|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XXI
|
|
|
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
Emi czyli za tydzień będzie wszystko OK
Skoro Cię wybrali to znaczy że dajesz radę, 2 kg przydadzą się do grzania w zimie - będzie cudnie!!GRATULACJE. WszysTko OK?. Szybko poszło? Naturalnie czy cesarka. Napisz w klubie czy na PW jak nie chcesz marudzić na wątku ![]() Cytat:
Maliny+ jogurt nat to mój nr jeden codziennego żywienia Może dlatego nic mnie nie łapie
|
|
#4623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piszę jedną ręka, bo mały śpi mi na ręce. Było nerwowo, bo tydzień temu poszłam do szpitala na kontrolne KTG, na którym spadło tętno Małemu. Zostawili mnie w szpitalu. Spędziłam wieczór na sali przedporodowe na teście oksytocynowym. Wieczorem przenieśli mnie na patologię i monitorowali tętno Synka. W czwartek znowu zeszłam na porodówkę na test. Po godzinie znowu spadło tętno Małemu i lekarz przebił mi pęcherz. Odeszły mi wody i wiadomo było, że muszę już urodzić. Cały dzień dostawałam kroplówkę na wywołanie skurczy. Wszystko trwało od 8:30. Dopiero o 16-17 miałam rozwarcie na 4cm i dostałam znieczulenie (polecam!). II faza zaczęła mi się dopiero o 22:45 a o 23:15 miałam Synka na brzuchu Poród bolesny, bóle parte masakra... jednak dobra położna + super lekarka i ukochany Mąż sprawili, że nie mam traumy a poród mimo bólu wspominam dobrze Szymcio ważył 2780g, 53cm i 10p Apg Spędziliśmy trochę czasu w szpitalu, bo Mały miał żółtaczkę i fototerapię. Wczoraj dopiero wyszliśmy. Z opieki szpitalnej jestem bardzo zadowolona a w Synku zakochana To tak w skrócie
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
Twin to łatwo nie było. Musiałaś mieć na prawdę dobrą położną i ogromne wsparcie męża że trauma nie pozostała
Oh..jak ja bym chciała mieć to za sobą
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
Twin, gratulacje
Super, że dobrze i sprawnie poszło. Tak to sobie wyobrażałaś? Pytam z ciekawości ![]() Jednak knajpa się otworzy dziś o 15 Przeszli jakoś sanepid i jest git.I nie wiedziałam, że mamy w CH La Manię
|
|
|
|
#4626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wystarczyło słuchać jej poleceń i wszystko super szło. Dużo czasu spędziłam na piłce i w ogóle w pozycji pionowej aby łatwiej poszło za co jestem wdzięczna położnej, bo skurcze odczuwane na leżąco bolą o wiele bardziej. Jak położna wychodziła to Mąż odgrywał jej rolę świetnie się sprawdził. Pomagał jak tylko mógł. Bez Męża nie wyobrażam sobie porodu!Cytat:
![]() Dużo pokryło się z moimi wyobrażeniami
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
Twin super sie czyta
Widać, ze poród ciężki, ale super go zniosłaś. Jeszcze raz gratualcje.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też zwykle nią bywam...ale czuję się źle i nie mogę zmienić sprzężonego z tym myślenia... 2kg to niby nic... ale u mnie idzie w brzuch i po prostu nie mogę na siebie patrzeć w spodniach... mogę tylko nosić sukienki ![]() Cytat:
![]() Fajnie, że mąż był i jest wspierający. Ad. podkreślonego - cudne podsumowanie |
||
|
|
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
Twin, to super, że wszystko tak dobrze poszło. No i fantastycznie, że mąż się tak dobrze spisał!
Maluszek grzeczny? Dużo dobrego dla Was
|
|
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
Ogromne gratulacje
To dobrze że poród mimo wszystko dobrze wspominasz.
|
#4631 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Niu, spoznione, ale wszystkiego najlepszego
Cytat:
Cytat:
U mnie wokol wysyp ciąż w sumie fajnie, a co.Cytat:
Ale tak, na retuszowanych zdjeciach wychodzi super, a o to wlasnie chodzi reklamodawcom... Mi sie dzis nic nie chce, ucieklam zpracy bo akurat nic nie bylo juz do zrobienia na dzis. Niestety na jutro ejst podwojna dawka. Znow mnie boli gardlo, a ledwo wyszlam z masakrycznego kaszlu. Jak znow bede chora, to sie pochlastam. |
|||
|
|
|
#4632 |
|
Zakorzenienie
|
Twin gratulacje!
|
|
#4633 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Maluszek coś dziś przestał być grzeczny, bo do tej pory to aniołek. Dziś za to poje 10 min, śpi 30 ale tylko na rękach. Mam nadzieję, że to reakcja na zmianę otoczenia.
|
|
#4634 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no, ale zawsze może być lepiejJa mam na jesień płaszcz z bajeranckim kołnierzem - który może być klasyczny jak w marynarce, a po przepięciu guzików jest stójką. Płaszcz jest taliowany (plus pasek w talii), długość ma do kolan, kolor butelkowa zieleń (jak georgiana) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratuluję! Jestem pod wrażeniem, ze pomimo niesprzyjających okoliczności, tak dzielnie zniosłaś poród. kostucha jak nic, przeraziła mnie strasznie, aż się bałam iść spać. Do tego TŻ spotęgował mój strach przełączając kiedy były reklamy na program Wizja Lokalna (zabójcy pokazują okoliczności swoich morderstw) życzę zdrowia! |
||||
|
|
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Emilko nie przejmuj się, na pewno sobie poradzisz ![]() Haniu fajna kurtka, walcz o nią Maliny z jogurtem uwielbiam Niestety nigdzie w Krakowie nie mogę dostać świeżych, więc mam kilka kg zamrożonych i je miksuję z jogurtem i płatkami owsianymi Wychodzi pyszny koktajl.Nocko u wokół mnie tez wysyp ciąż. Aktualnie 7 znajomych jest w tym stanie ![]() Twin gratuluję! Pokaż zdjęcia Szymka
|
|
|
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
Moje gratulacje
|
|
|
|
#4637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teściowa wczoraj mi powiedziała że MUSZĘ koniecznie prosić o cesarkę żeby się dziecko nie męczyło Zaczyna się- ona wie najlepiej - jak mam rodzić , jak mam karmić- masakra. Cytat:
![]() Dobrze że lubisz sukienki i masz takowe w szafie ![]() heh...szczupłemu we wszystkim ładnie. Taka prawda. Mój mąż niezmiennie ma 72 kg przy 180 cm wzrostu i co założy wygląda super. Pojechaliśmy dziś po coś dla mnie- oczywiście to mąż wyszedł z kurtką. Na niego zawsze się coś znajdzie - i to w super przecenach. Faceci zazwyczaj L i XL kupują - S biedne wiszą do momentu przeceny i wtedy właśnie mąż wyhacza- tak jak dziś parkę z 270 zł na 79 zł przecenioną. Kurde taka jaką ja chciałam. Będę o 10 kg większa to będę w niej chodzić
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu akurat dla dziecka lepiej jest jak się rodzi siłami natury, więc teściowa nie ma racji
|
|
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
Twin GRATULACJE !!!
![]() Haniu powiedz tesciowej,ze dla dziecka "zdrowszy" jest poród sn ![]() Mój mąż też wazy 72 kg ,tylko ma 2 cm więcej (wzrostu ) I tez gdzie nie wejdzie to cos na siebie znajdzie...
|
#4640 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na jej oświadczenie zareagowałam śmiechem i powiedziałam że nie do niej należy decyzja jak urodzi się moje dziecko. Tym sposobem dyskusja w tym temacie się zakończyła. ![]() ---------- Przyszedł własnie pierwszy zakup dla Szkraba. Zestaw butelek Avent ![]() Swoją drogą jest niezła cenowa rozbieżność- kupiłam za 60 zł z przesyłką- większość sklepów internetowych ma za 120 zł
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2011-10-13 o 18:26 |
||
|
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu już robisz zakupki dla małego??
|
|
|
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym już robić..ale najpierw muszę pozbierać wszystko od koleżanek- bo póki co to nie wiem co jeszcze kupić mogę. Bardzo dużo rzeczy dostanę. Mam już:przewijak, rożek, karuzelę, podgrzewacz, laktator elektryczny, materacyk, 2 zmiany pościeli, bluzki do karmienia. Mam dostać: łóżeczko, koszule do karmienia, fotelik samochodowy, może wózek, walek do spania (na teraz) swoją drogą muszę po niego jutro pójść bo już mi ciężko spać, no i mam juz 2 wielkie torby ubranek do rozmiaru 62
![]() Tak wiec nie mam co kupować
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę, ja nie mam nikogo od kogo mogę dostać. NIkt nie ma dzieci małych. Jedynie koleżanka, ale ona je wszytskie sotała od szwagierki i musi jej znowu oddać.
|
|
|
|
#4644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bardzo zaoszczędzę. Kupię za to jakieś prezenty dla dzieci- ale to kropla w morzu w porównaniu do tego ile musiałabym wydać. Mi niektóre rzeczy się dublują - np materacyk - wybrałam lepszy to samo laktator , a za ciuchy pewnie będę musiała niedługo dziękować. Mama i teściowa mają zakaz kupowania bo szkoda kasy.Już mam za dużo- a siostra jeszcze szykuje paczkę z Niemiec
|
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety jesteśmy najstarszymi dziećmi, dla rodziców to będzie pierwszy wnuk czy wnuczka baaaa nawet dla moich dziadków to będzie pierwszy prawnuk (niby mają jedną prawnuczkę ale na stałe jest w stanach i nigdy jej jeszcze nie poznali). Kochana od kogo dosteniemy, to dostaniemy
Tesciu to może mnie nawet nie zobaczy w ciąży Do tej pory widzieliśmy się tylko 2 razy w roku w święta |
|
|
|
#4646 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Twin gratulacje, nareszcie masz maluszka przy sobie. Dobrze, że poród mimo niesprzyjających okoliczności wspominasz dobrze No i brawa dla męża za dzielne wspieranie Ciebie Teraz przyda Wam się dużo siły i cierpliwości a nauce swojego dziecka i tego Wam życzę ![]() Haniu super, że tyle rzeczy dostajesz. Zaoszczędzicie dużą kasę na tym bo niektóre rzeczy używa się rzadko a kasę trzeba wybulić. U mnie np laktator się nie sprawdził i cieszę się, że pożyczyłam a nie kupowałam. Co do rozbieżności cen to jest ogromna, ja kupowałam teraz kombinezon zimowy młodej, w sklepie stacjonarnym ponad 300zł, internetowym 250 a ja znalazłam za 170 już z przesyłką. Warto szukać. Madzia dziadkowie na pewno oszaleją na punkcie malucha i będą go zasypywać prezentami. My rzeczy nie dostaliśmy prawie wcale, prócz laktatora od przyjaciółki, ale wystarczy zakupy rozłożyć na kilka miesięcy i aż tak bardzo się tego nie odczuwa.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja mam dziś luźny dzień. Dopiero na 9.30 idę do pracy (Kosciół + apel) i o 12 kończę. Tylko potem jeszcze jakiś tort dla n-el ma być. Więc sobie zostanę . Niu no właśnie tak planuję wszystko na raty zołożyć. Poczekam jeszcze ale od połówkowego chyba zacznę powoli kupować. Haniu ty miałąś dużo badań na początek?? BO mi gin tylko 3 przepisał: WR, mocz i cukier. Powiedział, ze wszystkie inne (morfologia, toksoplazmoza, hormony tarczycowe) mam bardzo aktualne i teraz nie trzeba bo robiłam je jakieś 2 miesiące temu. |
|
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Wczoraj spotkałam się z koleżankami, trochę poprawiły mi humor. Dziś siedzę w pracy niestety do 20, a później w domu goście... Może zdążę przyrządzić jakąś szybką sałatkę. |
|
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
Emilko dobrze, że humorek już lepszy.
Ja dziś miałam tez gości zaprosić, ale mam ang do 21 i niestety będzie już za późno, bo oni mają małe dziecko. Ale na jutro ich zaproszę Chcemy im powiedzieć o dzidziolu
|
|
|
|
#4650 | |||
|
Zakorzenienie
|
emi_lka, zmobilizowałaś mnie do porannego biegania, dzięki !
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja z kolei mam najpopularniejszy rozmiar i to się tyczy ubrań, butów a nawet staników - na super przeceny nie mam co liczyć. A nawet w standardowej cenie jak jest coś fajnego, to mojego rozmiaru najczęściej już nie ma. Mój mąż w ogóle ma problem z ubraniami - wszystko za krótkie. |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.

- będzie cudnie!!
piszę jedną ręka, bo mały śpi mi na ręce. Było nerwowo, bo tydzień temu poszłam do szpitala na kontrolne KTG, na którym spadło tętno Małemu. Zostawili mnie w szpitalu. Spędziłam wieczór na sali przedporodowe na teście oksytocynowym. Wieczorem przenieśli mnie na patologię i monitorowali tętno Synka. W czwartek znowu zeszłam na porodówkę na test. Po godzinie znowu spadło tętno Małemu i lekarz przebił mi pęcherz. Odeszły mi wody i wiadomo było, że muszę już urodzić. Cały dzień dostawałam kroplówkę na wywołanie skurczy. Wszystko trwało od 8:30. Dopiero o 16-17 miałam rozwarcie na 4cm i dostałam znieczulenie (polecam!). II faza zaczęła mi się dopiero o 22:45 a o 23:15 miałam Synka na brzuchu
Super, że dobrze i sprawnie poszło. Tak to sobie wyobrażałaś? Pytam z ciekawości 

Niestety nigdzie w Krakowie nie mogę dostać świeżych, więc mam kilka kg zamrożonych i je miksuję z jogurtem i płatkami owsianymi