Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-10, 15:42   #4681
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

ja mam jedna taka w moim wieku , ze jak bylam w ciazy z Oliwia ona caly czas mowila ze ona to by usunela na bank, tylko aborcja i tak dalej....zreszta juz kiedys wam o niej pisalam.

Teraz beda RWT ale jesli ktos ma SLABE NERWY -NIE OGLADAJCIE!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 15:43   #4682
goldika
Zakorzenienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

no to witaj w klubie... tez takie mam.

W ogole denerwuje mnie to, ze ludzie reaguja raczej negatywnie na wczesne macierzynstwo. Nie akceptuja tego i z gory zakladaja, ze to wpadka.

W czwartek bylam na uczelni i podeszla do mnie znajoma. Pierwszy raz mnie widziala w ciazy. I z tekstem: "bardzo sie zmartwiliscie jak dowiedzieliscie sie o ciazy?" na co jej powiedzialam: to nie wpadka, staralismy sie o to dziecko swiadomie.
Jej mina - niezastapiona
podsumowala: mhmm fajnie, fajnie... ja za 10lat moze sie zdecyduje.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 15:51   #4683
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Bahamandia widocznie jestes typem pustelnika, badz samotnosc ci nie przeszkadza, bo ja sie nie nadaje na wieczne siedzenie w domu bez znajomych, na szczescie mam 2 przyjaciolki od serca(jedna jest chrzestna Oliwii a 2 chyba bedzie Amelki, nie wiemy dokladnie jeszcze) i dwie bliskie kolezanki takze nie jest zle.

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

goldika na mnie ludzie teraz patrza niektorzy STRRRRRRASZNIE, pcha wozek z malym dzieckiem i juz brzuchem, tak sobie mysla....
w dupie to mam!

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

a wiecie co...
mam maly dylemat, jutro tezeta mama ma urodziny i jego siostra chce zrobic dla niej skladkowy prezent z nami.
Nie widzialabym problemu, tylko ze do mnie na urodziny z jego strony nikt nie przyszedl a byly miesiac temu....
zadzwonila tesciowa z zyczeniami wiec podziekowalam i wsio.
Tu nie chodzi tylko o to ze ja bede nadskakiwac, srac prezentami i w ogole a oni mnie traktuja jak powietrzeMIESZK A 2 ulice dalej, mogla na to ciasto na pol godzinki wejsc prawda?? co myslicie?moze juz wymyslam?
A.Camus
Stary 2011-10-10, 15:52   #4684
goldika
Zakorzenienie

na mnie tez sie gapia szczegolnie na uczelni. Ale odpowiadam im radosnym usmiechem

Ok ja zmykam do ginka. Prosze o kciuki zeby maly mial sie jak najlepiej i zebym zawalu nie dostala jak wejde na wage
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 15:52   #4685
milagrosa
Raczkowanie

szkoda nerwów na takich ludzi

nasza kochana córeczka- ur 16.11.2011
milagrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 15:59   #4686
sozaa
Rozeznanie

Goldika, może warto się zastanowic czy to przyjaciółki? Moim zdaniem są zazdrosne i niedojrzałe.
Moje przyjaciółki i koleżanki wykazuja wielka troske o mnie i moja dzidzie. jak organizuja gdzies spotkanie, to tylko w miejscu przyjaznym kobietom w ciąży. Caly czas dopytują, czy czegoś mi potrzeba czy w czymś pomóc. I pytaja, czy jak juz bedzie dzidzia to czy pozwolę im od czasu do czasu na zajmowanie się nią One same chcą miec dzieci, ale albo nie mają jeszcze na tyle odwgi (instynktu), albo nie mają TZ-ow.
No i w związku z tym, że moje dziecię bedzie pierwsze w naszym kręgu znajomych, nikt nie ukrywa, że będzie mega rozpieszczone i pewnie przez to trochę zepsute

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Jesli chodzi o wczesne macierzyństwo, to ja uważam , że jest jak najbardziej OK. Wyobraź sobie twoje koleżanki w wieku 30 lat, będą sie bały, że nie zajdą, a jak już zajdą, że będą komplikacje, no i co z praca/ karierą, a później jeszcze wychowanie. A Ty w tym czasie bedziesz juz miała prawie odchowane dziecko, bedziesz rzokrecala swoja kariere itp.

Jak teraz patrze na koleżanki, ktore wczesnie zostały mamami (niestety przez wpadki) to im trochę zazdroszczę, sa w moim wieku, a już mają duże dzieci, które mogą same zostawić w domu i iść sobie na spotkanie z koleżankami, do kosmetyczki, realizować sie na uczelni, w pracy itp.

Ja się zasanawiam, czy krótko po pierwszym dziecku nie zacząć starań o drugą dzidzie i już , nie wychodzic z pieluch.

darussia, a najgorzej bedzie jak sie dołozysz, a Twoja bratowa powie, że prezent dla mamusi od niej, a o Twojej częśći nawet nie wspomni.... niestety znam takie przypadki.

Kup tesciowej kwiatka i bombonierę, żeby nie wyjść na chama i prostaka i tyle. Niech zrozumie, że tylko na tyle zasłużyła a może nawet na to nie zasłużyła...
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 16:01   #4687
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
goldika na mnie ludzie teraz patrza niektorzy STRRRRRRASZNIE, pcha wozek z malym dzieckiem i juz brzuchem, tak sobie mysla....
w dupie to mam!a wiecie co...
mam maly dylemat, jutro tezeta mama ma urodziny i jego siostra chce zrobic dla niej skladkowy prezent z nami.
Nie widzialabym problemu, tylko ze do mnie na urodziny z jego strony nikt nie przyszedl a byly miesiac temu....
zadzwonila tesciowa z zyczeniami wiec podziekowalam i wsio.
Tu nie chodzi tylko o to ze ja bede nadskakiwac, srac prezentami i w ogole a oni mnie traktuja jak powietrzeMIESZK A 2 ulice dalej, mogla na to ciasto na pol godzinki wejsc prawda?? co myslicie?moze juz wymyslam?
Na mnie tez sie patrza dziwnie. Mlody wyglad + wozek + brzuch = PATOLOGIA JAKAS.... juz przywyklam do tego

A co do tesciowej - jesli ona nie byla w stanie sie nawet pofatygowac do ciebie na kawe, to ty tymbardziej nie masz wobec niej zadnych zobowiazan!
Ja bym nie kupowala nic.
Stary 2011-10-10, 16:05   #4688
kami5
Raczkowanie

Hej

Darusia też uważam że lepiej się nie dokładać; kup jakiś kwiatek i tyle.

Co do bdania o siebie to dziś widziałam babkę z tak strasznie popękanymi piętami, że aż mnie na wymioty wzięło. Wyglądało to ja strasznie wysuszona ziemia. Okropność.
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 16:05   #4689
tuszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Dziewczyny ratujcie ale mam schize... pewnie mnie wysmiejecie ale nie wiem co zrobic
gin bedzie mi dzis wymaz pobieral... i teraz nie wiem jak sie rozebrac wiem, ze leginsy i gatki ale co ze skarpetkami?
glupio bede wygladac gola w skarpetkach ale jak je zdejme to moze uznac ze rozebralam sie jak do seksu a nie badania
U mojego gin. też są te jednorazowe klapki i 'spódniczka' do założenia. Straszne marnotrawstwo, bo zakłada się to na 10 min, no ale cóż. A co do skarpetek... to gin. chyba nie interesują moje nogi, a to co pomiędzy nimi, więc niech tam się patrzy a nie na boki

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
one sa jakies schizofreniczne... fakt, ze maja po 22lata dopiero ale odnosze wrazenie, ze zamiast sie rozwijac to sie cofaja. Wydaje mi sie, ze boja sie ze "straca" mnie? druga z kolei ciagle mi mowi, ze po porodzie to na pewno zrobie sie zaniedbana, brzydka, nie bedzie mi sie chcialo pomalowac.
A ta co dzis mnie wkurzyla to w zaleznosci jaki ma nastroj to gada jak to bardzo chcialaby miec juz dziecko, a 2dni pozniej twierdzi, ze macierzynstwo w wieku 22lat to marnowanie sobie zycia... potem znowu chce miec dziecko i tak w kolko.
Chyba bede musiala zweryfikowac te moje znajomosci
Goldika, większość moich koleżanek ma 22-24 lata i mają różne podejście. Tak jak już kiedyś pisałam, że czuje jakby się ode mnie odsunęły, a ja jednocześnie ich potrzebuje, bo jak powszechnie wiadomo na tż'ta nie mogę liczyć. . Dzisiaj wieczorem jadę do jednej, która ma podobną sytuacje życiową do mojej, tzn. ma starszego faceta, z którym mieszka. Więc w wielu różnych kwestiach się zgadzamy. Tylko jej mężczyzna nie jest egoistą

Darusia, z tego co pamiętam, to nie przepadasz za teściową. Ja na urodziny/imieniny teściów chodziłam, ale na swoje nigdy ich nie zapraszałam, może dlatego, że nie urządzam imprez rodzinnych, a jedynie dla znajomych.

Właśnie piorę kocyki dla Maluszka! Lalalalallalla
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 16:05   #4690
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Nie, nie jestem typem pustelnika wręcz przeciwnie
Tylkouważam, że znajomych można mieć wszędzie gdzie się pojawisz, więc nie ma co rozpaczasz.
Utrzymuję bardzo dobre relację z moją rodziną, kuzynami, braćmi itp.
Chodziliśmy razem na imprezy, z kuzynkami śmigamy na zakupy.
A takie znajme to mam w formie sąsiadek

U Drzyzki jest temat o nieletnich prostytutkach z Kambodży
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 16:08   #4691
kami5
Raczkowanie

Mój maluszek tak się rozpycha, że chciałabym już urodzić. Jestem tym zmęczona. Pcha się z obu stron jednocześnie i tak całymi dniami i nocami; przerwy miewa rzadko
Stary 2011-10-10, 16:13   #4692
sozaa
Rozeznanie

moje dziecko tez ostatnio jakoś się rozpych. Co gorsza, czułam, że przez ostatnie 10 dni było główka w dół, a teraz jestem pewna, że znów leży w miednicowo.

Znów na wizycie usłysze, żęby nastawić się na cc. Ginka mi powiedziała, że jak dziecko tak często leży miednicowo, to duuuuże szanse na to, że jednak bedzie cesarka, nawet jesli raz na jakis czas obraca się główka w dół.

Ok, szykuje sie do domciu. Upiekę może tego 3-bitaz z przepisu Gggory, musmy sie z mama przygotować, bo mamy przeczucia, że po ogrzebie babci większośc rodziny sie do nas zjedzie.

W sumie, znając moja kuzynke i jej "dobre serce" nie zdziwiłabym się, jakby sie okazało, że babci, ktora jej zostawiła dom, nie wyprawi stypy
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 16:17   #4693
owieczka86
Zadomowienie

Ja też mam bardzo mało koleżanek. Dziewczyny z którymi utrzymuje kontakt jest może ze 3-4. Ale wiem że jak urodze to nasz kontakt się troszkę urwie bo maluszkowi będę poświęcać swój czas Moje koleżanki nie mają dzieci i jeszcze nie mają mężów(tylko chłopkow lub narzeczonych) więc napewno będziemy spotykać się troszke mniej.

RWT dziś nie oglądam,wiem o czym ma być i to chyba nie an moje nerwy jest...

Edytowane przez owieczka86
Czas edycji: 2011-10-10 o 16:18
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 16:20   #4694
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Maluszki się rozpychają, bo już są coraz większe

Mnie np pod koniec dnia, strasznie, aż piecze z bólu miejsce między żebrami i prawa str żeber ... okropnie.
Stary 2011-10-10, 16:24   #4695
owieczka86
Zadomowienie

Moj maluszek też szaleje w brzuszku rozpycha się na wszystkie strony, aż mi się dziwne kształty na brzuchy robią ale mnie to jakoś nie boli, i lubię jek Filipek się tak wierci

Ooo pokarze Wam mój brzuszek no i niestety rozstępy tworzące się z tylu też widać

zdjęcia z dziś - 36tydzień 3dzień
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S5003894.jpg (55,3 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S5003897.jpg (62,5 KB, 41 załadowań)

Edytowane przez owieczka86
Czas edycji: 2011-10-10 o 16:35
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 16:41   #4696
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mialam nie ogladac ale ogladam, tragedia jak dla mnie, Boze co tam sie dzieje!!!!!!!!
juz sie raz poryczalam............... ...

Chyba tak zrobie kupie kwiatka i tz pojdziemy...bombonierka jej nie potrzebna
A.Camus
Stary 2011-10-10, 16:53   #4697
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Napisane przez Jagooda_ Pokaż wiadomość
Witam
Dziewczyny przypominam - dziś są w promocji rajstopki niemowlęce w Biedronce.
oglądałam je dzisiaj, wydaja się bardzo dobrej jakości
Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Info: W biedronce będą chusteczki huggis 3x64szt za 9,99zł
właśnie tez miałam o tym napisać, kupiłam paczkę

Cytat:
Napisane przez __Fallen Angel__ Pokaż wiadomość
czy w ciąży mogę pic herbatę pokrzywy? chciałam wzmocnić włosy no ale nie wiem czy moge pić napar z pokrzywy
czytałam o pokrzywie i można, sama piję na obrzęki i ma bardzo dużo żelaza, wiec jest zalecana

ależ mam lenia....
byłam na spacerze zahaczając o biedronkę, wróciłam i padłam. Mała też się rozpycha, niestety dość boleśnie.

w sobotę kupiliśmy wózek - cały czarny, środek ma tylko biały w czarne paseczki. Śmieje się że będzie mała metalówa.
Aniu jak byś mogła wpisać mi wózek Jedo Fyn 4DS. Kupiliśmy tez łóżeczko i materacyk, zestaw startowy butelek z aventu w promocji i kilka rzeczy do torby.
Jeszcze pościel do kupienia, kosmetyki i apteczne rzeczy.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 17:03   #4698
basiula19
Zadomowienie

Witam wszystkie

my po wizycie wszystko dobrze a mój skarbuś waży 2700 g

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 17:06   #4699
ania21_21
Zadomowienie

mszpilka już dopisałam

Dziewczyny jeśli jeszcze chcecie żebym wprowadziła poprawki w liście piszcie
Stary 2011-10-10, 17:24   #4700
ela3010
Zadomowienie

Basiula to gratuluje udanej wizyty, bardzo duży Twój maluszek

Glam jakoś ostatnio się nie odzywa, mam nadzieję że u niej i maluchów wszystko ok.

Ja jakaś nie do życia dziś, wiadomo czemu, ale mój promyczek wrócił do domku z przedszkola, opowiada mi wrażenia, od razu raźniej mi.
Bierzemy się właśnie za układanie puzzli ze scoobydoo.

Trzymajcie się mamuśki kochane, może i ja skoczę do Biedry, te buty mnie zainteresowały, tylko mi trzeba rozmiar 41 więc nie wiem czy takie mają dla mnie.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 17:27   #4701
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość

Aaaa... pytanie do osób posiadających x landera. Jak wygląda wasza moskitiera? i jak ją się montuje? Bo ja mam jakiś taki mały kawałek siatki z zamkiem (?) i nie mam pojecia jak to do wózka przymocować :/
U nas tez tak, ja sie przypina tylko do tej czesci budki ktora oslania dzidzie.

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
moja babcia śmigała na obcasach w ciąży i odradzała bo lekarz jej powiedział, ze to od obcasów ma teraz mega żylaki
Ja jestem antyobcasowa, bo moja mama ma ogromne problemy z zylakami i rzadko chodze na wysokich, ale moja tesciowa to nawet kapcie ma na 8 cm obcasach i ona mowi, ze cala ciaze tez chodzila i nic jej sie nei stalo.

goldika jak jest chlodno to skarpety jak najbardziej na miejscu, ja zazwyczaj ide sukience wiec z rajstopami nie mam tego problemu.

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
rany, jeszcze godzina w pracy. Dzis nie mam absolutnie NIC do robienia. Jest już dziewczyna na moje zastępstwo i robi wszystko to co ja wczesniej, czasami jej tylko w czyms pomagam, ale juz coraz mniej, bo ona juz dużo wie. Dostala tylko jeszcze jeden duzy projekt do skończenia i miałam ja przeszkolić, ale rojektu skończyć nie mogę, bo cały czas się w systemie cos psuje, a dzis cały serwer na którtm jest ten system padł i siedzę i przeglądam internet, ale ile można? Książke mogłabym sobie poczytać, no ale bez przesady, jakby to wyglądało....
Ja mialam troszke podobna sytuacje, tzn dzieczyna na moje miejsce juz zupelnie mogla je zajac, choc i tak mialam cos do roboty. Ale bylo to takie dziwne czasem, ze trzeba bylo sie umawiac co kto robi, zeby nie robic 2 razy tego samego. To samo co ja robila jeszcze jedna dziewczyna, wiec bylo nas 3. No i wiadomo, kazdy ma swoje metody, sposoby itd. Z tego powodu bylo mi latwiej pojsc na zwolnienie.

Ja troszke odpoczywam po weekendzie, kumpele suknie mierzyly, fajnie tak, choc wiadomo wybor mega trudny. W ogole TZ mi poszedl na diete, i teraz sama musze zjadac wszystko co zrobie, a ja lubie gotowac i piec. I nie lubie jesc kilka dni pod rzad tego samego. Dzis zrobilam placuszki z dyni i sera koziego, a wczoraj zupe z pieczonej dyni. Pychotka

aniu ja poprosze o zmiane wozka na x-landera xq. Dzieki
A co do malutkiej to moze czekala po prostu na 12.10.2011, fajna data w sumie

trzymam kciuki dalia dzidzia niech sobie jeszcze posiedzi w brzuchu

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

basiula no to juz prawie mozesz rodzic, ale szok, ze to juz tuz tuz
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 17:33   #4702
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Chyba tak zrobie kupie kwiatka i tz pojdziemy...bombonierka jej nie potrzebna
Kup jej bombonierke- od slodyczy bedzie gruba

U mnie w biedrze juz nie ma tego proszku w promocji ( urok malych miast)
Stary 2011-10-10, 17:38   #4703
nikaa2
Wtajemniczenie

OlusiaS
nie przepracowauj się, tyle dzisiaj zrobiłaś co ja przez tydzień

wyszłam jeszcze raz z d omu i kupiłam w bierdonce rajstopki biało-beżowe/brązowe ze słoniem b.łądne nie chwaląc się bo idę do kuzynki w odwiedziny niedługo- oczywiście rajty dla jej rocznego potomka a nei dla niej , dla swojego dzidziola nie kupiłam , bo ma z Lidla 3 pary ale cieńsze, te akurat takie zimowe są

byłam też w carrefurze, no więc te Pampersy premium care są od rozmiaru 3, były 4 i 5... no więc od 6kg się dopiero zaczynają- no to sobie darujemy, nie?
ale na wage kupiłam sobie ręcznik do szpitala za 12zł prawie jak kąpielowy koloru morskiego i suchary z rodzynkami

tymczasem lece odgrzaĆ gołąbki

buziaki
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 17:43   #4704
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ggora juz jest hahaha
A.Camus
Stary 2011-10-10, 17:45   #4705
kami5
Raczkowanie

Ja to bym zjadła coś dobrego; ugotowałam rosół ale jakoś nie mam ochoty. Może na kolację skuszę się białą kiełbasą z cebulką. Ciekawa jestem czy moja córcia zje czy pogaedzi tym Coś jednak przydałoby się zjeść, tylko co?
Stary 2011-10-10, 17:47   #4706
nikaa2
Wtajemniczenie

a dla rocznego dziecka rajtki 80-86 będą dobre czy za małe?
p.s. wcześnie się pytam, wiem

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Kup jej bombonierke- od slodyczy bedzie gruba

U mnie w biedrze juz nie ma tego proszku w promocji ( urok malych miast)
buhahahahahhahahhahahahha a

p.s. lovelkę mogę ci kupiĆ i wysłąĆ, ale nei wiem czy to się opłaca
Stary 2011-10-10, 17:52   #4707
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Ela
W ofercie są do rozm 41 z tym, że trzeba mierzyć.
Ja noszę skromną 40tkę, ale te z Lidla czarne są małe jak dla mnie, nie wiem co z nimi zrobię a beżowe te jakby z wełny idealne.
Rozmiar rozmiarowi nie równy
Niestety, jak chcę jechać do głupiej Biedry muszę prosić teściową a strasznie tego nie lubię więc może się zbiorę z nią 13.10. jak będą wchodzić te butki no i jak jeszcze będą kupię chusteczki, a co
Stary 2011-10-10, 17:56   #4708
ania21_21
Zadomowienie

Aniolina już zmieniłam

Darusia
już miałam dawno cię poprosić i cały czas zapominam. Mogłabyś podać nazwę twojego wózka bo ja mam jeszcze x-landera.

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-10-10 o 17:58
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 18:25   #4709
nikaa2
Wtajemniczenie

mam chyba jakiegoś zajoba na punkcie promocji

przeglądam właśnie gazetkę Realowską i tam te Pampersy Premium Care są za 39,95 i tam są Newborn i Mini- także coś dla nas
ciekawe jak długo 1 czyli Newborn'y się stosuje? bo wiem, że po 10sztuk dziennie się zużywa...
Stary 2011-10-10, 18:29   #4710
oolong
Zakorzenienie

kurcze, ile do nadrobienia
Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
hehe ja miałam do tej pory zazwyczaj podkolanówki i sama swojego widoku w podkolanówkach samych nie znoszę, więc ściągałam

oolong gdzie jesteś? mam pytanie, bo nie pamiętam jakie polecałaś staniki do karmienia, a zdanie co do pewnego stanika miałyśmy podobne. Muszę się zaopatrzyć w jakies 2 pary, bo jeden już mam.
Acha nie wiem, czy potrzebuecie takich recenzji, ale macie :P :
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...cyjne,,ga.html
słuchaj, ja mam z poprzedniej ciąży 2 HotMilki, a teraz dokupiłam jeszcze jeden Panache
kupowałam na All za koło 100zl sztuka, bo normalnie one są droższe o połowę, jeśli nie 2x
Hotmilki radze kupować dość ścisłe w obwodzie, bo się luzują (a może to kwestia spadku obwodu po ciąży i w czasie poporodowego spadku wagi, nie wiem)

na pewno dobre sa też Freya Dotty i jeszcze jakiś - siostra miała, ale one chodzą po ok 200zl za sztukę, uznałam, że tyle za stanik nie dam

na pewno nie polecam Freya Rosalie - zwykły bawełniak, zafarbował nieodwracalnie od prześcieradła synka, ma bardzo mało rozciągliwy obwód, a po pewnym czasie haftki w nim sie połamały
i Alles Mama - ten mierzyłam tylko w sklepie i nie trzymał piersi

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Goldika rozbawiłaś mnie tymi skarpeciuchami, ja tam w skarpetkach śmigam, w sumie seks też można w slarpetkach.
..
ja tez zawsze w skarpetkach, nawet latem nosiłam ze sobą w torebce i zakładałam przed badaniem
jakoś lepiej się czułam w skarpetkach, bo nie chciałam, by np gin oglądał moje brudne nogi (jak się chodzi w sandałach, to nawet po 20min spacerku do gina potrafią się zabrudzić) albo musiał je wąchać

najczęściej noszę białe sportowe bawełniane skarpetki-stopki, chyba nie wygląda to głupio

Cytat:

Wiecie co, ja wiem ze nie powinnam moze tak mowic, alee.......
zawsze jak chodze do przyjaciolki ktora karmi piersia to po prostu ODECHCIEWA mi sie karmienia cyckiem.
Mala karmi przez kapturki, zanim ona załapie ( 4 miesiace 8 pazdziernika miala, czy 9) to strasznie placze , w ogole czesto placze co chwilka, jest ze tak powiem NIE ODKLADALNA, ona ja tylko nosi i tak jak tam ide to po porstu sie modle oby moje takie nie bylo!!!!
Oliwia nie byla uczona noszenia i teraz mam zamiar robic tak samo, bo w przeciwnym wypakdu po prostu nie dam sobie rady z 2 sama jak jedno non stop na rekach by musialo byc....
jakos tak dziwnie tam u niej jest....
poza tym ostatnio jak bylam to jadla kielbase z grilla plkus smazone frytki to chyba cos nie halo;/
ale przecież już wcześniej pisałaś, że na bank nie będziesz karmiła piersią?
coś się zmieniło? zastanawiasz się jednak?
dzieciaki są różne, ja nie miałam żadnych problemów z karmieniem piersią, mały od razu załapał, inna sprawa że potrafił "wisieć" na piersi po pól godziny i chcieć znów jeść za pół godziny
ja lubiłam karmienie piersią, karmiłam na leżąco, odpoczywaliśmy więc obydwoje, często przysypialiśmy...

Edytowane przez oolong
Czas edycji: 2011-10-10 o 18:30
oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości