|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Ijustyna czemu nie pozwalałaś ? w sumie Ja bym nie chciała z zazdrości
![]() ![]() Idę spać. |
![]() ![]() |
![]() |
#782 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do zagęszczacza, to myślałam o tym, ale Natka chyba pisała, że Domek miał po tym problemy z brzuszkiem, bo po odstawieniu przeszły. No a my się bujamy ze wzdęciami i zaparciami i się trochę boję. Też zapytam lekarza przy okazji szczepienia ![]()
![]() |
#783 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I na szczęście WSZYSCY to uszanowali. Nie z zazdrości zabraniam. Sama też nie całuję dzieci w usta (ani razu).
![]() ![]() |
![]() |
#784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a zagęszczacz mam z bebilonu(tak jak mleko ) i dziś były 3 koopki więc mam nadzieję, że nic się nie wydarzy ![]() Natka jakiego zagęszczacza używałaś??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie wiedziałam ze nutra jest taka gesta ze potrafi smoczek zapchac... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#786 | ||
Zakorzenienie
|
My już poc chrzcinach. Było bardzo miło. Domek był baaardzo grzeczny, ani nie zapłakał a na koniec mszy zasnął mi na rękach
![]() Potem obiad w restauracji, lody, tort ciacho i do domu ![]() Ja niestety gorzej dzisiaj, dopadło mnie niemiłe zapalenie piersi ![]() ![]() Ale poradziłam sobie z tym cholerstwem ![]() Mąż pojechał po paracetamol i kapuste i jest o niebo lepiej, podłączam cały czas Dominika do chorej piersi. W prawdzie jeszcze pobolewa, ale już nie czuję się jak zbity pies ![]() Byliśmy jeszcze na wyborach, Domka zamotałam w chustę i spał. Cytat:
![]() Super, że napisałaś, dzięki! ![]() Cytat:
![]() Domcio woli świeże ![]() U nas wprawdzie ustąpiło ulewanie, ale Domek męczył się strasznie z gazami przez zagęszczacz. Teraz odkąd nie zagęszczam jak ręką odjął. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#787 | |||
Rozeznanie
|
no to skopiuje bo moze nie zauwazone..
"mam od razu do Was pytanie odnoscie kupek (przegladam podane linki na 1.stronie ale nie zaspokolilo to mnie) bo jak bylam z Malym na szczepieniu to pediatra sie spytala mnie czy Filip robi kupki ze sluzem.a ja ze nie,ale szczerze nigdy do pieluszki az tak nie zagladalam.i teraz zaczelam zwracac uwage,i widze ze Mlody robi kupki takie ciagnace sie (po zlozeniu i rozlozeniu pieluszki), ciemne i mega smierdzace-przepraszam za doslownosc. zadnych innych 'dolegliwosci' nie widze. raz zrobil taka typowa zielona. przybiera ladnie, krostek nie ma..i nie wiem czy schizuje z tymi kupkami czy powinnam jednak zglosic lekarzowi ![]() please, wypowiedzcie sie ![]() ![]() Cytat:
![]() co do odstawienia espumisaniu-calkiem mozliwe, zobacz jak bedzie jutro Cytat:
Cytat:
![]() aa no i jeszcze srednio mi sie podoba calowanie w raczki (tz'ta babcia,grrr!), szczegolnie teraz ,kiedy Filipek bierze je do buzi i oblizuje |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#788 | |
Zakorzenienie
|
Brumku chrzciny super, ale cieszę się że to już za nami
![]() ![]() Jesteśmy baaaardzo dumni z naszego synka, że tak pięknie się zachował ![]() To była taka msza chrzcielna, była czworka dzieciaczków do ochrzczenia i wszystkie płakałay a Domcio nic ![]() Nutriton-tak się nazywał zagęszczacz. ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
![]() Karmiąc persią kupki mogą wyglądać inaczej, bo to zależy od tego co zjesz. Skoro nie ma żadnych innych objawów, to nie ma sie czym martwić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#789 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak będziesz to może przy okazji zapytaj rączek też nie powinno się całować, właśnie dlatego, że dzieci je wkładają do buzi ![]() (już myślałam, że tylko ja tak mam ![]() a czy koleżanka się ujawniła w klubie ![]() ![]() Natko jakiego dużego masz elegancika. Super, że poradziłaś sobie z piersiami, zdrówka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Zakorzenienie
|
kalinka Filip robił takie kupy jak był malutki i dawaliśmy mu żelazo bo miał anemię.
Bierzecie jakies leki?
#791 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I gratulacje z okazji rocznicy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale strasznie współczuję tego bólu piersi ![]() A co do mrożonego mleka - pytanie np. do Aani - Adaś pije takie? Bo nie pierwszy raz spotykam sie z tym, że maluch takiego nie chce... I zastanawiam sie jak będzie z Tymusiem ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Zapomniałam o najważniejszym: Nateczko, Dominik wyglądał bombowo!!! ![]() ![]() ![]() Wstawisz więcej jego (i Waszych!!!!!!) zdjęć ![]()
![]() |
#792 |
Wtajemniczenie
|
Aniu już pojechał dzisiaj o 6 rano do Gdańska i o 11 miał wylot... Do Londynu. Może wpadnie na weekend 5-6 listopada i znowu poleci na miesiąc. A ja jestem sama z małym... Eh.
Mały zjadł o 17.45. O 18 zasnął i śpi do teraz... Przegapiliśmy kąpiel... Może to i dobrze, bo jeszcze nigdy go sama nie kąpałam - zawsze mąż ![]() Idę się położyć. Ciekawe o której mój królewicz się obudzi. Dobrej nocy.
#793 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#794 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Teraz będę pilnowała, bo ból paskudny. Z tym mleczkiem spróbuj koniecznie. Ja namroziłam 15 woreczków po 210ml żeby było jak będę na uczelni a tu psikus, Domek wybredny ![]() Ale może Tymusiowi będzie wszystko jedno ![]() Zdjęcia wkleję na dniach, siostra mi musi wysłać zdjęcia, bo to szwagier robił za "fotografa" ![]() Ale wrzucę jeszcze do klubu zdjęcie ze mną siostrą i Domkiem bo takie jeszcze mam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#795 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Moja to samo w tv moze sie gapic i gapic ale jak widze ze patrzy to staram sie ja zaraz odwrocic zeby sie nia gapila, to niesdrowe dla takich malych dzieci eh.
![]() |
#796 |
Zadomowienie
|
Waham się między 74, a 80. Teraz nosi 68, ale rośnie w szaleńczym tempie. Mam dwa jesienne kombinezony polarkowe, oba niby 68, ale jeden to taki na styk ledwo-ledwo wchodzi, a drugi ma jeszcze lekki zapas. Sama nie wiem, na co się zdecydować.
Edytowane przez CrazyMachine Czas edycji: 2011-10-09 o 23:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Zakorzenienie
|
Gęsta nie jest, rzadkie toto jak woda, ale proszek ma konsystencje jak mąka ziemniaczana i jak źle wymieszany to robią siętakie gluty.
|
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Zadomowienie
|
Cześć Kobietki!
Witam poweekendowo ![]() Podczytywałam Was ale czasu nie było na odpisywanie, ale myślę, że dzis wreszcie uda mi się nadrobic i coś skrobnąć ![]() A nie śpię już od 6... Bo się wyspałam... Moja niunieczka zjadła o 21 i padła.... Spała do 6, zjadła w 15 min i dalej spi ![]() ![]() ![]() My weekend spędziliśmy gościowo - i my byliśmy w gościach, i goście u nas, ogólnie miło. Miłego dnia! |
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
U Nas dzisiaj pobudki na jedzonko o 23.40, 4.15, 7.00... Nie wyspałam się ![]() ![]() Miłego dnia ![]()
#800 |
Zakorzenienie
|
Cześć laski.
