|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Cytat:
A poza tym nawet i podczas ciazy szyjka "wedruje". Nie wiem od czego to zalezy, ale czasami trafiam na szyjke bez problemu, a czasem wyczuwam, ze jest wyzej (czyt. dalej )slodki Cytat:
ja przed pierwszym porodem myslalam, ze najlepiej bedzie mi na kleczkach, ale jak przyszlo co do czego, to w zyciu takiej pozycji nie chcialam ![]()
|
|
#4472 |
|
Wtajemniczenie
|
a to ja nie wiedzialam ze suczki tez tak robia...zawsze mialam suki i nigdy tego nie zauwazylam....srednio dominujace dziewczyny byly widocznie
![]() ps. to odpowiedz na wypowiedz karolci
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-10-10 o 22:42 |
|
|
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ani nawet na połowę![]() buuuuuuuuuuuu A mój mąż wybył z domu i ma wyłączone obie komórki... ZAtłukę!!!!!!!!!! A mój psiak, to takich póz ma tysiące.. Ja wiem, że dla tych, które nie mają piesków, to jest nieporozumienie, ale dla mnie mój pies jest moim pierwszym dzieckiem Miłość również jedyna i niepowtarzalna. I tak to jest Borderek.. Dużo wyglądem i cały sercem.. Piłka/ frisbee.. godzinami. Typowy working dog, pies do agility.. Baaardzo mądry , lubi uczyć się nowych rzeczy i w lot łapie, o co chodzi. Nasi goście często nei wierzą, jak my mówimy, że hmm teraz pies jest głodny , bo robi minę nr1 i wydaje dźwięk A, A teraz chce siusiu , a teraz kupkę.. No to po prostu miłość jest ![]() A był taki obcy , jak go braliśmy ze schroniska.. Niesamowite.. Miałam taaaką ochotę na pomarańcze i po raz kolejny kupiłam niedobre;/ No żesz!!! Edytowane przez anagat Czas edycji: 2011-10-10 o 22:45 |
|
|
|
|
#4475 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Ale nadrukowałyście
byłam w teatrze, a Wy tu pisałyście :-P Cytat:
Jak będziecie miały jakieś "newsy" to proszę piszcie Cytat:
hehe ciekawe jak tam nam się uda urodzić, bo wiadomo jak to bywa ![]() Cytat:
W sumie dzidzia to taka niespodziewajka, ślub planowaliśmy i dalej planujemy na 2013 Cytat:
wystarczył miesiąc seksu bez żadnych zabezpieczeń ale warto było ![]() Cytat:
Cytat:
![]() słodkooooo
|
|
#4476 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wiecie co? ja juz sie nie odzywam, bo same niedowiarki tutaj nooo ![]() ja w poprzedniej ciazy problemow najmniejszych nie mialam, zeby sprawdzic czy moje rozwarcie sie nie powieksza, a chodzilam z ok 2 cm rozwarciem przez 4 tyg przed porodem. Dodam, ze mialam ogrooooooooomny brzuch, a jednak dalam rade ![]() A tzta mozesz przyuczac tak czy inaczej. Moze sie okazac, ze bedziesz prosic go o masaz szyjki, zeby porod sie w koncu zaczal ![]() ![]() Cytat:
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2011-10-10 o 22:46 |
||
|
|
|
#4477 |
|
Wtajemniczenie
|
oj to prawda jest, my z Tz mowimy kilka razy dziennie jak bardzo kochamy naszego Ivorka....wlasnie biegnie we snie
|
|
|
|
#4478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A o masaż oj... będę prosiła będę.. ![]() ![]() Evvvvvvvvcia......... ale Ci zazdroszczę teatru... Kurcze trochę kultury A na czym byłaś? Jeny muszę się jakoś zorganizować.. 27 po pracy muszę jechać do Dublina- mam kurs rano 28;/ Muszę skombinować jakieś B&B czy cóś.. Prezent na 22 na urodziny dla 13 latki.. chyba kupię Zmierzch i dam kasę? He? Muszę wybrać wkład kominkowy do domu... ooo jaaaaaaaaaaa. w ogóle nie wiem jaki ![]() Powinnam jakieś ubezpieczenie zdrowotne sobie wykupić na wyjazd?(tego pewnie nie zrobię). Zaplanować 3 tygodnie w Polsce.. No nie mam weny za grosz;/ |
|
|
|
|
#4479 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to dużo masz obowiązków
|
|
#4480 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dlatego dopisałam, że jeśli zdrowie nam na to pozwala, generalnie chodziło mi o antykoncepcję w ciąży - tzn bo ona wcale potrzebna to nie jest Oj niedobry mężulek, ale pewnie zaraz się odezwie. No nie, no i teraz mam chcice na pomarańcze ale nie ma teraz dobrych ![]() evvcia dzięki za gratki ![]() Cytat:
że po cichu mi sie przyznała, że ledwo sięga tam tam, ale faktycznie przytyła niemiłosiernie, jak ją zobaczyłam, to normalnie padłam i wydukałam "oo nieźle urosłaś" ale obciach co Nie wiem może takie wrażenie sprawiają te babki pod koniec ciąży, że ledwo się tam schylają i sięgają, ta moja głupia wyobrażnia
Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2011-10-10 o 22:59 |
||
|
|
|
#4481 |
|
Wtajemniczenie
|
lece spac Dziewczynki. kolorowych snow
|
|
|
|
#4482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale siegnac... hmmm... przeciez umyc sie jakos i podetrzec trzeba, co nie? ![]() zreszta jak przytyjesz "w normach", to nie powinnas miec z sieganiem najmniejszego problemu. Ja mialam poprzednio 18 kg na plusie w dniu produ, a jednak siegalam ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2011-10-10 o 23:10 |
|
|
|
|
#4483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pierwszą wiadomość podzielę na 3, żeby było łatwiej edytować. o!Tytuł podała Gucia, trzeba odszukać. Boski jest (szczególnie pierwsze zdjęcie)
|
|
#4484 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak jak pisałam, wyobraźnia mnie poniosła z tym wielkim brzuchem |
|
|
|
|
#4485 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Po drugie to mam bardzo podobna sytuację. U nas też dzidzia planowana była, ale starania miały iść od stycznia 2012, ale jest teraz i tu też podobnie jak u Ciebie, bo wg kalendarzyka to były niepłodne![]() Ale generalnie wierzę w przeznaczenie i cieszę się, że jest jednak wcześniej ![]() uciekam spać, dobranoc gadułki
|
||
|
|
|
#4486 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() PS. fryzura na mailu jakby się komuś nudziło wieczorową porą
|
|
|
|
|
#4487 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak miało być dobrej nocki, też uciekam lulu |
|
|
|
|
#4488 |
|
Zadomowienie
|
Miłośniczkę Almodovara nie jestem, ale na coś klasyczniejszego bym poszła
Muszę na Śląsku poszukać Lub w Gdańsku..Może bardzo głupie pytanie, ale dużo wcześniej trzeba bilety kupować? Julliczka , rozbroiłaś mnie.. Mam nadzieję, że się będę w stanie podetrzeć na sam koniec ![]() ![]() Guciu, co tam 18 kg. Irlandki po 30-40 kg tyją w ciąży.. A potem się denerwują , jak długo robię epidural , bo nie mogę w ogóle wyczuć kręgów..echh.. Ale ostatnio mam szczuplutkie dziewczyny na porodówce Sama przyjemność I nawet Polkę bardzo sympatyczną miałam ostatnio![]() Jeny, żeby to co wymieniłam, to było wszystko co muszę zrobić. Ja się nie umiem zmobilizować ostatnio. Echh.. Już potwierdzone. Jutro na 18:15 idę na ciążowy pilates ![]() Baaardzo ciekawa jestem..Za 4 zajęcia mam zapłacić 40 euro, więc fajno A w weekend ruszę w koncu 4 literki na basen!Mąż się odezwał, poszedł ze znajomymi ?harcerzami? do pubu I zasięgu nie miał, o czym nie wiedział... Miał takie wyrzuty sumienia, że bardzo nie krzyczałam..Kurcze raz na rok idzie do pubu i mi nie napisze.. |
|
|
|
#4489 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo ja się zastanawiam czy sobie nie kupić dvd z pilatesem ciążowym zdaj relację wieczorkiem czy fajnie było |
|
|
|
|
#4490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko muszę ogarnąć, które dziewczyny w ogóle się nie udzielają (myślę, że do każdej, nawet stałej bywalczyni napiszę PW). Po co mają zajmować miejsce na liście i utrudniać poszukiwania ![]() Jak macie jakieś fajne linki na pierwszą stronę, jakieś ważne info itp, to podawajcie i dzielcie się informacjami, zrobimy nasze małe kompendium wiedzy ![]() Dzidzi się obudziło
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2011-10-10 o 23:52 |
|
|
|
|
#4491 |
|
Zadomowienie
|
To Karolca, ucałuj dzidzia od ciotek
Moj mąż już tylko dzwoni do 'ZOCHY'(czyli że niby do dzidzi).. Oj coś czuję, że będzie siusiorek ![]() ![]() A o pilates napiszę na pewno
|
|
|
|
#4492 |
|
Zakorzenienie
|
nie ucałuję bo nie dosięgnę
ale poklepałam po pupci ![]() Ja chcę na basen a mąż mi jeszcze nie pozwala Jak leżałam sobie w wannie, pomyślałam, że to musi być fajne uczucie jak cały brzuchol jest pod wodą i dzidzia ma lepsze warunki do fikania
|
#4493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurcze ostatnio źle sypiam.. ja nie lubię sama. Cały dzień jestem zmęczona, a wieczorem nie umiem zasnąć...buuu |
|
|
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
anagat, ja mogłabym spać w dzień. Nie ma dla mnie lepszej pory na spanie (ale nie śpię), a jak robi się za oknem ciemno, wstępuje we mnie jakaś nowa energia
Wkurza mnie to, bo problemy ze spaniem mam już od czerwca. Powinnam się przyzwyczaić, nie?
|
#4495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właściwi znałam tylko długośc cyklu, śluz ni cholery mi się nie zgadzał z tym co powinno byc a szyjki bym w życiu nie wymacała |
|
|
|
|
#4496 | |
|
Wtajemniczenie
|
Helloł
![]() Julliczka super że wszystko dobrze po wizycie i że tak przeżyłaś ją ![]() Cytat:
![]() i się będziemy pucowac Ubawiłam się z tej rozmowy o sięganiu ![]() ![]() Ja właśnie też nie mogę spac jak męża nie ma, w ogóle zasnąc jest wieczorem ciężko jak on cośtam jeszcze robi i się nie kładzie a ja już w łóżku. Masakra. |
|
|
|
|
#4497 |
|
Zadomowienie
|
moje zwierzaki też mają dziwne pozycje
![]() czy u was też pada? nic tylko spac sie czlowiekowi chce a do mamy trzeba isc henne na brwi jej nalozyc i po fasolkę po bretońsku ![]() ![]() Na 2 fotce ja 3 lata temu na 3 fotce mój tatuś z psiurami i kotem:P
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4498 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
alescie naklikaly Cytat:
Cytat:
Ja zaszlam naturalnie - z reszta co to za okreslenie? Zadnego invitro ani inseminacji na szczescie nie musielismy miec, choc gdyby byla taka potrzeba to bysmy sie z mezem bez zastanowienia zdecydowali. Cytat:
piekne i madre slowa Brak metody tez jest metoda Cytat:
no ale rzeczywiscie juz po tempce widac bylo ze cos sie swieci Cytat:
Poza tym Anagat zaleznie od fazy cyklu szyjke jest latwiej badz trudniej wybadac, wyczuc. A w ciazy jest ona dosyc wysoko, wiec moze byc ze sie jej nie wyczuje samemu. Ide czytac dalej ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
a dziudzius przesliczny i fajnie ze takie wrazenia mieliscie, nasz byl leniwy na genetycznym usg, na ostatnim wiecej sie ruszala, pokazala lapki obie i nozki
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||||||
|
|
|
#4499 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien doberek
![]() wiecie co chyba brzuch mi sie zmniejszyl, a jutro zaczynam 18tydzien!! nienawidze swoich spodni ciazowych z ebaya - jak mam je zalozone to tak jakbym miala tluszcz...takie dwie faldy a nie brzuszek ciazowy...masakra - obnizam sobie w nich gumke. Tz mnie dziesiaj wkurzyl z rana - ale ze ja bardzo cierpliwa w ciazy jestem wiec go olalam. chiqua Twoje psy spia podobnie do mojego psa, on to lubi jajka wywalic na wierzch i wtedy sie spi najlepiej...typowy samiec ![]() jade zaraz n azakupy na polowanie i wstapie przy okazji do banku - juz mam dosc tego banku glupiego - zeby takie problemy byly ze zrobieniem przelewu internetowego miedzynarodowego to juz przegiecie. mielgo poranka Wam Wszystkim zycze
|
|
|
|
#4500 | ||
|
Rozeznanie
|
Cześć
jeju jeszcze przeżywam wczorajszą wizytę, jak fajnie, że mam płytkę z nagraniem usg i mogę pogapić się na moje maleństwo Cytat:
o ludzie... ja waże teraz 49 kg, to tak jakby prawie drugie tyle przytyła ![]() A ja trochę niepocieszona, odpisał mi klub fitnessu, że nie mogę uczestniczyć w zajęciach zumby , no przecież te bardziej intensywniejsze ćwiczenia bym odpuszczała. No i teraz nie prowadzą żadnych zajęć dla kobiet w ciąży bee, nawet pilatesu, buuu. A na zwykłą gimnastykę dla ciężarówek to nie chcę, bo dla mnie to nudy (chyba, że w II połowie ciąży). Ja to lubię bardziej tak żwawo To tylko chyba basen mi pozostanie.. cziqua fantastyczna poza do spania na pleckach najlepiej, wietrzymy brzusio i siurka Cytat:
Miłego dzioneczka
Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2011-10-11 o 09:47 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:52.

bo z ledwością sięgnełam "wlotu" albo "wylotu" (zależy z której strony patrzeć
mam nadzieję, że się Wam spodoba

Ani nawet na połowę
ale warto było 

dlatego dopisałam, że jeśli zdrowie nam na to pozwala, generalnie chodziło mi o antykoncepcję w ciąży - tzn bo ona wcale potrzebna to nie jest
ale nie ma teraz dobrych 
że po cichu mi sie przyznała, że ledwo sięga tam tam, ale faktycznie przytyła niemiłosiernie, jak ją zobaczyłam, to normalnie padłam i wydukałam "oo nieźle urosłaś"