Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 9 23,68%
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 0 0%
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 0 0%
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 0 0%
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 1 2,63%
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 2 5,26%
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 0 0%
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 0 0%
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 1 2,63%
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 22 57,89%
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 0 0%
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 3 7,89%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-10, 11:44   #3391
izunia233
Zadomowienie

Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011

Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość
Może być, ale taka zwykla manna ? Bo są jeszcze jakieś mleczne (a ja mówię o zwykłej)
to jest mleczna kasza manna - taka http://www.bobovita.pl/nasze_produkt...zki/KASZKA/213

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 11:44   #3392
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta_27 Pokaż wiadomość
w życiu bym na to nie wpadła, ale spróbuję. dzięki
ponoć ryż wchłania wodę bardzo ładnie. mój aż spęczniał jak włożyłam po takim wypadku

Cytat:

Castia - z tym Palikotem to fakt - pewnie się tego inne partie nie spodziewały, że może tak wysoko wygrać wybory Może za 4 lata Palikot na prezydenta
A co do tych pobudek to rozumiem Cię, że możesz mieć dosyć.. Trzymam kciuki oby to wróciło jak najszybciej do normy.. a może ona w nocy poprostu się nie najada i dlatego często się budzi?
kto wie , kto wie może nadejdzie Palikotomania
no ja nie wiem, ale wieczorem kaszka nie pomaga czasem jak ja nie mam już mocy wstać to tż wstanie i ją przytuli i zasypia więc głodna nie jest chyba bo jak jest głodna to jest awantura okropna
jejku mam nadzieję że to zęby i jak już wyjdą przynajmniej te pierwsze 4 to będzie spokój i sie wyspięęęę
Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Nauczyłam Maję dawać "cześć". Wyciągam do niej rękę i mówię "cześć". Do tej pory też wyciągała a dziś dodatkowo śmieje się w głos jak łapie za moją rękę. Normalnie jestem z niej DUMNA
brawo
ja też się cieszę strasznie jak mała załapuje nowe rzeczy.

aaa zawsze biliśmy jej brawo jak zrobiła papa, cześć dąła buzi bo to już umie
no i wczoraj zrobiła "tu tu tu sroczka kaszkę ważyła" tak paluszkiem robi trochę niezdarnie ale robi tylko ofrunąc nie umie pokazać jeszcze no i po tym ja brawo Malwinka , brawo a ona klaszcze i się cieszy
no i teraz jak coś zrobi to sama sobie klaszcze
nie uczylismy jej brawo tylko tak załapała od nas co trzeba zrobić żeby brawo bić. moja mądra dziewczynka

nika super ubranka. właśnie kiedyś miałam rabat do smyka i spędziłam przy tych spodniach pół godz chyba a i tak ich nie wzięłam ale czemu to nie wiem
włąśnie muszę kupić małej kilka takich bluzeczek. lubię jej na bodziaki takie zakładać

a ja sie troche zdenerwowałam. zamówiłam kurtkę na all przyszła o wiele za duża musze kupić drugą
no i bluzeczkę jedną - używana.ale miał być stan idealny a przyszła zmechacona strasznie wrrrr dobrz eze kosztowałą grosze bo nie chce mi się bawić w odsyłanie jej

byłam na spacerze, jaka zimnicaaaa brrr. kurde wytrzymałam 40 minut
ręce mi zmarzły. muszę znaleźć rękawiczki no i dla Malwinki też jeszcze nie mam a ręce musi mieć na wierzchu bo tak

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-10-10 o 11:47
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 11:57   #3393
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość

brawo

no i wczoraj zrobiła "tu tu tu sroczka kaszkę ważyła" tak paluszkiem robi trochę niezdarnie ale robi tylko ofrunąc nie umie pokazać jeszcze no i po tym ja brawo Malwinka , brawo a ona klaszcze i się cieszy
nie uczylismy jej brawo tylko tak załapała od nas co trzeba zrobić żeby brawo bić. moja mądra dziewczynka
No to Twoja Malwinka mała zdolniacha jest. Tyle rzeczy umie
Ja kładę Mają na jednym końcu łóżka a sama jestem na drugim. Klepię ręką w materac i mówię do niej "chodź do mamusi, zrobimy tuli tuli" i wtedy Maja turla się do mnie, ćwicząc obroty tyle razy aż znajdzie się obok i wtedy też jej biję brawo no i się tulimy.

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
Stary 2011-10-10, 12:00   #3394
n.ik.a
Zadomowienie

Castia fajne komplety czepki, rękawiczek i szalika są właśnie wSmyku ale ja jeszcze nie myślałam o kupnie...kurcze przy tej pogodzie chyba trzeba będzie kupić Małej ciepłą czapkę i rękawiczki

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 12:04   #3395
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Spóźnione wielkie gratulacje dla Łucji za skończone 7 miesięcy

Cytat:
A Tak w ogóle dziewczyny powiedzcie o której Wasze dzieci rano wstają po nocy???
różnie ostatnio między 6.30 a 7.30, ale częściej ok. 7, spać go kładę między 20.30 a 21

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
hej,
długo mnie nie było, ale na swoje usprawiedliwienie mam 6 zębów, w tym dwie górne dwójki i wychodzą prawdopodobnie dwie górne jedynki, plus skok rozwojowy, czyli mamo nie wychodź z pokoju i nie zostawiaj mnie samego także komputer tylko wcześnie rano albo wieczorami, a często nie mam siły nic pisać...
gratulacje! jeju już 6 zębów ale jak skok się objawia u Krzysia podobnie jak u mojego Dawida plus jeszcze te idące ciągle zęby to współczuje

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
niektore widzialy juz pewnie, zrobilam sobie jednak pasemka blond mi sie tam podoba
pasują Ci te pasemka, bardzo łądnie wyglądasz, chociaż wcześniej też mi się podobało

Cytat:
Napisane przez maggol111 Pokaż wiadomość
moje dziecko tez nie wie o co chodzi z niekapkiem, dzisiaj pierwszy raz dostał soczek w niekapku i mysli ze to słuzy do zabawy chyba bo tylko gryzie ten ustnik

a u nas c.d maruderstwa, az glowa pęka, dobrze ze tż w domu dzis, ale jutro bedzie ciezko jak pójdzie do pracy
mój też nie wie do czego ten niekapek służy gryzie go i mamla, a jak coś wypije to chyba tylko przypadkiem

u nas też ciąg dalszy skoku, jejku kiedy to się skończy najgorsze jest zasypianie, całą resztę jeszcze jakoś bym przeżył, ale do tej pory mały fajnie sam zasypiał, a teraz się męczy, płacze, wierci i nie może usnąć

Zdrówka dla Anessy i Nino, Mordki i Oliwki, Anastazji, Filipka, Czarnej i Majeczki

Nadrabiam dalej

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2011-10-10 o 12:06
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 12:07   #3396
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja kładę Mają na jednym końcu łóżka a sama jestem na drugim. Klepię ręką w materac i mówię do niej "chodź do mamusi, zrobimy tuli tuli" i wtedy Maja turla się do mnie, ćwicząc obroty tyle razy aż znajdzie się obok i wtedy też jej biję brawo no i się tulimy.
super
nie robiłam tak. muszę spróbować

właśnie ja od kilku dni zauważyłam ze Malwinka zaczyna sie tak przytulać jak dziecko. jak leżę a ona obok się bawi i w pewnym momencie kładzie główkę mi na piersiach i leży sobie też .boskie to jest

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-10-10 o 12:10
Stary 2011-10-10, 12:15   #3397
87czarna
Zakorzenienie

Castia ja Mai dziennie śpiewam 'była sobie żabka mała...' i wydaje mi się,że już tą piosenke rozpoznaję,bo jak tylko zaczynam śpiewanie,to ona smieje sie na cały głos

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

izunia ale fajnie wymysliłas

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 12:25   #3398
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Castia ja Mai dziennie śpiewam 'była sobie żabka mała...' i wydaje mi się,że już tą piosenke rozpoznaję,bo jak tylko zaczynam śpiewanie,to ona smieje sie na cały głos
serio???? ejjjjj u nas też "żabka mała " to hicior

ja też jak zaczynam spiewac to ta sie cieszy jak głupia
to nasza najulubieńsza piosenka.a jak nie mam już sił spiewac to jej puszczam z YT
Stary 2011-10-10, 12:26   #3399
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
super

właśnie ja od kilku dni zauważyłam ze Malwinka zaczyna sie tak przytulać jak dziecko. jak leżę a ona obok się bawi i w pewnym momencie kładzie główkę mi na piersiach i leży sobie też .boskie to jest
No słodkie jest takie przytulanko. Ja sadzam małą na kolanach plecami do mnie i jak ona chce się przytulić to wtedy wyciąga rękę do góry, łapie mnie za włosy i ciągnie w dół, no i się wtedy mocno przytula. Czasami jak położę ją na brzuchu to też się przytuli bo wcześniej to się odpychała.

