|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#4171 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 339
|
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III
Cytat:
W poniedzia³ek zaczynam mój pobyt w 'Klinice Chorób W³osów' to mo¿e pan profesor Placek, co bêdzie siê mn± zajmowaæ siê zlituje nade mn± i wymy¶li jeszcze jakie¶ inne badania by znale¼æ przyczynê mojego ³ysienia. Przecie¿ ja muszê przed 30. mê¿a znale¼æ |
|
|
|
|
#4172 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 268
|
Cytat:
Mam nadziejê, ¿e co¶ siê u mnie wyja¶ni. Oby sprawa 40-60 dniowych cykli te¿ siê rozja¶ni³a..
|
|
|
|
|
#4173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hmm, ja mam mieæ robion± w szpitalu fototerapiê i nie wiem czego siê jeszcze mogê spodziewaæ. |
|
|
|
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 268
|
Kiedy¶ to pokonamy.. Nie ma innej opcji
|
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 635
|
Witajcie dziewczyny. Walcze ze swoimi wypadajacymi wlosami od miesiaca i widze jakas poprawe, podczas czesania wypada mi kilka, mzx 10 wlosow, a wypadalo okol0 20-30. Ale podczas splukiwania maseczki nadal wypada sporo. Podczas splukiwania szamponu nie, tylko podczas splukiwania maseczki i rozczesywania wlosow po myciu (juz suchych). Jako maski uzywam biovaxu, do tej pory bylo chyba 5 aplikacji. Niby jest coraz lepiej, ale czy ten objaw jest normalny? Wczesniej uzywalam latte z Kalosa i bylo to samo.Dodam, ze oprocz tego biore suplementy, myje szamponem z czarnej rzepy i wcieram radical, wiec w sumie nie mam pewnosci, co pomoglo.
|
|
|
|
#4176 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 274
|
Cytat:
Równie¿ Radical do wcierania, szampon czarna rzepa (chocia¿ ostatnio skrzyp), suplementy, Biovax. I równie¿ zauwa¿y³am to ze o wiele wiêcej w³osów mi wypada w trakcie wyp³ukiwania maski ani¿eli sp³ukiwania szamponu. Jednak tak jak Ty zauwa¿y³am poprawê. Nie jest to jaka¶ spektakularna poprawa ale jest. Ja czeszê w³osy na mokro grzebieniem o szerokim rozstawie (Ty z tego co zrozumia³am na sucho). Jedyn± ró¿nic± jest to, ¿e ja dodatkowo stosuje oleje. Rycyna zmieszana z oliw± z oliwek - nak³adam na skóre g³owy i d³ugo¶c na noc a kilka dni temu przysz³a do mnie Sesa to mam j± zamiar w³±czyæ do "jad³ospisu" jako rytua³ 1 raz w tygodniu (jest do¶æ droga, d³ugo do mnie sz³a a jej pojemno¶æ nie powala ). A odpowiadaj±c na Twoje pytanie to my¶lê, ze jest to normalny objaw i¿ mniej Ci wypada w³osów Ponadto wydaje mi siê, ze zawsze wiecej wypadaæ bêdzie po sp³ukiwaniu maski ni¿ szamponu a to dlatego, ¿e trochê wody przez w³osy musi przelecieæ ¿eby wyp³ukaæ maskê. Trzymam kciuki aby efekty kuracji by³y coraz bardziej widoczne go³ym okiem
|
|
|
|
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tez olejuje, tylko ze same koncowki, olejkiem kokosowym
![]() Czyli to norma, ze przy wyplukiwaniu maski leci wiecej? ja myslalam, ze to dlatego, ze wcierajac ja w skalp przy okazji wyrywam sobie pierze ![]() Zycze powodzenia w walce z linieniem
|
|
|
|
#4178 |
|
Raczkowanie
|
Tak, wydaje mi siê norm±, ¿e wiêcej w³osów wypada w trakcie sp³ukiwania masek ni¿ sp³ukiwania szamponu
Oczywi¶cie pewnie bêdzie ich wypadaæ coraz mniej wraz z tym jak nasze w³osy stan± siê mocniejsze (miejmy nadziejê )
|
|
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki, pocieszylas mnie troche. Juz sie balam, ze ten biovax szkodzi zamiast pomagac...
Mam jeszcze jedno pytanie: czy Ty tez wcierasz go w lepetyne (tak zaleca producent) czy nakladasz na same wlosy? |
|
|
|
#4180 |
|
Raczkowanie
|
Wcieram w ³epetyne
Obecnie mam wersjê Latte (u¿y³am j± dopiero raptem 3 razy), wcze¶nie mia³am do wypadaj±cych i szczerze mogê poleciæ
|
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam wlasnie ta wersje do wypadajacych, ale powoli sie konczy
Teraz przymierzam sie do kupna tego oryginalnego waxu, bodajze angielskiego Na KWC ma dobre recenzje, na All jest dosc tani, a biovax przy moich wlosach wystarczy mi moze na 7 myc, wiec jest troche nieekonomiczny
|
|
|
|
#4182 |
|
Raczkowanie
|
Jak wykoñczê Biovax to mo¿e te¿ siê skuszê na oryginalny, ale pamiêtam jak mia³am go nieca³e 2 lata temu no to zapach mnie odrzuca³
Ale czego siê nie robi dla piêknych w³osów Niestety co do efektów to nie mogê nic powiedzieæ, poniewa¿ u¿ywa³am go "ot tak sobie"
|
|
|
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
Eeeetam, zapach to maly piku¶. Przezylam rzepe, przezyje i to
|
|
|
|
#4184 |
|
Raczkowanie
|
Ja mo¿e jestem jaka¶ walniêta, ale uwielbiam zapach rzepy
¦wie¿ej, w szamponie, w od¿ywce, we wcierce Uwielbiam j± poza tym je¶æ
|
|
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ograniczê siê chyba jedynie do tych ampu³ek Radical, bo jak do³±czy³am do pielêgnacji olejek rycynowy, od nowa zaczê³y wypadaæ mi w³osy.
Za³amaæ siê idzie.
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Czyli wyglada na to, ze przedobrzyc tez mozna? |
|
|
|
|
#4187 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 538
|
Cytat:
Na olejach do w³osów zwykle pisze, ¿eby trzymaæ pó³ godziny i tak te¿ zaczê³am robiæ- i w³osy nie wypadaj±. Tak¿e polecam zrobiæ najpierw masa¿ g³owy i dopiero na³o¿yæ podgrzany olej rycynowy a po pó³ h zmyæ. Mi pomog³o
W³osomaniaczka ![]() Obecnie: ~60 cm Cel I: do ziemi ![]() Cel II: ¿eby ukochany móg³ wej¶æ po nich na 3 piêtro ![]() Fakty nie przestaj± istnieæ z powodu ich ignorowania. Edytowane przez ston3d Czas edycji: 2011-10-09 o 11:02 |
|
|
|
|
#4188 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Cze¶æ Dziewczyny! Ja odk±d pamiêtam mia³am problem z wypadaj±cymi w³osami, chodzi³am po dermatologach, robi³am badania, z¿era³am wszystkie mo¿liwe witaminy, wsmarowywa³am we w³osy nawet najbardziej egzotyczne substancje. Stosowa³am wspomniane tu ju¿ wcze¶niej szampon z czarnej rzepy, Radical oraz suplementy. Niestety nic nie pomaga
Wczoraj kupi³am szampon ekologiczny Senseofbio na wypadaj±ce w³osy, czy która¶ z Was zna go mo¿e? |
|
|
|
#4189 |
|
Raczkowanie
|
Wydaje mi sie, ¿e tutaj mo¿e byæ kwestia tego typu, ¿e te stare, os³abione w³osy wypadaj± a na ich miejsce pojawiaj± siê nowe mocniejsze baby hair. Chocia¿ te¿ mnie to strasznie denerwuje i równie¿ zauwa¿y³am spore wypadanie w³osów przy zmywaniu rycyny jak i przy samym olejowaniu ;/ Po Sesie (któr± do tej pory jeden raz stosowa³am) nie zauwa¿y³am czego¶ takiego.
|
|
|
|
#4190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy na³o¿y³am maseczkê: olejek + ¿ó³tko + majonez (folia + rêcznik) - trzyma³am 0,5 godz. Ba³abym siê zostawiæ olejek na w³osach przez ca³± noc. Jestem ju¿ tak przewra¿liwiona na punkcie w³osów, ¿e mia³abym stracha, ¿e rano obudzi³abym siê bez czegokolwiek na g³owie ![]() Cytat:
|
|
#4191 | |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Cytat:
Mnie pomóg³ ten szampon i korzystam z niego ca³y czas. Efekty widzia³am po 8-9 dniach...wcze¶niej te¿ próbowa³am wielu innych szamponów i nic nie skutkowa³o, wiêc nie wiem czy to sprcyfika tego szamponu czy po prostu skuteczne s± produkty ekologiczne |
|
|
|
|
#4192 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4193 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
A Lolitka zaczê³a kuracjê ampu³kami Vichy. Ludzie sobie tak zachwalali, ¿e postanowi³am i ja spróbowaæ. Mo¿e rzucenie palenia te¿ pozytywnie wp³ynie na przyrost moich w³osów
A dodatkowo pani w sklepie poleci³a mi szampon skrzyp polny za 3 z³ 80 groszy. Cena ¶mieszna a efekty widoczne, polecam
Edytowane przez lolita_ Czas edycji: 2011-10-10 o 22:51 |
|
|
|
#4194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pocz±tku nak³ada³am szczoteczk± od tuszu ale robi³y siê krople, które wp³ywa³y do oka i widzia³am jak za mg³±. Po tygodniu stosowania s± ju¿ d³u¿sze
|
|
#4195 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewuszki, w³a¶nie jestem na oddziele dermatologicznym w Bydgoszczy.
My¶la³am ¿e bêd± mi robiæ wszystkie badania, ale póki co to tylko krew mi pobrali na próby w±trobowe i przeciwcia³a tarczycowe. Dzi¶ mia³am robiony trichogram, i ogl±dan± skórê g³owy tak± specjaln± lup±; niestety wideotrichoskop nie chcia³ zadzia³aæ ... Wczoraj mia³am na¶wietlenie lamp± puva. Zobaczê jak d³ugo tu pole¿ê. |
|
|
|
#4196 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 248
|
Ja ju¿ te¿ nie wiem co z tymi moimi k³akami robiæ
tak jak wiêkszo¶æ z Was mam problem z wypadaniem w³osów odk±d pamiêtam. I tutaj pojawia siê w±tpliwo¶æ,bo nie wiem czy one wypadaj± ¿e tak powiem z g³owy czy one siê najzwyczajniej w ¶wiecie ³ami± i daj± efekt "strasznego wypadania". Przy myciu g³owy leci jeden taki k³êbuszek w³osów,przy czesaniu drugi,pó¼niej jak rêk± przeg³adzê w³osy po same koñce to te¿ zawsze co¶ wyjdzie.. przez jakie¶ 2 tyg u¿ywa³am na zmianê seborenu i mgie³ki radical (co 2 dni bo jeszcze mia³am wakacje) + nawil¿a³am olejem kokosowym resztê w³osów i nie zauwa¿y³am ¿adnej poprawy i co tu robiæ,w czym tkwi problem?
|
|
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
Sprawdz,czy na koncu wlosa jest jasne(przynajmniej u mnie jest jasne, moze blondynki maja ciemne) zgrubienie. Jak jest, to wlos wypadl caly, jak nie ma, to sie zlamal
![]() Nie wiem, ile w tym prawdy, ale podobno suplementy to podstawa, a smarowidla to dodatek. Kurcze, ja chyba przestane wcierac w skalp ta maseczke. Przy myciu szamponem i czesaniu wypada kilka wlosow, a po biovaxie znow caly peczek
Edytowane przez katja_24 Czas edycji: 2011-10-12 o 18:10 |
|
|
|
#4198 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 248
|
[QUOTE=katja_24;29918117]Sprawdz,czy na koncu wlosa jest jasne(przynajmniej u mnie jest jasne, moze blondynki maja ciemne) zgrubienie. Jak jest, to wlos wypadl caly, jak nie ma, to sie zlamal
![]() Nie wiem, ile w tym prawdy, ale podobno suplementy to podstawa, a smarowidla to dodatek. dzisiaj umy³am w³osy i siê przyjrza³am tym,co wypad³y: niektóre mia³y na koñcu,na d³ugo¶ci pó³ milimetra jasn± (jakby blond) chud± koñcówkê w sensie,¿e reszta w³osa jest grubsza i ciemna,a inne w³osy mia³y bia³y punkt jakby z cebulk± wypad³y (nie myliæ z "kulk±" ze zniszczenia w³osa,bo drugi koniec by³ zdrowy) wiêc chyba mam do czynienia i z wypadaniem i z ³amaniem..
|
|
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
No to wypadaja, nie da sie ukryc. A liczysz, ile Ci tego leci? bo dziewczyny na ogol licza, ja pare razy policzylam, potem przestalam, zeby sie nie lamac
Teraz "na oko" widze, ze jest mniej.
|
|
|
|
#4200 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 758
|
Ja czekam na zamówion± palcente z mil mila, mam nadzieje,¿e i tym razem pomo¿e
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:12.

Sama studiujê kierunek medyczny i ogarniam te sprawy. Jednak mój cykl jest o tyle nieprzewidywalny, ¿e nie da siê za bardzo wyznaczyæ konkretnych dni. Dlatego ginekolog akademicka stwierdzi³a, ¿e trzeba od czego¶ zacz±æ i zrobiæ wszystko jak najszybciej. W³a¶nie od niej dosta³am skierowanie. P³aciæ nie bêdê, na szczê¶cie.. 200z³ w kieszeni 

Ponadto wydaje mi siê, ze zawsze wiecej wypadaæ bêdzie po sp³ukiwaniu maski ni¿ szamponu a to dlatego, ¿e trochê wody przez w³osy musi przelecieæ ¿eby wyp³ukaæ maskê. Trzymam kciuki aby efekty kuracji by³y coraz bardziej widoczne go³ym okiem

Na KWC ma dobre recenzje, na All jest dosc tani, a biovax przy moich wlosach wystarczy mi moze na 7 myc, wiec jest troche nieekonomiczny