|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Hej Mamuśki
![]() jak miło do Was wrócić nadal nadrabiam ale jeszcze jakieś 8 stron mi zostało, jestem strasznie ciekawa co tam u Was słychać![]() No i przyznam szczerze, że teraz to te Wasze przygody i problemy z kupkami, płaczem, karmieniem są mega realne i czytam z dużą uwagą, bo na pewno się przydadzą ![]() Nie będę cytować, bo nie ma sensu z kilku dni do tyłu, ale wszystkie dzieciaczki są słodkie i prześliczne. GRATULUJĘ JESZCZE RAZ WSZYSTKIM MAMUŚKOM ![]() U mnie na razie oki, mały śpi. Strasznie się cieszę, że pokarm się pojawił Także uczymy się pomału karmienia i wogóle![]() Mam na razie dwa pytanka: 1. Kiedy wychodziłyście na pierwszy spacerek? Bo położna mówiła, że dziś mam werandować, a jutro mogę na 15 minut wyjść, tylko kurcze nie za wcześnie?? przecież ja dopiero w piatek urodziłam ![]() 2. macie może jakieś sprawdzone sklepu lub sprzedawców na all gdzie można jakieś bluzki do karmienia kupić, bo cięzko z tym, nie ma żadnych takich bluzek i albo z wielkim dekoltem albo trzeba sie do pół rozebrać ![]() Dziś męzuś jeszcze w domu, ale niestety od jutra do pracy nie ma to jak w firmie budowlanej pracować dobrze, że chociaz te 2 dni był, bo przynajmniej wszystkie papierkowe sprawy pozałatwiał. A od jutra na kilka dni mama przyjedzie![]() Dobra to tyle o mnie. Postaram sie wpadać częściej ![]() GRATULACJE WIELKIE DLA ASI ALE MARCELEK DUŻY FACET
|
|
#2522 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
![]() Cytat:
Ale nie decydowałam się na znieczulenie ogólne bo chciałam zobaczyć synka. Co prawda pokazali mi go tylko na minutę i zabrali na kilka godzin, ale i tak było wartoCytat:
![]() Tak jak pisałam- zrobił się nawał z gorączką podchodzącą pod 40 stopni Cytat:
Mnie karmić nauczyła położna środowiskowa- bo te w szpitalu to była żenada, opryskliwe, niemiłe, nie pomocne.I wtedy już było trochę późno bo strasznie bolało, mały był głodny, przyzwyczajony do butelki- ech, szkoda gadać. Teraz jakoś sobie radzimy, ale początek był koszmarny.Cytat:
Pizze też jadłam- ale z pizzeri- malutkiemu nic nie było Ostatnio nawet pozwoliłam sobie na 2 kawy z ekspresu ![]() Cytat:
Pochwalę się- kupiliśmy kojec dla synka taki: http://www.nokaut.pl/kojce/milly-mal...bo-safari.html
|
|
#2523 |
|
Zadomowienie
|
Dominika przywitala swiat wczoraj o 10:25
3600g 54cm Napisze wiecej jak bede miala dostep do komputra
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#2524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
GRATULACJE BRAWO ZA TRAFIENIE W TERMIN
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-10-18 o 16:14 |
|
|
|
|
#2525 |
|
Zadomowienie
|
mala zjadła 2 cyce i niestety musiałam dokarmic butelka
teraz spi a ja nie mam serca jej budzic... ech chyba u mnie niestety na samej piersi sie nie skonczy tylko zawsze bede dokarmiac i mam takie pytanie![]() jak dokarmiacie maluszki to dajecie witamine D i K?? co do spacerku to my na pierwszy wybralismy sie po tygodniu ale gdzies na 10 minut i staramy sie dziennie z nia wyjsc na maly spacer 10 - 15 minutowy zawsze po spacerku ładnie spi![]() a co do cesarki to mi mała tylko pokazali dałam jej buzi szybko i ja zabrali do taty tata ogrzewał malutka a mnie szyli pozniej przywiezli mi ja na sale i polozna przystawiła do piersi mała zle chwytała a ja nie mogłam sie ruszyc nawet
|
|
#2526 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
witojcie
![]() matko, co za zakręcony dzień....o nocy nie wspomnę młoda sie strasznie męczyła z brzuszkiem. Tak sie napinała okropnie, stękała, cała czerwona, chyba ze 3 godziny tak się mordowała a ja razem z nią. Nawet nie płakała ale tak jęczała nie wiem co jej było...potem jakoś zasnęła ale ja czuwałam nad nia i na każde kwęknięcie otwierałam oczy takze praktycznie nie spałam. i od rana znów kwękanie i prężenie. Dopiero zasnęła koło 13 i spi do teraz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a pod ostatnie pytanie sie podpinam bo moja tez raz spi raz ma ochote oglądać świat o 1 w nocy Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() super, ze masz pokarm powodzenia w karmieniu ![]() 1) my wychodzilismy na spacer pierwszy raz jak mała miała tydzien, ale było strasznie zimno - teraz jest super pogoda wiec ja bym zrobiła tak jak mówi położna 2) ja stosuje topy takie na ramiączka i na to rozpinana bluza albo sweter
|
||||||||
|
|
|
#2527 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
witamy malutka na świecie
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2528 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam jeszcze nadzieje ze sie rozkręci ta moja laktacja a ile mm dajesz na dokarmienie po piersi? bo moja zje tak 40 ml a jak daje tylko flache (złamałam sie w nocy 2 razy) to dałam jej 60 ml i nie wiem czy nie mało troche... jak ty robisz? |
||
|
|
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba przerzucając z cycki na cyckę. Z tej okazji wypożyczyliśmy wagę- jak się okazało ze starożytności chyba ![]() Ale grunt że jest. Ciekawe czy wytrwam. ![]() A co do D i K to ja daję, chociaż też nie wiem czy powinnam skoro ryb mieszany ?
|
|
|
|
|
#2530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój to po cycku porafi 90 wtrynić i mu mało.
|
|
|
|
|
#2532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym nie wiem czy jej nei mało...ale sama wypluwa smoka to chyba wiecej nie chce ![]() a właśnie - przecież my dziś dwa tygodnie kończymy |
|
|
|
|
#2533 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
![]() a my dziś 7
|
||
|
|
|
#2534 |
|
Zadomowienie
|
Witam ponownie
Byłam dziś u gina, wszystko mam w porządku, ale jeszcze do końca nie zagojone, rozmawiałam z lekarzem o antykoncepcji, proponował tabletki anty dla karmiących piersią ale nie zdecydowałam się, ale proponował także założenie spirali na 3 lata, można już od teraz i kurcze poważnie się nad tym zastanawiam Dziewczyny ma pytanie dotyczące mleka mm. Kupiliśmy jakiś czas temu na wszelki wypadek, bo jak na razie karmię tylko cycem, tzn pare razy miałam załamkę i daliśmy mm i tam pisze że termin ważności po otwarciu to 12 miesiąc a kupiliśmy duże opakowanie Bebilonu i nie wiem, czy jak ten 1 minie to mamy to mleko wyrzucić? A jest prawie calutkie, trochę mi szkoda ![]() A i chciałam zapytać ile wasze dzieciaczki na dzień kichają? Bo chyba mój ostatnio za dużo kicha, albo ja jakaś przewrażliwiona, albo może odpukać jakieś choróbsko idzie? ale katarku nie ma tylko czasami jakieś suche glutki się pojawiają. A i chciałam się pochwalić że dziś Adaś kończy 7 tyg O na TVN leci u Drzyzgi o trojaczkach, jak mama wychowywała, ja bym chyba z trojaczkami ześwirowała
|
#2535 | |
|
Zakorzenienie
|
Mi w szpitalu lekarka powiedziała że jak mleka modyfikowanego jest mnie niż piersi to dajemy normalnie D i K jak więcej sztucznego niż piersi to tylko d ( jeżeli pomyliłam to sorki )
Wróciliśmy ze szczepienia, Zuzia zniosła je dość boleśnie, płakała niestety bidulka ale za to teraz śpi od 14. Wzięliśmy tak jak pisałam 5 w 1. Waży już 4080g albo dopiero bo coś mi się wydaje że troszkę słabo przybiera ale nic lekarz nie mówił złego a pielęgniarka powiedziała że najważniejsze że przybiera. Przypałętało nam się niestety chyba atopowe zapalenie skóry z podejrzeniem skazy białkowej i doktor przepisał nam Bebilon Pepti 1 z racji tej że dokarmiam czasami, mi kazał wyeliminować całkowicie mleko krowie, kąpać małą w oilatum i obserwować czy coś się poprawi. Dodatkowo dostaliśmy w końcu skierowanie na usg bioderek, trochę późno ale najważniejsze że będzie zrobione. Dziewczyny które miały cukrzycę w ciąży - robiłyście już test obciążenie??? Bo mi lekarz kazał się zarejestrować do przychodni i powiedział że mi zrobią obciążenie a myślałam że będę musiała zrobić prywatnie ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
