|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
hej mamuski
![]() matko, moje dziecko ma dzis dzień tulania do mamy i nie spania ) i na rączkach oglądała świat w miedzyczasie przysypiała na 10-15 minut. Normalnie juz miałąm dość....w koncu zgłodniała, wrąbała 60 ml modyfikowanego i śpi a mama obiad zjadła w końcu ![]() miedzy 17 a 18 mają wpaść moja przyjaciółka z mężem i córcią 14 miesięczną mam nadzieje ze moje dziecię się nie rozedrze wtedy Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mój bratanek zawsze w wanience puszczał taką fontannę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a Filip jest cudny ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#2282 | ||||
|
kosmitka
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Nakłada się woreczek na siuraczka i po sprawie
.Cytat:
Cytat:
Cytat:
2. mój gin mówił, że takie plamienie to efekt rozpuszczania sie wewnetrznych szwów. Cytat:
.Mój Franek ma strajk w dzień na spanie, albo nie śpi wcale, albo śpi wyłącznie na rękach, a mnie boli już wszystko - kręgosłup, ręce, wszystko Do tego zeżarłam gruszke i poczytałam teraz, ze nie bardzo, bo wzdymająca Do tego jestem przeziębiona a niczym leczyć się nie mogę
|
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() piszesz ze na Franka ciuszki opięte...a na moją maliznę nawet 56 za duże jedynie pajace z tesco jakos na niej leżą w miarę i kilka mam z ciucholandu welurków rozmiar new born albo first size i one są takie mniejsze
|
|
|
|
|
#2284 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2285 | ||
|
Zadomowienie
|
cotka, ale masz przystojniaka... a te oczy... przecudne
Cytat:
Cytat:
a moje ma dzisiaj dzień spanka <odpukać puk puk> śpi sobie ładnie od rana wybudził się na jedzonko i dalej kimonko. myślałam, że może po 3, po jedzeniu bedzie aktywny, ale gdzie tam kima dalej wreszcie dom ogarnięty, bo jak mały nie śpi to wszystko na raty muszę robić i aż miło posiedzieć na netku w spokoju wiedząc, że wszystko zrobione oby tylko w nocy mu się nie zmieniło
|
|
#2286 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do pytania o drugą cesarke, to nie miałam z tego powodu czestszych wizyt u ginka, nie miałam też rzadnych dolegliwości związanych z blizną. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wg mnie to nie skaza, tak jak Danika pisała. Krostki są chropowate i wyglądają jak wielki rumień-ale moge sie mylić lekarzem nie jestem ![]() Cytat:
tak apropo chce któraś praktycznie całe opakowanie wit.DiK 2w1 w ampułkach, bo uzywałam pare dni i lekarz przestawił mi na same D bo praktycznie karmie mm.??jest któraś chętna? Cytat:
życzę duzo zdrówka, herbatki z sokiem malinowym, amol , paracetamol i do łóżka, wysyłam pozytywne fluidy![]() uciekam bo mały zaraz wstanie, byłam dzisiaj na zakupach tz został w aucie z malym a ja buszowalam, a raczej biegiem kupilam kozaczki na zime.Oblukałam jeszcze sukienki tak na chrzciny,ale nie wcisne w rzadna mojego sadła, wiec trzeba schudnac
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!!!
Po pierwsze: cheakyrockchick bruma eveline22 justii19 rabarbar83 OrangeJuice Aiszka22 irmith malamutka anuska_s Martusiaaa21 Ulcia2512 Ogromne gratulacje ![]() Po drugie dziękuję za wszystkie kciuki, słowa wsparcia i gratulacje Wczoraj wróciliśmy do domku- pierwsza noc za nami. Stresowałam się nią strasznie Po powrocie ze szpit. marzy mi się jakoś chociaż 1 dzień "normalności" Bardzo źle zniosłam pobyt w szpit. i cc- minęło juz prawie 5 dób, a ja jestem wykończona.W szpit. jak dali mi go po porodzie to poczułam słodki zapach pączków nie wiem o co chodzi. A jak przystawiano mi go do piersi to momentalnie odpływałam- kosmos jakiś. Potem minęła moja totalna niemoc- wstałam po 2 dniach i już stres- bo nie mogę Go podnieść, bo muszę dzwonić po kogoś i prosić by położna potrzymała go bardziej pionowo bo kupka męcząca szła... ech. Dużo tego. Ogólnie w spzit. zaczął mi sie już baby blues Najbardziej dobiła mnie środa gdy stwierdzono żółtaczkę i wsadzono Go pod lampy- za parawanem przez który Go nie widziałam, a jeszcze nie wstawałam okropność. On kwili a ja nie mogę się ruszyć, albo nie mogę mu poprawić okularków.Chyba chaotycznie piszę ale mam galop myśli. Nie sadziłam ,ze macieżynstwo bedzie łatwoe ale tez,ze nie aż tak wykańczające... ![]() Czy Wasze dzieciątka po jedzeniu zawsze idą spać??? |
|
|
|
#2288 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ancia zdrowka zycze. ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
Cytat:
Oj kochana...wiem ze ciezko po cc.....dasz rade....najwazniejsze ze masz swojego maluszka...
|
|
#2289 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
współczuję początków, ale będzie coraz lepiej zobaczysz u mnie - zależy jaki ma dzień, czasem zasypia już w trakcie jedzenia, czasem sobie pomarudzi przez 15min a czasem i przez 1,5h... zależy chyba od humoru ![]() Monia no aż dziwne, że tak sobie śpi i śpi hehe nie przyzwyczajona jestem do tego
|
|
#2290 |
|
Zadomowienie
|
Archi-witaj maminka na wizazu
Co do spania to dzieciaczki spia niestety roznie,malo tu na forum ksiazkowych przykladow by caly czas spaly i budzily sie na jedzonko. A jak z karmieniem, maly ladnie je?
|
#2291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym jedzeniem to sama nie wiem. Niby ładnie chwyta , ssie, ale za bardzo przełykania nie słyszę , a mleko dziś już całkiem ładnie płynie.Codziennie 1x lub 2x jest dokarmiany jeszcze mm, ale dziś kupiliśmy laktator to może będzie tylko moje. Zależy mi by teraz dobrze jadł by ta bilirubina się wypłukała |
|
|
|
|
#2292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale super, że już w domku. I współczuję żółaczki, zresztą ty wiesz jak o u mnie było i że nikomu nie życzyłam tego - i zostania w szpitalu. Pierwsze dni domu są ciężkie, daje znać niewyspanie, docieranie... Ja ryczałam i ledwo to ogarniałam, ale dzięki tż i momentom w których brał go i dawał mi trochę się przespać i nabrać sił jakoś dałam radę. U Ciebie będzie też dobrze, ciężko w to uwierzyć, ale serio Mój nie zawsze spał po jedzeniu. Teraz tym bardziej. Chociaż po żółtaczce i w pierszych dobach powinien ci ładnie kimać ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
Tż właśnie karmi małego strzykawką ale dziwne to |
||
|
|
|
#2293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lapie głeboko, ale po cc to z laktacja gorzej . Mam wrazenie, ze nie dojada---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- A no i oczywiście śpię z małym w wyrku Jestem zbyt zmęczona i obolała by wstawać co chwilę do łóżeczka A Wy od razu do łóżeczka kładłyście czy dawałyście sobie jakiś taki czas przejściowy?? |
|
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie od razu do łóżeczka. Chyba 2 czy 3 razy tż brał nad ranem małego do nas żeby pospał dłużej. Ja się boję
|
|
|
|
#2295 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a moja Izunia suszarki nie lubi tzn nie rusza ją działa odkurzacz a w nocy puszczam jej jak nie usypia po karmieniu tv na telefonie na szumiącej stacji Cytat:
Cytat:
niby niektórych "reguł" się trzymam, ale mała np śpi z nami, nie ma problemu z usypianiem, bo usypia przy cycu albo ją się kładzie i też usypia ale tż nie pozwala ją brać do łóżeczka "bo jest jeszcze za mała i on się nie zgadza" ![]() u mnie Izunia od 3 nocek budzi się w nocy co 4 godziny i ciekawi mnie czy już tak zostanie ![]() przyjechała do mnie moja mama na weekend i się nadziwić nie może że Izunia tak sztywną główkę ma i kręci nią na wszystkie strony
Edytowane przez mucka21 Czas edycji: 2011-10-15 o 19:01 |
|||
|
|
|
#2296 | ||||
|
Zakorzenienie
|
znajomi juz pojechali a Olga cały czas spała
jak zasnęła o 17.30 tak chrapie do tej pory mój aniołekCytat:
tez bym juz chetnie wyszła z domku, ale takie zimno ze nie chce kruszynki brac a nie dojrzałam jeszcze zeby ja z kimś zostawić ![]() Cytat:
no początki są cieżkie...tak jak Cotka pisała ja tez ryczałam, denerwowałam sie strasznie, taka byłam spięta ze mimo zmęczenia nie umiałam zasnąć.Teraz niunia ma 11 dni a ja juz troszke spokojniejsza jestem bedzie dobrze - a baby blues jest normalny i minie ![]() moja nie zawsze idzie spać po jedzeniu, czasem ogląda świat a czasem kwęka ![]() Cytat:
miała spać w kołysce ale ona taka malutka sama w tej kołysce leżała i nam sie żal zrobiło i śpi między nami w łóżku ![]() Cytat:
zeby tak zostało
Edytowane przez danika Czas edycji: 2011-10-15 o 19:29 |
||||
|
|
|
#2297 | ||||
|
KWC
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i tyle z tego śpiewania wychodzi. Cytat:
A co do pytania o spanie -Eryk generalnie przysypia przy jedzeniu, ale nie zawsze się to kończy drzemką. Czasem po chwili bez kontaktu ze światem znów ma oczy jak 5 złotych.
|
||||
|
|
|
#2298 |
|
Zadomowienie
|
cotka - ja nie wiem, bo lekarzem nie jestem ale mojej siostry córka przy skazie też miała takie chropowate krosteczki na brzuszku. odstaw orzechy i nabiał i obserwuj. no i lista pytań do pediatry obowiązkowa
Filip cudny archi - witaj w domu czemu tak źle się czujesz po cc? tak twój organizm zareagował? ja młodą nosiłam juz nastepnego dnia po cc. współczuję ci, z etak cierpiałaś w szpitalu i fizycznie, no i ten baby blues a z ciekawych rzeczy mała już na mleku enafmil o-lac, dziś dostała delicol, zobaczymy jak będzie ![]() aga - spytałam taty o to naci aganie, mówi, że nie zna tego określenia ale sprawdzał w ten sposób i mnie i moja siostrę ktoś pytał o przytulanki? u nas wczoraj - 5 tyg i 5 dni od cc.
|
#2299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2300 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Położna mi poleciła, a potem babka w aptece. Bałam się też bo na ulotce jest od 1 miesiąca. Potem byliśmy u pediatry i powiedziałam jej o tych kroplach, nie powiedziała że nie można. No i nie podajemy mu tyle ile w ulotce tylko mniej. Nic mu sie nie dzieje po tym. Super, że już jesteś Wspołczuję Ci ogromnie bólu..i tej bezsilności,. Z czasem będzie tylko lepiej Mój nie zawsze. Czasem padnie podczas karmienia, a czasem po 4-5h
|
|
#2301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jak chce przełożyć do łóżeczka to juz są 5zł
|
|
|
#2302 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2303 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jak wrocilysmy ze szpitala to zawsze po jedzeniu usypiala....teraz to roznie bywa....tzn w nocy spi a w dzien to jak jej sie chce,,,,
![]() Cytat:
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
Julka dziś taki koncert wieczorem urządziła,że trzeba było się wybrać na przejażdżkę samochodem,w ogóle wieczorem jest bardzo aktywna.Je naprawdę sporo i do tego łapczywie, potem jej się zawsze przez to ulewa
,ale chociaż apetyt dopisuje, więc się nie martwię tym tak bardzo.Mamy problem z suchą skórą na buźce, ale krem Emolium pomaga , no i z ciemieniuszką na brwiach, ale tu pomaga maść z cynkiem,którą przepisała pediatraZałaczam jej fotki
|
|
|
|
#2305 | |
|
Wtajemniczenie
|
jaki tu spokoj.....
![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
Ale slodka.... A mamuska jaka szczupla....az zazdroszcze....
|
|
#2306 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poszukam takich,,,może znajdę ![]() Cytat:
nie wiem co to za krostki .. Cytat:
moja spała lepiej dużo... teraz coś ją tak wzięło... oby minęło szybko ![]() Cytat:
Cytat:
no to pobudka Sary...
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=MoniaZ82;29979756]jaki tu spokoj.....
![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Ale slodka.... A mamuska jaka szczupla....az zazdroszcze.... [/Qtaaaa,jestem baardzo szczupła....na twarzy |
|
|
|
#2308 |
|
Zadomowienie
|
Biorąc pod uwagę temperaturę jaka tam panowała i fakt ze było duszno to nic dziwnego akurat w tym nie ma. Może z Ktg się również za szybko podniosłam.
Nasza księżniczka zaczyna się pchać na świat pełna gębą Dziś odszedł mi częściowo czop. A jak byliśmy w IKEA i po spożywcze zakupy to już się bałam, że pojedziemy od razu na porodówkę. Mała tak się wierciła, że miałam skurcz za skurczem, aż ledwie doszłam do samochodu. Po powrocie do domu znowu akcja rzucania się i bolący brzuch. Na razie przeszło. Mam nadzieje, że wytrwa do jutra do wieczora bo jeszcze sporo mamy do zrobienia zaplanowane. Idę na razie dopakować walizkę.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#2309 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry - tu mama listopadowa
![]() Gratuluję wszystkim szczęsliwym mamusiom i cichutko zazdroszczę Jako doświadczone powiedzcie czy ostre stawianie się brzucha, jego przekrzywianie i lekkie ćmienie coś przepowiadają? |
|
|
|
#2310 | |||||
|
kosmitka
|
Cytat:
W aptece dostałam paracetamol i wit C, do tego mam wapno i maść majerankową, jakoś może dojdę do siebie. Cytat:
Cześć Archi!!! Myślałam dzisiaj o Tobie, nawet esa miałam słać. Współczuję dolegliwości po cc, czemu tak długo dochodziłaś do siebie? Dawali jakieś leki p/bólowe? Ja w 1 dobie już się uruchomiłam, pzrewijałam itp bez pomocy, bolało,ale dawali dużo środków p/bólowych przez pierwsze 2 czy 3 doby, nie pamiętam dokładnie. Baby blues normalny, ja wyłam od 3 doby chyba do 7, potem mi się unormowało Mój mało śpi i przed jedzeniem i po, więc nie pomogę. Cytat:
Cytat:
, a ten delicol to na kolki?Witaj Mamusiu Cytat:
U nas wczoraj kolejny koncert wycia, infacol przestał pomagać, nie wiem, co mu podawać, mamy wodę koperkową, ale nie wiem, czy podawać . Może kupić ten sab simplex? Tak jak jest od 2 dni, tego jeszcze nie było, nigdy tak się długo nie darł, masakra. Nie wiem, czy to brzuszek, ale chyba tak.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:57.

) i na rączkach oglądała świat w miedzyczasie przysypiała na 10-15 minut. Normalnie juz miałąm dość....

a tak powaznie co do ulewania to jest naprawde ciezki temat, Mikulencja potrafi ulac godz-dwie po jedzeniu nawet i musze go miec zawsze na oku.
Ciekawe co mój prowadzący powie
Tak na mój chłopski rozum na okres to za wcześnie, bo żeby coś nam się złuszczało, to najpierw musi narosnąć, a jak ciągle w połogu wydalamy te resztki, to potem musiałaby być ta przerwa, kiedy błona śluzowa by narosła. Nie wiem czy dobrze myślę, tak mędrkuję sobie 
Zostają chyba gumki
do tego na opakowaniu pisze tylko o karmieniu piersią...
za wasze dzieciaczki wagę, będzie dobrze
życzę duzo zdrówka, herbatki z sokiem malinowym, amol , paracetamol i do łóżka, wysyłam pozytywne fluidy

Po powrocie ze szpit. marzy mi się jakoś chociaż 1 dzień "normalności" 

i tyle z tego śpiewania wychodzi.