|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
|
|||
| . Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
|
5 | 8,93% |
| Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
|
0 | 0% |
| Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
|
6 | 10,71% |
| Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
|
16 | 28,57% |
| Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
|
1 | 1,79% |
| Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
|
3 | 5,36% |
| Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
|
1 | 1,79% |
| To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
|
24 | 42,86% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
![]() ![]() dla Tymka!pokaż płaszczyk ![]() Pisząc o krzyku, przypomniałaś mi coś - wczoraj jadę (a w zasadzie stoję w korkach), idzie chodnikiem matka, babcia i chłopczyk, na oko 1,5-2 latka. Widać było że niedawno nauczył się chodzić. No i potknął się, przewrócił i w płacz. Nic sie nie stało ale pewnie się przestraszył... A ta matka co? Podeszła i zaczęła się na niego drzeć "tak, teraz to mamusiu, a mówiłam że masz się trzymać, to jak łazisz"..i takie tam, dłuższą chwilę to trwało. Żeby było lepiej, to babcia swoje dołożyła, więc obie się na niego darły.... Okno miałam uchylone więc wszystko było słychać... Ale niestety za daleko była ode mnie bo chyba bym zareagowała... Niektórzy ludzie to nie powinni mieć dzieci... A ja zaraz wychodzę i jadę na zajęcia.... nie muszę mówić z jakim entuzjazmem
|
|
|
#1322 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
Dziś pobudki o tych samych porach, ale zasnął jeszcze (choć nie od razu) i wstał o 7.15.Kurcze, zawsze po butli zasypiał od razu a teraz po drugim karmieniu już się trochę wierci. No i skończyło się spanie do 9tej. Chyba już nie potrzebuje moja Małpka tyle snu.Cytat:
![]() Czyli będę dwa Dominiki pomykać w takich samych czapeczkach
|
|
#1323 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
u nas nocka byłaby super gdyby nie Filip płąkał w nocy bo zęby mu wychodzą, przyszedł do nas do łóżka , złapał mnie kurczowo za szyję i tak zasnął..a Lilce standardowo wrócila jedna pobudka, spała od 20 do 3:40, i potem do 7. Teraz zjedliśmy śniadanko i znowu zasypia. Natka super czapa i mam identyczny golfik dla Filipa dla takich chodzących dzieci jest super bo nie trzeba się meczyć z szalikami itdi świetny tatuaż ![]() brumek poka plaszczyk Cytat:
Filip jak się uczył chodzić i się wywracał to my się śmialiśmy i pytaliśmy czy złapał zająca dzięki temu nie zniechęcał się do nauki, a nawet teraz jak się wywróci to mówi "bam" wytrze ręce o spodnie i leci dalej
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-10-14 o 08:11 |
|
|
|
|
#1324 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam i ja o poranku
U nas tez Dzis dwie pobudki. O 1 i o 4.30 z tym ze po 4 jak zjadla to spać jej sie odechcialo. Pomeczyla Mamusie Troche, pozniej była koopa i Zasnela przed 6. Śpi do tej pory. Na 11 jedziemy na bioderka. Zmykam jeszcze Troche polezec. Miłego dnia
|
|
|
|
#1325 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja też się pochwalę zakupami
Kombinezon dziś pójdzie do wymiany bo jednak 74 jest za duży na Dominika. Normalnie mu nogi nie dostają do nogawek ![]() Kurteczka też spora, ale już nie aż tak, więc zostawię. No i bonus : sweterek
|
#1326 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Moje dziecko jszcz śpi, a mnie wybudział okropny katar i zapchany nos ![]() Cytat:
A pajacyki też z tesco polecam, Domek też ma Cytat:
Cytat:
Dominiki wiedzą co dobre
|
|||
|
|
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
czesc sliczne!
pisze 1 reka bo usypiam igora mi odcieli neta, bo zapomielismy zapłacic igi konczy dzis 4 miechy a klawiaturwsa dalej zepsuta, nie wiecie jak w lapku ja wyczyscic?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1328 | |||
|
Zakorzenienie
|
Natka , Jacie świetne zakupy
te golfiki są super mam dla starszego. ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
![]() My też Astrę mamy i się super sprawdza. Cytat:
![]() Natka świetny tatuaż ja też bym na stopie chciała ale się boję. chciałam sobie zrobić brewki makijażem permanentny ale ja poczytałam wątki i zob zdj jak niektóre dziewczyny mają brzydko zrobione to stwierdziłam że zrezygnuję. ost w labo pomylili moje wyniki i miałam strasznego stresa ale to długa historia. Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-10-14 o 09:05 |
|||
|
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuje blondyneczko!
dziewczyny wiecie co mi się własnie stało z butelka dr. brownsa , znaczy z dwiema? wygotowywałam je w garnczku, i za chwile przychodzę, a one się rozpuściły! i zostałam własnie bez żadnej butelki... ten plastik się tak rozlal po nich I muszę jechac gdzies po jakies inne... Jaki są w miarę tanie, a dobre? POMOZCIE kurde, raz jeszcze przepraszam za ta moja pisownie bezadziejna.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj Domka zapakowałam w kombinezon i do wózka i zostaje jakie 3 cm luzu w gondoli... A tu zima idzie |
|
|
|
|
#1332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja polecam butelki MAM. |
|
|
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
MAM?
kurde ciekawe czy będą w tesco . On wąską szyjkę tylko akceptuje i smoczek taki kulkowy od niej. dziękuje za odp ![]() Dobrze ze jadł o 9, i następne karmienie o 12 to zdążę gdzies pojechac z nim jak się obudzi
|
|
|
|
#1334 |
|
Wtajemniczenie
|
Marinka buziaki dla Igorka. Toż to poważny wiek
A my dziś kończymy 11 tygodni
|
#1335 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1336 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć wszystkim paniom
![]() U nas dziś spanie 7-godzinne Czyli od 21 do 4. A potem do 7.30. I teraz dalej śpi ![]() Cytat:
Pamiętam o ściskaniu kciuków ![]() To Tymuś po nich spapuguje, jeśli można ![]() Brawo chłopaki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1337 |
|
Rozeznanie
|
dobry
dziewczyny, mam b. ważne pytanie. czy Wasze malenstwa też jeszcze zezują? mi już na mózg wali btw. jateżmam opsutą klwiature i pisze na wirtualnej
|
|
|
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
I jestem.
Emi spała ponownie do 4:30 bez pobudki od 20:30, wstała o 6 ponownie na jedzenie i o 8 oczy jak 5 zł. Otworzyłam jedno oko żeby zobaczyć co robi - gaworzyła, majaczyła, a ona podkowa i płacz, dopiero jak otworzyłam oboje oczu, to uśmieszek ![]() Kocham ja! Natka i Jacieee świetne zakupy. Ja taką czapę kupiłam na allegro ! właśnie ktoś mnie przelicytował z taką samą czapą ale biała za kolejny tydzień! 11 a nie 10ty ? ![]() Ania pamiętam jak poszłam z Emi do pediatry na szczepienie, przyszła mama z małym dzidziusiem może miał 4 tyg i starszą córeczką, która sobie siedziała grzecznie - nawet nie piszczała, nie krzyczała, nie biegała, siedziała sobie spokojnie i wzięła każdą możliwa ulotkę jaką znalazła i "czytała" a matka podchodzi i mówi:" po co Ci tyle tego, natychmiast to odłóż i siedź spokojnie" pomyślałam sobie, Bosheee... dziecko siedzi grzecznie i się samo sobą zajmuje a ta jeszcze narzeka. W ogóle patrząc tak z boku było widać, że ten niemowlak to teraz na 1 miejscu a starsze w odstawkę i już musi wiedzieć co gdzie i jak ma robić... Ja też mam bon na urodziny, muszę się wybrać. Brumek Ja przy pierwszym AGU się popłakałam ![]() Marina a spróbuj może suszarką ją jakoś wysuszyć ?! No i wiecie co? Niby sprzedałam Tako i niby baba przesłała pieniądze, do dnia dzisiejszego ich nie mam ![]() Wystawiłam wózek ponownie na all i już mi się opłacało to zrobić ! Zakończenie aukcji w poniedziałek i mam nadzieję, że w przyszłym tyg będę już miała moja nową furę ! PYTANIE : 1.Jak długo siedzi alergen ? Widzę, że Emi ma nadal wysypkę i nadal puszcza bączki, przypuszczam na 80% że to nabiał, ostatni raz go zjadłam w poniedziałek, jak długo będę widzieć jego skutki? 2.Mówiłyście o miodzie w uszach i mam wrażenie, że Emi tego ma masę
|
|
|
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
witam
Moja nadal nie chce jeść Furczy noskiem, ale już mi kochana Kajool poradziła, więc niedługo pędzę do apteki. Dostałam @ Fajny bo nawet go nie czuć ![]() No nic uciekam coś posprzątać póki maruda jest grzeczna. |
|
|
|
#1340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skoro Twoja Emilie jutro kończy 11 tygodni to Dominiś dziś
|
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam ostatnio sama ze sobą u okulisty i przy okazji zapytałam o Lilkę. Powiedział,ze do pół roku normalne a później to już jakieś leczenie.
|
|
#1342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jutro będzie miał 11 tygodni i 1 dzień,tak? naprawdę czasem się w tym wszystkim zakręcę ![]() Czy Wasze dzieci też mają swoje godziny na koope ? moja od 3-4 dni zrobi ją po 10tej że nie będe miała aż takich problemów brzuszkowych. Uwielbiam jak robi koope! |
|
|
|
|
#1343 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
Marinka- ja znam tylko Tommee Tippee i Avent więc nie pomoge ![]() Co do krzyku na własne dzieci... nie oceniajcie nikogo po pozorach... ja niestety często krzycze na swoją córkę... święty by nie wytrzymał.dziewczyna ma złośliwy charakter.nie słucha moich nawet najmniejszych poleceń.mogłabym cały dzień wyliczać co robi złośliwie-jest tego tyle. potrafi złośliwie zesikać się ze złości na środku materiałowego narożnika, potrafi po raz setny wcisnąć membrany w głosnikach taty, potrafi położyć sie na podłodze i wyć pół godziny o nic, potrafi przyjść i klepnąć Cie z całej siły za nic... moze ta Pani co szła chodnikiem z tym małym dzieckiem miała dzis fatalny dzień-ktoś ją okradł albo dowiedziała się,ze choruje na raka... i lada mały probem czyli potknięcie na ulicy wydało się gwoździem do trumny... NAUCZYŁAM SIĘ NIE OSĄDZAĆ LUDZI.... bo nigdy nie wiemy co na prawde dzieje sie w ich zyciu. Oczywiście nie mam zamiaru przejść obojętnie obok maltretowanego dziecka...ale to że baba wybuchła mogło być efektem czegoś poważniejszego...a może była poprostu kretynką,która nie rozumie,ze normalnym jest potknąć sie przez 2 letnie dziecko. W każdym bądź razie -jestem pewna,że każda z Was prędzej czy później krzyknie na dziecko,mimo tego,że po przeanalizowaniu okaże się ,że nic takiego strasznego to dziecko nie zrobiło. Cookie -moje dziecko nadal zezuje.Starsza ma zeza,trafiliśmy do poradni zeza w wieku 2 lat. Brumku-Nikos chyba nie chciał być gorszy i spał dziś od 20;30 DO 6;00 taka mobilizacja
|
|
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool wszystkiego najlepszego kochana
|
|
|
|
#1345 |
|
Zadomowienie
|
AgaG. kiedyś czytałam ,ze pokarm w zamrażarce może byc pół roku.
A wode na flachę Nadii gotowałam z kranu normalnie,nie 5 minut. Iustyna - gratuluję Natka- piekny Domiś i piekne zakupy Brumek- gratuluję AGUUU my tez to uwielbiamy!!!Ellika- więc co stoi na przeszkodzie tatuaż mam już 3 lata i rzadko go widze,więc cieszy mnie ogromnie do dziś
|
|
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Korzystam z chwili, kiedy Julcia śpi i Was nadrabiam. Podajcie linka do tego słynnego mopa, co?? ciekawa jestem jaki on jest. Natka mamy taki sam kombinezon- w tesco kupowałaś? Zimno się tak zrobio, że nawet na dwór nie chce się wychodzic, ale trzeba dziecię chartowac Moja waga staneła w miejscu i trochę mnie to dołuje, bo mam wrażenie ze zamiast chudnąc tyję....wogóle coś kłuje mnie jajnik i boję się, ze wiecie co....aż strach wypowiadac to na głos ![]() Moja Julcia ma dzisiaj 8 tygodni
|
|
|
|
#1347 |
|
Zadomowienie
|
Brunetko wyczaiłaś jakąś imprezę?? to dołączam się do życzeń. 100 lat Kajool
|
|
|
|
#1348 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na mózg mi coś siadło i na oczy ale wstyd ![]() pomysłowa maszynka ![]() Cytat:
myje zwykłym płynem do naczyń.Cytat:
![]() Cytat:
![]() super ciuszki - ile płaciłaś za ten kombinezonik? śliczny - też z H&M? Cytat:
brawa za 4 miesiące ![]() a co do klawiatury to nie pomogę bo nie wiem, ale chyba trzeba lapka od środka rozebrać - od tyłu w sensie - żeby się do klawiatury dostać - jakiej masz firmy? moze poszukaj w necie jak to zrobić. Cytat:
![]() w tesco może coś znajdziesz porządnego ale jak sama patrzyłam to nic fajnego i taniego nie było, Canpol jedynie ale one chyba średnie - jak nie znajdziesz to ja mam Brown'sa 240ml tę dużą z wąską szyjką ale jej nie uzywam jeszcze bo Jula jada max 90ml plus mleko więc mi się nie opyla bawić z myciem Brownsa tylko dalej jedziemy na Avencie - ale jej wcale nie przeszkadza że avent szeroki smok a browns wąski - byle mleko leciało ![]() Cytat:
daj znać jak coś to Cię poratuje Brownsem. a Julka chyba sobie przypomniała jak się samej zasypia w dzień - bo ostatnio musiałam ją pokołysać bo chciałą spać a nie umiała sama zasnąć - a teraz leżała sobie w łóżeczku, gaworzyła, potem zaczęła marudzić że ścpiąca już, dałam smoka, pogłąskałam, pielucha na oczy - ona głowa na bok - taką ma pozycję do spania i usypiała sama - i śpi
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-10-14 o 11:03 |
||||||||
|
|
|
#1349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień Dobry Laseczki ![]() U nas nocka jak codziennie czyli zasypiamy o 21 a wstajemy o 5,20. Potem jeszcze godzinka snu, a potem wiercenie się. To już mu w krew weszło Kajool Wszystkiego najlepszego kochana
|
|
#1350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamięta któraś z Was o co to dokładnie chodziło?
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-10-14 o 11:09 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.

oczywiście potem znowu zasnęła na 45 min, a mnie się już nie chciało...
Dziś pobudki o tych samych porach, ale zasnął jeszcze (choć nie od razu) i wstał o 7.15.
Chyba już nie potrzebuje moja Małpka tyle snu.
płąkał w nocy bo zęby mu wychodzą, przyszedł do nas do łóżka , złapał mnie kurczowo za szyję i tak zasnął..
dzięki temu nie zniechęcał się do nauki, a nawet teraz jak się wywróci to mówi "bam" wytrze ręce o spodnie i leci dalej 

zębole

na mózg mi coś siadło i na oczy 
chce byc juz zdrowa i zabrac Pszczołe do siebie