|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
wielkie gratulacje
|
|
|
|
|
#1982 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
miałam gdzieś fajną gazetke na ten temat, musze poszukać ![]() Cytat:
![]() to ja chyba też kupie, a co Cytat:
Cytat:
za zarejestrowanie ![]() święta słowa wszystko jest dla ludzi, mm też ![]() My po szczepieniu ... jako wyrodni niedobrzy rodzicie zdecydowaliśmy się na normalne szczepienia lekarka dziwnie na mnie popatrzała i powiedziała że będe tego żałować za 1,5 jak będzie znowu potrójna szczepionka. Aż jej chciałam powiedzieć że ja będe żałować a nie ona Natalka była mega dzielna Ale ja się przyznam ze w gabinecie to miałam łezki w oczach jak natalka płakała jeszcze jak zoabczyłam ze ma pierwszy raz wilgotne oczy od łez (pierwszy raz) to dopiero mi sie chciało wyć ale też dzielna byłam ![]() aha, na pneumo będziemy szczepić jak natalka będzie miała pół roczku a nad rota sie zastanawiamy nadal
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-10-13 o 10:32 |
||||
|
|
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
Juhu! A ja wiem co u Anuski
"Przedstawiam Fabiana. Ur. 12.10.2011 o godz. 20:10 sn. Waga 3 050 g, 53 cm. Było ciężko, ale zakochaliśmy się w tej słodkiej istocie!" Same zobaczcie jakie cudo urodziła ![]()
|
#1984 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, uważaj bo jak krwiak ci sie zrobi to będzie niedobrze, moja kumpela pół roku przez dźwiganie po cesarce cierpiała![]() Cytat:
ale słodziak
|
|
#1985 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() klaski: ale cudoCytat:
jak mam nie dzwigac, jestem sama w domu z maluszkiem, w sumie nosze tylko jego..
|
|
|
#1986 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry. Paskudnie, zimno i deszczowo u nas
![]() Dzisiaj po południu idziemy na wizytę do ginka, pewnie już ostatnią... Jak będziecie miały wolne ręce to pozaciskajcie trochę kciuki, coooo? ![]() Popatrz na to inaczej- masa NOWYCH butów do kupienia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1987 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
!Przede wszystkim ![]() Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
To miałyście z Agatką nocne pogaduchy ![]() Malgoś, Twój Staś to duży chłopczyk
|
||||
|
|
|
#1988 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#1989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje !!! ![]() Zapomniałam napisać, że niunia wazy już 5400 klocuszek 59 cm ma ogólnie wszystko ok u niej, mam dużo spacerować, nie przegrzewać, dużo kłaśc na brzuszku ![]() Lekarka powiedziała zeby nie nosić dziecka tak przodem do nas nawet jak się główke trzyma, tylko tak żeby plecka i główke miało oparte o nasz brzuch/piersi. Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-10-13 o 10:56 |
|
|
|
|
#1990 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wszystkie kciuki dla tża
Ja jak przystało na mamuśkę terminatora jestem monter, nawet już mieszkanko ogarnęłam i odkurzyłam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziś Berni świętuje miesiąc, a dopiero się urodził ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1991 | ||||
|
kosmitka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Też tak o tym pomyślałam, ale mimo wszystko szkoda, bo kiedy ja taki arsenał nazbieram .Kciuki już zaciskam! Cytat:
Pogoda paskudna, wczoraj nie zaliczyliśmy spacerku, dzisiaj znów leje i spacerek pod znakiem zapytania .
|
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1993 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie rozumiem ludzi, którzy w ten sposób komentują ![]() To ja chyba będę druga wyrodna, pocieszaj się, razem zawsze raźniej Madzialena, ja dopiero po Twoim pytaniu, czy nie brak brzuszka itd. się nad tym zastanowiłam Czyli chyba braku nie odczuwam Haha, piszecie jakie to odgłosy wydają Wasze dzieci. Mój to chyba będzie śpiewakiem, bo jego płacz jak nic to "laaaa laaaaaaaaa"
|
|
#1994 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może ci sietam wszytsko na nowo układa? jednak to rana była![]() Cytat:
brakowac nie brakuje, to sentyment do ciązy raczej... zaraz po porodzie jak coś mnie w brzuchu zakuło itp to myślałam, a malutka fika Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1996 |
|
Zadomowienie
|
GRATULUJE NOWYM MAMUSIA
![]() CIESZE SIE ZE MACIE JUZ SWOJE MALUSZKI a my delej walczymy z karmieniem... ech nie wiedziałam ze bedzie tak ciezko ![]() moj pokarm chyba jest malowartosciowy bo mala moze 2 godzint na cycach wisiec i dalej głodna a tak to daje nam popalic nie chce spac wieczorami usypiamy ja 3 godziny w nocy po karmieniu tez oczy jak 5 zl i nie nie chce spac ![]() u mnie to tyle nikt nie mowil ze bedzie latwo ![]() pozdrawiam was moje kochane
|
|
#1997 | |
|
Zadomowienie
|
Pozwolę sobie się wtarci mam nadzieje, ze się nie obrazicie. ;x ;p
Cytat:
Postaraj się nie dźwigać za bardzo chociaż przy małym dziecku to raczej niemożliwe. Oby szybko przeszło ![]() pozdrawiam.
|
|
#1998 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry Mamuśki
ale dziś mi się fajnie spało![]() Cytat:
DUŻO ZDRÓWKA I CZEKAMY NA FOTKĘ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
dla Natalki była bardzo dzielnaCytat:
DUŻO ZDRÓWKACytat:
![]() Cytat:
i dla Benia za miesiąc
|
|
|
#1999 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śpiewak jak się patrzy jasne że razem raźniej a już myślałam że ja jedna tylko taka matka wyrodna ale natalka mnie obdarza takimi uśmiechami odkąd wróciłyśmy jakby te 3 wkłucia nie wywarły na niej żadnego wrażenia ![]() Cytat:
![]() i bądź tu matko mądra i pisz wiersze ![]() Cytat:
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-10-13 o 11:33 |
|||
|
|
|
#2000 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
GRATULACJE DLA MAM DUZO ZDROWKA DLA WASZYCH POCIECHCytat:
duzo zdrowka dla Archi i Piotrusia bardziej cennego juz nie dostaniestokrotka-ja zaczynam pomalutku z ćwiczeniami bo juz prawie 6 tyg. od cc, chociaż brzuch nadal boli, to pomalutku ćwiczenia musze wprowadzić bo waga staneła w miejscu .Jak na razie(jak mi Mały w ciągu dnia pozwala) 20 minut rowerek stacjonarny, pas wibrujący na brzuszek(też stosuje na pośladki brzuszki wprowadze jak brzuch przestanie boleć.![]() Później 1,5 godziny snu z przerwami na rączki i znowu 3-4 godziny aktywnosci, znowu ok.16-17ej spanko na 2 godzinki-czesto z pobudkami, przynajmniej w nocy spi po 2-2,5godzinki.A w ciągu dnia na rączkach śliczności Cytat:
pięknie ![]() Cytat:
gratulacje dla synka pieknie chłop rośnie laktator mam aventa reczny i nasadka jest miekka gumowa, masuje piers , jak dla mnie OK
![]()
|
|
#2002 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ja myslałam, ze moja to klocuch 4500 i 60cm
|
|||
|
|
|
#2003 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. U nas norma to co 2-3 godziny.O kaszce się nie wypowiem Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() I brawa dla Natalci za odwagę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Oj brak czasem, brak Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#2004 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
...no rzeczywiscie cudo...i to slodkie.....Cytat:
za wizyte.....Moze i brak troszke tej ciazy . Wczesniej maluszki nas mizialy od srodka ale teraz my moze maluszki miziac.... ![]() A przy okazji.....dzien dobry wszystkim..... Ta kolka mnie wykonczy.... Niby nie trwa to dlugo ale ten placz....serce mi za niedlugo wyskoczy.....jak ona sie przy tym meczy..... .......Jes zcze zaczela plakac prawdziwymi lzami to juz wogole nie moge tego zniesc A ten espumisan to do Bede miec Sabsimplex....moze to pomoze....
|
|
#2005 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aaa..juz doczytałam że nie dźwigałaś ja czegoś takiego nie miałam, mnie jedynie rwie/kłuje z jednej strony podbrzusze?blizna? wogóle to aż mną wzdryga jak przejeżdżam sobie palcem po bliźnie ![]() i wogole czy to normlane że skóra w tym miejscu jest czasami gorąca? gdzieś wyczytałam że tak, bo procesy gojenia będą jeszcze długo trwały...ale ile w tym prawdy... dziewczyny po cc: po jakim czasie szłyście do gina na kontrolę? badał Was wtedy ginekologicznie? czy tylko brzuszek sprawdzał? i wiecie co, jak połozna była u mnie to mówiła że będe musiała zagadać z ginem o sposobie zabezpieczania się i teraz ona radziła mi tabletki albo spiralę załozyć? tez Wam połozne takie coś doradzały...? ja spiralę sie boję załozyć a tabl antykoncepcyjne..hmm..kie dyś brałam i dosyć duzo przybierałam na wadzę po nich... ![]() a nie nie chciałabym już tyć... chcę chudnąć
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
|
#2006 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w butelkach ma gumowe nuki (wczoraj próbowałam wymienić na silikonowe to sie obraziła ) za to smoczka nuk nie lubi tylko tego z aventu ssie![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2007 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak lezy na tej macie to tak fajnie macha raczkami a jedna raczka uderza w zabke ( nieswiadomie to robi oczywiscie ) i jej sie to bardzo podoba.... .....Cytat:
za ladna wage .......ja tez sie staram klasc mala na brzuszku ale jakos jej sie to nie podoba.....![]() A spacery sa u nas jakies dziwne ...Ubieram najpierw siebie....ona placze...potem ja...wkladam do wozka...rzadko sie zdarza zeby mi od razu usnela....i smigam z nia....jade szybko wozkiem bo tak lubi... .....czas ami pospi tylko godzine i tyle.... . Za to wczoraj to plakala wiec na biegu jechalysmy do sklepu i z powrotem...dodam ze jechalysmy bocznymi uliczkami zeby sie nie gapili na mnie jak na wyrodna matke ... ...za ten jej placz ....i badz tu madry o co malej chodzilo....
|
|
#2008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kapka gratuluję determinacji ![]() ale wielki szacuneczek ![]() jeszcze kilka dni to trzeba się wyspać, bo później już mi to nie grozi
|
|
|
#2009 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.... ..a widze ze czasami ja uspokaja i moglaby nawet z nim usnac ale jakos jej nie pasi...
|
|
#2010 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:43.

. Melduje sie Kochane, 10.10 urodziłam Oliwierka. Jestesmy od wczoraj w domku i uczymy sie siebie nawzajem. Własnie czekam na polozna i lekarza bo juz dzis maja przyjsc. Musze Was nadrobic bo tyle tu przydatnych inforacji. Pozdrawiam serdecznie.

nie chcialam budzic bo sie znowu wymeczyla wieczorem ta nieszczesna kolka 
miałam gdzieś fajną gazetke na ten temat, musze poszukać 

, uważaj bo jak krwiak ci sie zrobi to będzie niedobrze, moja kumpela pół roku przez dźwiganie po cesarce cierpiała
klaski:

.......Jes zcze zaczela plakac prawdziwymi lzami to juz wogole nie moge tego zniesc
...
??? Czy Benek jest taki grzeczny