|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#43831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
A czym myjesz teraz? Wybacz, pewnie już to pisałaś, ale nie jestem w stanie spamiętać, tyle nowych "twarzy" |
|
|
|
|
#43832 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Ale mam do nadrabiania, nie ma szans, żebym wyrobiła...
Ja też rocznik 80 Dumna trzydziestka ![]() A propos, przeczytałam jakiś czas temu na innym forum, że po 30 włosy są kiepskie i należy je ściąć... trzydziestolatki nie mogą mieć ładnych włosów Cytat:
(a mój mąż namawiał mnie jeszcze na czwartą, ale byłam twarda i się nie dałam! chlip...) Cytat:
Bez przesady, nie uprawiajmy masochizmu ![]() Cytat:
Póki co znalazłam szampom Himalayi (dla dzieci) o ciekawym składzie, cytuję: "Ryż (Oryza sativa), ciecierzyca (Cicer arietinum), hibiskus (Hibiscus rosa-sinensis), wetiweria pachnąca (Vetiveria zizanioides)." Żadnych detergentów gdyby zdał egzamin, to mogłabym kręcić coś podobnego ![]() Dopadłam w końcu maski Bingo!!! Użyłam już she ai 5 alg, jestem zachwycona Zrobiłam sobie mieszankę olejów: jako baza winogronowy, do niego dokapałam olej z pestek dyni i olej jojoba, dodałam pantenolu. Trzymałam godzinę, potem szampon, maska bingo, następnie stylizator. Wyszły fantastyczne loki, byłam niesamowicie dumna i obiecałam sobie, że jak tylko wróci chłop do domu, to każę zrobić mu fotę... ale musiałam wyjść i złapała mnie mżawka..... i pojawił się puch...... i już nie miałam co fotografować. ![]() Idę dziś do fryzjera Plan taki, że ma mi włosy wycieniować warstwami. Co z tego wyjdzie, tego nie wie nikt. Ale pewnie wrócę do domu prostowłosa
|
|
#43833 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie notka dotyczyła mega zniszczonych lokasów, ale na pewno nie fal jak moje ![]() Cytat:
![]() Wklejałam niedawno na No poo przepis na "szampon" z samego aloesu chyba :P Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też, ale podejrzewam że wrócę conajwyżej rozczochrana ![]() Nie wiem jak wy trafiacie, mi w całym życiu fryzjerka prostowała włosy RAZ |
||||
|
|
|
#43834 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale lniany akurat chyba nie powinien krzywdy zrobić...![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#43835 |
|
Zakorzenienie
|
ajriszmarta, ok, mam siemię lniane, będe testować. Tylko poczytałam przetestowane kosmetyki dla wrazliwca z Twojego blogu i.. piszesz, że żel lniany do stylizacji na nie, jako wcierka na nie.. więc nie wiem.. ale moze akurat mi się spodoba, a własciwie mojej skórze.
Ze skomplikowanym upięciem to raczej będzie cięzko.. bo nie moge uzywac wsuwek do włosów, bo.. zgadnij.. tak samo jak np nie moge miec polakierowanych paznokci, bo jedno dotkniecie włosów konczy sie mega podraznieniem. Ja to jestem jakas straszna!myszko, dziekuję za radę, ale żelu aloesowego boję się, bo mam podejrzenia co do niego, czy aby mi słuzy- tzn aloes, bo zarowno w odzywkach ds jak i np w mrs potters do mycia, jak jest, to taka odzywkę moge uzywac rzadko, inaczej troche podraznia.
|
#43836 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie maluję paznokci bo mnie paznokcie swędzą od lakieru i skórki trafia od zmywacza Wszystko tak działa z wyjątkiem o dziwo pierońsko cheminczej odżywki Eveline z toksyczną formaliną ![]() Cytat:
Prezez lata myślałam że mam uczulenie na aloes, a teraz sam żel mi nie szkodzi A sok z roślinki już tak ;]
|
||||
|
|
|
#43837 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z samorobionymi kosmetykami jest tez ten problem, ze skladnikow masz sporo, a potem dodajesz np 2% jakiegos ekstraktu, cos Ci nie podpasuje i tragedia...Przechodzilam przez wszystkie szczeble pielegnacji. Szampony z kazdej polki cenowej/aptecznej/organiczne/bez-SLS-owe/hinduskie/arabskie. Ziola trzeba tylko tyle, ze przygotowac przed uzyciem, nie trzeba ich jakos ekstra przygotowywac i czekac godzinami. Nie draznily, myly, tlko mi farbe ziolowa tez spieraly... Obecnie myje OMO- odzywka Alterra z granatem na koncowki-na skalp Weleda rozmarynowa, potem znow Alterra, ale unikam kladzenia odzywki na skore glowy. No i przed myciem olejuje sie( Kahdi, Sesa, Hennara i mam teraz nowy z iherbu olejek). na razie jest ok..ale nie mam niczego w zanadrzu w razie podraznienia. |
|
|
|
|
#43838 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny, nie nadążam z czytaniem was przez to diabelne liceum... Ale przybyłam po poradę i się pochwalić
![]() Moje włosy po dwóch miesiącach pielęgnacji wyglądają lepiej, bardziej nawilżone są i skręt coraz bardziej przewidywalny. Ale zaczęły się diabelnie przetlłuszczać... myslałam, ze to przez headshoudersa na skalp stosowanego, ale odstawiłam i nic lepiej... teraz podejrzewam pluking na noc. Próbowałam umyć Granier Naturals z kwiatem lipy, szampon do przetłuszczających się, podział, ale za to nie było loków... sypkie, pięknie puszyste i wyprostowane włosy z po wywijanymi końcówkami... Poradzicie coś na to? Do tego przy takiej deszczowej pogodzie jak dziś moje loki w połowie dnia się prostują i przykalp się robi. Może dać w taki dzień odzywki b/s z dimethicone? Ostatnio nauczyciel sprawdzał obecność, ja miałam wtedy włosy po garnierze w kucyku i z wyprostowaną grzywką, czyta moje nazwisko, mówię, ze jestem, a on tak szuka i pyta się gdzie. ja na to, że tutaj i podnoszę rękę. A on na to " no popatrz, a ja twoich włosów szukałem" jedyna lokowana w klasie jestem... |
|
|
|
#43839 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kieruję ten post dla osób zainteresowanych naturalną pielęgnacją. Co prawda po kilku napisanych tutaj postach zamilkłam jednak sukcesywnie czytam relacje z waszych włosowych zmagań. Skoro jednak Ajrisz wyciągnęła na światło dzienne perełkę którą dla mnie jest naturalna pielęgnacja postanowiłam rzucić na nią jeszcze dodatkowo trochę światła. Za miesiąc będzie rok odkąd złożyłam pierwsze zamowienie na mazidłach. Od tego czasu praktycznie w ogóle nie kupuję kosmetyków w sklepach. W okresie kiedy skrobnęłam tutaj pierwszego posta (lipiec?) znów spojrzałam w strone sklepowych odżywek do włosów.. Joanny, Garniery, Isany.... Był to okres troszkę desperacki. Włosy w lato postanowiły się zbuntować. Szukałam więc rozwiązań na sklepowych półkach. Cóż, prędko się ze wszystkim pożegnałam, została tylko Isana do OMO. Ale historia moich zmagań jest mało ciekawa (a i od tego jest wątek z dziennikiem regeneracji) więc przejdę do konkretów. Szampon do włosów już od jakiegoś czasu robię sama. Wcześniej używałam Joanny z miodem i mlekiem (uwielbiałam), ale jako, że kończył mi sie termin przydatności pewnych półproduktów (w tym detergentów) zrobiłam szampon. I bingo Chociaż często zmieniam skład szamponów (czasem z granatem, czasem papaja gra pierwsze skrzypce, ostatnio doceniłam moc ekstraktu z mango) baza głownie pozostaje ta sama. Woda, pantenol, betaina, kwas mlekowy + detergenty. Co jest dobre w samorobionych szamponach to to, że można dopasowywać sobie moc detergentów do stanu skalpu Jeśli np swędzi, dodajemy malutko detergentów a więcej substancji łagodzących. Zrobienie takiego szamponu jest banalnie proste. Zajmuje tylko kilka minut. Ja robie porcje jednorazowe ponieważ nie lubię używać konserwantów. Używam ich tylko przy bardziej skomplikowanych procesach których powtarzanie każdorazowo zabierałoby dużo czasu np kremy, balsamy. Ajrisz, piszesz, że wystraszyłaś się wysokiego PH detergentów. Zmiana PH ogranicza się do wkapania kilku kropel kwasu mlekowego. Nie należy się obawiać nazwy "kwas". Kwas mlekowy w minimalnym stężeniu absolutnie nie podrażnia ani nie działa złuszczająco wręcz przeciwnie - ma działanie nawilżające. Kwas mlekowy nas przeraża lub cena odstrasza? Można użyć zwykłego kwasu cytrynowego dostępnego w sklepach spożywczych. Kosztuje 1 zł. Ponadto kwas cytrynowy jest przecież często używany w drogeryjnych kosmetykach jako regulator ph (dostępny tez w ZSK).Można by wiele pisać na ten temat ale nie będę przynudzać. Doceniam naturalna pielęgnacje ponieważ daje szerokie pole do dopasowania kosmetyku w pełni do własnych potrzeb a nie zadowalać tym co jest na sklepowych półkach. Żeby się nie rozpisywać wypiszę może takie perełki które ostatnio robią furorę. 1. Lecytyna - bomba nawilżenia. Od jakis 2 miesięcy wróciłam do olejowania. Od miesiąca każdorazowo dodaję lecytynę do olei, w widoczny sposób poprawia poziom nawilżenia zamówiłam juz dwa dodatkowe opakowania ponieważ używam jej na potęge do wszystkiego. Kremy, balsamy, olejki myjące, odżywki do włosów.2. Olej lanolinowy - kolejny mój włosowy must have. Również i on obecnie każdorazowo wchodzi w skład olejowych odżywek. Rewelacyjnie ujarzmia puszenie. Zrobiłam kiedyś eksperyment i nie dodałam go dwa razy pod rząd bo chciałam zobaczyć czy faktycznie to działanie należy przypisać jemu. Puch wrócił od strzału. A więc nie rozstaje się z nim. Świetny emolient 3. Olejek myjący - prawie rok myję twarz olejkiem aż jakiś miesiąc temu postanowiłam sprawdzić jak działa na włosy. Na pierwszy ogień poszło zmywanie oleju po całonownym trzymaniu. Zdecydowałam się zaufać prawidłu które mówi, że nic lepiej nie rozpuszcza tłuszczów niż.. inne tłuszcze I kolejne olśnienie. Poradził sobie mistrzowsko. I ta świadomość, że nie niweluję efektów olejowania zmywaniem ich detergentami. Bezcenna. Chociaż przyznam, że dodatkowo myję jeszcze po tym skalp metodą OMO. Nie wiem czy ktoś się skusi na taki eksperyment ale z własnych obserwacji dodam, że nie opłaca się kupować olejków na BU, lepiej zakupić Glycerol Cocoate na mazidłach i samemu sobie mieszać, jest to poprostu bardziej wydajne i tańsze na dłuższą metę. 4 Woda kokosowa - świeża, prosto z kokosa. Na skalp i na włosy jako płukanka nic tak nie łagodzi mojego skalpu jak świeża woda kokosowa. Pozwolę sobie zacytować pewien tekst. "Woda kokosowa jest płynem niezwykle bogatym w substancje odżywcze, między innymi w białka, aminokwasy, cukry, witaminy (A, B1, B2, B5, E i C), minerały (potas, sód, fosfor i chlor) oraz hormony wzrostu, min. kinetynę" Kinetyna działa na cebulki włosowe wzmacniając te oslabione i pobudzając włos do wzrostu. Dodatkowo wzbogacam ją pantenolem lub alantoina, aloesem. Pelna dowolność w zalezności od potrzeb. Można na jej bazie zrobić świetną wcierkę z olejkami eterycznymi (przy użyciu substancji zagęszczających/emulgatorów)5 Mleczko migdałowe - na bazie tego mleczka robię wszelkie maski do włosów. Odkąd zaczełam olejować włosy z dodatkiem lecytyny i oleju lanolinowego, zmywać olej olejkiem myjącym i myć sam skalp metodą OMO nie stosuję właściwie żadnych dodatkowych odżywek do spłukiwania. Myję włosy co 3-4 dni i co drugie mycie nakładam maskę na bazie właśnie mleczka migdałowego. Nie potrzeba żadnych dodatkowych emulgatorow (ewentualnie gume ksantanową jeśli chcemy by maska była gęściejsza) ponieważ mleczko w swoim składzie zawiera już składniki emulgujące. Jest świetną bazą zarowno do skladników rozpuszczalnych w wodzie jak i w olejach. Robienie odżywki na jego bazie jest banalnie proste. Mleczko bez dodatkowych skladnikow równiez samo w sobie jest w porządku. Jest bardzo lekkie i można go stosować zarowno jako odżywka do spłukiwania jak i bez. Chociaż moje włosy nie tolerują praktycznie niczego co zostaje na włosach ale kuzynka stosuje odrobinę jako odżywka b/s i sobie chwali ![]() Chciałam napisać, że nie należy bać się słowa "detergenty". Różne skalpy mają różne potrzeby a detergenty dostępne jako półprodukty na stronie mazidłem/ZSK pomimo chemicznie brzmiącego slowa mają roślinne pochodzenie i są raczej delikatne ![]() I to by było chyba na tyle z wielkiego skrótu. Dodatkowo załączam zdjęcie mojego zbioru półproduktow, trochę okrojony ponieważ akurat robiłam remament i częsc trafiła do kuzynki Dodatkowo zdjęcia włoskow. Obecny skręt + dwa kolejne to włosy rozczesane na sucho jedno w świetle dziennym drugie w świetle lampy.
Edytowane przez Sensualitka Czas edycji: 2011-10-11 o 16:02 |
|
|
|
|
#43840 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Zapisuję sobie ten post w całości |
|
|
|
|
#43841 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
przymierzam sie do zalozenia. Cytat:
Dzis standarodowo upiecie w loose bun, niezwykle niedbaly . Pojdzie zamowienie do ZSK, jak nic, dzisiaj - mam w koszyku L-cysteine, mleczko pszczele i maslo mango .
|
|||
|
|
|
#43842 |
|
Rozeznanie
|
zaczęło się, sezon grzewczy
![]() czas się gotować do walki z suszą włosową
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
#43843 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety ;/ Eh...
|
#43844 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
O, rany! znów natłukły kilka dobrych stron. Nadrobić może dam radę, ale cytowałabym do wieczora... Zobaczę, ile podołam
![]() A to mnie pocieszyłaś przy moim 72, toż to inna dekada... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wrażliwce jak Ajrisz pewno ci zaraz coś poradzą, lagodzą na pewno żel lniany lub aloesowy. Więcej nie znam.Cytat:
Mnie nie robi wyprostu, choć dotychczas stosowałam ją chyba tylko do glossu hennowego. Cytat:
![]() Cytat:
(będąc w pierwszej ciąży zresztą-co w tym wieku tez podobno niewskazane ).Coż to bedzie po 40... nic tylko łysą zostać![]() Pokaż chociaż zdjecia po fryzjerze, skoro loków nie dało rady. Cytat:
Ja sie jeszcze nei odważyłam nic ukręcić. To co kupiłam do ukręcenia, zużywam dodając do odżywek, takam leniwa... Ale czas na nowe zamówienie, moze wiecej zamowię i pobełtam. Tylko szkoda mi właśnie trochę kasy na tyle składnieków, skoro potem wykorzystuje się 5%np. Chyba że machnę coś na ZSK, tam gotowce sa... Też sie czaiłam na szampony indyjskie, ale skoro wypłukują hennę, to podziekuję. Cytat:
Sensualitko, dzięki za tyle informacyjnego dobra! Aa, zdjęcia po hennie dodam, jak się utleni. Choć szkou kolorysztycznego nie ma, tylko siwki i odrost pokryte i "płowość" zniknęła.
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2011-10-11 o 16:54 |
||||||||||
|
|
|
#43845 |
|
Raczkowanie
|
Hej lokaski
Mnie znowu nie było, przez tydzień grzalam się w hiszpańskim słońcu ![]() Nie dało to nic dobrego moim lokom, po pierwsze głowa się tłusciła, po drugie nie miałam ze sobą dyfuzora (za ciężki był), po trzecie chyba woda była za twarda. Jakos tak nie dały się okiełznać te loki Ale już wróciłam i pielęgnację kontynuuję pełną parą
|
#43846 |
|
Zakorzenienie
|
Sensualitka - cudowny masz zbiór i dziękuję za świetne, przydatne informacje
![]() Jutro USG, ciekawe, czy Maleństwo dobrze się obróci |
|
|
|
#43847 |
|
Zakorzenienie
|
A do mnie dziś przyszła paczka z keratyną , olejkiem jojoba i próbką masła shea
![]() To shea bardzo fajne jest na usta. Akurat w malutkim pudełeczku Przyda się na chłodne dni
|
#43848 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
stad i bagaz doswiadczen wiekszy...eksperymenty to moja specjalnosc...Krecenie kosmetykow daje duzo satysfakcji, ale jest jedno duze ALE, przez ktore porzucilam krecenie-to zapach wlasnorobionych kosmetykow, ktory kompletnie nie odpowiadal mojej lepszej polowie..a na eksperymenty z tworzeniem zapachow zabraklo mi weny i "nosa". Nie mowiac o tym, ze zanim niektore skladniki wykorzystalam, zdazyly sie przeterminowac, bo ilosci zuzywane byly minimalne. W przypadku wlasnorobionych kosmetykow sprawdzaja sie gotowe zestawy, gdzie wykorzystuje sie wszystko-ale to zupelnie inny temat...Ewentualnie wzbogacanie gotowcow w poszczegolne skladniki-keratyne, jedwab czy aloes..ale ja w to juz wchodzic nie chce na nowo... |
|
|
|
|
#43849 | |
|
Zadomowienie
|
myszko, zdecydowanie polecam kawę na przetłuszczanie, ale nie wiem czy to czasem nie tylko u mnie tak działa
Cytat:
Obcięłam grzywkę. Po prostu musiałam coś zmienic, jak nie mogę kupowac kosmetyków to chociaż to
|
|
#43850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#43851 |
|
Zakorzenienie
|
O taak
Świetny jest Takie delikatne usteczka są po nim ![]() Wcześniej nigdy nie próbowałam tego typu różności
|
#43852 |
|
Zakorzenienie
|
gUpie studia, nie mam czasu na wątku siedzieć
|
|
#43853 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam, żyję, włosy proste ale o tym za chwilę
![]() Cytat:
A zniszczone włosy to ja bardzo często widzę u nastolatek. Nie tylko zniszczone, ale też po prostu brudne, niestety. Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam w domu dwa aparaty, ale za chiny nie umiem sobie foty zrobić. Kariera słit emo nie dla mnie. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Lanolina jest składnikiem tłuszczopotu owczego, który pełni funkcję ochronną Studiowałam budowę włókien wełnianych, więc właściwie nie dziwi mnie użyteczność oleju lanolinowego, jak również keratyny (i innych protein). Ale wcześniej nigdy bym nie wpadła na to, że wiedza włókiennicza może się przydać do pielęgnacji włosów. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Moja siostra rocznik 73 jest właśnie w trakcie zapuszczania włosów ![]() Cytat:
Zrobiłam najlepsze loki na jakie mnie było stać i poleciałam do salonu modląc się w duchu, żeby mżawka nie zrobiła ze mnie króla lwa. :P Wpadłam do środka i w obawie, gdyby przekaz wizualny nie zadziałał, od razu zapodałam przekaz werbalny "ekhem, wie pan, mam kręcone włosy i chcę je dalej takie nosić" Okazało się, że jednak p. Maciek loki zauważył i kiedy poprosiłam o zrobienie warstw, od razu wiedział o co chodzi a na koniec strzyżenia SAM zapytał, jak modelować. A mnie diabeł podkusił i poprosiłam o prostowanie Jednak to była moja wolna wola i gdybym chciała, to prostowania by nie było, więc naprawdę nie mam nic do zarzucenia.Aha, byłam ścinana na mokro, pytałam o ścinanie na sucho (ale już podczas strzyżenia), ale ponoć lepiej robić to na mokro, bo włosy kręcone i tak się za każdym razem inaczej układają, a na sucho ewentualnie robić poprawki. Przyjęłam tłumaczenie, bo u mnie loki faktycznie nie są ustabilizowane. Ogólnie jestem zadowolona i nie mam poczucia, że p. Maciek zadziałał wbrew naturze, cięcie jest super, dolna warstwa nie jest zbyt cienka, więc nie będzie smętnych ogonków. I znów mam grzywkę Póki co nacieszę się prostą fryzurą a po myciu zobaczymy. To już 3 raz u tego fryzjera i po raz 3 jestem naprawdę zadowolona. Inni fryzjerzy nigdy za dobrze sobie nie radzili z cieniowaniem moich kłaczków.Fotka będzie pewnie późnym wieczorem
|
|
#43854 |
|
Zadomowienie
|
Już pokazuję. Wybaczcie, że bez twarzy, ale na własnoręcznie robionych zdjęciach zawsze wyglądam jak przecpana
![]() A, włosów nie prostowałam, to właśnie efekt zastosowania maski bingo i dodania do niej mleka
|
#43855 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Keratyna przeraźliwie śmierdzi, co tu kryć, a inne półprodukty nierzadko są jeszcze gorsze. Cytat:
|
|
#43856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama cięłaś? bardzo mi się podoba a ten kolor, a ten blask
|
|
|
#43857 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wprawdzie wg kuchni chińskiej taka gotowana z cynamonem, imbirem i gałką przeciwnie - całkiem zdrowa. Ale oczywiście bez mleka, a ja nie lubię be mleka. Cały czas usiłuję nie pić mleka.Dziś oczywiście wypiłam, bo skoro już ugotowałam na włosy khemm... ![]() No i nie udało się dziś nie myć, bo muszę wypróbować kawę ![]() Cytat:
O wow, ale zbiory! Uwielbiam mazidłowanie Też trochę zebrałam, ale nie aż tyle, no i ja zdecydowanie początkująca jestem ![]() Mam tę lecytynę: http://mazidla.com/component/virtuem...&product_id=51 Myślałam właśnie ją zmieszać z olejem jakimś, w jakiej robisz proporcji? Swoją drogą mam też granulowaną lecytynę, wprawdzie miałam z niej robić prawdziwą czekoladę, ale coś nie udało mi się zakupić póki co masła kakaowego, więc sobie leży. Ciekawe, czy na włosy dałoby się ją wykorzystać. I ja też myję paszczę olejiem z dodatkiem glyceryl cocoate Myślałam nawet o tym, żeby myć tak całe ciało, ale na razie mam w zapasie olejek isany na bazie oleju słonecznikowego. Ale o myciu włosów nie pomyślałam, teraz mnie kusi wypróbować, ale chyba dopiero w weekend, tak na wszelki wypadek ![]() Swoją drogą - czemu przeważnie te olejki do mycia są na bazie oleju słonecznikowego? Ja akurat mam w tej chwili z pestek winogron. W ogóle ten olejek z glycerylem jest genialny do zmywania makijażu, nawet wodoodpornego. Reszta zabrzmiała tak zachęcająco, że jak tylko będę zamawiać na mazidłach, to wszystko wezmę Teraz miejcie mnie na sumieniu, przez Was czeka mnie bankructwo, jak nie odżywki, to jakieś inne specyfiki ![]() Cytat:
Ja w sumie też do nastolatek nie należę, ech. Cytat:
Wowwww! ) Ja chcę takie A dziś mam kolejny dzień włosowego niewypału. Wieczorem prosto, ale obleci, rano znośnie, niestety, po deszczu końce się spuszyły Miałam wziąć coś ze sobą do ewentualnego przygładzenia, ale zapomniałam. Postęp jest taki, że wcześniej spuszyłabym się na całej długości, ale teraz tylko końce. Natomiast przy skalpie kłaki mi się przykleiły do. skóry. Grrr... A w ogóle od sierpnia walczę z fryzurą i tak dziś spojrzałam na nie z bliska i widzę, że efekty nie są powalające. Nadal są suche i nadal się strączkują. Buee. |
||||
|
|
|
#43858 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Sama ![]() Popadnę przez was w samozachwyt
|
|
#43859 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo nie, boję się...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mam strupki w głowie
|
|
|
#43860 |
|
Zakorzenienie
|
od ponad tygodnia nie miałam na głowie ani jednego loka ani jednej fali ;(
ciągle spięte nie mam pojęcia jak reanimować rano i co z nimi robić
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:33.

Dumna trzydziestka 

Wrażliwce jak Ajrisz pewno ci zaraz coś poradzą, lagodzą na pewno żel lniany lub aloesowy. Więcej nie znam.
dziękuję pięknie
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Miałam wziąć coś ze sobą do ewentualnego przygładzenia, ale zapomniałam. Postęp jest taki, że wcześniej spuszyłabym się na całej długości, ale teraz tylko końce. Natomiast przy skalpie kłaki mi się przykleiły do. skóry. Grrr...