|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII
No i masz, już jakaś menda zaczęła licytować mój cień
![]() Znowu mi się przysnęło przed kompem Idę pod prysznic i spać ![]() Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2011-10-12 o 00:22 |
|
|
|
|
#1052 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Cytat:
A tak po prawdzie - od 28 lipca 1993, od daty sławetnej zdrady narodowej - konkordatu, który podpisał ówczesny minister MSZ- Krzysztof Skubiszewski { ratyfikował ówcześnie nam panujący - A. Kwaśniewski}, wszystkie rządy ładują grube pieniądze w KK. Ale nie przeczę - niektórzy członkowie obecnego PiS-u pokalali się przyłożeniem ręki do tego niechlubnego faktu . Załatwić - nic, bo nie ma innego wyjścia, jak płakać i płacić. Ale jestem trochę mądrzejsza w tym temacie. Czekamy na ruch US. Tak jak już pisałam : "panem et circenses" . Igrzyska gwarantowane, chleba na pewno z tego nie będzie. Wiesz kto został kandydatem RP na vice marszałka Sejmu ?! Igrzyska rozpoczęte ! Cytat:
Ano właśnie . W czwartek rzucę okiem czy stoi na półkach. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
To chyba Asia pisała, że jest opcja, dzięki której automatycznie można licytować. Cytat:
Z pazernymi szamanami w czarnych sukienkach nie wygra, bo mamy konkordat. Żeby taką umowę zerwać potrzeba potężnej rewolucji, a chciwi i rządni dostatków doczesnych szamani do tego nie dopuszczą. Zdążyli już porządnie wyprać mózgi . Sponsorować in vitro ? A z jakiej racji ? Kto będzie podejmował decyzję : leczenie chorego na nowotwór czy też sztuczne zapłodnienie . Na wszystko pieniędzy nie starczy. Kto będzie panem życia i śmierci ? A może tak jak w tym dowcipie o cyganach : przychodzi umorusane dziecko; cygan pyta cyganki : myjemy czy robimy nowe ? Jaka "legalizacja związków partnerskich" { myślę, że masz na myśli homoseksualne, bo konkubinat w Polsce jest usankcjonowany prawnie} ? Mnie nie interesuje co kto robi we własnym domu, ale oni chcą większych przywilejów . Zalegalizować = objąć świadczeniami socjalnymi . Nie chcesz płacić na kościół, a na gejów chcesz ? Ja - nie. Cytat:
Cytat:
"Czerwona zaraza" Polaków rozpiła prawie darmową wódką. Ta chce - otumanić skrętami. Bezwolnych łatwiej prowadzić na rzeź. Cytat:
. A jak tam te kosmetyki do włosów, które dostałaś ? Warte uwagi ? Nie daj się ! Cholercia, ale u mnie leje . A ja muszę dzisiaj znowu daaaaleko jechać. Miłego dnia |
|||||||||
|
|
|
|
#1053 |
|
Zakorzenienie
|
co do kosmetyków do włosów to zaczęłam testy i niedługo bd recenzować na blogu, bo to ze współpracy mam
![]() co do studniówki to partner sam sie zgłosił, a że mi pasuje to idziemy razem ![]() co do polityki pewnie, że masz Kasiu wiele racji, ale czepiać sie tak można kazdej partii, ja dumałam nad PO i RP i mimo ludzi którzy są w partii RP oddałam swój głos na RP, wygrało PO i cieszę się, że nie PiS, przynajmniej na wybory poszłam ![]() masz racje, że Polski nie stać na refundowanie in vitro, ale wszystko co zrobi dana partia odbędzie się kosztem czegoś innego, chyba, że jakaś cudna partia popcha naszą gospodarke do przodu co jest tak wykonalne jak zainmponowanie nasza autostradą na euro 2012. Palikot przynajmniej nie wydał tyle kasy na kampanie wyborczą, a i tak każdy go już zna nie chce się wymądrzać, bo jestes dużo bardziej zorientowana w polityce, a ja przejrzałam programy wyborcze przed wyborami, ale każdy ma prawo miec swoje przekonania polityczne nawet jeśli nie ma się tak mocnych argumentów jak Ty![]() i nie wiem kto został kandydatem RP, nie interesowałam się. Edytowane przez NaKrawedzi Czas edycji: 2011-10-12 o 15:55 |
|
|
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
Oj widzę,że tu temat polityki jest
nie moje klimaty, nei znam się, niestety, na tym. Za to wiem, co odpowiada za kac
|
|
#1055 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, że specjalnie wybierają takie "gwiazdy", żeby nie wygrały ![]() Już sobie wyobrażam jacy wszyscy musieli być posrani kiedy Górniakowa zdobyła drugie miejsce Cytat:
Mój ojciec, który ma 500zł renty dostaje 10-20 zł podwyżki a taki, który ma 2-3 tysiące dostaj o wiele więcej Cytat:
![]() Cytat:
Ustawię cenę maksymalną, tyle ile jestem w stanie dać a jak mnie przelicytują to trudno. U mnie też, od samego rana ![]() Ale się wkur... Byłam dzisiaj u lekarza po receptę na tabletki anty, tzn chciałam zamówić receptę w rejestracji tak jak ostatnio. I co? Okazało się, że nie mogę otrzymać recepty w taki sposób bo nie mają już funduszy (jakie fundusze są potrzebne do wypisania recepty ) i muszę się zapisać. Oczywiście prywatnie bo na nfz nie ma już miejsc do końca roku. Noż kurna mać! Co miesiąc zabierają mi z pensji ponad 2 stówy na zdrowotne a kiedy chcę iść do lekarza muszę czekać kilka miesięcy albo płacić |
||||
|
|
|
|
#1056 | ||||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Cień licytuj do ceny ze stoiska minus koszty wysyłki. Jak nie wylicytujesz, to może ja Ci kupię u siebie i wyślę - kosztowo wyjdzie tak samo ![]() Cytat:
. A co jak co, PSL to chyba najgorsze skur.... z nich wszystkich. Bo nieważne, jak wiatr polityczny zawieje, zawsze są gotowi się sprzedać, byle tylko rządzić. Zero kręgosłupa jakiegokolwiek...Bardziej niż na filar PO mi to wygląda na nową lewicę [co za połamana konstrukcja zdania ]Cytat:
Do tego państwo przecież namawia do rozmnażania, więc czemu mieliby nie wspierać finansowo tych, którzy chcą, ale nie mogą? Wszak dzieci to przyszłość narodu ![]() Co do wyboru - nic się nie zmienia w tej kwestii. Jak teraz wygląda służba zdrowia? Mają określoną pulę gotówki na daną "chorobę", którą rozdają między placówki i nie ma przeproś - albo czekasz w kolejce, albo czeka Cię prywatne leczenie, bo z puli NFZ się skończyło... Po prostu przybędzie jedna rubryczka w koszyku świadczeń. Mogłaby być finansowana chociażby z "podatku" na kościół. Z legalizacją to raczej chodzi o wszelkie spadki i rzeczy typu: odwiedziny w szpitalu. Świadczeniami socjalnymi objęte są osoby bez względu na swój status związku. Przecież jako mężatka/osoba w związku nie mam z tego tytułu większych uprawnień do korzystania ze świadczeń. Chyba, że masz na myśli co innego, bo może różnie rozumiemy te pojęcia ![]() Cytat:
![]() Spróbuj może zadzwonić do przychodni przyszpitalnej i zapytać, jak przyjmują lekarze i czy długo się czeka. Piszę o tym, bo pamiętam, że kiedy pojechałam zdjąć szwy, to korytarze były prawie puste i praktycznie z ulicy weszłam i zostałam przyjęta bez konieczności wcześniejszego umawiania się. Ewentualnie Twój lekarz rodzinny jeszcze mógłby wypisać.
|
|
|
|
#1057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie wiem czy lekarz w jakiejś innej przychodni wypisze mi receptę bez żadnych badań, tylko dlatego, że ja chcę takie i takie tabletki... Myślę, żeby iść do mojego rodzinnego tylko nie wiem też czy mi wypisze bez tego świstka od ginekologa. Wprawdzie mam tę kartkę ale z maja i nie wiem czy moja lekarka nie stwierdzi, że minęło już zbyt dużo czasu i ona potrzebuje aktualnej
|
||
|
|
|
|
#1058 | |
|
|
Cytat:
Chociaż raczej w to nie wierzę ![]() Rodzinna powinna pójść Ci na rękę w sumie. Przyznam szczerze, że na tabsy to ja nigdy żadnych badań nie miałam i za każdym razem były trafione.
|
|
|
|
#1059 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Złamałam się - kupiłam znowu to lusterko-ciastko na ebayu, które kiedyś do mnie nie doszło, zobaczymy czy teraz dotrze
|
||
|
|
|
|
#1060 | |||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ano widzisz ! Twój ojciec, który pracował uczciwie przez wiele lat, ma głodową pensję, a kaci narodu polskiego, którzy w UB-owskich więzieniach pałami nerki odbijali - mają po kilkadziesiąt tysięcy. Przed słowami : wyprowadzić sztandar, zdążyli siebie uprzywilejować. Kaczyński dążył do zniesienia tych przywilejów. A teraz jeszcze, jako wisienkę na torcie - "ślepego" na salonach przyjmują i fetują. Cytat:
Cytat:
Lekarz rodzinny powinien wypisać. Nie wiem, bo nie używam. Nie, nie lekarza domowego. Tabletek nie używam . A tak 'a propos - wiesz kto ma z ramienia PO zostać Marszałkiem Sejmu, drugą po Prezydencie osobą w Polsce ? Znana specjalistka w gnębieniu współobywateli - Pani Ewa Kopacz . Mam nadzieję, że Hrabia Gafa Komorowski będzie miał choć trochę odwagi i postawi się Donaldinowi . Cytat:
Mnie nie przebijesz . Ja płacę 150 euro miesięcznie i mam tak samo prze*srane jak Ty i większość w Polsce.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Parę dni temu rozmawiałam z panią, która, gromkim głosem mówiła, że najlepszym lekarstwem na rozwiązanie problemu emerytalnego w przyszłości jest wprowadzenie ustawy o "bykowym", które notabene pośrednio obecnie istnieje, jako wprowadzona ustawą w 2007 r, ulga podatkowa na dzieci. Cytat:
Cytat:
Pożyjemy, zobaczymy . Po wczorajszych przeciekach z kuluarów, widać, że będzie wesoło . Spełni się może prognoza Jacka Kuronia, który w 1989 przewidywał : " ... lepiej może nie będzie , ale weselej - na pewno ...". Jak bonie-dydy, będę plackiem siedziała i posiedzenia Sejmu oglądała . Miłego dnia |
|||||||||||||
|
|
|
|
#1061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tzn chodziło mi bardziej o sam proces powstania kaca.Aparaty Goldiego itd
|
|
|
#1062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko te notki będą sie stopniowo pojawiac, planuję 3, jedna szampony, druga odzywka do spłukiwania, trzecia odżywki bez spłukiwaniato brat mojej kolezanki, którego średnio znam. Moja kol wiedziała, że nie bardzo mam ochotę płacić 250zł za osobę towarzyszącą (co innego za chłopaka z którym się jest) i jej brat sam pytał czy mam z kim iść, bo on jest chętny i za siebie zapłaci, ale jesli chcę z nim iść, a nie z łaski no i idzie ze mną![]() ja nie mam nic przeciwko zakłądniu rodzin przez homo |
|
|
|
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
NK powiem Ci,że moja koleżanka zerwała z chłopakiem zaraz przed 100dn i poszła na nią z bratem swojej przyjaciółki. I... Te wakacje spędzili już razem
|
|
#1064 |
|
Zakorzenienie
|
a co to ma do mnie? xD
|
|
|
|
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiadomo jak się skończy Twoja 100dn
chociaż nie- nie zwracaj uwagi na chłopców. Ucz się
|
|
#1066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
Okej
nie wchodzę dalej w temat![]() Dziś stwierdziłyśmy z dziewczynami,że nasz rok jest pełen znanych ludzi. Wypatrzyłyśmy już Jacoba ze "Zmierzchu", braci Legun z MT, Pawła z "Pierwszej miłości" i teraz lekka prywata Piotra Licieskiego/Michała Łagode z "M jak miłość" x1000
|
|
#1070 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jako minister zdrowia się nie sprawdziła to teraz ma zostać marszałkiem Wczoraj słyszałam na tvn24 (Kolenda Zaleska mówiła), że jeśli wybory będą tajne to wygra Schetyna a jak jawne to Kopaczowa ![]() Nie wiem czy Wy też ostatnio zauważyłyście tę nagonkę na nauczycieli? Być może nie bo nie macie z tym bezpośrednio styczności ale kiedy bym nie włączyła tv albo nie wzięła do ręki gazety to trafiam na artykuły jak to nauczycielom jest dobrze itd. Nawet dzisiaj w Rzeczpospolitej - że nauczyciel 20 godzin w tygodniu i zarabia średnio 5000 Jakby się normalnie uwzięli. TŻ dzisiaj stwierdził, że musi pomyśleć nad tym, żeby jakoś szybciej spłacić kredyt bo jak rząd wreszcie uwali kartę nauczyciela to może być ciężko... |
||
|
|
|
|
#1071 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie jest bliżej problemom pielęgniarek, które nawet pomimo strajków nie dostają podwyżek
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie z kolei do nauczycieli bo mam jednego w domu i wiem, że wcale nie jest tak różowo jak to przedstawiają w mediach albo jak to wypowiadają się ludzie, którzy nie mają o tym żadnego pojęcia. O pracy pielęgniarek przynajmniej nikt nie mówi, że jest lekka i przyjemna i nikt nie nazywa ich bandą nierobów.
Żałuję, że nauczyciele nigdy nie zdecydują się na taki prawdziwy strajk jak górnicy czy pielęgniarki (czyli zamknięcie szkół) bo się boją o swoją pracę. Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2011-10-13 o 20:04 |
|
|
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
No ja mam trochę inne zdanie,ale już kiedyś o tym chyba pisałyśmy
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też miałam kiedyś inne zdanie dopóki nie zobaczyłam jak to wygląda naprawdę. Kiedyś też widziałam tylko wolne ferie, wakacje i etat 18 godzin. Dlatego ja się nie wypowiadam na temat pracy ludzi, o której nie mam pojęcia - między innymi pielęgniarek.
Już też spotkałam się ze stwierdzeniami, że ja nic w pracy nie robię tylko siedzę na tyłku 8 godzin i kupę kasy za to dostaję, że popracowałabym sobie fizycznie to dopiero bym zobaczyła jak wygląda praca, w której się haruje i po której człowiek ma prawo wrócić do domu zmęczony. Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2011-10-13 o 20:48 |
|
|
|
|
#1075 | |||
|
|
Cytat:
Jak zwykle nie mogę się zdecydować. Cytat:
![]() Cytat:
Co do ulg - skoro rząd daje, to czemu nie skorzystać? A niech mają - każdemu po równo. Moim zdaniem orientacja nie powinna wykluczać z takich przywilejów. Państwo i tak wystarczająco dużo zdziera. Normalne/nienormalne - to kwestia własnych przekonań, natomiast na pewno są to tacy sami ludzie w sensie bycia obywatelem i człowiekiem. Tak samo pracują, płacą podatki, mają uczucia i prawo do szczęścia.Hehe, widzę, że tak się możemy przekonywać i przekonywać ![]() A ja wypełniam sieciową ankietę na temat mleka
|
|
|
|
#1076 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Cytat:
Będę czekać . Dawajcie znać jak coś napiszecie, bo nie mam czasu śledzić na bieżąco . Cytat:
![]() ![]() Jak to co ? Jeśli fajny - trzymamy kciuki za ciąg dalszy . Padnę ! Cóż za autocharakterystyka ! A któż z nas nie jest specyficzny ? Cytat:
Cytat:
To posuniecie czysto taktyczne . Donaldino jak ognia boi się Schetyny, który już od dłuższego czasu ostrzy sobie pazurki na szefa PO i ma dużą rzeszę zwolenników. A teraz laskę marszałkowską da w rękę pani Ewie, zasłaniając się ustawą o parytetach. Pójdzie Grześ w ministry i Donaldino będzie go miał blisko siebie i będzie go mógł lepiej kontrolować. Dostanie jakąś paskudną tekę, np. tę po Cezarym i przepadnie, odejdzie w niebyt. Nie przypuszczam, żeby Schetyna dostał ponownie MSW. Cytat:
Być może temat zastępczy ? Od dawna krzyczeli, żeby wziąć się za budżetówkę . Szkoda, że nie wezmą się za swoich pociotków. Donaldino zamierza rozdzielić MSW od Administracji, a więc nowe ministerstwo i koryta dla najbliższych i wiernych pretorianów. Asiu, używasz, bo Ci się należy. To nie o to chodzi. Cała polityka prorodzinna jest do d*py. To nie może być oparte na jałmużnach. Cytat:
} daję się nawet przekonać. Muszę się pochwalić. Dzięki duuużej pomocy Agi, kupiłam tą czarną serię z Gliss Kura . Dzisiaj testy . Moja Psiapsióła wylatuje w niedzielę w stronę słońca na urlop . Jak ja Jej zazdroszczę ... D*psko wygrzeje ! Miłego dnia ---------- Dopisano o 05:50 ---------- Poprzedni post napisano o 04:34 ---------- Asia - wiem, że u Ciebie makabrycznie krótko z czasem, a ja Ci tu jeszcze głowę zawracam. Ale Ty specjalistka w tej dziedzinie . Możesz rzucić okiem czy te buty ślą do Polski i za jaką cenę ?! Idealne dla mnie na zimę na latanie z psami . http://www.ebay.co.uk/itm/WOMENS-LAD...item6fc4a551a0 http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-WOMENS...item68c8676f38 |
||||||
|
|
|
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to nie tak ![]() taka charakterystyka mówi bardzo wiele jak sie jej przyjrzeć pod innym kątem
|
|
|
|
|
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
No jak to którego? Piotra Lisieckiego/Michała Łagodę
Tu wrzucę zdjęcia tych gości, gdyby któraś nie wiedziała Jeden minus-przy nim (w sumie nawet jego do tego nie potrzeba) jestem totalną kretynką, która nic nie wie ;o
|
|
#1079 | ||||||
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Czekam na wieści. Jak zużyję moje spraye [a już naprawdę zostało niewiele Cytat:
Cytat:
Przecież to chwila kliknąć i sprawdzić ![]() Pierwszy sprzedawca wysyła do PL za 6 funciaków, drugi nie wysyła. Jakby co, to daj znać - kupię ![]() A jak ???Cytat:
![]() Ten drugi to nawet podobny do byłego kumpla mojego TŻ'ta [byłego, bo z uwagi na swoje postępowanie usłyszał od nas kiedyś kiedyś kilka słów prawdy i się obraził ]
|
|
|
|
#1080 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się
Cytat:
Cytat:
![]() Wygrałam mój cień Byłam dzisiaj na trybunałach kabaretowych i Kabaret z Konopi (jak dla mnie) pobił wszystkich - znalazłam na yt, same zobaczcie A jeśli nie będzie wam się chciało oglądać całego skeczu (ja uważam, że jest świetny) to zobaczcie chociaż samą końcówkę (gdzieś tak od ok 5:45) a dowiecie się co tak naprawdę znaczy skrót ZUS http://www.youtube.com/watch?v=h5ooVpTGgBY Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2011-10-14 o 22:31 |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:46.

Idę pod prysznic i spać 

Chyba, że specjalnie wybierają takie "gwiazdy", żeby nie wygrały
) i muszę się zapisać. Oczywiście prywatnie bo na nfz nie ma już miejsc do końca roku. Noż kurna mać! Co miesiąc zabierają mi z pensji ponad 2 stówy na zdrowotne a kiedy chcę iść do lekarza muszę czekać kilka miesięcy albo płacić ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

x1000
Jako minister zdrowia się nie sprawdziła to teraz ma zostać marszałkiem