Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-18, 13:54   #2521
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Hej Mamuśki
jak miło do Was wrócić nadal nadrabiam ale jeszcze jakieś 8 stron mi zostało, jestem strasznie ciekawa co tam u Was słychać

No i przyznam szczerze, że teraz to te Wasze przygody i problemy z kupkami, płaczem, karmieniem są mega realne i czytam z dużą uwagą, bo na pewno się przydadząjesteście nieocenione

Nie będę cytować, bo nie ma sensu z kilku dni do tyłu, ale wszystkie dzieciaczki są słodkie i prześliczne.
GRATULUJĘ JESZCZE RAZ WSZYSTKIM MAMUŚKOM

U mnie na razie oki, mały śpi. Strasznie się cieszę, że pokarm się pojawiłJak nie było to nie było, a teraz jest super. Dziś była położna i mówi, że na pewno mi starczy i nie musze dopajać butlą Także uczymy się pomału karmienia i wogóle

Mam na razie dwa pytanka:
1. Kiedy wychodziłyście na pierwszy spacerek? Bo położna mówiła, że dziś mam werandować, a jutro mogę na 15 minut wyjść, tylko kurcze nie za wcześnie?? przecież ja dopiero w piatek urodziłam
2. macie może jakieś sprawdzone sklepu lub sprzedawców na all gdzie można jakieś bluzki do karmienia kupić, bo cięzko z tym, nie ma żadnych takich bluzek i albo z wielkim dekoltem albo trzeba sie do pół rozebrać

Dziś męzuś jeszcze w domu, ale niestety od jutra do pracy nie ma to jak w firmie budowlanej pracować dobrze, że chociaz te 2 dni był, bo przynajmniej wszystkie papierkowe sprawy pozałatwiał. A od jutra na kilka dni mama przyjedzie

Dobra to tyle o mnie. Postaram sie wpadać częściej

GRATULACJE WIELKIE DLA ASI ALE MARCELEK DUŻY FACET

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 15:32   #2522
kaileight
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
No jestes dziwna ja sobie nie wyobrazam bycia same z malym- znacz sie na 2-3 h bylam z nim sama ale caly dzien

Tesciowa i szwagirke w potylice i niech sie wala na ryj

Moja tesciowa wczoraj lekko rozczarowana ze nie chce karmic przy niej jak byla polozna srodowiskowa... ze niby to takie piekne naturalne.... juz mialam jej powiedziec , ze sex tez, ale jakos z jej synem tego nie robimy przed nia!

[COLOR=purple]
No to widze ze nurtuje nas te same pyt... ale u Ciebie mleko slabo cieknie- tak samo jak tuz po porodzie? Bo u mnie leci chyba całiem calkiem- ale to tak bardzo stopniowo narastalo
U mnie po cc zrobił się i nawał i zastój Nadal jest "nadprodukcja", czasem aż boli. Mały je sporo, ale ze wszystkim nie daje rady i czasem robią się zastoje

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość

Kurcze dziewczynki po cc nie widziałyście swoich dzieci? Ja miałam znieczulenie zewnątrzoponowe, wszystko słyszałam (nie widziałam, bo zamykałam oczy by przypadkiem nie zobaczyć za dużo). Lekarze żartowali ze mną, pani anestezjolog zagadywała bym nie myślała o cięciu i ogólnie było super Zuzia broniła się rękami i nogami by nie wyjść z brzucha, ale w końcu dali radę i od razu krzyk Do tego od razu na lekarza poszła smółka i mocz . Pani doktor po umyciu małej zapytała lekarzy czy może mi położyć Zuzię przy buzi, co następnie uczyniła. Mała obśliniła mnie po policzku, a ja ryczałam jak bóbr Wszyscy pozachwycali się małą i jej krzykliwością no i mała do noworodków, a ja na salę pooperacyjną gdzie przejęła mnie moja kochana położna

[
Też byłam znieczulona, a nie w narkozie, więc wszystko słyszałam i niestety widziałam, bo odbijało się w sufitowej lampie Ale nie decydowałam się na znieczulenie ogólne bo chciałam zobaczyć synka. Co prawda pokazali mi go tylko na minutę i zabrali na kilka godzin, ale i tak było warto

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
kurczę to ja jednak dziwna jestem - mi najlepiej samej z małą, no oczywiście super jak mąż jest pochwalę się niedziela byłą dniem tatusia z córcią- najpierw 4 godz. razem byli a ja na zakupach, a potem jeszcze na spacerku sami. tata był zachwycony malutka też.

tak naprawdę moją jedyną zaufaną osobą jest moja siostra ( ale mieszka daleko ) tylko jej rady ( akurat dobre) mnie nie denerwują.tylko ona mogłaby być u mnie cały czas, ale nie ma możliwości....creszta mnie denerwuje jak mała tylko kwęknie - ona chce jeść, ja wiem kiedy mała chce jeść, a kiedy nie.kiedy np płacze ze zmęczenia i zasnąć nie może....

aha, dziewczynki po CC karmiące piersią
- czy wy miałyście po porodzie ten słynny NAWAŁ pokarmu???? bo ja nieeeeee..... nie wiem dlaczego mi się ta laktacja nie rozhulała

trochę się rozpisałam, sorki
Na szczęście taką zaufaną osobą dla mnie jest moja Mama. Tylko ona może mi radzić- inncy komentarze doprowadzają mnie do furii

Tak jak pisałam- zrobił się nawał z gorączką podchodzącą pod 40 stopni Nadal mam za dużo pokarmu i nie wiem co mam zrobić Jak nie odciągnę to robi się zastój, jak odciągnę to naprodukuje się znowu

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

Po wizycie u doradcy było ok a teraz znowu komedia. Jeszcze sprawę utrudniają miękkie cycki. W efekcie mały sobie puszcza cycka, znowu go łapie, przysypia i zjada 90ml mm a moja laktacja chyba słabnie... jak dotrwam do 3 miesięcy to cud będzie. Dlatego tak zazdroszczę tym karmiącym bez problemu albo i prawie bez problemu
Ja nadal karmię przez kapturki-i nie ma szans zmienić tegoMnie karmić nauczyła położna środowiskowa- bo te w szpitalu to była żenada, opryskliwe, niemiłe, nie pomocne.I wtedy już było trochę późno bo strasznie bolało, mały był głodny, przyzwyczajony do butelki- ech, szkoda gadać. Teraz jakoś sobie radzimy, ale początek był koszmarny.

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
też już miałam te myśli że facetowi to sie nic nie zmieniło, praca, swój czas.. jak ja bym chciała już pracować... w sumie mam możliwość powrotu od jutra na 3-4 godziny dziennie w domu, ale mój mały nie chce z nikim innym być niż ja... śpi po 40 minut do godziny,porozgląda się spokojnie z 15-20 minut i dawaj marudzenie... a u kogoś innego niż ja ryk po 20 minutach... no to by było na tyle

a pizze jem bo sama robiłam , więc dałam do niej co moge jeść, no i też ser .... ehhhhh
Mnie też się marzy powrót do pracy, bo zajmowanie się synkiem super, ale domem to już niekoniecznie

Pizze też jadłam- ale z pizzeri- malutkiemu nic nie było

Ostatnio nawet pozwoliłam sobie na 2 kawy z ekspresu

Cytat:

teraz to już jestem chyba pewna że to skaza, wczoraj zjadłam sera na domowej pizzy no i już dziś reweolucja pieluszkowa, w postaci wylewającej się rzadkiej kupy, przebierałam małego dzis w sumie 3 razy... do tego niespokojny był trochę , krostki się nasiliły ehhhh
podłamuje mnie to..
A co lekarz na to?

Pochwalę się- kupiliśmy kojec dla synka

taki:

http://www.nokaut.pl/kojce/milly-mal...bo-safari.html
Stary 2011-10-18, 16:08   #2523
81gosia
Zadomowienie

Dominika przywitala swiat wczoraj o 10:25
3600g 54cm
Napisze wiecej jak bede miala dostep do komputra
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 16:13   #2524
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
3600g 54cm

GRATULACJE

BRAWO ZA TRAFIENIE W TERMIN

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Edytowane przez indygo79
Czas edycji: 2011-10-18 o 16:14
indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 16:15   #2525
tusia872
Zadomowienie

mala zjadła 2 cyce i niestety musiałam dokarmic butelka teraz spi a ja nie mam serca jej budzic... ech chyba u mnie niestety na samej piersi sie nie skonczy tylko zawsze bede dokarmiac i mam takie pytanie

jak dokarmiacie maluszki to dajecie witamine D i K??

co do spacerku to my na pierwszy wybralismy sie po tygodniu ale gdzies na 10 minut i staramy sie dziennie z nia wyjsc na maly spacer 10 - 15 minutowy zawsze po spacerku ładnie spi

a co do cesarki to mi mała tylko pokazali dałam jej buzi szybko i ja zabrali do taty tata ogrzewał malutka a mnie szyli pozniej przywiezli mi ja na sale i polozna przystawiła do piersi mała zle chwytała a ja nie mogłam sie ruszyc nawet

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 16:15   #2526
danika
Zakorzenienie

witojcie

matko, co za zakręcony dzień....o nocy nie wspomnę mam dość
młoda sie strasznie męczyła z brzuszkiem. Tak sie napinała okropnie, stękała, cała czerwona, chyba ze 3 godziny tak się mordowała a ja razem z nią. Nawet nie płakała ale tak jęczała nie wiem co jej było...potem jakoś zasnęła ale ja czuwałam nad nia i na każde kwęknięcie otwierałam oczy takze praktycznie nie spałam. i od rana znów kwękanie i prężenie. Dopiero zasnęła koło 13 i spi do teraz

Cytat:

aha, dziewczynki któraś pytała o DELICOL, który daję małej. to jest enzym laktaza do strawienia laktozy z mleka, wydaje się, że działa.
mała jak nic ma nietolerancję laktozy

a po czym stwierdziłaś tą nietolerancję laktozy? jak pisałaś to sorry ale czytam szybciorem jak mała śpi i mogłam przegapić

ale wszyscy od razu głodna jest. a na dodatek teściowa i szwagierka za każdym razem jak dzwonią to pytają czy karmię małą piersią dla mnie to wielka porażka, ze ją dokarmiam, a te pytanie i teksty w stylu " bo pokarm mamy to najważniejszy" mnie dobijają. wczoraj małżowi się poskarżyłam, to kazał mi im odpowiadać "tak, karmię" i nie wdawać się w zbędne dyskusje
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

ja pije kawusie normalną, ale tak jedną dziennie i Natalka jak śpi to wiecie ogólnie też jem wszystko i jest ok

ja nawału tez nie miałam
z tym karmieniem dobrze mąż mówi, mów że karmisz piersia i niech się odczępią
twoja Natalcia to ideał dziecka jest

Cytat:
[
A tym które jeszcze nie rodziły - naprawdę z całego serduszka życzę, by trafiły na super położne, dla których opieka nad noworodkiem i pomoc jego matce to misja a nie odpękanie kolejnej sztuki jak w pracy na akord...
fakt, to jest strasznie ważne

Cytat:
ano właśnie dla mnie taka sytuacja tez ciężka do pogodzenia- całą ciążę spędziłam sama, teraz znów tak będzie
TZ sie zlitował i do konca tyg. chyba zostanie w domu- znaczy się stwierdził co ma być z praca to będzie... bo szefu w ogóle nie jest wyrozumiały... ech. Jeszcze nam probl. finansowe są potrzebne...

dz, że pytasz jakby lepiej- bo maz jescze z nami. Nocki chyba w miare ok. Czasem przespi 3h, czsem 1h, czsem karmienie trwa 15 min, a czasem 2h (z przerwami na odbicie, przebranie). Jeszcze nie mamy stalego harmonogramu. A u Was mniej wiecej kiedy sie ustalil??
to ładnie śpi Piotruś a pod ostatnie pytanie sie podpinam bo moja tez raz spi raz ma ochote oglądać świat o 1 w nocy

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
a u mnie sukces, moje dziecię w nocy przespało uwaga uwaga 2h i 45min normalnie śpi sobie koło 2h więc dla mnie to już mega radocha pospać te 45minut więcej

Cytat:
wiesz nie to, ze słabo bo jak mała je to leci i buzia pełna, ale ogólnie go za mało. opróżni dwie piersi do cna, zaśnie po 20 minutach pobudka, a z piersi nic nie leci a mała głodna i jak jej nie dokarmić.
mam podobnie - tez dokarmiam, przeważnie raz na dobę (albo więcej) dostaje flache po zjedzeniu z piersi

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
pasowałoby miec takie podkoszulki z napisem KARMIE CYCEM!!, moze wtedy by sie odwalili.
dobre

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki
jak miło do Was wrócić, nadal nadrabiam,ale jeszcze jakieś 8 stron mi zostało, jestem strasznie ciekawa co tam u Was słychać

1. Kiedy wychodziłyście na pierwszy spacerek? Bo położna mówiła, że dziś mam werandować, a jutro mogę na 15 minut wyjść, tylko kurcze nie za wcześnie?? przecież ja dopiero w piatek urodziłam
2. macie może jakieś sprawdzone sklepu lub sprzedawców na all gdzie można jakieś bluzki do karmienia kupić, bo cięzko z tym, nie ma żadnych takich bluzek i albo z wielkim dekoltem albo trzeba sie do pół rozebrać

Dziś męzuś jeszcze w domu, ale niestety od jutra do pracy.nie ma to jak w firmie budowlanej pracować dobrze, że chociaz te 2 dni był, bo przynajmniej wszystkie papierkowe sprawy pozałatwiał. A od jutra na kilka dni mama przyjedzie
witaj

super, ze masz pokarm powodzenia w karmieniu

1) my wychodzilismy na spacer pierwszy raz jak mała miała tydzien, ale było strasznie zimno - teraz jest super pogoda wiec ja bym zrobiła tak jak mówi położna

2) ja stosuje topy takie na ramiączka i na to rozpinana bluza albo sweter
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 16:16   #2527
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
3600g 54cm
gratulacje witamy malutka na świecie

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 16:18   #2528
danika
Zakorzenienie

Cytat:
3600g 54cm
gratulacje

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
mala zjadła 2 cyce i niestety musiałam dokarmic butelka teraz spi a ja nie mam serca jej budzic... ech chyba u mnie niestety na samej piersi sie nie skonczy tylko zawsze bede dokarmiac i mam takie pytanie

ja dokarmiam i daje D+K, ale nie dokarmiam po każdym karmieniu

mam jeszcze nadzieje ze sie rozkręci ta moja laktacja

a ile mm dajesz na dokarmienie po piersi? bo moja zje tak 40 ml a jak daje tylko flache (złamałam sie w nocy 2 razy) to dałam jej 60 ml i nie wiem czy nie mało troche... jak ty robisz?
Stary 2011-10-18, 16:23   #2529
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:

Widzę, że mamy taki sam problem. Ja też się z tym zmagam i mam wrażenie, że cycki same nie wystarczają. I dopajam. Dzisiaj była położna to poradziła, żeby przez 3 dni odstawić butlę i karmić non stop Chyba przerzucając z cycki na cyckę. Z tej okazji wypożyczyliśmy wagę- jak się okazało ze starożytności chyba bo to nie elektryczna tylko taka staruszka
Ale grunt że jest. Ciekawe czy wytrwam.

A co do D i K to ja daję, chociaż też nie wiem czy powinnam skoro ryb mieszany?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 16:26   #2530
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
3600g 54cm
Gratulacje
Stary 2011-10-18, 16:32   #2531
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
gratulacje

ja dokarmiam i daje D+K, ale nie dokarmiam po każdym karmieniu

mam jeszcze nadzieje ze sie rozkręci ta moja laktacja

a ile mm dajesz na dokarmienie po piersi? bo moja zje tak 40 ml a jak daje tylko flache (złamałam sie w nocy 2 razy) to dałam jej 60 ml i nie wiem czy nie mało troche... jak ty robisz?
Tak mało jej sarcza? Zazdroszczę mój to po cycku porafi 90 wtrynić i mu mało.

Wymianka.
Stary 2011-10-18, 16:34   #2532
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Tak mało jej sarcza? Zazdroszczę mój to po cycku porafi 90 wtrynić i mu mało.
ona ma dopiero 2 tygodnie poza tym nie wiem czy jej nei mało...ale sama wypluwa smoka to chyba wiecej nie chce

a właśnie - przecież my dziś dwa tygodnie kończymy
Stary 2011-10-18, 16:40   #2533
gerda
Zadomowienie

Cytat:
3600g 54cm

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
ona ma dopiero 2 tygodnie poza tym nie wiem czy jej nei mało...ale sama wypluwa smoka to chyba wiecej nie chce

a właśnie - przecież my dziś dwa tygodnie kończymy
gratki

a my dziś 7

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 16:43   #2534
minio1984
Zadomowienie

Witam ponownie

Byłam dziś u gina, wszystko mam w porządku, ale jeszcze do końca nie zagojone, rozmawiałam z lekarzem o antykoncepcji, proponował tabletki anty dla karmiących piersią ale nie zdecydowałam się, ale proponował także założenie spirali na 3 lata, można już od teraz i kurcze poważnie się nad tym zastanawiam, bo na pewno bym nie planowała kolejnego dzieciaczka w tym czasie.

Dziewczyny ma pytanie dotyczące mleka mm. Kupiliśmy jakiś czas temu na wszelki wypadek, bo jak na razie karmię tylko cycem, tzn pare razy miałam załamkę i daliśmy mm i tam pisze że termin ważności po otwarciu to 12 miesiąc a kupiliśmy duże opakowanie Bebilonu i nie wiem, czy jak ten 1 minie to mamy to mleko wyrzucić? A jest prawie calutkie, trochę mi szkoda

A i chciałam zapytać ile wasze dzieciaczki na dzień kichają? Bo chyba mój ostatnio za dużo kicha, albo ja jakaś przewrażliwiona, albo może odpukać jakieś choróbsko idzie? ale katarku nie ma tylko czasami jakieś suche glutki się pojawiają.

A i chciałam się pochwalić że dziś Adaś kończy 7 tyg

O na TVN leci u Drzyzgi o trojaczkach, jak mama wychowywała, ja bym chyba z trojaczkami ześwirowała

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 16:53   #2535
martunia_199
Zakorzenienie

Mi w szpitalu lekarka powiedziała że jak mleka modyfikowanego jest mnie niż piersi to dajemy normalnie D i K jak więcej sztucznego niż piersi to tylko d ( jeżeli pomyliłam to sorki )

Wróciliśmy ze szczepienia, Zuzia zniosła je dość boleśnie, płakała niestety bidulka ale za to teraz śpi od 14. Wzięliśmy tak jak pisałam 5 w 1. Waży już 4080g albo dopiero bo coś mi się wydaje że troszkę słabo przybiera ale nic lekarz nie mówił złego a pielęgniarka powiedziała że najważniejsze że przybiera. Przypałętało nam się niestety chyba atopowe zapalenie skóry z podejrzeniem skazy białkowej i doktor przepisał nam Bebilon Pepti 1 z racji tej że dokarmiam czasami, mi kazał wyeliminować całkowicie mleko krowie, kąpać małą w oilatum i obserwować czy coś się poprawi. Dodatkowo dostaliśmy w końcu skierowanie na usg bioderek, trochę późno ale najważniejsze że będzie zrobione.

Dziewczyny które miały cukrzycę w ciąży - robiłyście już test obciążenie??? Bo mi lekarz kazał się zarejestrować do przychodni i powiedział że mi zrobią obciążenie a myślałam że będę musiała zrobić prywatnie

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Witam ponownie

Byłam dziś u gina, wszystko mam w porządku, ale jeszcze do końca nie zagojone, rozmawiałam z lekarzem o antykoncepcji, proponował tabletki anty dla karmiących piersią ale nie zdecydowałam się, ale proponował także założenie spirali na 3 lata, można już od teraz i kurcze poważnie się nad tym zastanawiam, bo na pewno bym nie planowała kolejnego dzieciaczka w tym czasie.

Dziewczyny ma pytanie dotyczące mleka mm. Kupiliśmy jakiś czas temu na wszelki wypadek, bo jak na razie karmię tylko cycem, tzn pare razy miałam załamkę i daliśmy mm i tam pisze że termin ważności po otwarciu to 12 miesiąc a kupiliśmy duże opakowanie Bebilonu i nie wiem, czy jak ten 1 minie to mamy to mleko wyrzucić? A jest prawie calutkie, trochę mi szkoda

A i chciałam zapytać ile wasze dzieciaczki na dzień kichają? Bo chyba mój ostatnio za dużo kicha, albo ja jakaś przewrażliwiona, albo może odpukać jakieś choróbsko idzie? ale katarku nie ma tylko czasami jakieś suche glutki się pojawiają.

A i chciałam się pochwalić że dziś Adaś kończy 7 tyg

O na TVN leci u Drzyzgi o trojaczkach, jak mama wychowywała, ja bym chyba z trojaczkami ześwirowała
Wydaje mi się że niestety musisz wyrzucić, ja wyrzucałam. Co do kichania moja mała też kicha bardzo często, czasem nawet zdarzy jej się kaszlnąć ale nic się złego nie dzieje, dzisiaj byliśmy na szczepieniu i lekarz ją badał i jest zdrowa także to normalne jest

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 16:55   #2536
cotynato
Zakorzenienie

Minio, kichanie to naturany sposób oczyszczania noska małego dziecka, więc jak nie widać nic innego chorobowego to ja bym się nie martwiła.
Mój czasami kicha kilka razy pod rząd i pytałam pediatrę i powiedziała że luz

Aaaaa i dwa dni temu odważyłam się przytulić mocniej do tż i powiem wam, że nie bolało odetchnęłam z ulgą, ponieważ cały czas miałam wrażenie że przemieszcza mi jakieś flaczki, że mi coś gniecie, że zaraz zacznę tryskać krwią albo skręcać się z bólu- ahhh być pnikarą No Tak więc polecam hi hi

martusia, a jak stwierdzić ile jest piersi a ile butli bo ja nie wiem ile on z tej piersi ciągnie Myślicie, ze jak podaje się K a dokarmiania więcej niż cyca to coś złego może się dziać?

Wymianka.
Stary 2011-10-18, 17:25   #2537
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Minio, kichanie to naturany sposób oczyszczania noska małego dziecka, więc jak nie widać nic innego chorobowego to ja bym się nie martwiła.
Mój czasami kicha kilka razy pod rząd i pytałam pediatrę i powiedziała że luz

Aaaaa i dwa dni temu odważyłam się przytulić mocniej do tż i powiem wam, że nie bolało odetchnęłam z ulgą, ponieważ cały czas miałam wrażenie że przemieszcza mi jakieś flaczki, że mi coś gniecie, że zaraz zacznę tryskać krwią albo skręcać się z bólu- ahhh być pnikarą No Tak więc polecam hi hi

martusia, a jak stwierdzić ile jest piersi a ile butli bo ja nie wiem ile on z tej piersi ciągnie Myślicie, ze jak podaje się K a dokarmiania więcej niż cyca to coś złego może się dziać?
Wydaje mi się że chodzi o to ile razy dziennie dajesz cyca a ile butle bo przecież nie wiadomo właśnie ile leci z cycka ja tak to sobie tłumaczę. Ja daję średnio raz dziennie butelkę więc podaję D i K a z tymi witaminami to chyba chodzi o to że mm ma już w sobie witaminę K i dlatego jej nie podaje się już dodatkowo a mleko z piersi nie ma albo ma bardzo mało ale czy nadmiar witaminy K czymś grozi to nie wiem

Do mam które mają problemy z dziećmi w nocy że nie śpią długo - ja bym podała na noc butelkę ale oczywiście nie namawiam, tylko pisze jak to u mnie wygląda. Po kąpieli daję normalnie cycka małej, czasami wydoi oba a czasami tylko jednego, albo zaśnie albo się bawi i po jakiejś godzince daję 90ml sztucznego i mała śpi dobre 5-6 h po butli. Czasami oczywiście są wyjątki że zje albo więcej mm albo śpi po nim krócej ale ogólnie jest fajnie, można się wyspać i wydaję mi się że małej też jest lepiej jak prześpi parę godzin bez pobudki

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2011-10-18, 17:48   #2538
mooonik
Zakorzenienie

Hello

pisze i pisze, jedna ręka bo na drugiej śpi malutka, a nie odłożę jej do łóżeczka bo mi się rozbudzi a już bym chciała żeby wytrzymała do jakiejś 18.30 do kąpieli
zważyliśmy ja sobie wczoraj( mama nam przywiozła ze szpitala wagę) i mamy 4300gr żywej wagi

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
teraz nie kojarze jak karmisz.. ja robię tak:
małej zbliża się pora drzemki- to przebieram ,ubieram już tak wyjściowo i dostawiam do cyca. po odbiciu jak się ciut rozbudza szybciorek czapeczka i jakaś kurteczka(bluzeczka) i jeśli jest zła..to na chwilę do cyca uspokaja się i usypia..i do wózka i w drogę.
albo z płaczem wychodzimy..ale jak przekroczymy próg i znajdziemy sie na dworze to usypia i tak
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
2. Na śpiocha
Cytat:
a u nas je na odwrót, przed wyjściem przy ubieraniu alarm totalny i tak dopóki nie przekroczymy drzwi klatki schodowej ... jak tylko dostanie podmuch świeżego powietrza zamyka oczy i w sekunde śpi jakby jej ktoś bateryjki z tyłeczka wyciągnął
jak wracamy to zaraz po przekroczeniu progu mieszkania znów jest alarm
Cytat:
Moonik my ubieramy na śpiocha, ale prawie zawsze się rozbudza i zaczyna płakać, to ewentualnie daje jeszcze na szybko cycka i wtedy juz usypia i idziemy na dwór, albo od razu idziemy i mały usypia na dworze
dzięki za odpowiedzi i podpowiedzi
dzisiejsze podejście było na śpiocha i się udało spacerowałyśmy ponad godzinę jejeje mam nadzieję, że jutro też si uda

Cytat:
mojej też się w pewnym momęcie łuszczyła.. przemywam buzię przegotowaną wodą-wacikiem do demakijażu i smarowałam dwa razy kremen oiliotum. minęło i nie wraca.
nam się na czole zrobiła taka sucha schodząca skórka właśnie i mam próbkę oilatum ale małej wyskoczyły jakieś krostki chyba po nim

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Bianeczka już po
i nie przyszła się pochwalić

Cytat:
ja też bym się cieszyła ale przy córci to raczej mało wkonalne
jest wykonalne nasza tacie zafundowała sikanko pod ciśnieniem na lajfie

Cytat:
Moja tesciowa wczoraj lekko rozczarowana ze nie chce karmic przy niej jak byla polozna srodowiskowa... ze niby to takie piekne naturalne.... juz mialam jej powiedziec , ze sex tez, ale jakos z jej synem tego nie robimy przed nia!
ciekawe jaka by była jej reakcja

moja była zainteresowana ile i gdzie mam szwów, jak mnie nacięli i jak krwawię odpowiedziałam, że to tylko i wyłącznie moja intymna sprawa

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Ja nadal karmię przez kapturki-i nie ma szans zmienić tegoMnie karmić nauczyła położna środowiskowa- bo te w szpitalu to była żenada, opryskliwe, niemiłe, nie pomocne.I wtedy już było trochę późno bo strasznie bolało, mały był głodny, przyzwyczajony do butelki- ech, szkoda gadać. Teraz jakoś sobie radzimy, ale początek był koszmarny.
hmm to my chyba nie rodziłyśmy w tym samym szpitalu ja mam całkiem inne wrażenia- do mnie położne przychodziły, próbowały pomagać, jak mąż dowiózł mi kapturki pokazywały jak z nimi karmić i w ogóle były bardzo pomocne na czele z panią ordynator, dzięki której nie czułam się jak gorsza i wyrodna matka bo nie karmię piersią. na dyżurce noworodkowej były przez mój pobyt tylko 2 niemiłe baby, które z łaską wydawały mi mm, a reszta była super szkoda mi trochę, że nie karmię sama, odciągam też już coraz mniej ale póki coś leci niech malutka korzysta i nabiera odporności ode mnie

Cytat:

Minio a nie masz komu oddać/sprzedac? Szkoda, żeby sie zmarnowało .

nasza Julitka też często kicha, to podobno normalne i za 7tyg Adasia

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Mi w szpitalu lekarka powiedziała że jak mleka modyfikowanego jest mnie niż piersi to dajemy normalnie D i K jak więcej sztucznego niż piersi to tylko d ( jeżeli pomyliłam to sorki )
mi położna mówiła tak:
przy samj piersi D i K
przy samym mm tylko D
przy mieszanym D, a K co drugi dzień

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

Edytowane przez mooonik
Czas edycji: 2011-10-18 o 17:52
mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 18:28   #2539
ainam
Przyczajenie

Cytat:

A tym które jeszcze nie rodziły - naprawdę z całego serduszka życzę, by trafiły na super położne, dla których opieka nad noworodkiem i pomoc jego matce to misja a nie odpękanie kolejnej sztuki jak w pracy na akord...
Dzieki ja mam wielka nadzieje ze wlasnie na taka trafie.

Cytat:
Tesciowa i szwagirke w potylice i niech sie wala na ryj

Moja tesciowa wczoraj lekko rozczarowana ze nie chce karmic przy niej jak byla polozna srodowiskowa... ze niby to takie piekne naturalne.... juz mialam jej powiedziec , ze sex tez, ale jakos z jej synem tego nie robimy przed nia
Hmm te tesciowe....

A ja dzis bylam u lekarza i powiedzial ze jeszcze pare dni to potrwa a ja juz nie moge sie doczekac
ainam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 18:28   #2540
kellysss
Zakorzenienie

hej mamuski...!!!

Ja po wizycie
Badania od podwozia niestety nie mialam...
(wiec o rozwarciu czy szyjce nie mam pojecia)
Za to zrobili mi usg...
Mala glowa w kanale i to dosc mocno...(przez to mnie tak bola te kosci)
Wody plodowe w porzadku... cisnienie i siuski tez
Wszystko przygotowane do porodu... Tylko sie cieszyc i czekac...
no i dziecko oczywiscie well size....
Nastepna wizyta za tydzien i wtedy moze w koncu mnie zbadaja od spodu
i ustawimy sie na wywolywanko Powiedzieli ze do 10 dni od tp...

Wiec teraz sobie czekam.................:p azurki:

Zostaly 3 dni do tp.....

Cytat:
t

doczekasz sie swojego maluszka jeszcze bedzie ci brakowac go w brzuszku
Kiedys sie na pewno doczekam .. Ale to czekanie......
Nie naleze do cierpliwych osob...
Ale dziekuje za cieple slowka

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Ancia

Doczekasz sie i Ty Jeszcze troszkę!
Zdrówka dla Alana
dzieki kochana

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
dzień dobry mamusie

no dawno Cię nie było...
jeszcze troszkę i będziesz miała Kiarę przy sobie

:

dzieki za pocieszajace slowka

Cytat:
3600g 54cm
Gratuluje

Stary 2011-10-18, 18:38   #2541
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Ale dziekuje za cieple slowka
doczekasz się doczekać i to lada chwila

mmadzie pytałas o karuzelę, tak sprawdza się jestem bardzo zadowolona, mały autentycznie przy nich usypia ja też zresztą no i wpatruje się w listki ruszające się i maskotki

Ogólnie nawet z 5-10 minut sam poleży w łóżeczku cud

Leżaczek jak i karuzela to bardzo trafione rzeczy dla małego szukam dalej, musze jakąś matę przypolować

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 18:48   #2542
stokrotka_
Zadomowienie

hello

zaczęłam pisać przed spacerem ale urwałyśmy się z domu...i nie było nas znów ze 4h ja zjadłam obiad w KFC ...a Sara wytrzymała na dworze...za to teraz nadrabia hehe

Cytat:
Jestem....
Nie rodze Mam dosc...
W piatek tp... a tu wielka kupa.... Nic mnie nie bieze oprocz tego ze wykonczona jestem fizycznie.. Alan choruje od 2 tyg... antybiotyki itd....
Jutro mam wizyte w szpitalu wreszcie z lekarzem....
Ponoc mnie zbadaja od spodu... ciekawa jestem

Sorki kochane ze sie nie odzywam ale nie mam za bardzo co pisac...
Tak tutaj zrobilo sie bardzo dzieciowo a mi smutno ze moja kruszynka dalej w brzuchu siedzi.

A wasze malenstwa sa boskie... nie moge sie napatrzec na te wszystkie fotki

Kolejnym mamusia gratuluje
jak Ty będziesz takie głupoty pisać...to się na tą Twoją dzielnicę wybiorę i spiorę dupencję

kochana... wyobrażam sobie jak Tobie teraz ciężko..i mam nadzieję,że Kiara nie da Tobie się długo męczyć.. 3maj się . już niedługo będziesz miała swoją laleczkę.
i marudz ile wlezie...prawie każda z nas się tu wymarudziła... więc teraz widać kolej na Ciebie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Ancia

Oj tak - mój Stefek je więcej Nie zaprzeczę 4800 w 2 tygodniu
moja Sara w czwartek ważyła 4580... czyli w miesiąc i 2 dni... a waga urodzeniowa była 3450

Cytat:

ja pije kawusie normalną, ale tak jedną dziennie i Natalka jak śpi to wiecie ogólnie też jem wszystko i jest ok

chyba każda czasami coś łapie doły i doliny nawet, ale damy rade ze wszystkim w końcu jesteśm super mamuśki

ja też jem pizze i to nawet taką z pizzeri a nie swoją wystarczy tylko odpowiednio dodatki dobrać nie szaleć z jakims ekstra ostrym i już
no to rano wypiłam kawkę

dokładnie jak piszesz...oby było więcej gór

ja dziś byłam w KFC

Cytat:
3600g 54cm
gratulacje MAMUSIU

A Moja córcia się dossała i końca nie widać

A DZIŚ RANO DOSTAŁAM PIĘKNY UŚMIECH-TEN UŚMIECH

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 19:16   #2543
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana doczekasz, doczekasz zobacz na mnie dobrze Cie rozumiem, bo mnie już ku..ca brała, tez do cierpliwych nie nalezę

Cytat:
Leżaczek jak i karuzela to bardzo trafione rzeczy dla małego szukam dalej, musze jakąś matę przypolować
Małgosia macie te karuzele z fishera rainforest?? i mówisz ze się sprawdza? właśnie szukam jakiejś, żeby powiedzieć matce chrzestnej co ma kupić

A w ogóle dziewczyny jakie macie karuzelki?

Cytat:
A DZIŚ RANO DOSTAŁAM PIĘKNY UŚMIECH-TEN UŚMIECH
suuuper

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 19:34   #2544
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Wink Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

hej mamuśki

Znów nie miałam neta i byłam znów z Wami do tyłu, ale wszytsko nadrobione

Asiu gratulacje!!
Marcel śliczny!! A wogóle - jako jedyna, albo nieliczna z nas do samego końca dzielnie się trzymałaś i nie marudałaś ani nie narzekałaś

MalgosiaM8 dzięki za info o Krusie. W życiu bym nie pomyślała, że mąż też może się starać o kasę jeśli ja nie jestem ubezp. w tej magicznej instytucji. Z woskiem też pokombinuje, dzięki

Cytat:
a czemu wosk? malutka daje popalic?
różnie bywa, w dzień śpi b. mało - ale zaszkodzić wosk nie zaszkodzi a może pomoże

Cytat:
aga - spytałam taty o to naci aganie, mówi, że nie zna tego określenia ale sprawdzał w ten sposób i mnie i moja siostrę
a widzisz - czyli stara metoda ciągle żywa

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Aga a co chodzi z tym naciąganiem, po co to się robi?Ktoś Ci zalecał - w sensie lekarz? Czy sama tak wymyśliłaś?
sama tego nie wymyśliłam, taka zdolna to nie jestem
moja mama zawsze o tym mówiła, że dzieci się tak sprawdza, indygo też coś o tym słyszała
w necie są różne opinie, ale moja siostra jak była mała darła się w niebogłosy bo właśnie była przełamana i to naciąganie pomogło

Cytat:
dziewczyny a od którego tygodnia kładłyscie dzieci na brzuszku? ja
ja od samego początku

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
1. Kiedy wychodziłyście na pierwszy spacerek? 2. macie może jakieś sprawdzone sklepu lub sprzedawców na all gdzie można jakieś bluzki do karmienia kupić,
hej Martuś, witajcie w domku strasznie się cieszę, że masz już maluszka przy sobie Ale chyba nie pokazałaś przystojniaka ??
1. W 6 dniu zaczęłam werandować, a chyba w 10 wyszłam tylko wtedy było jeszcze b, cieplutko
2. Ja mam rozpinane z bazarku, ale jak znajdziesz coś fajnego daj znać, bo muszę jeszcze dokupić

Cytat:
3600g 54cm
GRATULACJE

Cytat:

Dziewczyny które miały cukrzycę w ciąży - robiłyście już test obciążenie???
ja jeszcze nie
a nie można sobie samej w domu zrobić i zmierzyć glukometrem?? Bo ja moją żabę nie zostwię na 2 h

stokrotka pierwszy uśmiech poważna sprawa, gratki
ja na swój wielki moment nadal czekam

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
ja zwykle też całymi dniami sama, nawet w weekendy, ale wieczorkiem już mąż jest, a dzisiaj będzie po 22. Samej ciężko, też czasem łapię doły i smuty. Facetom jednak świat się nie zmienił, mają dalej swoją pracę, swój czas. Nam się wszystko przewróciło do góry nogami , my musimy być silne i dzielne. Jakoś to tak dziwnie poukładane.
.
święte słowa....

W niedz był mój drugi - pierwsz raz. I było najgorzej. Ale dopadł mnie baby blues. Mąż mnie wkurza, bo ja mam dziecko, a on ma zabaweczkę. Płakac mi się chce jak czytam, że Wasi mężowi mieli jakiś urlop po porodzie, że Wam pomagają... Mój cały czas w pracy. Z dzieckiem spędza czas tylko podczas kąpieli i nosi chwile na rękach - w sumie może 15 min, bo zazwyczaj jak wraca z pracy to mała po całym dniu buszowania śpi. W nocy jak nie daje już rady to go budzę - wstanie z wielkim ALE, po czym i tak jak Amelia np. ostatnio zrobiła kupę to budzi mnie, że trzeba ją przebrać. Albo jak płakała to pyta mnie czy nie wzrusza mnie, że ja śpie a dziecko płaczę. Mam doła. W życiu nie spodziewałabym się, że mój mąż taki będzie.... Po porodzie nie dostałam nawet kwiatka, teraz tylko przygryzki. W czasie porodu spisał się na medal - to fakt, po powrocie do domu też zakochany był w nas po uszy, a teraz jakby rękął odjął. Mam go dość...
A Amelia - cudowna Kocham ją ponad wszytko i czasem wydaje mi się, że mam tylko ją...

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-10-18 o 19:35
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 19:53   #2545
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
hej mamuśki

Znów nie miałam neta i byłam znów z Wami do tyłu, ale wszytsko nadrobione

Asiu gratulacje!!
Marcel śliczny!! A wogóle - jako jedyna, albo nieliczna z nas do samego końca dzielnie się trzymałaś i nie marudałaś ani nie narzekałaś

MalgosiaM8 dzięki za info o Krusie. W życiu bym nie pomyślała, że mąż też może się starać o kasę jeśli ja nie jestem ubezp. w tej magicznej instytucji. Z woskiem też pokombinuje, dzięki

różnie bywa, w dzień śpi b. mało - ale zaszkodzić wosk nie zaszkodzi a może pomoże

a widzisz - czyli stara metoda ciągle żywa

sama tego nie wymyśliłam, taka zdolna to nie jestem
moja mama zawsze o tym mówiła, że dzieci się tak sprawdza, indygo też coś o tym słyszała
w necie są różne opinie, ale moja siostra jak była mała darła się w niebogłosy bo właśnie była przełamana i to naciąganie pomogło

ja od samego początku

hej Martuś, witajcie w domku strasznie się cieszę, że masz już maluszka przy sobie Ale chyba nie pokazałaś przystojniaka ??
1. W 6 dniu zaczęłam werandować, a chyba w 10 wyszłam tylko wtedy było jeszcze b, cieplutko
2. Ja mam rozpinane z bazarku, ale jak znajdziesz coś fajnego daj znać, bo muszę jeszcze dokupić

GRATULACJE

ja jeszcze nie
a nie można sobie samej w domu zrobić i zmierzyć glukometrem?? Bo ja moją żabę nie zostwię na 2 h

stokrotka pierwszy uśmiech poważna sprawa, gratki
ja na swój wielki moment nadal czekam

święte słowa....

W niedz był mój drugi - pierwsz raz. I było najgorzej. Ale dopadł mnie baby blues. Mąż mnie wkurza, bo ja mam dziecko, a on ma zabaweczkę. Płakac mi się chce jak czytam, że Wasi mężowi mieli jakiś urlop po porodzie, że Wam pomagają... Mój cały czas w pracy. Z dzieckiem spędza czas tylko podczas kąpieli i nosi chwile na rękach - w sumie może 15 min, bo zazwyczaj jak wraca z pracy to mała po całym dniu buszowania śpi. W nocy jak nie daje już rady to go budzę - wstanie z wielkim ALE, po czym i tak jak Amelia np. ostatnio zrobiła kupę to budzi mnie, że trzeba ją przebrać. Albo jak płakała to pyta mnie czy nie wzrusza mnie, że ja śpie a dziecko płaczę. Mam doła. W życiu nie spodziewałabym się, że mój mąż taki będzie.... Po porodzie nie dostałam nawet kwiatka, teraz tylko przygryzki. W czasie porodu spisał się na medal - to fakt, po powrocie do domu też zakochany był w nas po uszy, a teraz jakby rękął odjął. Mam go dość...
A Amelia - cudowna Kocham ją ponad wszytko i czasem wydaje mi się, że mam tylko ją...
Też mi się wydaje że można zrobić samemu glukometrem, wystarczy tylko kupić glukozę i już i też może tak zrobię a jak wyjdzie mi zły wynik to najwyżej pójdę do przychodni bo też sobie zbytnio nie wyobrażam zostawić małej samej na 2h chociaż mąż da radę jakby co ale musiałby wtedy wziąć wolne. W niedzielę byłam nawet na mszy za babcię, a Zuzia została z tatusiem i dali radę

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2011-10-18, 20:04   #2546
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Małgosia macie te karuzele z fishera rainforest?? i mówisz ze się sprawdza? właśnie szukam jakiejś, żeby powiedzieć matce chrzestnej co ma kupić
ja uważam że jest świetna, niech się inne mamy wypowiedzą, ale ja jestem mega zadowolona, mąż też był anty, ale odrazu zmienił zdanie

Cytat:
wiesz Aga to tak jakbym czytała w 100% o sobie i o mężu , mam IDENTYCZNĄ sytuacje! Ja dodam jeszcze że mąż mnie za bardzo nie chce tknąć, uważa mnie za matkę a nie kobietę do kochania no to na tyle

25.08.2011

Stary 2011-10-18, 20:45   #2547
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Też mi się wydaje że można zrobić samemu glukometrem, wystarczy tylko kupić glukozę i już i też może tak zrobię a jak wyjdzie mi zły wynik to najwyżej pójdę do przychodni
ja tak właśnie sobie planuje

Cytat:
wiesz Aga to tak jakbym czytała w 100% o sobie i o mężu , mam IDENTYCZNĄ sytuacje! Ja dodam jeszcze że mąż mnie za bardzo nie chce tknąć, uważa mnie za matkę a nie kobietę do kochania no to na tyle
kurcze to wcale nie jest pocieszające, że jest nas więcej ...
Czasami ten mój chłop ma przebłyski - pozmywa, zrobi kolację, pocałuje, a czasami mnie tak wkur że szok! Chyba ma na to wpływ też mój humor i ja różnie interpretuje jego zachowanie

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 20:46   #2548
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
ja uważam że jest świetna, niech się inne mamy wypowiedzą, ale ja jestem mega zadowolona, mąż też był anty, ale odrazu zmienił zdanie

, faceci

Wymianka.
Stary 2011-10-18, 21:04   #2549
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
ja tak właśnie sobie planuje

kurcze to wcale nie jest pocieszające, że jest nas więcej ...
Czasami ten mój chłop ma przebłyski - pozmywa, zrobi kolację, pocałuje, a czasami mnie tak wkur że szok! Chyba ma na to wpływ też mój humor i ja różnie interpretuje jego zachowanie

Aga to Ty masz lepiej niż ja mój to nawet talerza do zmywarki nie włoży %3

25.08.2011

Edytowane przez MalgosiaM8
Czas edycji: 2011-10-18 o 21:11
Stary 2011-10-18, 21:27   #2550
gerda
Zadomowienie

Cytat:
j Ja dodam jeszcze że mąż mnie za bardzo nie chce tknąć, uważa mnie za matkę a nie kobietę do kochania no to na tyle
moj nie ma z tym zadneg problemu

mąż przebral dzis swoja pierwsza kupe pocieszony, ale cóż za to potem byl dumny też mnie wkurza, że on nadal ma te swoje sprawy i że nie odczuwa tej zmiany tak jak ja... Ale od jakiegoś czasu zmuszam go do większego udzielania się mamusie

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości