie jestem z niej DUMNA ![]()
![]() |
#3389 |
Raczkowanie
|
Może być, ale taka zwykla manna ? Bo są jeszcze jakieś mleczne (a ja mówię o zwykłej)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3390 |
Zadomowienie
|
no właśnie kochane jak z tym glutenem??? moja jutro świętuje 6 miesięcy i zastanawiam się kiedy jej podac ta kaszę manne
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:41.