Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-11, 09:47   #1711
DzastaW
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Mam zaszczyt poinformowac ze Archi urodzila Piotrulka:jup i: napisala mi tylko ze bylo jednak cc i strasznie ich wymeczyli narazie nie mam wiecej szczegolow ale wazne ze maja juz siebie
Gratulacje =)))

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 09:48   #1712
anciaahk
kosmitka

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Gerda, Kailelight - trzymam kciuki za szczepienia, my już po -obyło się bez atrakcji.

Aha pisałyście o tej zmianie po szczepieniu p/gruźlicy - u nas też jest bąbel, smaruję to altacetem w żelu na polecenie lekarza. Chyba małemu to nie przeszkadza.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 09:52   #1713
spray
KWC

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Gerda, Kailelight - trzymam kciuki za szczepienia, my już po -obyło się bez atrakcji.
w ogóle nie płakał?
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 10:03   #1714
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
w ogóle nie płakał?
Płakał w momencie ukłucia, a w domu było ok, nie był marudny, nie było gorączki.

Ta karuzela rainforest ma meldyjki normalne czy ma te uspokajające?

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
a i pytanie czy te które używaja 2 pampersów , czy już myślicie nad 3 ? Bo mam wrażenie że te dwójki już za małe, bo co wieksze kupskoo to wyplywa na plecy, bez względu na to jak głęboko wsunę pieluchę, a zresztą wydaje mi się że wkoło bioderek są już takie przymałe
Małgosia my już od około tygodnia lecimy na 3, ale niestety kupka też się wylewa, czasem 2xdziennie, nie wiem, czy ja coś źle mocuję.

Franek w ciągu 3 tygodni utył 1 kg i waży 5850.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 10:03   #1715
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
W niedzielę małż zainstalował nad łóżkiem naszego dziecięcia karuzelkę(rainforest FP) i powiem Wam, że to jest czad. Eryk gapi się na to jak zaczarowany, oczki mu latają to w jedną to w drugą stronę, łapki wyciąga, mruczy i popiskuje. Mam spokój i chwilę dla siebie
Poza tym ta karuzela jest śliczna, bardzo kolorowa i ładnie wykonana. Mogę szczerze polecić ten model.
dziękuję za opinię zamierzamy nabyć

Cytat:
Płakał w momencie ukłucia, a w domu było ok, nie był marudny, nie było gorączki.

Ta karuzela rainforest ma meldyjki normalne czy ma te uspokajające?
dzielny Franio

aha, zapomniałam się pochwalić....
dziś, o 5:30 moja Agatka obdarzyła mnie pierwszym, świadomym, bezzębnym uśmiechem cudne uczucie
czasem śpimy tak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PA015348.jpg (75,5 KB, 72 załadowań)

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 10:11   #1716
spray
KWC

Cytat:

Ta karuzela rainforest ma meldyjki normalne czy ma te uspokajające?[COLOR="Silver"]

tu możesz posłuchać http://www.fisher-price.com/fp.aspx?...rest&pid=42525

Z tym, że jak odsłuchiwałam to demo to melodyjki wydały mi się kiczowate, ale na żywo brzmi to fajnie. Dzwięk 'lasu' super, nawet mnie to wycisza.

Z Frania niezły grubasek, bardzo zazdroszczę, bo Eryczek ledwo 3700 teraz.

Edytowane przez spray
Czas edycji: 2011-10-11 o 10:12
Stary 2011-10-11, 10:20   #1717
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
my tez dzis idziemy i zastanawiam się jak to będzie po...
ja mam jutro , a bierzecie zwykłe czy skojarzone ?

Cytat:
Ha ha, z męża się śmieję, że się czarnych kotów boi, ale po kryjomu przeleję mojego dzieciaka woskiem, a co Skoro Stasiowi pomogło...

hhahahah czaruj czaruj
W niedzielę małż zainstalował nad łóżkiem naszego dziecięcia karuzelkę(rainforest FP) i powiem Wam, że to jest czad. Eryk gapi się na to jak zaczarowany, oczki mu latają to w jedną to w drugą stronę, łapki wyciąga, mruczy i popiskuje. Mam spokój i chwilę dla siebie
Poza tym ta karuzela jest śliczna, bardzo kolorowa i ładnie wykonana. Mogę szczerze polecić ten model.
też się nad nią zastanawiam chyba ją kupię w tym tygodniu, mam możliwość za 100zł mało używaną , jak nówkę, to się chyba zdecyduję

Cytat:
Małgosia my już od około tygodnia lecimy na 3, ale niestety kupka też się wylewa, czasem 2xdziennie, nie wiem, czy ja coś źle mocuję.

pewnie nic źle nie mocujesz te nasze dzieci poprostu takie duże
aż się boję jutrzejszego ważenia, nie był ważony od porodu, a sporo przytył

a to mój Stanisław zdjęcie bonus gdzie indziej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P9190166.jpg (64,1 KB, 86 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PA040192.jpg (35,6 KB, 91 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PA100219.jpg (62,1 KB, 87 załadowań)

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami

Edytowane przez MalgosiaM8
Czas edycji: 2011-10-11 o 10:25
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 10:37   #1718
spray
KWC

Cytat:
hah, na tym środkowym zdjęciu Stasiek wygląda jak filmowy amant z plakatu. To rozmarzone spojrzenie...
Cudny dzieciaczek.
Stary 2011-10-11, 10:42   #1719
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Mam zaszczyt poinformowac ze Archi urodzila Piotrulkanapisala mi tylko ze bylo jednak cc i strasznie ich wymeczyli narazie nie mam wiecej szczegolow ale wazne ze maja juz siebie
super, gratulacje !!!
Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
A dziewczyny dziś był nasz "pierwszy seksik", jutro mija 6 tyg od porodu, miałam czekać do wizyty gina, ale to dopiero w przyszłym tyg i już się nie mogliśmy doczekać. Trochę na początku szczypało, ale później było oki. Ale jak poszłam później do łazienki, patrzę a tu na papierze krew taka żywa czerwona, a już mi nic nie leciało, chyba sobie coś tam jeszce obtarłam. Śmiałam się, że to drugi "pierwszy raz". Dobrze, że już nic nie leci
ja też tak miałam, dla mnie to było gorsze niż pierwszy raz
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Śliczny niedźwiadek. Nawet jak rozdarty

tozdarty najlepszy, ledwo co weszliśmy do domu i już jej za gorąco było. Ja nie wiem skąd te dzieci wydobywają tyle decybeli jak płaczą
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
no juz raczej zostaje bo skierowanie jest do porodu wiec pewnie wywoływac beda
no to
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Mam wiadomość od Irmith: jest przeziębiona, więc na razie nic nie mogą działać i wogóle rozwarcia nie ma, mała wysoko. Biedna się porodów nasłucha i pisze, że w szpitalu mogą trzymać aż do 44 tygodnia i Pozdrawia wszystkie Mamuśki
do 44?
zdrówka dla irmith i oby szybciej poszło
Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Dobry wieczór ze szpitalnego łóżka

Leżę sobie na patologii - warunki super, położne miłe i ogólnie dobre wrażenie. Właśnie dostałam pierwszą "pszczółkę" (proglandynę czy jak to tam się nazywa ) jestem przez to lekko skołowana, ale luz.
Na badaniu ktg okazało się, że jakieś tam skurcze mam i miałam, tyle tylko że do tej pory myślałam, że to mała mnie tylko uciska i że to nie skurcz No ale do akcji porodowej jeszcze mi daleko.

Rozwarcie na 1cm, wody płodowe przejrzyste, ale szyjka nadal twarda Może teraz się po tych hormonkach podda

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Kurcze... moja lewa pierś produkuje więcej mleka niż prawa; jest większa i po dłuższej przerwie robi się twardsza... wiem, że powinnam wyrównać tą laktację i częściej przystawiać do prawej piersi, ale jak ta lewa taka twarda to chcę trochę ulżyć. Ciekawe czy to będzie miało potem jakieś znaczenie jak już skończę karmić... Wiecie coś na ten temat?
Moje dziecię dziś pięknie przespało noc.... od 21 do 7.30 z jedną dwugodzinną przerwą koło 2.... dostało syska...i dalej śpiocha
u mnie w prawej więcej niż w lewej
dobrze że jakieś dziecko jeszcze tak śpi w noc i rano bo już myślałam że Natalka jest jakaś inna
Cytat:

Acelinko - super maleńka główkę trzyma, mój niezbyt chce, a długo trzymasz ją na brzuszku? może za mało ćwiczę
ja długo Natalka zechce, czasami minute a czasami potrafi tak leżeć z 20 minut albo i zasnąć sobie na brzuszku. Ale natalka od samego początku główke wysoko dawała i mocną miała. Probuj Frania dawać tak jak najczęściej może w końcu polubi a jak nie to i tak zawsze troszke tą główke poćwiczy na pewno lepiej będzie jak zacznie się interesowac grzehcotkami to mu pomachasz i pewnie będzie pięknie główke podnosił
za szczepienie. My idziemy w czwartek
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
mnie pierwszym, świadomym, bezzębnym uśmiechem cudne uczucie
czasem śpimy tak

Cytat:

też się nad nią zastanawiam chyba ją kupię w tym tygodniu, mam możliwość za 100zł mało używaną , jak nówkę, to się chyba zdecyduję

przystojniak!
ja też chce tą karuzelke ale idzie jej przymocowac do turystycznego

dołanczam się do pytania odnośnie szczepienia.

tez jestem ciekawa ile nasz klocuszek przytył
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 10:45   #1720
Ellabailasola
Raczkowanie

Witam mamusie
Ja Jak zwykle ni z gruszki ni z pietruszki...

Chcialam sie tez pochwalic, ze 03.10 moja mala Maja powitala swiat po tej stronie brzuszka. Z waga 3840 g i 53 cm.
Porod naturalny, UFFF..!

od soboty jestesmy w domu i jak narazie w miare wszystko funkcjonuje.Mala spi, albo wisi na cycu...
Zobaczymy Co dalej...
Moje Kochanie....

Moze uda mi sie troche was ponadrabiac, a poki co wszystkiego dobrego dla was i waszych slodkich dzieciaczkow, a czekajacym mamusiom cierpliwosci!!
Stary 2011-10-11, 10:48   #1721
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
dziś, o 5:30 moja Agatka obdarzyła mnie pierwszym, świadomym, bezzębnym uśmiechem cudne uczucie
czasem śpimy tak
śliczny śpioszek
Cytat:

o jacie jaki słodziak napatrzec sie nie mozna na te śliczne mordeczki

Ja zaraz uciekam pod prysznic, wyszykować się i na kolejną wizytę u gin, zobaczymy co dzis powie ciekawego
Oby tylko dzis Fabi nie zechciał wyjść, bo TŻ daleko jest na egzamnie z medyka
Stary 2011-10-11, 10:50   #1722
danika
Zakorzenienie

dzień dobry

u nas dzis nocka znowu w porządku ale wieczorem się młoda strasznie wściekała...nie wiem czy jej sie jakies kolki nie zaczynają
Teraz rano znowu coś nie mogła usnąć ale w końcu dostała cyca do poprawki i padła

Cytat:
ja tez daje do 10 kropli, mały zamlaska , zasmakuje i po około 15 minutach sie uspokaja
ja kupiłam espumisan ale pisze na nim zeby nie podawać w pierwszym miesiącu...kumpela podawała ale jakoś sie boje :/ dajecie maluszkom w pierwszym miesiącu takie wynalazki? jak tak to ile kropelek?

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
heja :-
melduje sie po wizycie , która była krótka, lekarz zbadał mnie ginekologioczni epowiedział ze mam tam wszystko bardzo ładnie=cokolwiek to znaczy zrobił szybkie usg w celu sprawdzenia tętna maluszka -jest ok no a jutro bede miała usg bo za pientnascie 8 mam sie zgłosić do szpitala
o kurcze no to szybka akcja pewnie jestes juz na oddziale i nie przeczytasz tego ale mocno trzymam niedługo zobaczymy Marcelka

Cytat:
[B][COLOR=Blue]Mam wiadomość od Irmith: jest przeziębiona, więc na razie nic nie mogą działać i wogóle rozwarcia nie ma, mała wysoko. Biedna się porodów nasłucha i pisze, że w szpitalu mogą trzymać aż do 44 tygodniai Pozdrawia wszystkie Mamuśki
o rany to ją pocieszyli oby szybko przeszło przeziębienie

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Dobry wieczór ze szpitalnego łóżka

Leżę sobie na patologii - warunki super, położne miłe i ogólnie dobre wrażenie. Właśnie dostałam pierwszą "pszczółkę" (proglandynę czy jak to tam się nazywa ) jestem przez to lekko skołowana, ale luz.
Na badaniu ktg okazało się, że jakieś tam skurcze mam i miałam, tyle tylko że do tej pory myślałam, że to mała mnie tylko uciska i że to nie skurcz No ale do akcji porodowej jeszcze mi daleko.

Rozwarcie na 1cm, wody płodowe przejrzyste, ale szyjka nadal twarda Może teraz się po tych hormonkach podda
no to dajesz powodzenia

Cytat:
Mam zaszczyt poinformowac ze Archi urodzila Piotrulka:jup i: napisala mi tylko ze bylo jednak cc i strasznie ich wymeczyli narazie nie mam wiecej szczegolow ale wazne ze maja juz siebie
Hurra GRATULACJE Archi witamy Piotrusia

Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość

aha i Bartek po jedzeniu ma tak że pręży się trochę, nie bardzo, nie płacze przy tym, wzięty na ręce raczej się uspokaja. nie jest to robienie kupy. nie wiem czy to kolka ??
moja tez tak robi...ale ja mysle ze to jednak kupa/bąki bo jak sobie purnie to czasem przestaje...

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Dziś mój synek kończy 2 latka, omg ależ to zleciało, dopiero co jechałam do szpitala, a tu już łobuz codziennie gotowy z nowymi pomysłami
sto lat dla Grzesia

Cytat:

uroczy

Indygo twoja niunia też cudna
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 10:52   #1723
MalgosiaM8
Zakorzenienie

dziękujemy

właśnie Stasiek zjadł , no i oczywiście wszystko zwrócił co zjadł na mamusie

morał jest jeden za dużo jemy ale jak rzuca się na cyca to chyba głodny jest nie ?

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 11:09   #1724
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Dzień dobry mamuśki
Ale miłe wiesci od rana
Cytat:
GRATULACJE KOCHANA BARDZO SIĘ CIESZĘ I ZYCZĘ ZDRÓWKA ALE ICH WYMĘCZYLI
Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość

Tak jak pisała Malamutka - jedyna nadzieja w pełni... nie spałam od 22 do 2 w nocy. Tak strasznego bólu pleców to ja w życiu nie miałam! Krzyż, pupa, kości cipne, uda, łydki... a skurcze brzucha duuuużo rzadziej niż do tej pory. Na dodatek czuję, że moje maleństwo "tam" pracuje. Wczoraj miałam w sobie tyyyle pozytywnej energii, radości i chęci spotkania z maluszkiem... teraz to tylko zniechęcenie... chyba muszę iść na zakupy - nic tak nie poprawia humoru
biedna idź idź na zakupy może coś się rozkręci
Cytat:
Hej
U nas w końcu wczoraj zaczęli grzać
Dziś mój synek kończy 2 latka, omg ależ to zleciało, dopiero co jechałam do szpitala, a tu już łobuz codziennie gotowy z nowymi pomysłami
wszystkiego najlepszego dla Grzesia
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Hejka Nocka nam cudnie minęła ale za to nie mieliśmy prądu w nocy na szczęście latarka była w pogotowiu

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Witam się, przepraszam ze nie nadrobię ale moje dziecko chce mnie wykonczyc; wczoraj przez cały dzień spał tyle co przy cycusiu i na rękach, w nocy pobudka co 2 godziny, a od 5 to już w ogóle mowy nie ma o śnie. Tak się cieszyłam, że Leoś taki grzeczniutki, je i spi, no i niestety przyplątały sie problemy brzuszkowo-kupkowe. Może nie są to jeszcze takei wielkie kolki, ale prężenia, stękania, wierzgania i ogólne rozdrażnienie się pojawiło. Od wczorajszego wieczoru podaję Esputicon, może sie polepszy. Biedak się męczy niesamowicie, choć jest przy tym bardzo dzielny, bo nie płacze od razu, tylko stęka i pojękuje. Wiadomo: chłopaki nie placzą.
No i mamy chyba sapkę gigant. Ciągle podejrzewam katar, bo przecież niemożliwe, żeby tak furczało na mokro samo z siebie, ale jednak kataru nie ma. Ale czasem to mi sie Leoś nawet dlawi od tego przytkanego noska. Masakra...

Lecę cos poprasować. Chociaż tych parę śpioszków może się uda.

Trzymajcie sie mamusie, a dla wszystkich dziewczyn w dwupaku wielkie
współczuję Caltea

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Ależ deszczowy dzień. A my zaraz idziemy na szczepienia
trzymajcie kciuki

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
my tez dzis idziemy i zastanawiam się jak to będzie po...

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 11:19   #1725
SONIA004
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ellabailasola Pokaż wiadomość
Witam mamusie

Chcialam sie tez pochwalic, ze 03.10 moja mala Maja powitala swiat po tej stronie brzuszka. Z waga 3840 g i 53 cm.
Porod naturalny, UFFF..!
od soboty jestesmy w domu i jak narazie w miare wszystko funkcjonuje.Mala spi, albo wisi na cycu...
Zobaczymy Co dalej...
Moje Kochanie....

Moze uda mi sie troche was ponadrabiac, a poki co wszystkiego dobrego dla was i waszych slodkich dzieciaczkow, a czekajacym mamusiom cierpliwosci!!
GRATULACJE DLA KOLEJNEJ DZIELNEJ MAMUSI I JEJ CÓRCI!!!klaski :

Danika ja podawałam raz sab simplex Matiemu pod koniec 2 tyg...ale wcześniej konsultowałam się z położną... Na razie odpukać nic się nie dzieje. Też radzilabym się kogoś podpytać...bo na regularne kolki to chyba jeszcze za wcześnie.
Polecam picie przez mamy, rumianku i koperku (po 1 tytce w szklance)..ja to piję już 2 tydzień i chyba jest lepiej z brzusiem

indygo śliczna niunia

Malgosia duży już ten Twój przystojniak
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 11:19   #1726
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tak ubierałam na 15 stopni. Albo dresy i rajstopki plus body z długim rękawem. Na to kocyk i normalne przykrycie wózka.
A teraz już zimowy kombinezon. Sama zresztą też już chodzę w grubej kurtce. Są u nas okropne wiatry i tych wiatrów się boję najbardziej.
A pod kombinezon rajstopki i body, ewentualnie kaftanik.

Pytałam o herbatkę pediatry, kazał dawać, nie ma przeciwwskazań jak się karmi piersią, ale mój niezbyt chętnie pije - wypił ostattnio 30ml i wcale na niego nie podziałało - mam koperkową z bobovity, może też tego hippa spróbuję.

Acelinko - super maleńka główkę trzyma, mój niezbyt chce, a długo trzymasz ją na brzuszku? może za mało ćwiczę.
.
hej Anciu
Cytat:

dla dzielnego Franusia i jaką ma już wagę
Cytat:
czasem śpimy tak
słodziutka:lo ve:
Cytat:
Stasiu cudny pucolek kochany, do schrupania
Cytat:
Witam mamusie

Porod naturalny, UFFF..!

Zobaczymy Co dalej...
Moje Kochanie....

GRATULACJE WIELKIE WPADNAJ CZASEM I OPISZ PORÓD, MOŻE JAKIEŚ ZDJĘCIE BOBASKA??
Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
śliczny śpioszek

Ja zaraz uciekam pod prysznic, wyszykować się i na kolejną wizytę u gin, zobaczymy co dzis powie ciekawego
Oby tylko dzis Fabi nie zechciał wyjść, bo TŻ daleko jest na egzamnie z medyka
za wizytę i czekamy na wieści

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-10-11, 11:37   #1727
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
dziękuję za opinię zamierzamy nabyć

dzielny Franio

czasem śpimy tak
Ale slicznotka.... a ja myslalam ze takie maluszki jeszcze sie nie usmiechaja swiadomie....

Cytat:

Malgos ale masz przystojniaka.....

My idziemy na szczepienia za niecale 3 tyg.....ciekawe jakie tu daja .....a w PL placicie za szczepienia...??

malamutka
trzymam za Ciebie kochana

Ancia za wage Frania..... i milo Cie znowu widziec na wizazu..

Ellabailaosla
gratulacjedla Was i odzywaj sie czesciej mamuska...

mamuski, ktore podaja sabsimplex.... jak czesto i ile kropli powinno sie dawac zeby zadzialaly ??

Misshot
100 lat i duzo dla Grzesia

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

A ja wlasnie sie powoli nauczylam jak mala usypiac ........wczoraj mi znowu marudzila.....dalam jej Espumisan....ale chyba nie podzialal.... Chociaz nie bylo zle ale cos tam jej w tym brzuszku przeszkadza......na kolke mi to nie wyglada....Hell Viburcol czopki ==> slyszalyscie o tych czopkach??Wyczytalam ze niektore mamy to daja na dolegliwosci ukladu pokarmowego....
Stary 2011-10-11, 11:49   #1728
lullaby_ml
Zakorzenienie

dzien dobry maminki pogoda straszna, pada, wieje i buuuuu, zaczynam tesknic za latem..
Stary 2011-10-11, 11:56   #1729
gerda
Zadomowienie

Cytat:
my bierzemy skojarzone 6w1 i na pneumokoki a Stanisław cudo

Ancia witaj Franiu super rosnie i zazdroszcze ciszy po szczepieniu

Ellabailasola
gratulacje

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 12:13   #1730
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość
Archi - super, gratulacje brawa for ju
widzę że reklama intimissimi nie tylko mnie drażni
dziewczyny moje dziecię nie śpi prawie od dwóch dni czy to może być ten skok ??
poza tym mam problemy z karmieniem butlą w nocy bo w zasadzie nie płacze tylko męczy go ta cholerna sapka no i jak w dzień nie prześpi to nocą niby jest ten sen ale taki kijowy bo to harczenie jest ale bez płaczu no i nie wiem czy wciskać mu tą butlę czy nie? rozbudzać czy nie. efekt taki że Bartek podsypia a ja nie spie od 1. ostatnio jadł 21.20 i teraz w nocy ok 3.30 - czy to nie za długa przerwa? a dałam mu butelkę z mojej decyzji - on się raczej nie domagał.
MAMUSIE KARMIĄCE MM JAK WYGLĄDA WASZE KARMIENIE?
i czy dzidziolki mają jeszcze sapkę?
aha i Bartek po jedzeniu ma tak że pręży się trochę, nie bardzo, nie płacze przy tym, wzięty na ręce raczej się uspokaja. nie jest to robienie kupy. nie wiem czy to kolka ??
Madziu mnie tez wnerwia ta reklama jak nic, poza tym mam wrazenie ze moje mikro cycki zrobily sie jesczze bardziej mikro i ta reklama obudza we mnie mega giga zlosc co do karmienia i sapki-Miki ciagle ma sapke, staram sie mu smarowac nosek mascia majerankowa, czasami mi sie wydaje ze lepiej oddycha ale sa momenty ze nie moze zlapac oddechu bo to dziadostwo jest strasznie uciazliwe i upierdliwe, czekam az sie laskawie zjawi pediatra i bedziemy z tym walczyc co do karmienia mm-staram sie zeby odsteoy byly min 3 godz, jesli dzidzi spi to ja go nie budze, dzisiaj np dostal papu ok 23:30 i spal do 4:15, jesli maluszek sie nie domaga a ten czas 3 godz zlecial to nie masz sie co martwic, byc moze Bartus byl padniety po nieprzespanych dniach, tak tez moze byc. Co do prezenia sie-dzidzi przestaje sie prezyc i plakac jak go bierzesz na rece? bo u nas jest tak, ze po jedzeniu przewieszam Mikulencje na ramie zeby mu sie odbilo-oczywiscie trwa to parenascie minut, pozniej go jakos lulamy i kladziemy do lozka ale sa momenty ze zaczyna plakac i dopiero jak sie go bierze na rece to przestaje-a robi tak jak zaczyna mu sie np ulewac po godz albo nawet dwoch od jedzenia, nie jest to jakies duze ulewanie, jeden raz ale jednak i cos mu tam przeszkadza; gdyby maluszek mial kolke to chyba lulanie samo w sobie by nie pomoglo, przynajmniej Miki tak ma, drapie, szarpie mnie za szyje i jak go biore na rece to zawsze w pozycji na zabke zeby delikatnie przycisnac jego brzuszek do mojego zeby sie uwolnily te gazy, aaaaa zaczelismy stosowac te kropelki bobotic i sa super, polecam sie rozpisalam, ale wymądrzalska jestem

Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość

Tak jak pisała Malamutka - jedyna nadzieja w pełni... nie spałam od 22 do 2 w nocy. Tak strasznego bólu pleców to ja w życiu nie miałam! Krzyż, pupa, kości cipne, uda, łydki... a skurcze brzucha duuuużo rzadziej niż do tej pory. Na dodatek czuję, że moje maleństwo "tam" pracuje. Wczoraj miałam w sobie tyyyle pozytywnej energii, radości i chęci spotkania z maluszkiem... teraz to tylko zniechęcenie... chyba muszę iść na zakupy - nic tak nie poprawia humoru
Biedna.. nie zniechecaj sie kochana, bedzie dopszzz

Cytat:
Kurcze... moja lewa pierś produkuje więcej mleka niż prawa; jest większa i po dłuższej przerwie robi się twardsza... wiem, że powinnam wyrównać tą laktację i częściej przystawiać do prawej piersi, ale jak ta lewa taka twarda to chcę trochę ulżyć. Ciekawe czy to będzie miało potem jakieś znaczenie jak już skończę karmić... Wiecie coś na ten temat?
Moje dziecię dziś pięknie przespało noc.... od 21 do 7.30 z jedną dwugodzinną przerwą koło 2.... dostało syska...i dalej śpiocha
MOge tylko powiedziec ze tak tez mialam jak mi sie zebral pokarm, teorie sa rozne bo im wiecej poloznych tym bardziej zroznicowane poglady, u nas w szpitalu polozne mowily zeby odciagac zalegajacy pokarm jesli w jednej piersi robi sie go wiecej zeby wlasnie odciazyc cycora i ulzyc, ale co po porodzie nie wiem, chociaz mysle ze cycorki beda ok i pewnie bedziesz miala wiekszy rozmiar

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Witam się, przepraszam ze nie nadrobię ale moje dziecko chce mnie wykonczyc; wczoraj przez cały dzień spał tyle co przy cycusiu i na rękach, w nocy pobudka co 2 godziny, a od 5 to już w ogóle mowy nie ma o śnie. Tak się cieszyłam, że Leoś taki grzeczniutki, je i spi, no i niestety przyplątały sie problemy brzuszkowo-kupkowe. Może nie są to jeszcze takei wielkie kolki, ale prężenia, stękania, wierzgania i ogólne rozdrażnienie się pojawiło. Od wczorajszego wieczoru podaję Esputicon, może sie polepszy. Biedak się męczy niesamowicie, choć jest przy tym bardzo dzielny, bo nie płacze od razu, tylko stęka i pojękuje. Wiadomo: chłopaki nie placzą.
No i mamy chyba sapkę gigant. Ciągle podejrzewam katar, bo przecież niemożliwe, żeby tak furczało na mokro samo z siebie, ale jednak kataru nie ma. Ale czasem to mi sie Leoś nawet dlawi od tego przytkanego noska. Masakra...

Lecę cos poprasować. Chociaż tych parę śpioszków może się uda.

Trzymajcie sie mamusie, a dla wszystkich dziewczyn w dwupaku wielkie
Celtus kochana kurcze widze ze mnostwo maluszkow ma problem z ta sapka? masakra jakas..co do wzdec i problemow brzuszkowych-u nas to samo, czytalam juz mnostwo rzeczy na ten temat i chyba jedyna przyczyna tego to jeszcze zbyt malo rozwiniety uklad pokarmowy albo rezczyiwscie jakas alergia, ale jest to upierdliwe, tym bardziej kiedy czlowiek widzi jak to maciupkie dzidzi sie meczy i cierpi.

Cytat:
Ja tak ubierałam na 15 stopni. Albo dresy i rajstopki plus body z długim rękawem. Na to kocyk i normalne przykrycie wózka.
A teraz już zimowy kombinezon. Sama zresztą też już chodzę w grubej kurtce. Są u nas okropne wiatry i tych wiatrów się boję najbardziej.
A pod kombinezon rajstopki i body, ewentualnie kaftanik.

Pytałam o herbatkę pediatry, kazał dawać, nie ma przeciwwskazań jak się karmi piersią, ale mój niezbyt chętnie pije - wypił ostattnio 30ml i wcale na niego nie podziałało - mam koperkową z bobovity, może też tego hippa spróbuję.

Acelinko - super maleńka główkę trzyma, mój niezbyt chce, a długo trzymasz ją na brzuszku? może za mało ćwiczę.
No nareszcie jestes

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Witam mamusie

Porod naturalny, UFFF..!

Zobaczymy Co dalej...
Moje Kochanie....

Łooooo, gratulacje!!!! klaski: czekamy na fotencje
Stary 2011-10-11, 12:19   #1731
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
dzien dobry maminki pogoda straszna, pada, wieje i buuuuu, zaczynam tesknic za latem..
hej Mamuśko
u nas też pada, zimno i buro a u nas nudy, nudy, nudy i czekanie na maluszka
ach jak ja Wam zazdroszczę, że macie już swoje Skarby przy sobie

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-10-11, 12:23   #1732
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
hej Mamuśko
u nas też pada, zimno i buro a u nas nudy, nudy, nudy i czekanie na maluszka
ach jak ja Wam zazdroszczę, że macie już swoje Skarby przy sobie
Za chwilke bedziesz miala maluszka zobaczysz jak ten czas szybko leci, u nas juz sa 3 tyg a mi sie ciagle wydaje jakby to bylo wczoraj no jest paskudnie po prostu, nie wychodze z nim na spacer bo autentycznie sie boje ze sie przeziebi

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Jeszcze chcialam napisac ze jestem zla i ciagle czekam na kase z zusu..na L4 jestem od 1 sierpnia, od wrzesnia przejal mnie zus a tu ani widu ani slychu, nie dosc ze mi nie przelali na macierzynskie to jescze czekam na kase z L4, nienawidze tej instytucji
Stary 2011-10-11, 12:26   #1733
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Za chwilke bedziesz miala maluszka zobaczysz jak ten czas szybko leci, u nas juz sa 3 tyg a mi sie ciagle wydaje jakby to bylo wczoraj no jest paskudnie po prostu, nie wychodze z nim na spacer bo autentycznie sie boje ze sie przeziebi

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Jeszcze chcialam napisac ze jestem zla i ciagle czekam na kase z zusu..na L4 jestem od 1 sierpnia, od wrzesnia przejal mnie zus a tu ani widu ani slychu, nie dosc ze mi nie przelali na macierzynskie to jescze czekam na kase z L4, nienawidze tej instytucji
tak tak doczekam się no i spodziewam się, że wtedy to juz na nudę nie bedzie czasuWy już tak wszystkie prawie z dzieciaczkami i mi się dłuży ale co zrobić, musze poczekać aż szanowny Bartłomiej zechce nas powitać na świecie

a co do kasy to jacyś niepoważni sąu mnie wszystko prawidłowo przelewane jest, nawet szybciej niz wypłatę dostawałam, nie wiem od czego to zalezy

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-10-11, 12:27   #1734
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Super

Archi gratuluję !!
Cytat:

Też zamontowałam wczoraj karuzelkę i co prawda mały nie parzył na nią, ale wyglądało jakby go uspakajała I chwilę nawet pospał przy dźwiękach - ale ja mam tę z misiami

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 12:28   #1735
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

a jak tam Ł. w nowej pracy?? odnalazł się??

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-10-11, 12:28   #1736
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
j
ale przystojniak

Cytat:
Witam mamusie

Porod naturalny, UFFF..!

Zobaczymy Co dalej...
Moje Kochanie....

gratulacje

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
dzień dobry

Indygo twoja niunia też cudna
Cytat:
indygo śliczna niunia

Malgosia duży już ten Twój przystojniak
Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Ale slicznotka.... a ja myslalam ze takie maluszki jeszcze sie nie usmiechaja swiadomie....
dziękujemy

a co do uśmiechu ..
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...7,4289609.html

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 12:35   #1737
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
tak tak doczekam się no i spodziewam się, że wtedy to juz na nudę nie bedzie czasuWy już tak wszystkie prawie z dzieciaczkami i mi się dłuży ale co zrobić, musze poczekać aż szanowny Bartłomiej zechce nas powitać na świecie

a co do kasy to jacyś niepoważni sąu mnie wszystko prawidłowo przelewane jest, nawet szybciej niz wypłatę dostawałam, nie wiem od czego to zalezy
Cytat:
a jak tam Ł. w nowej pracy?? odnalazł się??
Bo to podobno jest tak ze za pierwszym razem zus na miesiac na przelanie kasy oi tak sobie czekam, wsciec sie mozna..kolejne podobno juz sa normalnie tylko ta pierwsza wplata tyle trwa
Bartłomieju wychodz wychodz bo ciocie chca Cie zobaczyc juz
Ł jest bardzo zadowolony, odnalazl sie, ale wiadomo cos kosztem czegos-jest go o wiele, wiele mniej teraz.
Stary 2011-10-11, 12:43   #1738
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Archinta, wielkie gratulacje I dużo zdrówka dla Was

Cytat:
Porod naturalny, UFFF..!
Gratuluję dorodnej córci
Wieści od Malamutki:
"Założyli mi cewnik Foleya. Do tego zastrzyk z prostaglandyną. Wszystko boli. Wczasy się skończyły... Trzymajcie kciuki, bo zaczynają się skurcze..."
A potem pytała jeszcze co u Archi i Irmith
No to trzymamy mocno żeby szybko i lajtowo poszło

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 12:49   #1739
madzialena-lublin
Rozeznanie

Dzień doberek
Ja drugi dzień w łóżku, próbuję wygrzać i wypędzić to choróbsko co mi się przyplątało

Cytat:
Gratulacje!!
Pozdrów ich i ucałuj

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
I wielkie, wielkie za Archi, Irmith, Malamutkę, Asię i Karlę. Mam nadzieję, że nie zapomniałam o nikim
A za Rabarbar?
Pisałam do niej wczoraj wieczorem, ale nie odpisała... Albo rodziła, albo już po...

Cytat:
Hej

Cytat:
czasem śpimy tak

Cytat:
Przystojniak
Stary 2011-10-11, 12:50   #1740
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo to podobno jest tak ze za pierwszym razem zus na miesiac na przelanie kasy oi tak sobie czekam, wsciec sie mozna..kolejne podobno juz sa normalnie tylko ta pierwsza wplata tyle trwa
Bartłomieju wychodz wychodz bo ciocie chca Cie zobaczyc juz
Ł jest bardzo zadowolony, odnalazl sie, ale wiadomo cos kosztem czegos-jest go o wiele, wiele mniej teraz.
kurde człowiek czeka na kasę, tymbardziej że co miesiąc terminowo była a tu dupa
to fajnie że Ł. się odnalazł, najważniejsze, że jest zadowolony i chce mu się iść do takiej pracy. Niestety trzeba się z tym pogodzić że więcej tych naszych Tż-tów nie ma w domu niż sąale ktoś musi zarabiać na utrzymanie rodzinki
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Wieści od Malamutki:
"Założyli mi cewnik Foleya. Do tego zastrzyk z prostaglandyną. Wszystko boli. Wczasy się skończyły... Trzymajcie kciuki, bo zaczynają się skurcze..."
A potem pytała jeszcze co u Archi i Irmith
No to trzymamy mocno żeby szybko i lajtowo poszło
to trzymamy mocno, żeby szybko poszło

ciekawe jak tam Asia? czy cos już jej dziś robią??

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Dzień doberek
Ja drugi dzień w łóżku, próbuję wygrzać i wypędzić to choróbsko co mi się przyplątało
dużo zdrówka

Emilka ur. 05.05.14
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości