|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
|
|
|
|
|
#2432 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
|
|
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2434 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
DUZO ZDRÓWKACytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kurcze już miesiąc, ale szybciutko minęło
|
|
|
#2435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na cycu i mm?
|
|
|
|
|
#2436 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
No mówie Wam, stworzyliąmy dziecko giganta Główka i klata o 1,5 centa większe niż po urodzeniu A najlepsze jest to, że jakoś tego po nim nie widać...Chyba że ja nie widzę
|
|
#2437 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Gratuluje |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2438 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prosz Cytat:
Zdjęcia cudowne Cytat:
![]() A spróbuj odciągać wieczorem, pomasuj cycki podczas kąpieli - może się rozrusza Do tego jakaś herbatka na laktację - u mnie pomogło |
|||
|
|
|
#2439 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piotruś słodziak- aczkolwiek w pią. i sob. miałam jakąś załamkę Jutro mam nadzieje, że nie zeswiruje- maz obiecywal, ze wezmie ze 2 tyg. urlopu po porodzie, a tym czasem jutro juz idzie do pracy niestety musi.A nie pisalam chyba- jak po porodzie przystawili mi Piotrusia do piersi poczułam taki delikatny, słodki zapach pączków i poczułam się dziwnie błogo- jak na jakimś haju Teraz juz tak słodko nie jest- piersi troche bola ![]() Cytat:
Cytat:
Przerażają mnie te koncerty ![]() Cytat:
Ze juz nie wspomne, ze maz tez urodzony 10.10 ![]() Moj tez niby wolny week i dzis tez, a juz siedze sama bo co chwile gdzies musi pojechac cos zalatwic Ale to tylko na godz- dwie- nie wiem jak to bedzie jak bedzie na caly dzien od jutra w pracy
|
||||
|
|
|
#2440 |
|
Zadomowienie
|
anuska witajcie
Martusia jak brzdąc? widze, ze nadrabiasz po kolei
|
|
|
|
#2441 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Acelinko powodzenia w pisaniu! Fajnie, że Natalcia daje mamie pospać nasza też taka grzeczna w nocy, za to w dzień ma coraz więcej czasu aktywności- niekoniecznie zawsze spokojnej wczoraj jak zaczęła ryczeć to myślałam, że nie przestanie Ancia dla Frania za 8tyg Cytat:
.. teraz kładziemy codziennie na chwilkę, Mała tak mocno dźwiga główkę, że jestem w szoku ![]() Cytat:
mnie mama uspokajała, że jeszcze nie raz się Julikowi tak zdarzy ( przyznam,że nie zabrzmiało mi to pocieszająco ) Cytat:
Gratulacje dużego chłopczyka ![]() Cytat:
Cytat:
jakieś przepowiadacze o mater Lulka ale Cię męczy, współczuję ja się znowu martwię, że u mnie za szybko zanikło - już od dobrych 4dni mam tylko lekkie plamienia Mamy po SN- jak to u Was wyglądało?jak każda młoda mama zapewne zdjęcia świetne! ja mam w głowie pomysł na sesję naszej małej, ale muszę poczekać aż jej do końca zejdzie skórka z rączek Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny jak wychodzicie na spacer?? Na śpiocha czy rozbudzone? Boszzzz dziś wyszliśmy 1szy raz, ale z taką syreną, że chyba nas pod Wawelem słyszeli
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2011-10-17 o 14:29 |
|||||||
|
|
|
#2442 |
|
Przyczajenie
|
Tak moj pierworodny
No to bedzie zabawnie ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Termin juz tuz tuz a przepowiadaczy zadnych albo ja ich nie zauwazam |
|
|
|
#2443 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a uspokoiła się czy musieliście wracac?? ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
z tego |
||
|
|
|
#2444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
! fajnie, że ogólnie masz dobre wspomnienia z porodu zgadzam się co do zespołu przy porodzie- ja miałam rewelacyjną położną i dzięki niej tak fajnie i szybko nam poszło zajrzałam na 1szą stronę i coraz mniej mam zostało do rozpakowania niedługo na odchowalnię przejdziemy ![]() ale też jest parę dziewczyn co się nie odzywają, a ciekawe czy nie urodziły przypadkiem ![]() beti801, magdulec, Patiisia, bianeczkaa, julia1906, katarzynka00, No air
|
|
#2445 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() właśnie wróciłam z Olgunią ze spacerku - ale dzis sliczna pogoda, cieplutko, słoneczko świeci młoda dziś ładnie spała - najpierw 3 godziny, potem godzine wiszenia na cycu która zakończyła sie podaniem flaszki była położna - nawet miła kobieta - powiedziała ze mam jesc wszystko na co mam ochote, łącznie z piciem kawy i kostką czekolady. Jakos jeszcze sie boje ale gdzies za 2 tygodnie zaczne. krosteczki młodej powiedziała ze norma, to samo z prężeniem sie przy kupie. Popatrzyła na pępek, akurat mała jadła wiec popatrzyła na przystawianie i wszystko ok ![]() ASIA GRATULACJE witaj u nas Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
powodzenia w ogarnianiu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja do smoka nie musiałam przyzwyczajać bo mała ma taki odruch ssania silny ze pakuje do buzi rączki, ubranka, nos taty ![]() Cytat:
współczuje takiego przebiegu porodu...ale najważniejsze ze masz juz to za sobą Cytat:
fajnie, ze juz po, no nie ?...a 6 cm to masakra była, ja myslalam ze juz nie dam rady ale wszystkie dałyśmy bo jakie było wyjscie |
|||||||||
|
|
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jak ubieracie maluchy po domu?
U nas 24 stopni w pokoju i do karmienia zakładam małemu wg zaleceń położnej i doradcy laktacyjnego body na długi rękaw i skarpetki. A normalnie śpioszki. I jeżeli faktycznie te plamki co wam pokazywałam to potówki to wychodzi na to, że powinnam go lżej ubierać. Myślicie że body na krótki rękaw to nie za mało? Bo ja mam schizę że mu zimno, ale z drugiej strony te potówki świadczą ze chyba nie... Poza tym martwię się o Filipa. Karmiłam go o 1,30. Wstał o 6,30 pokarmiłam go z cycka, dałam mm i przekazałam tacie na bujanie bo sama mam zawalony nos, obolałe gardło i w ogóle masakra, była chyba 8 albo 9 i budzę się o 12,30 a ten obok w najlepsze śpi. Teraz powisiał na cyckach, ale nie widziałam, żeby jakoś aktywnie ssał czy przełykał... odkładam go bo szłam zrobić sobie inchalację, wracam a ten śpi Ja nie wiem czy on z głodu padł czy jak ![]() Swoją drogą myślicie, że jak dziecko delikatnie przysypia na cycku to może ssać?? Mój tak delikatnie sobie ciamka i zastanawiam się czy coś mu tam wedy leci
|
|
|
|
#2448 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
karczek ma cieplutki wiec jej nie zimno a nie wybudzam jej ubieraniem którego nie znosi Cytat:
![]() Julia i Magdulec urodziły, Julia nawet nam pisała a o Magdulec wiem z wątku starczkowego ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
i ubieram wtedy body na krótki rękaw plus pajacykco do ciamkania - mojej przy ciamkaniu na pewno coś leci bo jak jej wyciągne cyca to z buzi się wylewa
|
|||
|
|
|
#2449 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2450 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy
wybaczcie nie nadrabiam ![]() Od piątku jesteśmy w domku, niunia jest całym moim życiem no i tatusia ![]() Matko co by tu jeszcze... teraz chwilowo śpi więc postanowiłam wpaść. Jakieś fotki wrzucę jak coś zrobimy fajnego.Poród: Od 9.10 byłam w szpitalu ale nic się nie dzialo a ja bylam mocno zasmarkana wiec nic nie wywolywali. Samo zaczelo się 11.10 o 3 nad ranem skurcze co pół godziny, niby nic ale czop szedl juz z krwia wiec wiedzialam ze niunka juz blisko. Od 5 coraz regularniejsze skurcze, na obchodzie jakoś po 9:30 powiedzialam że chyba coś się kręci lekarze odrazu kazali iść na badanie a tam rozwarcie na 3 palce szybko tel po męża. Trochę pochodziliśmy po korytarzu i na porodówkę na salę z łóżko - fotelem , podpięcie pod ktg i spacerki na odległość przewodu ktg , rozwarcie zwolniło więc pod prysznic, było bosko nie chciałam wyjść mąż cały czas ze mną, ciągle powtarzał wdech nos wydech usta myślałam że go za to zabiję, ale przyznam że na skurczu zapominałam gdzie nos a gdzie usta i o co chodzi tzn nie bolało tak ale jakiś taki dziwny stan mnie opanowywał. Żeby rozwarcie się zwiększało dostałam jakieś czopki dalej gimnastyka w celu znalezienia wygodnej pozycji potem dostałam oksytocyne, pecherz został przebity, główka malej wolno schodzila więc musialam przysiady z golym tylkiem do samej ziemi robic kojarzyło mi się to z sexem ja jeźdzca matko o czym czlowiek myśli w takich chwilach (swoją drogą jak kleczałam na fotelu (wczesniej) tulac się do oparcia podczas skurczu tez jakies sexulane mysli mi się pojawialy - czy tylko ja tak odbierałam skurcze ) a potem uznalam ze chce juz przec, wiec hop na fotel, cos tam dostalam pod kolana, kazano mi zlapac się kolan i przec ile się da. Na pierwszym partym za szybko się poddalam i głowka malej chyba stanela w kanale oj myslalam ze mnie rozerwie. Dalej mialam byc cięta - sama prosilam, polozna kazala mocno się zaprzec i tak się skupilam ze mala podobno wyleciala jak z procy niestety bez naciecia. Dostalam na brzuszek moje male sliskie cos i zostalam najszczesliwsza kobieta na świecie. Tuliłam małe ciałko i płakałam. Potem niunie mi zabrano kazałam mężowi ją pilnować wiedzialam że przede mna łożysko, nie chcialam tego wydalić przy mężu (śmieszne prawda, wtedy zaczełam się krępować) mąż poszedl, łozysko wyszło i zrobilo się zamieszanie. Nagle obok 2 połoznych pojawila się lekarka, a na zapleczu jakis tlum, drzwi zamknieto i info lozysko niekompletne (polozna tak je ogladala ze z pepowiny krew poleciala na sciane, okno, rolety itp). łyżczkowanie, podobno silne krwawienie, szycie... 1,5 godziny, o znieczulenie musiałam walczyć z lekarzem. 4 godziny na obserwacji. Jednym słowem poród z przytupem był. Ale kocham malutką i jeśli byłoby trzeba rodziłabym ją jeszcze raz.Teraz jesteśmy w domku i dochodzimy do siebie mam nadzieje zaglądać tu coraz częściej![]() Uciekam bo mała płacze jak tylko położę ją do łóżeczka a jesteśmy same w domku :/ Gratulacje dla nowych mam ![]()
|
#2451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
a Magdulec nie przyszła się pochwalić do nas ![]() Irmith witajcie ale najważniejsze że już po wszystkim i masz maleńką przy sobie Pokaż nam swoje małe cudo
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2011-10-17 o 15:20 |
||
|
|
|
#2452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zdjecia przecudne
|
|
#2453 | |
|
Zakorzenienie
|
Mnie nie przerazaja tylko troche mecza
![]() Cytat:
|
|
|
#2454 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
DUŻO ZDROWKACytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A haniusia śliczna
|
|
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
|
eh.. zaliczyłyśmy spacerek bo pogoda śliczna jest całe 13 stopni
ale słonko święci pięknie zostawiłam Natalke u mojej mamy i wróciłam do domu pisać no i planuje wziąć mocno dupcie w troczki i to pisac a co, nie ma że nie dam rady że nie ma czasu, choćbym miała po nocach pisać to napisze, a jak! ![]() a jakbym zmieniła zdanie to mnie kopnijcie pożądnie ![]() Mam 2 godzinki więc zmykam, jak sie klawiatura nie spali od tego pisania to zajrze potem ![]() cotka, a może temperaturke w domu zmniejsz? Lekarka mi ostatnio mówiła żebym w domu miała 20 stopni. Dobrz eże potówki schodzą
|
|
|
|
#2456 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie wiem jak zmniejszyć
Bo kaloryfer wyłączony , nie wiem czemu ona taka wysoka. Ja to bym chciała jeszcze cieplej jako straszny zmarźluch, nie wiem jak my się z Fifim dogadamy ![]() Mały obsikał właśnie tatusia. Mało nie padłam ze śmiechu. Tż go właśnie buziaczkował i został oblany ciepłym moczkiem I dobrze, bo tż jak się dorwie do małego to go cmoka i cmoka aż się Filip nie zirytuje i dzisiaj chyba wyciągnął mocniejsze działa hahah.
|
|
|
|
#2457 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
Musiało to fajnie wygladac
|
||
|
|
|
#2458 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajna relacja z porodu, migusiem poszło ![]() Cytat:
Gratulacje Asiu dla Ciebie i życzenia zdrowia dla Marcelka Cytat:
za skupienie i pisanie pracy.Cytat:
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-10-17 o 19:18 |
||||
|
|
|
#2459 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry mamusie
Po pierwsze - gratuluję nowym mamusiom, strasznie nas dużo się rozpakowało w jednym momencie ![]() A po drugie - przepraszam, że tak z doskoku i bez nadrabiania, ale strasznie zmartwiłam się dzisiaj po wizycie kontrolnej u pediatry i potrzebuję kopniaka albo wsparcia Powiedzcie czy to możliwe, żeby w kilka dni obwód głowki powiększył się o 3 cm?????? W szpitalu wypisali nas z wynikiem 32cm, a dzisiaj wyszło 35 Pani doktor powiedziała, że może źle w szpitalu zmierzyli i za tydzień sprawdzimy znowu, ale ja już wariuję. Do tego bardzo mało przybrał na wadze, ma pozostałości żółtaczki, więc jutro jedziemy na pobranie krwi, a od wczoraj ciągle śpi i ciężko nawet na karmienie go obudzić. Zwariuję, tak bardzo się o niego martwię |
|
|
|
#2460 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic sie nie martw, wszytsko jest napewno ok---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
co do skojarzen seksualnych-to bylaby ostatnia rzecz o ktorej myslalam w trakcie porodu, bo bol byl taki ze w ogole sie nie myslalo fajnie ze juz jestescie, wrzuc jakies fotencje co? a z tym lozyskiem, hmm, mialabym chyba juz gdzies czy Ł zobaczy to co mialby zobaczyc, ja w ogole strasznie zazdroszcze dziewczynom ktore rodzily do konca sn, tego cieplego cialka na brzuchu tuz po porodzie, ze mna byl tez tż ale przy cc wiadomo ze juz nie i dzidzi tez nie zobaczylam ale porod mialas naprawde fajny
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

tu czas plynie tak milo ze nawet jak czlowiek ma skurcze i zaraz bedzie rodzic to siedzi na wizazu
Wpadam tylko na chwilę, żeby powiadomić, że 10.10.2011r. o godz. 21:55 urodził się nasz synek Tymon, poród sn, 3300g i 52 cm Ogólnie było dość ciężko, ale szybko, bo uwinęłam się w 3,5 h, nie mogłam niestety wziąć znieczulenia ze względu na moje problemy z krzepnięciem. Pierwszy stan depresyjny mam już za sobą, ale powoli przyzwyczajam się do roli mamy i staram się co raz mniej panikować
DUZO ZDRÓWKA
zrobili mi lewatywe, dali jakieś kroplówki i czekanie. Do 21ej sobie chodziłam i się nic nie działo, nadal brak skurczy nadal rozwarcie na 1cm, więc załamana
ZA POZOSTAŁE BRZUCHATKI

(więc różnie z tym bywa ale pomoc i tak nieoceniona

szybko tel po męża. Trochę pochodziliśmy po korytarzu i na porodówkę na salę z łóżko - fotelem
ale najważniejsze że już po wszystkim i masz maleńką przy sobie
trzymajcie kciuki prosze co by mi szybko poszło