Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-11, 16:13   #1771
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
Mamuśki ja juz po wizycie, do domu wróciłam ze skierowaniem do szpitala Rozwarcie na palec, mały ju8z elegancko w kanale i jutro bedziemy rodzic Mamusiu tak bardzo czekałam na ta chwile, a teraz jestem lekko przerazona. Dobrze ze poród bedzie odbierał moj gin, nudno nie bedzie dzis wieczorem mam juz sie zgłosic do szpitala, a jutro do boju TŻ juz wraca do domku, egazamin zdany. Jutro od rana bedzie przy mnie
nie no ja się tak nie bawiewszystkie mnie tu opuszczają
a tak poważnie to trzymam kochana mocno , na pewno szybko pójdzie i jutro będziesz miała małego już na świecie

a swoją droga gdzie Kellyss, miałyśmy się wspierać i co
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
UWAGA! UWAGA!
MAM PRZYJEMNOŚĆ PRZEKAZAĆ, ŻE RABARBAR URODZIŁA!!!!!!!!!

"Hania swój pierwszy krzyk wydała o 20.45. Waga 2890, 53 cm Walczyliśmy do 8 cm skończyło się cc. Kruszynka zdrowa, urodziłam w terminie "

O KOLEJNA MAMUŚKA GRATULACJE WIELKIE DUŻO ZDRÓWKA
I PIERWSZE DZIECIĄTKO W TERMINIE

Monik opis porodu super, 3 godz i po wszystkim same pozytywne emocje, aż się wzruszyłam a Juleczka prześliczna

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 16:19   #1772
danika
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

mój mały rekinek cycożerca śpi ja się też zdrzemnełam pół godzinki z nią i mi lepiej

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Dziś zgodnie z tradycją zaliczyliśmy poranne serenady Nie wiem o co chodzi, próbujemy wszystkiego, ostatecznie jak się Benuś zmęczy, napije troszkę ciepłego mleka (ale to dopiero chce pić, jak się umęczy, wcześniej nie chce wziąć smoczka do ust) to pada jak mucha. Potem na zmianę modelowo śpi i je aż do popołudnia/wieczora, kiedy znowu lubi sobie trochę pomarudzić. Potem noc ok, aż do porannego karmienia (które wypada między 3cią a 5tą) i marudzenie do rana.

Dziś mijają 4 tygodnie odkąd Benek jest na tym świecie
współczuję serenad

a dla Benia za 4 tygodnie

moja Gunia dziś kończy tydzień ale ten czas zasuwa

Cytat:
Napisane przez AneczkaJ Pokaż wiadomość
Mojej znajomej ZUS wypłacał macierzyński z 4-ro miesięcznym opóźnieniem
o matko...jaja chyba sobie robią

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
u nas wczoraj teściowa przyszła na kontrol jak tż kąpie małą- miała się tylko przyglądać, ale bez komentarzy się nie obeszło.
kurcze i znów się rozpisałam... ale wk*** mnie, traktuje nas jakbyśmy własnemu dziecku krzywdę robili, a jakby Izuni coś się złego działo to by przecież płakała, a nie płacze. I ciągle słyszę: uchyniecie ją i będzie krzywa, nie będzie chodzić albo będzie kuśtykać
o masakra jakaś z tą teściową...ja bym nie dała rady. Podziwiam cie za cierpliwość...

Cytat:
Mamuśki ja juz po wizycie, do domu wróciłam ze skierowaniem do szpitala Rozwarcie na palec, mały ju8z elegancko w kanale i jutro bedziemy rodzic Mamusiu tak bardzo czekałam na ta chwile, a teraz jestem lekko przerazona. Dobrze ze poród bedzie odbierał moj gin, nudno nie bedzie dzis wieczorem mam juz sie zgłosic do szpitala, a jutro do boju TŻ juz wraca do domku, egazamin zdany. Jutro od rana bedzie przy mnie

aaaa....przyszła kryska na Anuśkę powodzenia trzymam mocno masz fajnego lekarza wiec na pewno ci duzo pomoże

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Dawno Aiszka się nie odzywała... Ciekawe co tam u niej? Jak z tą zakrzepicą...

no fakt, moze juz urodziła

Acelinko zdradź sekret radosnej kąpieli... bo u nas sama kąpiel jeszcze jako tako przejdzie, ale już te wszystkie zabiegi pielęgnacyjne po... to prawdziwa masakra!! Jakby ktoś mi syna ze sory obdzierał...a czyszczenie noska to już w ogóle jakaś gehenna
nasza wogóle nie lubi byc rozebrana. Juz jak jej pieluszkę tylko założę to jest szczęśliwsza od razu. Przy ubieraniu i kąpaniu się drze jak okropnie noska tez nie lubi czyścić i szyjki sobie nie da wymyć tak główkę ciągnie do klatki - może ją to łaskocze

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
mam dla Was opis porodu

i nasza Gwiazda co wywraca każdy dzień do góry nogami
Julitka a na opisie porodu się poryczałam

Cytat:
"Hania swój pierwszy krzyk wydała o 20.45. Waga 2890, 53 cm Walczyliśmy do 8 cm skończyło się cc. Kruszynka zdrowa, urodziłam w terminie "

dla jedynej chyba terminowej mamuśki

Cytat:
Acha... Co znaczy "uchynić" dziecko?
też pierwsze słysze, ale wydaje mi sie, ze jakoś wykrzywić chyba ( z tego co Mucka pisze wywnioskowałam )
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 16:21   #1773
MalgosiaM8
Zakorzenienie

co do kąpania, a próbowałyście szum farelki, wentylatora ? U mnie mały ani razu nie kweknął przy kąpaniu/ubieraniu
a przy zmianie pieluchy wogóle gdziekolwiek uspokaja się i jest szczęśliwy

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 16:26   #1774
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:

oby wszystko poszlo pomyslnie....

Cytat:
UWAGA! UWAGA!

Gratulacje dla Was.....

Zgadzam sie ze Spray , ze nagroda sie nalezy temu kto wrzucil suszarke na youtuba....wlasnie mala uspilam....., dziwne bo jak chce wylaczyc suszare to ona sie powoli wybudza....a chce ja zmusic do spania chociaz 2 godz bo mi malo je....teraz zjadla 50..........

Zakupilam dzisiaj mate.....ciekawe czy sie zainteresuje

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
właśnie moj też ma i zastanawiam się od czego ? ZObaczymy jutro co pediatra powie
chyba musze sobie pytania na kartce spisać

anuska_S powodzenia jutro!

młody dziś mój marudny strasznie, aż sobie meliski wypiłam na uspokojenie, bo ani leżeć, ani jeść itp. Śpi teraz przy kanale Disco Polo ważne że działa, tatus go tak usypia
kolejny patent na usyianie dziecka....

Moonik wzruszylam sie czytajac Twoj opis porodu....
Stary 2011-10-11, 16:42   #1775
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje!! chyba 1sze dzieciątko w terminie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
też pierwsze słysze, ale wydaje mi sie, ze jakoś wykrzywić chyba ( z tego co Mucka pisze wywnioskowałam )
tak samo wywnioskowałam
i dziękujemy cioci za przekazanie info

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Zgadzam sie ze Spray , ze nagroda sie nalezy temu kto wrzucil suszarke na youtuba....wlasnie mala uspilam....., dziwne bo jak chce wylaczyc suszare to ona sie powoli wybudza....a chce ja zmusic do spania chociaz 2 godz bo mi malo je....teraz zjadla 50..........
jakby nie suszarka to bym zwariowała choć mam już trochę dość tego nagrania, ale co się nie robi dla chwili spokoju

miło mi, że opis się podoba i dziękujemy za komplementy

Małgosia, wczoraj pisałaś o przelaniu wosku nad Stasiem, mi mam opowiadała, że nade mną jak miałam 3m przelewały z babcią jajko w tym samym celu Jak widać stary, może trochę zabobonny sposób nadal jest skuteczny.

Mamusie karmiące mm powiedzcie mi, czy Wasze dzieci od początku jadły regularnie taką ilość jak zalecają na opakowaniu? Moja mi raz zje 60ml, raz 40ml, a raz 90ml nie wiem ile się jeszcze to będzie regulować

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 16:52   #1776
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

Mamusie karmiące mm powiedzcie mi, czy Wasze dzieci od początku jadły regularnie taką ilość jak zalecają na opakowani ma u? Moja mi raz zje 60ml, raz 40ml, a raz 90ml nie wiem ile się jeszcze to będzie regulować

#Moja ma juz ponad miesiac i dalej roznie zjada......tez sie zastanawiam kiedy sie jej wyreguluje....
Stary 2011-10-11, 16:52   #1777
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Mam zaszczyt poinformowac ze Archi urodzila Piotrulka:jup i: napisala mi tylko ze bylo jednak cc i strasznie ich wymeczyli narazie nie mam wiecej szczegolow ale wazne ze maja juz siebie
Cytat:
Napisane przez Ellabailasola Pokaż wiadomość
Witam mamusie
Ja Jak zwykle ni z gruszki ni z pietruszki...

Chcialam sie tez pochwalic, ze 03.10 moja mala Maja powitala swiat po tej stronie brzuszka. Z waga 3840 g i 53 cm.
Porod naturalny, UFFF..!

od soboty jestesmy w domu i jak narazie w miare wszystko funkcjonuje.Mala spi, albo wisi na cycu...
Zobaczymy Co dalej...
Moje Kochanie....

Moze uda mi sie troche was ponadrabiac, a poki co wszystkiego dobrego dla was i waszych slodkich dzieciaczkow, a czekajacym mamusiom cierpliwosci!!
Cytat:
UWAGA! UWAGA!

gratulacje mamuśki
dużo zdrowia!
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 16:52   #1778
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
O kurczę, to nas wzięłaś z zaskoczenia Będziemy jutro trzymać kciuki

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
u nas dziś 7, jak ten czas leci!
Wow, rzeczywiście

Cytat:
Widze ze każde dzieciątko ma swoje rytuały, u Natalki nocki i poranki cudowne, a późne popołudnia i wieczory marudne i płaczliwe, aż do kąpieli po kąpielu znowu mam aniołka w domu, tż to się śmieje że ona od popołudnia już się tej kąpieli domaga
To podobnie, tylko u nas jedno marudzenie więcej

Cytat:
Dawno Aiszka się nie odzywała... Ciekawe co tam u niej? Jak z tą zakrzepicą...
Też się wczoraj zastanawiałam, co u niej

Cytat:
UWAGA! UWAGA!

Serdeczne gratulacje dla nowej mamy i życzenia zdrowia dla Hani

Cytat:
Mamusie karmiące mm powiedzcie mi, czy Wasze dzieci od początku jadły regularnie taką ilość jak zalecają na opakowaniu? Moja mi raz zje 60ml, raz 40ml, a raz 90ml nie wiem ile się jeszcze to będzie regulować
Mojemu się po tych czterech tygodniach jeszcze całkiem nie wyregulowało Ma dni, że je w miarę równo, a ma też takie że trudno zauważyć jakiś porządek.

Danika, moja ciocia mówiła do mnie Gunia

Uczciliśmy z mężem małą rocznicę naszego synka i nie było tak źle, a nawet powiem, że było bardzo fajnie

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-10-11 o 16:54
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 16:58   #1779
mucka21
Rozeznanie

Cytat:
to trzymamy mocno kciuki oby było szybko i lekko
Cytat:
UWAGA! UWAGA!

Gratulacje, Hania jest w 5% terminowych maluszków

Cytat:
Za życzenia zdrówka dziękuję

Ale ten czas leci

WOW!! No to zaciskamy wieczorem kciuki i trzymamy aż dasz znać że juz po

Matko, taką teściową to bym psem poszczuła
Ciebie pewnie nie posłucha, ale może tż by jej powiedział, że sobie nie życzycie takiego wtrącania się?

wg teściowej jak mówiła tzn że dziecko będzie właśnie krzywo jak Danika napisała, że będzie miało wystającą łopatkę, albo wyrwaną nogę/nóżki
a mówić jej można, ona nie słyszy jak się tak do niej mówi tż jej zwracał uwagę a ona dalej swoje
tak mi dobrze było jak się nie odzywała do mnie spokój miałam a ona teraz przychodzi jak gdyby nic

właśnie miałyśmy gości i dostałyśmy ubranko- takie fajne na teraz, a nie jak inne 6-9m, 9-12m, półtora roku i chusteczki do pupci

a chciałam się spytać
ile taki dzidziuś robi kupek? bo moja Izunia to multum zrobiła jedną, czekałam bo czasem sobie "dorabia" :brzydal, usnęła, więc ją przewinęłam, zdążyłam założyć pieluchę walnęła drugą kupkę, znów przebrałam a teraz znów robi...
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

Edytowane przez mucka21
Czas edycji: 2011-10-11 o 17:01
mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 17:23   #1780
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

mucka

Potrafi chyba nawe do 10 dziennie.
Mój też walił wcześniej masę. A teraz jak jest na mieszanym to raz na dwa dni albo rzedziej i przy dwóch ostatnich to się nastękał aż mnie rozczulił takie minki walił

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-10-11 o 17:43
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 17:23   #1781
BordAna
Zadomowienie

Gratulacje dla kolejnej mamusi, Rabarbar83

co do kupek, to ja też mam ten problem że martwie się że Leoś za duzo kupka, jego kupki są rzadkie z takimi grudkami?
teściowa mówiła ze to normalne.
ale moj tak się spina przy karmieniu i prawie za każdym razem strzeli kupę. Nie za dużo?

a ja dzisiaj przespałam ładnie nockę od 23 do 7ej rano prawie, mężul drzemał i wstawał do małego

wklejam zdjątka młodego
dziś kończy 2 tygodnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0842aa.jpg (86,0 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0843bbb.jpg (89,1 KB, 71 załadowań)
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 17:39   #1782
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj przespałam ładnie nockę od 23 do 7ej rano prawie, mężul drzemał i wstawał do małego

wklejam zdjątka młodego
dziś kończy 2 tygodnie
malutki śliczny!

weź mnie w deprechę nie wprowadzaj bożesz tyle snu i jeszcze mąż wstawał... mój to jedynie się przekręci z jednego boku na drugi ....

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 17:53   #1783
AneczkaJ
Rozeznanie

Cytat:
(...)
weź mnie w deprechę nie wprowadzaj bożesz tyle snu i jeszcze mąż wstawał... mój to jedynie się przekręci z jednego boku na drugi ....
Heh... mój robi w nocy to samo. A jak już nie da się wytrzymać, bo mała np.tak płacze, to wstaje...i idzie zrobić siku, po czym oczywiście zasypia

Za to teraz zmienia pieluszkę z mega kupalem
AneczkaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 17:57   #1784
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
wklejam zdjątka młodego
dziś kończy 2 tygodnie
1. Mama, mama ale co ty robisz?
2. Aaaaaaaaaaaa przestań .....
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 18:00   #1785
anuska_s
Rozeznanie

Dziekuje mamuśki za kciukasy i słowa otuchy, jestescie kochane
Własnie wrociłam z cmentarza, bo dzis 10-rocznica smierci mojej kochanej babci
A teraz nie wiem co mam robic zeby nie myslec...chyba sobie zrobie paznokcie u stop, a co

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Rabarbar gratulacje!!!!!!!!!!:jupi :

BordAna Leonek śliczny
Stary 2011-10-11, 18:11   #1786
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Acelinko zdradź sekret radosnej kąpieli... bo u nas sama kąpiel jeszcze jako tako przejdzie, ale już te wszystkie zabiegi pielęgnacyjne po... to prawdziwa masakra!! Jakby ktoś mi syna ze sory obdzierał...a czyszczenie noska to już w ogóle jakaś gehenna
sekret kąpieli hmm, to chyba raczej pytanie do mojego tż bo to on kąpie ja tylko czasami Do wody wkłada powoli, potem jak ją myje i pluska wodą to cały czas do Natalci mówi, potem jeszcze tak nią "jeździ" po wodzie w przód i tył niunia to uwielbia jak ją wyciąga z wody to zazwyczaj jest płacz dopóki nie owine ją w ręczniczek, potem wycieranie itd to już moja działka i z tym tez jest ok ale musze pilnować żeby była opatulona tym ręcznikiem.
Niestety co do noska to niecierpi zakrapiania i czyszczenia i tez zawsze płacze i przy przecieraniu oczek
Cytat:
Korzystając z tego, że mała zasnęła w końcu( swoją drogą chwała temu kto nagrał suszarkę na YT i udostępnił ) mam dla Was opis porodu

Jak wiecie skurcze zaczęły mi się w sobotę ok. południa ale dopiero koło 20-21 nabrały na sile i regularności, jednak do konca nie wierzyłam, że to już TO i w efekcie do szpitala zajechaliśmy o 6 rano z rozwarciem na małą dłoń i skurczami co 1-2min Na IP pani ginekolog się baardzo zdziwiła podczas badania, że mimo sporego rozwarcia szyjka moja nadal twarda i wszystko nadal b.wysoko . Zaprowadzili mnie na porodówkę, gdzie się okazało, że nie ma wolnej sali bo mają jakiś boom urodzeniowy tamtej nocy więc koło pół godz spędziliśmy na korytarzu czekając aż skończą na szykować salę(jakąś dziewczynę po prostu szybciej zabrali na oddział poporodowy)Na sali miałam wszystkie te udogodnienia- krzesełko, piłkę, sako, drabinki, prysznic ale nie korzystałam z niczego poza krzesełkiem, które naprawdę było rewelacyjne! O 8 odeszły mi wody - zielone( i tych wód była taka ilość, że jakby mi to się stało na ulicy to bym się spaliła ze wstydu chyba ) i wtedy położna powiedziała, że musimy szybko rodzić ze względu na małą- dostałam OXY do kroplówki i się zaczęła jazda już nie bardzo wiedziałam gdzie się kończy a gdzie zaczyna skurcz, do tego miałam wrażenie, że mnie rozrywa w pupie gdzieś w tym wszystkim mój mąż usłyszał, że do konca zycia ma abstynencję za to co mi zrobił ostatnią fazę musiałam być na fotelu ze względu na pomiary tętna małej ale nie było źle a nawet pomagało mi że się mogłam zapierać o te podstawki na stopy i o 9.35 wrzucili mi Malutką na brzuch- to jest tak niesamowite uczucie, że do tej pory jestem w szoku i chce mi się ryczeć jak o tym myślę. Mężowi dali pępowinę do przecięcia Juliś wzięli do badania i przetarcia, mnie zaczęli zszywać i obmywać, a potem dostałam ją na klatkę i tak sobie leżeliśmy i się patrzyliśmy na siebie nawzajem
Ponieważ mała była duża zostałam nacięta, a do tego lekarz pięścią nacisnął mi brzuch, żeby mi pomóc. Miałam rewelacyjną położną- w ogóle cały zespół, który się przewinął przez tę salę był super Bardzo jestem zadowolona, że pojechaliśmy tam do nich rodzić a nie na Ujastek jak początkowo zakładałam..
Strasznie się cieszę, że mąż był ze mną- pare razy go wyklęłam, przeklęłam ale nie wyobrażam sobie żeby go nie było ze mną- żebyście dziewczyny słyszały jak on mi mówił jak i kiedy oddychać, jak mnie podtrzymywał, podawał wodę... i jak mi cały czas powtarzał, że jestem dzielna, że już niedługo, że mnie kocha, powiem Wam, że mam mln % pewności, że dobrze wybrałam faceta, któremu mam rodzić dzieci......
Poród to naprawdę niesamowita sprawa, myślę, że bardzo dużo zależy od naszego nastawienia- jako, że mi gin powiedział, że jak nie urodzę przez weekend to będziemy wywoływać( a tego się panicznie bałam), jak mi się zaczęły skurcze to się ucieszyłam- chodziłam z bananem na twarzy z każdym kolejnym bólem mąż patrzył jak na wariatkę..
A teraz..... patrzę na małą i cały czas nie wierzę, że to ja ją urodziłam, że ta malutka istotka była w moim brzuchu tyle czasu a teraz już jest z nami i każdego dnia zachwyca czymś innym
Każdemu życzę takiego porodu jak miałam. Już następnego dnia wiedziałam, że na pewno będziemy kombinować rodzeństwo dla Julika

i nasza Gwiazda co wywraca każdy dzień do góry nogami
jaki piękny opis porodu, aż chce się rodzić

ślicznotka
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
a czemu tyle?
W ogóle małemu zrobiły się jakieś czerwone krostki koło buźki, na brodzie i w okolicach. I zastanawiam się czy to wysypało go od czegoś co ja zjadłam czy od śliny, mleka i skóry mojej np?
a nie obślinił się np. na spacerku albo coś takiego? Ja wszelkie chrostki smaruje sudocremem i działa

czemu tle? sama nie wiem, może dlaego ze to jest taka jedna porcja, ale mało kiedy wypija całość
Cytat:
UWAGA! UWAGA!

GRATULACJE !!!
Cytat:
Zakupilam dzisiaj mate.....ciekawe czy sie zainteresuje
jaką kupiłaś?

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
a chciałam się spytać
ile taki dzidziuś robi kupek? bo moja Izunia to multum zrobiła jedną, czekałam bo czasem sobie "dorabia" :brzydal, usnęła, więc ją przewinęłam, zdążyłam założyć pieluchę walnęła drugą kupkę, znów przebrałam a teraz znów robi...
różnie kiedyś to mi natalka robiła nawet po 6 dziennie a teraz raz na tydzień albo i rzadziej
Cytat:
wklejam zdjątka młodego
dziś kończy 2 tygodnie
przystojniak!
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 18:18   #1787
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
UWAGA! UWAGA!

Gratulacje =)))

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 18:28   #1788
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Acelinka a nie boisz sie o laktacje? Czy to tak w formie zapchania? Bo niby przy kp sie nie powinno dopajac. chociaz ja tez dopajam

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 18:46   #1789
acelinka
Zakorzenienie

cotka, raz dziennie jak wypija z butelki i to jeszcze na raty to na Natalce to wrażenia nie robi i cyca się domaga normalnie ssie też ładnie więc całe to gadanie o zaburzaniu laktacji przy butelce to dla mnie jakaś bajka
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 18:51   #1790
minio1984
Zadomowienie

Hej
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
dziękuję za opinię zamierzamy nabyć

dzielny Franio

aha, zapomniałam się pochwalić....
dziś, o 5:30 moja Agatka obdarzyła mnie pierwszym, świadomym, bezzębnym uśmiechem cudne uczucie
czasem śpimy tak
Córunia śliczności I za pierwszy uśmiech

Cytat:
ja mam jutro , a bierzecie zwykłe czy skojarzone ?

też się nad nią zastanawiam chyba ją kupię w tym tygodniu, mam możliwość za 100zł mało używaną , jak nówkę, to się chyba zdecyduję

pewnie nic źle nie mocujesz te nasze dzieci poprostu takie duże
aż się boję jutrzejszego ważenia, nie był ważony od porodu, a sporo przytył

a to mój Stanisław zdjęcie bonus gdzie indziej
Ale przystojniacha ten Twój Staś I za jutrzejsze szczepienie, my idziemy w czwartek

Cytat:

u mnie w prawej więcej niż w lewej
U mnie tak samo, nie wiem, czy dobrze robię ale częściej właśnie z prawej karmię bo szybciej się robi twarda

Cytat:
Witam mamusie
Ja Jak zwykle ni z gruszki ni z pietruszki...

Chcialam sie tez pochwalic, ze 03.10 moja mala Maja powitala swiat po tej stronie brzuszka. Z waga 3840 g i 53 cm.
Porod naturalny, UFFF..!

Gratuluję

Cytat:
dziękujemy

właśnie Stasiek zjadł , no i oczywiście wszystko zwrócił co zjadł na mamusie

morał jest jeden za dużo jemy ale jak rzuca się na cyca to chyba głodny jest nie ?
Małgosia te nasze chłopaki to chyba bliźniaki. Mój też zaraz po zjedzeniu ulewa albo zwymiotuje, nawet jeszcze czasami w czasie karmienia mu sie sporo ulewa i też się za każdym razem rzuca na pierś jakby nigdy nie jadł i też chyba za szybko je, bo się zaczyna krztusić?

Cytat:

hej kochana gratulacje!

jak słysze ZUS to mi zołądkiem skręca

dzisiaj Natalka wstała w takim dobrym humorze, ja do niej mówiłam i a ona się tak pięknie śmiała to już chyba to
Ale Ci Acelinka zazdroszczę tych uśmiechów z rana Mój Adaś to rano jak się budzi to z takim wrzaskiem krzykiem jakby go coś bolało W ogóle jakiś płaczliwy się zrobił

no własnie ktoś zarabiać musi, szkoda że tyle czasu to zajmuje ja ta lubie jak tż jest z nami w domu, a Natalka jaka zadowolona jak jest tatuś

na 4 tygodnie u nas dziś 7, jak ten czas leci!
A u nas dziś 6 tyg Czas leci jak szalony

Widze ze każde dzieciątko ma swoje rytuały, u Natalki nocki i poranki cudowne, a późne popołudnia i wieczory marudne i płaczliwe, aż do kąpieli po kąpielu znowu mam aniołka w domu, tż to się śmieje że ona od popołudnia już się tej kąpieli domaga
A u mnie to poranki płaczliwe, popołudnia i wieczory to już w ogóle tragedia, jedynie do południa jak przyśnie to jest trochę spokojny. A do miesiąca był taki grzeczny, każdy się dziwił, że w ogóle nie płacze i tylko śpi ehhhh
podziwiam Was za spokó, ja to bym nie wytrzymała z taką kobitą w domu

ja się staram żeby Natalka wypiła 100 ml dziennie herbatki
Ja wczoraj pierwszy raz dałam małemu herbatki z Hippa 100 ml, bo taka jest porcja na 1 łyżeczkę, myślałam, że wypije parę ml albo wcale a tu odrazu wypił całą i nie wiem czy to nie za dużo na raz?
Cytat:

U nas to samo, Adaś lubi się kąpać, nie płacze, ale jak tylko wyjmiemy go z wanienki to zaczyna się taki ryk, że tak jakby go właśnie ze skóry obdzierali, jak tylko skończymy te wszystkie "zabiegi" i ubierzemy to od razu przestaje płakać

Cytat:
UWAGA! UWAGA!

Rabarbar gratuluję!!!!:ro za:A Hania urodziła się z taką samą wagą i wzrostem jak mój Adaś

Cytat:
malutki śliczny!

Małgosia to tak jak mój, jak zaczynam Adasia w nocy do przebierać i mały zaczyna kwękać czy płakać to tz otworzy oczy i przekręca się na drugi bok, a jak mały już głośno wyje to zakłada sobie poduszkę na głowę

W ogóle dziś dzień do d...Miałam z mamą jechać kupić sobie sukienkę na chrzciny, ale deszcze u nas cały dzień pada i niestety nigdzie nie wychodziłam. Mały cały dzień marudny, od 14 nie chce spać, coś płacze, stęka, usnął o 18.00 ja zadowolona, że mam chwilę, to o 18.30 już oczy otwarte i już kwęka, to go wsadziłam do bujaczka i bujam nogą i coś przysypia a ja siedze na necie. Już się boję wieczoru, bo wtedy mały daje czadu, a ja cały tydz do 23.00 sama, kurcze a tu dopiero wtorek, a gdzie do piątku
Wczoraj jak trochę po południu i wieczorem przysnął, to potem do prawie 1 nie spał. I nie wiem czy nie za dużo zjada bo wieczorem ciągle na cyckach, potem dostał 100 ml herbatki, wypił całą i potem znowu cycki, tylko z nerwami a jak przyszedł tz to już wymiękłam i dostał 90 ml mm, wypił całe, i jeszcze doprawił troszkę moim cyckiem i dopiero usnął koło 1

Dziewczyny wróciła reklama Calzedonii

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 19:07   #1791
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Nowym mamusiom
SERDECZNE GRATULACJE!!

A dla wszystkich brzuchatek powodzenia - trzymam kciuki!!

Cytat:
Moje dziecię dziś pięknie przespało noc.... od 21 do 7.30 z jedną dwugodzinną przerwą koło 2.... dostało syska...i dalej śpiocha
kurcze - to ja narzekam na moją małą, a ona też widać jest mega grzeczna. Usypia różnie - najczęściej ok. 20 i śpi max. do 00.30, wtedy najczęściej ma przerwę max. 2h, spanko było potem dziś do 5.30 i usnęła do 9.00

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
a
W ogóle małemu zrobiły się jakieś czerwone krostki koło buźki, na brodzie i w okolicach. I zastanawiam się czy to wysypało go od czegoś co ja zjadłam czy od śliny, mleka i skóry mojej np?
może to trądzik niemowlęcy?

Cytat:

tzn. przełamać dziecko
A słyszała któraś o naciąganiu dziecka? <łokieć do nóżki>

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wróciła reklama Calzedonii
i aż się łezka pojawia jak ją widzę... wracają wspomnienia, kiedy dowiedziałam sie, że jestem w ciąży i miałam nadzieję, że TO BĘDZIE DZIEWCZYNKA

kąpanie - nasza rybka uwielbia kąpiele, oczy jak 5 zł i się pluska

Dziewczyny - śliczne te Wasze maluszki, każdy dzieciaczek przepiękny, zakochać sie można

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 19:16   #1792
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

wklejam zdjątka młodego
dziś kończy 2 tygodnie
sliczny ten Twoj mlody

Cytat:

jaką kupiłaś?
http://www.mothercare.com/Baby-Einst..._rd_s=center-7
Stary 2011-10-11, 19:20   #1793
anuska_s
Rozeznanie

mamuśki jak myślicie brac cała torbę, razem z rzeczami do porodu i dla małego??? bo ja mysałam zeby dzis na noc to tylko dla siebie piżama klapki i kosmetyki, a jutro rano reszte TŻ przywiezie. Jak myślicie, bo juz mam mętlik????
Stary 2011-10-11, 19:23   #1794
danika
Zakorzenienie

Cytat:
mamuśki jak myślicie brac cała torbę, razem z rzeczami do porodu i dla małego??? bo ja mysałam zeby dzis na noc to tylko dla siebie piżama klapki i kosmetyki, a jutro rano reszte TŻ przywiezie. Jak myślicie, bo juz mam mętlik????
jeśli dzis juz nic ci nie bedą robić to ja bym wzieła tylko dla siebie
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 19:26   #1795
anciaahk
kosmitka

Cytat:

Szczepionkę brałam skojarzoną.
Jak z 3 wypływa, to co brać 4??
A Stanisław przecudny!!!
Cytat:
ja długo Natalka zechce, czasami minute a czasami potrafi tak leżeć z 20 minut albo i zasnąć sobie na brzuszku. Ale natalka od samego początku główke wysoko dawała i mocną miała. Probuj Frania dawać tak jak najczęściej może w końcu polubi a jak nie to i tak zawsze troszke tą główke poćwiczy na pewno lepiej będzie jak zacznie się interesowac grzehcotkami to mu pomachasz i pewnie będzie pięknie główke podnosił
To ładnie, mój albo płacze albo śpi, więc ciężko znaleźć moment. Ale będę musiała, bo początkowo pięknie trzymał główkę, a teraz jakby gorzej. Ale za to trzyma sztywno jak jest na rękach.
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
ja kupiłam espumisan ale pisze na nim zeby nie podawać w pierwszym miesiącu...kumpela podawała ale jakoś sie boje :/ dajecie maluszkom w pierwszym miesiącu takie wynalazki? jak tak to ile kropelek?
My byliśmy na wizycie w 3 tyg i dr pozwoliła.
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
hej Anciu

dla dzielnego Franusia i jaką ma już wagę
Cytat:
Ancia za wage Frania..... i milo Cie znowu widziec na wizazu..

Cytat:
Napisane przez gerda;29899722
[B
Anc[/B]ia witaj Franiu super rosnie i zazdroszcze ciszy po szczepieniu

Cytat:
No nareszcie jestes

Cytat:
Wieści od Malamutki:
"Założyli mi cewnik Foleya. Do tego zastrzyk z prostaglandyną. Wszystko boli. Wczasy się skończyły... Trzymajcie kciuki, bo zaczynają się skurcze..."

trzymamy!
Cytat:
Dziewczyny dopajacie maluszki herbatkami? Jak tak to ile dajecie na dzien takiej herbatki?? Ja mojej daje koperkowa i zaczelam dawac espumisan. Po herbatce ladnie sobie pryka...
Mój koperkowej bobovity nie chciał, a uspokajającej hippa to chyba by 100 wypił, ale bałam się i dałam 60 ml - dzisiaj pierwszy raz. Boję się żeby mniej przez to nie jadł.
Cytat:
UWAGA! UWAGA!

Gratulacje!!!!!!!!!!:jupi :

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 19:31   #1796
pestka78
Rozeznanie

Gratuluję wszystkim rozpakowanym a za kolejne trzymam kciuki
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 19:34   #1797
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Szczepionkę brałam skojarzoną.
Jak z 3 wypływa, to co brać 4??
A Stanisław przecudny!!!

To ładnie, mój albo płacze albo śpi, więc ciężko znaleźć moment. Ale będę musiała, bo początkowo pięknie trzymał główkę, a teraz jakby gorzej. Ale za to trzyma sztywno jak jest na rękach.

My byliśmy na wizycie w 3 tyg i dr pozwoliła.

Mój koperkowej bobovity nie chciał, a uspokajającej hippa to chyba by 100 wypił, ale bałam się i dałam 60 ml - dzisiaj pierwszy raz. Boję się żeby mniej przez to nie jadł.

Gratulacje!!!!!!!!!!:jupi :
Ancia mój też niechętnie leży na brzuszku, przeważnie jest wtedy głodny i jest już zniecirpliwiony
Ja właśnie wczoraj dałam tej uspakajającej i wypił całe 100ml, ale nie zauważyłam żeby zjadł mniej, nawet mogę powiedzieć że więcej bo musiałam dać mm i na cyckach też wisiał długo, ale właśnie nie wiem czy to nie za dużo na raz te 100 ml?

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 19:36   #1798
anciaahk
kosmitka

Indygo gratuluję uśmiechu, u nas dzisiaj chyba pierwszy świadomy się pokazał, bo wcześniej takie nieświadome.

Moonik niesamowity opis porodu. Mąż się abstynencji nie wystraszył?
Cytat:
co do kąpania, a próbowałyście szum farelki, wentylatora ? U mnie mały ani razu nie kweknął przy kąpaniu/ubieraniu
a przy zmianie pieluchy wogóle gdziekolwiek uspokaja się i jest szczęśliwy
Mojego to czasem usypia lub owieczka, a w kąpieli pomaga pieluszka.
Cytat:
cotka, raz dziennie jak wypija z butelki i to jeszcze na raty to na Natalce to wrażenia nie robi i cyca się domaga normalnie ssie też ładnie więc całe to gadanie o zaburzaniu laktacji przy butelce to dla mnie jakaś bajka
Pytałam nawet pediatry i pozwoliła dopajać dla uspokojenia, więc chyba nie zaburza.
Cytat:
Anuska kciuki.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 19:45   #1799
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Hej
U nas w końcu wczoraj zaczęli grzać
Dziś mój synek kończy 2 latka, omg ależ to zleciało, dopiero co jechałam do szpitala, a tu już łobuz codziennie gotowy z nowymi pomysłami
Madzia o co konkretnie pytasz ?

wszystkiego najlepszego duuuuuuużo uśmiechu i szczęścia dla malutkiego łobuziaka

miss chodzi mi o częstość i ilość karmień na dobę, o to czy wybudzacie dzieciaczki i jak one się zachowują po jedzonku?

Cytat:
dzięki indygo chyba w czwartek pójziemy popołudniu do lekarza bo mnie normalnie zeżre niepewność.

Cytat:
dziś, o 5:30 moja Agatka obdarzyła mnie pierwszym, świadomym, bezzębnym uśmiechem cudne uczucie
czasem śpimy tak
boshe jaka prześliczna niuńka w słodziutkim ubranku , super

Cytat:

my zwykłe

też się nad nią zastanawiam chyba ją kupię w tym tygodniu, mam możliwość za 100zł mało używaną , jak nówkę, to się chyba zdecyduję

kurcze mi też się strasznie podoba ta karuzela. mój kuzyn z żoną się zadeklarowali że kupią w prezencie ale coś narazie tylko ona m,nie poucza w czym kąpać dzieciaka i dostalismy płyn i oliwkę hipp chyba zacznę szukać na all. za stówkę to bierz kochana

heh Stasiu superancki jesteś

Cytat:
Madziu mnie tez wnerwia ta reklama jak nic, poza tym mam wrazenie ze moje mikro cycki zrobily sie jesczze bardziej mikro i ta reklama obudza we mnie mega giga zlosc co do karmienia i sapki-Miki ciagle ma sapke, staram sie mu smarowac nosek mascia majerankowa, czasami mi sie wydaje ze lepiej oddycha ale sa momenty ze nie moze zlapac oddechu bo to dziadostwo jest strasznie uciazliwe i upierdliwe, czekam az sie laskawie zjawi pediatra i bedziemy z tym walczyc co do karmienia mm-staram sie zeby odsteoy byly min 3 godz, jesli dzidzi spi to ja go nie budze, dzisiaj np dostal papu ok 23:30 i spal do 4:15, jesli maluszek sie nie domaga a ten czas 3 godz zlecial to nie masz sie co martwic, byc moze Bartus byl padniety po nieprzespanych dniach, tak tez moze byc. Co do prezenia sie-dzidzi przestaje sie prezyc i plakac jak go bierzesz na rece? bo u nas jest tak, ze po jedzeniu przewieszam Mikulencje na ramie zeby mu sie odbilo-oczywiscie trwa to parenascie minut, pozniej go jakos lulamy i kladziemy do lozka ale sa momenty ze zaczyna plakac i dopiero jak sie go bierze na rece to przestaje-a robi tak jak zaczyna mu sie np ulewac po godz albo nawet dwoch od jedzenia, nie jest to jakies duze ulewanie, jeden raz ale jednak i cos mu tam przeszkadza; gdyby maluszek mial kolke to chyba lulanie samo w sobie by nie pomoglo, przynajmniej Miki tak ma, drapie, szarpie mnie za szyje i jak go biore na rece to zawsze w pozycji na zabke zeby delikatnie przycisnac jego brzuszek do mojego zeby sie uwolnily te gazy, aaaaa zaczelismy stosowac te kropelki bobotic i sa super, polecam sie rozpisalam, ale wymądrzalska jestem

Celtus kochana kurcze widze ze mnostwo maluszkow ma problem z ta sapka? masakra jakas..co do wzdec i problemow brzuszkowych-u nas to samo, czytalam juz mnostwo rzeczy na ten temat i chyba jedyna przyczyna tego to jeszcze zbyt malo rozwiniety uklad pokarmowy albo rezczyiwscie jakas alergia, ale jest to upierdliwe, tym bardziej kiedy czlowiek widzi jak to maciupkie dzidzi sie meczy i cierpi.

no właśnie
Lulla bardzo Pani dziękuję za wyczerpującą odpowiedź nie ma to jak porównać sobie do kogoś, teraz juz jestem spokojniejsza. a nasze chłopaki bardzo podobne do siebie z zachowania jakbym o moim czytała, też czasem ulewa po dłuższym czasie. tak jak pisałam wyżej tez wybierzemy się do lekarza, podpytam go o tą dyschezję niemowlęcą o której mówi indygo i o tą sapkę bo ja oczywiście sobie wkręcam że to jakas alergia a wogóle to w nocy dziś wstawałam i słuchałam czy mały oddycha jak nie sapie, przykładałam delikatnie dłoń do klatki czy się rusza albo palec koło noska czy czuć - jezu wiem że jestem nienormalna i chyba przesadzam
aha no i wiesz, nie umiem wziąć małego tak przewiesić przez ramię - raczej się boję bo nie widzę wtedy jego buźki i do odbicia biorę go tak w pion i jego bużka/policzek oparta jest o mój. zazwyczaj szybko odbije jak dość szybko go do tej pozycji po karmieniu wezmę.

jaką butelką karmisz?

a czyli te bobotic pomagają w pierdziochach ??

z tym ZUSem to mnie załamałaś

agnyska81
sapka to masakra
my też karmimy nanem , kupujesz gdzies może w jakiejś dobrej cenie ?

mucka masakra, masakra, masakra ... ja bym nie wyrobiła - szczerze

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
noo dla siebie tylko weź a tż spakuj dokładnie bo nas jak wzięło z zaskoczenia i tż przywiózł rzeczy to przez kilka dni miałam pod łóżkiem 3 mega torby z rzeczami dla mnie i małego - wyglądało to jakbym conajmniej się gdzieś na kilka dni wybierała albo iała zamiar zostać tam z miesiąć

Anciahk mój też mi się wydaje w pionie lepiej główkę trzyma niż na brzuszku. lekarka na kontroli główki pokazywała mi ostatnio żeby kładąc na brzuszku rączki do tyłu wzdłuż tułowia odchylać ale ja mam schizę że zrobię małemu krzywdę i ma rączki raczej podkurczone. a może to przez to tak jest że gorzej mu z główką idzie a ty jak kładziesz ??
mmadziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 19:47   #1800
stokrotka_
Zadomowienie

jezu dziewczyny...nie wiem co się dzieje
wszystko było ok...byłysmy na spacerze..mała spała...wróciłyśmy i obudziła się..a za parę minut płacz jakby ktoś ze skóry ją obdzierał... nie wiem czy to kolki...bo kupsko było na całego pampka..pierdki też szły. dałam jej espumisanu małą dawkę..na zapas.. nie prężyła nóżek ani rączek...tylko (aż) krzyk.. jeść nie chciała piersi. teraz śpi mi na piesiach...ehh...aż się boje co dalej... teraz już wiem co przeżywałyście..u nas to pierwszy raz.a ja ryczałam razem z Sarą

a dziś KOŃCZYMY MIESIĄC

Cytat:
Mam zaszczyt poinformowac ze Archi urodzila Piotrulka napisala mi tylko ze bylo jednak cc i strasznie ich wymeczylinarazie nie mam wiecej szczegolow ale wazne ze maja juz siebie
GRATULACJE KOCHANA!! DOCZEKAŁAŚ SIĘ PIOTRUSIA

Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość
Są przecudowne!! Takie maleństwa a tyle radości od nich bije... normalnie wycałować!! Wszystkie te nasze forumowe maluszki takie śliczne... chyba jakieś tap madl siedzą przed monitorami

Nasze dzieciolki najpiękniejsze

Tak jak pisała Malamutka - jedyna nadzieja w pełni... nie spałam od 22 do 2 w nocy. Tak strasznego bólu pleców to ja w życiu nie miałam! Krzyż, pupa, kości cipne, uda, łydki... a skurcze brzucha duuuużo rzadziej niż do tej pory. Na dodatek czuję, że moje maleństwo "tam" pracuje. Wczoraj miałam w sobie tyyyle pozytywnej energii, radości i chęci spotkania z maluszkiem... teraz to tylko zniechęcenie... chyba muszę iść na zakupy - nic tak nie poprawia humoru
3maj się. wiem jak takie alarmy potrafią dołować.... jeszcze troszkę

Cytat:

Kurcze... moja lewa pierś produkuje więcej mleka niż prawa; jest większa i po dłuższej przerwie robi się twardsza... wiem, że powinnam wyrównać tą laktację i częściej przystawiać do prawej piersi, ale jak ta lewa taka twarda to chcę trochę ulżyć. Ciekawe czy to będzie miało potem jakieś znaczenie jak już skończę karmić... Wiecie coś na ten temat?
Moje dziecię dziś pięknie przespało noc.... od 21 do 7.30 z jedną dwugodzinną przerwą koło 2.... dostało syska...i dalej śpiocha
staraj się przystawiać na zmianę jak tylko się da... moja koleżanka tak miała. zaraz po skończeniu karmienia miała różnicę w wielkości piersi...ale wróciło to do normy po niedługim czasie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Hej
U nas w końcu wczoraj zaczęli grzać
Dziś mój synek kończy 2 latka, omg ależ to zleciało, dopiero co jechałam do szpitala, a tu już łobuz codziennie gotowy z nowymi pomysłami
wszystkiego najlepszego dla dwulatka

Cytat:

czasem śpimy tak
tez chce

śliczności

Cytat:

nooo kawał przystojniaka

Cytat:

Porod naturalny, UFFF..!
GRATULACJE!! ZDRÓWKA DLA MAJECZKI

Cytat:
My idziemy na szczepienia za niecale 3 tyg.....ciekawe jakie tu daja .....a w PL placicie za szczepienia...??
U Nas na 6 tyg jest szczepionka 6 w1.. ja dostałam rozpiskę ze szpitala.
w szpitalu zaszczepili na tężec.

Cytat:
Wieści od Malamutki:
"Założyli mi cewnik Foleya. Do tego zastrzyk z prostaglandyną. Wszystko boli. Wczasy się skończyły... Trzymajcie kciuki, bo zaczynają się skurcze..."

kciukasy mocne!!!!

zaraz może coś dalej ponadrabiam

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości