|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
n.ik.a powodzenia! Będę trzymać kciuki
![]() Eirene to dobrze, że nie jestem sama, już myślałam, że wyrodna matka ze mnie ![]() iza mamy rożek, ale na rożek to on już chyba za mały. W nocy rozkopuje się, wędruje, popłakuje przy tym, dzisiaj wstawałam X razy, ale może on tak niespokojnie dzisiaj spał, bo chrypiałam całą noc.... zapalenie oskrzeli mi się szykuje.... O matko jak dobrze dzisiaj babcia zadeklarowała się, że pójdzie z małym na spacer....pierwszy raz ... Ja się dzisiaj wyleguję i wygrzewam.A i co zauważyłam, jak jestem w pomieszczeniu to mały się ładnie bawi w łóżeczku czy w kojcu, jak wychodzę, od razu płacze i krzyczy, żebym wróciła....
|
|
|
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nocka spoko, tylko zemusialam wstac o 3 bo mama wylatywala o 6. Lena zasnela o 20.30 i obudzila sie o 4.45 pozniej o 8.30.
Rano zaczela raczkowac:d bo ona lubi husteczki nawilzajace i rzucilam je tak z poltora metra od nieij i przeraczkowala ![]() Robila nam tez papa Moje dziecko sie starzeje. Tity- to tylko go otulac i spadac na spacerki ![]() Nika- dalej trzymamy kciuki ![]() Ada- ale klocuszek Wiktorek , powodzenia z chrzcinami
|
#3783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rożek na pewno jest za mały, teraz to byś musiała go w kołdrę zawinąć
|
|
#3784 | ||
|
Zakorzenienie
|
witamy!
u nas noc całkiem dobra, pobudka 24.30, 4.30 i 0 7 wstałysmy niestety tż znowu chory, poprostu go stłuke bo nie dba o siebie, on sie zaziębia i przez to mała choruje, dodatkowo mnie boli gardło ehhhhCytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- niestety, u nas to samo :/ jak wróce do pracy to juz w ogóle będziemy sie mijać
|
||
|
|
|
#3785 |
|
Zakorzenienie
|
iweczka sama budowa to pół biedy...wykańczanie to jest HORROR.....
|
|
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ostatnio pisałam, że zęby wychodzą najpierw dolne jedynki, potem górne jedynki, potem górne dwójki, potem dolne dwójki itd.... Zwracam honor
Filipowi wyszła dziś dolna dwójka, a na górze nie ma NIC to już nasz 3 ząbek Poza tym w niedzielę Filip zrobił pierwszy prawdziwy dystans raczkując, i teraz nie robi nic innego ![]() A oprócz tego znów katarek po 2 tygodniach...
|
#3787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas zero zębali i nic sie nie zapowiada ![]() i brawa za raczkowanie
|
|
|
|
|
#3788 | |||
|
Raczkowanie
|
Dzięki Dziewczyny za pocieszenie
![]() Mój Synek kończy dziś 7 miesięcy! Kiedy to minęło????????? SZOK! Cytat:
![]() a gdzie można dostać te kody do Rossmana? ![]() Cytat:
i aż się trzęsie przy jedzeniu z radości ![]() Cytat:
|
|
#3789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3790 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() powodzenia na chrzcinach ![]() Cytat:
dla LenkiCytat:
za kolejnego ząbka i raczkowanie. kataru nie zazdroszczę bo sami dopiero co się go pozbyliśmyCytat:
![]() też myślałam żeby go zostawić na chwilę w łóżeczku i znieść wózek w tym czasie ale jakoś się obawiam. zresztą ja całego wózka nie dam rady znieść bo jest za ciężki więc i tak musiałabym Mateusza z gondolą wziąć. się nalatam troszkę, ale spalę dodatkowe kcal, hehe ![]() a kody do rossmana są tu http://www.rossnet.pl/okazje tylko musisz się zalogować |
||||
|
|
|
#3791 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rozumiem Cię,bo ja tez robię przyjecie w domu dla 11+3 dzieci.Dla mnie to nie lada wyzwanie Musiałam pożyczyć stół,bo nie mam w domu takiego dużego i mam nadzieje,ze sie pomieścimy.Dodatkowo wymyśliłam sobie,że stół będzie w kolorach fioletu,lawendy i z wrzosami.Wczęsniej myslałam nad pomarańczowym z jarzebiną,kasztanami,liśc iami,ale zrezygnowałam bo jarzebiny juz prawie nie ma. Do tego cały dom odsprzątac muszę,pomyć okna itd.Nie robiłam jeszcze tak dużej imprezy,więc trochę się martwie czy podołam ![]() Nika trzymamy z Lilką za Kalinkę!żystko będzie dobrze! Tajka brawo dla Lenki!!!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-10-18 o 11:50 |
|
|
|
|
#3792 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za wszystkie buziaki i gratulacje
Jeju, ja sobie to pytanie co miesiąc zadaję, kiedy to minęło?!?!?! Gratuluję kolejnego miesiąca
|
#3794 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() U nas nocka fajna, jedna pobudka o 5 a później spanko do 8 Cytat:
Co za fajny grafik, dobrze, że są babcie ![]() Cytat:
Cytat:
To dobrze, że miała miękkie lądowanie i że jej się nic nie stało. Fajne to krzesełko, może kupimy coś podobnego na przyszłą wiosnę Cytat:
![]() Może włóż go do śpiworka w łóżeczku ![]() Kuruj się, kuruj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nika trzymam kciuki - wszystko będzie dobrze!
Edytowane przez Natka3008 Czas edycji: 2011-10-18 o 11:55 |
|||||||
|
|
|
#3795 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
wybaczamy
![]() tylko wróc szybko ja tez przez te 3 tyg mało zaglądalam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ojj ja tez się tego boję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ten krem dyniowy z żółtkiem moze troche inaczej smakuje, bo wiem ze np ziemniaki z dynia czy cos takiego to dzieciaczkom nie smakowalo a w tym sloiczku ile jest żółtka, bo trzeba podawać co drugi dzień pół żółtka to może bym kupiła Cytat:
![]() my bylismy z rana w energetyce, bo musiałam złożyc pismo, potem w rossmannie wydałam 150zł
|
|||||
|
|
|
#3796 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mój mały ma już dzisiaj drugą drzemkę ![]() Nocka mieliśmy fajną bo tylko z jedną pobudką i do tego nie musiałam go zabierać do siebie do łóżka ![]() Muszę ogarnąć trochę w domu póki śpi ![]() Wczoraj Alanek zaczął się sam podnosić, łapał się tż i podciągał
|
||
|
|
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Tity;30016380]
Eirene to dobrze, że nie jestem sama, już myślałam, że wyrodna matka ze mnie ![]() /QUOTE] nie nie jesteś sama ja taka wyrodna że skaczę z radości pod sufit ostatnio kiedy zasypia bo mam chwilę spokoju ![]() WYKOŃCZENIÓWKA i dosłownie i w przenośni ![]() Cytat:
![]() i niedlugo roczek ![]() ![]()
|
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
subtelle wszystkiego naj dla maleństwa
![]() Wiecie, może i śpiworek byłby niezły, ale Leoś jak nie śpi to od razu gdzieś idzie...a w nocy jak się budzę, jak płacze to zastaję go zawsze stojącego..., chyba za mobilny jest już na takie krępowanie. A w ogóle to Leoś od jakiegoś czasu chodzi sobie, oczywiście trzymając się brzegu łóżeczka, kojca, czy kanapy, czekać tylko kiedy się puści i będzie sam stał ![]() Próbuję z nim ćwiczyć rano "mama", a on tak śmiesznie szeptem powtarza... Ale przeważnie nie chce współpracować. Mam chwilę dla siebie, babcia jest na spacerze z małym....oh jak dobrze....
|
|
|
|
#3799 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Grzybowa Jesssu ale bym zjadła grzybowej! albo sosiku z grzybów... nie jadam jeszcze grzybów, boję się że małemu cos bedzie... a może już powinnam?![]() ![]() jak to? ![]() ![]() Dziewczyny, czy mogę Was prosić o kliknięcie? biorę udział w konkursie, a nuż.... będę wdzięczna: http://www.bebiko.pl/home/konkurs/ga...kreslenie/1879
|
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
! U nas dziś prawie cała nieprzespana, albo "pokręcona" ![]() ... Od 2 tygodni ląduje z nami w łóżku po połowie nocy...No proszę, a Alanek jakie postępy robi!! ![]() ![]() Dziękujemy wszystkim Subtelle, a które jest Twoje? Chciałam kliknąć, ale nie wyskakuje mi jedno konkretne
|
|
#3801 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Nie wiem co się dzieje, ale nie podświetla mi się cytowanie w ogóle dziwnie mi się wizaż wyświetla a jak nie mogę cytować to nie nadrabiam, bo nie spamiętałabym chyba co komu odpisać. Spróbuję jeszcze wieczorem, a jak nie to tylko przeczytam co pisałyście.A mój Dawid dziś o 14.30 skończył pół roku
|
|
|
|
#3802 | |||||
|
Zadomowienie
|
tylu z Was chce odpisac, ze zrobię to chyba w kilku postach
![]() a to swieta racja. Wykanczanie jest najgorsze. A jak juz wszystko w koncu wykonczysz, to zaczynasz od poczatku, bo juz chcesz zmienic to,co zrobilas jako pierwsze ![]() Cytat:
![]() Robisz moze ten krem dyniowy sama? Bo ja wlasnie zrobilam dla mojej dzis krem dyniowy i chcialam dodac żółtko, ale nie wiem jak je podac.... w sensie wkruszyc ugotowane czy surowe wbic do wrzącej zupki ![]() :conf used:Nie wiem czemu,ale nie zacytowalo mi wiecej wiadomosci.... No nic to, widocznie odpisze za jakis czas. A teraz co u nas ,bo nie pisalam od soboty wieczorem. Wiec rano w niedziele pojechalismy na pchli targ i kupilismy bardzo tanio w stanie praktycznie nowym kilka zabawek takich duzych plastikowych np. tą kulę uciekająca z fisher price (kilka z Was ją ma) za 2 funty. Ale Lili najbardziej podoba się kasa sklepowa. Uwielbia wciskac guziczki ![]() A w poniedzialek uwaga, uwaga:\ WYSZEDŁ PIERWSZY ZĄBEK Wlasciwie bez wiekszych problemow Dokladnie wiem kiedy pękło jej dziąsełko, bo szlochała troche ponad godzinę (A nigdy wczesniej tego nie robila) i mialam problem zeby ją uspokoic i tak strasznie mocno wtulała się we mnie jak ją nosiłam. Smoczka nie chciała, w ogole nie chciala zeby dotykac ją w okolice ust i nie chciala otworzyc. Po okolo godzinie wlozyla sobie sama raczke i macala, a pozniej bylo juz tylko lepiej. A dzis okazalo sie, że łyzeczka plastikowa z TT jest cala na dole podrapana od zabka. Moja zdolniacha! Jestem z niej strasznie dumna! ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Ach i od wczoraj jemy obiadki z grudkami i na sniadanie kaszkę z owocami, wczesniej byl obiadek i pozniej ok.godz. 16 owoce. Obiadki zajada ze smakiem. Za bardzo nie chcialam dzisiaj jej dawac, bo ten ząbek wyszedl i nie chcialam jakos dodatkowo podrazniac, ale zjadla caly sloiczek! A dynia jest ulubionym skladnikiem Lilly. Zawsze mnie pogania jak jest cos do jedzenia z dynią Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobra Dziewczeta lecę, bo mi się bejbe budzi. Gratuluję wszystkim dzieciaczkom ukonczonych miesiecy i kolejnych trudnych umiejętnosci |
|||||
|
|
|
#3803 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny kupowałyście może swoim pociechom ciepłe pajacyki do spania przez internet, bo ja szukam i słabo mi to wychodzi
|
|
|
#3804 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zagłosowane Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do zupy to ja bym ugotowala oddzielnie jajko i pół żółtka do jednej porcji bym dodała, bo trzeba dawać pół żółtka co drugi dzień, żeby nie wyszło za dużo albo za mało ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/pajacyk-pajac-z-si...864480043.html http://allegro.pl/pajacyk-pajac-z-si...858523680.html |
||||
|
|
|
#3805 |
|
Zadomowienie
|
Prosimy o głosiki na szkrabomiłka
http://www.bebiko.pl/home/konkurs/ga...zkrabomi%C5%82 ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- subtelle- zagłosowane ![]() kasiunia- gratki dla Dawidka ![]() kasieńkakg- super, ze zabek wyszedł czekamy na nastepneOliwia jeszcze nie jadła dyni. natka- nie uzywamy juz pajacyków. Mała spi w spiworku.
|
#3806 | |
|
Zadomowienie
|
mordka - zagłosowane! Bardzo fajnie to wymyslilas
Lilly spi w pajacykach z next, mothercare i TU. Mogę polecic. Z next są cieńsze od tych z mothercare i TU. Podejrzewam, że na allegro jest ich pełno. Śpiworek mamy, ale nie uzywamy, bo Lila potrafi z niego uciec, z kocyka rozkopuje sie, wiec musi miec ciepla pizamke. Mój serial Przepis Na Życie Uwielbiam ![]() A tŻ usypia Lilę ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
dziękuję za radę z żółtkiem do zupki Mam jeszcze pytanie: Czy udaje się Wam zawekowac np. zupki w słoiczkach po gotowych obiadkach? Bo chcialabym, ale te nakretki są dość specyficzne ![]() A wolę wekować niż mrozić gotowe zupeczki, a zrobilam jak juz pisalam krem z dyni. I tak się jeszcze zastanawiam czy wekować to z żółtkiem już czy lepiej nie |
|
|
|
|
#3807 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluję ![]() Cytat:
Cytat:
No i fajne zakupy ![]() Cytat:
na szczęście to już za nami Gratulacje ![]() No pięknie!! i oby reszta też tak spokojnie wychodziła.Moja Leniutka z babcią 2 spisują się całkiem nieźle - tfu, tfu - aby nie zapeszyć. Zobaczymy co będzie jutro i w piątek, bo cały dzień w pracy muszę posiedzieć ![]() Dziś degustowała zupę ogórkową - po pierwszej łyżce kwaśna mina jakby całą cytrynę połykała, a potem tak paszczę otwierała, że nie nadążałam z łyżką ![]() Niestety po jednorazowym powiedzeniu do mnie mama jakiś czas temu zamilkła i nie chce nic mówić ![]() Nocki nadal nieciekawe ![]() Idę zaraz spać coby troszkę się zregenerować...
|
|
#3808 |
|
Wtajemniczenie
|
pozdrawiamy z ząbkującym Krzysiem,
gratulujemy skończonych miesięcy Dawidowi,Szymonowi i Maksiowi ![]() i ząbków Lili i Filipkowi
Edytowane przez prunelle Czas edycji: 2011-10-18 o 22:32 |
|
|
|
#3809 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wekowałam jeszcze zupek (mrożę w małych pojemniczkach już zmiksowane), ale wekowałam w tych słoiczkach malinki i się dobrze zamknęły chyba lepiej bez żółtka ![]() moja niunia właśnie zasnęła. ufff! też idę spać
|
|
#3810 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a w co ubierasz małą w ten śpiworek? Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jak robisz ogórkową dla małej? ja juz na nogach po pierwszej kawce, jak zwykle mąż zaraz wychodzi do pracy a ja się będę szykować, bo jedziemy od rana na ploty, najpierw do kolezanki, gdzie jest Gabrysia 3 tyg starsza, a potem do mojego chrześniaka, jest ich dwóch chłopaków jeden ma 7 drugi 13 lat i jak wróca ze szkoly, to nie mam dziecka, tak się ladnie z nim bawiąpewnie wrócę wieczorem
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

Ja się dzisiaj wyleguję i wygrzewam.

bo nie dba o siebie, on sie zaziębia i przez to mała choruje, dodatkowo mnie boli gardło
ehhhh
za 7 miesięcy