Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1461 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-10, 22:50   #43801
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Eh joga Się wybieram i wybrać nie mogę No i bez tupania to jak to tak :P
Fajna sprawa, ale nie jak człowiek chce się wyładowac.
Cytat:
Ojej, dziwne. Mi nic nie było a mam dośc wrażliwą
Ja nie mam jakiejś bardzo wrażliwej, tylko dziko suchą (2 razy dziennie smaruję masłem shea i dopiero od tego przestała mi pękac np na łokciach przy zginaniu ręki) i kawa w postaci maseczki wysuszyła mi dodatkowo.
Cytat:
Wspieramy Cię! Bądź dzielna!!
Wytrzymam. Wytrzymam. Wytrzymam. Nie wytrzymam...

Dobra, czas spac. Neril wtarty, kokos na włosach, mogę się kłaśc z czystym sumieniem

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 22:56   #43802
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
jednak Twoja opcja z kosmetykami awaryjnymi jest zdecydowanie lepsza
Ja na stałe to potrzebuję szampony, odżywki, czegoś do ułożenia włosów i żelu pod prysznic. Także ze spokojem mogłabym te rzeczy (z wyjątkiem kosmetyku do układania włosy) pożyczyć od TŻ-a. Albo pobiec do sklepu po coś. Albo ewentualnie pożyczyć od siostry TŻ-a

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Sprawdziłam i jeśli nic nie pomyliłam, to ma chyba z zielska tylko chmiel. Swoją drogą dobrze byłoby wiedzieć, co w tej masce prostuje. Ale jeszcze taka mądra nie jestem
A Ty mówisz o masce czy emulsji?
Stary 2011-10-10, 22:58   #43803
Maliniarka
Zakorzenienie

katie to myślisz, że platyna (marion) by wyrównała kolor?
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-10-10 o 23:02
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 23:05   #43804
Chatul
ma zielone pojęcie

Zmyłam odżywkę, potem dałam ją jeszcze raz jako d/s. Na to płukanka z kawy... I żelu lnianego już nie dawałam, jak zobaczyłam jak się włosy skręciły po kawie
Ale kawy z włosów nie spłukałam. Mam nadzieję, że nie zabarwi mi włosów.
Potem jeszcze włosy spryskałam żelem Marca Anthony'ego.
Stary 2011-10-10, 23:13   #43805
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
I żelu lnianego już nie dawałam, jak zobaczyłam jak się włosy skręciły po kawie
ja też chcę, ja też!
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-10-10, 23:44   #43806
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
No ale Ty masz taaaakie gęste A moje niestety są póki co piórkowate i skłonne do smętnego przyklepu. No dobra, jeśli będą jutro grzeczne, to spróbuję je przemęczyć. Albo może najpierw na wszelki wypadek wykąpię w tej kawie, co by czasem nie śmiały mi się przetłuścić
dziękuję ma to wady i zalety
spróbuj upiąć na noc na czubku głowy żabkami włosy to nie klapną (bierzesz część pasma z jednej strony przedziałka, część z drugiej i spinasz żabką razem luźno nad przedziałkiem, rano włosy są "odbite" od skóry )

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
katie to myślisz, że platyna (marion) by wyrównała kolor?
myślę, że chwilowo by go ochłodziła , bardziej wyrównała by go pewnie np szamponetka naturalny blond z Joanny
wiesz, tak naprawdę to "stały" efekt da tylko farba z utleniaczem (ale nie jakaś bez amoniaku tylko tradycyjna), ale jeśli chcesz dać włosom trochę odpocząć, to szamponetka (na Twoje włosy pewnie ze 2 na raz) podratuje sytuację, a da włosom chwilę (powiedzmy ok. 2 tygodni) odpocząć od czegoś agresywniejszego, a do tego czasu można pomyśleć i spróbować dobrać kolor. Z farb trwałych to Wellaton 8/1 chyba wychodził podobnie do Twojego obecnego koloru włosów z długości (tak neutralnie/trochę ciepło), tyle że on ma wodę 9%, a szkoda Twoich włosów męczyć i lepiej byłoby mu ją obniżyć. Jak będziesz myśleć nad trwałą farbą to daj znać, to zrobimy forumowa burzę mózgów
Póki co szamponetka najprawdopodobniej da Ci tymczasową satysfakcję (z doświadczenia mówię )
Stary 2011-10-10, 23:56   #43807
Maliniarka
Zakorzenienie

Dziękuję za odp. na razie chyba zaczekam, zobaczę jak to się będzie wypłukiwać, popróbuję jeszcze tej płukanki i czegoś naturalnego, sama raczej nie będę z farbowaniem (zwłaszcza trwałym)
fryzjerka robiła mi wodą 6% no i co z tego wyszło

ale z drugiej strony obawiam się, że jak zaczekam za długo to znowu będę miała odrost i wtedy wyjdą mi 3 kolory na łbie (długość, teraźniejszy odrost, nowy odrost)

panoszę się na forum z moimi nieudanymi eksperymentami włosowymi wybaczcie
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-10-11, 00:06   #43808
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję za odp. na razie chyba zaczekam, zobaczę jak to się będzie wypłukiwać, popróbuję jeszcze tej płukanki i czegoś naturalnego, sama raczej nie będę z farbowaniem (zwłaszcza trwałym)
fryzjerka robiła mi wodą 6% no i co z tego wyszło

ale z drugiej strony obawiam się, że jak zaczekam za długo to znowu będę miała odrost i wtedy wyjdą mi 3 kolory na łbie (długość, teraźniejszy odrost, nowy odrost)

panoszę się na forum z moimi nieudanymi eksperymentami włosowymi wybaczcie
nie przepraszaj, w końcu po to jest to forum spróbuj zapytać Blond Bunny - to fryzjerka z wątku blondowego, która jest konkretna, ma wiedzę i chętnie się nią dzieli (na jej blogu też jest sporo przydatnej wiedzy wbrew tytułowi nie tylko dotyczącej jasnych blondów: swiat-swiadomej-blondynki.blog.onet.pl)
dobranoc
Stary 2011-10-11, 00:13   #43809
Maliniarka
Zakorzenienie

to prawda, że po to forum ale to nie ten dział, a w tamtych wątkach które przeglądałam długo nikt nic nie pisał
ja się nie czuję blondynką (jak u bunny na blogu to jaaaaaaasne rasowe blondy ) więc nie wiem, poprzeglądam na pewno dziękuję pięknie

a w temacie, dosycham nadal, jakoś dużo odstawaczy
skręt jakiśtam jest, ale raczej płaskawy coś czuję, że do rana to nie przetrwa

wczoraj w nocy spadła mi apaszka, nie wiem co robiłam rano była reanimacja psikadłem i wygniatanie koszulką, włoski wyglądały w miarę, ale pod koniec dnia już ciężko, przy tym sporo odstających włosków

dobrej nocki
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-10-11 o 00:14
Stary 2011-10-11, 07:42   #43810
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
ja też myję Kallosem al latte (tym litrowym Serical), akurat mi się skończył i już za nim tęsknię , muszę zamówić na allegro, bo ten zapach i konsystencja sprawdzają się u mnie najlepiej (aromaterapia i pielęgnacja 2w1 )
O taak Cudowna odżywka, choć na samym początku stosowania nie byłam nią zachwycona

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 08:49   #43811
mysia m
Zakorzenienie

ech dziewczyny, mnie co i rusz cos uczula. To jest straszne. Do listy zakazanych trafiają: żel Isana czarnopomaranczowy, szampon Achem, pantene loki i fale, i nawet stara ukochana gloria.. Takze chwilowo chodze bez fal, drapiac sie jak nienormalna po głowie.. patyczkiem. Wracam na chwile do sprawdzonego zestawu wzmacniajacego z Joanny- szampon i odzywka. Bez stylizatora. Jak mi sie to uspokoi, to mam zamiar upichcic żel lniany.. pierwszy raz, bo jakos mnie obrzydza, ze z kuchennego garnka mam kłasc cos na głowe.. ale żołtko tez mnie brzydziło i miod

Przy takim podraznieniu skalpu od razu leca mi bardziej włosy, robia sie tłuste na drugi dzien. buuuu. głupia isana. głupia gloria. głupia skóra.
Stary 2011-10-11, 08:53   #43812
Stefannia
Wtajemniczenie

Dzień dobry, coś działa na moje włosy super. Albo moje psikadło keratyną, albo mycie joanną babsu, albo pogoda, albo olej lniany. Nawet jak którąś czynność wykluczę i tak wyglądają fajnie

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
ja na drugi dzien wygladam mega słabo ale powiedziałam soie ze nie bede myc codziennie... myje rano i i tak koliduje mi to z wysypianiem sie...
Na drugi dzień falki się rozprostowują, klapią przy głowie i robi się taki hełmofon W wakacje moczyłam je, nakładałam odżywkę i żel i wsio. Teraz nie będę codziennie suszyć włosów, szkoda mi snu 20 minut suszenia małym nawiewem, a i tak myślę że to około 70%, potem żeby doschły potrzebowałabym bitej godziny. Teraz z takimi delikatnie wilgotnymi wychodzę, ale jest coraz zimniej i nie wiem co zrobię. Na noc jak umyję, to straszę. Myślę że muszą podrosnąć trochę i wtedy na drugi dzień może nie będzie takiej tragedii. Ale się rozpisałam

Cytat:
chyba mamy podobne włoski, łiiii
mi też się robią takie pędzelki dla mnie najskuteczniejszą metodą okazało się tak jak piszesz więcej żelu, a po odgnieceniu wgniecenie w końce odrobiny Garniera karite i awokado, może Tobie też podpasuje?
a do łazienki już mamy zakupione dodatkowe druciane półeczki do przymocowania na ścianach na moje "dobra"
To fajnie, możemy się wymieniać doświadczeniami Spróbuje z tym garnierem albo z olejem kokosowym, dzięki

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Akcja denko przyprawia mnie o straszliwy głód zakupowy. Mam ochotę kupic cokolwiek do włosów. CHCĘĘĘ
Ja mam zamiar uruchomić akcję denko. Ja tylko sobie kupię alterrę morelową

Cytat:
tak mi się przypomniał jakiś artykuł chyba z papilota, kiedyś było info jak można sobie poradzić w domu TŻta i pomysły typu - nie masz kredki do oczu? użyj osmalonej końcówki zapałki! problem z prostowaniem? świetnie sprawdzi się żelazko na włosach przykrytych ściereczką do naczyń... itp. i to miały być rady "na poważnie"
jednak Twoja opcja z kosmetykami awaryjnymi jest zdecydowanie lepsza
Stefannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 09:02   #43813
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
Takze chwilowo chodze bez fal, drapiac sie jak nienormalna po głowie.. patyczkiem. Wracam na chwile do sprawdzonego zestawu wzmacniajacego z Joanny- szampon i odzywka.

Przy takim podraznieniu skalpu od razu leca mi bardziej włosy, robia sie tłuste na drugi dzien. buuuu. głupia isana. głupia gloria. głupia skóra.
Kochana, gorąco Cię namawiam - zrób sobie na głowę kompres z żelu lnianego i to teraz. Łagodzi podrażnienia, nawilża i jest bezpieczny.
Ciul z falami jak skóra jest podrażniona :/

I NIE DRAP ;]

Zasypiam!! W pracy skończyła się KAWA!? Eh
U was też tak sennie?

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 09:03   #43814
Stefannia
Wtajemniczenie

Cytat:
U was też tak sennie?
Bardzo sennie, tak bym chciała się zakopać pod kołderkę, a nie tu siedzieć
Stary 2011-10-11, 09:16   #43815
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Ja właśnie próbuję wykopac się spod kołderki i ruszyc dupsko na zajęcia. Ciężko mi to idzie dzisiaj przy tej pogodzie.

Nie wytrzymam akcji denko. Normalnie nie mogę. Zostały mi same odżywki których nie cierpię, żadnej przyjemności z życia

(tak, wiem, to zaczyna wyglądac na ostry nałóg)

Stary 2011-10-11, 09:23   #43816
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stefannia Pokaż wiadomość
Bardzo sennie, tak bym chciała się zakopać pod kołderkę, a nie tu siedzieć

Mam wrażenie że nie odpowiedziałam pani geodetce - witaj, przedstawicielko branży siostrzanej Jaki u was jest odsetek kobietek? U mnie w biurze jestem sama jedna ale w większych firmach jest babek sporo
Cytat:
Nie wytrzymam akcji denko. Normalnie nie mogę. Zostały mi same odżywki których nie cierpię, żadnej przyjemności z życia

(tak, wiem, to zaczyna wyglądac na ostry nałóg)
My też tak mamy ;] Stety bądź nie ;]
Może wymianka? Ja nie mam nic specjalnie ciekawego co prawda.
Za co konkretnie ich nie lubisz, może wykombinujemy Ci jakis sposób na polubienie

Stary 2011-10-11, 09:23   #43817
ewcia1807
Zakorzenienie

A ja już od 6 na nogach a do szkoły dopiero na 14 ; /

Włoski bardzo ładnie wyglądają po nocy
Poszłam spać jeszcze w lekko wilgotnych włosach z żelem. Ładnie się odgniotły, pięknie wszystkie włosy zdefiniowane w loki.

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 09:28   #43818
Stefannia
Wtajemniczenie

Cytat:

Mam wrażenie że nie odpowiedziałam pani geodetce - witaj, przedstawicielko branży siostrzanej Jaki u was jest odsetek kobietek? U mnie w biurze jestem sama jedna ale w większych firmach jest babek sporo
Witam, witam Na studiach było pół na pół, potem w pierwszej pracy, jak miałam do czynienia z urzędami i geodetkami - kameralistkami, to też tak pół na pół, a potem pojechałam drogi budować - było nas dwie na dwudziestu męskich przedstawicieli zawodu Ale było kilka "drogówek", kilka "branżówek" i kilka "rozliczeniówek" więc na samej budowie w biurze, myślę że było ok. 30% babek
Teraz "uciekłam" na trochę do urzędu, więc tu jest duużo kobiet I dwie już prawie wciągnięte w walkę z włosami
Stary 2011-10-11, 09:36   #43819
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
My też tak mamy ;] Stety bądź nie ;]
Może wymianka? Ja nie mam nic specjalnie ciekawego co prawda.
Za co konkretnie ich nie lubisz, może wykombinujemy Ci jakis sposób na polubienie
Nie sądzę żeby to się nadało na wymiankę, bo to raczej odżywki których nikt nie chce Mam Isana Professional z olejem arganowym, niby nic złego mi nie robi, ale jakoś rewelacyjna też nie jest, maskę Bingo shea i 5 alg, nie jest zła ale w porównaniu z tą z kaszmirem i kolagenem działa u mnie słabo, mam Garniera z mango i tiare, właściwie też mnie nie krzywdzi, ale nic specjalnego nie robi i chyba tyle. Jako że nic złego mi się po tym nie dzieje to czuję się w obowiązku zużyc, ale tęsknię za morelową Alterrą i tą drugą maską Bingo. Może się wyżyję i kupię jakąś odżywkę b/s... Chociaż mam jeszcze całą butlę Hegrona

Prawie cały czas coś kombinuję z tymi odżywkami, dodaję czego się da itp, na maskę Bingo znalazłam już sposób, ale tylko pod warunkiem że nie chcę fal. Dodaję do niej mleka i mam wtedy takie piękne gładkie włosy, ale ileż można chodzic w prostych.

Wiem, maruda jestem i tak naprawdę usprawiedliwiam tylko swój zakupoholizm

Stary 2011-10-11, 09:40   #43820
Elaen
Raczkowanie

Cytat:
Nie sądzę żeby to się nadało na wymiankę, bo to raczej odżywki których nikt nie chce Mam Isana Professional z olejem arganowym, niby nic złego mi nie robi, ale jakoś rewelacyjna też nie jest, maskę Bingo shea i 5 alg, nie jest zła ale w porównaniu z tą z kaszmirem i kolagenem działa u mnie słabo, mam Garniera z mango i tiare, właściwie też mnie nie krzywdzi, ale nic specjalnego nie robi i chyba tyle. Jako że nic złego mi się po tym nie dzieje to czuję się w obowiązku zużyc, ale tęsknię za morelową Alterrą i tą drugą maską Bingo. Może się wyżyję i kupię jakąś odżywkę b/s... Chociaż mam jeszcze całą butlę Hegrona
Mam pomysl-odsprzedaj mi resztke, bo ja nie mam na co sie wymienic-a chetnie bym ta Bingo sprobowala.
Elaen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 09:44   #43821
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez Elaen Pokaż wiadomość
Mam pomysl-odsprzedaj mi resztke, bo ja nie mam na co sie wymienic-a chetnie bym ta Bingo sprobowala.
Hym, to aż szkoda sprzedawac bo ta resztka co ją mam to może z 2zł jest warta Biorąc pod uwagę ewentualne koszty przesyłki bardziej ci się pewnie opłaci kupic całą

Stary 2011-10-11, 09:56   #43822
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam zamiar uruchomić akcję denko. Ja tylko sobie kupię alterrę morelową
Ja też się zgłaszam - może jakiś wątek "oddam odżywki", gdzie można by wrzucić zdjęcie półki ze specyfikami?
Choć chyba Eloe była przeciwna, bo jest już forum wymiankowe, prawda?

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 09:58   #43823
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz "uciekłam" na trochę do urzędu, więc tu jest duużo kobiet I dwie już prawie wciągnięte w walkę z włosami
Mi tu dobrze z facetami Szkoda że włosowo nie mam kogo nawracać :P Tzn w zespole mam ale oporne babska (chociaż jak im keratyna cuda zrobi to kto wie )
Cytat:
Jako że nic złego mi się po tym nie dzieje to czuję się w obowiązku zużyc, ale tęsknię za morelową Alterrą i tą drugą maską Bingo. Może się wyżyję i kupię jakąś odżywkę b/s... Chociaż mam jeszcze całą butlę Hegrona
Faktycznie. Nie są złe ale też bez rewelki, a co dobre to już mam i sama będę koleżance opychać bo opakowania takie duże

Stary 2011-10-11, 09:59   #43824
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Ja trzymam w pokoju bo chowam przed mamą
Podbiera?

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 10:37   #43825
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Podbiera?

Niestety nie, załamuje ręce nad ilością :P
Nie ma alergii i nie rozumie że nie mogę czegoś używać i dlatego kupuję nowe ;] Szampony podrzucam tacie do zużycia, gorzej z litrami odżywek, bo tylko ja mam dłuższe włosy Te najbardziej szkodliwe rozdaję, wyrzucam a reszta leży w nadziei że jeszcze będę mogła używać np w nowej konfiguracji :P Teraz to by się całkiem załamała, bo zaczęłam kupować kolejne ewidentnie na poprawę nastroju :P

Moje drogie, robiła któraś z Was szampon z półproduktów? Zastanawiam się nad tym od jakiegoś czasu... Teraz już miałam w koszyku Lauryl Glucoside ale jednak dałam się wystraszyć wysokiemu pH. A może lepiej byłoby kupić hinduskie zioła myjące?

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-10-11 o 10:38
Stary 2011-10-11, 11:01   #43826
mysia m
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, gorąco Cię namawiam - zrób sobie na głowę kompres z żelu lnianego i to teraz. Łagodzi podrażnienia, nawilża i jest bezpieczny.

I NIE DRAP ;]

U was też tak sennie?

tylko wrazliwiec zrozumie wrazliwca.. dziękuję!

wiem, ze nie wolno drapac, bo od razu wtedy robią mi się strupy i tam gdzie odejdzie strupek, odpadają tez potem włosy.. ale jak juz muuusze, to patyczkiem, bo jak opuszkami.. to jest gorzej.

kupię siemię za chwile i zrobie kompres, bo mam w domu tylko len mielony.

choc dzis i tak jest lepiej jak wczoraj. nie wiem czego bede uzywac.. ten biovax z aloesem tez jakis jest juz podejrzany. Chyba zaczne myc odzywką. Poszperam na Twoim blogu, jaka by sie nadawała, choc teraz to juz wszystkiego zaczynam sie bac.

Edytowane przez mysia m
Czas edycji: 2011-10-11 o 11:03
mysia m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 11:11   #43827
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ostrovia Pokaż wiadomość
myszka, z tego co widzę szampon pokrzywowy w składzie zawiera Polyquaternium-10. Ale chyba jego łatwo można zmyć samą wodą??
Pq to z tego co pamiętam chyba szamponem?

Cytat:

Kurcze, ta płukanka z kawy podziałała super na moje przetłuszczanie. Myłam włosy wczoraj rano i nadal nie mam tłustych Chyba będę stosowac ją częściej
Na przetłuszczanie mówisz? Siostra ma z tym problem, musi myć codziennie, może jej zrobię taką płukanką

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość

oooo to dzidziusia bedziesz oglądac super a co do jedzonka... boże ale zgłodniałam...

ja na drugi dzien wygladam mega słabo ale powiedziałam soie ze nie bede myc codziennie... myje rano i i tak kolduje mi to z wysypianiem sie...

faktycznie jak na twoje włoski to tak soie się skręciły czasem duzo bardziej ale i tak wygladaja tak slicznie, nawilzenie i zdrowie az tryska

Moje na drugi dzień są dużo bardziej wyprostowane, ale wtedy je moczę trochę i na wilgotne nakładam żel, suszę chwilę ciepłym nawiewem, potem coś tam porobię koło siebie i można odgnieść i jest dobrze Albo śpię z nieodgniecionym żelem, to rano część sama się odgniecie, część sama odgniotę i też falki są.

Cytat:
Napisane przez mayletka Pokaż wiadomość
A ja mam takie pytanie - ile czasu średnio poświęcacie włoskom?
Co 2-3 dzień myję, więc to jakaś godzinka z suszeniem i siedzeniem w maseczce No i reanimacja, ale to już koło 10-15 minutek

Cytat:
poszukam jak tak zachwalacie

Mgiełko
pamiętasz może tę odlewkę kallosa mlecznego od Orchidka?
używałaś? bo ja dzisiaj pierwszy raz i jakieś włosy przyprostowane
to ma silikon? nie wiem jaka to jest, maska czy co?
Ja po kallosie po masce miałam właśnie bardziej proste, zużyłam ją do mycia

Cytat:
ech dziewczyny, mnie co i rusz cos uczula. To jest straszne. Do listy zakazanych trafiają: żel Isana czarnopomaranczowy, szampon Achem, pantene loki i fale, i nawet stara ukochana gloria.. Takze chwilowo chodze bez fal, drapiac sie jak nienormalna po głowie.. patyczkiem. Wracam na chwile do sprawdzonego zestawu wzmacniajacego z Joanny- szampon i odzywka. Bez stylizatora. Jak mi sie to uspokoi, to mam zamiar upichcic żel lniany.. pierwszy raz, bo jakos mnie obrzydza, ze z kuchennego garnka mam kłasc cos na głowe.. ale żołtko tez mnie brzydziło i miod

Żel aloesowy Kochana na skalp, poczujesz ulgę

Cytat:

I NIE DRAP ;]

U was też tak sennie?
Oj sennie, bardzo sennie

Cytat:
Ja właśnie próbuję wykopac się spod kołderki i ruszyc dupsko na zajęcia. Ciężko mi to idzie dzisiaj przy tej pogodzie.

Prawie cały czas coś kombinuję z tymi odżywkami, dodaję czego się da itp, na maskę Bingo znalazłam już sposób, ale tylko pod warunkiem że nie chcę fal. Dodaję do niej mleka i mam wtedy takie piękne gładkie włosy, ale ileż można chodzic w prostych.

Wiem, maruda jestem i tak naprawdę usprawiedliwiam tylko swój zakupoholizm
Ja tych co nie lubię zużywam do golenia nóg Albo siostrze ciapię na głowę, bo jej wszystko jedno, jaką nałożę
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 11:24   #43828
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
A Ty mówisz o masce czy emulsji?
Aa ja o masce. W emulsji faktycznie jest szałwia

Cytat:

U was też tak sennie?
A ja rzucam kawę, więc wyobraź sobie, co czuję
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 11:27   #43829
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:

tylko wrazliwiec zrozumie wrazliwca.. dziękuję!
nie za ma co
Cytat:
wiem, ze nie wolno drapac, bo od razu wtedy robią mi się strupy i tam gdzie odejdzie strupek, odpadają tez potem włosy.. ale jak juz muuusze, to patyczkiem, bo jak opuszkami.. to jest gorzej.
Jak mnie swędzi i nie mogę wytrzymać to:
-robię skomplikowane upięcie żeby mi było szkoda zniszczyć;
-psikam żelem (aloes, len) z wodą, chłodek odwraca uwagę
-przesypuję talkiem dla dzieci ;] włosy muszą być suche i jeszcze nie tłuste. Talku tyle, co jak naciskasz butelkę z wylotem w górę i wydobywa się ledwo widoczna chmurka to to jest OK.
Cytat:
kupię siemię za chwile i zrobie kompres, bo mam w domu tylko len mielony.
myszka dobrze radzi żel aloesowy ale w tej chwili niekoniecznie polecalabym sklepowca, konserwanty itd. Mazidłowy prędzej
Cytat:
choc dzis i tak jest lepiej jak wczoraj. nie wiem czego bede uzywac.. ten biovax z aloesem tez jakis jest juz podejrzany. Chyba zaczne myc odzywką. Poszperam na Twoim blogu, jaka by sie nadawała, choc teraz to juz wszystkiego zaczynam sie bac.
patrz żeby nie miała alkoholu i soli !

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
A ja rzucam kawę, więc wyobraź sobie, co czuję
A czemuż?
Ja wyznaję zasadę, że dobrze zrobiona i dobrze wypita kawa (w sensie nie na pusty żołąek) nie szkodzi

Stary 2011-10-11, 11:39   #43830
Elaen
Raczkowanie

Cytat:

Moje drogie, robiła któraś z Was szampon z półproduktów? Zastanawiam się nad tym od jakiegoś czasu... Teraz już miałam w koszyku Lauryl Glucoside ale jednak dałam się wystraszyć wysokiemu pH. A może lepiej byłoby kupić hinduskie zioła myjące?
Robilam. Wcale nie bylo lepiej( ja tez wrazliwiec), dodalam rozne cudownosci i wcale to nie byl hit sezonu. Skonczyl jako plyn do prania
Ziola hinduskie tez przerabialam. Shikakai zdarl mi henne z wlosow, w sumie myl dobrze, ale kolor byl do kitu, no i babranina na calego. Tez to porzucilam, bo ile mozna sie bawic z tym wszystkim, a potem jeszcze czyscic lazienke i wanne..
Elaen jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości