|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#44071 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Jak patrzę na zdjęcie, to rzeczywiście nie jest tak źle. Nie wiem, czemu w głowie mam obraz, że się słabo kręcą ![]() Dopiero jak czytałam Wasze komentarze, to pomyślałam, że niedługo miną mi 3 lata odkąd przeszłam na CG Jak ten czas szybko biegnie![]() Zamienić się mogę, chętnie spróbuję swoich sposobów na innych włosach ![]() Jutro będę gotować żel lniany, już dawno nie nakładałam go samego. Przydałby mi się też jakiś nowy żel do włosów, bo mam tylko Graffiti - w przeźroczystym opakowaniu, a on chyba trochę za mocny jak dla mnie. Ale nie mam czasu na zakupy włosowe, może coś przy okazji znajdę albo zamówię w DOZie żel Ziai, o którym niedawno pisała Chatul. W ogóle to nie wiem, jak ja ogarnę przyszły tydzień, bo w sobotę idę na wesele, a nie mam sukienki ani na wesele, ani na poprawiny
|
|
|
|
#44072 |
|
Zakorzenienie
|
Za Waszą poradą nabyłam komin. Taki ze ściągaczem, dzięki temu po szyi nie wieje. Fajna sprawa.
|
|
|
|
#44073 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Aplikuje się odrobinę na skalp (najlepiej jakimś sporym pędzelkiem), a potem wyczesuje ze skóry głowy (ja to robię szczotką ze sztucznego włosia). Wady: -Włosy tracą blask. -Jak się za dużo nasypie alg albo glinki, to włosy robią się "gumowe". -Po talku włosy potrafią się bardzo elektryzować. Zalety: -Włosy wyglądające na świeże. Jeżeli się glinkę, algi albo talk zaaplikuje na świeżo umyte suche włosy, to wolniej się przetłuszczają
|
|
#44074 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MiauCytat:
![]() Niecj inne batują Co za blask ![]() ![]() Cytat:
Sklepowe mogą mieć denataDaj focie
|
|||
|
|
|
#44075 | |
|
Wtajemniczenie
|
no mąż mi dzisiaj powiedział, że moje włosy się błyszczą jak z reklamy
![]() ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Cytat:
![]() a ja już sama nie wiem ![]() jedyne czego jestem pewna to że dla fal nie ma nieuciążliwej czasowo pielęgnacji... ![]() jak tylko schną same to pierdzielnik, a żeby były podkreślone fale to orka, a żeby był efekt jak dzisiaj to też orka ehhh chcesz być piękna? cierp
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2011-10-16 o 00:15 |
|
|
|
|
#44076 | ||
|
Zadomowienie
|
Oj jak ja bym chciała zrobić wyraźne zdjęcia...
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kolejny raz ze zdziwieniem stwierdzam, że co się skręciło to przetrwało nawet parę godzin hulanek i swawoli.. Ale fajnie![]() Aha! I kolejna osoba spytała mnie czy mam takie włosy naturalnie i co z nimi robię, że tak wyglądają. Zaczynają być widoczne! Swoją drogą ostatnio nie poznaję się w lustrze, nie jestem przyzwyczajona do bycia kręconą.. Edytowane przez yarrowia Czas edycji: 2011-10-16 o 02:00 |
||
|
|
|
#44077 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i bardzo mi sie podoba
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#44078 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Zastanawiałam się, czy zmieszanie glinki z mąką ziemniaczaną, nie będzie dobrym pomysłem?Cytat:
![]() Jak w ogóle w to wszystko jeszcze wpleść jantar Swoją drogą pokusiłam się wczoraj o peeling skalpu i nie wiem, czy to cokolwiek dało, ale na pewno było przyjemne i mam wrażenie, że lepiej wymyłam skalp. I jeszcze nie wiem, czy tu, czy w analizowym, ale co myślicie o takim kremie? http://www.e-naturalne.pl/pl/p/KREM-...ALURONOWYM/120 Baza kremowa jest tutaj: http://www.e-naturalne.pl/pl/p/BAZA-KREMOWA/119 Wysoko gliceryna, no ale... Ukręciłam sobie do paszczy z hydrolatem aloesowym i jak tak czytałam o kremie z biedry, to mi ten wpadło do głowy Mam go pod dostatkiem i chyba zaraz w ramach testu walnę na łeb
|
||
|
|
|
#44079 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#44080 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Przyjemnie ![]() Szkoda że zmyć się już nie chciało tak przyjemnie, 2x sls :/ Cytat:
Konkluzja taka, że jeśli nie szkodzi twarzy to nie zaszkodzi też włosom, najwyżej da dziwny efekt Nie spróbujesz nie dowiesz się
|
||||
|
|
|
#44081 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak robię jak nie mam czasu starac się o skręt, wtedy patrzę na siebie i dochodze do wniosku ze kocham moje kręcone włoski (falokręcone chyba.) ooo nastepna hehehe ja bede chyba jutro robic na proste bo mnie kooezanka poprosila "ejjj a ja nie widziałam cię w prostych tak dawno, zrób kiedyś"Cytat:
bo ja nad kominem mysle i nie wiem jaki ...no żebyś wiedziała! Cytat:
Schnę właśnie. W piątek było ślicznie, wyolejowałam się wtedy olejem z orzecha włoskiego - może to jego zasługa ![]() Zobaczymy dzisiaj, dla przetestowania zestaw jak w piątek tylko olej kokosowy. Jak mnie spuszy to odstawiam kokos!
|
|
#44082 |
|
ma zielone pojęcie
|
Umyłam włosy aloesową maską Natur Vital. Coś czuję, że włosy będą tłuste...
Skład odżywki: Aqua, Cetearyl alcohol, Aloe barbadensis leaf juice, Cetyl Esters, Glycerin, Juniper communis fruit extract, Behentrimonium Chloride, Panthenol, Cetrimonium Chloride, Parfum, Phenoxyethanol, Benzoic Acid, Dehydroathecetic, Cl 7789 l.
|
#44083 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#44084 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
marzę o Twojej długości, dokładnie takiej jak masz teraz ![]() co do lustra miałam podobnie, a teraz jak rozprostowałam to też siebie nie poznaję |
|
|
|
|
#44085 |
|
Zakorzenienie
|
Pokaże zdjęcia po moim SPA, ostrzegam, że zrobione już po wielogodzinnym przewianiu włosów i cienkiej jakości
|
#44086 | ||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
![]() Oby nie! Cytat:
![]() Cytat:
Ale nie ma tego złego - nie wysilasz się, wyglądasz inaczej Fale to cudowne włosy...Cytat:
wszystko rokuje jak najlepiej Cytat:
Cytat:
moze być lepiej, niż się spodziewasz Sama doczekać się nie mogę - więcej olejów, więcej pielęgnowania Programy minimum będę mogła odłożyć do wiosny Cytat:
Gdybyś nie wiedziała, co zrobić z ilością, to ja chętnie przygarnę ![]() Cytat:
Chyba żeby zrobić Rybiorkowy zabieg ![]() Rozruszmy łuskę, ale co dalej? Jak zmienisz wiązanie? Cytat:
Cytat:
|
|
#44087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zabawy z keratyną - codziennik A Wam i tak wkleję zdjęcia Bo mi się podoba ![]() Zainteresowane Hegronem ciemnym - dobry jest! Po szorowaniu SLS włosy były tak kosmicznie tępe - zmiękły już podczas nakładania odżywki. Miękkie i gładkie, chyba też błyszczące. Myślę że wydajna |
|
|
|
|
#44088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#44089 | ||||||||||
|
|
Cytat:
Cytat:
Ale nie jest tak źle, jak pisałaś.Cytat:
Przeciw mam jeden argument - szkoda, bo lepiej dać włosom Cytat:
przemknęły mi Twoje zdjęcia - oby nie minął, bo takie śliczności przyjemnie oglądać.Cytat:
Kiedy zakładasz apaszkę pod komin, to jej nie widać, więc efektów dodatkowych brak. Ale co kto lubi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na włosy tez sie nada ![]() Cytat:
Cytat:
Acha - ja daję sporo odżywki d/s. W nienajlepszej formie... Są cudowne! Długie, skręcone, mięsiste... Z jakiej długości cięłaś?Cytat:
teraz za Tobą będa chodzić po sklepie
|
|
#44090 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawy przepis na wcierkę, zgłębię go niedługo Cytat:
Cytat:
![]() A ja zdaję relację z mycia włosków w naszym przyszłym domku (woda dużo miększa). Umyłam szamponem ziai z lawendą, potem maska alterra z granatem, joanna len i rumianek i żel bielenda bardzo mocny. Wysuszyłam z dyfuzorem, zostawiłam jeszcze trochę wilgotne i poszliśmy spać, bo już kochany padał mi Żałuję tylko, że nie dosuszyłam do końca albo nie poczekałam, aż nie wyschną i nie odcisnęłam, bo skręciły się jak nigdy, a jakie były mięciutkie u góry, nie to co tu u nas, woda tak twarda i włoski też czują różnicę pewnie. Na noc zrobiłam ananasa, ale kręciłam się strasznie, bo mi niewygodnie było i rano masakra była ![]() Zdjątko z wysuszonymi tak w 80%, z nieodgniecionym żelem. PS: zdjęcie przyozdabiał TŻ
|
|||
|
|
|
#44091 |
|
Zadomowienie
|
Ja się chyba załamię...
już nigdy.. przenigdy nie pozwolę nałożyć go na włosy!i gdzie moje loczki..? ![]() Przepraszam dziewczyny.. musiałam się wyżalić... |
|
|
|
#44092 | |||
|
Zakorzenienie
|
Danke
![]() Cytat:
Wiadomo, że jakby mi miało pomóc w walce z wysuszaniem to naleję każdą ilość Aminokwasy na przykład są w emulsji skalpowej Emolium. Gorzej jakby miała zaszkodzić, np wspomóc "keratynizację" czyli przyspieszone namnażanie naskórka. WryCytat:
Cytat:
Teraz będą sznurkiem ![]() Powiedzcież mi czy widać? Oznakowało mi posta jako "draft" i nie chce oddrafrować, jak się tego pozbyć? https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=10273 Mogę Was jeszcze raz prosic o linki do wątków o rozluźnianiu skrętu? Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-10-16 o 18:21 |
|||
|
|
|
#44093 | ||||||||||
|
|
Cytat:
Cytat:
Na pewno! Nie tolerują. Cytat:
Mam podobnie.Skopiowałam Twoja odżywkę do receptariusza. zrobię, choć SLP będę musiałą zastąpić lecytyną sojową, a olej awokado jakimś innym. Ciekawa sprawa Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też mam weselicho. W listopadzie ![]() Chatul Twoje sposoby suchoszamponowe też wstawiłam do receptariusza ![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Ajrisz, wrzuca "Błędny blog" więc chyba nie ma nic, żadnego drafta. Cytat:
W bazie jest jakiś kopolimer, nie wiem, jak to sie będzie zmywało. Poza tym ok. ![]() Cytat:
|
|
#44094 | ||
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, dawno mnie tu nie było
Ale kompletnie nie mam czasu na nic ostatnio...Próbuje szybko nadrobić kilkanaście stron ![]() Przedstawiam wam moje dzisiejsze. Po weekendowej pielęgnacji wyszło całkiem-całkiem. ![]() Cytat:
Mimo, wszystko, wolę lokowane ![]() Cytat:
Every time she closed her eyes Edytowane przez nez123 Czas edycji: 2011-10-16 o 18:32 |
||
|
|
|
#44095 |
|
Zakorzenienie
|
nez123 -
teraz już powinno być widać? https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=10291 |
|
|
|
#44096 | |||||||||
|
|
Cytat:
Będzie kolejny ![]() Cytat:
![]() Nam też się podoba I to bardzo Cytat:
Cytat:
Pokaż nam włosy, może coś da sie uratować. No, główka do góry I rozjaśniacz radzę odstawić na stałe Cytat:
Za to zrobiłam kuku skalpowi (troche z premedytacją). Kupiłam jakiś czas temu Radical ampułki celem wcierania nieregularnego. Dziś wtarłam 1, nałożyłam orzech i krokosz na włosy. Umyłam po jakims czasie Pilowaxem aloesowym (woda, ca, sls, aloes, zapach i coś tam), na to Naturia len, żel Isana czarny. I... swędzi Idę zaraz się panthenolowac, bo nie mam już sił. Cytat:
Cytat:
)Cytat:
sposoby, prostownica, prostowanie. To u nas, ale na samej pielęgnacji jest o prostownicach i prostowaniu więcej. Jest jeszcze o prostowaniu keratynowym. Uciekam na herbatkę. Do zobaczenia jutro ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Podpisuję się ![]() Cytat:
|
|
#44097 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Paaa... Znowu się miniemy ;] |
||||
|
|
|
#44098 |
|
Zadomowienie
|
Eloe, dobrze działa krokosz na włosy?
Ja kiedyś kupiłam, czytając, że pomaga w pozbyciu się włosów niepotrzebnych, ale nie dał rady i mam całą butlę. Zastanawiałam się czy na włosy nie dawać, ale bałam się, że a nuż zadziała i wyłysieje na głowie |
|
|
|
#44099 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Cytat:
Cytat:
ale jak zdrożała kosztuje teraz 5 zł z grosikami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
SPA to był trafny wybór Cytat:
a byłam przekonana,że będzie trzeba spinać na prawdę byłam bardzo zdziwiona Ja też na to czekam ciągle mam ochote walić coś na włosy Cytat:
![]() chciałabym jeszcze gęstsze no ale nie będę marudzić dobre jest to co jest ![]() Cytat:
piękne nawilżone fale Cytat:
- - - - - - - - - - - - - - - - Kupiłam isane ![]() Mam pytanie w zasadzie 2 1. Czy w leclekcu kupię maske Bingo? 2. Możecie mi jakąś polecić,która wam najbardziej podpasowała? ![]() W ogóle u mnie jaki kryzys nawet rycyna się skończyła - - - - - - - - - - - - 19: 46 - - - - - - - - - - - - - - Aaa jeszcze jedno. Spałam dwa razy w apaszce i jestem zachwycona
Zakręcona WŁOSOMANIACZKA CG od 1 lipca 2011 Zapuszczam włosy - długość włosów w skręcie 62 cm Nie prostuję od lipca 2010 Moje włosy Edytowane przez milena798 Czas edycji: 2011-10-16 o 19:46 |
||||||||
|
|
|
#44100 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.

Jak ten czas szybko biegnie

)

bo ja nad kominem mysle i nie wiem jaki ...

wszystko rokuje jak najlepiej

Ale nie jest tak źle, jak pisałaś.