|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Już 9 wątek zaczynamy - ważnych spraw moc omawiamy - Panny Młode Kielce
a tak wogóle to kiedy są te targi???
|
#4172 |
|
Raczkowanie
|
4-6 listopad
|
|
|
|
#4173 |
|
Raczkowanie
|
Od 4-6 listopada
Przejdę się może będzie coś ciekawego - nie byłam nigdy
|
#4174 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A zaproszenia i tym podobne rzeczy robimy sami, już mamy prototyp i niektóre elementy, np kokardki robiłam w wakacje bo w roku akademickim nie bardzo mam na to czas. Cytat:
nad alkoholem też już myślimy z tego samego względu![]() Cytat:
ale nie będę się upierać przy jednym odcieniu, u mnie będzie w połączeniu z ecru, gdzie nie gdzie może trochę zieleni, np w bukiecie.---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Więc raczej się nie pojawię
|
|
|
#4175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam sale w kolorze zielonym, także fiolet będzie pasował
|
|
|
|
|
#4176 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4177 |
|
Zadomowienie
|
Wydaje mi się że właśnie fioletowy najbardziej współgra... oczywiście są też inne kolory ale jakoś tak osobiście to ten fiolet najbardziej pasuje mi do zieleni...
|
|
|
|
#4178 |
|
Raczkowanie
|
U mnie sala jest na kremowo-pomarańczowo tak więc wydaje mi się że łososiowe winietki będą pasowały
|
#4179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, z wódką i innymi alkoholami nie ma co szaleć. Co roku mówi się, ze podrożeje nie wiadomo o ile, a wystarczy zerknąć w poprzednie wątki ile płaciłyśmy za alkohol. Nic nie drożeje, a nawet jeśli to nie są to skoki, które uzasadniają kupowanie alkoholu już teraz i trzymanie przez pół roku czy więcej do przyjęcia.
![]() Co do złota, to teraz stoi przecież dość wysoko i szaleństwem byłoby porywanie się na kupno obrączek teraz. Ja bym czekała, aż ceny spadną. Z zaproszeniami tez uważajcie, na te najtańsze zwłaszcza. Zaproszenia w okolicach 1-2 zł to często tak chała, że za darmo bym nie chciała. Już niejedna się na takich "tanich" przejechała. Celowo pisze w cudzysłowie, bo tanie one były tylko pozornie, jak się okazało, że trzeba później porządne kupić.
|
|
#4181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bukiet będę mieć z fioletowych i śmietankowych kwiatów wstawkami zielonymi, niebieskimi. To moje przemyślenia po obejrzeniu wielu bukietów, ale to jeszcze może się zmienić .
|
|
|
|
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie wiem jakim kolorem mogłabym połączyć moją salę, która jest w odcieniach takiego złotego beżu, hehe dekoracji samochodu, który jest bordowy a w ogóle bukiet do sukni to mi się wydaje fiolet/ róż...
nie ma to jak sobie komplikować życie;P stwierdziłam, że nie chcę go sobie komplikować. Znam swoich gości i nawet nie zwrócą uwagi na to, że wszystko współgra kolorystycznie
|
#4184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wiem tylko tyle że ma być w odcieniach fioletu i niec poza tym... jakos jeszcze nie mam do tego głowy...
|
|
|
|
|
#4185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4187 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jeśli uzbieracie do 10g spokojnie możecie zrobić piękne obrączki. Nawet jeśli będziecie mieć mniej to oni mogą Wam dołożyć, tylko wtedy cena będzie inna. My zapłaciliśmy za samą robociznę 550zł (plus 300 za moje brylanciki---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Polecam Wam hurtownię zabawek "Danda" tam jest spory wybór zaproszeń (od 70gr za szt), podziękowania dla rodziców, poduszeczki na obrączki, kieliszki na szampana, materiały do dekoracji, balony itp spory wybór rzeczy przydatnych i nie trzeba mieć NIP-u, na kupno związane ze ślubem. Co do alkoholu, w tym roku spore powodzenie ma Żubrówka Biała... Przynajmniej głowa nie boli ![]() Ehhh ja chcę jeszcze raz to przeżyć
|
|
#4188 | |
|
Raczkowanie
|
To ja tez się dołączę
![]() Ślub 17.08.2012 w kościele Miłosierdzia Bożego w Kielcach Wesele w Hotelu Łysogóry DJ wstępnie zarezerwowany, co prawda z Poznania, bo tu mieszkamy, ale zastanawiamy sie czy nie poszukać kogoś z Kielc, bo osobiście go nie znamy tylko znajomi polecili, więc może bez sensu ciągnąć go przez pół Polski skoro wielkiej różnicy w cenie z "kieleckimi" nie ma Fotograf - w trakcie negocjacji z TŻtem ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
znajomi, którzy brali ślub w zeszłym roku, uczulali nas, żeby kupić wódkę, z tej samej rozlewni z której była ta którą próbowaliśmy przed zakupem Co do smaku wódki to kwestia gustu, Krupnik czysty wg mnie ochyda, ale mój szwagier zachwycony, więc w 100% gości nie trafisz Edytowane przez aniakub Czas edycji: 2011-10-10 o 16:43 |
|
|
|
|
#4189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4190 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja miałam ją na weselu i była bardzo dobra. Tylko my kupowaliśmy ja w zeszłym roku i jeszcze nie było podróbek bo dopiero wchodził na rynek Krupnik, a teraz to nie wiem jak to z nimi jest
Edytowane przez arasik357 Czas edycji: 2011-10-10 o 17:13 |
|
|
|
|
#4191 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny.
Z tydzień mnie nie było, a postów tyyyyyyyyle przybyło, widzę że się rozkręcamy, chyba sezon ślubny 2012 rozpoczyna się na dobre Fajnie, bo ostatnio strasznie pusto tu było.Dziewczyny co do zaproszeń z allegro to koniecznie trzeba brać jedno na próbe, bo często się okazuje że na zdjęciu super, a papier lub wykonanie beznadziejne.
29.08.2013 Edytowane przez senna87 Czas edycji: 2011-10-10 o 17:27 |
|
|
|
#4192 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny suknia zamówiona!
|
#4193 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też szukam czegoś w tym stylu, tylko ja chce mieć z przedłużonym stanem, ale tez takie koronki gdzie zakupiłaś?
|
|
|
#4194 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Kawuszkaa;29877733]Witam, mamy ślub tego samego dnia
My też przymierzamy się do złotnika, macie jakiegoś sprawdzonego, poleconego? My przymierzamy się do Green'a na ul. Winnickiej. Zbieramy swoje złoto, tylko jakoś się to zatrzymało i nie ma skąd przypływać i chyba będziemy musieli dopłacić, aby w naszym imieniu kupił złom. BRON CIE PANIE BOZE!!! tylko nie u GREENA!! My tam robilismy obraczki, po prostu porazkaaaaaa!!!! Zanim je odebralismy bylismy u niego...uwaga uwaga.... jedenascie razy!! Bo ciagle bylo cos nie tak, ciagle wyskakiwal na nich zielony pasek, mowil ze to miejsce "spawania" zlota i tak juz jest i nic z tym nie zrobi. Obraczki byly nie okrągle tylko takie tu ciensze, tu grubsze... cos okropnego. Poza tym moje diamenty mialy byc obok siebie tak zeby nie bylo milimetra wolnego miejsca miedzy nimi to powiedzial ze tak zrobi a w koncu zrobil tak ze jest odstep miedzy brylantami i powiedzial ze inaczej sie nie dalo. Jesli do niego pojdziesz to popelnisz najwiekszy bląd w swoim zyciu ... ![]() ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ------- |
|
|
|
#4195 |
|
Raczkowanie
|
magduś2 super suknia!!
|
#4196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() suknia piekna
|
|
|
|
|
#4197 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=paulinaa8989;298778 13]
Cytat:
Cytat:
![]() Co do targów, to od wielu lat są bardzo kiepskie więc nie nastawiajcie się na niewiadomo co. Iść można jak macie za darmo zaproszenia ale .... same zresztą zobaczycie. Cytat:
Warto dziewczyny robić obrączki. My mieliśmy własne złoto prawie 15 gram ale zabrakło, bo nasze obrączki ważą 20. Więc nie jest prawdą że jak ktoś uzbiera 10 g o mu starczy, wszystko zależy jakie są te obrączki Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli wybieracie zaproszenia na allegro to koniecznie przed zamówieniem ostatecznym niech prześlą wam jedną na próbę. W tym sezonie i poprzednim wieeele dziewczyn się przejechało: na zdjęciach pięknie wyglądały a jak przyszły to wymiar nie taki, jakoś beznadziejna, gramatura papieru jak toaletowego ect. Więc lepiej zamówić próbkę aby w ostatniej chwili nie szukać na łapu capu czegoś innego. Ja polecam stronę wizażanki która robi piękne zaproszenia, winietki, menu https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=329534 Sama zamawiałam u niej cały zestaw "zaproszenia, winietki, menu, tablice z rozsadzeniem gości" Fryzurę na ślub ja wybrałam koka, bo jak będzie upał to można się upiec jak coś ma się na plecach, ale to moje indywidualne odczucie
04.09.2010 szczęśliwa Żona ![]() Profesjonalny poradnik kosmetyczny przed ślubem mojego autorstwa https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...postcoun t=4130 Edytowane przez Lowczyni Czas edycji: 2011-10-10 o 19:05 |
|||||
|
|
|
#4198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4199 |
|
Raczkowanie
|
magduś2 - super suknia
|
|
|
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę mam. Powstawiam zaraz na spokojnie, teraz jestem z doskoku zupę gotuję.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.

kościół św. Józefa Robotnika g.17
A taki w jeszcze który braliśmy pod uwagę to Mix Music Band, jednak nie było jak dla mnie szału 
nad alkoholem też już myślimy z tego samego względu

Fajnie, bo ostatnio strasznie pusto tu było.