Minio, kichanie to naturany sposób oczyszczania noska małego dziecka, więc jak nie widać nic innego chorobowego to ja bym się nie martwiła.
Mój czasami kicha kilka razy pod rząd i pytałam pediatrę i powiedziała że luz ![]() Aaaaa i dwa dni temu odważyłam się przytulić mocniej do tż i powiem wam, że nie bolało odetchnęłam z ulgą, ponieważ cały czas miałam wrażenie że przemieszcza mi jakieś flaczki, że mi coś gniecie, że zaraz zacznę tryskać krwią albo skręcać się z bólu- ahhh być pnikarą No Tak więc polecam hi hi ![]() martusia, a jak stwierdzić ile jest piersi a ile butli bo ja nie wiem ile on z tej piersi ciągnie Myślicie, ze jak podaje się K a dokarmiania więcej niż cyca to coś złego może się dziać?
|
|
|
|
#2537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak to sobie tłumaczę. Ja daję średnio raz dziennie butelkę więc podaję D i K a z tymi witaminami to chyba chodzi o to że mm ma już w sobie witaminę K i dlatego jej nie podaje się już dodatkowo a mleko z piersi nie ma albo ma bardzo mało ale czy nadmiar witaminy K czymś grozi to nie wiemDo mam które mają problemy z dziećmi w nocy że nie śpią długo - ja bym podała na noc butelkę ale oczywiście nie namawiam, tylko pisze jak to u mnie wygląda. Po kąpieli daję normalnie cycka małej, czasami wydoi oba a czasami tylko jednego, albo zaśnie albo się bawi i po jakiejś godzince daję 90ml sztucznego i mała śpi dobre 5-6 h po butli. Czasami oczywiście są wyjątki że zje albo więcej mm albo śpi po nim krócej ale ogólnie jest fajnie, można się wyspać i wydaję mi się że małej też jest lepiej jak prześpi parę godzin bez pobudki |
|
|
|
|
#2538 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hello
pisze i pisze, jedna ręka bo na drugiej śpi malutka, a nie odłożę jej do łóżeczka bo mi się rozbudzi a już bym chciała żeby wytrzymała do jakiejś 18.30 do kąpieli ![]() zważyliśmy ja sobie wczoraj( mama nam przywiozła ze szpitala wagę) i mamy 4300gr żywej wagi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzisiejsze podejście było na śpiocha i się udało mam nadzieję, że jutro też si uda ![]() Cytat:
![]() i nie przyszła się pochwalić ![]() jest wykonalne nasza tacie zafundowała sikanko pod ciśnieniem na lajfie Cytat:
moja była zainteresowana ile i gdzie mam szwów, jak mnie nacięli i jak krwawię ![]() Cytat:
ja mam całkiem inne wrażenia- do mnie położne przychodziły, próbowały pomagać, jak mąż dowiózł mi kapturki pokazywały jak z nimi karmić i w ogóle były bardzo pomocne na czele z panią ordynator, dzięki której nie czułam się jak gorsza i wyrodna matka bo nie karmię piersią. na dyżurce noworodkowej były przez mój pobyt tylko 2 niemiłe baby, które z łaską wydawały mi mm, a reszta była super![]() Cytat:
nasza Julitka też często kicha, to podobno normalne i za 7tyg Adasia![]() Cytat:
przy samj piersi D i K przy samym mm tylko D przy mieszanym D, a K co drugi dzień
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2011-10-18 o 17:52 |
||||||||
|
|
|
#2539 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ja dzis bylam u lekarza i powiedzial ze jeszcze pare dni to potrwa a ja juz nie moge sie doczekac |
||
|
|
|
#2540 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej mamuski...!!!
Ja po wizycie Badania od podwozia niestety nie mialam... (wiec o rozwarciu czy szyjce nie mam pojecia) Za to zrobili mi usg... ![]() Mala glowa w kanale i to dosc mocno...(przez to mnie tak bola te kosci) Wody plodowe w porzadku... cisnienie i siuski tez Wszystko przygotowane do porodu... Tylko sie cieszyc i czekac... ![]() no i dziecko oczywiscie well size.... Nastepna wizyta za tydzien i wtedy moze w koncu mnie zbadaja od spodu i ustawimy sie na wywolywanko Powiedzieli ze do 10 dni od tp... Wiec teraz sobie czekam.................:p azurki: Zostaly 3 dni do tp..... Cytat:
![]() Nie naleze do cierpliwych osob... ![]() Ale dziekuje za cieple slowka dzieki kochana Cytat:
dzieki za pocieszajace slowka Cytat:
![]() |
|||
|
|
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mmadzie pytałas o karuzelę, tak sprawdza się ja też zresztą no i wpatruje się w listki ruszające się i maskotki Ogólnie nawet z 5-10 minut sam poleży w łóżeczku cud ![]() Leżaczek jak i karuzela to bardzo trafione rzeczy dla małego
|
|
|
#2542 | ||||
|
Zadomowienie
|
hello
zaczęłam pisać przed spacerem ale urwałyśmy się z domu...i nie było nas znów ze 4h ja zjadłam obiad w KFC ...a Sara wytrzymała na dworze...za to teraz nadrabia heheCytat:
![]() kochana... wyobrażam sobie jak Tobie teraz ciężko..i mam nadzieję,że Kiara nie da Tobie się długo męczyć.. 3maj się . już niedługo będziesz miała swoją laleczkę. i marudz ile wlezie...prawie każda z nas się tu wymarudziła... więc teraz widać kolej na Ciebie Cytat:
![]() Cytat:
![]() dokładnie jak piszesz...oby było więcej gór ![]() ja dziś byłam w KFC ![]() Cytat:
![]() gratulacje MAMUSIU ![]() A Moja córcia się dossała i końca nie widać ![]() A DZIŚ RANO DOSTAŁAM PIĘKNY UŚMIECH-TEN UŚMIECH
|
|
#2543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze Cie rozumiem, bo mnie już ku..ca brała, tez do cierpliwych nie nalezę Cytat:
![]() A w ogóle dziewczyny jakie macie karuzelki? suuuper
|
|
#2544 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
Znów nie miałam neta i byłam znów z Wami do tyłu, ale wszytsko nadrobione Asiu gratulacje!! Marcel śliczny!! A wogóle - jako jedyna, albo nieliczna z nas do samego końca dzielnie się trzymałaś i nie marudałaś ani nie narzekałaś MalgosiaM8 dzięki za info o Krusie. W życiu bym nie pomyślała, że mąż też może się starać o kasę jeśli ja nie jestem ubezp. w tej magicznej instytucji. Z woskiem też pokombinuje, dzięki różnie bywa, w dzień śpi b. mało - ale zaszkodzić wosk nie zaszkodzi a może pomoże ![]() Cytat:
Cytat:
![]() moja mama zawsze o tym mówiła, że dzieci się tak sprawdza, indygo też coś o tym słyszała w necie są różne opinie, ale moja siostra jak była mała darła się w niebogłosy bo właśnie była przełamana i to naciąganie pomogło ja od samego początku Cytat:
1. W 6 dniu zaczęłam werandować, a chyba w 10 wyszłam tylko wtedy było jeszcze b, cieplutko 2. Ja mam rozpinane z bazarku, ale jak znajdziesz coś fajnego daj znać, bo muszę jeszcze dokupić Cytat:
![]() Cytat:
a nie można sobie samej w domu zrobić i zmierzyć glukometrem?? Bo ja moją żabę nie zostwię na 2 h stokrotka pierwszy uśmiech poważna sprawa, gratki ja na swój wielki moment nadal czekam Cytat:
W niedz był mój drugi - pierwsz raz. I było najgorzej. Ale dopadł mnie baby blues. Mąż mnie wkurza, bo ja mam dziecko, a on ma zabaweczkę. Płakac mi się chce jak czytam, że Wasi mężowi mieli jakiś urlop po porodzie, że Wam pomagają... Mój cały czas w pracy. Z dzieckiem spędza czas tylko podczas kąpieli i nosi chwile na rękach - w sumie może 15 min, bo zazwyczaj jak wraca z pracy to mała po całym dniu buszowania śpi. W nocy jak nie daje już rady to go budzę - wstanie z wielkim ALE, po czym i tak jak Amelia np. ostatnio zrobiła kupę to budzi mnie, że trzeba ją przebrać. Albo jak płakała to pyta mnie czy nie wzrusza mnie, że ja śpie a dziecko płaczę. Mam doła. W życiu nie spodziewałabym się, że mój mąż taki będzie.... Po porodzie nie dostałam nawet kwiatka, teraz tylko przygryzki. W czasie porodu spisał się na medal - to fakt, po powrocie do domu też zakochany był w nas po uszy, a teraz jakby rękął odjął. Mam go dość... A Amelia - cudowna Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-10-18 o 19:35 |
||||||
|
|
|
#2545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no to na tyle
|
|
|
#2547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czasami ten mój chłop ma przebłyski - pozmywa, zrobi kolację, pocałuje, a czasami mnie tak wkur że szok! Chyba ma na to wpływ też mój humor i ja różnie interpretuje jego zachowanie |
||
|
|
|
#2548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, faceci
|
||
|
|
|
#2549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aga to Ty masz lepiej niż ja mój to nawet talerza do zmywarki nie włoży %3
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-10-18 o 21:11 |
|
|
|
|
#2550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mąż przebral dzis swoja pierwsza kupe pocieszony, ale cóż za to potem byl dumny też mnie wkurza, że on nadal ma te swoje sprawy i że nie odczuwa tej zmiany tak jak ja... Ale od jakiegoś czasu zmuszam go do większego udzielania się mamusie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.

nie ma to jak w firmie budowlanej pracować

ja sobie nie wyobrazam bycia same z malym- znacz sie na 2-3 h bylam z nim sama ale caly dzien 

. Pani doktor po umyciu małej zapytała lekarzy czy może mi położyć Zuzię przy buzi, co następnie uczyniła. Mała obśliniła mnie po policzku, a ja ryczałam jak bóbr
) tylko jej rady ( akurat dobre) mnie nie denerwują.tylko ona mogłaby być u mnie cały czas, ale nie ma możliwości....creszta mnie denerwuje 

, faceci