Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-18, 08:47   #2491
kapka
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

hello..

Ancia-jak przeziebienie lepiej?Jak pierwsza samodzielna kąpiel Franka?
Madzialena-zyczę zdrówka
Cotka-jak krostki Filipa, dalej takie same?
Archi- jak Twoje samopoczucie, lepiej już?Jak Wam nocki mijają?
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość

Widze ze porod przezylas bardziej na lajcie co do skojarzen seksualnych-to bylaby ostatnia rzecz o ktorej myslalam w trakcie porodu, bo bol byl taki ze w ogole sie nie myslalo fajnie ze juz jestescie, wrzuc jakies fotencje co? a z tym lozyskiem, hmm, mialabym chyba juz gdzies czy Ł zobaczy to co mialby zobaczyc, ja w ogole strasznie zazdroszcze dziewczynom ktore rodzily do konca sn, tego cieplego cialka na brzuchu tuz po porodzie, ze mna byl tez tż ale przy cc wiadomo ze juz nie i dzidzi tez nie zobaczylam ale porod mialas naprawde fajny
Jakbym siebie czytała. Teraz przynajmniej słyszałam krzyk Marcela, widziałam go zaraz po wyciągnięciu z brzucha, jak rodziłam P. to była dla mnie porażka,namęczyłam się 22godziny i nie usłyszałam krzyku swojego dziecka bo poszłam pod nóż.Trudno.
Najważniejsze jednak że mamy swoje pociechy przy sobie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Ja tu chyba nie będę wchodzić, bo albo sobie wkręcę infekcję układu moczowego (która jest dla nas bardzo niebezpieczna) albo teraz skazę białkową, bo Frankowi łuszczą się brwi. Przy skazie tez sie tak drze?
Ancia- a może wybierz się z małym do lekarza,dowiesz się skąd takie łuszczenie i będziesz spokojniejsza?

pochwaliłam synka,że przespał raz w nocy całe 3 godziny, to znowu mu się poprzestawiało i od 3-6 na ranem nie śpi wogóle, chodze jak zombiakurat usnął, więc i ja uciekam do łóżka

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Moje dziecko już nie śpi, a raczej próbuję je uśpić. Noc przespana po butli bardzo ładnie, od 23.20 do 5.20

pieknie

Zuzia od dwóch dni zajada się swoimi piąstkami i zaczęła się przy tym ślinić tak jakby ją dziąsła swędziały. Ktoś wie o co chodzi na zęby przecież za wcześnie

nieznany mi przypadek, wiec nie pomoge
Dzisiaj idziemy na szczepienie, zdecydowałam się na 5 w 1, mam nadzieję że jakoś to przeżyjemy obie, proszę o kciuki

Miłego dzionka dziewczyny, bo ja pewnie tylko jak zwykle będę czytała, odpisywaniem jest mega problem u mnie niestety także wybaczcie że zawsze tak ni z gruszki ni z pietruszki się pojawiam
za szczepienie
.. a ile Wasza szczepionka kosztuje?? my chyba też zdecydujemy się na taka, na dniach czeka nas też szczepienie+pneumokoki

Tusia- głowa do góry ,będzie dobrzeja też miałam wyrzuty,że dokarmiam małego mm,że nie moge go karmić piersią,strasznie źle się z tym czułam, jak wyrodna matka u mnie walka zakończyła się zanikiem pokarmu, trudno, ale jak masz pokarm to próbuj!trzymam za Was kciuki

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 09:04   #2492
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Przy sapce wyciąga z noska resztki pokarmu - to właśnie one powodują trudności w oddychaniu...
dziś w nocy mały się tak podduszał że szkoda słów... utrudniało mu oddychanie, o jedzeniu nawet nic nie powiem, bo już jestem tak zmęczona tą nocą... odciągnełam mu fridą to wyszło z jednej dziurki taki biały skrzepik, wcale to na glucika nie wyglądało a własnie na taki zbity serek ja juz nie wiem co myśleć.

znowu samotny dzień, od karmienia, po zabawę, płacz, przewijanie pieluchy i odrobina snu..

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 09:05   #2493
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
hello..

Madzialena-zyczę zdrówka

Jakbym siebie czytała. Teraz przynajmniej słyszałam krzyk Marcela, widziałam go zaraz po wyciągnięciu z brzucha, jak rodziłam P. to była dla mnie porażka,namęczyłam się 22godziny i nie usłyszałam krzyku swojego dziecka bo poszłam pod nóż.Trudno.

Ancia- a może wybierz się z małym do lekarza,dowiesz się skąd takie łuszczenie i będziesz spokojniejsza?

pochwaliłam synka,że przespał raz w nocy całe 3 godziny, to znowu mu się poprzestawiało i od 3-6 na ranem nie śpi wogóle, chodze jak zombiakurat usnął, więc i ja uciekam do łóżka

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

za szczepienie
.. a ile Wasza szczepionka kosztuje?? my chyba też zdecydujemy się na taka, na dniach czeka nas też szczepienie+pneumokoki

Tusia- głowa do góry ,będzie dobrzeja też miałam wyrzuty,że dokarmiam małego mm,że nie moge go karmić piersią,strasznie źle się z tym czułam, jak wyrodna matka u mnie walka zakończyła się zanikiem pokarmu, trudno, ale jak masz pokarm to próbuj!trzymam za Was kciuki
U mnie w przychodni 110 zł za dawkę

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 09:11   #2494
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
dziś w nocy mały się tak podduszał że szkoda słów... utrudniało mu oddychanie, o jedzeniu nawet nic nie powiem, bo już jestem tak zmęczona tą nocą... odciągnełam mu fridą to wyszło z jednej dziurki taki biały skrzepik, wcale to na glucika nie wyglądało a własnie na taki zbity serek ja juz nie wiem co myśleć.

znowu samotny dzień, od karmienia, po zabawę, płacz, przewijanie pieluchy i odrobina snu..
dzieci do bodajże 3 miesiąca nie mają zarośniętej jakiejś przegrody między noskiem a przełykiem (czy coś w tym stylu) i podczas ulewania część pokarmu wylatuje buzią a część wpada do nosa - moja czasem się wręcz dusiła w nocy bo cały nosek miała zatkany i nie dała rady oddychać - naprawdę polecam ten KATAREK - wcyciąga wszystko szybciutko i dokładnie oczyszcza nos - frida się może przy tym schować No i nie ma się czego bać, ze to trzeba do odkurzacza podłączać - siła ssania jest naprawdę delikatna
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 09:11   #2495
minio1984
Zadomowienie

Witam z rana
Nie było mnie 2 dni a tu tyle zaległości, nadrabiam na raty, bo pewnie by mi cytaty poucinało

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość

muszę się Wam pochwalić...spędziliśmy dziś pół dnia poza domem. zwiedzaliśmy ogrody..a Sara grzecznie w wózku spała...praktycznie ponad 4h
i...udało mi się zjeść lunch z mężem w restauracji...i Sara się nie obudziła pod wrażeniem byliśmy . mała rzecz a cieszy
Stokrotka zazdroszczę lunchu z mąłżem, i spania Sary 4 h , mój na spacerze teraz max 2 godz, a w domu to w ogóle ostatnio śpi po max 30 min?

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

Piję karmi klasyczne i nie czytam w necie
Też bym się napiła, ale nie lubię tego klasycznego, ja to mam ochotę na normalne, ale niestety muszę się wstrzymać

Jak nie zasypia i nie płacze to kładę - zazwyczaj koło siebie na tapczanie, a jak popłakuje to kładę sobie na piersi i tak sobie siedzimy aż się uspokoi albo zaśnie
Nie dziękujemy
Ja też kładę w ciągu na narożniku, na jego ulubionej podusi, otoczony poduchami, albo w bujaczku, albo w macie- kiedyś leżał, teraz go parzy w plecy, czasami w wózku ale ostatnio najczęściej na rękach niestety
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
.

dziewczyny a od którego tygodnia kładłyscie dzieci na brzuszku? ja bym juz chciała, ale raz ze jej jeszcze pępek sie nie wygoił do końca a dwa ze sie boje
Danika mi lekarka już w szpitalu mówiła, żeby od urodzenia kłaść na brzuszku i tak robiliśmy, nie było przeszkód, nawet jak kikut nie odpadł i kładziemy do tej pory, ale i tak nie bardzo lubi w takiej pozycji
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość

Czy zdarza się Waszym dzieciom ulewać pod sporym ciśnieniem? Beni do niedawna tylko ulewał, tak że lekko polalo mu się po buzi, a teraz już kilka razy (od może trzech dni) zaliczył porządny chlust na sporą odległość. Macie też tak?
U nas też tak wymiotował parę razy, pytałam lekarki i powiedział, że normalne i żeby się nie przejmować, chyba, że to zdarza się kilka razy na dzień

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki
Melduję się z domku
Hej Martusiaaa, fajnie, że szybko wyszliście i z dzidzią wszystko w porządku

Cytat:
Oszaleję Szymek ryczy i szuka cyca jakbym mu tydzień nie dała jeść, po przystawieniu do cyca pociągnie dwa razy i wypluwa - świadomie, nie zasypia, po 5 minutach powtórka z rozrywki Pokarm mam na pewno bo dzisiaj z jednego cycka ściągnęłam 80ml - ratujcie
Natka mój tak ma identycznie jak opisujesz, ostatnio od jakiegoś tyg wieczorami, strasznie to męczące, a od 2 dni, to i w ciągu dnia tak się zachowuje, nic mu wtedy nie pasuje, w ogóle bardzo marudny się zrobił, mało śpi
Cytat:

Stokrotko on tak wrzeszczy, że smoka w życiu w buzi nie utrzyma A przy piersi się nie denerwuje tylko po prostu kończy jedzenie (po 2 minutach) i leży sobie i mlaska i zero zainteresowania cycem, a po 5 minutach znowu ryk i szukanie i tak było wczoraj i dzisiaj, aż się w końcu zmęczył i zasnął na jakieś 2,5h
Natka mój też smoka nie chce i tak samo się zachowuje ostatnio, jeszcze jak ma takie napady to daje mu herbatkę uspakajającą, jak mi ciągle cycki wypluwa, na chwilę pomaga, a jak już jest tragicznie to daję butlę mm. Zazdroszczę że zasnął na 2,5 h

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
O 23.05 OTRZYMAŁAM WIADOMOŚĆ OD AA2

Marcel nareszcie z nami 4380 i 60 cm jest kochany narazie go nie mam bo jest na noworodkach cudo moje

klask i:

I zalaczam nie takie małe cudo
Super Asiu gratuluję serdrcznie!!!! Śliczny ten Twój Marcelek i wagę też ma odpowiednią

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
hej !!

jak Wam teraz coś napisze to mnie znienawidzicie

Ale grzeczna ta Twoja Natalka, też bym tak chciała, mój tylko rano po cycku trochę pośpi i później trichę po południa i na tym koniec, wieczorami nie śpi, tylko ciągle jest marudny, płacze, jęczy, ciągle tylko na rękach a i najgorsze w nocy mu się poprzestawiało i nie chce spać, zarsze po cycku usypiał i było git, a teraz przyśnie, to go odkładam do łóżka, tzn naszego bo śpi z nami, a i tak robi oczy jak 5 zł i koniec spania o 3 rano jakby poleżał spokojnie to jeszcze pół biedy ale zaczyna się ryk

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 09:36   #2496
kapka
Zadomowienie

..juz pospane

Cytat:

Marcelowi tez takie glutki wychodza z nosa i wyglada to na resztki pokarmu.Co noc tak ma, caly czas zatkany czy tylko czasami?

dzien swistakamnie tez to przygnebia, sama swiadomosc ze duzymi krokami zbliza sie zima i wtedy juz doopa 4 sciany, dzieciak i ja
zazdraszczam maminkom z miasteczek, nawet do spozywczego wyjsc, to jakies oderwanie od pieluch
.. nie ma jak mieszkac pod lasem na zadupiu

Martunia-dziekuje, my placimy 2razy wiecej, bierzemy 6w1, w piatek szczepienie.

Minio-jakbym o swoim dziecku czytala, nocno-imprezowe mamy dzieciaki

LIVE,LOVE,LIFT.

Edytowane przez kapka
Czas edycji: 2011-10-18 o 09:39
Stary 2011-10-18, 09:51   #2497
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

hej dziewczynki, ale się tu dzieje ja mam braki w kontakcie z forum, bo tata mój przyjechał w odwiedziny i tak głupio było przed kompem siedzieć.

gratuluję kolejnym Mamusiom
cieszcie się każdą nawet cięzką chwilą mi już smutno, ze Agatka nigdy już taka malutka nie będzie

aha, dziewczynki któraś pytała o DELICOL, który daję małej. to jest enzym laktaza do strawienia laktozy z mleka, wydaje się, że działa.
mała jak nic ma nietolerancję laktozy

Cytat:
Była u nas ciocia z kuzynką, Berni dostał znowu fajne ciuszki i żółwia z pozytywką. Tak miło jak widzę, że rodzinka się naprawdę cieszy z tego naszego dzieciaczka

super, że rodzinka się cieszy i potrafi to okazać. u mnie tylko rodzinka z mojej strony sprawiła coś dziecku, kilka osób było i nawet kurde grzechotki nie przynieśli. to nie to, że jestem łasa na prezenety ale choć paczkę mokrych chusteczek by przynieśli, a oni w pakiecie tylko "dobre rady"
Cytat:
Napisane przez Ellabailasola Pokaż wiadomość
w zalaczniki fotka Majki z sesji szpitalnej, 2 dni po porodzie....
ale cuuudne zdjęcia

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość

ale też jest parę dziewczyn co się nie odzywają, a ciekawe czy nie urodziły przypadkiem
beti801, magdulec, Patiisia, bianeczkaa, julia1906, katarzynka00, No air
wiem, że bianeczkaa urodziła córcię, pisała na forum lubelskim

Cytat:
żal się żal, bo ja dołaczam do ciebie , mój jest prawie każdy taki dzień... mama przyjdzie pogada, ale też ma swoje zajęcia, to aż nie chce żeby ode mnie wychodziła wiecie.... mąż przyjedzie, zje , poguga z małym i wychodzi robić coś w garażu itp także .. jestem prawie codziennie sama i tak też musze sobie radzić. Jest coraz lepiej, ale wiadomo czasem jest krysys

teraz to już jestem chyba pewna że to skaza, wczoraj zjadłam sera na domowej pizzy no i już dziś reweolucja pieluszkowa, w postaci wylewającej się rzadkiej kupy, przebierałam małego dzis w sumie 3 razy... do tego niespokojny był trochę , krostki się nasiliły ehhhh
podłamuje mnie to..
kurczę to ja jednak dziwna jestem - mi najlepiej samej z małą, no oczywiście super jak mąż jest pochwalę się niedziela byłą dniem tatusia z córcią- najpierw 4 godz. razem byli a ja na zakupach, a potem jeszcze na spacerku sami. tata był zachwycony malutka też.

tak naprawdę moją jedyną zaufaną osobą jest moja siostra ( ale mieszka daleko ) tylko jej rady ( akurat dobre) mnie nie denerwują.tylko ona mogłaby być u mnie cały czas, ale nie ma możliwości....creszta mnie denerwuje jak mała tylko kwęknie - ona chce jeść, ja wiem kiedy mała chce jeść, a kiedy nie.kiedy np płacze ze zmęczenia i zasnąć nie może....a tu od razu - ojej ona na wszytsko płacze. a wierzecie mi, moj mała płaczką nie jest - nie mamy tak źle, ja w ogóle nie narzekam, bo i śpi po 3 godziny, nocki też sąOKI. ale wszyscy od razu głodna jest. a na dodatek teściowa i szwagierka za każdym razem jak dzwonią to pytają czy karmię małą piersią dla mnie to wielka porażka, ze ją dokarmiam, a te pytanie i teksty w stylu " bo pokarm mamy to najważniejszy" mnie dobijają. wczoraj małżowi się poskarżyłam, to kazał mi im odpowiadać "tak, karmię" i nie wdawać się w zbędne dyskusje. także dla mnie wielkie szczęście jak jesteśmy sobie we dwie , mamy swój plan dnia i jest super. po tylu latach pracy zawodowej z radością od nie odpoczywam, nie brakuje mi innego życia, nie mam ochoty na wyjścia bez małej. a sadziłam, ze będzie mnie to dołować, jednak siebie nie znałam. ogólnie zmieniłam się po porodzie, serio

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
H
I wstyd się przyznać, ale do mnie nadal nie dociera, że Zuzia to moja... Jakoś mam wrażenie, że moje dziecko to nadal u mnie w brzuszku siedzi (pewnie przez ten nadal duży brzuch
o kurczę, a myślałam, ze tylko ja tak miałam - w szpitalu wydawało mi się, ze nie moja ( to chyba przez cc w pełnej narkozie, poniekąd nie uczestniczyłam w jej wyjsciu na świat) to przechodzi

Za to możemy się pochwalić super akcją laktacyjną i cudownym karmieniem Zuzia od razu wiedziała o co chodzi, sutków nie gryzie tylko ładnie chwyta i ciągnie Odruch ssania ma bardzo silny, aż tak, że dziś zakup skoczków i stąd chwila czasu na wizaż

gratuluję i zazdroszczę, że po cc masz taką laktację.

aha, dziewczynki po CC karmiące piersią
- czy wy miałyście po porodzie ten słynny NAWAŁ pokarmu???? bo ja nieeeeee..... nie wiem dlaczego mi się ta laktacja nie rozhulała

trochę się rozpisałam, sorki

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 10:01   #2498
kapka
Zadomowienie

Indygo-ja juz nie karmiaca,ale nawal nie byl jakis duzy,moze dlatego,ze scigalam laktatorem.

LIVE,LOVE,LIFT.

Stary 2011-10-18, 10:14   #2499
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Indygo-ja juz nie karmiaca,ale nawal nie byl jakis duzy,moze dlatego,ze scigalam laktatorem.

aha, to może ja swojego nie zauważyłam

dz za odpowiedź.

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Stary 2011-10-18, 10:18   #2500
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Ancia
Okazalo się, ze to co myślałam, że jest wysypką na czole Stefka, to nic innego jak taka gruba skóra która się zaczeła łuszczyć po smarowaniu oliwką i kremami. Trzeba to przemywać, smarować i powinno zejść Ja też przemywam wacikiem takim dużym jak do demakijażu, to ładnie ściąga tą złuszczającą się skórę.

Oj tak - mój Stefek je więcej Nie zaprzeczę 4800 w 2 tygodniu

Cytat:
Małgosia, ja zwykle też całymi dniami sama, nawet w weekendy, ale wieczorkiem już mąż jest, a dzisiaj będzie po 22. Samej ciężko, też czasem łapię doły i smuty. Facetom jednak świat się nie zmienił, mają dalej swoją pracę, swój czas. Nam się wszystko przewróciło do góry nogami , my musimy być silne i dzielne. Jakoś to tak dziwnie poukładane.

[/COLOR]Stokrotka - jest nas więcej, w "kupie" raźniej .
Jest nas więcej bo ja też już sama calymi dniami...

Cytat:
A jest coś takiego, jak "za dużo"? Ja bym się cieszyła
Kurde Agnyś ja się ciesze, że ładnie przybral, ale żeby to nie poszło daleko dalej, bo taki spaślaczek jakby się zrobil to nie za zdrowo chyba co?

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Jestem....
Nie rodze Mam dosc...
W piatek tp... a tu wielka kupa.... Nic mnie nie bieze oprocz tego ze wykonczona jestem fizycznie.. Alan choruje od 2 tyg... antybiotyki itd....
Jutro mam wizyte w szpitalu wreszcie z lekarzem....
Ponoc mnie zbadaja od spodu... ciekawa jestem

Sorki kochane ze sie nie odzywam ale nie mam za bardzo co pisac...
Tak tutaj zrobilo sie bardzo dzieciowo a mi smutno ze moja kruszynka dalej w brzuchu siedzi.
Doczekasz sie i Ty Jeszcze troszkę!
Zdrówka dla Alana
Stary 2011-10-18, 10:19   #2501
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
musieliśmy wracać, cały spacer nie wiem czy trwał 5min uspokoiła się jak tylko przekroczyłam próg mieszkania i od razu usnęła
a u nas je na odwrót, przed wyjściem przy ubieraniu alarm totalny i tak dopóki nie przekroczymy drzwi klatki schodowej ... jak tylko dostanie podmuch świeżego powietrza zamyka oczy i w sekunde śpi jakby jej ktoś bateryjki z tyłeczka wyciągnął
jak wracamy to zaraz po przekroczeniu progu mieszkania znów jest alarm
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Osssszzz Ty wredna..synek olal tatusia cieplym moczem a Ty sie cieszysz..
ja też bym się cieszyła ale przy córci to raczej mało wkonalne
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Siedzę chora w domu, na antybiotyku, dzisiaj byłam u laryngologa bo jest masakra- mówić nie mogę, spać nie mogę, cały czas strasznie suchy kaszel mnie męczy No i okazało się, że zapalenie krtani mam

Cytat:

A w ogóle to dzisiaj cały dzień jestem sama, jakieś to przygnębiające. Byliśmy w dzień z Frankiem u dziadka zapalić świeczkę. Małż pojechał po auto, w sumie dobrze, bo już myślałam, że nic nie kupimy, ale wróci późno. Mnie czeka więc chrzest w postaci wykąpania Franka - pierwszy raz będę musiała dać radę sama. Przygotowałam w sumie wszystko i mam nadzieję jakoś to ogarnąć.
Pipa w sumie jestem, mogłam poprosić, by ktoś do mnie przyszedł, ale chyba liczyłam, że szybciej wróci. Przepraszam, że tak się dzisiaj tylko żalę, ale jakoś wszystko jest takie o.
i jak pierwsza kąpiel? Na pewno super sobie poraziłaś
Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
ja jem wszystko...czekoladowych rzeczy nawet więcej niż kostkę ale kawy trochę się boję...skusiłam się na latte raz było ok. chodzi o kofeine.. jakoś się zastanawiam czy jak pije kawę czy colę to nie "pomagam małej nie spać"
ja pije kawusie normalną, ale tak jedną dziennie i Natalka jak śpi to wiecie ogólnie też jem wszystko i jest ok
Cytat:
Małgosia, ja zwykle też całymi dniami sama, nawet w weekendy, ale wieczorkiem już mąż jest, a dzisiaj będzie po 22. Samej ciężko, też czasem łapię doły i smuty. Facetom jednak świat się nie zmienił, mają dalej swoją pracę, swój czas. Nam się wszystko przewróciło do góry nogami , my musimy być silne i dzielne. Jakoś to tak dziwnie poukładane.

Jesz pizzę??
chyba każda czasami coś łapie doły i doliny nawet, ale damy rade ze wszystkim w końcu jesteśm super mamuśki

ja też jem pizze i to nawet taką z pizzeri a nie swoją wystarczy tylko odpowiednio dodatki dobrać nie szaleć z jakims ekstra ostrym i już
Cytat:
Bianeczka już po

Mój przy 22 jest w samym body lub kaftaniku, jak leży lub śpi to czasem nakrywam cienkim kocem. We śnie i tak rozkopuje i śpi dalej, więc chyba jest ok, skoro się nie budzi.

Jesssuuu, odpisywałam Wam chyba 4 godziny Dzieć maruda daje czadu, dziś kompletnie odmawia zostania samemu, przy mamie śpi cudnie, inaczej nie chce, zaraz się budzi. Samotna noc przed nami, więc śpię dziś z nim
ojej i nie przyszła się pochwalić?

też tak myśle że jak ni protestuje to jest ok
a ja się czuje jak wyrodna matka że Natalka nie śpi z nami w łóżku
Cytat:
Zuzia od dwóch dni zajada się swoimi piąstkami i zaczęła się przy tym ślinić tak jakby ją dziąsła swędziały. Ktoś wie o co chodzi na zęby przecież za wcześnie

Dzisiaj idziemy na szczepienie, zdecydowałam się na 5 w 1, mam nadzieję że jakoś to przeżyjemy obie, proszę o kciuki
za szczepienie
Ja też nie wiem o co chodzi z tymi piąstkami i śliną, nati robi tak samo ale niech sobie robi jak lubi

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość

aha, dziewczynki po CC karmiące piersią - czy wy miałyście po porodzie ten słynny NAWAŁ pokarmu???? bo ja nieeeeee..... nie wiem dlaczego mi się ta laktacja nie rozhulała

ja nawału tez nie miałam
z tym karmieniem dobrze mąż mówi, mów że karmisz piersia i niech się odczępią
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 10:29   #2502
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
A to co pogrubiłam-
Madzialena nie stresuj się Nie napisałam, że było strasznie ciężko tylko że jak z filmu akcji z dreszczykiem Bo naprawdę bardzo dużo się działo. Wtedy się czułam jak na planie filmowym (jako przypadkowy widz) a teraz jak o tym myślę to nadal nie mogę uwierzyć że te wszystkie rzeczy przydarzyły się mi i na moich oczach Niestety opowieść nie wszystkie etapy ma z happy endem, więc poczekam na zdanie relacji jak wszystkie już będziemy miały swoje pociechy na kolanach

Cytat:

Kurcze dziewczynki po cc nie widziałyście swoich dzieci? Ja miałam znieczulenie zewnątrzoponowe, wszystko słyszałam (nie widziałam, bo zamykałam oczy by przypadkiem nie zobaczyć za dużo). Lekarze żartowali ze mną, pani anestezjolog zagadywała bym nie myślała o cięciu i ogólnie było super Zuzia broniła się rękami i nogami by nie wyjść z brzucha, ale w końcu dali radę i od razu krzyk Do tego od razu na lekarza poszła smółka i mocz . Pani doktor po umyciu małej zapytała lekarzy czy może mi położyć Zuzię przy buzi, co następnie uczyniła. Mała obśliniła mnie po policzku, a ja ryczałam jak bóbr Wszyscy pozachwycali się małą i jej krzykliwością no i mała do noworodków, a ja na salę pooperacyjną gdzie przejęła mnie moja kochana położna

Indygo u mnie też jakoś nawału nie odczułam i nie odczuwam by miał nadejść. chyba że to było to jak mi w szpitalu tak leciało, że koszule do pasa w mleku ciągle były bo wkładki nie wytrzymywały. Ale póki co nadal tak się zdarza

Zbieram się do szpitala na zdjęcie szwów... Trzymajcie kciuki. Wydaje mi się że dziś po tym antybiotyku rana wygląda ciut lepiej.

A tym które jeszcze nie rodziły - naprawdę z całego serduszka życzę, by trafiły na super położne, dla których opieka nad noworodkiem i pomoc jego matce to misja a nie odpękanie kolejnej sztuki jak w pracy na akord...
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 10:56   #2503
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
ano właśnie dla mnie taka sytuacja tez ciężka do pogodzenia- całą ciążę spędziłam sama, teraz znów tak będzie
TZ sie zlitował i do konca tyg. chyba zostanie w domu- znaczy się stwierdził co ma być z praca to będzie... bo szefu w ogóle nie jest wyrozumiały... ech. Jeszcze nam probl. finansowe są potrzebne...
Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Poród... Wybaczcie ale nigdy Wam tego nie opiszę Chyba że wszystkie już urodzimy. Bo u mnie to jak w jakimś filmie akcji z lekkim dreszczykiem
Mogę jedynie powiedzieć, że moje wzruszenie po wyciągnięciu małej nie do opisania. A Zuzia tak wrzeszczała, że aż lekarz szyjący prosił ją o spokój bo nie mógł się skupić

I wstyd się przyznać, ale do mnie nadal nie dociera, że Zuzia to moja... Jakoś mam wrażenie, że moje dziecko to nadal u mnie w brzuszku siedzi (pewnie przez ten nadal duży brzuch )
Witaj

I widzę, że u Ciebie w ww. aspektach podobnie jak u mnie

Mam nadzieję,że ze szwami wszytsko bedzie git
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Archi- Tak ładnie przybiera na cycu? Ale jestem zazdrosna
Mowisz? A ile powinni przybierac?
2x podaliśmy mu mm- w dwie pierwsze noce bo moje piersi jeszcze słabo przędły z laktacją. Od niedzieli tylko biust

A powiedzcie czy każda z was miała jakiś spektakularny nawał mleka???? Bo ja już 8 doba po cc i nic takiego nie mam Po prostu mleko lepiej cieknie ale nie mam jakis mega nabrzmiałych piersi- po karmieniu tez nie czuje by byly nie wiadomo jak lzejsze

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
ano właśnie, ja nie trafiłam na żadną super położną,wszystkie ograniczały się tylko do bezceremonialnego ściskania cycków i chrzanienia:,,przystawiać ":/Efekt taki,że strasznie się zniechęciłam do karmienia piersią, teraz daję cycka tylko jak mała jest bardzo marudna między karmieniami-autentycznie tego nie lubię:/Ściaam co mogę laktatorem i w zależności od ilości w butelce,daję tylko moje mleko lub mieszam z mm.Zamierzam tak dotrwać do 3- m-ca, a potem zobaczymy, ale zostawię już chyba tylko mm.
Wspolczuje- u mnie kazdy na dzien dobry pytal jak chce karmic. W szpit. jak mialam mało pokarmu to bez probl. polozne dopajaly mm, a polozna laktacyjna "bawila" sie z nami w przystawianie do piersi i podawanie jednoczesne mm przez cewnik- by maly sie najadal ale jednoczesnie stymulowal piers.
Cytat:
dz, że pytasz jakby lepiej- bo maz jescze z nami. Nocki chyba w miare ok. Czasem przespi 3h, czsem 1h, czsem karmienie trwa 15 min, a czasem 2h (z przerwami na odbicie, przebranie). Jeszcze nie mamy stalego harmonogramu. A u Was mniej wiecej kiedy sie ustalil??

Spray- jak tam u Was? Ile Eryczek już waży?
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 11:00   #2504
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
dzieci do bodajże 3 miesiąca nie mają zarośniętej jakiejś przegrody między noskiem a przełykiem (czy coś w tym stylu) i podczas ulewania część pokarmu wylatuje buzią a część wpada do nosa - moja czasem się wręcz dusiła w nocy bo cały nosek miała zatkany i nie dała rady oddychać - naprawdę polecam ten KATAREK - wcyciąga wszystko szybciutko i dokładnie oczyszcza nos - frida się może przy tym schować No i nie ma się czego bać, ze to trzeba do odkurzacza podłączać - siła ssania jest naprawdę delikatna
mówisz że katarek lepszy niż frida ? Tani nie jest, więc musze miec pewność że pomoże zauwazyłam że czasem się wydaje pieniądze nie potrzebnie, a póżniej ta rzecz lezy
Sobie zaraz poczytam o ty katarku

a i jeszcze jedno mój syn prawie wcale nie ulewa (do 4 tygodni troszkę ulewał), raz czy dwa zdarzyły się wymioty ale takie potężne, a tak spokój, więc skąd te resztki pokarmu, z przełykania ? Sama nie wiem..
Cytat:
.dzien swistakamnie tez to przygnebia, sama swiadomosc ze duzymi krokami zbliza sie zima i wtedy juz doopa 4 sciany, dzieciak i ja
zazdraszczam maminkom z miasteczek, nawet do spozywczego wyjsc, to jakies oderwanie od pieluch
.. nie ma jak mieszkac pod lasem na zadupiu
przybijam piątke mieszkam na wsi, niby cywilizacja wszsytko jest , ale do spożywczaka mam 2 km
co jedynie mogę na podwórze wyjść, albo po drodze na widok ciekawskich sąsiadów i pytania "czy karmie piersią" "za dobrze wyglądam po ciąży, bo schudłam" no coment normalnie

Staś ma najgorzej w nocy jak śpi, no krztusi się dusi, wybudza, masakra, a wdzień jest ok, zapuszczam mu wodę morską (mam suchow domu) i jest w miarę.

Cytat:
aha, dziewczynki po CC karmiące piersią - czy wy miałyście po porodzie ten słynny NAWAŁ pokarmu???? bo ja nieeeeee..... nie wiem dlaczego mi się ta laktacja nie rozhulała
ja chyba go codziennie mam o 4 nad ranem, potrafie małego zalać jak lezy/śpi koło mnie
w dzień jest w miarę, troszkę zacieknę, ale dalej pieluchę tetrową musze nosić

dziś po raz kolejny nauka ssania smoka... odpusciłam sobie na jakiś czas, ale dziś wróciłam, bo synek zrobił sobie 24 godziny smoczek z mojego sutka. Do spania tylko pierś, do uspokajania pierś, przebudzi się w nocy , pociągnie dwa razy i śpi jak zabity następną godzine czy dwie..
śpi narazie ze smoczkiem i przy Bachu z karuzeli

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami

Edytowane przez MalgosiaM8
Czas edycji: 2011-10-18 o 11:06
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 11:07   #2505
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Dzień dobry

Moje dziecko już nie śpi, a raczej próbuję je uśpić. Noc przespana po butli bardzo ładnie, od 23.20 do 5.20

Gratulacje dla nowych mamusiek, tak niewiele zostało oczekujących mam, nie długo odchowalnia nas czeka

Miłego dzionka dziewczyny, bo ja pewnie tylko jak zwykle będę czytała, odpisywaniem jest mega problem u mnie niestety także wybaczcie że zawsze tak ni z gruszki ni z pietruszki się pojawiam

hej Marcia...
Moja tez wklada sobie piasteczki do buzi i slini sie duzo ponoc zaczely pracowac slinianki ( czy jak to tam sie pisze )...to jest normalne....

Jak po szczepieniu...??
Stary 2011-10-18, 11:07   #2506
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
kurczę to ja jednak dziwna jestem - mi najlepiej samej z małą
No jestes dziwna ja sobie nie wyobrazam bycia same z malym- znacz sie na 2-3 h bylam z nim sama ale caly dzien

Tesciowa i szwagirke w potylice i niech sie wala na ryj

Moja tesciowa wczoraj lekko rozczarowana ze nie chce karmic przy niej jak byla polozna srodowiskowa... ze niby to takie piekne naturalne.... juz mialam jej powiedziec , ze sex tez, ale jakos z jej synem tego nie robimy przed nia!

Cytat:
aha, dziewczynki po CC karmiące piersią
Cytat:
czy wy miałyście po porodzie ten słynny NAWAŁ pokarmu???? bo ja nieeeeee..... nie wiem dlaczego mi się ta laktacja nie rozhulała
No to widze ze nurtuje nas te same pyt... ale u Ciebie mleko slabo cieknie- tak samo jak tuz po porodzie? Bo u mnie leci chyba całiem calkiem- ale to tak bardzo stopniowo narastalo

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2011-10-18 o 11:09
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 11:28   #2507
thelilah
Zadomowienie

dzień dobry mamusie

Cytat:
No to mój ma tak samo Tylko, że ja myślę, że to normalne problemy małego przewodu pokarmowego. Takie małe dziecko chyba nigdy nie chodzi idealnie. Masuję mu brzuszek, czasem to pomaga, czasami herbatka, a czasem niestety nic. No chyba, że jestem wyrodna matka, że nie idę do lekarza, ale według mnie nic złego się mojemu dziecku nie dzieje.
kochana nie jesteś wyrodną matką no co Ty
ja idę, bo u mnie kontrolna wizyta po 2tyg wyglądała jak wyglądała, dlatego wolę iść do konkretnego lekarza, żeby zobaczył małego i skontrolował wszystko a przy okazji zapytam o co chodzi z tym brzuszkiem

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Jestem....
Nie rodze Mam dosc...
W piatek tp... a tu wielka kupa.... Nic mnie nie bieze oprocz tego ze wykonczona jestem fizycznie.. Alan choruje od 2 tyg... antybiotyki itd....
Jutro mam wizyte w szpitalu wreszcie z lekarzem....
Ponoc mnie zbadaja od spodu... ciekawa jestem

Sorki kochane ze sie nie odzywam ale nie mam za bardzo co pisac...
Tak tutaj zrobilo sie bardzo dzieciowo a mi smutno ze moja kruszynka dalej w brzuchu siedzi.

A wasze malenstwa sa boskie... nie moge sie napatrzec na te wszystkie fotki

Kolejnym mamusia gratuluje klask i:
no dawno Cię nie było...
jeszcze troszkę i będziesz miała Kiarę przy sobie

Cytat:
Dzień dobry

Gratulacje dla nowych mamusiek, tak niewiele zostało oczekujących mam, nie długo odchowalnia nas czeka

za szczepienie
nie martw się tym ni z gruszki ni z pietruszki, ja też podczytuję kiedy mogę a odpisuję w miarę możliwości i mam nadzieję, że dziewczyny nie mają tego za złe

a u mnie sukces, moje dziecię w nocy przespało uwaga uwaga 2h i 45min normalnie śpi sobie koło 2h więc dla mnie to już mega radocha pospać te 45minut więcej
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 11:28   #2508
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
hej Marcia...
Moja tez wklada sobie piasteczki do buzi i slini sie duzo ponoc zaczely pracowac slinianki ( czy jak to tam sie pisze )...to jest normalne....

Jak po szczepieniu...??
szczepienie na 13.50 dopiero

Zuzia się bardzo denerwuje jak jej piąstka wyleci z buzi i nie może wtedy dziąsełek masować. Wczoraj wcinała męża palucha

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2011-10-18, 11:31   #2509
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
a u nas je na odwrót, przed wyjściem przy ubieraniu alarm totalny i tak dopóki nie przekroczymy drzwi klatki schodowej ... jak tylko dostanie podmuch świeżego powietrza zamyka oczy i w sekunde śpi jakby jej ktoś bateryjki z tyłeczka wyciągnął

u nas tak samo

ja nawału tez nie miałam
z tym karmieniem dobrze mąż mówi, mów że karmisz piersia i niech się odczępią

Cytat:
mówisz że katarek lepszy niż frida ? Tani nie jest, więc musze miec pewność że pomoże zauwazyłam że czasem się wydaje pieniądze nie potrzebnie, a póżniej ta rzecz lezy

a katarek to ten do odkurzacza?bo ja bym sie bała a czytasz opinie na bangla.babyonline.pl?

a i jeszcze jedno mój syn prawie wcale nie ulewa (do 4 tygodni troszkę ulewał), raz czy dwa zdarzyły się wymioty ale takie potężne, a tak spokój, więc skąd te resztki pokarmu, z przełykania ? Sama nie wiem..

przybijam piątke mieszkam na wsi, niby cywilizacja wszsytko jest , ale do spożywczaka mam 2 km
co jedynie mogę na podwórze wyjść, albo po drodze na widok ciekawskich sąsiadów i pytania "czy karmie piersią" "za dobrze wyglądam po ciąży, bo schudłam" no coment normalnie

Staś ma najgorzej w nocy jak śpi, no krztusi się dusi, wybudza, masakra, a wdzień jest ok, zapuszczam mu wodę morską (mam suchow domu) i jest w miarę.

ja chyba go codziennie mam o 4 nad ranem, potrafie małego zalać jak lezy/śpi koło mnie
w dzień jest w miarę, troszkę zacieknę, ale dalej pieluchę tetrową musze nosić
no ja właśnie nie wiem, co jest tymi obcymi ludźmi i pytaniami o karmienie piersią? ostatnio mnie o to pani ze Stokrotki pytała

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
No jestes dziwna ja sobie nie wyobrazam bycia same z malym- znacz sie na 2-3 h bylam z nim sama ale caly dzien

taaaaaaaaaaaaaaaa

Moja tesciowa wczoraj lekko rozczarowana ze nie chce karmic przy niej jak byla polozna srodowiskowa... ze niby to takie piekne naturalne.... juz mialam jej powiedziec , ze sex tez, ale jakos z jej synem tego nie robimy przed nia!

[COLOR=purple]
No to widze ze nurtuje nas te same pyt... ale u Ciebie mleko slabo cieknie- tak samo jak tuz po porodzie? Bo u mnie leci chyba całiem calkiem- ale to tak bardzo stopniowo narastalo

wiesz nie to, ze słabo bo jak mała je to leci i buzia pełna, ale ogólnie go za mało. opróżni dwie piersi do cna, zaśnie po 20 minutach pobudka, a z piersi nic nie leci a mała głodna i jak jej nie dokarmić.

Stary 2011-10-18, 11:35   #2510
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
hello..

Madzialena-zyczę zdrówka

za szczepienie

Mam nadz ze drugi raz bede rodzila sn co do spania dzidzi-nasze znowu dalo nam popalic dzisiaj, walcze z nim od samego rana i dopiero teraz udalo mi sie go ululac, skubany chce zeby go nosic caly czas, wtedy byloby po jego mysli

Cytat:
hej dziewczynki, ale się tu dzieje ja mam braki w kontakcie z forum, bo tata mój przyjechał w odwiedziny i tak głupio było przed kompem siedzieć.

gratuluję kolejnym Mamusiom
cieszcie się każdą nawet cięzką chwilą mi już smutno, ze Agatka nigdy już taka malutka nie będzie

aha, dziewczynki któraś pytała o DELICOL, który daję małej. to jest enzym laktaza do strawienia laktozy z mleka, wydaje się, że działa.
mała jak nic ma nietolerancję laktozy

taaa, mialam taki nawal ze powstal u mnie zator a pozniej zapalenie cycorow, maly nie chcial ssac i traktowal moje cycki jak smoczek a ja umieralam z bolu bo nie mozna bylo sciagnac tego pokarmu zadnymi laktatorami, koszmar
Stary 2011-10-18, 11:58   #2511
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
kochana nie jesteś wyrodną matką no co Ty
ja idę, bo u mnie kontrolna wizyta po 2tyg wyglądała jak wyglądała, dlatego wolę iść do konkretnego lekarza, żeby zobaczył małego i skontrolował wszystko a przy okazji zapytam o co chodzi z tym brzuszkiem

a u mnie sukces, moje dziecię w nocy przespało uwaga uwaga 2h i 45min normalnie śpi sobie koło 2h więc dla mnie to już mega radocha pospać te 45minut więcej
Daj znak co Ci lekarz powie na temat brzuszka...Ja wlasnie wrocilam...fajnie bo byla polska lekarka....opisalam jej jak to wyglada u mojej....i stweirdzila ze to refluks i niekoniecznie musi sie przy tym ulewac...zglupialam bo co lekarz to inna opinia....a moja mala nawet rano placze a ja nie wiem jak mam jej ulzyc......i niech nikt mi nie mowi ze to male dziecko i nie ma jesczze do konca uksztaltowany przewod pokarmowy....bo przeciez nie moze sie tak meczyc....!!!!Ona placze a ja razem z nia....

Cytat:
szczepienie na 13.50 dopiero

Zuzia się bardzo denerwuje jak jej piąstka wyleci z buzi i nie może wtedy dziąsełek masować. Wczoraj wcinała męża palucha
Daj jej smoczek...mojej pomoglo....polubila lateksowy...
Stary 2011-10-18, 12:03   #2512
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Mowisz? A ile powinni przybierac?
2x podaliśmy mu mm- w dwie pierwsze noce bo moje piersi jeszcze słabo przędły z laktacją. Od niedzieli tylko biust

A powiedzcie czy każda z was miała jakiś spektakularny nawał mleka???? Bo ja już 8 doba po cc i nic takiego nie mam Po prostu mleko lepiej cieknie ale nie mam jakis mega nabrzmiałych piersi- po karmieniu tez nie czuje by byly nie wiadomo jak lzejsze

Wspolczuje- u mnie kazdy na dzien dobry pytal jak chce karmic. W szpit. jak mialam mało pokarmu to bez probl. polozne dopajaly mm, a polozna laktacyjna "bawila" sie z nami w przystawianie do piersi i podawanie jednoczesne mm przez cewnik- by maly sie najadal ale jednoczesnie stymulowal piers.

dz, że pytasz jakby lepiej- bo maz jescze z nami. Nocki chyba w miare ok. Czasem przespi 3h, czsem 1h, czsem karmienie trwa 15 min, a czasem 2h (z przerwami na odbicie, przebranie). Jeszcze nie mamy stalego harmonogramu. A u Was mniej wiecej kiedy sie ustalil??

Spray- jak tam u Was? Ile Eryczek już waży?
super. zazdroszcze ze trafilyscie na tak pomocne osoby.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 12:16   #2513
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Witam wszystkie.....

Dziewczyny dobijcie mnie prosze....
Moja ksiezniczka obudzila sie dzisiaj o 6 z placzem.....i jestem pewna ze to cos z gazami.....bo puszczala sobie baczki i plakala przy tym....dalam jej sabsimplex i przeszlo...
Monia ja mam te czopki, ale jeszcze nie używałam, z tego co opisujesz to ja też mam podobie, mały się budzi zawsze z płaczem, i przy bączkach tez się pręży, stęka, piszczy i na koniec płacze, popuszcza trochę i przechodzi, ale nie zawsze tak jest, nie wiem od czego to zależy, ale wkurzam się ,że musi to tak męczyć nasze dzieciaczki

Cytat:
kochane pamiętam jak położna w sr mówia, że jak dzieciątko tak płacze a my nie wiemy dlaczego to mogą to być albo kolki albo infekcja dróg moczowych więc nim będziemy podawac jakieś specyfiki na kolke to lepiej zrobić badanie moczu, więc może zróbcie? Skoro podejrzewacie ze to nie kolki, to może to
No właśnie jak byłam ostatnio na kontroli i powiedziałam lekarce że młody taki nerwowy wieczorami to zleciła zrobienie moczu. Wczoraj tz pojechał zawieść i wyniki będą wpisane w kartę a my jutro idziemy na kontolę bioderek to się dowiem czy Adaś ma jakąś infekcję, mam nadzieję, że nie a i kazała przed badaniem przez parę dni po kąpieli smarować siusiaczka maścią clotrimazol

Cytat:
Napisane przez Ellabailasola Pokaż wiadomość

Noce przesypia ladnie, budzimy sie co prawda ze 3, 4 razy, ale spimy ladnie dalej. Ostatnie 4 noce rzuca sie niemilosiernie przez sen, wywija nogami, rekami, sapie, charczy, ale nie placze, nie budzi sie....Polozna twierdzi - nic zlego sie nie dzieje....No mam nadzieje
Ella witaj.
mój też tak nerwowo śpi, robi identycznie jak twoja Maja i mi też położna powiedziała,żeby sie nie przejmować, bo to normalne, trzeba sie przyzwyczaic
A Majka śliczna

Cytat:

Dziewczyny jak wychodzicie na spacer?? Na śpiocha czy rozbudzone? Boszzzz dziś wyszliśmy 1szy raz, ale z taką syreną, że chyba nas pod Wawelem słyszeli Wczoraj jak tylko małą zaczęłam ubierać to się tak rozwrzeszczała, że nigdzie nie poszliśmy. Jak tak ma wyglądać każdy spacer to ja wysiadam
Moonik my ubieramy na śpiocha, ale prawie zawsze się rozbudza i zaczyna płakać, to ewentualnie daje jeszcze na szybko cycka i wtedy juz usypia i idziemy na dwór, albo od razu idziemy i mały usypia na dworze

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak ubieracie maluchy po domu?
U nas 24 stopni w pokoju i do karmienia zakładam małemu wg zaleceń położnej i doradcy laktacyjnego body na długi rękaw i skarpetki. A normalnie śpioszki. I jeżeli faktycznie te plamki co wam pokazywałam to potówki to wychodzi na to, że powinnam go lżej ubierać. Myślicie że body na krótki rękaw to nie za mało? Bo ja mam schizę że mu zimno, ale z drugiej strony te potówki świadczą ze chyba nie...
U nas jest tak z 20-21 st i ubieramy tak jak ty, czyli body z dł lub kaftanik i śpiochy albo półśpiochy i jak uśnie to przykrywam cienkim kocykiem i nie ma potówek to chyba odpowiednie ubranie

Poza tym martwię się o Filipa. Karmiłam go o 1,30. Wstał o 6,30 pokarmiłam go z cycka, dałam mm i przekazałam tacie na bujanie bo sama mam zawalony nos, obolałe gardło i w ogóle masakra, była chyba 8 albo 9 i budzę się o 12,30 a ten obok w najlepsze śpi. Teraz powisiał na cyckach, ale nie widziałam, żeby jakoś aktywnie ssał czy przełykał... odkładam go bo szłam zrobić sobie inchalację, wracam a ten śpi Ja nie wiem czy on z głodu padł czy jak
Cotka jak ja zazdroszczę takiego śpiocha. Mój teraz to już dużo mniej śpi, i ma kduzo dużo krócej śpi, tzn rano i do południa śpi najwięcej, gorzej po południu i wieczorem, to juz prawie wcale nie sypia i niestety w nocy teraz też ciężko z zaśnięciem

Swoją drogą myślicie, że jak dziecko delikatnie przysypia na cycku to może ssać?? Mój tak delikatnie sobie ciamka i zastanawiam się czy coś mu tam wedy leci
Mój też często przysypia na cycku ale mi się wydaje, że coś leci, tzn on cały czas rusza buzia i coś leci a jak już definitywnie nie chce, to sam wypluwa

Cytat:
eh.. zaliczyłyśmy spacerek bo pogoda śliczna jest całe 13 stopni ale słonko święci pięknie zostawiłam Natalke u mojej mamy i wróciłam do domu pisać no i planuje wziąć mocno dupcie w troczki i to pisac a co, nie ma że nie dam rady że nie ma czasu, choćbym miała po nocach pisać to napisze, a jak!
Acelinka ale masz fajnie, że możesz Natalkę na jakąś 1-2 godz z mamą zostawić, ja tylko mogę na tz liczyć, bo moja to mówi, że bałaby się jeszcze zostać sama z Adasiem.

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 12:25   #2514
mmadziaa
Rozeznanie

GRATULACJE ASIA

dziewczyny zanim Was nadrobię - poza dźwiękami suszarek itd - moj usypia pięknie przy szumie fal z easysleep ale tez przy tej piosence

http://www.youtube.com/watch?v=HfH9i-C9ico

myslalam ze to skutek tego ze czesto jej sluchalam w ciąży ale w sumie ona taka kolysankowa, może którejś mamusi to pomoże

poza tym mój bartek urodził się jako 13 mam nadzieję że na przekór będzie szczęśliwą trzynastką

Małgosia - jak się sprawdza karuzela? dostałaś już ją ? ja też na taką czekam
mmadziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 12:30   #2515
kapka
Zadomowienie

Mamalutka-teraz synka widzialam, ale nie dali mi go,jak mnie zszywali, tylko pokazali na sekundke i od razu na oddzial noworodkow.Z cora mialam szybka akcje na porodowce,nie zdazyliby wkuc sie w kregoslup,wiec dostalam narkoze i wszystko przespalam.

Cytat:
harmonogram ze spaniem u nas niestety nie wystepujelicze ze z czasem malemu wszystko sie jakos ulozy.Czasami przez pare dni jest super, do czasu jak znowu cos mu sie poprzestawia i nie spi w nocy.

Cytat:
ciekawe co by odpowiedziala

Cytat:

no ja właśnie nie wiem, co jest tymi obcymi ludźmi i pytaniami o karmienie piersią? ostatnio mnie o to pani ze Stokrotki pytała
pasowałoby miec takie podkoszulki z napisem KARMIE CYCEM!!, moze wtedy by sie odwalili.

Lulla- bo na raczkach najlepiejskubane takie male, a swoje wiedzamojego jak tylko odkladam oczy jak 5zl i syrena

LIVE,LOVE,LIFT.

Stary 2011-10-18, 12:32   #2516
mmadziaa
Rozeznanie

Napisane przez archinta

racja

umarłam trzeba było to powiedzieć

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

yhm, spoko, fajnie było na wizażu przez te pięć minut

bartek się budzi
mmadziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 12:41   #2517
MoniaZ82
Wtajemniczenie

moja placze od godziny...nie che jesc....nie wiem co robic..teraz lekko przysypia na rekach
Stary 2011-10-18, 12:43   #2518
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Daj znak co Ci lekarz powie na temat brzuszka...Ja wlasnie wrocilam...fajnie bo byla polska lekarka....opisalam jej jak to wyglada u mojej....i stweirdzila ze to refluks i niekoniecznie musi sie przy tym ulewac...zglupialam bo co lekarz to inna opinia....a moja mala nawet rano placze a ja nie wiem jak mam jej ulzyc......i niech nikt mi nie mowi ze to male dziecko i nie ma jesczze do konca uksztaltowany przewod pokarmowy....bo przeciez nie moze sie tak meczyc....!!!!Ona placze a ja razem z nia....

Daj jej smoczek...mojej pomoglo....polubila lateksowy...
Smoczek też nie pomaga bo wypada i trzeba by jej było go trzymać hehe

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2011-10-18, 13:05   #2519
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
100 razy lepszy mnie też na początku było szkoda kasy (w aptece dałam bodajże 56zł) ale dałabym nawet 3 razy tyle
aktualnie borykamy się z paskudnym gęstym katarem - fridą to bym się zajechała chyba a katarkiem w 10 sekund oczyszczam dokładnie nosek - no i przyda się jeszcze na ładnych kilka miesięcy bo dopiero 2 latek (mniej więcej) umie porządnie nosek wydmuchać
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 13:35   #2520
19natka88
Zakorzenienie

Hej Nadrobiłam ale nie ma szans żeby odpisać na konkretne posty także przepraszam
Szymek ma okropniasty katarek, a do tego zaczyna znowu mu ropieć oczko Nocka była w miarę znośna, ale od rana śpi tylko na rękach i jest okropnie marudny Strasznie mi go żal

Z tego co doczytałam to ja miałam taki mały, maluteńki nawał w 8 dobie ale na brak pokarmu nie mogę narzekać Trzymam kciuki za wszystkie walczące z laktacją

Odnośnie widzenia dzieci przy cc to ja widziałam i słyszałam małego jak go wyciągnęli, a potem już jak był umyty i pomierzony to był ze mną na sali przez cały czas jak mnie szyli

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości