Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 9 23,68%
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 0 0%
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 0 0%
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 0 0%
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 1 2,63%
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 2 5,26%
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 0 0%
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 0 0%
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 1 2,63%
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 22 57,89%
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 0 0%
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 3 7,89%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-10, 16:40   #3421
szymelka
Rozeznanie

Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011

Cytat:
Napisane przez maggol111 Pokaż wiadomość
szymelka mojej kolezanki córeczka podobnie reagowała po powrocie do pracy, m.in. pobudki co godzinę w nocy, nawet smoczka polubiła
po jakim czasie jej przeszło???

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
My tez dzisiaj obnizamy lozeczko, bo mala opiera sie rekoma o barierke i kleczy przed barierka. Lena je kaszke na noc od 4 miesiaca, ale ostatnio jakos nie jest jej fanka.
Zycze wam ladnego snu.
Slicznie Lena wazy podobnie jak moja mala.... wczorajw azylismu 8100g:P
No nieźle Lenka bryka
a waga piękna
młodsza jest od mojej a ważą tyle samo

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
u mnie też waga ani drgnie praktycznie od 4 miesięcy przytyłam w sumie 20 kg, 13 zeszło niemal natychmiast, kolejne 3 już ciężej, a zostało jeszcze 4 i nic tyle że ja ani diety nie mam żadnej, ani nie ćwiczę ważę 57 kg przy 163cm wzrotu, przed ciążą 53 kg, a jeszcze rok wcześniej 48 marzy mi się 51 kg, wtedy wygladałam najlepiej
u mnie też zastój wagowy, a tak miałam nadzieję, że po powrocie do pracy spadnie reszta nadbagażu... niby dużo nie ma, bo 3-4kg, ale przeszkadza - ech........

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
mam nebulizator i do tego krople berodual i czasami samą solą fizologiczna
o mamo! - berodual??
czy macie alergię???

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
ja to powinnam dopiero się zamartwiać!

Maja ciągle nie lubi lezeć na brzuchu dłużej,niż 15 minut... tak więc nie ma możliwości,żeby szybko zaczęła raczkować. Nie wiem czy w ogóle będzie
:
nie martw się - moje dzieci też nie są fanami leżenia na brzuchu, syn nie raczkował tylko zaczął chodzić jak miał 10 miesięcy, a Lenka też raczej nie poraczkuje, nie uważam, aby to był konieczny krok w rozwoju dziecka...

Cytat:
Castia ja Mai dziennie śpiewam 'była sobie żabka mała...' i wydaje mi się,że już tą piosenke rozpoznaję,bo jak tylko zaczynam śpiewanie,to ona smieje sie na cały głos
a moja gwiazda lubi "Zuzię" i jeszcze piosenkę o grzybku no i na kilka innych też reaguje śmiechem, ale Zuźki nic nie przebije

Lenka śpi już 2 godzinę, a ja Was nadrobiłam
co prawda przebudziła się po 40 min, ale wzięłam ją na kolana, a ona na siedząco wtulona we mnie usnęła
Stary 2011-10-10, 16:52   #3422
patrycja_22
Rozeznanie

Witam laseczki
Cały weekend na uczelni
Alanek dalej zakatarzony Nauczył się robić papa

Cytat:
Napisane przez marta_27 Pokaż wiadomość
od kilku dni przechodzimy na bebilon2 i na razie jest wszystko ok.
Mati waży 8300 i coś za dużo nam przybiera ostatnio. Mały klocuszek się z niego zrobił. jak go dłużej noszę to ręce mnie bolą
mój też już koło 8kg waży i faktycznie jest co nosić
Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

mój synek dziś muszę sie pochwalić spał do 7 bez jedzenia pierwszy raz tak to najpóźniej o 6 jadł
brawo
Cytat:
Maja ciągle nie lubi lezeć na brzuchu dłużej,niż 15 minut... tak więc nie ma możliwości,żeby szybko zaczęła raczkować. Nie wiem czy w ogóle będzie
czarna nie przejmój się mój też nie lubi na brzuchu i go nie zmuszam Teraz całymi dniami to praktycznie siedzi no albo leżymy razem na łóżku troszkę. Tak jak Ty uważam, że mój maluch nie będzie raczkował
Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
na weselu był bradzo fajnie,
strasznie dziwne ucucie byc gdzieś bez małej,
jak wsiadamy do samochodu i jechaliśmy bez niej z tyłu
pierwszy raz bylismy gdzieś sami,
i chyba było to nam potrzebne
iza super, że wesele udane
Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
My wczoraj zjazd przeżyliśmy, babcia miała trochę gorzej, mały nie bardzo chciał jeść z butli, ale ostatecznie zjadł. Poza tym stosował na dziadkach swoje zabiegi terrorystyczne Ja się znowu popłakałam jak go zostawiałam po całych wakacjach na tak długo, chociaż przyznam, że takie przerwy tez mi dobrze robią, bo psychicznie odpoczywam od monotonii dnia codziennego.
Myślę jak tu się na spacer wybrać, mgła, zimno, a rękawiczki na Leonka ciut przy duże....
Aha no i noc była lepsza od poprzednich bo dwie pobudki na szybkie jedzonko były.
No i zaczyna mi brakować mleka...muszę znowu jakoś produkcję uruchomić. Na uczelni ściągałam raptem 2 razy, a i to za wiele nie było...A wcześniej co przerwę musiałam, teraz nie musiałam, właściwie....Nie wiem jak mu zapasy robić w ciągu tygodnia na 2 dni aż.....a sztucznego mimo wszystko nie chcę podawać, bo wiem, że zaraz całkiem mi mleko zaniknie. A teraz zima idzie i boję się, że bez mojego mleka będzie mały chorował....yhhhhh. Lecę zaraz po jakąś herbatkę na laktację i będę się pompować cały tydzień....
znam ten ból bo ja też cały weekend na uczelni ale przynajmniej z ludźmi trochę pobyłam.
Tity a Twój Leonek dużo jeszcze mleka pije w ciągu dnia? Mój już wcale tylko wieczorem, w nocy i rano dlatego jak Alan zostaje z dziadkami to najpierw je kaszkę później obiadek no i deserek. Po deserku kaszka czasami tak pod wieczór. Jak to jest u Ciebie?
Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość

fotki ostatnich zakupów dla Małej
1. 2X spodnie dresowe Smyk - ok. 45 zł
2. body Kappall 15 zł i butki - 23,90 zł
3. bluzka reserved - 24 zł
4. bluzka takko fasion - 7,99
5. bluzka takko fasion - 9,90
6. bluzka takko fasion - 14,90
7. bluzka tekstil market - 9,90 i czapeczka 12,90
super ciuszki
Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość
A tu mi sąsiad mówi, żę jeden gościu którego żona jest w zarządzie wspólnoty mieszkaniowej, zadzwonił do zarządcy (takiego jeszcze wyższego)który trzyma kase itd.. że mają wyłączyć ogrzewanie, bo on nie będzie dopłacał 250 zł za tydzień grzania dodatkowy(bo ustawowo włączają od 15.X) ale skoro jest zimno to grzeją wczesniej.
No i faktycznie wyłączyli ogrzewanie i włączą dopiero 15 no mam ochote iść i wyzwać tego faceta, bo kurcze naprawde jest u nas zimno, sypialnia jest jeszcze pokojem od frontu bloku i dziś było 17stopni;/ nie wiem jak mam dziecko wykąpać, czy też w ogóle jak Szymek ma nie zachorować spiąc w takim zimniew ogóle nie rozumiem, jak jeden gościu może decydować o ogrzewaniu całego bloku... grrr
Mam takie nerwy ze łoo
No to się wyżaliłam
u nas też jeszcze nie grzeją

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 16:58   #3423
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Witam laseczki
Cały weekend na uczelni

mój też już koło 8kg waży i faktycznie jest co nosić

znam ten ból bo ja też cały weekend na uczelni ale przynajmniej z ludźmi trochę pobyłam.
Tity a Twój Leonek dużo jeszcze mleka pije w ciągu dnia? Mój już wcale tylko wieczorem, w nocy i rano dlatego jak Alan zostaje z dziadkami to najpierw je kaszkę później obiadek no i deserek. Po deserku kaszka czasami tak pod wieczór. Jak to jest u Ciebie?

u nas też jeszcze nie grzeją
Brawo za papa i wagę

Ja Lenkę też tak karmię - wieczorem w nocy i rano cyc, potem po wstaniu kaszka, następnie obiad, deserek i kaszka na wieczór

a u mnie już grzeją tak delikatnie, a ja i tak w dresie siedzę bop zmarzluch ze mnie
Stary 2011-10-10, 17:19   #3424
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
ja to powinnam dopiero się zamartwiać!

Jak zacznie robić postępy to zagnie wszystkich, zobaczysz!

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
a wiesz ze moja Malwinka ze zwykłego kubka pije lepien niz z niekapków, butelek i łyzeczki

no i prawidłowa postawa

po co uczyc dzieci siedziec, raczkowac? one sa tak madre ze jak przyjdzie ich pora to same to zrobia
moja malwinka sama zaczeła sie wspinac do stania za pomoca łozka, fotela i nawet jej nie pokazywałam jak to zrobic
Ooo skubana u mnie Tż był przeciwnikiem niekapka i chciał kubeczek, ale po Młodym widzę, że kompletnie to nie dla niego takie gadżety ...
Zgadzam się stuprocentowo w ogóle dziś się zastanawiałam skąd w dziecku taki instynkt, że wie jak się poruszać, jak przebierać nóżkami i rączkami przecież widzi nas tylko jak stoimy takie "inteligentne" przemyślenia

Cytat:
mój w ogóle nie wie co z niekapkiem zrobić
Ja wczoraj pisałam jeszcze o niekapku a tu dziś popołudniu Junior miał bunt i na widok niekapka wpadał w rozpacz, kompletnie nie wiem dlaczego

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Ja mam kaszkę manną wieloowocową tą bezmleczną, otworzyłam dziś pierwszy raz i muszę przyznać... że większego badziewia nie widziałam nie wiem co wspólnego ma z kaszą manną to coś, napewno nie smak, konsystencję, ostatni raz kupiłam ten specyfik

Cytat:
Witam laseczki
Cały weekend na uczelni
No pięknie!!

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 18:13   #3425
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:

poza tym kręci się jak wskazówki zegara, odpycha rączkami i pełza do tyłu, czasem do przodu mu się uda dźwiga się na rączkach do góry i próbuje w czworaki iść. raz mu się zdarzyło do przodu pójść z czworaków. i zaczął stawać na stopach, tzn leży sobie na brzuchu i zamiast na kolanka stanąć to staje na stopach. nie siedzi jeszcze sam, leci do przodu cały czas jak go posadzę.

a jaki masz?zadowolona jesteś? bo ja też muszę kupić i nie wiem jaki
łał brawo za nowe umiejętnosci
mam taki http://www.nokaut.pl/inhalatory/inha...o-midineb.html i jestem zadowolona co prawda mamy go dopiero tydzień ale jest ok

Cytat:

Nauczyłam Maję dawać "cześć". Wyciągam do niej rękę i mówię "cześć". Do tej pory też wyciągała a dziś dodatkowo śmieje się w głos jak łapie za moją rękę. Normalnie jestem z niej DUMNA

Cytat:
aaa zawsze biliśmy jej brawo jak zrobiła papa, cześć dąła buzi bo to już umie
no i wczoraj zrobiła "tu tu tu sroczka kaszkę ważyła" tak paluszkiem robi trochę niezdarnie ale robi tylko ofrunąc nie umie pokazać jeszcze no i po tym ja brawo Malwinka , brawo a ona klaszcze i się cieszy
no i teraz jak coś zrobi to sama sobie klaszcze
nie uczylismy jej brawo tylko tak załapała od nas co trzeba zrobić żeby brawo bić. moja mądra dziewczynka
kurczę jaka zdolna bestia

Cytat:
A mnie chyba bierze choroba bo mi strasznie zimno jest dziś;/
i w ogóle tak się wkurzyłam, bo w częstochowie podobno grzeją już od 7.X a u nas w mieszkaniu zimno bardzo i spytałam o co chodzi, dlaczego jest zimno. A tu mi sąsiad mówi, żę jeden gościu którego żona jest w zarządzie wspólnoty mieszkaniowej, zadzwonił do zarządcy (takiego jeszcze wyższego)który trzyma kase itd.. że mają wyłączyć ogrzewanie, bo on nie będzie dopłacał 250 zł za tydzień grzania dodatkowy(bo ustawowo włączają od 15.X) ale skoro jest zimno to grzeją wczesniej.
No i faktycznie wyłączyli ogrzewanie i włączą dopiero 15 no mam ochote iść i wyzwać tego faceta, bo kurcze naprawde jest u nas zimno, sypialnia jest jeszcze pokojem od frontu bloku i dziś było 17stopni;/ nie wiem jak mam dziecko wykąpać, czy też w ogóle jak Szymek ma nie zachorować spiąc w takim zimniew ogóle nie rozumiem, jak jeden gościu może decydować o ogrzewaniu całego bloku... grrr
Mam takie nerwy ze łoo
No to się wyżaliłam
ja to bym ich chyba rozniosła tam
Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
myślałam, że dzieci trzeba wszystkiego uczyć nie, no może trochę z nudów, bo ona już ładnie siedzi i stoi a chciałabym żeby też raczkowała, chociaż potem na pewno będę tego żałowała bo już nie posiedzę spokojnie przy kompie
dzieci nie powinno sie niczego uczyc bo jedno dziecko najpierw zacznie raczkowac a pozniej siadac a drugie dziecko najpierw bedzie siedziec a pozniej od razu wstanie bez raczkowania i Ty nie wiesz jak bedzie sie rozwijać Twoja Oliwka

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość

o mamo! - berodual??
czy macie alergię???
nie mamy alergii ale straszny katar i kaszel i chciala nas uchronic przed antybiotykiem, ale nie wiem co bedzie bo jutro idziemy znow do lekarza
Cytat:
Nauczył się robić papa
super
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 18:47   #3426
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
nie mamy alergii ale straszny katar i kaszel i chciala nas uchronic przed antybiotykiem, ale nie wiem co bedzie bo jutro idziemy znow do lekarza
Pytałam, bo brał go mój syn alergik wziewny i zdziwiłam się, że zalecają go tak małym dzieciom przy infekcjach.

Szybkiego powrotu do zdrowia Wam życzę - oby niepotrzebne były antybiotyki
Stary 2011-10-10, 19:03   #3427
prunelle
Wtajemniczenie

hej, stopniowo będę odpowiadać, trzy strony to sporo jak na moje możliwości nadrabiania

Cytat:
Prunelle a rano też tak wcześnie budzi się gotowy do zabawy?
Postaraj się zrobić fotkę zębolów
noo tydzien bez męża długo a 2 to już w ogóle cała wieczność
my z moim też jeszcze nigdy na tak długo się nie rozstawaliśmy, i oby tak dalej
dzisiaj znowu próbowałam zrobić i nic, zamykał buźkę i rączki wyciągał po aparat
Dzisiaj to w ogóle od 4 rano do 10 nie spał myślałam, że się zastrzelę... TŻ do pracy nie poszedł, zadzwonił, że chory
A tak standardowo to budzi się między 6 a 7 - bliżej 6

Cytat:
cześć dziewczynki
przyznaję się bez bicia, że nie nadrobiłam wszystkiego, ale u nas choroby ciąg dalszy, nocki masakryczne, budzi sie co godz, a między 2-4 w nocy chce się bawić bo jest wyspany, katar się leje i kaszel jeszcze jest, jutro idziemy chyba znów do lekarza
Cytat:
Napisane przez kwartalinka Pokaż wiadomość
u nas dziś cięęęężżżżżka noc
Łucja od północy co budziła się na jedzenie to za każdym razem nie chciała zasnąć
co karmienie to gotowa do zabawy, masakra
Cytat:
kwartalinka u nas też nie wesoło. Mała w nocy źle śpi, chyba wszystko przez ten katar. Najlepsze jest, że od kilku dni budzi się o 4 zjada cyca i dalej...bawmy się
widzę że u wszystkich prawie takie koszmarne nocki, łączę się w bólu

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
witan, My 10 minut temu mielismy pol roczku! ale ten czas leci
GRATULACJE!!!

Cytat:
mój synek dziś muszę sie pochwalić spał do 7 bez jedzenia pierwszy raz tak to najpóźniej o 6 jadł
no pięknie!

Cytat:
kochana mam to samo czasami. szczerze mówiąc przez ostatnie nocki to czasem mam ochotę moją małą wystawić w nocy o północy za drzwi i iśc spać
okropna jestem wiem
ja też

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
podczytuje Was kochane ale nie mam czasu juz pisac bo wzięłam sie za drobne remonty starych mebli(przedwojennych chyba)
wiecie papier ścierny i lakierowanie ..
barwienie (mahoń i kolor wiśni.. a stare lustro z szufladkami dąb satynowy jasny)... uwielbiam to robić
dużo zdrówka!
ooo, to masz zdolności super takie zajęcie

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-10, 19:12   #3428
n.ik.a
Zadomowienie

rany moja córcia zasnęła po wielkich bojach...nie spała od 14
coś jej się ostatnio pomieszało...rano zjada zaledwie 100 ml mleka zagęszczanego kaszka albo kleikiem. potem o 13.30 odciągnięty pokarm 80-90 ml, o 15 - 15.30 zupka 125 g, o 18.30 - moje mleko ok. 60 ml i o 21. 80 ml MM (choć wciskamy jej 120 ml - bez rezultatu) nie wiem czy to nie przez ten cholerny katar zrobiła się takim niejadkiem

mordka_1985 dzięki, dzięki tez jestem zadowolona z tych zakupów. Czytając o umiejętnościach waszych dzieciaków wyciągnęłam kubek niekapek i Kalinka się z nim przeprosiła ładnie piła soczek...co prawda wymęczyła 20 ml ale to zawsze coś bo ona nie chce w ogóle pić...tylko w nocy na śpiocha przed cycem daję jej mineralną wodę przegotowaną - wyciumka ok. 50 ml

kasiuni_a skarbnicą piosenek jest moja 4 -letnia chrześnica
a zdradzę wam, że jak Mała usłyszy w tvn ten dżingiel zapowiadający reklamę to...nie ma dziecka

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 19:15   #3429
coralady
Wtajemniczenie

ada jak skończysz z meblami musisz koniecznie pokazać

Jak kupiliśmy mieszkanie to była w nim piękna witryna,którą miałam odnowić.Skończyło się na tym,że wywiezliśmy ją na działkę i jak stała tak stoi tam juz chyba 4 lata

Natchnęłyście mnie z tymi piosenkami i szukam teraz czegoś,zeby pośpiewać Lili.Teraz jej śpiewam,ale zazwyczaj improwizuje i zmyślam tekst Najśmieszniej jest jak zmyślam po angielsku
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2011-10-10 o 19:39
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 19:23   #3430
prunelle
Wtajemniczenie

Tity, masz rację, takie wyjścia dobrze robią
mnie się też wydaje, że mam mniej mleka, nie jest łatwo ściągnąć na całą porcję w jeden dzień, ale zaczęłam ściągać rano i wieczorem i myślę, że jeśli bedę to robić regularnie, to się rozkręci

Cytat:
Dziś nocka jakaś koszmarna. Pobudki co godzinę.

WOW tyle zębolów, szok a myślałam, że wychodzą po kolei a tu czytam, że jednak nie.
współczuję nocki...

sama jestem w szoku, ponad roczna córka znajomej tylu zębów nie ma
u nas idą parami, najpierw dolne jedynki, potem dwójki, dwójki na górze, teraz górne jedynki...

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
U nas nocka nie za ciekawa Anastazja obudziła się o 0.30 i nie chciała spać, padła dopiero o 4 rano. Normalnie masakra
Nie wiem co się dzieje, może to ten przedłużający się katar
[/COLOR][/SIZE]
masakra, współczuję

Cytat:
a na razie chce mi roznieść mate edukacyjną. Łapie się za zabawki i podciąga, przewraca z brzuszka na plecki i odwrotnie, kombinjuje jak koń pod górę, żeby tylko dostać się blisko mebli. Rany ale radość w końcu widzę skutki rehabilitacji i poprawę w rozwoju mojej Niuni bo tak ciągle tylko leżenie na pleckach
super

fantastycznie, że takie postępy robi!

bardzo udane zakupy

Cytat:
[/COLOR]Nauczyłam Maję dawać "cześć". Wyciągam do niej rękę i mówię "cześć". Do tej pory też wyciągała a dziś dodatkowo śmieje się w głos jak łapie za moją rękę. Normalnie jestem z niej DUMNA
no brawo

Cytat:
no i wczoraj zrobiła "tu tu tu sroczka kaszkę ważyła" tak paluszkiem robi trochę niezdarnie ale robi tylko ofrunąc nie umie pokazać jeszcze no i po tym ja brawo Malwinka , brawo a ona klaszcze i się cieszy
nie uczylismy jej brawo tylko tak załapała od nas co trzeba zrobić żeby brawo bić. moja mądra dziewczynka
ale zdolniacha

Cytat:
Ja kładę Mają na jednym końcu łóżka a sama jestem na drugim. Klepię ręką w materac i mówię do niej "chodź do mamusi, zrobimy tuli tuli" i wtedy Maja turla się do mnie, ćwicząc obroty tyle razy aż znajdzie się obok i wtedy też jej biję brawo no i się tulimy.
kurczę Krzyś jak mówię chodź do mamy się odwraca albo zaczyna samolocik robić może chce powiedzieć "lecę"

Cytat:
super
nie robiłam tak. muszę spróbować

właśnie ja od kilku dni zauważyłam ze Malwinka zaczyna sie tak przytulać jak dziecko. jak leżę a ona obok się bawi i w pewnym momencie kładzie główkę mi na piersiach i leży sobie też .boskie to jest

aguchaw no pięknie, jeden facet decyduje, że inni mają marznąć

znikam spać, bo jeśli mnie znów czeka taka nocka jak wczoraj to....

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 19:29   #3431
Tity
Zakorzenienie

patrycja ostatnio naliczyłam w ciągu doby 10 karmień piersią +oczywiście obiadek+2 porcje owoców, no i ostatnio kaszka...jakoś na krótko się najada Leoś tymi słoiczkami.
prunelle no ja dzisiaj na raty przez cały dzień odciągnęłam 120.... A w ten weekend znowu zjazd, nie wiem co Leoś będzie jadł....

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-10, 19:34   #3432
n.ik.a
Zadomowienie

ada kurcze zazdroszę motywacji. Ja od wakacji zabieram się za przerobienie maszyny Singer na stolik pod laptopa a tu teraz zimno i nie chce mi się specjalnie lecieć do taty do garażu żeby to robić - w blokach nie mam takiej możliwości...

Kalinka 11.04.2011

"Celem życia jest:
(H. Elzenberg)

Stary 2011-10-10, 19:51   #3433
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Pytałam, bo brał go mój syn alergik wziewny i zdziwiłam się, że zalecają go tak małym dzieciom przy infekcjach.

Szybkiego powrotu do zdrowia Wam życzę - oby niepotrzebne były antybiotyki
tam jest napisane, że na astmę oskrzelową i w ogóle oskrzela, a jemu furczało w oskrzelach, to może dlatego
dziękujemy ale chyba bez antybiotyku się nie obejdzie, zobaczymy co jutro powie inna dlekarka

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość

dzisiaj znowu próbowałam zrobić i nic, zamykał buźkę i rączki wyciągał po aparat
Dzisiaj to w ogóle od 4 rano do 10 nie spał myślałam, że się zastrzelę... TŻ do pracy nie poszedł, zadzwonił, że chory
my to przechodzimy chyba skok, a Krzyś dodatkowo zęby, wiesz tyle zęboli na raz to musi go wszystko napewno boleć

Cytat:
coś jej się ostatnio pomieszało...rano zjada zaledwie 100 ml mleka zagęszczanego kaszka albo kleikiem. potem o 13.30 odciągnięty pokarm 80-90 ml, o 15 - 15.30 zupka 125 g, o 18.30 - moje mleko ok. 60 ml i o 21. 80 ml MM (choć wciskamy jej 120 ml - bez rezultatu) nie wiem czy to nie przez ten cholerny katar zrobiła się takim niejadkiem
jeśli ma katarek to może mniej jesc, bo "najada" się gilkami, tak mi lekarka powiedziała, bo brzuszek wypełnia się tą wydzieliną i dlatego mniej dzieci jedzą

lece spać
dobranoc
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 20:10   #3434
Eirene1987
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny pewnie dziś już wstanie o 4-5 nie ma tak fajnie

Cytat:

U nas nocka nie za ciekawa Anastazja obudziła się o 0.30 i nie chciała spać, padła dopiero o 4 rano. Normalnie masakra
Nie wiem co się dzieje, może to ten przedłużający się katar
o matko ja bym chyba padła wspólczuję ci bardzo

Cytat:
U Nas nocka w miare ale pobudka na stałe 6.25;/ Kurcze jak jest tak ciemno rano to już w ogóle nie chce się wstawać człowiekowi..
włąsnie - jak tak ciemno i zimno w domu to się spod koldry wyłazić nie chce

Cytat:
bardzo zdolna Malwinka naprawdę
mój to cześć tylko daje i to tak hmm niby daje ale jeszcze nie pewnie. a tak to jeszcze nie kumaty jest
a Malwinka super

Cytat:
serio???? ejjjjj u nas też "żabka mała " to hicior

ja też jak zaczynam spiewac to ta sie cieszy jak głupia
to nasza najulubieńsza piosenka.a jak nie mam już sił spiewac to jej puszczam z YT
haha a u nas też jest żabka ale : poszła żabka po wodę do zimnego zdroju

Cytat:
i w ogóle tak się wkurzyłam, bo w częstochowie podobno grzeją już od 7.X a u nas w mieszkaniu zimno bardzo i spytałam o co chodzi, dlaczego jest zimno....
ja bym zadzwoniła do nich i spytała jakim prawem odłączyli skoro wszędzie grzeją???nie podarowałabym.

Cytat:
my już po rehabilitacji, zakupach i obiadku. rehabilitantka stwierdziła że Mateusz super nadrobił wszystko i teraz będziemy chodzić co 2 tyg a nie co tydzień. i jeszcze raz pytałam o to kiedy dziecko powinno zacząć siadać i czworakować i powiedziała że tak 9-10m-c. powiedziała że Mati raczej już nie będzie przekręcał się z brzucha na plecy bo za bardzo podoba mu się leżenie na brzuchu

a jaki to jest miód? nie słyszałam o nim wcześniej
super że rehabilitacja pomaga

no to linka wkleiła Anessa na dużo rzeczy pomaga wiele schorzeń skórnych. muszę zakupić

Cytat:

Castia
u nas hiciorem jest piosenka "mydło wszystko umyje" odkąd Kali zaśpiewała to moja chrzesnica to teraz nie ma przebacz... a przy przebieraniu śpiewam jej dawną reklamę...choć znam tylko kilka słów..."kuku -ruku to jest nowe cudo z masy kakaowej..." Jak to słyszy to się strasznie chichra chyba, że bawi ją fałsz mamy
padłam

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Natchnęłyście mnie z tymi piosenkami i szukam teraz czegoś,zeby pośpiewać Lili.Teraz jej śpiewam,ale zazwyczaj improwizuje i zmyślam tekst Najśmieszniej jest jak zmyślam po angielsku
a ja zmyślam jakieś słowotwórstwo tworzę np.
bubu rubu baba raba
bibi ribi muma baba.
bimbi rimbi mumbu rumbu
bimbu bimbu bimbu rumbu

serio tak śpiewam często i on zasypia

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 20:44   #3435
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
wiesz Alan też ma teraz katar i je owiele mniej mleka bo mu się ciężko ssie, ledwo może oddychać. Za to zupki je chętnie ponieważ nie musi ssać i lepiej mu się oddycha
Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
patrycja ostatnio naliczyłam w ciągu doby 10 karmień piersią +oczywiście obiadek+2 porcje owoców, no i ostatnio kaszka...jakoś na krótko się najada Leoś tymi słoiczkami.
o to faktycznie często no ale w sumie to nie wiadomo ile z piersi zje

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 20:48   #3436
kwartalinka
Raczkowanie

hejo!

u nas dziś dzień jesienny
nie poddajemy się jednak pogodzie i poszłyśmy na spacer, niestety tylko na godzinkę bo deszcz wygonił nas do domu

cieszę się bo widać, że Łucja polubiła warzywa, jadła aż jej się uszy trzęsły

w nocy znów miała ochotę na zabawę ale tylko 2 razy
za to postanowiłam wprowadzić w życie plan przewidujący 3 drzemki w ciągu dnia, może uda się wtedy kłaść ją później i później będzie się budzić rano

ufff... nadrobiłam choć łatwo nie było

a więc:
Eirene, Castia, Ada dziękujemy za życzenia

zdrowia życzymy Anesce i Nino, Czarnej i Majeczce, Mordce i Oliwce, Anastazji, Olkowi, Kalince, Mateuszkowi, Lence, Alankowi

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
z tego co widze to wy szalejecie z tymi zabawkami dla maluchow a my nic takiego nie kupilismy ze wzgledu pieniedzy ze bylo ich brak troche dzxiwnie mi z tym moze namowie tzta jak wyplate dostanie to sie cos kupi
bardzo ładnie Ci Aguchaw odpisała
zgadzam się z nią w 100 %

no i gratulacje dla Krystianka za skończone miesiące

Cytat:
Spóźnione sto lat dla Łucji
spóźnione też przyjmujemy
dziękuję

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn używających niekapków z aventu... Młodemu często kapie na nosek przez odpowietrznik podczas picia też tak macie? Czy ja coś źle robię?
my mamy niekapek ale z TT i nic z niego nie wycieka

właśnie doczytałam, że jest zalecany od 9-10 miesiąca

Cytat:
dzień dobry
my po weselu już. wesele było polsko-angielskie i było super bolą mnie nogi i jestem mega niewyspana. ale szkoda mi dnia na sen zwłaszcza że słoneczko ładne wyszło i jak Mati się obudzi to pewnie na spacer pójdziemy.
a tak w ogóle to rozwaliłam swój telefon. ale takie rzeczy to tylko mi się przytrafiają chyba. jakaś nieszczęśliwa jestem czy co wyjmowałam telefon z torebki i upuściłam go. i pewnie byłoby wszystko z nim w porządku gdybym nie upuściła go do dzbanka z sokiem jabłkowym wyciągnęłam go zaraz ale i tak padł. mam nadzieję że jak dobrze wyschnie to zacznie działać

miłej niedzieli dziewczyny
ale przygoda
i jak z telefonem - ożył?
doczytałam, że nie

Cytat:
kwartalinka u nas też nie wesoło. Mała w nocy źle śpi, chyba wszystko przez ten katar. Najlepsze jest, że od kilku dni budzi się o 4 zjada cyca i dalej...bawmy się
a wieczorem tez nie ciekawie bo po kąpieli Kala nie chce jeść płacze, krzywi się, kopie i wywija rękami...dziś jak udało się ją nakarmić to od tego kataru zwymiotowała i tyle z tego było jutro znów czeka nas lekarz...
a powiem wam co mi się przytrafiło...byłam w środę pobrać Małej wymaz z oka. Zapłaciłam 20 zł i jutro miałam odebrać wynik a wczoraj dzwoni do mnie mama, że jakaś babka ją znalazła (ciekawe skąd wiedziała, kto jest moją mamą) i że czegoś sobie tak nei spisała i musimy jeszcze raz robić wymaz. Oczywiście my nie idziemy do przychodni bo Mała i ja chorujemy więc babka ma do nas jutro przyjść o 7 rano. Rany co za rozgardiasz ciekawe czy każdego pacjenta tak szukają

a udało mi się znaleźc chwile i odnowić albumy na wizażu
hmm...widzę, że nie tylko moja tak ma
Ego też pisała, że Olek chce się bawić o 2
matko co się dzieje z tymi maluchami

N.ik.a fajne zakupy
i super że rehabilitacja służy Kalince

Cytat:
poza tym kręci się jak wskazówki zegara, odpycha rączkami i pełza do tyłu, czasem do przodu mu się uda dźwiga się na rączkach do góry i próbuje w czworaki iść. raz mu się zdarzyło do przodu pójść z czworaków. i zaczął stawać na stopach, tzn leży sobie na brzuchu i zamiast na kolanka stanąć to staje na stopach. nie siedzi jeszcze sam, leci do przodu cały czas jak go posadzę.
za postępy Matiego

Cytat:
jaka noc zazdroszczę

Cytat:
hej dziewczyny

już jestem
z tego co widzę mam sporo do nadrobienia,
więc idę czytać

na weselu był bradzo fajnie,
strasznie dziwne ucucie byc gdzieś bez małej,
jak wsiadamy do samochodu i jechaliśmy bez niej z tyłu
pierwszy raz bylismy gdzieś sami,
i chyba było to nam potrzebne
fajnie, że wesele się udało
no i że spędziliście czas we dwoje

nam wyjście we dwoje zdarzyło się raz od narodzin Łucji i czułam się jakbyśmy na randkę znów szli

Cytat:
Nauczyłam Maję dawać "cześć". Wyciągam do niej rękę i mówię "cześć". Do tej pory też wyciągała a dziś dodatkowo śmieje się w głos jak łapie za moją rękę. Normalnie jestem z niej DUMNA
super

Cytat:
brawo
ja też się cieszę strasznie jak mała załapuje nowe rzeczy.

super dużo rzeczy Malwinka potrafi
zdolna dziewczynka
z tego co widzę to Łucja nie jest zainteresowana zabawami typu sroczka itp.

Cytat:
Spóźnione wielkie gratulacje dla Łucji za skończone 7 miesięcy
dziękujemy

uciekam spać kobietki
zmęczona jestem po tych nockach ostatnich i jakoś mnie w ciągu dnia optymizm opuszcza

dobranoc

*mój wiosenny promyczek*

**moje jesienne słoneczko**
kwartalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 20:53   #3437
Tity
Zakorzenienie

patrycja no pewnie czasami sobie tylko popija, albo pije na zaśnięcie Muszę jakoś opanować te posiłki Bo jest chaos u nas totalny
W ogóle to Leoś się robi piekielny Nie mogę zjeść spokojnie jabłka, bo jak tylko zobaczy to krzyczy, żeby mu dać. Starte mu średnio idzie, ale takie ugryzione ode mnie to sama ambrozja...a niech ja tylko spróbuję ugryźć, albo zabrać.....rykkkk. W ogóle co mu próbuję zabrać ostatnio to jest ryk Za to śmiesznie zerka na mnie jak chce iść w jakieś nowe miejsce. Odwraca się, chwilę na mnie patrzy i jak pozwalam, albo zachęcam to idzie Jeszcze nie obczaiłam co zrobi jak nie pozwolę
Aha i dzisiaj kupiłam Sinlac, podałam mu na wieczór bo mleka to prawie nie było...dopiero przed spaniem sobie wypił. Może babcię uratuje jedna porcja Sinlacu, jak mnie nie będzie...
No a spacer dzisiaj był jak zwykle akustyczny

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 20:56   #3438
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
My spiewamy ¨¨co sie stalo zmama´´ ´´w moim magicznym domu¨ i piosenki chinskie Lena uwielbia jak spiewam... reszta sluchaczy raczej nie
Cytat:

No nieźle Lenka bryka
a waga piękna
młodsza jest od mojej a ważą tyle samo
Bryka okropnie... nie ma sily zeby aj zatrzymac

ja tez nie mam ostatnio czasu na wizaz... ale to z powodu przyjazdu mamy
Buziaki dla LEniuty
Cytat:

właśnie ja od kilku dni zauważyłam ze Malwinka zaczyna sie tak przytulać jak dziecko. jak leżę a ona obok się bawi i w pewnym momencie kładzie główkę mi na piersiach i leży sobie też .boskie to jest
Moja mala tez sie tuli w nocy i rano... ale zazwyczaj do taty
Cytat:
Super
Cytat:
d

cudne

gosia- gratulacjeklas ki:
Cytat:
hej dziewczyny
a właśnie miałam się zapytać

czy wasze dzieci też cały dzień na brzuch lezą?
Od 8 rano do 20 z przerwami na siadanie i wstawanie:P i pelzanie... ale to tez na brzuchu:P

My bylismy caly dzien poza domem, bo pojechalsimy na Gibraltar. Tesciowa i mama pierwszy raz tam byly. Poogladalysmy okolice. Kupilam Lenie pampki, mleko i troche angielskich sloiczkow, bo one sa z kawalkami, a te w ES nie. Jeden deserek jagodowy, bo keidys Lenie smakowal i kilka produktow za ktorymi tesknilismy... w tym cider

Lena byyla w miare grzeczna, a pol dnia w samochodzie spedzila. W ogole cos ostatnio robi raczkami tak jak sie pokazuje na pieniazki... i nie wiem cyz to ok bo sie wczesniej glupot naczytalam...
Dzis zrobila tez troche krokow na czworaka tyle, ze jak zrobi z 3-4 kroki to sobie robi przerwe i siada... lobuz jeden
Zasnela dopiero o 21.50, bo w drodze powrotnej spala w samochodzie. Dodalam dwie fotki do albumu.

Naskrobalyscie nieeeezle

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 21:07   #3439
maggol111
Raczkowanie

Cytat:
po jakim czasie jej przeszło???
nie wiem dokładnie, ale jak wróciła do pracy to Mała miała ok. 7 m-cy , teraz ma rok i jeszcze zdarza sie ze wstaje parę razy w nocy

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
ło matko wspólczuję, musisz byc wykonczona

Cytat:

bubu rubu baba raba
bibi ribi muma baba.
bimbi rimbi mumbu rumbu
bimbu bimbu bimbu rumbu

serio tak śpiewam często i on zasypia
ja spiewam tą samą piosenkę
zaczynam np. "aaa kotki dwa"-sam początek a dalej wymyslam
tylko rzadko sie zdarza ze usypia przy moich wypocinachszybciej usypia przy pozytywce, którą mu puszczam z liska ikeowskiego albo przy koniku morskim

a mnie chyba wczoraj na spacerze znowu przewiało i dzisiaj na spacerze sie doprawiłam, znowu jestem przeziebiona aż 5 dni byłam zdrowamam nadzieję ze tym razem tez Mały sie nie zarazi ode mnie
Stary 2011-10-10, 21:08   #3440
n.ik.a
Zadomowienie

uffff moja Niunia zasnęła...zjadła 90 ml MM trochę pomarudziła ale bujanie za dupkę pomogło

kochane jak zwykle poprosze o głosiki może tym razem się uda

https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...php?pid=182748

Kalinka 11.04.2011

"Celem życia jest:
(H. Elzenberg)

Stary 2011-10-10, 21:23   #3441
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
a zdradzę wam, że jak Mała usłyszy w tvn ten dżingiel zapowiadający reklamę to...nie ma dziecka
moja ma to samo

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Bryka okropnie... nie ma sily zeby aj zatrzymac

ja tez nie mam ostatnio czasu na wizaz... ale to z powodu przyjazdu mamy
Buziaki dla LEniuty
Dziękujemy

Wiem, jak to jest jak ma się kogoś w domu - my teraz sami wymieniamy się przy Lence, więc i chwilkę udało mi się na wizaż zorganizować

Super, że wyprawa udana i wszyscy zadowoleni.

Pozdrawiamy

Cytat:
nie wiem dokładnie, ale jak wróciła do pracy to Mała miała ok. 7 m-cy , teraz ma rok i jeszcze zdarza sie ze wstaje parę razy w nocy
To mnie pocieszyłaś.......
Stary 2011-10-10, 21:33   #3442
maggol111
Raczkowanie

Cytat:

To mnie pocieszyłaś.......
źle napisałam - wstawała bo ona ją odcyckowała niedawno to przestała sie tak budzic ona tak bardziej sie budziła zeby sie poprzytulac do cycusia

izunia przyszło ci krzesełko??tż złozył i całkiem fajne jest,Wiktor siedzi jak na tronie dumny i zadowlony

Edytowane przez maggol111
Czas edycji: 2011-10-10 o 21:35
maggol111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 22:05   #3443
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
źle napisałam - wstawała bo ona ją odcyckowała niedawno to przestała sie tak budzic ona tak bardziej sie budziła zeby sie poprzytulac do cycusia

izunia przyszło ci krzesełko??tż złozył i całkiem fajne jest,Wiktor siedzi jak na tronie dumny i zadowlony
moja też przy cycusiu uwielbia spać ostatnio
ale nie będę się jeszcze odcyckowywała, bo nie chcę Lence zabierać wszystkiego.... nie ma mnie w dzień to niech ma chociaż cycusia wieczorem i w nocy........
Stary 2011-10-10, 22:11   #3444
maggol111
Raczkowanie

Cytat:
moja też przy cycusiu uwielbia spać ostatnio
ale nie będę się jeszcze odcyckowywała, bo nie chcę Lence zabierać wszystkiego.... nie ma mnie w dzień to niech ma chociaż cycusia wieczorem i w nocy........
jasne, ze tak, ma teraz większą potrzebę bliskosci

ok lecę spac, póxniej w nocy pobudki i nieprzytomna jestem
Stary 2011-10-11, 07:24   #3445
gosiawolna
Rozeznanie

witam. ja tylko na chwilke a na dluzej pewnie wieczorem zajde. tz ma wolne dzisiaj wiec musze sie nim zajac bo od kilku dni go nie widzielismy musimy isc na zakupy bo dostal wyplate, chcielismy isc o tesco po chusteczki hugiss 6 za 21 zl a tu dupa juz ich nie ma a ulotka jest do 19 wiec musimy inaczej sobie poradzic. noc slaba, strasznie sie nie wyspalam nie spie od 5:30, malego przed chwila udalo mi sie uspac na 20 minut i juz nie spi, dziekuje w imieniu synka za gratulacje z okazji pol roczku

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

nika- wszystkiego najlepszego dla coruni

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

odnosnie obiadkow, mojemu cos ostatnio nie podchodza te kupne, i kaszka manna tez nie i przy cycu ciezko
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 07:30   #3446
marta_27
Zadomowienie

dzień dobry
nie wyspałam się dziś bo zachciało mi się wczoraj oglądać film do nocy. ehh. a dziś od rana dzwonie do przychodni i ciągle zajęte mają

Cytat:
mi się wydaje, że już masz po telefonie bo wpadł do soku a on jest słodki i raczej wszystko się pokleiło. Mam nadzieję, że jednak nie mam racji.
też mi się tak wydaje, ale nie zaszkodzi spróbować

Cytat:
u nas na klatce ciepłe grzejniki, rurki w łazience też, ale jak odkręciłam grzejnik w pokoju to nic się nie dzieje na szczęście mamy 21-22 stopnie w mieszkaniu więc nie marzniemy
a może macie kaloryfery zapowietrzone?

Cytat:
łał brawo za nowe umiejętnosci
mam taki http://www.nokaut.pl/inhalatory/inha...o-midineb.html i jestem zadowolona co prawda mamy go dopiero tydzień ale jest ok
dzięki za linka. poczytam opinie i trzeba będzie kupić jakiś szybko

Cytat:
Napisane przez kwartalinka Pokaż wiadomość

ale przygoda
i jak z telefonem - ożył?
doczytałam, że nie
nie ożył, niestety. i już chyba nie ożyje

a jeśli chodzi o niekapki to my mamy z lovi i tam jest taka silikonowa zatyczka z dziurką w kształcie krzyżyka, która reguluje przepływ w kubku. no i jak zobaczyłam że Mateusz zasysa a za chwilę zamiast pić to gryzie to sama spróbowałam pociągnąć z tego kubka. i wiecie co?? wyleciały może ze 2 kropelki a mnie całe poliki bolały od ssania a przepływ największy był ustawiony. wzięłam nóż i trochę ten krzyżyk powiększyłam. nie od razu ale Mateusz zaczął pić. teraz też sobie czasem gryzie ten ustnik ale to oznacza że mu się pić nie chce i się bawi po prostu albo gryzie bo mu zęby idą

Edytowane przez marta_27
Czas edycji: 2011-10-11 o 07:36
marta_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 08:23   #3447
żurawinka
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, ja tylko na chwilkę - my ciągle chorzy - mała, mąż i ja, coś okropnego, do tego mała niemal nie śpi w dzień, od tygodnia mamy dni kocmołucha wczoraj na chwilkę tylko pobiegłam do sklepu i znów mnie przewiało, odporność mam tragiczną.
Lecę nadrabiać ale póki nie wyzdrowiejemy napewno nas tu mało będzie :-( A niedługo szczepienie i nie wiem co to będzie.
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 08:41   #3448
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
syn nie raczkował tylko zaczął chodzić jak miał 10 miesięcy, a Lenka też raczej nie poraczkuje, nie uważam, aby to był konieczny krok w rozwoju dziecka...
mnie też się tak wydaje,chociaż przyznam,że momentami byłam podłamana...

Cytat:
Witam laseczki

czarna nie przejmój się mój też nie lubi na brzuchu i go nie zmuszam Teraz całymi dniami to praktycznie siedzi no albo leżymy razem na łóżku troszkę. Tak jak Ty uważam, że mój maluch nie będzie raczkował
to podobnie jak u nas,bo jak schodzę na dół z Mają,to sadzam ją do fotelika,w ktorym je,a poźniej na zmianę leżaczek,fotelik,leżaczek ... teraz nigdzie nie wychodzę przez tą chorobę,więc wózek odpada

Eirene

bubu rubu baba raba
bibi ribi muma baba.
bimbi rimbi mumbu rumbu
bimbu bimbu bimbu rumbu

hahahahhahahahhaa

My już wyszłyśmy z pokoju,bo Maja nie dawała zasnąć Tz,a dzisiaj ma wcześniej zasnąć,bo idziemy do agnecji oglądac mieszkania,a potem zakupyyyy

Noc okropna,nie jestem wcale wyspana. Ciągle wstawałam dawać małej smoka- jak jej tylko wypadnie zaraz jest marudzenie. JUż się zastanawiam,czy jej nie przywiązywac taśmą na noc do buzi

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

zurawinka duzo zdrówka

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 08:56   #3449
n.ik.a
Zadomowienie

Hello
wpadam się pochwalić, że za 5 minutek moja Kalinka świętuje 6 miesięcy

gosiawolna dziękuję w imieniu Kali

87czarna ja się zastanawiam kiedy my wyjdziemy z pokoju Małej ale chyba nie prędko bo Kala w nocy ciumka mojego cycka bo w dzień nie bardzo jej się chce

a teraz kochane powiedzcie mi kiedy mam zmienić mleko na 2 i jak się robi to przejście znajoma mi mówiła, że miesza się 1 z 2 - ale jak

zmykam szykować Małą bo jedziemy na rehabilitację

Kalinka 11.04.2011

"Celem życia jest:
(H. Elzenberg)

Stary 2011-10-11, 09:02   #3450
87czarna
Zakorzenienie

nika ja podałam mleko nastepne jak skonczyła 6 miesięcy-i ta zmiana powinna byc w tym miesiącu.

Jako że Maja piła 180 ml,to pierwszego dnia dawałam jej 4 miarki jedynki i dwie dwójki,drugiego dnia 3 miarki jedynki i 3 dwójki,trzeciego 2 jedynki i 4 dwójki,a czwartego już samą dwójkę

nie było problemów

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości