Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1460 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-10, 20:59   #43771
MgielkaM
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość

Swoją drogą, debilnie to wygląda. Jakby mi się włosy przetłuszczały od końcówek
heeh no ciekawie musi wyglądac

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Dzisiejsze hasło poranka: znalazłam punkt G Jest na końcu słowa ShoppinG
hehehheheheh umarłam : hahaha:

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Ależ mam ochotę na łososia, odmraża mi się właśnie dzwonko jedno, natrę pieprzem cytrynowym, wycisnę sok z cytryny, wycisnę ząbek czosnku, zawinę w folię, upiekę i zjem, zwariuję zaraz, jak go nie zjem W środę mam USG połówkowe
oooo to dzidziusia bedziesz oglądac super a co do jedzonka... boże ale zgłodniałam...

Ja swoje włosowe rzeczy trzymam w pokoju bo w lazience nie ma miejsca juz (stoja tam moje zele do twarzy i inne takie rzeczy..) Ale w pokoju składzik się utworzył istny

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
.
(Wiem, że na tych zdjęciach niewiele widać,ale jednak różnicę między lnianym (z lewej) a artiste da się dostrzec,chyba)
widac widac... u mnie tez zazwyczaj po lnianym jakby gładsze niz po sklepowym..

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość

Staram się być cierpliwa, ale dosłownie włącza mi się agresor... i strzelam fochy mojemu chłopakowi, przez włosy... bo mnie irytują, bo nie chcą być takie jak ja bym chciała tylko się szopują...;/
mam to samo czasem... biedny TZ bogu ducha winny... ale jestem wtedy strasznie zla jak mi się paznokiec zlamie, mani popsuje, włosy nie ułożą albo na twarzy zrobi się jesien srediowiecza (cos jak teraz np...)

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Ciągle myję codziennie, nie mogę się przestawić Ale to przez to, że ciągle mi coś w tym falkach nie pasi obawiam się, że następnego dnia będzie jeszcze gorzej :/
ja na drugi dzien wygladam mega słabo ale powiedziałam soie ze nie bede myc codziennie... myje rano i i tak kolduje mi to z wysypianiem sie...

Cytat:
Włoski już wyschły, dałam nawet sporo tego zielonego żelu z rosmana, a skręciły się tak sobie, pewnie jego też będę używać tylko do reanimacji albo wcisnę kochanemu, jak nie będzie się spisywał Więcej w codzienniku --> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=805
faktycznie jak na twoje włoski to tak soie się skręciły czasem duzo bardziej ale i tak wygladaja tak slicznie, nawilzenie i zdrowie az tryska

Od chyba 3 dni wcieram codziennie Jantar i zaczynam odczuwac swedzenie skalpu (czego nigdy nie miewam...) i zastanawiam sie czy to od tego czy od czego...
swedzenie nie jest straszne jakies, ale wkurzające.... - przeboleje chyba na razie...chociaz mało to fajne jak tak swedzi coś na głowie...

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 21:02   #43772
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
Ja swoje włosowe rzeczy trzymam w pokoju bo w lazience nie ma miejsca juz (stoja tam moje zele do twarzy i inne takie rzeczy..) Ale w pokoju składzik się utworzył istny
Mam tak samo. W pokoju mam 5 półek z kosmetykami... Z czego na 3 półkach są kosmetyki do włosów
Stary 2011-10-10, 21:08   #43773
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
Sylwestrowy mówił, że jest ok, że to wygląda jakby tak miało być, ale zaczął do mnie mówić Lisiczko
heheh ma poczucie humoru nie ma co

Cytat:
oby podziałało

w sumie dwa w jednym, z kawy płukanka a z fusów piling kawowy

dobra, próbuję, raz kozie śmierć (chociaż u mnie ostatnio śmierć była dwa razy: po strzyżeniu i po farbowaniu , jak dzisiaj znowu śmierć to zostanie 6 żyć tylko i game over )
: hahaha: no teraz juz nie ma prawa wyjsc tragedia, za duzo by ich było ostatnio (chociaz uwazam ze strzyzenie wyszło fajnie, tylko marudzisz )

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Mam tak samo. W pokoju mam 5 półek z kosmetykami... Z czego na 3 półkach są kosmetyki do włosów
no to u mnie w pokoju też wszystkie półki zajete kosmetykami w duzej mierze co ja poradze - lubie kosmetyki

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
Stary 2011-10-10, 21:17   #43774
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
no to u mnie w pokoju też wszystkie półki zajete kosmetykami w duzej mierze co ja poradze - lubie kosmetyki
Ja też
I nawet u TŻ-a mam swoją półkę z kosmetykami
Stary 2011-10-10, 21:26   #43775
mayletka
Rozeznanie

GG do mayletka

A ja mam takie pytanie - ile czasu średnio poświęcacie włoskom?

Przeszła kurs przygotowawczy do bycia piękną suką i
wyszła z niego z wyróżnieniem, dyplomem z różową bransoletką jako prezentem dla prymuski.

instagram||blog
mayletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 21:43   #43776
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ostrovia Pokaż wiadomość
Witam wizażanki!

To mój pierwszy dzień na tym forum i jeszcze nie za bardzo to wszystko ogarniam, a więc z góry proszę o wyrozumiałość
Poniżej przedstawiam Wam moje włosy (ani to proste, anie kręcone, ani falowane). Końcówki są bardzo suche, mniej więcej od ucha w dół mają tendencję do puszenia i generalnie są bardzo trudne do ogarnięcia macie może dla mnie jakieś rady by nico je ujarzmić? Czy olejowanie (rozpoczynam od środy), nakładanie odżywek, masek (do tej pory robiłam to może raz w miesiącu) po każdym myciu coś pomoże?? A może macie jakieś "sekretne" sprawdzone triki jak wydobyć z nich naturalne piękno??

Generalnie to bardzo chciałabym je ściąć, ale mój mąż uwielbia długie włosy i póki co żadna diametralna zmiana nie wchodzi w grę
będą super!
Stary 2011-10-10, 21:53   #43777
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
No już tym razem musi wyjść wszystko zgodnie z planem
Pochwal się później efektami
Trzymamy kciuki
chyba nic nie wzięło tego rudego czuba na razie schnę
następnym razem spróbuję z większej proporcji
(za to paznokcie mi odprysły )
Cytat:
heheh ma poczucie humoru nie ma co

: hahaha: no teraz juz nie ma prawa wyjsc tragedia, za duzo by ich było ostatnio (chociaz uwazam ze strzyzenie wyszło fajnie, tylko marudzisz )
dokucza mi jak byłam przybita gdy mi jasny brąz wyszedł jak czarny to się ślinił, że jestem ognista brunetka
dziękuję
Cytat:
Napisane przez mayletka Pokaż wiadomość
zależy jak na to spojrzeć, co to dla Ciebie poświęcanie czasu? bo jak mam olej na głowie kilka godzin to tak naprawdę poświęam jakieś 2 minuty na nałożenie a potem sobie jest
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-10-10 o 21:54
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 21:54   #43778
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:

Pewnie w życiu nie miał AutoCADA w ręce
I pewnie jego szef nie zmienia wizji co 5 minut ;]

Zamówienie zrobione Oj jak będę mieszać
Dzisiejsze hasło poranka: znalazłam punkt G Jest na końcu słowa ShoppinG

Spadywam Miłego dnia
AutoCAD Revit

hasło poranka jest również dobre na wieczór
Stary 2011-10-10, 21:54   #43779
Ostrovia
Raczkowanie

katie100 mam taką nadzieję będę zdawać Wam na forum relacje ze swoich pielęgnacji i prezentować efekty (o ile takie będą).
Ostrovia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 21:58   #43780
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Musimy wreszcie naprawić aparat albo kupić nowy, dzidziuś się urodzi a my co - telefonem będziemy robić zdjęcia. Zwłaszcza, że wychodzą nie najpiękniej.
Piękne, grube loczki, cudowne
Koniecznie! Nowy aparat, z takiej okazji..

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Zarejestrowalam sie dzis na ZSK, poogladalam troche i juz mnie ssie na zamowienie.
Cytat:
Keratynę, aminokwasy, kw hialuronowy, oleje babassu i jojoba, maslo mango, mleczko pszczele, emulgator, guma ksantanowa, pipetki, miareczki, papierki lakmusowe (o jak będę wszystko badać sprawdze czy szef jest zasadniczy ;P:P), pojemniczki na kremy... Rety nie pamiętam
Wow! Ja wczoraj taaka zmęczona byłam, że zamiast pójść spać zrobiłam zamówienie na mazidłach Ale w porównaniu z Twoim maleńkie. Kurka, niby papierki czy pipetki to grosze, ale żal by mi było je kupować, kiedy na uczelni zużywamy takie rzeczy w nieograniczonych ilościach.. Nie mówiąc o tym, że niektóre odczynniki też są pro-włosowe
Cytat:
Widać różnicę. Faktycznie, po lnianym jest lepiej
Cytat:
Faktycznie, znacznie lepszy efekt po lnianym. No to nie będę próbować płukanki z żelem isana :P
No, ale pozostaje jednak sklepowe żele chyba nakładać ręcznie.
Ano, chyba nie ma sensu się bawić w płukanki ze sklepowymi żelami.

Cytat:
My mamy w łazience dość ograniczoną ilość miejsca,ale zdecydowanie ja najwięcej go zajmuję. Ciekawe ile jeszcze odżywek potrzeba, żeby współlokatorki zaczęły się burzyć
Cytat:
Ja coraz więcej
Mycie co 2-3 dni to nawet 1,5h jak się wyjątkowo grzebię Rano też mi więcej czasu schodzi bo kombinuję
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 22:02   #43781
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
My mamy w łazience dość ograniczoną ilość miejsca,ale zdecydowanie ja najwięcej go zajmuję. Ciekawe ile jeszcze odżywek potrzeba, żeby współlokatorki zaczęły się burzyć
Zawsze możesz wstawić do łazienki jakąś małą szafkę na kosmetyki
Stary 2011-10-10, 22:04   #43782
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Czy ktoś ma szefa, który jest człowiekiem? Gdzie nie trafiłam (nie na stałe, jakieś zlecenia, prace dorywcze) to wszędzie szef traktuje Cię jak... kupę
do tej pory miałam 6 szefów i 1 był naprawdę okej niestety czas przeszły
Stary 2011-10-10, 22:08   #43783
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też
I nawet u TŻ-a mam swoją półkę z kosmetykami
no to ja u TZ mam tylko to co najpotrzebniejsze - zel do demakijazu, zel do twarzy i zel do włosów i chyba korektor i kredka się znajdą w razie awarii

Cytat:
sporo chyba, myslenie o włosach to większosc mojego dia chyba heheh no moze odrobine przesadzam ale mało brak. Samo mycie z suszeniem to gdzies z godzinę a jak olej czy maska to więcej...

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
Stary 2011-10-10, 22:08   #43784
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Stefannia Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Chciałam wrzucić zdjęcia po keratynie, którą zastosowałam w psikadle (10 łyżek wody, 2 łyżki joaśki bs, 10 kropli keratyny, 10 kropli jedwabiu). Zuzyłam tak 1/5 mikstury. I efekt mi się spodobał. Jak na moje włosy to dość duży sukces

Tylko mam jeden problem, te mocno wycieniowane włosy teraz robią takie pędzelki, jakby odstają na samych końcach. Nie chce ścinać, bo będą w moim mniemaniu za krótkie. Więc może muszę końcówki mocniej żelować?

No i kupiłam szampon i odżywkę TBS bananową oraz takie małe próbki Rainforest Volume oraz Rainforest Brillance. Mam nadzieję, że dobre zakupy poczyniłam. Ilość odżywek na mojej wannie zbliża się do poziomu niezadowolenia TŻ. Ciągle mu spadają do wanny
chyba mamy podobne włoski, łiiii
mi też się robią takie pędzelki dla mnie najskuteczniejszą metodą okazało się tak jak piszesz więcej żelu, a po odgnieceniu wgniecenie w końce odrobiny Garniera karite i awokado, może Tobie też podpasuje?
a do łazienki już mamy zakupione dodatkowe druciane półeczki do przymocowania na ścianach na moje "dobra"
Stary 2011-10-10, 22:09   #43785
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
no to ja u TZ mam tylko to co najpotrzebniejsze - zel do demakijazu, zel do twarzy i zel do włosów i chyba korektor i kredka się znajdą w razie awarii
Ja mam szampon, odżywkę, gumę do włosów i tonik do twarzy. Ale pewnie będę miała tam więcej rzeczy
Stary 2011-10-10, 22:11   #43786
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Ciągle myję codziennie, nie mogę się przestawić Ale to przez to, że ciągle mi coś w tym falkach nie pasi obawiam się, że następnego dnia będzie jeszcze gorzej :/
Przełam się raz, moje są lepsze na 2gi dzień
Cytat:
Napisane przez Ostrovia Pokaż wiadomość
jutro idę do sklepu po coś normalnego... wiecie może czy szampony Ziaji zawierają silikony??
Najlepszą listę masz: 1szy post -> lista kosmetyków CG czyli blog Małgosi.
Jakbym miała wybierać między silikonami a pq wybrałabym pq, przynajmniej wiadomo jak się to zmywa.
Cytat:
Napisane przez goniiia Pokaż wiadomość
Ja mam dzisiaj trochę kryzys... po 4,5 miesiąca noszenia codziennie moich naturalnych kręciołków mam ochotę na jakąś zmianę... Mam ochotę wyprostować i walczę ze sobą wewnętrznie, żeby tego nie zrobić : P
Płukanka ziołowa. Też miałam wymieniać szałwię Ja miałam super gładkie po lipie (miodowy połysk na ciemnym blondzie)
Cytat:
Niestety w Lbnie nie ma już tej szkoły tańca. Żadnej innej tego typu też nie No nic, zapiszę się na moją starą, dobrą jogę.

Szkoda wielka Nieważne co, byle się ruszać I pordukować endorfinki

Cytat:
Robiłam kiedyś tak ze parzyłam gar taniej kawy, napar wlewałam do kąpieli a z fusów robiłam peeling. Liczyłam na to że pomoże na cellulit, nie pomogło, ale jako aromaterapia było świetne
Ponoć jak się zafoliujesz z okładem kawowym to fajnie wyszczupla i ujędrnia Nie stosowałam na tyle sumiennie żeby potwierdzić
Cytat:
Sylwestrowy mówił, że jest ok, że to wygląda jakby tak miało być, ale zaczął do mnie mówić Lisiczko
Kciuki za płukankę
Haha lisiczka
Jeden mój mówił na mnie "chwast", czy to o czymś świadczy? :P
Cytat:
Ja trzymam w pokoju bo chowam przed mamą
Cytat:
Od chyba 3 dni wcieram codziennie Jantar i zaczynam odczuwac swedzenie skalpu (czego nigdy nie miewam...) i zastanawiam sie czy to od tego czy od czego...
swedzenie nie jest straszne jakies, ale wkurzające.... - przeboleje chyba na razie...chociaz mało to fajne jak tak swedzi coś na głowie...
Może odstaw na chwilkę? Skład nie jest niestety anielski i tam ma co uczulić chociaż podrażnić raczej nie. Albo tak bardziej przed myciem wcieraj, kilka godzin powinno już coś dać
Cytat:
Niewiele bo wszystko w międzyczasie W masce siedzę oglądając film / /internecąc. Olejuje się podczas treningu. Reanimacja rano polega na lekkim zmoczeniu, wsmarowaniu czegoś i idę jeść :P

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 22:14   #43787
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
Robiłam kiedyś tak ze parzyłam gar taniej kawy, napar wlewałam do kąpieli a z fusów robiłam peeling. Liczyłam na to że pomoże na cellulit, nie pomogło, ale jako aromaterapia było świetne

Kurcze, ta płukanka z kawy podziałała super na moje przetłuszczanie. Myłam włosy wczoraj rano i nadal nie mam tłustych Chyba będę stosowac ją częściej
Ja akurat lubię peeling kawowy, świetnie wygładza, oczywiście nie cellulit (przynajmniej nie mój :P), ale skórę ogólnie.
W sumie mi się jakoś tragicznie skalp ostatnio nie tłuści (pielęgnacja mu widać służy), ale skoro tak reklamujesz, to tak się w tej kawie okąpię I pewnie opiję, a miałam rzucać kawę, ech

Ha, ja już mam swojego niezawodnego prostowacza Maska Gloria w każdym zestawieniu gwarantuje mi wyprost. Czy ona wszystkim falkom tak robi, czy tylko mi?

Dziś i tak nie jest źle, wyszłam mi całkiem śmiszna fryzura w stylu lat chyba 30, bo nie są druty, ale miękkie fale i bardzo efektownie wykręcone same końcówki. No cóż... Jak ktoś zapyta, to udam, że efekt zamierzony
A w ogóle to zrobiłam tak:

Zmoczyłam spryskiwaczem i nałożyłam maskę gloria (ok 20 min)
Spłukałam i umyłam emulsją gloria (niewielką ilością, trudno to w sumie nazwać myciem, takie ciaptanie )
Na końcówy nałożyłam jeszcze alterrę z granatem(10 min)
Płukanka z żelu lnianego (opuściłam odżywkę b/s).
Dyfuzorek.

Kurcze, skoro już mam takie gładkie falki, to czym by je jeszcze z rana dodatkowo przygładzić? Kiedyś gładziłam mleczkiem jedwabnym z BU (ale nie mam pod ręką).
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 22:17   #43788
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Nie orientuję się z Ziają...
Ja myję włosy w odżywce Kallos al matte I dobrze się sprawdza, delikatnie się pieni.
ja też myję Kallosem al latte (tym litrowym Serical), akurat mi się skończył i już za nim tęsknię , muszę zamówić na allegro, bo ten zapach i konsystencja sprawdzają się u mnie najlepiej (aromaterapia i pielęgnacja 2w1 )
Stary 2011-10-10, 22:17   #43789
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ha, ja już mam swojego niezawodnego prostowacza Maska Gloria w każdym zestawieniu gwarantuje mi wyprost. Czy ona wszystkim falkom tak robi, czy tylko mi?
Mnie tak nie robi...
Ale... Czy Gloria nie ma przypadkiem w składzie szałwii?
Stary 2011-10-10, 22:25   #43790
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
moje też są najlepsze na 2gi dzień , najbardziej mnie wkurzają 1szego dnia, gdy łapią za dużo objętości i wyglądam jakbym naprawdę szła na wiejskie wesele

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Glorii jeszcze nie miałam, ale Isana babassu tak na mnie działa prostowacz, że hej, a jeszcze w połączeniu z Joaśką lnianą bs to już w ogóle

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
chyba nic nie wzięło tego rudego czuba na razie schnę
następnym razem spróbuję z większej proporcji
(za to paznokcie mi odprysły )
a może szamponetka platynowa np. Marion? (Joanna jakoś mocniej wysusza), mi na blondzie się sprawdzała w chłodzeniu, no i "dochodzi" do czubka głowy, a płukanka to tylko "omiata"
Stary 2011-10-10, 22:27   #43791
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Szkoda wielka Nieważne co, byle się ruszać I pordukować endorfinki

Ponoć jak się zafoliujesz z okładem kawowym to fajnie wyszczupla i ujędrnia Nie stosowałam na tyle sumiennie żeby potwierdzić
Ruszam się i tak sporo we własnym zakresie, jak tydzień siedzę na tyłku bez ruchu to zaczynam miec depresję Ale 4h jogi w tygodniu dodatkowo nie zaszkodzą Szkoda tylko, że nie potupię. Ale może kiedyś zmienię miasto i mi się uda
Tak zrobiłam raz i niestety nabawiłam się podrażnienia skóry. Ale z moją masakrycznie suchą skórą ciała to nietrudne.
Cytat:
Ja akurat lubię peeling kawowy, świetnie wygładza, oczywiście nie cellulit (przynajmniej nie mój :P), ale skórę ogólnie.
W sumie mi się jakoś tragicznie skalp ostatnio nie tłuści (pielęgnacja mu widać służy), ale skoro tak reklamujesz, to tak się w tej kawie okąpię I pewnie opiję, a miałam rzucać kawę, ech

Peeling kawowy też lubię, tylko na cellulit nie działa
Tylko przecedź dokładnie bo ja mam teraz fusy we włosach
Nie próbowałam Glorii, ale jak gdzieś kiedyś znajdę to na pewno kupię i dam znac

Akcja denko przyprawia mnie o straszliwy głód zakupowy. Mam ochotę kupic cokolwiek do włosów. CHCĘĘĘ

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 22:29   #43792
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
raz na 3-4 dni jakąś godzinę , a poza tym na co dzień reanimacja ok. 5-10 min. plus ok. 10 min. kiedy z żabkami na czubku głowy po reanimacji zajmuję się czymś innym (w tym czasie się maluję/ubieram)
Stary 2011-10-10, 22:30   #43793
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
a może szamponetka platynowa np. Marion? (Joanna jakoś mocniej wysusza), mi na blondzie się sprawdzała w chłodzeniu, no i "dochodzi" do czubka głowy, a płukanka to tylko "omiata"
kurczę no nie wiem
chyba by rozjaśniła, a ja nie chcę jasnego blondu, jak już wolę przyciemnić

(na dniach poszukiwanie kory dębu )

dziewczyny nie piszcie tyle bo nie nadążam
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-10-10, 22:37   #43794
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
kurczę no nie wiem

dziewczyny nie piszcie tyle bo nie nadążam
szamponetka nie rozjaśni, nie ma w ogóle takiej opcji, bo nie ma w niej wody utlenionej (poza tym nawet farby na 3% wodzie utlenionej przyciemniają, dopiero od 6% można liczyć na lekkie rozjaśnienie), także taki efekt uboczny nie powinien wystąpić

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:

sporo chyba, myslenie o włosach to większosc mojego dia chyba heheh no moze odrobine przesadzam ale mało brak. Samo mycie z suszeniem to gdzies z godzinę a jak olej czy maska to więcej...
tak mi się przypomniał jakiś artykuł chyba z papilota, kiedyś było info jak można sobie poradzić w domu TŻta i pomysły typu - nie masz kredki do oczu? użyj osmalonej końcówki zapałki! problem z prostowaniem? świetnie sprawdzi się żelazko na włosach przykrytych ściereczką do naczyń... itp. i to miały być rady "na poważnie"
jednak Twoja opcja z kosmetykami awaryjnymi jest zdecydowanie lepsza
Stary 2011-10-10, 22:39   #43795
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:

Super, trzymam kciuki
(apteka, albo sklep zielarski)

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 22:40   #43796
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
szamponetka nie rozjaśni, nie ma w ogóle takiej opcji, bo nie ma w niej wody utlenionej (poza tym nawet farby na 3% wodzie utlenionej przyciemniają, dopiero od 6% można liczyć na lekkie rozjaśnienie), także taki efekt uboczny nie powinien wystąpić
tak mówisz? ale ja widziałam szampony z wodą właśnie (np joanna) więc nie wiem w ogóle ja nie mam wprawy w farbowaniu

nawet jeśli ona zdejmie rudość to i tak góra zostanie jaśniejsza niż reszta?
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-10-10, 22:41   #43797
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Wow! Ja wczoraj taaka zmęczona byłam, że zamiast pójść spać zrobiłam zamówienie na mazidłach Ale w porównaniu z Twoim maleńkie. Kurka, niby papierki czy pipetki to grosze, ale żal by mi było je kupować, kiedy na uczelni zużywamy takie rzeczy w nieograniczonych ilościach.. Nie mówiąc o tym, że niektóre odczynniki też są pro-włosowe
Miałam niedokończone przewalanie pierwszej wypłaty na przyjemności Następne jeśli będzie to skromniutkie.
A te pipetki i odczynniki... wiesz, że myślimy o założeniu sklepiku dla polskich CG?
Cytat:
Ruszam się i tak sporo we własnym zakresie, jak tydzień siedzę na tyłku bez ruchu to zaczynam miec depresję Ale 4h jogi w tygodniu dodatkowo nie zaszkodzą Szkoda tylko, że nie potupię. Ale może kiedyś zmienię miasto i mi się uda
Eh joga Się wybieram i wybrać nie mogę No i bez tupania to jak to tak :P
Cytat:
Tak zrobiłam raz i niestety nabawiłam się podrażnienia skóry. Ale z moją masakrycznie suchą skórą ciała to nietrudne.
Ojej, dziwne. Mi nic nie było a mam dośc wrażliwą
Cytat:
Akcja denko przyprawia mnie o straszliwy głód zakupowy. Mam ochotę kupic cokolwiek do włosów. CHCĘĘĘ
Wspieramy Cię! Bądź dzielna!!
Cytat:
kurczę no nie wiem
Szamponetka nie rozjaśni. Nie mam składu na kWC ale producent pisze że bez wody utlenionej i amoniaku, chyba tylko one rozjaśniają?

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 22:43   #43798
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Super, trzymam kciuki
(apteka, albo sklep zielarski)
poszukam jak tak zachwalacie

Mgiełko
pamiętasz może tę odlewkę kallosa mlecznego od Orchidka?
używałaś? bo ja dzisiaj pierwszy raz i jakieś włosy przyprostowane
to ma silikon? nie wiem jaka to jest, maska czy co?
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-10-10 o 22:49
Stary 2011-10-10, 22:49   #43799
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
Mnie tak nie robi...
Ale... Czy Gloria nie ma przypadkiem w składzie szałwii?
Sprawdziłam i jeśli nic nie pomyliłam, to ma chyba z zielska tylko chmiel. Swoją drogą dobrze byłoby wiedzieć, co w tej masce prostuje. Ale jeszcze taka mądra nie jestem

Cytat:
moje też są najlepsze na 2gi dzień , najbardziej mnie wkurzają 1szego dnia, gdy łapią za dużo objętości i wyglądam jakbym naprawdę szła na wiejskie wesele

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Glorii jeszcze nie miałam, ale Isana babassu tak na mnie działa prostowacz, że hej, a jeszcze w połączeniu z Joaśką lnianą bs to już w ogóle
No ale Ty masz taaaakie gęste A moje niestety są póki co piórkowate i skłonne do smętnego przyklepu. No dobra, jeśli będą jutro grzeczne, to spróbuję je przemęczyć. Albo może najpierw na wszelki wypadek wykąpię w tej kawie, co by czasem nie śmiały mi się przetłuścić

Cytat:
Ale Ty też mi się wydaje, że masz jakieś takie twardsze kłaczki od moich. Moje naprawdę są z gatunku małodzieciowych.
Tak czy inaczej powalczę, bo mnie to mycie wykańcza

Cytat:
Ja się parę razy zafoliowałam, ale zafajdałam pół łazienki i ogólnie dla mego lenia za dużo roboty. Więc w sumie też nie udało mi się doczekać efektów, w które i tak nieszczególnie wierzyłam
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 22:49   #43800
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
tak mówisz? ale ja widziałam szampony z wodą właśnie (np joanna) więc nie wiem w ogóle ja nie mam wprawy w farbowaniu

nawet jeśli ona zdejmie rudość to i tak góra zostanie jaśniejsza niż reszta?
tak, bo szampony i szamponetki to dwie różne rzeczy, tyle że nazwy są podobne i moga być mylące tak na starcie
szamponetka to produkt samodzielny i jej się już z niczym nie miesza , np. coś takiego: http://www.marionkosmetyki.pl/oferta...n-4-8-myc.html lub http://csimg.webkupiec.pl/srv/PL/290...ponetka-03.jpg

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości