Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-12, 11:18   #1081
Shira_83
Zadomowienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

hej Laseczki
Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość

za piekna wage i wzrost!

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Sarenka ma malutkiego ząbka

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
proszę o Wasze magiczne kciuki
trzymam mocno!

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

dla dzielnego Krzysia Piękna waga
za noc!
dzięki

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

Shira i dla Was również
niech ci Bóg w przespanych nockach wynagrodzi

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Ellika Shira

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość

Jutro idziemy na szczepienie prosimy o kciuki
to trzymam mocne!

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Kurcze, ale wielki już chłopak z niego!!!
no czuć na rękach kolegę młodszego

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Nie zdazylam was jeszcze nadrobic, ale napisze narazie ze my dzisiaj bylismy z karolinka na pierwzej dawce na Pneumo poszlo niezle mała zapłakala tylko przy wpuszczaniu szczedpionki le sdzybko sie uspokoila goraczki nie miala, marudna nie byla (odpukac..) pospala dwie godziny po szczepienu i przespala jedna pore jedzenia teraz smacznie spi po kolacji i kapanku wazy juz 5510 ! a za tydzien konczy 4 m-ce
Ide nadrabiac..
dzielny brzdąc

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Shira, Telik, Lilkaa82, dla Waszych maluchów!
dziękujemy Aneczko

mały ładnie spał zasnął o 19,30 potem jedzenie o 23.35 potem o 4.30 i pobudka o 7.30 dziśtroszkę płaczliwy ale ogólnie nie ma co narzekać gorączki nie ma póki co (tfu tfu na psa urok) i nóżka nie spuchła
Stary 2011-10-12, 11:25   #1082
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Monika to od kiedy zaczniesz wprowadzać MM? Ja generalnie dam mała jak skończy 20 tyd, bo wcześniej się nie da, to będzie miała skończone 5 miesięcy, może poczekam do końca roku i wtedy będzie miała 5,5 jak Artur. Nie umiem sobie tego zorganizować wiesz rozumie,że w żłobku jadła MM a w domu jak byłaś to UU np tylko na wyjście i ewentualnie na spanie? piszę ewentualnie, bo mam takie godziny pracy, że nie wiem czy będę przy usypianiu, ale chciałabym wtedy musiałabym mała nauczyć spać o 22 jak Twoja Kinga ma skazę to będziesz dawała jakieś specjalne mleko ? Bo ja przypuszczam, że moja ją też ma...
jakos ok 5 mies. tak miesiac przed moim powrotem zeby w razie czego byl czas na zmiane mleka. mleko... nie myslalam jeszcze nad tym raczej sklaniam sie do hipp ha, ma shydrolizowana laktoze. tak - w zlobie mm w domu uu.

kipilam 12l mleka bezlaktozowego w biedrze termin do 3.11, dyby nie to kupilabym te ostatnie pol palety chyba!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 11:26   #1083
CrazyMachine
Zadomowienie

Laseczki... Piszę szybko, póki mała śpi. Trzeci dzień walczę z wymuszeniami. Kropka płaczem próbuje wymuszać noszenie na rękach. Nie wydaje mi się, żebyśmy ją jakoś specjalnie rozpuścili w tym względzie, ot co mi wygodniej jest ją przenosić w pozycji pionowej niż poziomej, bo już ciężka jest. Do odbicia wiadomo też, no jako uspokajacz np po czyszczeniu nosa.... W każdym razie 3 dzień walczę z płaczem. Na szczęście mam pewność, że to nic innego, bo jak odwróci się jej uwagę to jest OK. Tylko z tym odwracaniem nie jest łatwo. I tak śpiewam Bohemian Rhapsody razem z Frediem z radia, gram na powietrznej gitarze i wymyślam różne cuda.... padam. A w między czasie dom zarasta, bo na nic już nie starcza mi energii. Także czasem uda mi się was podczytać, ale odpisać to już rzadko. Z tego co pamiętam to wczoraj było kilka rocznic, więc wszystkim jubilatom serdecznie gratuluję.

My dziś byłyśmy na kontroli bioderek i tym razem wszystko już jest dobrze. Przy okazji, od powrotu Ida śpi, a ja zamiast sprzątać chałupę, to na wizaż. No i szok jadła dziś o 5.45 150 ml i do tej pory nic....

Ok może uda mi się jeszcze poczytać co tam u was dzisiaj słychać.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 11:28   #1084
karolinee1983
Zadomowienie

Witam my dziś w sumie ładnie pospałyśmy. Mała zasnęła o 20, a wstała o 4 ,później o 7. Tż już po 3 w nocy kazał sprawdzić, czy oddycha

Carmela - za ząbek Sary!

Cytat:
moja je 8-9 razy na dobę

kończymy dziś 12 tygodni!!!

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Przyjmiecie marnotrawną z powrotem?
Cześć!!! Dawno Cię nie było witaj z powrotem

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 11:30   #1085
SweetAngel1984
Zadomowienie

aga - witaj z powrotem

zanetka - narazie go obserwuje ale jak bedzie tak dalej to chyab odstawie te krople jednak sie boje..........
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 11:30   #1086
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

tanie mopy Vileda

http://aukcjewp.wp.pl/vileda-ultrama...846770557.html

zostało 30 min
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 11:30   #1087
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
To chyba nasz pierwszy forumowy ząbek, wielki gratulacje. Bardzo marudziła gdy ząbek wychodził? Zauważyłaś jakieś zmiany w zachowaniu?
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 11:31   #1088
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
no dobry dobry zgubeczko
Stary 2011-10-12, 11:32   #1089
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Brumku-co ja ym dała,żeby Nikoś chciał tyle przespać w nocy,tylko się cieszyć
Mówisz, że się cieszyć? To akurat lubię, więc może i tak zrobię

Cytat:
ja dziś smutna i przestraszona bo znalazłam guza pod skórą Nikosia na karku idę zaraz do lekarza
Ojej! Trzymam kciuki żeby to było NIC!!!

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
poza waderem polecam zabawki wow: http://www.babyland.lodz.pl/producent/38/WOW✂TOYS/ mamy karetke, koparke i kombajn. w duplo tez sa zestawy z samochodami z filmu auta
DZięki, zaraz lecę obejrzeć

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Te zabawki Wadera są dostępne w zwykłych zabawkowych. Kuba ma kilka od nich i zadowolony. Zwłaszcza te duże auta. Ma takie z hakiem i kontenerami - może coś schować, zaczepić kontener hakiem. Uwielbia te zabawki. Ja Ci wkleiłam tylko na szybko kilka linków, które znalazłam, ale oni maja naprawdę dużo fajnych zabawek.

http:// allegro.pl/wader-36620-auto-super-truck-z-formula-1-i1846982141.html
http:// allegro.pl/wader-36520-super-truck-lora-transportowy-i1846982142.html
http:// allegro.pl/htl-wader-wader-super-truck-smieciarka-36530-i1818086583.html te Kuba ma, dostał na gwiazdkę od dziadków
Już znalazłam, gdzie kupię obok siebie ten garaż wielopoziomowy Bo się zakochałam w nim
Stary 2011-10-12, 11:40   #1090
Shira_83
Zadomowienie

ejj gdzie ten mąż Sweet chciałam zobaczyć te dziarki no nie mogę znaleść

Jacieee
ten twój TZ to fakt ciasteczko aż z ciekawości sprawdziłam
Stary 2011-10-12, 11:42   #1091
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry o nieludzkiej dla mnie porze

Dominiś się pogniewał i obudził o 7.30. Za to w nocy spał pięknie z pobudkami o 2 i 6, ale bez kręcenie, bez prężenia
Dlatego też matka pije większy kubek kawy niż zawsze, dzieć leży na macie i "buuuczy" i strasznie ulewa Już go raz musiałam przebrać a znowu mokry. Nawet śliniaczek sobie nie radzi
u nas było tak samo i powiem Ci że po zagęszczaczu jest suuuper , czasem jakaś ociupinka wyleci ale to bardziej slinka z mlekiem. A z kooopkami nie ma odpukac problemów ale podaję mu soczek jabłkowy albo herbatke jabłkową i wczoraj były dwie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Chyba musze wziac ta ewentualnosc pod uwage
to spróbuj odstawic nabiał z diety i zobacz czy będzie poprawa

Cytat:
nareszcie !!!! mam nadzieję, że cokolwiek się działo już się wyklarowało i wrócisz do nas

Cytat:
Napisane przez BoABONIK Pokaż wiadomość
dzień dobry

widzę,że nie tylko ja gdzieś ginę

Brumku-co ja ym dała,żeby Nikoś chciał tyle przespać w nocy,tylko się cieszyć

Carmela- widzę,że Sarunia ma żabka,gratulacje

ja dziś smutna i przestraszona bo znalazłam guza pod skórą Nikosia na karku idę zaraz do lekarza

pozdrawiam i miłego dnia
spokojnie kochana, na pewno to nic poważnego.Daj znać po powrocie

Cytat:

kończymy dziś 12 tygodni!!!

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Laseczki... Piszę szybko, póki mała śpi. Trzeci dzień walczę z wymuszeniami. Kropka płaczem próbuje wymuszać noszenie na rękach. Nie wydaje mi się, żebyśmy ją jakoś specjalnie rozpuścili w tym względzie, ot co mi wygodniej jest ją przenosić w pozycji pionowej niż poziomej, bo już ciężka jest. Do odbicia wiadomo też, no jako uspokajacz np po czyszczeniu nosa.... W każdym razie 3 dzień walczę z płaczem. Na szczęście mam pewność, że to nic innego, bo jak odwróci się jej uwagę to jest OK. Tylko z tym odwracaniem nie jest łatwo. I tak śpiewam Bohemian Rhapsody razem z Frediem z radia, gram na powietrznej gitarze i wymyślam różne cuda.... padam. A w między czasie dom zarasta, bo na nic już nie starcza mi energii. Także czasem uda mi się was podczytać, ale odpisać to już rzadko. Z tego co pamiętam to wczoraj było kilka rocznic, więc wszystkim jubilatom serdecznie gratuluję.

My dziś byłyśmy na kontroli bioderek i tym razem wszystko już jest dobrze. Przy okazji, od powrotu Ida śpi, a ja zamiast sprzątać chałupę, to na wizaż. No i szok jadła dziś o 5.45 150 ml i do tej pory nic....

Ok może uda mi się jeszcze poczytać co tam u was dzisiaj słychać.
a wiesz że nasz łobuz też ma taki etap , ręce ok a leżaczek albo mata to płacz i to czasem się zanosi ale to ewidentnie histeria że nie jest tak jak on chce. Też nie ulegam zajmuje czym innym i jakoś się uspokaja.

no a teraz mnie dopadła choroba, z nosa sie leje , słaba jak nie wiem co, gardło boli nosz kurde jeszcze mały sie zarazi
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 11:47   #1092
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Brumku
dowiedz się jakie bajki lubi mały
mój lubi Tomka i hitem jest to

http://aukcjewp.wp.pl/mzk-stacja-tom...817295191.html

http://aukcjewp.wp.pl/mega-bloks-tom...861924780.html

lubi też Boba Budowniczego i Stacyjkowo

te książki też sa fajne

http://aukcjewp.wp.pl/auta-cars-zygz...858595164.html

i cena atrakcyjna u mnie na szt 18zł/jedna

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2011-10-12 o 11:50
Stary 2011-10-12, 11:47   #1093
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

pozdrawiam i miłego dnia
żeby to było nic groźnego

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 11:48   #1094
83monia
Zakorzenienie

ZNA KTOS FRANCUSKI ALBO POTRAFI ZASPIEWAC BYŁO SOBIE ZYCIE PO FRANCUSKU? bo syn szaleje na punkcie tej piosenki i chce bym mu kja spiewala a ja po francusku to tylko "że ne parle pa franse!"

Stary 2011-10-12, 11:52   #1095
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, dzień dobry i help
Tymek spał w nocy 9 godzin!!!
Ja sobie spokojnie spałam, bo przyzwyczajona jestem, że mnie budzi, a tu szok. Budzę się o 5.30 a dzieć śpi nadal (od 20.30). Aż się wystraszyłam i poszłam go obudzić.
Ja wiem, że to fajnie, jak dzieci śpią, ale Tymek ma dopiero ciut ponad 1,5 miesiąca, więc chyba jeszcze za wcześnie na przesypianie nocy, co
Moja już od kilku tygodni tak śpi, zaypia tak gdzieś 19 max 22 wyjątkowo, budzi się 5-6, dzis 6:30 (swoją drogą dziś rekord od 20 do 6:30 spała ) i na poczatku wybudzałam około 23-24 kiedy sami się już kładliśmy spać, ale była prawie nieprzytaomna od snu Przestałam więc budzić, bo spała naprawdę spokojnie, a jak się budziła to spokojnie mogłam ją przebrać, pobawiła się pogodnie na przewijaku i nie było krzyku za cycuchem. Moim zdaniem jeśli byłaby głodna, obudziłaby się...
Ciekawe co na to doświadczone mamy...
A w nocy to tylko ewentualna kupa ją budzi...
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 11:53   #1096
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Babonik Trzymamy kciukasy za synka
Stary 2011-10-12, 11:59   #1097
jacieeeee
Wtajemniczenie

Babonik

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
ejj gdzie ten mąż Sweet chciałam zobaczyć te dziarki no nie mogę znaleść

Jacieee
Ech... widziałam przystojniejszych
No ale fakt brzydki nie jest

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
u nas było tak samo i powiem Ci że po zagęszczaczu jest suuuper , czasem jakaś ociupinka wyleci ale to bardziej slinka z mlekiem. A z kooopkami nie ma odpukac problemów ale podaję mu soczek jabłkowy albo herbatke jabłkową i wczoraj były dwie
Kurcze popytam moją lekarkę, bo to naprawdę męczące, dla mnie i dla Dominika. Sprawdzimy czy przybiera od razu.
boję się tylko tych zaparć, a soczku jeszcze za wcześnie dać

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 12:00   #1098
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Daj znać po wizycie o co chodzi! Mam nadzieję, że nic poważnego!

Witaj Agula!
A jeśli chodzi o powroty, to Agadus kiedy do nas wraca?
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 12:04   #1099
CookieMonsters
Rozeznanie

Dobry
ja od wczoraj mam masakre w domu.. moje dzicko się z kimś pozamieniało na rozumy albo się cofnęło! wczoraj histeryzowała cały dzień.. musiałam ja zawijać ciasno w kocyk, dać smoka i głaskać ,żeby si uspokoiła choć trochę.. a ona do tej pory odkąd skończyła 2 tygodnie nie chciała mieć 'spętanych' rąk i nóg.. zaczęła jeść co 2 godziny po 60 ml90 ml. nie chce absolutnie leżeć na brzuchu, a przecież to była jej ulubiona pozycja.. no jakbym miała znowu 2-tygodniowego noworodka w domu.. wieczorem co prawda po dłuuuuuuuugich bojach usnęła i spała do 8 rano, al teraz znowu śpi w kokonie i na plecach, czego nie robiła odkąd maiała właśnie 2 tygodnie! szok!
AGULA- witaj
BABONIK- trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!
MONIA- a na cóż tyle mleka ?
BRUMKU- niech Tymuś sobie śpi spokojnie
BEATKO - co u Was? Julka już ok?
więcej nie pamiętam
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 12:05   #1100
mamad1
Zadomowienie

Witam.
Trochę zazdroszczę pięknie przespanych nocek, ale z drugiej strony przyzwyczaiłam się już do wstawania w nocy, tym bardziej, że już w miarę regularnie (1:30, 4) i pobudka ok. 7. Czasem pośpimy jeszcze do 9

Wiem, że temat chust był już omawiany kilka razy, ale może ktoś mi poleci jakąś fajną, w miarę tanią chustę (ewentualnie nosidełko). To 4. piętro mnie dobija... Niby wózek mamy w wózkowni, ale i tak ktoś zawsze musi mi pomóc go wyjąć, bo mając małego w gondolce, nie pokonam tych kilku schodów sama. Po prostu cała wyprawa z tymi spacerami W dodatku z tym wielkim wózkiem nie wszędzie uda się wjechać i taka chusta/nosidełko byłaby dla mnie dobrym rozwiązaniem.
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 12:15   #1101
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
MONIA- a na cóż tyle mleka ?
tak jak ty bez kawy ja bez mleka zyc nie moge! szklanka dziennie to wrecz mus i umieralam z braku mleka na diecie bezlaktozowej - bo to ani jogurta, ani maslanki, kefiru, sera, no i MLEKA... ;( a tu w biedrze bezlaktozowe i malej nie wysypywalo wiec korzystam, robie sobie budynie, kakao...

Stary 2011-10-12, 12:16   #1102
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
eeee nie lepiej, ale po tym jak pisałyście, że samo przejdzie nie jechałam do lekarza. Poza tym mam 2 sposoby żeby zjadła. To jakieś humorki są . Ona teraz chce się rozglądać jak je. Wcześniej tylko na mnie patrzyła a teraz na wszystko dookoła.

ja też Gdyby nie był viledy to pomyślałabym, że to jakieś badziewie

Poza tym poczytałam kilka opinii i ludzie są zadowoleni. Przeraża mnie tylko to, że ładuje się 12 godzin a działa 20-30 minut
Ale ja i tak nie planuję dłużej sprzątać. Nawet jak się nie sprawdzi, to 100 zł tak mocno nie żal . Jak przyjdzie i wypróbuje to dam znać

zamawiam dzisiaj tego mopa, po porannym sprzątaniu starym ( tez vileda, ale zwykły wyciskany) szlak mnie trafił.
Ciekawam tego odkurzacza

Cytat:
wow wow Sarenko ale prezent zrobiłaś mamuśce.
Wielkie brawa Należało się hihihi
PS. Doszły butelki?

Cytat:
No A pierwszy ząbek musiał być u Carmelowej Sarenki Z racji zawodu

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

Kochane popatrzcie jak Antos wyglada. Pierwsze zdjecie, troche przeswietlone, ale tak to wyglada, drugie z kolei bez lampy, ale widac ta chropowatosc jego skorki. To sa plecki, ciut lepiej wyglada brzuszek. Te chrosteczki, "kaszka" sa tez na raczkach, buzka tez chyba, choc tu mam watpliwosci, bo on od porodu jeszcze nie mial gladkiej buzi, bo ma ten tradzik... Kurcze, czy tak mocno go przypocilam? Jakos nie wydaje mi sie. Raczej jakas wysypka, ale po czym? Nic nowego nie jadlam, przynajmniej nie kojarze. Spotkalyscie sie z czyms takim?
miałam Ci pisać że to AZS. Ale jak kąpiesz dłuższy czas w oilatum a nie schodzi to chyba jednak nie to.
Może byc skaza, wychodzi po jakimś czasie.
Te wszystkie alergie wyglądają bardzo podobnie

Cytat:

pozdrawiam i miłego dnia
Nie martw się, mój tz tez ma takiego guza na karku. Nic groźnego, taka zwykła narośl-taki jego urok.
Wpada do nas częściej i pisz co u Was.

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

Jacieee

Jaciee to już mnie chyba nienawidzi

Agula co się dzieje? nie uciekaj w ciężkich chwilach tylko szukaj oparcia w nas tutaj.

Nie zacytowało mi postów

Wy narzekacie że Wam dzieci za dużo śpią.
Ja dzisiaj wstawałam 12 razy
Rano padałam na pysk, już takiego nerwa miałam.
Wczoraj po kąpaniu obraziła się na jedzenie, i nie jadła. Wyła aż padła, a ja na siłę próbowałam jej wcisnąć, myśląc że zaraz się namyśli.
Rano była spokojna to ogarnęłam syfils w domu a teraz walczy ze snem.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 12:23   #1103
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Witam.
Trochę zazdroszczę pięknie przespanych nocek, ale z drugiej strony przyzwyczaiłam się już do wstawania w nocy, tym bardziej, że już w miarę regularnie (1:30, 4) i pobudka ok. 7. Czasem pośpimy jeszcze do 9

Wiem, że temat chust był już omawiany kilka razy, ale może ktoś mi poleci jakąś fajną, w miarę tanią chustę (ewentualnie nosidełko). To 4. piętro mnie dobija... Niby wózek mamy w wózkowni, ale i tak ktoś zawsze musi mi pomóc go wyjąć, bo mając małego w gondolce, nie pokonam tych kilku schodów sama. Po prostu cała wyprawa z tymi spacerami W dodatku z tym wielkim wózkiem nie wszędzie uda się wjechać i taka chusta/nosidełko byłaby dla mnie dobrym rozwiązaniem.
mam taka http://allegro.pl/chusta-tkana-azimi...853351801.html i jest super

Stary 2011-10-12, 12:26   #1104
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Jaciee to już mnie chyba nienawidzi

A tam. Nawidzę Cię i to bardzo

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 12:43   #1105
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Zresztą ja bym na karmienie piersią, żebym nie wiem jak regularne, jako na metodę antykoncepcyjną nie liczyła

Tak , Beatko, chcemy mieć jak najszybciej drugie dziecko, więc chyba nie ma sensu zaczynać ich brać... Przez te pare miesięcy poradzimy sobie ... gumkami
my też niebawem, no może nie tak niedługo - za rok - półtora. Chyba że się wcześniej trafi Bo ja głupia mam te tabsy od lekarki a nie mogę się przełamać żeby je brać.... idiotka
Cytat:
d

pozdrawiam i miłego dnia
Trzymam kciuki!!!! Na pewno to nic poważnego!

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
L
to super!

Cytat:
Rano padałam na pysk, już takiego nerwa miałam.
Wczoraj po kąpaniu obraziła się na jedzenie, i nie jadła. Wyła aż padła, a ja na siłę próbowałam jej wcisnąć, myśląc że zaraz się namyśli.
Rano była spokojna to ogarnęłam syfils w domu a teraz walczy ze snem.
oj...12 razy?

Ja dzisiejsze niespanie zwalam na pełnię... może niektóre dzieci też tak mają jak dorośli?
Niby nie było źle, ale bez rewelacji.... przywykłam że się budzi dwa razy o jednakowych porach, dziś nie było tak fajnie...
A o spaniu całą noc to nie marzę

Właśnie odwiedziłam dentystkę, a wieczorkiem jadę na aerobik trzeba wreszcie coś ze sobą zrobić bo patrzeć nie mogę....

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 12:52   #1106
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
n
youyou moze kinga ma skok i potrzebuje wiecej tlustego mleka. na pocieszenie szymek tez tak miewa.
coś CI się pomyliło kochana bo ja mam Lilkę a Kinga to u moni
ale dzięki za odpowiedź też mi to przyszło do głowy że możę musi trochę podjeść tłustszego mleka w nocy, mam nadzieję ze niedługo się to skończy

Co do aut to Filip też ma tego Wadera- odziedziczył garaż z wielkimi torami i mnóstwo małych autek które można łączyć w ciuchcie po swoich kuzynach. Tamci bawili się nimi wiele lat (chłopaki mają teraz ok9-10lat) a zabawki dalej się dobrze trzymają..

Bajki Filip zaczął oglądać dopiero niedawno, i ogląda tylko Stacyjkowo i czasem Boba Budowniczego. Innych nie chce.

brumek nic tylko się cieszyć że Tymek tak pięknie Ci nockę przespał
To kiedy zaczynacie staranka?

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Co do anty to ja wykupiłam te Cerazette ale jakoś nie mogę sie zmobilizować żeby zacząć brać
I tak moje libido jest zerowe, a po pigułach to już pewnie będzie masakra
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 12:53   #1107
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Moja już od kilku tygodni tak śpi, zaypia tak gdzieś 19 max 22 wyjątkowo, budzi się 5-6, dzis 6:30 (swoją drogą dziś rekord od 20 do 6:30 spała ) i na poczatku wybudzałam około 23-24 kiedy sami się już kładliśmy spać, ale była prawie nieprzytaomna od snu Przestałam więc budzić, bo spała naprawdę spokojnie, a jak się budziła to spokojnie mogłam ją przebrać, pobawiła się pogodnie na przewijaku i nie było krzyku za cycuchem. Moim zdaniem jeśli byłaby głodna, obudziłaby się...
Ciekawe co na to doświadczone mamy...
A w nocy to tylko ewentualna kupa ją budzi...
MKój na kupy jest w zasadzie niewrażliwy

Cytat:

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
my też niebawem, no może nie tak niedługo - za rok - półtora. Chyba że się wcześniej trafi Bo ja głupia mam te tabsy od lekarki a nie mogę się przełamać żeby je brać.... idiotka
A czemu nie chcesz brać? Boisz się że wpłynie na dziecko czy brania hormonów czy jeszcze czegoś innego?
Ja brałam zwykłe pigułki przez parę łądnych lat bez przerwy i bardzo dobrze znosiłam Teraz nie chcę tylko i wyłącznie ze względu na plany prokreacyjne
Stary 2011-10-12, 13:06   #1108
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
A czemu nie chcesz brać? Boisz się że wpłynie na dziecko czy brania hormonów czy jeszcze czegoś innego?
Ja brałam zwykłe pigułki przez parę łądnych lat bez przerwy i bardzo dobrze znosiłam Teraz nie chcę tylko i wyłącznie ze względu na plany prokreacyjne

poczytałam o nich trochę opinii (dobrze że wykupiłam wcześniej tylko 1 op a nie trzy z recepty) i nie bardzo do mnie przemawiają...jak wśród skutków ubocznych możliwe jest tycie, to mam prawie pewne że u mnie wystąpi... mam po plastrach niemiłe doświadczenie...Teraz potrzebuję trochę zrzucić, a nie wręcz przeciwnie....więc na razie je sobie daruję

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 13:10   #1109
iustyna1
Wtajemniczenie

Wiecie co, widać u nas na wątku pewną prawidłowość. Te które mają mniej płaczące, lepiej śpiące dzieci, myślą o drugim. Te które mają bardziej wymagające dzieciaki, mówią że w życiu drugie .

Ja po moim baaardzo wymagającym synu przez prawie 2 lata mówiłam, że nie chcę kolejnego dziecka. Mówiłam to śmiertelnie poważnie. Na szczęście Tż na tyle inteligentny, że nie próbował mnie namawiać. Jak mały zaczął ładnie spać w nocy i odżyłam, to się dopiero zdecydowałam na drugie . I to ja wyszłam z propozycją do Tż, że jestem już gotowa i chcę drugiego malucha .

A po pierwszym porodzie miałam taką traumę, że dopiero po roku obejrzałam zdjęcia i filmik z porodówki....

Monia a ty kochana zaglądaj częściej do Klubu, bo my tam "drugie życie" prowadzimy
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2011-10-12 o 13:25
iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 13:17   #1110
83monia
Zakorzenienie

iustyna - a to soe nie zgodze (co do drugiego dziecka) bo ja mimo naprawde kolkowego, problematycznego zdrowotnie i charakternego dziecka twierdzilam ze chce miec 3 dziecci i do tego dążę i wydaje mi sie ze mam nawet fajna przerwe bo 3 lata to moze i duzo ale na tyle malo ze razem sie jednak pobawia, duzemu moge cos czytac jak karmie mala bo juz posiedzi, mam tylko 1 pampersiaka, drugie odpieluchowane, maly sam sie juz bawi, sam je, poleci siku zorbic (no tylka nie podciera), w miare sam sie nawet ubierze, sam (tez w miare) zasypia, noski przesypia (poza przerwa na siku - zanim maz idzie spac to go odsikuje). no i młody jednak juz rozumie że np. siostry nie bijemy, nie tarmosimy itd (ale to bardziej chyab wpływ zlobka - tam maja dzieci polroczne i babki ucza te starsze ze malych sie nie zabija...). tyle ze porod mioalam lajtowy i balam sie wlasnie ze tym razem bedzie rzeznia i co zrobie sama przy 2 dzieci jak bede nie do zycia? ale obylo sie bez problemow...

klubik musze przeprosic, tyle ze ja sie tam jakos odnalezc nei moge, ale w koncu sie znajde....

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości