Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1459 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-10, 15:12   #43741
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
(Wiem, że na tych zdjęciach niewiele widać,ale jednak różnicę między lnianym (z lewej) a artiste da się dostrzec,chyba)
Widać różnicę. Faktycznie, po lnianym jest lepiej
Stary 2011-10-10, 15:42   #43742
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Ja się cięłam metodą kucykową i docinałam kosmyki na sucho. Obecnie nie narzekam na to cięcie, choć oczywiście, wolałabym dłuższe, niestety, po wypadku fryzjerskim nic innego mi nie pozostało, jak się dociąć
Jedna rada: tnij po odrobince, żeby nie przesadzić, mimo wszystko ja się zanadto rozpędziłam
Znaczy się - może się udać, a gdzieś w tym wątku nawet było info o nożyczkach, które np. możesz kupić nawet w Rossmannie.

Bosz, o co chodzi z kawą na włosy???

I ja też kupię sobie pierdonkowy kremik. A dziś nałożyłam Nivea FC z dimethicone, ale coś wcale nie jestem uszczęśliwiona, bo jestem nieco mechata, no ale tutaj chyba bardziej zawiniła zbyt wodnista płukanka lniana. No trudno, przyliżę się czymś o poranku
Wiem wiem, moja koleżanka kupiła sobie te nożyczki z rosmana...
Ech rano miałam już całkiem ładne włosy, bez puchu, a potem musiałam wyjść na dwór... ;( I mam jeden wielki puch... nawet nie na czubku tylko wszędzie;/(( A były Już takie ładne... Nienawidzę mżawki ...

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość

każda z nas na początku nie wyglądała zbyt zachwycająco... dziewczyny na pewno spróbują pomóc... ja pamiętam ze na początku mi się podobały moje wyniki, ale teraz jak patrzę na stare zdjęcia z początku CG to pukam sie w głowę, że byłam taka zachwycona...

)
No0 ja nie jestem zachwycona, nienawidzę mieć szopy i puchu... Tak to jest z moimi falami, muszę wybierać albo wieczna szopa, albo proste...

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość

Pielęgnuj nadal, nawilżaj, odżywiaj I koniecznie spróbuj jakiegoś stylizatora, choćby żelu lnianego właśnie czy odżywki bs.

Staram się być cierpliwa, ale dosłownie włącza mi się agresor... i strzelam fochy mojemu chłopakowi, przez włosy... bo mnie irytują, bo nie chcą być takie jak ja bym chciała tylko się szopują...;/

Edytowane przez sailormaary
Czas edycji: 2011-10-10 o 15:44
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 16:02   #43743
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Czas mnie goni więc powiem tylko tyle, że
Związałam rano włosy w kucyk na czubku głowy,nałożyłam trochę Joanny z pokrzywą, rozczesałam bo już tego bardzo potrzebowały.
Później w "płukanka" z żelu Artiste fioletowego.
wnioski: sklepowy żel zdecydowanie nie chce się mieszać z wodą, trochę trzeba pobełtać. Fakt, odświeżyłam i rozczesałam kłaki, skręt jest nawet regularny, ale nie są tak miękkie i przygładzone jak po lnianym. W końcu i tak na suche jeszcze dodałam żelu i pogniotłam więc jakoś to wygląda ale bez szału.
(Wiem, że na tych zdjęciach niewiele widać,ale jednak różnicę między lnianym (z lewej) a artiste da się dostrzec,chyba)
Faktycznie, znacznie lepszy efekt po lnianym. No to nie będę próbować płukanki z żelem isana :P
A w ogóle chciałam sobie z tego żelu zrobić pryskadełko lekkie, ale on jest jakiś twardy i nie chce przełazić przez atomizer przez co robi się za mało rozproszony strumień, jak psikam... Mam nadzieję, że da się zrozumiec o co mi chodzi No, ale pozostaje jednak sklepowe żele chyba nakładać ręcznie.

Jak wczoraj walnęłam odżywkę dimethicone, to jak dzisiaj zrobię samo płukanie i odżywianie bez mycia, to myślicie, że wylezą mi strączki, czy może jednak myć szamponem?
Ciągle myję codziennie, nie mogę się przestawić Ale to przez to, że ciągle mi coś w tym falkach nie pasi obawiam się, że następnego dnia będzie jeszcze gorzej :/
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 16:10   #43744
Stefannia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
Stefania, yarrowia super włoski!
Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
Staram się być cierpliwa, ale dosłownie włącza mi się agresor... i strzelam fochy mojemu chłopakowi, przez włosy... bo mnie irytują, bo nie chcą być takie jak ja bym chciała tylko się szopują...;/
Nie złość się, polub je takie jakie są
Stefannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 16:21   #43745
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
ładna łazienka
2 polki to moze byc malo :P bedzie musial dorobic dla siebie

Jeszcze nie wiem generalnie do zabawy

Zapisałam się do fryzjerki na jutro 1730 i nic mnie nie powstrzyma <uśmiech Maski >
Na końcówkach już mam coś strasznego :P
Proszę o zdjęcia po fryzjerze

TŻ ma swoją taką małą, jemu dużo nie trzeba

Cytat:
Napisane przez Stefannia Pokaż wiadomość
Dziękuję. Będę olejować. Ostatnio wypróbowałam olej lniany. Na włosy i na twarz - i tu i tu chyba służy Na buzi mniej wyprysków tak jakby

Dziękuję Bardzo fajne masz pułeczki i ile można tam napchać
Oleje na twarz to fajna sprawa

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość

Mało piszę, ale czytam Was w miarę regularnie.
W sobotę obcięłam włosy. Choć chwilami już traciłam wiarę, że sama potrafię to zrobić dobrze. W tym tygodniu postaram się pokazac zdjęcia.
Największy problem miałam z "grzywką" - włosami które mam przy twarzy i które chcę, aby były w miarę krótkie, bo wtedy się unoszą, a nie są przylizane. Te włosy są proste/lekko falowane więc trudniej je obciąć żeby wyglądały dobrze.
Z boków i tyłu jestem zadowolona

Znalazłam dla siebie nowy sposób poradzenia sobie ze swędzeniem skalpu - natychmiastową ulgę przyniosła mi oliwa z oliwek z ecliptą, wyjęta prosto z lodówki.

Fajnie, że pojawiają się nowe osoby
za odnalezienie swojej metody na pielęgnację włosów

Zapomniałam o jednej rzeczy - Myszko, płytki są bardzo ładnym odcieniu różu i fajnie wyglądają w połączeniu z białą półką Lubię taką kolorystykę
Czekam Małgosiu z niecierpliwością na zdjęcia, dawno tu Twoich pięknych loczków nie widzielismy Ogólnie nie jestem jakąś wielką fanką różu, ale te płytki bardzo mi się spodobały, takie delikatne, pastelowe i dają taki ciepły efekt.

Cytat:
Napisane przez Ostrovia Pokaż wiadomość
Myszka2020 bardzo ładna, pudrowa kolorystyka łazienki, taka kobieca bardzo! Pułeczki to świetna sprawa, na pewno sporo uda Ci się na nich upchnąć my niestety póki co wynajmujemy mieszkanie, więc nie mogę sobie na takie pozwolić
Dziękuję Oby się wszystko zmieściło na nich

Włoski już wyschły, dałam nawet sporo tego zielonego żelu z rosmana, a skręciły się tak sobie, pewnie jego też będę używać tylko do reanimacji albo wcisnę kochanemu, jak nie będzie się spisywał Więcej w codzienniku --> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=805
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 16:35   #43746
ewcia1807
Zakorzenienie

A ja muszę się pochwalić moją niezawodną stylizacją włosów

Otóż jak do tej pory świetnie spisuje się na moich kręciołkach żel aloesowy, własnoręcznie robiony

Używam go od ok. 2 tyg i włoski za każdym razem wyglądają idealnie Nawet mo nocy , o dziwo w moim przypadku

No ale nie przechwalam

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 17:07   #43747
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stefannia Pokaż wiadomość
Nie złość się, polub je takie jakie są
Mam nadzieję, ze mi się uda Staram się o nie dbać i mam nadzieję, że kiedyś mi się odwdzięczą

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
A ja muszę się pochwalić moją niezawodną stylizacją włosów

Otóż jak do tej pory świetnie spisuje się na moich kręciołkach żel aloesowy, własnoręcznie robiony

Używam go od ok. 2 tyg i włoski za każdym razem wyglądają idealnie Nawet mo nocy , o dziwo w moim przypadku

No ale nie przechwalam
Miałam kiedyś Aloes, leczniczo na włosy działa, i ogólnie na skórę też A podasz przepis na żel??
Stary 2011-10-10, 17:16   #43748
ewcia1807
Zakorzenienie

No pewnie, że podam
Jest banalnie prosty

Potrzeba:
Wody
Aloes (ja mam 10-krotnie zatężony z ZSK)
Guma ksantanowa

Odrobina aloesu do tego dodaję tak ,,na oko" 10 części wody i stopniowo dosypuję gumę ksantanową i mieszam. Robią się takie grudki z niej, ale po ok 30 minutach ładnie się rozpuszcza. Jeśli za mocno zgęstnieje to można dolać odrobinę wody i wymieszać, wszystko ładnie się łączy

A konsystencję robię taką hm... można porównać ze średnio gęstym kisielem, żeby ładnie przelewał się ze szklanki na rękę

Stary 2011-10-10, 17:35   #43749
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
No pewnie, że podam
Jest banalnie prosty

Potrzeba:
Wody
Aloes (ja mam 10-krotnie zatężony z ZSK)
Guma ksantanowa

Odrobina aloesu do tego dodaję tak ,,na oko" 10 części wody i stopniowo dosypuję gumę ksantanową i mieszam. Robią się takie grudki z niej, ale po ok 30 minutach ładnie się rozpuszcza. Jeśli za mocno zgęstnieje to można dolać odrobinę wody i wymieszać, wszystko ładnie się łączy

A konsystencję robię taką hm... można porównać ze średnio gęstym kisielem, żeby ładnie przelewał się ze szklanki na rękę
Oo, to robisz taki jak ja Tylko ja jeszcze czasem trochę panthenolu dodaję. Używam na skalp, jak jest podrażniony, świetnie łagodzi.
Stary 2011-10-10, 17:41   #43750
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Oo, to robisz taki jak ja Tylko ja jeszcze czasem trochę panthenolu dodaję. Używam na skalp, jak jest podrażniony, świetnie łagodzi.
No ja też nieraz dodaję pantenol

Keratyna w drodze, więc wypróbuję z nią też

Stary 2011-10-10, 18:19   #43751
Ostrovia
Raczkowanie

ewcia, a możesz napisać gdzie dokładnie zamówiłaś sobie keratynę??

Ja sobie kupiłam jakiś czas temu szampon (Gliss Kur) z niby potrójnym kompleksem keratyny, patrzę teraz a w składzie aż pełno od silikonów i SLeSów :/ Teraz już chyba wiem dlaczego moje włosy się zaczęły szybciej przetłuszczać od nasady i jak kiedyś myłam co 2, 3 dni to teraz muszę codziennie.
jutro idę do sklepu po coś normalnego... wiecie może czy szampony Ziaji zawierają silikony??

Edytowane przez Ostrovia
Czas edycji: 2011-10-10 o 18:25
Ostrovia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 18:35   #43752
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
Właśnie, a co myślicie o tym samodzielnym cięciu o którym mowa w FAQ?? Tym, że się kitkę robi i tnie na prosto??
To może się udać??
Ja juz dwa razy sie tak obcinalam - wychodzi fajnie. Nie ma sie czego bac, tylko na poczatek tnij nieduzo.

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Gdybyś znalazła jakiś fajny szamponik do przetłuszczających się włosów, to byłoby fajnie Chociaż nie wiem jak droga byłaby przesyłka...
Ja szczerze mowiac widzialam dla ciebie MacUrth szampon z pokrzywa, tymiankiem i kora debu, uzywam go juz dlugo, wyregulowal mi skalp jak zegarek a o przesylke sie nie martw.
Dzis musze umyc wlosy. Deszczowy dzien, z pracy wracalam w strugach deszczu i tez staralam sie byc ''oaza spokoju'' bo nie cierpie jezdzic na rowerze jak leje. Zaloze sobie w ramach maski ekspresowej resztke zelu lnianego.
Zarejestrowalam sie dzis na ZSK, poogladalam troche i juz mnie ssie na zamowienie.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 18:35   #43753
goniiia
Raczkowanie

Ja mam dzisiaj trochę kryzys... po 4,5 miesiąca noszenia codziennie moich naturalnych kręciołków mam ochotę na jakąś zmianę... Mam ochotę wyprostować i walczę ze sobą wewnętrznie, żeby tego nie zrobić : P
"Bo jak trenować, to do bólu ostatecznego. Tańczyć, to do rana, na boso i do megaodcisków. Czytać ciekawą książkę, to dzień i noc. Jeść pyszności, to do kompletnej odmowy. Czuć, to całym sercem. Myśleć, to bez żadnych horyzontów. Uśmiechać się, to szczerze."
- Justyna Kowalczyk

goniiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 18:36   #43754
caskada
Zakorzenienie

Cytat:

Ja sobie kupiłam jakiś czas temu szampon (Gliss Kur) z niby potrójnym kompleksem keratyny, patrzę teraz a w składzie aż pełno od silikonów i SLeSów :/ Teraz już chyba wiem dlaczego moje włosy się zaczęły szybciej przetłuszczać od nasady i jak kiedyś myłam co 2, 3 dni to teraz muszę codziennie.
jutro idę do sklepu po coś normalnego... wiecie może czy szampony Ziaji zawierają silikony??
gliss kur ten czarny fatalny kosmetyk
niewiem jak szampony ziaji ale wiem ze odzywki niektore zawieraja silikony np ta intensywna odbudowa z ceramidami i ta intensywna regeneracja miodowawiem bo mam je
Stary 2011-10-10, 18:36   #43755
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:

Nie orientuję się z Ziają...
Ja myję włosy w odżywce Kallos al matte I dobrze się sprawdza, delikatnie się pieni.

A keratynę zamawiałam z naturalne-piekno.pl

Kiedys zamawiałam z mazidla.com albo zrobsobiekrem.pl , ale tym razem potrzebna była mi tylko keratyna, to bardziej mi się opłacało, bo taniej wyszła przesyłka

Stary 2011-10-10, 18:41   #43756
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Ja szczerze mowiac widzialam dla ciebie MacUrth szampon z pokrzywa, tymiankiem i kora debu, uzywam go juz dlugo, wyregulowal mi skalp jak zegarek a o przesylke sie nie martw.
Jeżeli MacUrth nie testuje na zwierzętach, to chędnie wypróbowałabym kosmetyki tej firmy

Cytat:
Napisane przez goniiia Pokaż wiadomość
Ja mam dzisiaj trochę kryzys... po 4,5 miesiąca noszenia codziennie moich naturalnych kręciołków mam ochotę na jakąś zmianę... Mam ochotę wyprostować i walczę ze sobą wewnętrznie, żeby tego nie zrobić : P
Możesz zrobić płukankę szałwiową. Wygładza włosy. Powinna też trochę rozluźnić skręt.
Stary 2011-10-10, 18:54   #43757
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Ja juz dwa razy sie tak obcinalam - wychodzi fajnie. Nie ma sie czego bac, tylko na poczatek tnij nieduzo.
Tak właśnie będę robiła Dam fotki Tylko muszę zainwestować w nożyczki dobre

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
gliss kur ten czarny fatalny kosmetyk
niewiem jak szampony ziaji ale wiem ze odzywki niektore zawieraja silikony np ta intensywna odbudowa z ceramidami i ta intensywna regeneracja miodowawiem bo mam je
Ja jakiś czas używałam tej odżywki z Ziaji jak myłam włosy odżywkami, rzekomo własnie nie miała mieć silikonów...
Stary 2011-10-10, 19:08   #43758
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co wiem, to te duże rodzinne szampony z ziai nie mają silikonów, ale mają pq-polyquaternium, sama mam lawendowy dla TŻ-ta, siostra ma figowy, aloesowy i słonecznikowy i wszystkie te 4 mają pq. Nie wiem, jak pokrzywowy, ale pewnie też.
Stary 2011-10-10, 19:38   #43759
Ostrovia
Raczkowanie

myszka, z tego co widzę szampon pokrzywowy w składzie zawiera Polyquaternium-10. Ale chyba jego łatwo można zmyć samą wodą??
Ostrovia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 19:40   #43760
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Dzisiejsze hasło poranka: znalazłam punkt G Jest na końcu słowa ShoppinG
Piękne
Niestety w Lbnie nie ma już tej szkoły tańca. Żadnej innej tego typu też nie No nic, zapiszę się na moją starą, dobrą jogę.
Cytat:
Mamy zdrowy przepis na coś prostującego
Może moje zacięcie miksturowe w końcu się do czegoś przyda
Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Rozpuszczalską ogólnie gardzę, więc nawet nie posiadam. Kurcze, najlepiej to byłoby się tak w całości wykąpac w kawie
Robiłam kiedyś tak ze parzyłam gar taniej kawy, napar wlewałam do kąpieli a z fusów robiłam peeling. Liczyłam na to że pomoże na cellulit, nie pomogło, ale jako aromaterapia było świetne
Cytat:
Nie rób mi ochoty na kawę Nie mogę teraz pić prawdziwej, czasem jakąś zbożówkę, a mam taką ochotę na mocną, prawdziwą, czarną kawę z odrobiną mleka

Ależ mam ochotę na łososia, odmraża mi się właśnie dzwonko jedno, natrę pieprzem cytrynowym, wycisnę sok z cytryny, wycisnę ząbek czosnku, zawinę w folię, upiekę i zjem, zwariuję zaraz, jak go nie zjem
Przepraszam
Ale ty narobiłaś mi ochoty na łososia, a mam tylko śledzia, więc jesteśmy kwita

Kurcze, ta płukanka z kawy podziałała super na moje przetłuszczanie. Myłam włosy wczoraj rano i nadal nie mam tłustych Chyba będę stosowac ją częściej

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 19:53   #43761
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Kurcze, ta płukanka z kawy podziałała super na moje przetłuszczanie. Myłam włosy wczoraj rano i nadal nie mam tłustych Chyba będę stosowac ją częściej
Też tak chcę! Jaką kawą płukałaś włosy? I jak płukałaś?
Stary 2011-10-10, 19:56   #43762
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Też tak chcę! Jaką kawą płukałaś włosy? I jak płukałaś?
Płukałam najtańszą z Leclerca Zagotowałam kawę, nie zaparzyłam, potem przecedziłam, zostawiłam do wystygnięcia, a jak już była zimna to wypłukałam nią włosy po myciu i odżywce d/s, a po płukance dałam jeszcze b/s.

Jestem w szoku bo normalnie jak rano umyję włosy to wieczorem już mam strąki

Stary 2011-10-10, 19:59   #43763
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Płukałam najtańszą z Leclerca Zagotowałam kawę, nie zaparzyłam, potem przecedziłam, zostawiłam do wystygnięcia, a jak już była zimna to wypłukałam nią włosy po myciu i odżywce d/s, a po płukance dałam jeszcze b/s.

Jestem w szoku bo normalnie jak rano umyję włosy to wieczorem już mam strąki
Czyli robiłaś płukankę kawą sypaną?
Ja mam akurat jakieś 150 ml kawy w kawiarce... Mogłabym dzisiaj zrobić sobie tę płukankę...
Czyli dzisiaj byłoby tak:
Odżywka, mycie szamponem (z SLeS), odżywka d/s, płukanka z kawy, żel lniany i żel w spreju Marca Anthony'ego (podawałam jego skład ostatnio).
Stary 2011-10-10, 19:59   #43764
Maliniarka
Zakorzenienie

hej Kobietki
zaraz idę robić płukankę srebrną, jak macie jakieś sugestie to proszę, żebym potem znowu nie płakała

nic nie jest napisane na opakowaniu, szukałam po wątkach ale też co do samego zastosowania nie znalazłam

umyć włosy, wszystko jak zwykle, na końcu spłukać i zostawić?
czy moczyć w misce?
czy potem spłukać wodą jeszcze?

Chatul widziałam na kwc, że jej używałaś (delia srebrna), podpowiesz coś?
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-10-10 o 20:01
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 20:03   #43765
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
hej Kobietki
zaraz idę robić płukankę srebrną, jak macie jakieś sugestie to proszę, żebym potem znowu nie płakała

nic nie jest napisane na opakowaniu, szukałam po wątkach ale też co do samego zastosowania nie znalazłam

umyć włosy, wszystko jak zwykle, na końcu spłukać i zostawić?
czy moczyć w misce?
czy potem spłukać wodą jeszcze?
1. Koniecznie zrób bardzo lekką tę płukankę. Tak jak jest napisane na opakowaniu - jedna nakrętka na litr wody (mniej więcej takie proporcje powinny być podane).
2. Spłucz potem wodą

I uważaj - płukanka naprawdę barwi. Włosy i wszystko inne.

Ja sobie ostatnio zrobiłam płukankę (dość mocną)... W efekcie z mojego rudego blondu zrobił się kolor fioletowo-srebrny... Nie wyglądało to fajnie. Zeszło w całości dopiero po kilku myciach szamponem z SLeS.
Stary 2011-10-10, 20:07   #43766
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
1. Koniecznie zrób bardzo lekką tę płukankę. Tak jak jest napisane na opakowaniu - jedna nakrętka na litr wody (mniej więcej takie proporcje powinny być podane).
2. Spłucz potem wodą

I uważaj - płukanka naprawdę barwi. Włosy i wszystko inne.

Ja sobie ostatnio zrobiłam płukankę (dość mocną)... W efekcie z mojego rudego blondu zrobił się kolor fioletowo-srebrny... Nie wyglądało to fajnie. Zeszło w całości dopiero po kilku myciach szamponem z SLeS.
czyli na mokre włosy po szamponie i odżywkach, tak?
jak płukankę normalną?

ja mam zamiar zrobić 1/3 nakrętki na 2 litry tak jest na opakowaniu, ale poza tym to nic konkretnego nie napisali

Sylwestrowy mówił, że jest ok, że to wygląda jakby tak miało być, ale zaczął do mnie mówić Lisiczko

przepraszam, że tak wpadam jak po ogień, będę doczytywać w czasie schnięcia
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Czas edycji: 2011-10-10 o 20:10
Stary 2011-10-10, 20:08   #43767
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Czyli robiłaś płukankę kawą sypaną?
Tak, sypaną

Stary 2011-10-10, 20:19   #43768
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
czyli na mokre włosy po szamponie i odżywkach, tak?
jak płukankę normalną?
Tak

Cytat:
Sylwestrowy mówił, że jest ok, że to wygląda jakby tak miało być, ale zaczął do mnie mówić Lisiczko
"Lisiczko", fajnie

Cytat:
Tak, sypaną
To zrobię dzisiaj płukankę z kawy. Mam nadzieje, że pomoże na to moje przetłuszczanie się włosów...
Stary 2011-10-10, 20:24   #43769
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
To zrobię dzisiaj płukankę z kawy. Mam nadzieje, że pomoże na to moje przetłuszczanie się włosów...
oby podziałało

w sumie dwa w jednym, z kawy płukanka a z fusów piling kawowy

dobra, próbuję, raz kozie śmierć (chociaż u mnie ostatnio śmierć była dwa razy: po strzyżeniu i po farbowaniu , jak dzisiaj znowu śmierć to zostanie 6 żyć tylko i game over )
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Czas edycji: 2011-10-10 o 20:25
Stary 2011-10-10, 20:27   #43770
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
oby podziałało

w sumie dwa w jednym, z kawy płukanka a z fusów piling kawowy

dobra, próbuję, raz kozie śmierć (chociaż u mnie ostatnio śmierć była dwa razy: po strzyżeniu i po farbowaniu , jak dzisiaj znowu śmierć to zostanie 6 żyć tylko i game over )
No już tym razem musi wyjść wszystko zgodnie z planem

Pochwal się później efektami

Trzymamy kciuki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości