|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
cześć dziewczyny
u nas dziś kłopoty ze spaniem. Mati po jedzeniu pospał 30min i obudził się z płaczem. 45min próbowałam go uśpić, w końcu dałam za wygraną bo zbliżała się pora jedzenia u nas zimno bardzo ale przynajmniej słońce świeci więc na spacerek sobie pójdziemy. wczoraj 2h łaziłam po lesie z Mateuszem. dotleniliśmy się za wszystkie czasy ![]() dziś było podejście drugie do wprowadzania glutenu. ugotowałam pół łyżeczki kaszy w 30ml wody i dodałam to do obiadku. nie pamiętam która z was, chyba kasiuni_a, podawała proporcje. baaardzo dziękuję bo wcześniej dodałam za mało wody i mi jeden wielki glut wyszedł zmykam ogarnąć mieszkanie póki dziecię śpi. nadrobię was w poniedziałek bo jak zawsze w weekend czasu nie mam
|
|
|
|
#3692 |
|
Zadomowienie
|
hej kobitki
my tak ja iizabella wybraliśmy się wczoraj na zakupy, Mała została z babcią bo nie chiałam jej męczyć no i kupiłam sobie fajny sweterek w mohito a Niuni ocieplany bezrękawnik w 5.10.15 http://www.51015kids.eu/niemowlak/ka...wl-5b2101.html i czapeczkę w Smyku (oczywiście za dużą) a zrobiłam jej wczoraj krem z brokuła...spróbowałam i łeeeeee...a moje dziecie jak zobaczyło zieloną zupkę i spróbowało to zjadła 150 g potem dojadła dserkiem a wszystko popiła moim mlekiem i dziś zrobiła 3 mega kupyco do usypiania to moja Kala sama nie zaśnie jak jest bardzo zmeczona to wystarczy położyć się obok. Zazwyczaj jednak trzeba ją miziać po nosku lub trzęś dupką to zostało od narodzin kiedy Mała prawdopodobnie miała kolki i małż usypiał ją na rękach w pionie podtrzymując pupkę i lekko nią potrząsając![]() Montii Kalinie jak szły zęby to też bardzo gorączkowała + 3-dniówka, nie chciała jeść, ani cycka ani butelki ledwo szło ją nakarmić łyżeczką...nawet melko tak podawałam, na szczęście trwało to tylko 3 dni
|
|
#3693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tra, i ja skorzystam z linka z utworami dla maluszków
|
||
|
|
|
#3694 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Sposób na usypianie całkiem fajny JA się dziwię, że tym naszym dzieciaczkom smakują takie niedobre potrawy:PP jeszcze jak sama coś ugotuję to nie jest to takie złe, ale te słoiczki Niektóre z nich to Szymek tak zajada, że nie nadarzam łyżeczką nabierać:PP jak będzie starszy to mu kupię, żeby zobaczył co mu smakowało jak był maluchem hehe
|
||
|
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3696 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Nie zaglądałam ostatnio na forum,jakos czasu nie mam ostatnio Chyba nie nadrobie ostatnich dni![]() A my byłyśmy dziś na basenie z Lila pierwszy raz Ale pływała ta moja rybka.Nie mogliśmy się z Tż nadziwić.Nagrałam kilka filmików,ale zdjęc mam tylko kilka,bo mi aparat siadł
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#3697 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny u nas zapaleniu uszu
10 dni antybiotyk, ale te zęby to tez na bank ida bo widze ze jej strasznie przeszkadzaja te dziasla no i dzisiaj troche biegunke dopstala po tym antybiotyku stawiam ![]() ona placze a ja razem z nia wszystko na raz, przeciez to dla takiego malucha jest straszne ![]() przechodzila ktoras zapalenie ucha? bo nie pamietam, co robic czego nie robic, jak ulzyc dziecku? po jakim czasie przy antybiotyku powinna byc poprawa? pomocyyy
|
#3698 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)) Super, że Lilce się podobało Mój Szymonek też czuje się w basenie jak rybka w wodzie![]() Byliście na takim zwyczajnym basenie, czy jakims specjalnym dla dzieci? Cytat:
Musisz być silna. Trzymaj się, wszystko będzie dobrze
|
||
|
|
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja wczoraj tam 2 bodziaki kupiłam bo było -20% na wszystko,
fajne jakościowo Cytat:
ja też mam na kompie książkę o zasypianiu "uśnij wreszcie" gdyby moja miała problem z zasypianiem i np. co dzień przed snem by były płacz itp to pewnie bym się posiłkowała jakimiś metodami, bo taka nieumiejętność zasypiania to wg mnie nie męczy tylko rodziców ale także dziecko, i jeśli coś by miało sprawić, że po kilku dniach "męczenia się" nie było by problemów ze snem to wg mnie warto ale ja "serca nie mam"
|
|
#3700 |
|
Zadomowienie
|
iweczka my męczymy się z katarem 2 tyg.
dziś jest lepiej, bo Kala już oddycha normalnie tylko troszkę sapie. Leczyłyśmy się wodą morską (afrin) Nasivinem soft (tylko 5 dni i w momentach gdy Małą miała ogromny problem z oddychaniem) w kńcu nasza pani dr. kazała kupić tANTUM PROTECT i powiem, że kika dni stosowania i pomogło...albo samo przeszłoaguchaw1 ja Małej zazwyczaj gotuję ale zdarzająs ie dni kiedy posiłkujemy się słoiczkami...jej wszystko smakuje...za wyjątkiem bananów - gdy jej daję takiego świeżego od razu ma cofki i wymiotuje...nie pomaga ucieranie z innymi owocami fajny pomys z tym słiczkiem...ja dam dziś spróbować 4 - letniej chrześnicy zobaczymy czy zje kochane muszę mojej dziuni odstawić marchew bo bardzo ma żólty nosek i wewnętrzna część rączek też zaczyna nabiertać takiego koloru...dodatkowo od kilku dni Małą ma delikatną wysypkę na czole i skroniach...taka drobną kaszkę...nie wiem od czego, bo jdyną nowością wprowadzoną była ryż a on chyba nie uczula
|
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
Zdycham....nos mi odpadnie...mąż szczęśliwie przyjechał z zajęć. Ja poszłam się kąpać, a tu Leonek uśpiony po kaszce....
|
|
|
|
#3702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrowka zycze... Anessy Adriano chyba ma teraz zapalenie ucha...Cytat:
![]() My mamy pierwszego zeba
|
|
#3703 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ptysza bardzo wam współczuje i zycze duuuużo zdrówka!!!
Cytat:
![]() Dwie foty w albumie
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#3704 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
super, że Nadusia robi takie postępy no i fajnie, że podoba jej się w żłobku ![]() Cytat:
![]() trzymam żeby pozostałe ząbki tak go nie męczyły przy wychodzeniuCytat:
![]() pięknie Cytat:
Cytat:
może i my się z Łucją w końcu wybierzemy ![]() Cytat:
jeśli dobrze pamiętam to Nino Aneski miał chore uszka kobietki a ja chciałam się pochwalić ![]() Łucja ma pierwszego ząbka dokładnie 7 miesięcy i 1 tydzień zrobiła nam niespodziankę bo przecież nic nie zapowiadało jego wyjściau nas praktycznie bezobjawowo na szczęście
|
|
|
#3705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zab wyszedl w tym samym dniu co Lenie![]() ![]() ![]() Lena ma 6 miesiecy i13 dni:P
|
|
#3706 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() http://mojewypieki.blox.pl/2007/06/C...chocolate.html Metoda to 5 minut zostawiasz dzidzie a poznej wracasz na 2 minuty - glaszczesz, szepczesz do uska, uspakajasz ale nie bierzesz na rece. Pozniej znow wychodzisz na 5 minut i jesli trzeba wracasz na 2. A pozniej na 10 i znow wracasz na 2 i tak do skutku. Wiem, ze metoda jest bardzo skuteczna, trzeba byc tylko konsekwentnym. Ja w gruncie rzeczy nie musze tak naprawde jej stosowac, bo uczylam Nino zasypiac samemu w lozeczku od samego poczatku ale tylko w nocy, w dzien jeszcze do niedawna spal w bujaczku ale juz z niego wyrasta i widzialam jak mu niewygodnie, wiec zaczelam klasc go do lozeczka. Ogolnie nie mam z tym problemu, bo chya synek wie, ze w lozeczku sie spi i jest do niego przyzwyczajony ale jak przegapie ten jego moment na sen to pozniej jest marudzenie na wyzszym pozioie I wtedy stosuje ta metode. Zazwyczaj nie wracam juz tych dwoch pierwszych 5 minutach. Wiem, ze to wydaje sie traumatyczne dla dziecka ale pomyslcie co bedzie kiedy dziecko bedzie coraz starsze i bedzie przybiegac do was lozka z placzem, ze ono sie boi zasnac samo. To dla mnie jest wieksza trauma, bo dziecko juz rozumie wiecej i stres jest wiekszy a przede wszystkim - pamieta go A dzieki tej metodzie w kilka dni naprawde dziecko moze nauczyc sie zasypiania bez pomocy i w przyszlosci przybiegnie tylko wtedy kiedy przysni sie jakis okropny stwor i tylko rodzice go beda w stanie odgonic ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Moj mial 40*c ale antybiotyk pomogl mozna powiedziec expresowo, bo juz tego samego dnia wieczorem Nino spal bez goraczki. Bral go przez tydzien. Dawalam duzo picia, jadl dosyc chetnie ale ograniczylam sie tylko do mleka przez pierwsze dni, bo nie chcialam meczyc mu brzuszka. Tez mial kiepskie kupki az w koncu wyszlo spore odparzenie, wiec uwazaj i smaruj moze zapobiegawczo Az krew byla Ale sudocrem zdzialal cuda + wietrenie pupska przez caly dzien W zyciu tye pieluszek wielorazowych nie poszlo na jego sikanskoCytat:
![]() Cytat:
T wrocil ![]() Ide spac Padam kobitki...Dobranoc!
|
|
#3707 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3708 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja Lila miala problemy ze spaniem jak byla mniejsza, ale to dlatego, ze miala kolki. Problemow z zasnieciem nigdy nie miala. Jedyne co, to wlasnie czesto budzila sie i plakala, bo chciala spac, a tu brzuszek boli i pierdziochy nie chcą wyjsc. Cale szczescie wyrosla z tego, a ja przestalam wygladac jak zombie (a może to ten lepszy podkład ). Teraz Lila zasypia lulana, wtulona albo w rodzica albo w pieluchę. Czasami pada ze zmeczenia podczas zabawy albo na siedząco w kółku do siedzenia. W wozku i w samochodzie nie ma problemow z zasnieciem - jak robi się zmęczona i chwilę potrzęsie, to spi. Cytat:
Zresztą hitem moich najmniejszych zakupow byla dzinsowa sukienka na szeleczkach bombka i druga typowo balowa suknia bordowa z kokardami , ktorych starczyloby na 3 inne sukienki Fotki - super! My rowniez wybieramy sie na basen i cos dojsc nie mozemy. Bylismy juz co prawda na balkonie na test - czy nie bedzie sie bac halasu i bylo ok. Jaka Lila ma pieluszke? Little swimmers z happy? Chcialam jeszcze zapytac czy nie bylo jej zimno i ile czasu byliscie? pierwszy raz widze maluszka w samej pieluszce. CHcialam mojej kupic takie wdzianko z rekawkiem i nogawkami , ktore ma podobno utrzymywac temperature, ale nie wiem czy warto , skoro Wasza Lila w samej pieluszce plywala ![]() ![]() Corolady - fotki postaram sie dodac z chrztu jeszcze dzisiaj, ale musze najpierw ciasto dokonczyc i salatke zrobic Mielismy straszna noc! Budzila się z wrzaskiem!! co 10-15minut. Nie wiem o co jej chodzilo. ANi to bąki, ani głód ani wypadniecie smoka ani zly sen . Glaskalam ją po glowce, przytulalam i zasypiala dalej. Ale tak jęczala jakby żalila sie. No i mniej wiecej co 4 pobudke nie chciala zasnac i meczylismy sie jakby znowu byla noworodkiem i miala kolki. Nie wiem sama... moze to te zeby? A moze znowu na nie zganiam, bo nie mam innego pomyslu
|
||
|
|
|
#3709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mamy bezrekawnik zwykly bezowy... mysle, ze w zimie ubiore :P
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-10-15 o 22:23 |
|
|
|
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluje nowych zebulkow, ten weekend jest bardzo ofity w forumowe zabki
![]() ptysza- zdrowka dla Emilki ![]() anessa- tak, to duza ulga co do usypiania i stresu, to ja akurat nie kupuje nigdy argumentu, ze ten z niemowlectwa to dziecko zapomni, a ten z pozniejszego dziecinstwa bedzie gorszy, to, ze dziecko nie mowi, nie oznacza, ze nie zapamietuje pewnych sytuacji. Wystarczy mi wyobraic sobie, jakby to bylo, gdybym sama lezala w takim lozeczku i chiala, aby ktos do mnie przyszedl i byla skazana na samotny placz przez iles tam minut. kasienka- moze to zabek wreszcie
|
#3711 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam dzisiaj na urodzinach u babci i oczywiście zapomniałam, że mam dziecko bo jak ciotki wzięły Alanka o 17 do oddały o 19 ![]() Coś mój mały buntuje się i nie chce zasypiać wieczorem sam w łóżeczku a nigdy nie było z tym problemu Dzisiaj musiałam go wziąć na ręce i śpiewać "kotki dwa" i dopiero usnął.
Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-10-15 o 22:41 |
||||||
|
|
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
Słyszałam o dzieciach, które potrafią tak płakać do zachrypnięcia, nie wiem, jak można sobie czekać i patrzeć na zegarek w takiej sytuacji. Mam taki odruch, ze gdy Nadia płacze, to chce być blisko, pogłaskać, przytulic, żeby czuła, ze nie jest sama. Zresztą szybko interwencja można zapobiec poważniejszemu płaczowi.
|
#3713 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-10-15 o 23:01 |
|
|
|
|
#3714 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czy tylko my zostałyśmy bez ząbka? Cytat:
Czy było jej zimno-to nie wiem.Była zadowolona i szalała.Własnie pływanie na brzuszku sprawiało jej najwięcej frajdy,dodatkowo była piłka w basenie i chciała ją złapać-śmiesznie to wyglądało.Bylismy z jakieś 20 minut,bo woda nie była zbyt ciepła.Ja nawet nie pomyślałam o wdzianku na basen.Jak ja wyciągnęliśmy z wody opatuliłam ja w szlafroczek i myknełam do szatni sie przebierac,a Tż poszedł popływać. Szczerze mówiąc cięzko mi sie było z tym całym majdanem zabrać(2 aparaty,torba,Lilka,reczn ik itd.)Nie byłam w stroju tylko normalnie ubrana i na szczęscie,bo nie wiem jak dałabym radę się przebrać i pilnowac dziecka,żeby z przewijaka nie spadło. Tak na przyszłośc dobra rada,żeby wybierać się w dwójkę,najlepiej z jakąs inną kobietą,żeby popilnowała dziecko jak będziecie się przebierać.Druga sparwa jak sie wyjmie dziecko z wody to od razu zciągnąc pieluche,bo strasznie dużo w niej wody i szybko moczy ręcznik.
|
||
|
|
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ani lulanie,ani śpiewanie, żalił się strasznie nie mogłam go zostawić, leży z nami i ogląda walkę Jonaka
|
|
#3716 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jejku nie pomogę niestety ale współczuję bardzo Cytat:
Cytat:
bo nie potrafiłam Krzysia odłożyć jak płakał, tylko lulałam, aż zasnął i odkładałam do łóżeczka, aż w końcu w ogóle zrezygnowałam i w ciągu dnia tam nie śpi, w nocy póki co nie mamy problemów, ale nie wyobrażam sobie zostawić płaczącego dziecka. Moim zdaniem to się jednak gdzieś tam w podświadomości zapisuje...---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Montii, brawo za zębole!
|
||||
|
|
|
#3717 | ||||||
|
Raczkowanie
|
gratulacje
![]() Cytat:
a swoją drogą mogłabyś przysłać trochę ciepła a nie tylko sami z niego korzystacie ![]() u nas zimnica niesamowita, chyba czas kozaki z szafy wyciągać ![]() Cytat:
od początku byliśmy "na każde zawołanie" Łucji jak chciała żeby ją ponosić to nosiłam, jak chciała się przytulać to przytulałam, jak chciała non stop jeść to karmiłam itp. jak mówię ludziom, że Mała śpi z nami w łóżku to zwykle mają nietęgie miny, a dla nas to niesamowita sprawa być tak blisko z naszym dzieckiem myślę, że to w jaki sposób się zachowujemy względem Łucji sprawiło że jest niesamowicie pogodnym dzieckiem ![]() jest ciekawa świata, nie czuje zagrożenia w obcym środowisku (pod warunkiem, że rodzice są w zasięgu wzroku), rozdaje uśmiechy ludziom na ulicy i przy tym wszystkim nie daje nam w kość ![]() nie sprawdziły się wszelkie strachy typy: wyśpijcie się, nie będziecie mieli dla siebie czasu itp. ciąża, poród i rodzicielstwo doświadczyły nas jedynie pozytywnie ![]() dziękujemy Cytat:
a co do nocy to może rzeczywiście ząbki albo ewentualnie skok ![]() Cytat:
ja też tego nie kupuję, nie wyobrażam sobie zostawienia płaczącego dziecka najbardziej odnajduję się w rodzicielstwie bliskości - tak się to pięknie nazywa Cytat:
chyba nie tylko Wy, niedawno sprawdzałam i sporo dzieciątek jeszcze bezzębnych Cytat:
![]() to chyba niedokładnie czytałam bo już na początku książki napisała o podmiotowym traktowaniu dzieci i jakoś mi to nie pasuje ![]() uciekam spać do jutra kobietki
*mój wiosenny promyczek* **moje jesienne słoneczko** Edytowane przez kwartalinka Czas edycji: 2011-10-16 o 00:10 |
||||||
|
|
|
#3718 | |
|
Zakorzenienie
|
tajka, kwartalinka gratuluję ząbków
![]() My nadal czekamy..... ![]() Cytat:
![]() No i w związku z tym zastosowałam metodę prunelle ( ) z uspokajaniem i odkładaniem nie zawsze się udaje, ale dziecko nie zapłakuje się na śmierć.Ja znowu opuściłam zjazd. Cała głowa mnie boli, no trudno. Leoś budził się 2 razy na jedzenie i raz płakał. A teraz ciągle śpi. Edytowane przez Tity Czas edycji: 2011-10-16 o 08:28 |
|
|
|
|
#3719 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Będę musiała poszukać innego sposobu, bo ten sposób nie jest dla mnie. Cytat:
![]() U nas nocka ok. Jedno co postanowiłam i będę starała się to zrealizować to to, że oduczę Szymusia to jedzenie w nocy ![]() W książce przeczytałam, że tak naprawdę budzi się z przyzwyczajenia, a nie na jedzenie. Że dziecko po 6 miesiącu będące na mm nie musi jeść w nocy. No i dziś obudził się o 2. Dałam mu wody i spał dalej o 5.45. Wtedy dałam mleko bo myślałam, że był już głodny ale zjadł tylko 30 ml i jadł dopiero o 8 - tylko 120 ml. Mam nadzieje, że za kilka dni w ogóle zrezygnuje z tej pobudki ok 2 w nocy. Może stwierdzi, że na wodę nie warto się budzić )
|
|||||||
|
|
|
#3720 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Nino dzis ma proby glosu i mojej wytrzymalosci W zyciu tyle nie krzyczal i huczal i buczal co tego ranka![]() Co do samodzielnego zasypiania - istotne jest, zeby dziecko nie bylo rozdraznione i juz placzace kiedy je pierwszy raz odkladamy, bo wtedy naprawde bedzie plakalo wiecej i wiecej i bedzie sie czulo samotnie. I ja wtedy biore Nino na rece, tule, spiewam i uspakajam albo zabieram na dol bo widze, ze jest zbyt roztrzesiony, zeby samodzielnie spac. Moze dla mnie ta metoda jest najlepsza, bo tak naprawde Nino wie jak sam zasypiac i moze 10 razy przez cale te 5 miesiecy jego zycia mialam sytuacje, ze plakal tak bardzo, ze bralam go na rece i tulilam, wiec nigdy nie mialam sytuacji, ze jest ciezko, ze robie krzywde sykowi, zostawiajac go samemu sobie. Ja nawet czesto nie wychodze z pokoju, tylko przycupne blisko lozeczka i jak zaczyna miec ton ostrzegawczy, to zaczynam robic "szzzzzzzzz..." co go bardzo uspakaja, wlaczam znow muzyke i znow przykucam. Nie sadze, ze Nino jest przez to nieszczesliwy ale moze to tylko dzieki temu, ze uczylam go od poczatku, ze lozeczko to jego krolestwo snu i tam mu bedzie najlepiej i najwygodniej. Synek budzi sie radosny, wypoczety, jest bardzo pogodnym dzieckiem - pomijajac czasy kolek - i wierze, ze krzywdy mu nie robie i nie robilam. Pragne aby usamodzielnial sie bezstresowo i w sposob dlugotrwaly bez traumy i dlatego pewne zasady wprowadzilam juz od urodzenia. Taka moja metoda, takie moje przemyslenia - wierze, ze kazda z was zrobi wszystko dla swoich dzieci i uda sie kazdy krok w doroslosc i samodzielnosc Mialo dzis lac a tu widze, ze znow piekna pogoda Buziaki dla wszystkich!
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

no i kupiłam sobie fajny sweterek w mohito a Niuni ocieplany bezrękawnik w 5.10.15
potem dojadła dserkiem a wszystko popiła moim mlekiem i dziś zrobiła 3 mega kupy
jak jest bardzo zmeczona to wystarczy położyć się obok. Zazwyczaj jednak trzeba ją miziać po nosku lub trzęś dupką
to zostało od narodzin kiedy Mała prawdopodobnie miała kolki i małż usypiał ją na rękach w pionie podtrzymując pupkę i lekko nią potrząsając

żeby pozostałe ząbki tak go nie męczyły przy wychodzeniu

Ale sudocrem zdzialal cuda + wietrenie pupska przez caly dzien
Padam kobitki...
, jak już usypiała to ja też padałam