Przyszłam się trochę poużalać. Bo tak to nie mam do kogo. Marka nie ma całe dnie w domu ( pracuje od 6 do 20 ). A do mamy nie chcę się skarżyć, bo myślę, że nie zrozumiałaby. Zresztą dla niej dzieci zawsze były priorytetem, a ja jestem trochę innego zdania, że liczymy się też i my- matki. Nawet na równi z dzieckiem. Mam dość. Kocham moje dziecko, ale mam dość. Dziewczyny, ja nawet nie mam chwili kawy wypić, a co dopiero mówić o jedzeniu przy nim. Znów pobudka o 6 rano ( nigdy nie spaliśmy dłużej...Chociażby do tej 7...) No i znów obudził się z darciem. Zresztą cały czas się drze. Dalej ma kolki. ( może to po mnie, miałam do 8 m-ca) Cały czas chce na rękach, a waży już 9 kg. Spacery to męka. Nienawidzi jeździć w wózku. Mata - nie. Leżaczek- nie. Teraz pisze jak najszybciej, bo widzę, że zaraz będzie syrena. Mam dość. Wydzieram się na niego, przeklinam, wyję. Jest ze mną źle. Jestem z nim cały czas sama. Nigdzie nie wyszłam, nigdzie nie byłam. Chciałabym sobie coś kupić, ale nie mamy kasy. Wszystko idzie na rachunki. Jak tak wygląda dorosłe życie, to żałuje. Oczywiście pisząc to, mam wyrzuty sumienia, że narzekam na swoje dziecko, ale kocham je najbardziej na świecie. Tylko nie odnajduje się w tym. Zawsze byłam zadbana- teraz wstydzę się samej siebie. Ale na makijaż nie mam czasu. Na nic nie mam. Jest beznadziejnie.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#801 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() TŻ już kilka godzin temu pojechał, synuś dosypia przy suszarce (obudził się godzinę temu, położyłam na przewijaku, ledwo włączyłam a ten odpłynął więc przełożyłam do łóżeczka ![]() ![]() Noc bez szału, ale znośna. Skończył się bonus spania całe noce ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie ma za co, spróbować nie zaszkodzi ![]() Brawa dla Dominika! I pięknie wyglądał! ![]() ![]() I współczuję bólu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trudno odpowiedzieć że lubi, ale coś tam wypije. Tyle że u niego to bardziej kwestia niechęci do butli ![]() ![]() Kiedyś TŻ z nim został - ledwo go wziął w pozycję do karmienia, ten wrzask. U mojej mamy to samo. Mleczko było ściągnięte parę godzin wcześniej, ale i tak nie bardzo mu pasowało... Ale TŻ wpadł na pomysł, przełożył go do leżaczka, i w leżaczku jakoś zjadł. Wywnioskowaliśmy że położenie na rękach kojarzy się z mamą i cycem, i stąd bunt jak się okazuje że jednak nie ma ![]() Ale jeśli dalej będzie tak wybrzydzał, to za jakiś czas spróbuję na tym mleczku zrobić kaszkę i przetestować czy mu łatwiej podejdzie... Spróbuj z Tymkiem tak, żeby ktoś mu raz podał mleko świeże a raz rozmrożone, zobaczysz czy jakoś inaczej reaguje.. Chyba zagmatwałam strasznie ale mam nadzieję że się połapiesz ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mielismy tyle gości...
![]() |
#804 | |||
Zadomowienie
|
Telik, widzę że trafiłaś na na bardzo "człowieczą" siostrunię... Nic a nic nie zachęcają do Kościoła
![]() Moje dziecię też lubi nakupkac w nowiutka pieluszkę, nasikać też ![]() Patik, wiem jak to jest jak Cię ktoś męczy - nawet jeśli będziesz miała najlepsze chęci, to i tak już masz takie nastawienie do teściowej, że i tak Cię wnerwi każde, nawet przychylne słowo... Scio, gartuluję Pani Mgr!!! Brumek, ![]() Carmela, Sarca słodziaczek! Widzę, że wiele z Was prowadzi ewidencję dnia maluszka. Ja też od jakiegoś czasu (na poczatku też pisałam, ale jak wszytsko było dobrze to zarzuciłam) - od kiedy kupki zaczęła mieć dziwne - zapisuję godziny karmienia i kupek. Widać, że tworzy się jej już schemat dnia ![]() Cytat:
![]() Moja je aktywnie z 10 min, potem z przerwami na odpoczynek - w sumie siedzimy sobie spokojnie z 30 min, nie odrywam jej jak chce sobie pociumkać, ewentualnie właśnie odbijam i znowu przystawiam. W nocy, jesli juz się obudzi, bądz nad ranem je 10 min i dosłownie wypluwa cyca, zaciska usta i już nie wsadzisz. A je tak co 2 - 3h. Skoro jest pogodna, nie płacze i do tego przybiera, to myślę że nie masz sie co martwic. Jeszcze pewnie nabierze pulchnego ciałka. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zapomniałam się pochwalić, że moja kruszynka waży już 5100 gr ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#805 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
DaKaro no to faktycznie zle zrozumialam. Ale w takim razie masz bardzo wyrozumialego meza, moj by nie odpuscil po takiej rozlace.
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kurcze nie wiem, co Ci napisac? Ze bedzie dobrze? Skoro to juz tak dlugo trwa? Pozostaje mi tylko przytulic Cie wirtualnie ![]() Antek wstal po 7, zrobilam mu toalete poranna, pociumkal troche cyca i znowu poszedl w kime... i jak tu sie nie martwic? Dobra wstaje i ide sprzatac, bo po weekendzie domu nie poznaje, podloga az sie lepi.... |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#806 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
a mama albo ktos do pomocy w razie czego jest? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() najlepszego ![]() a co do jedzenia po kapieli w sumie sie nie dziwie bo ja tez zawsze jak wyjde z wody to glodna jestem ![]() Cytat:
![]() ![]() a cwiczenia coz....chyba jakbym miala drugie zycie bo w tym nie mam czasu ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Szkoda mi tylko Ciebie i Igorka z powodu tych kolek.......... biedactwo sie meczy a Ty bezsilna tylko sie stresujesz ![]() a co do całej reszt to na pocieszenie wstawiam Ci link... http://www.e-zyczenia.pl/znaczenie-i...na-meskie/igor i coz prawdziwy Igor z Twojego synka.... ![]() Trzymaj sie głowka do gory........moze jak teraz daje w kosc to jak bedzie starszy to wynagrodzic Ci wszystko i bedzie jak aniołek ![]() A my po ciezkiej nocy............ pobudki: 23.50 2.40 5.10 7.00 nie wie moco chodzi zawsze spal 4-5 godzin ciurkiem i potem 2x3 godziny a ta noc to jakis armagedon! ![]() do tego zżygał sie dwa razy i zesrał 3 normalnie wariactwo ![]() jutro idziemy do pediatry musze poprosic o cos na ten katar bo to juz 2 tyg. ![]() a za tydzien szczepienie!!!!! ![]() EuphorbiumS to na recepte? zamowiłam na allegro nawilżacz moze to pomoze bo ta cholerna temperatura wykonczy mi dziecko ![]() ![]() ![]()
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-10-10 o 07:59 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#807 | ||||||
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() ale dzis paskudna pogoda..wstawac sie nie chcialo ![]() Filip zasnal o 22 i pobudka o 5 i o 8 ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() no i jaki dzentelmen z Twojego synka! Cytat:
![]() kurcze,przeciez maly teraz bierze raczki do buzi i je oblizuje z kazdej strony i czy ktos nie moze tego zrozumiec ![]() zdjecia kiedys wstawialam..ale wstawie jeszcze raz dla przypomnienia ![]() Cytat:
![]() dziekuje ![]() dzis powinny dotrzec do mnie zdjecia-bo znowu zamowilam-i powiem Ci jak z jakoscia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a ze spaniem...Filip starszy a gtez ciagle spi ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#808 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wierze że Ci ciężko ale muszę Ci powiedzieć że ja osobiście bardzo Cie podziwiam Przeszłaś przez takie nieciekawe chwile sytuacja z M, historią z tatą i do tego Igorek dał Ci w kość, a spójrz na to z innej perspektywy to że znowu jesteście z mężem razem, macie swoje samodzielne gniazdko do tego wszystkiego miałaś czas i odwage kontynuować studia i jeszcze te praktyki dla mnie jesteś hi-menem, supermenem i wogóle superbohaterem-nawet jeśli nie masz makijażu ![]() a my dzis mamy pracowity dzień zaraz przyjedzie kobitka z banku-założe Jasiowi fundusz oszczednościowy potem szczepienie ![]() jak zdąże to pojde do ginekologa popołudniu
![]() |
#809 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
U nas nocka standardowa, poudki 4,8 i dalej śpioch śpi. Z piersią już lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Marinko ![]() Mt dzisiaj na szczepienie jedziemy, druga dawka, całe szczęście mąż z nami jedzie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#810 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Marinko - współczuję... Na pocieszenie powiem Ci tylko tyle, że mi też od rana chce się wyć... Zostałam sama z małym bez żadnej pomocy - nie wiem na jak długo - 2 m-ce to minimum. Jestem zdana tylko na siebie - nie daj boże jakaś choroba małego to nie wiem... Sama muszę zrobić zakupy, wynieść śmieci, wyjść z psem... Wszystko z małym. Mieszkam na 3 piętrze... Już sobie wyobrażam jak wchodzę z małym na rękach na 3 piętro i z zakupami. Sama muszę się Nim zajmować, kąpać i tak 24 h na dobę... Wstawać w nocy. 21 mam szczepienie małego, 27 wizyta u neonatologa, 4,25 listopada rehabilitacja, 17 listopada bioderka... Wszędzie muszę sama jechać z tym moim dużym Roanem - oczywiście autobusem, bo nie mam prawa jazdy, gdzie u mnie autobusy są masakrycznie przepełnione. Jedyną moją rozrywką jest wyjście z małym na spacer. Ale co mam zrobić? Kocham Szymonka i męża nad zycie! To teraz ja się wyżaliłam.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:28.