|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Dalia mam nadzieję, że mimo wszystko ją wypuszczą.
Na święta zawsze chatkę z piernika robiłam, ale teraz raczej czasu będę mieć mniej. To chyba sobie odpuszczę ![]() Chawa ![]()
Okruszek już na świecie ![]() ![]() Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-10-11 o 10:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4862 | |||||||
Rozeznanie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Hej dziewczynki
![]() Cytat:
![]() Nie, nie kupuję ręką będziemy myli albo pieluchą. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U nas dzisiaj też pogoda mżawkowa ale cieplutko jest 21 stopni, zmykam na miasto jak zaprowadzę Julcię do szkoły bo nie mam już żadnych owoców i warzyw no i winko na jutro dla koleżanek do ciasta muszę kupić ![]()
![]() |
#4863 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4864 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
Co za noc! Wstalam na siku o 4:30 i nie moglam usnac do 7-ej...krecilam sie z boku na bok, o 6-ej jeszcze jakis niedobity komar mnie atakowal i wkoncu skonczylo sie zgaga... Szkoda, ze w nocy tak mi sie nie chcialo spac jak nad ranem- niedawno wogole sie wywleklam z lozka. Filipek dzis na ofiare z rana wybral se Tżta ![]() Musze sie ogarnac i cos zjesc. W planach mialam wyjsc na miasto po szalik i czape jesienna dla Filipa, ale pada deszcz i chyba nie zapne sie w zimowej kurtce... wiec zrobie 3bita, a karpatke jutro. Ide pod prysznic.
#4865 |
Wtajemniczenie
|
Ponoc po mleku matki dziecku nie chce sie pic,ale po sztucznym tak (chyba pediatra mi to mowila).Ja na poczatku nic do picia nie dawalam,potem przegotowana wode.Herbatke troszke pozniej wprowadzilam,chyba kolo 3 miesiaca
|
![]() ![]() |
![]() |
#4866 |
Zakorzenienie
|
hej mamusie i brzuszki
![]() Aniu ![]() ![]() ![]() ale fajnie, tez bym juz chciala miec maluszka przy sobie ![]() u mnie tez pogoda tragiczna, pewnie nosa z domu nie wystawie, dobrze, ze jeszcze mi sie kawalek ksiazki ostal i nie musze do biblioteki leciec ![]() mam nadzieje, ze jutro bedzie ladniej, bo musze ginka nawiedzic, juz ostatnie usg w tej ciazy... ale potem zobacze maluszka na zywo, a to jeszcze lepsze... ![]() dziwczyny ile sie czeka na wyniki paciora?? ja nie biore butelek ani smoczkow do szpitala, mam zamiar karmic piersia, o ile bedzie mi to dane. Moja mama karmila nas 6 i 4 tyg, bo ciagle darlismy sie z glodu na jej mleku, mam nadzieje, ze uda mi sie troche dluzej pokarmic... ![]() ale mialam dziaj sen okropny, brrr... snilo mi sie, ze tz rano wstal do pracy, a z reki wystawaly mu wszystkie kosci i dlon lezala na lozku, a on chodzil i mowil, ze zimno mu w ta dlon, co jej nie ma... brrr... a ja nie moglam znalezc numeru tel na IP, masakra jakas, skad to sie bierze ![]() dziewczyny, a glam nie miala teraz jakos w szpitalu byc? Bo jej tak dlugo nie ma i mi cos sie przypomnialo ![]() misiula to cierpliwosci w tym lezeniu ![]() dreamnes mi tez cala dlon wchodzi i mialam tak od poczatku, nie wiem jak to ma sie jeszcze opuscic przed porodem ![]() tak piszecie o swietach, te wszystkie pysznosci, pierozki z kapusta itd... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4867 | |
Wtajemniczenie
|
no fakt, nawet tak na oko to dwie bym dłonie włożyła...szkoda, ze ja nie mam tego kabla do aparatu, ja mam wyzej zdecydowanie, właśnie 2 palce mi wchodzą
![]() ![]() omg ale to zleciało ![]() Cytat:
![]() buteleczkę chcę zabraĆ na wszelki wypadek, bo boję się, ze te smoczki i butelki które oni mają, to może jakieś nie teges, albo smoczki mają takie zwykłe, ze dziecko nei będzie chciało potem ssaĆ piersi ![]() powiedzcie mi bo wyczytałam w poradniku, ze przez pierwsze dni po porodzie dziecko oddaje smółkę i potrzebuje w sumie tylko siarę, około łyżeczki mleczka potrzebuje... ale słsyzałam opinie, że jak matka nie ma pokarmu, tzn. wg położnych(bo wiadomo ze mleko nie będzie się lało w szpitalu strumieniami) to każą dokarmiaĆ mm lub dopajaĆ wodą+glukoza gdy nie ma dzidiza zbyt dużo siku...... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4868 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pamietam jak kilka lat temu pracowałam w takiej firmie konsultingowej, i jakoś w okresie października dostalismy 2 nowych pracowników i ja byłam odpowiedzialna za wdrożenie jednej z dziewczyn. I codziennie przynosiłam do pracy mandarynki. Do dzis mam z nia kontakt i zawsze w okresie zimowym ona mi pisze, że jak obiera mandarynki i czuje ich zapach to sobie przypomina o mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4869 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4870 | |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Cytat:
Dla dziecka (resztę zapewnia szpital): - łapki niedrapki - chusteczki nawilżające - pampersy ok. 20szt - pielucha tetrowa Dla mnie: - klapki - szlafrok - koszula 2szt. - majtki siateczkowe 4szt. - podkłady poporodowe 1op. - ręcznik 2szt ( mały i duży) - ręcznik papierowy - chusteczki higieniczne - papier toaletowy i nakładki jednorazowe na sedes - szczoteczka i pasta do zębów - szczotka i gumki do włosów - pomadka do ust - woda morska do nosa - mydło szare - tantum rosa - wkładki laktacyjne, stanik do karmienia - woda z dziubkiem - skarpetki - cukierki - dowód osobisty, dokument ubezpieczenia, karta ciąży, grupa krwi, wyniki badań, zaśw. o ukończeniu SR - notesik i długopis Dla męża do porodu: - fartuch jednorazowy - klapki - batonik i coś do picia - aparat Chyba to wszystko ![]() ela3010 współczuje Ci tych akcji nocnych ![]() ![]() misiula_88 współczuje leżenia, ale jak mus to mus Aniu za jutrzejszy dzień ![]()
![]() |
#4871 |
Zadomowienie
|
Nika ja jestem przeciwniczką wprowadzania słodkiego za wcześnie, jak malucha przyzwyczaisz to potem nie będzie chciał nie słodkiego pić.
Jak Ci dziecko przez ręce leci i płaczę, to nie mam zamiaru się zastanawiać i butle dam. Ja się tak bardzo na karmienie piersią nie nastawiam, ale jak się uda to super a jak nie to trudno ![]() Muffinko Glam chyba gdzieś od 4 miała iśc do szpitala ![]()
Okruszek już na świecie ![]() ![]() Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-10-11 o 10:28 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4872 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() no i dlatego planuję wziąśĆ ta butelkę, jakbym musiała karmiĆ mm, no ale mi się wydaje, że to co w poradniku napisane jest, ze dziecko nei potrzebuje odrazu tyle mleka piĆ czy jeśĆ- to sama prawda ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4873 |
Zakorzenienie
|
Muffinko mi wymaz pobrali wczoraj a wyniki bede miala w czwartek ponoc
![]() A Twoj sen.... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Mi tez mandarynki kojarza sie ze swietami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4874 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A pewnie tak jak napisałaś wszystko w praktyce się okaże ![]()
![]() |
#4875 |
Rozeznanie
|
U mnie jak byłam z Julcia w ciąży to mi wchodziło kilka palców a jak brzuszek się opuścił no to rzeczywiście dłoń. A teraz od samego początku mam brzuszek nisko i dłoń mi wchodzi więc nie liczę na jakieś obniżenie. Połoznej pytałam to mówiła, że chodzi o to jak szeroko są kosci miednicy rozstawione i najczęściej w drugiej ciąży dzieciatko po prostu tam na dole ma juz więcej miejsca i tam sie lokuje albo po prostu kobieta z natury ma szerzej rozstawione kości i już
#4876 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem,jak w marketach w PL,ale tu juz od dobrego miesiaca sprzedaja dekoracje swiateczne,a od polowy sierpnia smakolyki,typu pierniki
![]() ![]() Mi tez mandarynki i po,marancze kojarza sie ze swietami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4877 |
Zadomowienie
|
Mój mąż kupił wczoraj mandarynki, pyyyszne, jeszcze kilka mi zostało ale to dla synka jak wróci
![]() Olusia synek bryka jak zawsze więc spokojna jestem, ale mam ucisk krocza i odbytu a nic mi się nie chce jak wędruję do wc ![]() Wogle jak siedziałam w tej łazience to z organizacją kiepsko byłoby u mnie bo na nogach bym nie ustała, a ja zamierzam wykąpać się przed wylotem na szpital, ubrać a nie w podkoszulku śmigać, więc ogólnie jakiś koszmar mnie dopadł ![]() Poczytałam na necie o tym co to było u mnie to ponoć takie coś zwiastuje poród w ciągu kilku dni bądź nawet godzin ![]() Ani należy się palma pierwszeństwa, bez dwóch zdań ![]() Coś jeszcze miałam pisać ale oczywiście czarna dziura ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4878 |
Zadomowienie
|
wróciliśmy z tesco ostatnie moje zakupy i pewnie wyjście przez jakiś czas
![]() agulan u nas jest niestety płatny ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4879 |
Wtajemniczenie
|
3maj sie Eluś
![]() nóżki zaciskaj koniecznie, a jak tylko coś by się działo znowu to jedź na IP ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4880 |
Zadomowienie
|
Jagooda mój gin nie dał tel do siebie
![]() Ale jakby się te objawy przedłużały to szpital po prostu. A ten ból nocny porównałam do końcówki porodu więc spokojnie. A przy bólach partych niektóre dziewczyny mówią że czują ulgę więc nie ma co się schizować i straszyć ![]() ![]() Ania jak Ci fajnie, jutro lub pojutrze utulisz małą, wow!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4881 |
Wtajemniczenie
|
cieszę się, bo włożyłam(jeszcze musze poopraĆ, ale to jutro, pojutrze jak mi wyschną moje koszule) ciuszki dla juniora do szafy i zajęły dwie półki, jedna półka na pampersy, druga na skarpetki, rajstopki i moje wkładki, trzecia na same "narty"
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Aniu ale ci zazdroszczę ![]() ![]() Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-10-11 o 10:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4882 |
Zadomowienie
|
Dzięki Nikuś
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4883 |
Wtajemniczenie
|
Eluś
![]() ![]() ide na ryneczek po ziemniaczki do tej kalafiorowej, której w końcu wczoraj nei zrobiłam ![]() buziole dla Was wszystkich |
![]() ![]() |
![]() |
#4884 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja się wczoraj pytałam mojej gin o Madurowicza o ten remont, to powiedziała, że to jakiś krótki tylko i że niedługo znowu będzie porodówka czynna, ale w grudniu kolejny remont robią tym razem klatek schodowych i znowu będzie zamknięte ![]() ![]() A Ty też się nastawiasz na Madurowicza czy inny szpital? Hehe powtarzam to sobie, powtarzam, tylko czemu ten mój syn taki niedelikatny... ![]() ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że ta luteina pomoże, szkoda, że dopiero 3.11 mam USG tej szyjki, bo nawet nie wiem, czy faktycznie tam coś jeszcze tej szyjki jest, czy już kompletnie nic. Całe szczęście, że to dopiero teraz, a nie jak niektóre dziewczyny leżą już od wielu tygodni. Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki ![]() a ty sie smiej, ja tam sie przerazona obudzilam ![]() pisalam do glam eska, jak zyje, jak sie odezwie to dam wam znac ![]() agulan ja to zawsze mialam dupsko szerokie jak szafa, siostra mojej mamy sie ze mnie smiala, ze ona po urodzeniu dwojki ma dopiero takie biodra jak ja, i ze jak urodze to mi furtyny beda poszerzac ![]() ![]() Olusia jak mieszkalam w DE to tez mnie to denerwowalo okropnie, w PL chociaz te listopadowe swieta troche to hamuja, ale jakby nie to, to tez juz by pewnie bylo wszedzie ![]() uwaga sms od glam hej, dzieki za pamiec. Ja w czwartek prosto z wizyty trafilam do szpitala bo zaczelo sie robic rozwarcie ![]() Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-10-11 o 11:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4886 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ooo jednak chłopaki zaczęli rozrabiać... Dobrze, że wszystko ok i jeszcze w trzypaku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4887 |
Zakorzenienie
|
o kurcze... to u Glam tez powaznie sie zrobilo. Gdzies wyczytalam ze 35-36tc to normalny termin porodu blizniakow. Wiec jeszcze troche powinna wytrzymac
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4888 |
Wtajemniczenie
|
misiula_88
przenieśli ją na czas remontu do Matki Polki jezus maria, jak to klatek schodowych??? remont??? w grudniu??? ![]() ![]() ja mam tp na 6 grudnia ![]() ![]() ja chcę w Madu rodziĆ, a jakiego masz stamtąd lekarza? Prosze pozdrowiĆ i uściskaĆ od nas glam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4889 |
Rozeznanie
|
Biedna Ania, tak jej się chcą w kolejkę wepchnąć ze wszystkich stron!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4890 |
Zadomowienie
|
Och kurczę to nie za ciekawie najpierw ja_dalia a teraz jeszcze glam dziewczyny muszą trzymać nogi zwarte
a to moja torba do szpitala już spakowane mam wszystko jeszcze tylko aparat fotograficzny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.