Cytat:

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Kurcze ja jestem jakieś antytalencie co do śpiewania. Zaczynam coś tam śpiewać i okazuje się, że nie znam dalej słów muszę sobie poszukać tekstów piosenek i się nauczyć hehe

Stary 2011-10-10, 12:30   #3400
coralady
Wtajemniczenie

gosiawolna wszystkiego najlepszego dla Krystianka z okazji jego małego święta

nika fajne zakupy-te spodnie super!

Castia jestem w szoku ile Malwinka umie.Zdolniacha z niej!My jesteśmy na etapie nauki papa
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2011-10-10 o 12:33
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 12:34   #3401
aguchaw1
Raczkowanie

Cytat:
Z tego co tu któras z dziewczyn pisałą to tą manne mleczną w innych proporcjach trzeba dawać..

Cytat:
ponoć ryż wchłania wodę bardzo ładnie. mój aż spęczniał jak włożyłam po takim wypadku

no ja nie wiem, ale wieczorem kaszka nie pomaga czasem jak ja nie mam już mocy wstać to tż wstanie i ją przytuli i zasypia więc głodna nie jest chyba bo jak jest głodna to jest awantura okropna
jejku mam nadzieję że to zęby i jak już wyjdą przynajmniej te pierwsze 4 to będzie spokój i sie wyspięęęę

brawo

Super umiejętności zdobyła MAlwinka Mój to jeszcze taka gapcia chociaż umie się bawić w "jest Szymon, nie ma Szymona" Sam zarzuca sobie kołderkę albo pieluchę na głowe i odsłania, jak ja mówię jest albo nie ma)
A to marudzenie nocne to może faktycznie zęby, ale już niedługo powinny wyjsc..

Cytat:
Izunia no to też super ją nauczyłaś)

aguchaw1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-10, 12:35   #3402
Castia
Wtajemniczenie

izunia moja też wcześniej sie odpychała teraz jak nie chce sie przytulać to tez się odpycha ale jak chce to się tak łasi do mnie slodko
głaszcze mnie po twarzy, całuje

ja żabkę małą znałam pierwsze 3 zwrotki, widziałam ze Malwince się podoba no i nauczyłąm sie cąłej jak puszczałam jej z YT
Stary 2011-10-10, 12:36   #3403
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Gosia wszystkiego najlepszego dla Krystianka

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
narazie nie mam czasu na pisanie..
ja jeszcze chodze zasmarkana i kaszląca ..
mały na szczescie zdrowy.. i chyba już nie złapie ode mnie bo by już chyba to miał

podczytuje Was kochane ale nie mam czasu juz pisac bo wzięłam sie za drobne remonty starych mebli(przedwojennych chyba)
wiecie papier ścierny i lakierowanie ..
zdrówka Ada
fajne masz zajęcie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
czy wasze dzieci też cały dzień na brzuch lezą?
calutki dzień i noc też, bo śpi na brzuchu

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
dzień dobry kochane byłam z Małą u lekarza i osłuchowo jest czyściutko, gardełko też ładne tylko ten katar. Pani doktor kazała kupić Tantum Protect i zobaczymy
super, że jest lepiej, teraz tylko tego okropnego kataru trzeba się pozbyć, u nas dwa tygodnie trwał i znów się chyba pojawia, a jutro idziemy na szczepienie
ubranka śliczne

Cytat:
Castia ja Mai dziennie śpiewam 'była sobie żabka mała...' i wydaje mi się,że już tą piosenke rozpoznaję,bo jak tylko zaczynam śpiewanie,to ona smieje sie na cały głos [COLOR="Silver"]
ja każdego dnia po sto miliardów razy śpiewam "Panie Janie" przy tym Dawid usypia, przy tym zmieniam pieluchę żeby leżał w miarę spokojnie i na każdy mniejszy wnerw ta piosenka działa cuda

izunia, Castia
dla Waszych dziewczynek, ale dużo już potrafią, super to musi wyglądać ja mojego uczę papa, ale narazie nie łapie

Natka, izunia współczuję nocy ja dziś karmiłam 2 razy i 4 razy wsawałam dać smoka

My się chyba zbieramy na dwór, bo mały wstał i zjadł, ale nie wiem jak go ubrać

Mel B 14/14 +

Czas edycji: 2011-10-10 o 12:38
Stary 2011-10-10, 12:58   #3404
aguchaw1
Raczkowanie

Castia fajnie z tymi przytulaskami masz
Mój Szymuś też póki co się odpycha, chyba, że jest spiący to jak go biorę na ręce to się wtula słodko Czekam aż sam zechce się przytulać, nie tylko na pół śpiocha

Kasiunia dobrze, że "Panie Janie" działa ja podczas zmiany pieluchy żeby się nie kręcił we wszystkie strony to wydaje głupie dzwięki albo robię miny, bo takto ubieranie trwa bardzoo długo

Co do spacerku to ubierz go ciepło ) bo zimno na dworze.

A mnie chyba bierze choroba bo mi strasznie zimno jest dziś;/
i w ogóle tak się wkurzyłam, bo w częstochowie podobno grzeją już od 7.X a u nas w mieszkaniu zimno bardzo i spytałam o co chodzi, dlaczego jest zimno. A tu mi sąsiad mówi, żę jeden gościu którego żona jest w zarządzie wspólnoty mieszkaniowej, zadzwonił do zarządcy (takiego jeszcze wyższego)który trzyma kase itd.. że mają wyłączyć ogrzewanie, bo on nie będzie dopłacał 250 zł za tydzień grzania dodatkowy(bo ustawowo włączają od 15.X) ale skoro jest zimno to grzeją wczesniej.
No i faktycznie wyłączyli ogrzewanie i włączą dopiero 15 no mam ochote iść i wyzwać tego faceta, bo kurcze naprawde jest u nas zimno, sypialnia jest jeszcze pokojem od frontu bloku i dziś było 17stopni;/ nie wiem jak mam dziecko wykąpać, czy też w ogóle jak Szymek ma nie zachorować spiąc w takim zimniew ogóle nie rozumiem, jak jeden gościu może decydować o ogrzewaniu całego bloku... grrr
Mam takie nerwy ze łoo
No to się wyżaliłam

aguchaw1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 13:06   #3405
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Castia fajnie z tymi przytulaskami masz
Mój Szymuś też póki co się odpycha, chyba, że jest spiący to jak go biorę na ręce to się wtula słodko Czekam aż sam zechce się przytulać, nie tylko na pół śpiocha

Kasiunia dobrze, że "Panie Janie" działa ja podczas zmiany pieluchy żeby się nie kręcił we wszystkie strony to wydaje głupie dzwięki albo robię miny, bo takto ubieranie trwa bardzoo długo

i w ogóle tak się wkurzyłam, bo w częstochowie podobno grzeją już od 7.X a u nas w mieszkaniu zimno bardzo i spytałam o co chodzi, dlaczego jest zimno. A tu mi sąsiad mówi, żę jeden gościu którego żona jest w zarządzie wspólnoty mieszkaniowej, zadzwonił do zarządcy (takiego jeszcze wyższego)który trzyma kase itd.. że mają wyłączyć ogrzewanie, bo on nie będzie dopłacał 250 zł za tydzień grzania dodatkowy(bo ustawowo włączają od 15.X) ale skoro jest zimno to grzeją wczesniej.
No i faktycznie wyłączyli ogrzewanie i włączą dopiero 15 no mam ochote iść i wyzwać tego faceta, bo kurcze naprawde jest u nas zimno, sypialnia jest jeszcze pokojem od frontu bloku i dziś było 17stopni;/ nie wiem jak mam dziecko wykąpać, czy też w ogóle jak Szymek ma nie zachorować spiąc w takim zimniew ogóle nie rozumiem, jak jeden gościu może decydować o ogrzewaniu całego bloku... grrr
Mam takie nerwy ze łoo
No to się wyżaliłam
no faktycznie palant jakiś
a może zadzwon do nich i zapytaj czy nie można już ogrzewać bloku?
u mnie też zimno ale ja mieszkam w domu no i po południu tata juz pali w piecu zeby do kąpieli się zagrzało w domku

przy przebieraniu/ubieraniu tez robię z siebie wariatkę
Stary 2011-10-10, 13:07   #3406
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
serio???? ejjjjj u nas też "żabka mała " to hicior

ja też jak zaczynam spiewac to ta sie cieszy jak głupia
to nasza najulubieńsza piosenka.a jak nie mam już sił spiewac to jej puszczam z YT

no to mają podobne upodobania
Cytat:
No słodkie jest takie przytulanko. Ja sadzam małą na kolanach plecami do mnie i jak ona chce się przytulić to wtedy wyciąga rękę do góry, łapie mnie za włosy i ciągnie w dół, no i się wtedy mocno przytula. Czasami jak położę ją na brzuchu to też się przytuli bo wcześniej to się odpychała.

Kurcze ja jestem jakieś antytalencie co do śpiewania. Zaczynam coś tam śpiewać i okazuje się, że nie znam dalej słów muszę sobie poszukać tekstów piosenek i się nauczyć hehe
haha,całe życie człowiek się uczy

kasiunia oo,tez musze spróbowac moze i Janka polubi

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 13:40   #3407
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
witam. mam chwilke to posze. u nas noc maly zasnal o 20:30 i obudzil sie o 5, zjadl pozniej o 6 i 7 musialam go obkrecac bo nabrzuchu ladowal. a w nocy zauwazylam ze spi nawet na brzuszku niektore widzialy juz pewnie, zrobilam sobie jednak pasemka blond mi sie tam podoba pogoda ladna u nas ale zimno strasznie ide Was nadrabiac

o jaaa ales ty mlodziutka :P
buzka jak na 15 lat...komplement oczywiscie
a wloski bardziej podobaly mi sie przed farbowaniem ale o wazne ze tobie sie podoba :P
Stary 2011-10-10, 13:45   #3408
marta_27
Zadomowienie

my już po rehabilitacji, zakupach i obiadku. rehabilitantka stwierdziła że Mateusz super nadrobił wszystko i teraz będziemy chodzić co 2 tyg a nie co tydzień. i jeszcze raz pytałam o to kiedy dziecko powinno zacząć siadać i czworakować i powiedziała że tak 9-10m-c. powiedziała że Mati raczej już nie będzie przekręcał się z brzucha na plecy bo za bardzo podoba mu się leżenie na brzuchu

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

mój synek dziś muszę sie pochwalić spał do 7 bez jedzenia pierwszy raz tak to najpóźniej o 6 jadł
super

Cytat:
ja to powinnam dopiero się zamartwiać!

Maja ciągle nie lubi lezeć na brzuchu dłużej,niż 15 minut... tak więc nie ma możliwości,żeby szybko zaczęła raczkować. Nie wiem czy w ogóle będzie
pewnie od razu chodzić zacznie

Cytat:

kurdę parę dni temu wyskoczyły Olemu małe krostki koło tyłka tak z przodu bardziej koło jajek nawet i dziś patrzę a to już mu na jajeczka poszło, dużo więcej tych kropek... posmarowałam obficie sudocremem i zopbaczymy. wydaje mi się że to od pampersów. ciągle używaliśmy dada i nic a przyszły nam w tamtym tygodniu te Pampersy z wygranej, i zakłądam je tylko na noc co prawda ale to własnie po nocy tak mu się bardziej zrobiło az takie zaognione

a powiedz mi dobry ten miód manuka? bo kiedyś opinie słyszalam i
chciałam kupić
o kurczę, mam nadzieje że szybko mu te krostki zejdą

a jaki to jest miód? nie słyszałam o nim wcześniej

Cytat:
a na razie chce mi roznieść mate edukacyjną. Łapie się za zabawki i podciąga, przewraca z brzuszka na plecki i odwrotnie, kombinjuje jak koń pod górę, żeby tylko dostać się blisko mebli. Rany ale radość w końcu widzę skutki rehabilitacji i poprawę w rozwoju mojej Niuni bo tak ciągle tylko leżenie na pleckach
super

fotki ostatnich zakupów dla Małej
1. 2X spodnie dresowe Smyk - ok. 45 zł
2. body Kappall 15 zł i butki - 23,90 zł
3. bluzka reserved - 24 zł
4. bluzka takko fasion - 7,99
5. bluzka takko fasion - 9,90
6. bluzka takko fasion - 14,90
7. bluzka tekstil market - 9,90 i czapeczka 12,90
super, że ruszyła z nowymi umiejętnościami
a ubranka świetne

Cytat:

Mam takie nerwy ze łoo
No to się wyżaliłam
co za koleś, no nie mogę. mam nadzieję, że włączą wam szybciej
nam dziś dopiero włączyli a prawie całe osiedle od tygodnia już ma ciepło

marta_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 13:51   #3409
n.ik.a
Zadomowienie

aguchaw1 kurcze to nie fajnie z tym ogrzewaniem przepis mówi, że jak w nocy na dworze jest mniej niż 0 stopni to powinni grzać - tylko nie pamiętam ile dni ma się ta temp. utrzymać. U nas tez powinni grzac od 15 ale że jest zimno to grzeją już od piątku

Castia
u nas hiciorem jest piosenka "mydło wszystko umyje" odkąd Kali zaśpiewała to moja chrzesnica to teraz nie ma przebacz... a przy przebieraniu śpiewam jej dawną reklamę...choć znam tylko kilka słów..."kuku -ruku to jest nowe cudo z masy kakaowej..." Jak to słyszy to się strasznie chichra chyba, że bawi ją fałsz mamy

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-10, 13:55   #3410
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
witan, My 10 minut temu mielismy pol roczku! ale ten czas leci
gratulacje dla Krystianka

Cytat:

u nas zimno jak ch.lera. na szczęście dziś zaczęli grzać więc mam nadzieję że będzie cieplej. telefon wciąż nie działa, na szczęście mam jakiś stary to przynajmniej od świata nie jestem odcięta

Mateusz nadal ma ten głupi katar. tzn rzęzi mu w nosku jak przy sapce bo sam katar nie spływa ani nie ma zapchanego nosa.

od kilku dni przechodzimy na bebilon2 i na razie jest wszystko ok.
Mati waży 8300 i coś za dużo nam przybiera ostatnio. Mały klocuszek się z niego zrobił. jak go dłużej noszę to ręce mnie bolą

poza tym kręci się jak wskazówki zegara, odpycha rączkami i pełza do tyłu, czasem do przodu mu się uda dźwiga się na rączkach do góry i próbuje w czworaki iść. raz mu się zdarzyło do przodu pójść z czworaków. i zaczął stawać na stopach, tzn leży sobie na brzuchu i zamiast na kolanka stanąć to staje na stopach. nie siedzi jeszcze sam, leci do przodu cały czas jak go posadzę.

Mati na początku też gryzł ten ustnik, ale po kilku dniach załapał o co chodzi i wypija nawet 50ml herbatki dziennie co na niego jest mega dużą ilością

śliczna jest

ja też czasem porównuję umiejętności mojego synka do innych dzieci, ale to jest zupełnie bez sensu. wiem o tym ale i tak czasem mi się to zdarza.
nam rehabilitantka powiedziała że czworakowanie i siadanie to 10 m-cy i według niej Mateusz rozwija się dobrze. i tego się trzymam.

bo ostatnio to przecież karierę zawodową robisz

a jaki masz?zadowolona jesteś? bo ja też muszę kupić i nie wiem jaki

za pół roczku
Marta lepiej idź niech lekarz osłucha. Dziecko mojej kuzynki też tak miało, i okazało się że zmiany na oskrzelach zaczęły się robić i 10x zastrzyk.

Cytat:
Muszę was po trochę nadrabiać

miałam intensywny weekend na nic czasu

mój synek dziś muszę sie pochwalić spał do 7 bez jedzenia pierwszy raz tak to najpóźniej o 6 jadł

brawo
ale Ci zazdroszczę spania. Moja 2, 3 razy sie budzi

Cytat:
hejj witam się w normalnej Polsce z pyszną kawusią

Palikot zmiażdzył wszystkich

kochana mam to samo czasami. szczerze mówiąc przez ostatnie nocki to czasem mam ochotę moją małą wystawić w nocy o północy za drzwi i iśc spać
okropna jestem wiem

włóż telefon do ryżu, mi pomogło jak wpadł do wody

a wiesz ze moja Malwinka ze zwykłego kubka pije lepien niz z niekapków, butelek i łyzeczki

a po co ją uczysz raczkowania

no i prawidłowa postawa

po co uczyc dzieci siedziec, raczkowac? one sa tak madre ze jak przyjdzie ich pora to same to zrobia
moja malwinka sama zaczeła sie wspinac do stania za pomoca łozka, fotela i nawet jej nie pokazywałam jak to zrobic

kwartalinka, gosiawolna najlepszego dla waszych pociech
myślałam, że dzieci trzeba wszystkiego uczyć nie, no może trochę z nudów, bo ona już ładnie siedzi i stoi a chciałabym żeby też raczkowała, chociaż potem na pewno będę tego żałowała bo już nie posiedzę spokojnie przy kompie

Cytat:
hej dziewczyny

już jestem
z tego co widzę mam sporo do nadrobienia,
więc idę czytać

na weselu był bradzo fajnie,
strasznie dziwne ucucie byc gdzieś bez małej,
jak wsiadamy do samochodu i jechaliśmy bez niej z tyłu
pierwszy raz bylismy gdzieś sami,
i chyba było to nam potrzebne

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

a właśnie miałam się zapytać

moja leży może z 20 minut na cały dzień. /zaraz jest ryk

fajnie, że wesele udane. Też mi się marzy jakiś wypad z tżtem. Ale Oliwia z nikim nie zostanie - by sie zapłakała.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 14:04   #3411
marta_27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość

Marta lepiej idź niech lekarz osłucha. Dziecko mojej kuzynki też tak miało, i okazało się że zmiany na oskrzelach zaczęły się robić i 10x zastrzyk.
miałam iść w czwartek ale było już tyle ludzi że by nas lekarka nie przyjęła bo mąż dzwonił się dowiedzieć a w piątek przyjmowała tylko do 13 i to taka niekompetentna. mam nadzieję że jutro będzie przyjmować jakaś inna bo martwię się strasznie tym katarem.

wsadziłam ten telefon do ryżu. mam nadzieję że pomoże

marta_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 14:14   #3412
iweczka
Zakorzenienie

Witam!
niestety i moją Lenke dopadł katarek, ehhh noc kiepawa bo ciagle fridowaliśmy :/

Cytat:

brawo

dla Malwinki, my ćwiczymy "papa" i "brawo brawo"

Cytat:
Castia fajne komplety czepki, rękawiczek i szalika są właśnie wSmyku ale ja jeszcze nie myślałam o kupnie...kurcze przy tej pogodzie chyba trzeba będzie kupić Małej ciepłą czapkę i rękawiczki
to chyba musze tż zaciągnąc do smyka i kupic coś małej

Cytat:

u nas hit na usypianie to "panie Janie"
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 14:14   #3413
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

nika- ładne te ubranka kupiłas

Oliwia potrafi robic ,, nie, nie, nie" i kreci głowa w prawo i lewo
potrafi sie przytulic i mnie rano policzkować
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 14:14   #3414
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
wsadziłam ten telefon do ryżu. mam nadzieję że pomoże
mi się wydaje, że już masz po telefonie bo wpadł do soku a on jest słodki i raczej wszystko się pokleiło. Mam nadzieję, że jednak nie mam racji.

Stary 2011-10-10, 14:20   #3415
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry kochane byłam z Małą u lekarza i osłuchowo jest czyściutko, gardełko też ładne tylko ten katar. Pani doktor kazała kupić Tantum Protect i zobaczymy

gosiawolna gratki dla małego solenizanta Moja Kala jutro będzie świętować
a na razie chce mi roznieść mate edukacyjną. Łapie się za zabawki i podciąga, przewraca z brzuszka na plecki i odwrotnie, kombinjuje jak koń pod górę, żeby tylko dostać się blisko mebli. Rany ale radość w końcu widzę skutki rehabilitacji i poprawę w rozwoju mojej Niuni bo tak ciągle tylko leżenie na pleckach
super

Nika, super zakupy! spodenki sa rewelacyjne
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 14:49   #3416
szymelka
Rozeznanie

hej

Wszystkim którzy ukończyli kolejne miesiące gratuluję, nowych ząbków i umiejętności również, a chorowitkom dużo zdrówka życzę

Chciałabym móc być z Wami na bieżąco, ale nijak nie wyrabiam
Myślałam że w weekend conieco podgonię i popiszę z Wami, ale moja gwiazda tak źle sypia ostatnio, że padnięta byłam bardzo...
dodatkowo rodzinka przyjechała po babcię, bo w tym tygodniu sami z mężem obstawiamy Lenkę...

U nas w sumie poza kiepskimi nockami całkiem możliwie. Zauważyłam, że jak Lenka nie dośpi w dzień to ma też nocne kłopoty, a może to taki zbieg okoliczności?? Póki co dziś staramy się ją przywrócić do poprzedniego systemu - sprzed babci
no i nadal Lenka jest bezzębna

poczytam co piszecie...
Stary 2011-10-10, 15:38   #3417
izunia233
Zadomowienie

Maja zasnęła mi na kolanach co bardzo rzadko się zdarza a ja zrobiłam sobie budyń i mam chwilkę dla siebie

Stary 2011-10-10, 15:51   #3418
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
oj zimno, zimno dwie godziny spacerowaliśmy i ja zmarzłam porządnie, Dawidowi też coś nie pasowało, było mu chyba za zimno/za ciepło bo przez pierwsza godzinę marudził i wiercił się strasznie, co mu się nie zdażało na dworze. Podajrzewam, że mu jednak chłodno było i niewygodnie w tych ciepłych ubraniach, bo jak już mieliśmy zbierać się do domu to zrobił się śpiący więc przykryłam go kocem i przewiozłam po największych wertepach przed blokiem i zasnął na godzinę

a z tym ogrzewaniem u Was to przewalone, jak można cały blok do widzimisię jednego faceta dostosować
u nas na klatce ciepłe grzejniki, rurki w łazience też, ale jak odkręciłam grzejnik w pokoju to nic się nie dzieje na szczęście mamy 21-22 stopnie w mieszkaniu więc nie marzniemy

Cytat:
my już po rehabilitacji, zakupach i obiadku. rehabilitantka stwierdziła że Mateusz super nadrobił wszystko i teraz będziemy chodzić co 2 tyg a nie co tydzień. i jeszcze raz pytałam o to kiedy dziecko powinno zacząć siadać i czworakować i powiedziała że tak 9-10m-c. powiedziała że Mati raczej już nie będzie przekręcał się z brzucha na plecy bo za bardzo podoba mu się leżenie na brzuchu
dla Mateuszka, super że już nadrobił wszystko

Cytat:
Castia[/B] u nas hiciorem jest piosenka "mydło wszystko umyje" odkąd Kali zaśpiewała to moja chrzesnica to teraz nie ma przebacz... a przy przebieraniu śpiewam jej dawną reklamę...choć znam tylko kilka słów..."kuku -ruku to jest nowe cudo z masy kakaowej..." Jak to słyszy to się strasznie chichra chyba, że bawi ją fałsz mamy
jakie przeboje tego jeszcze nie śpiewałam, muszę chyba spróbować

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Witam!
niestety i moją Lenke dopadł katarek, ehhh noc kiepawa bo ciagle fridowaliśmy :/

u nas hit na usypianie to "panie Janie"
biedna Lenka, nikogo nie omija ten wstrętny katar
to jest i nasz hit na wszystko

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
hej
Chciałabym móc być z Wami na bieżąco, ale nijak nie wyrabiam
Myślałam że w weekend conieco podgonię i popiszę z Wami, ale moja gwiazda tak źle sypia ostatnio, że padnięta byłam bardzo...
dodatkowo rodzinka przyjechała po babcię, bo w tym tygodniu sami z mężem obstawiamy Lenkę...
szkoda, że nie możesz być z nami regularnie, ale rozumiemy zwłaszcza teraz jak babci nie będzie to na wizaż mało czasu zostanie
a babcia Lenkę rozpuściła?

Mel B 14/14 +

Czas edycji: 2011-10-10 o 15:52
Stary 2011-10-10, 15:53   #3419
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:
witan, My 10 minut temu mielismy pol roczku! ale ten czas leci
dla syneczka!!!

Cytat:
a powiedz mi dobry ten miód manuka? bo kiedyś opinie słyszalam i
chciałam kupić
Bardzo dobry A przede wszystkim naprawde leczy Im wyzszy faktor tym lepiej ale oczywiscie drozej Kupilam faktor 15, trudno - kasa poszla ale to na zdrowie Wole to niz jakis antybiotyk zakichany
A tutaj troszke o tym miodzie
http://swiatmanuka.pl/index.php/2011...rowia-i-urody/

Cytat:
a właśnie miałam się zapytać

Fajnie, ze weselicho udane
Moj caly dzien na plecach I 10 minut na caly dzien na brzuchu

Cytat:
[/COLOR]Nauczyłam Maję dawać "cześć". Wyciągam do niej rękę i mówię "cześć". Do tej pory też wyciągała a dziś dodatkowo śmieje się w głos jak łapie za moją rękę. Normalnie jestem z niej DUMNA
Fajnie

Moj przepada za angieska piosenka "row row your boat" Wszystko moge z nim zrobic jak mu to spiewam. Jak mu zaczelam podawac antybiotyk - ze strzykawki - to zanosil sie placzem i nie chcial nic brac. A jak to spiewam to usmiecha sie i otwiera buzke i pieknie pije

dzis "rozmawial" tatusem przez skype Alez oboje sie cieszyli

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 16:23   #3420
Natka3008
Rozeznanie

Cytat:

gosiawolna gratki dla małego solenizanta Moja Kala jutro będzie świętować
super

Fajne te ciuszki, musiałabym się kiedyś wybrać do smyka, tylko, że nie mam go w pobliżu

Cytat:
super

Jakie to jest fajne uczucie

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości