|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
ja mam jedna taka w moim wieku , ze jak bylam w ciazy z Oliwia ona caly czas mowila ze ona to by usunela na bank, tylko aborcja i tak dalej....zreszta juz kiedys wam o niej pisalam.
Teraz beda RWT ale jesli ktos ma SLABE NERWY -NIE OGLADAJCIE!
|
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
no to witaj w klubie... tez takie mam.
W ogole denerwuje mnie to, ze ludzie reaguja raczej negatywnie na wczesne macierzynstwo. Nie akceptuja tego i z gory zakladaja, ze to wpadka. W czwartek bylam na uczelni i podeszla do mnie znajoma. Pierwszy raz mnie widziala w ciazy. I z tekstem: "bardzo sie zmartwiliscie jak dowiedzieliscie sie o ciazy?" na co jej powiedzialam: to nie wpadka, staralismy sie o to dziecko swiadomie. Jej mina - niezastapiona ![]() podsumowala: mhmm fajnie, fajnie... ja za 10lat moze sie zdecyduje. |
|
|
|
#4683 |
|
Zakorzenienie
|
Bahamandia widocznie jestes typem pustelnika, badz samotnosc ci nie przeszkadza, bo ja sie nie nadaje na wieczne siedzenie w domu bez znajomych, na szczescie mam 2 przyjaciolki od serca(jedna jest chrzestna Oliwii a 2 chyba bedzie Amelki, nie wiemy dokladnie jeszcze) i dwie bliskie kolezanki takze nie jest zle.
---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- goldika na mnie ludzie teraz patrza niektorzy STRRRRRRASZNIE, pcha wozek z malym dzieckiem i juz brzuchem, tak sobie mysla.... w dupie to mam! ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- a wiecie co... mam maly dylemat, jutro tezeta mama ma urodziny i jego siostra chce zrobic dla niej skladkowy prezent z nami. Nie widzialabym problemu, tylko ze do mnie na urodziny z jego strony nikt nie przyszedl a byly miesiac temu.... zadzwonila tesciowa z zyczeniami wiec podziekowalam i wsio. Tu nie chodzi tylko o to ze ja bede nadskakiwac, srac prezentami i w ogole a oni mnie traktuja jak powietrze MIESZK A 2 ulice dalej, mogla na to ciasto na pol godzinki wejsc prawda?? co myslicie?moze juz wymyslam?
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
na mnie tez sie gapia szczegolnie na uczelni. Ale odpowiadam im radosnym usmiechem
![]() Ok ja zmykam do ginka. Prosze o kciuki |
|
|
|
#4685 |
|
Raczkowanie
|
szkoda nerwów na takich ludzi
|
#4686 |
|
Rozeznanie
|
Goldika, może warto się zastanowic czy to przyjaciółki? Moim zdaniem są zazdrosne i niedojrzałe.
Moje przyjaciółki i koleżanki wykazuja wielka troske o mnie i moja dzidzie. jak organizuja gdzies spotkanie, to tylko w miejscu przyjaznym kobietom w ciąży. Caly czas dopytują, czy czegoś mi potrzeba czy w czymś pomóc. I pytaja, czy jak juz bedzie dzidzia to czy pozwolę im od czasu do czasu na zajmowanie się nią One same chcą miec dzieci, ale albo nie mają jeszcze na tyle odwgi (instynktu), albo nie mają TZ-ow.No i w związku z tym, że moje dziecię bedzie pierwsze w naszym kręgu znajomych, nikt nie ukrywa, że będzie mega rozpieszczone i pewnie przez to trochę zepsute ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Jesli chodzi o wczesne macierzyństwo, to ja uważam , że jest jak najbardziej OK. Wyobraź sobie twoje koleżanki w wieku 30 lat, będą sie bały, że nie zajdą, a jak już zajdą, że będą komplikacje, no i co z praca/ karierą, a później jeszcze wychowanie. A Ty w tym czasie bedziesz juz miała prawie odchowane dziecko, bedziesz rzokrecala swoja kariere itp. Jak teraz patrze na koleżanki, ktore wczesnie zostały mamami (niestety przez wpadki) to im trochę zazdroszczę, sa w moim wieku, a już mają duże dzieci, które mogą same zostawić w domu i iść sobie na spotkanie z koleżankami, do kosmetyczki, realizować sie na uczelni, w pracy itp. Ja się zasanawiam, czy krótko po pierwszym dziecku nie zacząć starań o drugą dzidzie i już , nie wychodzic z pieluch. darussia, a najgorzej bedzie jak sie dołozysz, a Twoja bratowa powie, że prezent dla mamusi od niej, a o Twojej częśći nawet nie wspomni.... niestety znam takie przypadki. Kup tesciowej kwiatka i bombonierę, żeby nie wyjść na chama i prostaka i tyle. Niech zrozumie, że tylko na tyle zasłużyła a może nawet na to nie zasłużyła...
|
|
|
|
#4687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do tesciowej - jesli ona nie byla w stanie sie nawet pofatygowac do ciebie na kawe, to ty tymbardziej nie masz wobec niej zadnych zobowiazan! Ja bym nie kupowala nic.
|
|
#4688 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Darusia też uważam że lepiej się nie dokładać; kup jakiś kwiatek i tyle. Co do bdania o siebie to dziś widziałam babkę z tak strasznie popękanymi piętami, że aż mnie na wymioty wzięło . Wyglądało to ja strasznie wysuszona ziemia. Okropność.
|
|
|
|
#4689 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Darusia, z tego co pamiętam, to nie przepadasz za teściową. Ja na urodziny/imieniny teściów chodziłam, ale na swoje nigdy ich nie zapraszałam, może dlatego, że nie urządzam imprez rodzinnych, a jedynie dla znajomych. Właśnie piorę kocyki dla Maluszka! Lalalalallalla |
||
|
|
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, nie jestem typem pustelnika wręcz przeciwnie
![]() Tylkouważam, że znajomych można mieć wszędzie gdzie się pojawisz, więc nie ma co rozpaczasz. Utrzymuję bardzo dobre relację z moją rodziną, kuzynami, braćmi itp. Chodziliśmy razem na imprezy, z kuzynkami śmigamy na zakupy. A takie znajme to mam w formie sąsiadek ![]() U Drzyzki jest temat o nieletnich prostytutkach z Kambodży
|
|
|
|
#4691 |
|
Raczkowanie
|
Mój maluszek tak się rozpycha, że chciałabym już urodzić. Jestem tym zmęczona. Pcha się z obu stron jednocześnie i tak całymi dniami i nocami; przerwy miewa rzadko
|
|
|
|
#4692 |
|
Rozeznanie
|
moje dziecko tez ostatnio jakoś się rozpych. Co gorsza, czułam, że przez ostatnie 10 dni było główka w dół, a teraz jestem pewna, że znów leży w miednicowo.
Znów na wizycie usłysze, żęby nastawić się na cc. Ginka mi powiedziała, że jak dziecko tak często leży miednicowo, to duuuuże szanse na to, że jednak bedzie cesarka, nawet jesli raz na jakis czas obraca się główka w dół. Ok, szykuje sie do domciu. Upiekę może tego 3-bitaz z przepisu Gggory, musmy sie z mama przygotować, bo mamy przeczucia, że po ogrzebie babci większośc rodziny sie do nas zjedzie. W sumie, znając moja kuzynke i jej "dobre serce" nie zdziwiłabym się, jakby sie okazało, że babci, ktora jej zostawiła dom, nie wyprawi stypy |
|
|
|
#4693 |
|
Zadomowienie
|
Ja też mam bardzo mało koleżanek. Dziewczyny z którymi utrzymuje kontakt jest może ze 3-4. Ale wiem że jak urodze to nasz kontakt się troszkę urwie bo maluszkowi będę poświęcać swój czas
Moje koleżanki nie mają dzieci i jeszcze nie mają mężów(tylko chłopkow lub narzeczonych) więc napewno będziemy spotykać się troszke mniej.RWT dziś nie oglądam,wiem o czym ma być i to chyba nie an moje nerwy jest...
05.09.2009 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090905040520.png My love,my life... http://www.suwaczki.com/tickers/dxomanlird6dwqqi.png Edytowane przez owieczka86 Czas edycji: 2011-10-10 o 16:18 |
|
|
|
#4694 |
|
Zakorzenienie
|
Maluszki się rozpychają, bo już są coraz większe
![]() Mnie np pod koniec dnia, strasznie, aż piecze z bólu miejsce między żebrami i prawa str żeber ... okropnie.
|
|
|
|
#4695 |
|
Zadomowienie
|
Moj maluszek też szaleje w brzuszku
rozpycha się na wszystkie strony, aż mi się dziwne kształty na brzuchy robią ale mnie to jakoś nie boli, i lubię jek Filipek się tak wierci Ooo pokarze Wam mój brzuszek no i niestety rozstępy tworzące się z tylu też widać zdjęcia z dziś - 36tydzień 3dzień
05.09.2009 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090905040520.png My love,my life... http://www.suwaczki.com/tickers/dxomanlird6dwqqi.png Edytowane przez owieczka86 Czas edycji: 2011-10-10 o 16:35 |
|
|
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
mialam nie ogladac ale ogladam, tragedia jak dla mnie, Boze co tam sie dzieje!!!!!!!!
juz sie raz poryczalam............... ... Chyba tak zrobie kupie kwiatka i tz pojdziemy...bombonierka jej nie potrzebna
|
|
#4697 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
właśnie tez miałam o tym napisać, kupiłam paczkę Cytat:
ależ mam lenia.... byłam na spacerze zahaczając o biedronkę, wróciłam i padłam. Mała też się rozpycha, niestety dość boleśnie. w sobotę kupiliśmy wózek - cały czarny, środek ma tylko biały w czarne paseczki. Śmieje się że będzie mała metalówa. Aniu jak byś mogła wpisać mi wózek Jedo Fyn 4DS. Kupiliśmy tez łóżeczko i materacyk, zestaw startowy butelek z aventu w promocji i kilka rzeczy do torby. Jeszcze pościel do kupienia, kosmetyki i apteczne rzeczy. |
||
|
|
|
#4698 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie
![]() my po wizycie wszystko dobrze a mój skarbuś waży 2700 g
|
#4699 |
|
Zadomowienie
|
mszpilka już dopisałam
![]() Dziewczyny jeśli jeszcze chcecie żebym wprowadziła poprawki w liście piszcie
|
|
|
|
#4700 |
|
Zadomowienie
|
Basiula to gratuluje udanej wizyty, bardzo duży Twój maluszek
Glam jakoś ostatnio się nie odzywa, mam nadzieję że u niej i maluchów wszystko ok . Ja jakaś nie do życia dziś, wiadomo czemu , ale mój promyczek wrócił do domku z przedszkola, opowiada mi wrażenia, od razu raźniej mi.Bierzemy się właśnie za układanie puzzli ze scoobydoo .Trzymajcie się mamuśki kochane, może i ja skoczę do Biedry, te buty mnie zainteresowały, tylko mi trzeba rozmiar 41 więc nie wiem czy takie mają dla mnie .
|
|
|
|
#4701 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
goldika jak jest chlodno to skarpety jak najbardziej na miejscu, ja zazwyczaj ide sukience wiec z rajstopami nie mam tego problemu. Cytat:
Ja troszke odpoczywam po weekendzie, kumpele suknie mierzyly, fajnie tak, choc wiadomo wybor mega trudny. W ogole TZ mi poszedl na diete, i teraz sama musze zjadac wszystko co zrobie, a ja lubie gotowac i piec. I nie lubie jesc kilka dni pod rzad tego samego. Dzis zrobilam placuszki z dyni i sera koziego, a wczoraj zupe z pieczonej dyni. Pychotka aniu ja poprosze o zmiane wozka na x-landera xq. Dzieki A co do malutkiej to moze czekala po prostu na 12.10.2011, fajna data w sumie ![]() trzymam kciuki dalia dzidzia niech sobie jeszcze posiedzi w brzuchu ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- basiula no to juz prawie mozesz rodzic, ale szok, ze to juz tuz tuz |
|||
|
|
|
#4702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie w biedrze juz nie ma tego proszku w promocji ( urok malych miast)
|
|
#4703 |
|
Wtajemniczenie
|
OlusiaS
nie przepracowauj się, tyle dzisiaj zrobiłaś co ja przez tydzień ![]() wyszłam jeszcze raz z d omu i kupiłam w bierdonce rajstopki biało-beżowe/brązowe ze słoniem b.łądne nie chwaląc się bo idę do kuzynki w odwiedziny niedługo- oczywiście rajty dla jej rocznego potomka a nei dla niej , dla swojego dzidziola nie kupiłam , bo ma z Lidla 3 parybyłam też w carrefurze, no więc te Pampersy premium care są od rozmiaru 3, były 4 i 5... no więc od 6kg się dopiero zaczynają- no to sobie darujemy, nie? ![]() ale na wage kupiłam sobie ręcznik do szpitala za 12zł prawie jak kąpielowy koloru morskiego i suchary z rodzynkami ![]() tymczasem lece odgrzaĆ gołąbki buziaki |
|
|
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
ggora juz jest
hahaha
|
|
#4705 |
|
Raczkowanie
|
Ja to bym zjadła coś dobrego; ugotowałam rosół ale jakoś nie mam ochoty. Może na kolację skuszę się białą kiełbasą z cebulką. Ciekawa jestem czy moja córcia zje czy pogaedzi tym
Coś jednak przydałoby się zjeść, tylko co?
|
|
|
|
#4706 | |
|
Wtajemniczenie
|
a dla rocznego dziecka rajtki 80-86 będą dobre czy za małe?
![]() p.s. wcześnie się pytam, wiem ![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
p.s. lovelkę mogę ci kupiĆ i wysłąĆ, ale nei wiem czy to się opłaca
|
|
|
|
|
#4707 |
|
Zakorzenienie
|
Ela
W ofercie są do rozm 41 z tym, że trzeba mierzyć. Ja noszę skromną 40tkę, ale te z Lidla czarne są małe jak dla mnie, nie wiem co z nimi zrobię a beżowe te jakby z wełny idealne. Rozmiar rozmiarowi nie równy ![]() Niestety, jak chcę jechać do głupiej Biedry muszę prosić teściową a strasznie tego nie lubię więc może się zbiorę z nią 13.10. jak będą wchodzić te butki no i jak jeszcze będą kupię chusteczki, a co |
|
|
|
#4708 |
|
Zadomowienie
|
Aniolina już zmieniłam
![]() Darusia już miałam dawno cię poprosić i cały czas zapominam. Mogłabyś podać nazwę twojego wózka bo ja mam jeszcze x-landera. Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-10-10 o 17:58 |
|
|
|
#4709 |
|
Wtajemniczenie
|
mam chyba jakiegoś zajoba
na punkcie promocjiprzeglądam właśnie gazetkę Realowską i tam te Pampersy Premium Care są za 39,95 i tam są Newborn i Mini- także coś dla nas ciekawe jak długo 1 czyli Newborn'y się stosuje? bo wiem, że po 10sztuk dziennie się zużywa...
|
|
|
|
#4710 | |||
|
Zakorzenienie
|
kurcze, ile do nadrobienia
Cytat:
kupowałam na All za koło 100zl sztuka, bo normalnie one są droższe o połowę, jeśli nie 2x Hotmilki radze kupować dość ścisłe w obwodzie, bo się luzują (a może to kwestia spadku obwodu po ciąży i w czasie poporodowego spadku wagi, nie wiem) na pewno dobre sa też Freya Dotty i jeszcze jakiś - siostra miała, ale one chodzą po ok 200zl za sztukę, uznałam, że tyle za stanik nie dam na pewno nie polecam Freya Rosalie - zwykły bawełniak, zafarbował nieodwracalnie od prześcieradła synka, ma bardzo mało rozciągliwy obwód, a po pewnym czasie haftki w nim sie połamały i Alles Mama - ten mierzyłam tylko w sklepie i nie trzymał piersi Cytat:
jakoś lepiej się czułam w skarpetkach, bo nie chciałam, by np gin oglądał moje brudne nogi (jak się chodzi w sandałach, to nawet po 20min spacerku do gina potrafią się zabrudzić) albo musiał je wąchać najczęściej noszę białe sportowe bawełniane skarpetki-stopki, chyba nie wygląda to głupio ![]() Cytat:
coś się zmieniło? zastanawiasz się jednak? dzieciaki są różne, ja nie miałam żadnych problemów z karmieniem piersią, mały od razu załapał, inna sprawa że potrafił "wisieć" na piersi po pól godziny i chcieć znów jeść za pół godziny ![]() ja lubiłam karmienie piersią, karmiłam na leżąco, odpoczywaliśmy więc obydwoje, często przysypialiśmy... Edytowane przez oolong Czas edycji: 2011-10-10 o 18:30 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:00.

MIESZK A 2 ulice dalej, mogla na to ciasto na pol godzinki wejsc prawda?? co myslicie?moze juz wymyslam?

. Wyglądało to ja strasznie wysuszona ziemia. Okropność.

okropnie.

więc może się zbiorę z nią 13.10. jak będą wchodzić te butki no i jak jeszcze będą kupię chusteczki, a co
bo wiem, że po 10sztuk dziennie się zużywa...