|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Czas i na mnie
![]() zaczynam się denerwować pa pa
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Natka pijesz karmi? Bo ja właśnie mam w lodówce, chyba malinowe z tego co kojarzę i ciągle się przymierzam żeby wypić. Właśnie wydawało mi się kiedyś, że ktoś pisał że to dobre na laktacje, ale dziwne w sumie
![]() A pijesz to klasyczne, kawowe, malinowe? Czy to nie ma różnicy? I oczywiście poszłam poczytaćna necie i już mi się odechciało
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-10-16 o 18:14 |
|
|
|
#2344 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Asiu-- mocne kciukasy " 3maj sie kochana Cytat:
![]() Cytat:
A jak nie zasypia to co robisz?? Odkladasz?? Nosisz ciągle? Zdrówka dla Szymusia ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
![]() zazdrosze ze bedziesz z mezem caly tydz- ja tylko jeszcze jutro
|
|||||
|
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
Jaaa , mój mały dzisiaj większość dnia śpi. Jeju a gdzie głód, powinnam go budzić, ale musiałam to wykorzystać i posprzątać bo już masakra była. A co najlepsze to byliśmy na spacerku, zanim zasnął w wózku to minęły wieki. Wchodzimy do domu, przekraczamy próg a on już obudzony - i tak zawsze. dopiero pociumkał chwilę cyca i zasnął w rogalu do karmienia i śpi 3h
a ostatnio jadł około 13 i po spacerze chwilę z cycka więc mało jak na niego![]() Archi, pokaż Piotrusia
|
|
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2347 | |||
|
kosmitka
|
Zapomniałam się pochwalić, że Franek skończył dzisiaj 8 tygodni!
Cytat:
Współczuję bólu, z każdym dniem tak jak piszą dziewczyny będzie coraz lepiej. Jak Piotruś, jak ogólnie wrażenie, jak bycie mamą??? Jak nie śpi i nie płacze, to leży, ale że dużo płacze, to noszę, tańczę i podskakuję. ![]() Cytat:
Nasz Franuś też ogląda się za zabawkami .Cytat:
Niezły goguś z tego Stefka .Gratulacje! Cudna! do Ciebie podobna! Ja drożdżówki jem .Asia trzymaj się!!
|
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nóżki krótkie ja jadłam drożdzówki nic się nie działo
|
|
|
#2350 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Poka jak Ty kładziesz w ten rogal, bo mój nieużywany. Rabarbar witaj!!! Mężulka w domu zazdroszczę!
|
|
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do spania to u mnie też różnie, dzisiaj się udało
|
|
|
|
|
#2352 |
|
kosmitka
|
Fajny ten Twój rogal, mój wielkolud się w moim jednak nie zmieści.
|
|
#2353 |
|
Zadomowienie
|
ale cudne te Nasze forumowe dzieciaczki... oglądam fotki i się napatrzeć nie mogę
a wogóle witajcie ![]() nie nadrobię dziś... ale podczytuje teraz ile się da ![]() muszę się Wam pochwalić...spędziliśmy dziś pół dnia poza domem. zwiedzaliśmy ogrody..a Sara grzecznie w wózku spała...praktycznie ponad 4h i...udało mi się zjeść lunch z mężem w restauracji...i Sara się nie obudziła
|
#2354 | |||
|
Zakorzenienie
|
Powodzenia
![]() Cytat:
Cytat:
Nie dziękujemy Cytat:
|
|||
|
|
|
#2355 | |
|
Zakorzenienie
|
Gosia
![]() mój TZ juz jutro idzie do pracy a tak fajnie było w domku we trójkę...szkoda...Cytat:
dziewczyny a od którego tygodnia kładłyscie dzieci na brzuszku? ja bym juz chciała, ale raz ze jej jeszcze pępek sie nie wygoił do końca a dwa ze sie boje
|
|
|
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosia ze Stefkiem i Archinta z Piotrusiem
U nas tradycyjnie - dzień marudny, ale dobrze daliśmy sobie radę sami bez taty Tylko nie dało się Wam odpisać, jestem znowu półtorej strony do tyłu.Była u nas ciocia z kuzynką, Berni dostał znowu fajne ciuszki i żółwia z pozytywką. Tak miło jak widzę, że rodzinka się naprawdę cieszy z tego naszego dzieciaczka ![]() ![]() Ehe, chyba oprócz mojego Wczoraj znalazłam fotki, jakie zrobił mi mąż z małym na ręku - wygląda to jakby orka chciała pożreć małą uchatkę Czy zdarza się Waszym dzieciom ulewać pod sporym ciśnieniem? Beni do niedawna tylko ulewał, tak że lekko polalo mu się po buzi, a teraz już kilka razy (od może trzech dni) zaliczył porządny chlust na sporą odległość. Macie też tak?
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2358 |
|
Zadomowienie
|
czesc mamusie.
od wczoraj wieczorem jestesmy w domu. nie mialam czasu jeszcze nadrobic, moze jutro. dziekuje za gratulacje i gratuluje rozpakowanym. Cotka-mnie karmi pomaga na mleko. I mnie maliny pomogly, ale o tym pozniej. Buziaki
|
#2359 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Fajnie fajnie jak się cieszą Cytat:
8 tygodni - jak ten czas zasuwa A ja doskonale pamiętam ten dzien jak byłaś w szpitalu. Cytat:
Zazdroszcze tego lunchu...brakuje mi takich wyjść Dziewczyny, mam pytanie: Przewijalam Stefka i zauważyłam, że pieluszka jest zabarwiona na zielono. Nie była to typowa kupka bo wszystko wsiąkło w pieluszkę, tylko ten kolor został i takie ciemniejsze, malutkie kawałeczki czegoś Miałyście tak? Martwię się tym...
|
|
#2360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na necie piszzzaa ze kolki po tym i sie zestrachalam ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Ancia- 8tygodni? wow! to juz prawie 2m-ce ale zlecialo!
|
|
|
|
|
#2361 | |
|
Zakorzenienie
|
Rabarbar z Hanią
Gratulacje dla wielkookiego Filipa za miesiąc i dla Frania za 8 tygodni I duże za Asię.Izunia śliczna ![]() I prawidłowo ![]() Cześć To chyba dzięki malinom udało się wypchnąć taaaakiego syna A zdradzisz, jak ma na imię ![]() Danika, ja chyba gdzieś w drugim tygodniu zaczęłam układać Benia na brzuchu, a teraz bardzo lubi tę pozycję ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
A kupę zieloną mieliśmy, tyle że bez grudek
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-10-16 o 21:34 |
|
|
|
|
#2362 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki
![]() Melduję się z domku dzisiaj wyszliśmy mały na szczęście nie miał żóltaczki![]() Dziękuję bardzo za wszystkie gratulacje jesteście kochane![]() jak będę mieć chwilę to spróbuję ponadrabiać. Co do karmienia to niestety nie miałam mleka i w szpitalu dawałam z butelki. W pierwszym dniu były takie niezbyt położne i jakoś ciężko było z nauką przystawiania do piersi. Dziś po południu próbowałam dostawić i się udało, mały mi sutki wyciągnął ( bo kiepsko wyglądały) i zaczyna coś lecieć. Ale nie jest tyle tego żeby się mały najadł. I pytanko: mam mu dawać butle i do tego próbować przystawiać, czy tylko z cyca? później postaram się napisać wrażenia z porodu Buziaki
|
|
#2363 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Oszaleję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
O jacie faktycznie Franio ma już 8 tygodni![]() ![]()
|
||||
|
|
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja z jednego max 30-40 Nie pomogę bo u mnie karmienie to kiepścizna i czarna magia
|
|
|
|
|
#2365 |
|
Zadomowienie
|
Natka, Małgosia... ojj udany
wogóle coraz dalej się zapuszczamy z Sarą. już mamy plany na kolejne wolne weekendowe dni-jeśli pogoda pozwoli. małgoś..jeszcze chwila i możesz ze Stefkiem śmigać. ja nie wiem jak to w Pl..bo nie zwracałam uwagi.. ale tu jak z kumpelą wchodzimy do pub-u (na herbatę.. ) czy jak dziś z mężem.. to nikogo nie dziwi to. już nawet karmiłyśmy w dwóch knajpkach bo oba maluszki na cycuNatka... spróbuj go smokiem oszukać i przytulić smokiem do siebie by nie mógł wypluć.. albo jeśli pierś..to podaj mu,ściskając ją miedzy palcami. na moją to działa jak tak się wkurza i wypluwa
|
#2366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem co to było, ale zasnął w końcu Stokrotko on tak wrzeszczy, że smoka w życiu w buzi nie utrzyma A przy piersi się nie denerwuje tylko po prostu kończy jedzenie (po 2 minutach ) i leży sobie i mlaska i zero zainteresowania cycem, a po 5 minutach znowu ryk i szukanie i tak było wczoraj i dzisiaj, aż się w końcu zmęczył i zasnął na jakieś 2,5h
Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-10-16 o 22:39 |
||
|
|
|
#2367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj bylo co wypychac. Oto relacja-poki wszystko pamiétam. W czwartek o 19.30 poszlismy kapac Kubusia. Po wszystkich manewrach Kubko byl juz w lozeczku, ja schodzilam po schodach przecieklam. Duuzo przecieklam. Zadzwonilam do szpitala, ze mi wody odeszly, podalam wszystkie dane, poszlam wziac prysznic. Skurcze minimalne. I kolo 21 pojechalismy. skurcze sie troche rozkrecaja. Na izbie przyjec najpierw sobie poczekalam. O 21.40 podlaczyli mnie po ktg, skórcze co 4-5 minut regularnie, coraz mocniejsze. Po badaniu okazalo sie, ze szyjka miekka, 2cm rozwarcia. Przyszedl ginekolog(jak moj maz stweirdzil-jakis niedorobiony). Bez badania czy spojrzenia w wyniki, stwierdzil, ze mam jechac do domu, wrocic rano, pojsc na godzinny spacer i przyjsc do badania jak skurcze sie zaczná. Uswiadomilam go, ze mam juz regularne skurcze i ze nie chce wracac do domu. Zgodzil sie. Dostalam lozko. O 23 poszlismy na godzinny spacer. Zmachalam sie, a badanie pokazalo nadal 2 cm rozwarcia. A boli coraz bardziej. Poszlam do wanny, a potem mialam dostac jakies powazniejsze znieczulanie(tym razem nie chcialam byc dzielna ). Po 45minutach w wodzie musialam wyjsc juz z wody bo nie wytrzymywalam i jak najszybciej chcialam jakas ulge w bolu. Dotarlam cudem do lozka. Polozna miala mnie zbdac i dac zastrzyk. Ale moja nadzieja na ulge w bolu umarla gwaltownie po badaniu. w przeciagu 45 minut rozwarcie zrobilo sie na 8-9cm. I juz za pozno na znieczulenie . Zabrali mnie na porodowke. Sala jedno osobowa. Byla 1.30 lub cos kolo tego. Jeszcze troche zajelo mi kompletne rozwarcie. Najtrudniej bylo powstrzymac sie od parcia zanim nastapilo pelne rozwarcie. Od 2 cm do 10cm zajelo mi 3 godziny i 15 minut.(tu obstawiam pomoc malin). Parlam 28 minut-o 4.08 Piotrus pojawil sie na swiecie. Troche mnie rozerwalo, nie mialam czucia w dolnych rejonach i nie byli pewni czy nie mam uszkodzonego miesnia zwieracza odbytu. Postanowili podac mi znieczulenie w kregoslup i zbadac na sali operacyjnej. Samo znieczulenie to niesamowite uczucie. Na szczescie miesien jest caly i ok. Tylko pekniecie zewnetrzne 2 stopnia. Ladnie pozszywali. Naraz karmienie mieszane, najpierw cyc, potem dolewka z butli. Ale juz widac poczatki naplywu mleka,wiec moze za dzien-dwa damy rady tylko na cycku pociagnac. Kuba zachwycony bratem. Mam nadzieje, ze tak zostanie na dluzej. To tyle, bede starac sie byc w miare na bierzaco. Buziaki mamusie. Ide odpocywac.
|
|
#2368 |
|
Wtajemniczenie
|
Marcel nareszcie z nami 4380 i 60 cm jest kochany narazie go nie mam bo jest na noworodkach cudo moje klask i:I zalaczam nie takie małe cudo
|
#2369 |
|
Rozeznanie
|
![]() mam wiadoość!!!!Asia urodziła )) mąż napisał tylko tyle że mały jest na świecie waży 4380 i ma 60 cm ---------- Dopisano o 03:53 ---------- Poprzedni post napisano o 03:49 ---------- Heheheh spóźnilam się minutę z wiadomością ale to dlatego że moja Lenka opija przyścieki Marcela na świat )
|
|
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
hej !!
ja też wczoraj po 23 dostałam wiadomośc od asi, niestety w postaci mms'a których nie umiem odbierać ale to mms mógł oznaczać tylko jedno ale się cieszę! już chyba zostało nam mało mamusiek brzuszkowych ![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- jak Wam teraz coś napisze to mnie znienawidzicie ![]() Natalka ostatnio to istna śpiąca królewna, w nocy śpi cudownie i niekiedy budzi się tylko raz a potem dopiero ok 7 czyli już rano, a do tego do godzin ok. 14 praktycznie ciągle śpi budzi sie tlko na cyca albo zrobi sobie ewentualnie godzinna przerwe Za to pod wieczór ciągle jest marudna, no ale niema co narzekać coś za coś Mam nadzieje że przez to że ją pochwaliłam to jej się nie odmieni, bo musze to wkorzystac i wziąć się za pisanie pracy bo w piątek seminarium a ja nie mam ani zdania napisanego Dlatego też teraz moge sie nie pojawiać, o ile wytrzymam bez wizażu ![]() więc uciekam coś zjeśc no i sę biore do pisania trzymajcie kciuki prosze co by mi szybko poszło
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-10-17 o 08:31 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.

17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię
Mierzyłam 54 cm.

?? jak tak to sciskam mocno
no a na koniec, podczas przebierania, chyba żeby pokazać jak bardzo się cieszy, że pozbył się takiego balastu, puścił mamie cudowną fontannę Uśmiechnął się z miną "Miłej niedzieli mama"

Ale masz pewność, że z każdym dniem będzie tylko lepiej
a ostatnio jadł około 13 i po spacerze chwilę z cycka więc mało jak na niego

A ja doskonale pamiętam ten dzien jak byłaś w szpitalu.
wow! to juz prawie 2m-ce ale zlecialo!
jesteście kochane
ja z jednego max 30-40
klask i:
trzymajcie kciuki prosze co by mi szybko poszło