|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 23,68% |
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
2 | 5,26% |
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
0 | 0% |
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
22 | 57,89% |
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
3 | 7,89% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Mirabilka witaj
![]() ![]() Fajny, duży chłopak już z Karolcia, 2 dni jest tylko starszy od mojego i u nas też zębów brak i sam nie siedzi jeszcze ![]() A z tą alergią u Was to jakiś koszmar, ale dobrze że piszesz że już wychodzicie na prostą. Chwal się jaki postępy mały zrobił i co już jadacie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3542 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() będzie lepiej ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() To faktycznie troszke tych alergii się uzbierało, ale dobrze, że obeznałaś się w temacie i teraz na pewno Wam jest łatwiej ![]() Karol słodziak mały !! ![]() U Nas nocka w miare. Pobudkaq o 2:30 na jedzenie i poźniej wstał o 6;/ Czemu on tak mało spi?:P w ogóle już nie mam pomysłu na to co zrobić, żeby spał chociaż do 5 do czasu pierwszego jedzenia. W sumie liczba posiłków i tak się nie zmieni, ale mam wrażenie, że on nigdy nie będzie przesypiał całych nocy ![]() Dzis w Częstochowie są jakieś targi pracy. Zostawie Młodego z mamą i pojadę zobaczyć co tam ciekawego oferują:PP (łudzę się, że coś) ![]() Agaaga89 buziaczki dla Filipka z okazji 7 miesięcy!!!! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3543 | ||
Zadomowienie
|
dzień dobry
u nas nocka standardowa, dziś jedziemy w końcu do lekarza z tym katarem. nareszcie jakaś lekarka mam nadzieję rozsądna przyjmuje dziś. i może mi zaszczepią Mateusza bo powinien być 2tyg temu szczepiony. chociaż przez ten katar to nie wiem. zobaczymy. mam tylko nadzieję że nie będzie gorączkował tak jak ostatnio co do robienia tego samolotu, albo spadochroniarza to Mati tak robi i może faktycznie tak jak piszecie, jest to wstęp do raczkowania. bo Młody kombinuje jak może żeby dupkę do góry unieść będąc na wyprostowanych rączkach. z dnia na dzień bardziej mobilny jest, chociaż tylko pełza i kręci się w kółko ![]() Cytat:
![]() a schemat fajny, mam nadzieję że Dawid zacznie przybierać Cytat:
![]() to miałaś przejścia z tą alergią. najważniejsze że wiecie już na co jest ta alergia. a Karolek słodziak, taki sam łysolek jak Mateusz ![]() Edytowane przez marta_27 Czas edycji: 2011-10-12 o 09:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3544 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Się nie, ale mnie tak ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() O jejuniu... współczuję przejść no i oczywiście takiej surowej diety, chciałoby się dać coś nowego maluszkowi a tu tylko strach jak zareaguje ![]() ![]() ![]() Kochane, za 3 minutki Filipek skończy 7 miesięcy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3546 | |||
Wtajemniczenie
|
agaaga, sto lat dla Filipka!!!
![]() a propos robienia przez dzieci samolotu, Krzyś też tak robi i też sobie powtarzam, że to wstęp do raczkowania, bo teraz robi rzadziej, odkąd skumał jak stanąć na czworaka, wcześniej robił to częściej, tzn podnosił się na rączkach i opadał właśnie w pozycji na samolocik. Ale zamierzam spytać pediatrę w przyszłym tygodniu na szczepieniu ![]() Tity, przypomniało m isię, że Ci pisałam, że najlepiej jest ściągać rano, bo piersi pełne po nocy - ja ściągam tak ok. 7, jeśli nie karmię w nocy co godzinę ![]() ![]() aguchaw, powodzenia na targach pracy ![]() co do jazdy samochodem to wiem, że to stresujące, raz Krzyś nam urządził taki koncert i nawet po zatrzymaniu i uspokojeniu, jak tylko się znalazł z powrotem w foteliku, to był cyrk, a ja prowadzę, bo mąż nie ma prawa jazdy i tak się denerwowałam, że się bałam ,że wypadek będzie ![]() nie, hihi, bo nie bardzo jest za co ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wróciłaś! super, strasznie się cieszę, że się ułożyło! ![]() Karolcio jest przystojny ![]() kurczę nieciekawie z tą alergią, czy to przejdzie czy lekarz coś powiedział na ten temat? ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3547 | |||
Raczkowanie
|
hejo
![]() Łucja właśnie ucina sobie drzemkę, a ja zdążyłam wypić kawkę i zjeść ciasteczka nie umiem już żyć bez słodyczy ![]() u nas ok, chyba 3 karmienia mieliśmy w nocy, ale mała zaraz po nich zasypiała, no i spałyśmy prawie do 8 ![]() Cytat:
![]() ![]() też się cieszę jak Lusia czasem ma dłuższą przerwę w karmieniu i widzę, że piersi działają jak trzeba ![]() Cytat:
![]() dobrze, że jest już lepiej ![]() z alergią rzeczywiście nieciekawie ale najważniejsze, że już wiecie o co chodzi, zawsze to krok do przodu Łucja też jeszcze sama nie siedzi i uśmiech wciąż bezzębny a skończyła już 7 miesięcy ![]() nie przejmuj się - wszystko w swoim czasie ![]() a z Karolka fajny chłopak ![]() Cytat:
![]() wszystkiego najlepszego aaa zapomniałam wczoraj napisać: Łucja masakrycznie podrapała sobie brzuch w kąpieli ![]() kąpie ją tata i zauważył, że już dzień wcześniej tak się za brzuszek mocniej łapała wczoraj miała cały brzuszek w czerwonych szramach, wyglądało to potwornie, dziś już zeszło ale wydaje mi się, że ma tam kilka krostek podejrzewam, że to po wprowadzeniu warzyw bo pierwszy raz jadła w sobotę, więc wyszło po 2 dniach wydaje mi się, że to może być marchewka, bo chyba nie ziemniak ![]() czy któryś z maluszków reagował źle na marchew???
*mój wiosenny promyczek* **moje jesienne słoneczko** Edytowane przez kwartalinka Czas edycji: 2011-10-12 o 11:00 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przekichane,że np gluten i jajka jest prawie we wszystkim - więc gotuje sama - a nienawidziłam tego robic ![]() Kwartalinka - na marchew to mało prawdopodobne bo myślałam , że u nas też marchew a okazało się, że ziemniak. Jak dajesz gotowe sloiczki warzywne to w kazdym jest ziemniak - wiec spr bez ziemniaka. Uczula zazwyczaj to gdzie jest białko roślinne - teretycznie w ziemniaku nie ma - ale jak widac może uczulac. Co dalas dokładnie do zjedzenia?
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-10-12 o 11:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3549 | |
Wtajemniczenie
|
Hej hej!
A coz to z ta alergia? Cos bardzo powaznego czy lekarze mowia, ze z wiekiem wyrosnie? Dzielna jestes z tymi ograniczeniami dla Karolka, oby szlo ku lepszemu ![]() Cytat:
![]() ![]() Tity - moj juz nie ma za co sie ciagac... ![]() ![]() aguchaw1 - ja jade z przodu, kolo TZa, a maly oczywiscie z tylu. Mamy takie lusterko zaczepione o tylny zaglowek i moge go zawsze obserwowac i jakby co podac smoczek. ale on baaaardzo rzadko wpada w taki duzy placz, raczej lubi jezdzic, bo sie zawsze ciekawie rozglada albo spi. Placze jak jest bardzo zmeczony ale wtedy zasypia tak czy inaczej albo jak slonce go razi i nie mam jak go zaslonic. Nigdy nie wyjmuje go z fotelika, zawsze sie zatrzymujemy jakby co ![]() Dzien dobry ![]() Nocka taka no chyba ok ![]() Obudzil sie o 3, zjadl, zabawy do 4 a pozniej pobudka o 6.45 ![]() ![]() ![]() Teraz Ksieciunio znow ma drzemke a ja szybko pisze i pozniej szaleje praniem i moze zaczne prasowac, poki ten pomysl w ogole gosci w mojej glowie ![]() Milego dnia!!
![]() |
#3550 | |
Zakorzenienie
|
hej
![]() u nas dziwna nocka, bo młode między 1 a 2 zrobiło sobie przerwę w spaniu ![]() i chciała się bawić, jak zasnęła to na mleko obudziła się dopiero o 7, więc wytrzymała 12h bez jedzenia Cytat:
ja od naszego wyjazdu nad morze już nie siadam z tyłu, nie chciałam tyle godzin siedzieć z tyłu, więc usiadłam z przodu i od tego czasu zawsze tak robię Iduś raz mi się straszliwie rozpłakała w samochodzie, ale jej nie wyciągnęłam z fotelika, nie pomagały zabawki ani smok w końcu przy piciu herbatki trochę się uspokoiła
![]() |
#3551 |
Zadomowienie
|
dzień dobry dziewczyny
![]() ![]() katar jakby troszkę odpuścil ale jeszcze jest go masa z tym, że Niuni lepiej się oddycha. Chciałam iść z nią na spacer, żeby poprawił jej się apetyt ale troszkę się boję, że bardziej ją zaprawie marta_27 dzieki ![]() Mirabilka witamy, witamy...oj biedny ten twój maluszek ![]() ![]() agaaga dla Filipka ![]()
![]() |
#3552 |
Zakorzenienie
|
jak to mówią jak nie urok to s.raczka
![]() ja już więcej nie biegam do żadnego - niech się dzieje wola nieba ![]() tak mnie na sentymenty wzieło, że rok temu przed kompem już coś się w brzuszku chyba wierciło ![]()
#3553 |
Zadomowienie
|
Mirabilka...fiu, fiu, fiu to już zazdroszczę, że płaski - u mnie nadal coś tam wisi dobrze, że ktoś wynalazł pasy poporodowe
![]() ![]() w albumie Kala wcinająca chrupka i jej żółty nos od marchewki ![]()
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu" (H. Elzenberg) Edytowane przez n.ik.a Czas edycji: 2011-10-12 o 12:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3554 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas nie było problemów po marchewce ![]() Cytat:
![]() Mnie się udało posprzątać mieszkanie, bo mały spał od 9.30 do 12 ![]() ![]() Sorki za opis, ale mieliśmy dziś kupę z takimi malutkimi grudkami, czy to mogło być po zupce jarzynowej z kurczakiem? Dostał wczoraj pierwszy raz z 5 łyżeczek. I jeszcze jedno pytanie. Jak często zmieniacie pościel w łóżeczku? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3555 |
Zadomowienie
|
kurka nie wiem czy Młodej znów nie idą zęby bo masakruje właśnie żelowego gryzaka
![]()
![]() |
#3556 | |||||
Rozeznanie
|
Hej
Noc u mnie dziś to jedna wielka masakra - Lenka od 0:30 do 6 tak się kręciła, pojękiwała i kombinowała, że jak zbierałam się po 6 do pracy to czułam się jak z krzyża zdjęta ![]() ![]() ![]() Na szczęście już jestem w domu i mogę spokojnie posiedzieć... a Lenka śpi od 12:10 rano po uśnięciu spała do 10 - szkoda, że nie wtedy jak ja chciałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
moja za włosy się nie ciągnie, bo ma króciutkie, ale z upodobaniem targa uszko, zwłąszcza gdy już zmęczona jest ![]() o jaaaa- gratuluję ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Współczuję alergii, obyście szybko się z tym uporali. My mamy skończone 7 miesięcy i też bez zębów jesteśmy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3557 | ||||||
Rozeznanie
|
Witam, u nas nocka taka, że się wyspałam. Malutka obudziła się o 2 wypiła i poszła spać i obudziła się o 8
![]() O 11 drzemka przed chwilą się obudziła, zjadła obiadek i teraz bawi się w łóżeczku turystycznym ![]() Swoją drogą cieszę się, że kupiłam to łóżeczko turystyczne, ma tam swoje królestwo i wiem, że nic jej się tam nie stanie ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=mordka_1985;2991343 3] ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jaka superaśna noc ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratki dla Filipka ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez Natka3008 Czas edycji: 2011-10-12 o 12:42 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3558 | |||
Zakorzenienie
|
witamy!
ehhhh, co za noc miałam, ![]() mała obudziła sie o 23 z okropnym płaczem, w ogóle nie wiedziałam co sie dzieje, bo nie mogliśmy Jej uspokoic :/ potem pobudka o 3 i tu moje dziecko stwierdziło ze się wyspało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ugotowałam małej zupke z cielęcinką, ale była taka śpiąca ze zjadła 2 łyżeczki i sie rozpłakała, wiec nie dało rady jej normalnie uśpić, wiec konieczny był cycuś no i padła.... jak wstanie jedziemy dalej z zupką ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jeszcze nie kupiłam pościeli na zmianę ![]() muszę w końcu się wybrać a piore ją jak widzę że np. małej się ulało czy cuś, jak jest potrzeba
![]() |
#3560 |
Zadomowienie
|
iizabelaa ja też piorę w razie potrzeby
![]() ![]() ja już kupiłam drugą na zmianę ale poszwa okazała się za mała i musiałam kupic drugą mniejszą kołderkę ![]() moja Niunia pociumkała troszkę cycka dojadła 150 g zupki jarzynowej z indykiem i ryżem (własne gotowanie) i poszła spać - mam nadzieję, że troszkę pośpi bo od 8 rano ucięła sobie tylko jedną półgodzinną drzemkę ![]()
![]() |
#3561 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U nas nocka ok ![]() ![]() Przez ten katar Alan bardzo męczy się podczas ssania i wieczorem i rano nie chce jeść z piersi. Dałam mu na noc mm i z butli pociągnął 120 a rano ledwo 60 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3562 | ||||
Wtajemniczenie
|
hej ho
![]() Cytat:
![]() ![]() a rano to już przeszła samą siebie, je pierś i sę wierci kręci, wygina aż wstała na czworaczki, pierś nadal w buzi i tak ssała przez chwilę ![]() szkoda ze nie miałąm aparatu pod reką, wygladało to swietnie ![]() ![]() Cytat:
![]() moja jeszcze wolniutko i smiesznie ![]() Cytat:
![]() gratuluję ![]() Cytat:
![]() my też nadal bezzębne a za nami już 7 miesięcy ![]() czekam na nie z utęsknieniem bo ciężko spimy ostatnio ![]() mam nadzieję że ta alergia minie no i kurcze dzielna jesteś że dajesz radę tak z tym jedzeniem ![]() szymelka, iweczka współczuje nocek, agaga buziaki ogromne dla Filipka!!!!!!! ![]() ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-10-12 o 13:31 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
castia, a jabłuszko gotujesz i miksujesz czy "surowe" miksujesz??? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3564 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
właśnie mieszankę z ziemniaka i marchewki, nic poza tym nie daję słoiczków, tylko sama jej gotuję może jednak warzywa nie były "czyste"? poobserwuję ją jeszcze, poczekam 2 dni i zobaczymy Cytat:
Cytat:
![]() a tak serio to chyba jakiś etap w rozwoju bo sporo maluchów budzi się teraz w nocy i nie chce spać my dwie noce temu dokładnie to samo mieliśmy Cytat:
u nas po wprowadzeniu warzyw też kupki z malutkimi grudkami na piersi były jednolite, że tak to ujmę ![]() a pościel zmieniam w razie potrzeby do tej pory miałam tylko jedną kilka dni temu kupiłam drugą na zmianę Cytat:
![]() musisz mieć teraz siły razy dwa może się ureguluje wszystko za jakiś czas, trzymam ![]() a my zmykamy teraz na zakupy do wieczora ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3565 |
Wtajemniczenie
|
jabłuszko trę zazwyczaj na tarce i gotuję już taką papkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3566 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() byłam rano złożyc wniosek o becikowe, może pod koniec listopada dostaniemy. 40 minut na spacerku. Zrobiłam Oliwce brokuła z marchewka, żółtkiem i masełkiem, zjadła trochę i padła. Zaraz wpadnie moja mama na kawkę to ją obudzi jak zwykle ![]() ja jabłuszko kroję w kostkę, w garnku gotuję trochę wody na dnie, wrzucam jabłka gotuję chwilę aż zmiękną i miksuję. nie cierpie trzeć ![]() gratulacje dla Filipka za 7 miesięcy ![]() ![]() mirabilka - witaj. Współczuję alergii i brawo za szybki kurs gotowania. Nie masz łatwo ale fajnie, że masz pozytywne nastawienie. Karolek to przystojniak, chociaż bez zębów ![]()
![]() |
#3567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() aha, dzięki ![]() niestety, ale moje dziecko nie zechciało zjeśc mojej zupki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3568 |
Wtajemniczenie
|
nika będę Ci bardzo wdzięczna jeżeli zapytasz rehabilitantki o ten samolocik,bo to do końca nie jest prawidłowe i powinno się to ograniczać tylko jak?
![]() agaaga gratulacje dla Filipka!!! ![]() A my miałysmy niezłą nockę ![]() 20 -karmienie 1-cycuś (wow 5h przerwy dawno się nie zdarzyło!) ![]() ![]() 4:30-cycuś 7-zabawa do 8 8 cycuś i spanie do 10! ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#3569 |
Zakorzenienie
|
Idi zjadła pół słoiczka białej potrawki z Hipp zmiksowanej z kukurydzą dla smaku
![]() i popiła herbatką ciekawe kiedy się o mleko upomni wczoraj kupiłam jej jogurty z humana, ciekawe czy to ruszy ![]()
#3570 | |||||
Wtajemniczenie
|
szymelka, iweczka współczuję ciężkiej nocy
![]() Cytat:
![]() ja też własnie nie mam pościeli na zmianę, dziś postanowiłam uprać, bo nawet troszkę słońce wsyzło, no i od tamtej chwili co parę minut pada, więc chyba mi nie wyschnie do wieczora ![]() Cytat:
![]() mój jeszcze nie czworakuje, więc nie kombinuje tak przy jedzeniu, ale coraz częściej mu się zdarza, że wywraca się na brzuch, zadziera głowę do góry i doi cyca leżąc na brzuchu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wybraliśmy się dziś na dwór, ubrałam płaczącego i szarpiacego się Dawida, wyszliśmy na klatke i okazało sie, że pada ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.