2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :) - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-10, 22:36   #4471
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Głupio się przyznać,ale ja ciekawska jestem i sprobowałam tego "samobadania". albo mam za krótkie palce albo nie wiem co bo z ledwością sięgnełam "wlotu" albo "wylotu" (zależy z której strony patrzeć) i ani mm dalej.
nie śmiać się proszę!
a kto sie smieje. Przeciez to jest powazna sprawa, no i wymaga pewnie troche wprawy

A poza tym nawet i podczas ciazy szyjka "wedruje". Nie wiem od czego to zalezy, ale czasami trafiam na szyjke bez problemu, a czasem wyczuwam, ze jest wyzej (czyt. dalej )

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że się Wam spodoba
slodki

Cytat:
No tu masz zdecydowanie rację
Chciałabym przeć w kucki Ciekawe , czy dam radę??
hehe... jak ty bedziesz chciala przec, to sie dopiero okaze...
ja przed pierwszym porodem myslalam, ze najlepiej bedzie mi na kleczkach, ale jak przyszlo co do czego, to w zyciu takiej pozycji nie chcialam
Stary 2011-10-10, 22:39   #4472
MoniaHan
Wtajemniczenie

a to ja nie wiedzialam ze suczki tez tak robia...zawsze mialam suki i nigdy tego nie zauwazylam....srednio dominujace dziewczyny byly widocznie

ps. to odpowiedz na wypowiedz karolci

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2011-10-10 o 22:42
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 22:40   #4473
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
ale zajefajne psisko
Stary 2011-10-10, 22:41   #4474
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
z miarką -

No to tematy poważne tu się pojawiają, ale o antykoncepcji to chyba po porodach se pogadamy bo teraz to można na całego , oczywiście jeśli gin nie widzi przeciwwskazań.
Ty mnie inno nie nerwuj... Nie mogę na całego Ani nawet na połowę buuuuuuuuuuuu

A mój mąż wybył z domu i ma wyłączone obie komórki... ZAtłukę!!!!!!!!!!

A mój psiak, to takich póz ma tysiące.. Ja wiem, że dla tych, które nie mają piesków, to jest nieporozumienie, ale dla mnie mój pies jest moim pierwszym dzieckiem
Miłość również jedyna i niepowtarzalna.

I tak to jest Borderek.. Dużo wyglądem i cały sercem.. Piłka/ frisbee.. godzinami. Typowy working dog, pies do agility.. Baaardzo mądry , lubi uczyć się nowych rzeczy i w lot łapie, o co chodzi.
Nasi goście często nei wierzą, jak my mówimy, że hmm teraz pies jest głodny , bo robi minę nr1 i wydaje dźwięk A, A teraz chce siusiu , a teraz kupkę.. No to po prostu miłość jest

A był taki obcy , jak go braliśmy ze schroniska.. Niesamowite..

Miałam taaaką ochotę na pomarańcze i po raz kolejny kupiłam niedobre;/ No żesz!!!

Edytowane przez anagat
Czas edycji: 2011-10-10 o 22:45
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 22:44   #4475
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Ale nadrukowałyście byłam w teatrze, a Wy tu pisałyście :-P

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
a jak na poporodówce? bo zauważyłam że z tym mają problem szpitale, a w końcu tam też spędzimy trochę czasu..
Ja Bielański miałabym bliziutko, ale lekarza mam z Inflanckiej.
Z drugiej strony - lekarz na porodzie pojawia się podobno na 5 minut.. No chyba że coś niedobrego się dzieje.
Ale najważniejsze żeby dobrą położną miec..
To ja po nowym roku chyba też się przejdę do poradni gin-poł w Bielańskim wybadać co i jak, jakby jednak przyszło mi w Wawie rodzić Jak będziecie miały jakieś "newsy" to proszę piszcie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Witaj

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

to mamy podobnie ja mam termin na 8kwietnia
a przeczucia miałam na chłopca, lecz teraz już sama nie wiem i doczekać się nie mogę kiedy się dowiem
Hej Tobie termin to na samiuśką Wielkanoc wypadł hehe ciekawe jak tam nam się uda urodzić, bo wiadomo jak to bywa

Cytat:
Napisane przez Furczak Pokaż wiadomość
My ślubu też nie mamy i też chcemy dopiero jak po porodzie dojdziemy do siebie i bedziemy mieli czas zeby spokojnie zorganizowac slub, bo wesela nie chcemy. Oczywiscie u nas tez rodzinka naciskala zeby wesele na sto osob zrobic albo i wiecej, bo rodzina liczna... Wiec postanowilismy zaczac od powiekszania rodziny, potem slub i juz o weelu nie. wspominaja
Ja tak samo W sumie dzidzia to taka niespodziewajka, ślub planowaliśmy i dalej planujemy na 2013

Cytat:
P.S. Czy jest tu ktoś , kto zaszedł w ciążę naturalnie? Uprawiając często sex? Bo może ja jestem jakimś totalnym wyjątkiem?
Ja całkiem naturalnie wystarczył miesiąc seksu bez żadnych zabezpieczeń ale warto było

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
nam też
ale jakby się nie udawało przez kilka miesiecy to zaczęłabym obserwować cykl.
Dokładnie tak samo

Cytat:
Cześć!

Ciekawe historie macie ze swoimi TŻtami, chyba każda para ma coś ciekawego do opowiedzenia..my też mieliśmy niezłe przeboje hyhyhy
no ale się kochamy

My to bardzo naturalnie dzidzia planowana była, ale nie teraz, wiecie co mam na myśli ale i tak bardzo się cieszymy

No dobrze to teraz dobre wieści - bo wróciliśmy z Usg i po prostu jestem w totalnym szoku i pełna wzruszeń Coś niesamowitego, widać główkę, nóżki, rączki, żołądek, jak serduszko bije, rrany jak usłyszałam bicie serca to łzy mi poleciały.. Wszystko lekarz pomierzył, pokazał, kość nosową, główkę, półkule mózgowe, tułów, rączki i nóżki i jeszcze wiele rzeczy, a jakie to ruchliwe, strasznie się małe kręciło, podskakiwało i to buzi rączkę wkładało to był dla mnie największy szok! żeby 6 centymetrowe dzidzi było tak ruchliwe, aż nie mogę przeboleć, że jeszcze tego nie czuję
Wszystkie parametry w normie, nawet lekarz powiedział, że dzidziuś jest bardzo ładny ale happy jesteśmy. TŻ tak się śmiał i wpatrywał w monitor i kiwał głową, ledwo się powstrzymywałam od śmiechu

To poniżej foteczka główki - strzałka wskazuje na kość nosową.
A w lewym dolnym rogu miniatura dzidzi i rączkę widać.
W ogóle super teraz jest ta technika medyczna, mamy nagranie na dvd całego USG, od razu po powrocie jeszcze raz obejrzeliśmy cały film, normalnie cudooo te dzidzi. Ale w 3d to jeszcze jak ufoludek wygląda hehehe

Ah, ale się rozpisałam
Cudowna gratuluję jeszcze raz

Cytat:
słodkooooo

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 22:45   #4476
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
W zasadzie tak próbuję sobie wyobrazić, jak se wymacać rozwarcie jak brzuchol przed nosem będzie mi wystawał, no nie sięgnę, to może Tżta wyuczyć tej metody?
to znaczy sie co, ta ciaze masz na czole, czy na brodzie

Ale wiecie co? ja juz sie nie odzywam, bo same niedowiarki tutaj nooo

ja w poprzedniej ciazy problemow najmniejszych nie mialam, zeby sprawdzic czy moje rozwarcie sie nie powieksza, a chodzilam z ok 2 cm rozwarciem przez 4 tyg przed porodem. Dodam, ze mialam ogrooooooooomny brzuch, a jednak dalam rade

A tzta mozesz przyuczac tak czy inaczej. Moze sie okazac, ze bedziesz prosic go o masaz szyjki, zeby porod sie w koncu zaczal

Cytat:
Rybka zapobiega,a co

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ten schemat dośc dobrze pokazuje o co chodzi w badaniu szyjki i jak to mniej więcej wygląda. W dni płodne szyjka może być na tyle wysoko, że nieosiągalna. W ciąży również może się "schować" i nie być wyczuwalna (co jest normalne i nie świadczy o skracaniu się szyjki).

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2011-10-10 o 22:46
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 22:50   #4477
MoniaHan
Wtajemniczenie

oj to prawda jest, my z Tz mowimy kilka razy dziennie jak bardzo kochamy naszego Ivorka....wlasnie biegnie we snie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-10, 22:51   #4478
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

ja w poprzedniej ciazy problemow najmniejszych nie mialam, zeby sprawdzic czy moje rozwarcie sie nie powieksza, a chodzilam z ok 2 cm rozwarciem przez 4 tyg przed porodem. Dodam, ze mialam ogrooooooooomny brzuch, a jednak dalam rade

A tzta mozesz przyuczac tak czy inaczej. Moze sie okazac, ze bedziesz prosic go o masaz szyjki, zeby porod sie w koncu zaczal

Hehe.. fakt.. niedowiarki z nas
A o masaż oj... będę prosiła będę..

Evvvvvvvvcia......... ale Ci zazdroszczę teatru... Kurcze trochę kultury
A na czym byłaś?

Jeny muszę się jakoś zorganizować.. 27 po pracy muszę jechać do Dublina- mam kurs rano 28;/ Muszę skombinować jakieś B&B czy cóś..
Prezent na 22 na urodziny dla 13 latki.. chyba kupię Zmierzch i dam kasę? He?
Muszę wybrać wkład kominkowy do domu... ooo jaaaaaaaaaaa. w ogóle nie wiem jaki
Powinnam jakieś ubezpieczenie zdrowotne sobie wykupić na wyjazd?(tego pewnie nie zrobię).
Zaplanować 3 tygodnie w Polsce..

No nie mam weny za grosz;/
Stary 2011-10-10, 22:57   #4479
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Hehe.. fakt.. niedowiarki z nas
A o masaż oj... będę prosiła będę..

Evvvvvvvvcia......... ale Ci zazdroszczę teatru... Kurcze trochę kultury
A na czym byłaś?

Jeny muszę się jakoś zorganizować.. 27 po pracy muszę jechać do Dublina- mam kurs rano 28;/ Muszę skombinować jakieś B&B czy cóś..
Prezent na 22 na urodziny dla 13 latki.. chyba kupię Zmierzch i dam kasę? He?
Muszę wybrać wkład kominkowy do domu... ooo jaaaaaaaaaaa. w ogóle nie wiem jaki
Powinnam jakieś ubezpieczenie zdrowotne sobie wykupić na wyjazd?(tego pewnie nie zrobię).
Zaplanować 3 tygodnie w Polsce..

No nie mam weny za grosz;/
Byłam na tym: http://www.teatrpolonia.pl/spektakl-patty-diphusa to monogram Pedro Almodovary, w roli głównej i jedynej Ewa Kasprzyk. Było świetnie, ale szkoda, że krótko
No to dużo masz obowiązków mi też się nic nie chce, a też troszkę na studia muszę szykować, bo tylko sie obijam...

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 22:57   #4480
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Ty mnie inno nie nerwuj... Nie mogę na całego Ani nawet na połowę buuuuuuuuuuuu

A mój mąż wybył z domu i ma wyłączone obie komórki... ZAtłukę!!!!!!!!!!

Miałam taaaką ochotę na pomarańcze i po raz kolejny kupiłam niedobre;/ No żesz!!!
Wiem wiem dlatego dopisałam, że jeśli zdrowie nam na to pozwala, generalnie chodziło mi o antykoncepcję w ciąży - tzn bo ona wcale potrzebna to nie jest
Oj niedobry mężulek, ale pewnie zaraz się odezwie.

No nie, no i teraz mam chcice na pomarańcze ale nie ma teraz dobrych

evvcia dzięki za gratki

Cytat:

No widzisz, pierwszy raz w ciąży jestem. Może ja taki pogląd mam, bo ostatnio widziałam moje dwie koleżanki co lada moment rodzą, jedna z nich to taki brzuch że po cichu mi sie przyznała, że ledwo sięga tam tam, ale faktycznie przytyła niemiłosiernie, jak ją zobaczyłam, to normalnie padłam i wydukałam "oo nieźle urosłaś" ale obciach co
Nie wiem może takie wrażenie sprawiają te babki pod koniec ciąży, że ledwo się tam schylają i sięgają, ta moja głupia wyobrażnia

nasza kruszynka już z nami

Edytowane przez julliczka
Czas edycji: 2011-10-10 o 22:59
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 23:08   #4481
MoniaHan
Wtajemniczenie

lece spac Dziewczynki. kolorowych snow

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-10, 23:08   #4482
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz, pierwszy raz w ciąży jestem. Może ja taki pogląd mam, bo ostatnio widziałam moje dwie koleżanki co lada moment rodzą, jedna z nich to taki brzuch że po cichu mi sie przyznała, że ledwo sięga tam tam, ale faktycznie przytyła niemiłosiernie, jak ją zobaczyłam, to normalnie padłam i wydukałam "oo nieźle urosłaś" ale obciach co
Nie wiem może takie wrażenie sprawiają te babki pod koniec ciąży, że ledwo się tam schylają i sięgają, ta moja głupia wyobrażnia
nie no... o schylaniu to ty zapomnij
ale siegnac... hmmm... przeciez umyc sie jakos i podetrzec trzeba, co nie?

zreszta jak przytyjesz "w normach", to nie powinnas miec z sieganiem najmniejszego problemu.
Ja mialam poprzednio 18 kg na plusie w dniu produ, a jednak siegalam

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2011-10-10 o 23:10
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 23:12   #4483
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
a jaki będzie nowy tytuł? bo może ominęłam;/ ktoś się podejmie w ogole założenia? bo żebyśmy wkrótce bezdomne się nie okazały
Już się nie martwcie o to kto założy. Myślę, że dam radę Ale pierwszą wiadomość podzielę na 3, żeby było łatwiej edytować. o!
Tytuł podała Gucia, trzeba odszukać.

Cytat:
Boski jest (szczególnie pierwsze zdjęcie)

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 23:18   #4484
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
nie no... o schylaniu to ty zapomnij
ale siegnac... hmmm... przeciez umyc sie jakos i podetrzec trzeba, co nie?

zreszta jak przytyjesz "w normach", to nie powinnas miec z sieganiem najmniejszego problemu.
Ja mialam poprzednio 18 kg na plusie w dniu produ, a jednak siegalam
Hehehe, no ja raczej mam nadzieję, że sięgać będę
tak jak pisałam, wyobraźnia mnie poniosła z tym wielkim brzuchem

Stary 2011-10-10, 23:25   #4485
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Cześć!
My to bardzo naturalnie dzidzia planowana była, ale nie teraz, wiecie co mam na myśli ale i tak bardzo się cieszymy

No dobrze to teraz dobre wieści - bo wróciliśmy z Usg i po prostu jestem w totalnym szoku i pełna wzruszeń Coś niesamowitego, widać główkę, nóżki, rączki, żołądek, jak serduszko bije, rrany jak usłyszałam bicie serca to łzy mi poleciały.. Wszystko lekarz pomierzył, pokazał, kość nosową, główkę, półkule mózgowe, tułów, rączki i nóżki i jeszcze wiele rzeczy, a jakie to ruchliwe, strasznie się małe kręciło, podskakiwało i to buzi rączkę wkładało to był dla mnie największy szok! żeby 6 centymetrowe dzidzi było tak ruchliwe, aż nie mogę przeboleć, że jeszcze tego nie czuję
Wszystkie parametry w normie, nawet lekarz powiedział, że dzidziuś jest bardzo ładny ale happy jesteśmy. TŻ tak się śmiał i wpatrywał w monitor i kiwał głową, ledwo się powstrzymywałam od śmiechu

To poniżej foteczka główki - strzałka wskazuje na kość nosową.
A w lewym dolnym rogu miniatura dzidzi i rączkę widać.
W ogóle super teraz jest ta technika medyczna, mamy nagranie na dvd całego USG, od razu po powrocie jeszcze raz obejrzeliśmy cały film, normalnie cudooo te dzidzi. Ale w 3d to jeszcze jak ufoludek wygląda hehehe

Ah, ale się rozpisałam
Cytat:
Byliśmy na wakacjach, kochaliśmy się strasznie, no i gumki się skończyły hyhyhy, i jednego wieczoru Tż-owi nie chciało się iść po gumki, więc w zasadzie miał być ostrożny, ale i tak myślałam, że spoko, bo wg kalendarzyka miałam niepłodne.
No i nabroił facet, tłumaczy się, że niechcący, ale ja i tak uważam, że z premedytacją sfinalizował projekt . Marzył o dzidzi, tylko ja się trochę obawiałam ze względu na sytuację jaką miałam w życiu Ale myślę, że tak miało być. W zasadzie to mocno byliśmy zaskoczeni, bo byłam przekonana, że mam dni niepłodne w momencie kiedy TŻcik narozrabiał aa jednak ... I super, tak miało być i tak ma być! więc się bardzo cieszymy mimo wszystko (choć na początku byłam przerażona - bo po tych przejściach ostatnich to eh, sama nie wiedziałam co z tym począć, ale wierzę, że będzie coraz lepiej )
Po pierwsze śliczne maleństwo
Po drugie to mam bardzo podobna sytuację. U nas też dzidzia planowana była, ale starania miały iść od stycznia 2012, ale jest teraz i tu też podobnie jak u Ciebie, bo wg kalendarzyka to były niepłodne
Ale generalnie wierzę w przeznaczenie i cieszę się, że jest jednak wcześniej pewnie jakby starania były po nowym roku i sex właśnie z tą myślą, to nie okazałoby się to takie proste

uciekam spać, dobranoc gadułki
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 23:28   #4486
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Już się nie martwcie o to kto założy. Myślę, że dam radę Ale pierwszą wiadomość podzielę na 3, żeby było łatwiej edytować. o!
Tytuł podała Gucia, trzeba odszukać.
karolca to jest pomysł! i normalnie masz u mnie ze sto paczek draży za kontynuację wątku

PS. fryzura na mailu jakby się komuś nudziło wieczorową porą

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 23:31   #4487
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
Po pierwsze śliczne maleństwo
Po drugie to mam bardzo podobna sytuację. U nas też dzidzia planowana była, ale starania miały iść od stycznia 2012, ale jest teraz i tu też podobnie jak u Ciebie, bo wg kalendarzyka to były niepłodne
Ale generalnie wierzę w przeznaczenie i cieszę się, że jest jednak wcześniej pewnie jakby starania były po nowym roku i sex właśnie z tą myślą, to nie okazałoby się to takie proste

uciekam spać, dobranoc gadułki
Dzięki monika_krk tak miało być

dobrej nocki, też uciekam lulu

Stary 2011-10-10, 23:33   #4488
anagat
Zadomowienie

Miłośniczkę Almodovara nie jestem, ale na coś klasyczniejszego bym poszła Muszę na Śląsku poszukać Lub w Gdańsku..

Może bardzo głupie pytanie, ale dużo wcześniej trzeba bilety kupować?

Julliczka , rozbroiłaś mnie.. Mam nadzieję, że się będę w stanie podetrzeć na sam koniec

Guciu, co tam 18 kg. Irlandki po 30-40 kg tyją w ciąży.. A potem się denerwują , jak długo robię epidural , bo nie mogę w ogóle wyczuć kręgów..echh..
Ale ostatnio mam szczuplutkie dziewczyny na porodówce Sama przyjemność I nawet Polkę bardzo sympatyczną miałam ostatnio

Jeny, żeby to co wymieniłam, to było wszystko co muszę zrobić.
Ja się nie umiem zmobilizować ostatnio. Echh..

Już potwierdzone. Jutro na 18:15 idę na ciążowy pilates Baaardzo ciekawa jestem..
Za 4 zajęcia mam zapłacić 40 euro, więc fajno A w weekend ruszę w koncu 4 literki na basen!

Mąż się odezwał, poszedł ze znajomymi ?harcerzami? do pubu I zasięgu nie miał, o czym nie wiedział... Miał takie wyrzuty sumienia, że bardzo nie krzyczałam..
Kurcze raz na rok idzie do pubu i mi nie napisze..
Stary 2011-10-10, 23:44   #4489
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Już potwierdzone. Jutro na 18:15 idę na ciążowy pilates Baaardzo ciekawa jestem..
Za 4 zajęcia mam zapłacić 40 euro, więc fajno A w weekend ruszę w koncu 4 literki na basen!
o fajnie, daj znać co i jak.
bo ja się zastanawiam czy sobie nie kupić dvd z pilatesem ciążowym
zdaj relację wieczorkiem czy fajnie było

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-10, 23:51   #4490
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
karolca to jest pomysł! i normalnie masz u mnie ze sto paczek draży za kontynuację wątku

PS. fryzura na mailu jakby się komuś nudziło wieczorową porą

tylko muszę ogarnąć, które dziewczyny w ogóle się nie udzielają (myślę, że do każdej, nawet stałej bywalczyni napiszę PW). Po co mają zajmować miejsce na liście i utrudniać poszukiwania

Jak macie jakieś fajne linki na pierwszą stronę, jakieś ważne info itp, to podawajcie i dzielcie się informacjami, zrobimy nasze małe kompendium wiedzy

Dzidzi się obudziło

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Edytowane przez karolca
Czas edycji: 2011-10-10 o 23:52
Stary 2011-10-11, 00:01   #4491
anagat
Zadomowienie

To Karolca, ucałuj dzidzia od ciotek

Moj mąż już tylko dzwoni do 'ZOCHY'(czyli że niby do dzidzi).. Oj coś czuję, że będzie siusiorek

A o pilates napiszę na pewno
Stary 2011-10-11, 00:05   #4492
karolca
Zakorzenienie

nie ucałuję bo nie dosięgnę
ale poklepałam po pupci

Ja chcę na basen a mąż mi jeszcze nie pozwala
Jak leżałam sobie w wannie, pomyślałam, że to musi być fajne uczucie jak cały brzuchol jest pod wodą i dzidzia ma lepsze warunki do fikania

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-11, 00:26   #4493
anagat
Zadomowienie

Cytat:
nie ucałuję bo nie dosięgnę
ale poklepałam po pupci

Ja chcę na basen a mąż mi jeszcze nie pozwala
Jak leżałam sobie w wannie, pomyślałam, że to musi być fajne uczucie jak cały brzuchol jest pod wodą i dzidzia ma lepsze warunki do fikania
jojoj... hehe sprawimy sobie pod koniec szczotki podmywaczki na długim patolu

Kurcze ostatnio źle sypiam.. ja nie lubię sama. Cały dzień jestem zmęczona, a wieczorem nie umiem zasnąć...buuu
Stary 2011-10-11, 00:31   #4494
karolca
Zakorzenienie

anagat, ja mogłabym spać w dzień. Nie ma dla mnie lepszej pory na spanie (ale nie śpię), a jak robi się za oknem ciemno, wstępuje we mnie jakaś nowa energia Kompletnie nie chce mi się spać :/
Wkurza mnie to, bo problemy ze spaniem mam już od czerwca. Powinnam się przyzwyczaić, nie?

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-11, 08:09   #4495
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
P.S. Czy jest tu ktoś , kto zaszedł w ciążę naturalnie? Uprawiając często sex? Bo może ja jestem jakimś totalnym wyjątkiem?
Ja

właściwi znałam tylko długośc cyklu, śluz ni cholery mi się nie zgadzał z tym co powinno byc a szyjki bym w życiu nie wymacała
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 08:35   #4496
gosica502
Wtajemniczenie

Helloł

Julliczka super że wszystko dobrze po wizycie i że tak przeżyłaś ją

Cytat:
jojoj... hehe sprawimy sobie pod koniec szczotki podmywaczki na długim patolu

Kurcze ostatnio źle sypiam.. ja nie lubię sama. Cały dzień jestem zmęczona, a wieczorem nie umiem zasnąć...buuu
Hahahaha z tymi podmywaczkami to zrobimy sobie pewnie zbiorowe zamówienie na allegro i się będziemy pucowac Ubawiłam się z tej rozmowy o sięganiu

Ja właśnie też nie mogę spac jak męża nie ma, w ogóle zasnąc jest wieczorem ciężko jak on cośtam jeszcze robi i się nie kładzie a ja już w łóżku. Masakra.
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 08:52   #4497
cziqua
Zadomowienie

moje zwierzaki też mają dziwne pozycje

czy u was też pada? nic tylko spac sie czlowiekowi chce a do mamy trzeba isc henne na brwi jej nalozyc i po fasolkę po bretońsku

Na 2 fotce ja 3 lata temu na 3 fotce mój tatuś z psiurami i kotem:P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 008.jpg (36,7 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 15-01-09 003.jpg (114,0 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 17-05-08 055.jpg (39,9 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cziquita 035.jpg (77,7 KB, 21 załadowań)

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-11, 09:12   #4498
emigra
Zakorzenienie

Dzien dobry
alescie naklikaly
Cytat:
W jakiej pozycji badałaś sobie szyjkę? Pani na to pytanie nie potrafiła mi odpowiedzieć.
Stawalam przy wannie i jedna noge o nia opieralam, a samo badanie wyglada jak aplikacja tampona
Cytat:
Alez wyrazaj swoje zdanie, nikt nie ma Ci tego za zle. Tylko trzeba byc swiadomym, ze inni moga miec inne poglady i w mniejszym lub wiekszym stopniu mozna kogos urazic.

Ja zaszlam naturalnie - z reszta co to za okreslenie? Zadnego invitro ani inseminacji na szczescie nie musielismy miec, choc gdyby byla taka potrzeba to bysmy sie z mezem bez zastanowienia zdecydowali.
Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
A poza tym to raczej większośc z nas zaszła w ciąże naturalnie, bez żadnych zabiegów typu inseminacja czy in vitro, zresztą te metody ogólnie nazywa się naturalnym planowaniem rodziny. Po prostu nie wszyscy są superpłodni, nie wszyscy mają ekstra śluz i ekstra nasienie, czasem trzeba naprawdę się wstrzelic w dobry moment żeby mogło dojśc do zapłodnienia, czasem trzeba pooszczędzac nasienie do okresu okołoowulacyjnego i takie tam. Zrozum po prostu anagat że mnóstwo ludzi ma problemy związane z płodnością...
piekne i madre slowa
Cytat:
A naturalnie chodzi mi o NIEUŻYWANIE żadnej metody.
Brak metody tez jest metoda
Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Ja zaszłam bez żadnej obserwacji, tzn wiem kiedy mam płodne i to mi wystarczyło, zaszłam w drugim cyklu. Ale wiem że to nie jest takie proste, na innych wątkach dziewczyny opisuja swoje starania i jestem pełna podziwu, normalnie szacun... za to co robią, te wyliczenia, mierzenia, mnie to na szczeście ominęło. Ale wielu dziewczynom na wątku sie to udało z pozytywnym skutkiem, a na dodatek wiedziały zanim zrobiły test, że są w ciąży, bo się super znały na tych pomiarach. Np. emigra i dla niej brawa
Mi akurat udalo sie w pierwszym cyklu z taka pelna obserwacja, moze to przypadek. Bylam nawet zla ze zaszlam juz w ciaze i nie mam porownania jak normalny cykl u mnie wyglada A tempce nie chcialam wierzyc do momentu pozytywnego testu no ale rzeczywiscie juz po tempce widac bylo ze cos sie swieci
Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
wow! nigdy nie słyszałam o samobadaniu szyjki macicy. serio.w związku z tym mam pytanko. Czy można samemu zbadać przed porodem np. ooo mam już rozwarcie na 3 palce! biegiem na porodówkę!
pytanie na serio
Hm w ciazy powinno sie szyjke raczej zostawic w spokoju, przede wszystkim ze wzgledu na ryzyko infekcji.

Poza tym Anagat zaleznie od fazy cyklu szyjke jest latwiej badz trudniej wybadac, wyczuc. A w ciazy jest ona dosyc wysoko, wiec moze byc ze sie jej nie wyczuje samemu.

Ide czytac dalej

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Głupio się przyznać,ale ja ciekawska jestem i sprobowałam tego "samobadania". albo mam za krótkie palce albo nie wiem co bo z ledwością sięgnełam "wlotu" albo "wylotu" (zależy z której strony patrzeć) i ani mm dalej.
nie śmiać się proszę!
widocznie masz ja wysoko
Cytat:
z miarką -

No to tematy poważne tu się pojawiają, ale o antykoncepcji to chyba po porodach se pogadamy bo teraz to można na całego , oczywiście jeśli gin nie widzi przeciwwskazań.

W zasadzie tak próbuję sobie wyobrazić, jak se wymacać rozwarcie jak brzuchol przed nosem będzie mi wystawał, no nie sięgnę, to może Tżta wyuczyć tej metody?

Byliśmy na wakacjach, kochaliśmy się strasznie, no i gumki się skończyły hyhyhy, i jednego wieczoru Tż-owi nie chciało się iść po gumki, więc w zasadzie miał być ostrożny, ale i tak myślałam, że spoko, bo wg kalendarzyka miałam niepłodne.
No i nabroił facet, tłumaczy się, że niechcący, ale ja i tak uważam, że z premedytacją sfinalizował projekt . Marzył o dzidzi, tylko ja się trochę obawiałam ze względu na sytuację jaką miałam w życiu Ale myślę, że tak miało być. W zasadzie to mocno byliśmy zaskoczeni, bo byłam przekonana, że mam dni niepłodne w momencie kiedy TŻcik narozrabiał aa jednak ... I super, tak miało być i tak ma być! więc się bardzo cieszymy mimo wszystko (choć na początku byłam przerażona - bo po tych przejściach ostatnich to eh, sama nie wiedziałam co z tym począć, ale wierzę, że będzie coraz lepiej )
super to zabrzmialo

a dziudzius przesliczny i fajnie ze takie wrazenia mieliscie, nasz byl leniwy na genetycznym usg, na ostatnim wiecej sie ruszala, pokazala lapki obie i nozki
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 09:45   #4499
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dzien doberek
wiecie co chyba brzuch mi sie zmniejszyl, a jutro zaczynam 18tydzien!! nienawidze swoich spodni ciazowych z ebaya - jak mam je zalozone to tak jakbym miala tluszcz...takie dwie faldy a nie brzuszek ciazowy...masakra - obnizam sobie w nich gumke. Tz mnie dziesiaj wkurzyl z rana - ale ze ja bardzo cierpliwa w ciazy jestem wiec go olalam.

chiqua Twoje psy spia podobnie do mojego psa, on to lubi jajka wywalic na wierzch i wtedy sie spi najlepiej...typowy samiec
jade zaraz n azakupy na polowanie i wstapie przy okazji do banku - juz mam dosc tego banku glupiego - zeby takie problemy byly ze zrobieniem przelewu internetowego miedzynarodowego to juz przegiecie.
mielgo poranka Wam Wszystkim zycze

Stary 2011-10-11, 09:45   #4500
julliczka
Rozeznanie

Cześć

jeju jeszcze przeżywam wczorajszą wizytę, jak fajnie, że mam płytkę z nagraniem usg i mogę pogapić się na moje maleństwo

Cytat:
Guciu, co tam 18 kg. Irlandki po 30-40 kg tyją w ciąży.. A potem się denerwują , jak długo robię epidural , bo nie mogę w ogóle wyczuć kręgów..echh..
Ale ostatnio mam szczuplutkie dziewczyny na porodówce Sama przyjemność I nawet Polkę bardzo sympatyczną miałam ostatnio
30-40 kg ?? o ludzie... ja waże teraz 49 kg, to tak jakby prawie drugie tyle przytyła

A ja trochę niepocieszona, odpisał mi klub fitnessu, że nie mogę uczestniczyć w zajęciach zumby , no przecież te bardziej intensywniejsze ćwiczenia bym odpuszczała. No i teraz nie prowadzą żadnych zajęć dla kobiet w ciąży bee, nawet pilatesu, buuu. A na zwykłą gimnastykę dla ciężarówek to nie chcę, bo dla mnie to nudy (chyba, że w II połowie ciąży). Ja to lubię bardziej tak żwawo To tylko chyba basen mi pozostanie..

cziqua fantastyczna poza do spania na pleckach najlepiej, wietrzymy brzusio i siurka

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Ja zaszlam naturalnie - z reszta co to za okreslenie? Zadnego invitro ani inseminacji na szczescie nie musielismy miec, choc gdyby byla taka potrzeba to bysmy sie z mezem bez zastanowienia zdecydowali.
Ale wiecie co, wczoraj lekarz się mnie pytał, czy poczęcie było naturalne. Chodziło mu, czy np. nie było stymulowanej owulacji, czy nie były stosowane jakieś leki, zabiegi itp. Niekoniecznie chodziło tylko o in vitro.

Miłego dzioneczka

Edytowane przez julliczka
Czas edycji: 2011-10-11 o 09:47
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości