|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#44191 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
Może dajcie jej jeszcze jedną szansę
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
||
|
|
|
#44192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#44193 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może tylko radziłabym Ci spróbować mycia odżywką, a rzadziej szmponem.A czy poza tym traktujesz włosy delikatnie? Bo można je super odżywić, a potem wytrzeć ręcznikiem, rozdmuchać suszarką i stracą formę. W pigułce i w FAQ masz wszystko opisane - traktuj włosy jak delikatny kaszmirowy sweter - osuszaj delikatnie gładkim materiałem (pielucha, ręcznik z microfibry), jeżeli suszysz to dyfuzorem, nie dotykaj, czesz tylko na mokro i tylko z odżywką. Nie prostuj prostownicą, nie związuj ciasno gumką.
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#44194 |
|
Zadomowienie
|
Dałam zdjęcia do co dziennika kręconowłosych
![]() w sumie nic, nie wiem dodatkowo czy dobrze to wygląda, bo jakoś dziwnie to wyszło, (ścinałam włosy tą metodą z kitką na głowie...) i nie wiem co teraz robić... |
|
|
|
#44195 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Włosów w ciągu dnia prawie nie dotykam, jedynie przed lustrem coś tam poprawiam. I nie odświeżam niczym bo po prostu się boję :P W domu jak coś mi nie wyjdzie mogę jakoś się ratować a kiedy w obcym miejscu nałożę coś na włosy i zrobi mi się przyklap (częsty przy próbach odświeżania odżywką b/s) lub puszak (tak reagują na psikadła i żel lniany) to klops. Dlatego też praktycznie nie wychodzę w rozpuszczonych, chyba, że wiem, że na krótko :P Co do emolientów i uciekania wody pewnie masz rację. Co to emolienty, gdzie je znaleźć i jak stosować wiem ale czym chronić włos przed ucieczką wody? Wydaje mi się, że jak dorzucę emolientów do włosowej diety (np. olejowanie przed każdym myciem) to ochronię też włosy przed utratą wody. Dobrze kombinuję? Dzięki za pomoc Eloe ![]() MgiełkoM Twoja inspiracja wyszła mi na dobre Włosy dziś były bardzo błyszczące i "żywsze". Chciałam wstawić zdjęcie ale mam okropnie ścięte i wyglądają fatalnie, wcale nie oddają ich lepszej formy po wczorajszych zabiegach. Ale dzięki za pomysł i motywację
|
|
|
|
|
#44196 | |||||
|
Zakorzenienie
|
heheh super to musi byc uczucie
niech ci zdrowo rosnie w brzuszku i tobie tez zdrówka duzo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A potem czapka niestety... ale już widze te moje pogniecione włosy po jej zdjęciu... Cytat:
zaznacze fryzjerce ze nie za wysoko i ze w U - zeby mi z objętości nie zabierała. I że z przodu tylko końcówki (bo lubie mój przód). Coś jeszcze ewentualnie napomknąć?Cytat:
u mnie dzisiaj też w sumie ok, dzisiaj ten sam zestaw tylko olejek babydream fur mama. Najlepiej było z olejem z orzecha włoskiego...Aha i zastanawiałam się jak połączyć olejowanie (ostatnio co mycie) z myciem odżywką. Mogę w ogóle olejowac co mycie na godzinę-dwie przed myciem, czy przesadzę? A gdybym mogła tak często to próbować zmywać odżywką? Jaką polecicie? Potters domyje to. Teraz używam Alterry perfumfrei chyba delikatniejsza jest niż Alterra migdał. BD i Hipp mi nie służy w ogóle, wyprost i piórka... No a ten perfumfrei też taki tępak... dzisiaj po myciu nim dołożyłam jeszcze mycie odżywką bo lubie ten poślizg ![]() Jakieś rady?
|
|
#44197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkie oleje zmywam pottersami
|
|
|
|
|
#44198 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
do reszty się nie przyznaję ! ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#44199 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Akurat ponakładały mi się zaliczenia z przedmiotów typu anatomia, patologia itp, czyli kobyły...Ja też robię za lekkie dziwadło ze względu na moją manię włosową. I nie tylko włosową, jak w szkole koleżanki dowiedziały się o olejowym oczyszczaniu twarzy to uznały że jestem całkiem chora. No bo jak to? Myc olejem? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kupiła bo ostatnio strasznie mendziłam że mi się skończyła, a akurat była w Tesco.Cytat:
Obawiam się, że na to trochę za późno, dzisiaj przyjrzałam się dokładnie i co prawda potencjał ma duży ale większośc włosów nadaje się tylko do obcięcia. I tak bym takie chciała, może by się w końcu ułożyły sensownie... Wczoraj na noc miała byc jojoba ale ostatecznie wylądowałam z mega ciężką mieszanką olejową czyli masłem kakaowym + shea + babassu + jojoba z przewagą shea. Efekt taki że dzisiaj włosy pozbijały mi się w takie fajne pojedyncze zbite falki Szkoda że po wysuszeniu wszystko zniknęło ![]() Ale skusiłyście mnie chustką, więc dziś myję wieczorem, poczekam aż podeschną i zawijam chustę ![]() Tylko nie wiem co z grzywką...
|
|
#44200 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Poza tym, ostatnio tracę zapał do pielęgnacji moich włosów. Co prawda nadal olejuję, stosuję CG, bo wierzę, że kiedyś moje włosy pokażą, na co na prawdę je stac, ale obecnie wyglądają baardzo słabo. czasami patrzę na dziewczyny, których stylizacja i pielęgnacja ogranicza się do zwilżenia włosów wodą (pytałam), a mają loki ładniejsze od moich ;/ Poza tym, dobija mnie "ogon" z tyłu - spód ostatnio w ogóle się nie faluje, a smętnie zwisa ;/ Dzisiaj po prostu wzięłam nożyczki i trochę go podcięłam Wstawiłam do codziennika moje włosy sprzed kilku dni, ale one i tak codziennie wyglądają inaczej... Edytowane przez karolowanka Czas edycji: 2011-10-18 o 19:50 |
|||
|
|
|
#44201 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Dobry wieczór
![]() Ja znów przepraszam, że nie komentuję pięknych loków. Staram się czytać, ale ciężko mi idzie. Mam nadzieję, że w listopadzie w pracy będę miała względny spokój. Chciałam się przypomnieć .Nie pamiętam dokładnie czego użyłam na tych zdjęciach. Myje teraz różnie (odżywka, szampon BD, odżywki najczęściej aletrry i garnier awokado lub maski ziaja z dodatkami, regularnie olejuję, oleje dodaję też do żelu). Nazwy zdjęć są datami. Na zdjęciach włosy są jeszcze minimalnie wilgotne, ale odgniecione. Rano skręt jest drobniejszy, w nocy bardziej się skręcają. Cieszy mnie, że błyszczą ![]() Przepraszam za ręczniki w tle ![]() edycja: pewnie odwróciły się, bo są za duże. Przepraszam, ale nie mam czasu zmienić ich wielkości teraz. Zdaję sobie sprawę, że bardzo źle się je ogląda. Drugi raz zdjęcia wklejają mi się bokiem. Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2011-10-18 o 20:42 |
|
|
|
#44202 |
|
Zakorzenienie
|
Basiu - pięknie skręcone i pięknie lśnią A kicia cudna Ile tak mniej więcej objętościowo nakładasz żelu?
Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2011-10-18 o 20:35 |
|
|
|
#44203 |
|
Mod-Śnieżynka
|
już są
. za pierwszym razem wystąpił jakiś błąd.
|
|
|
|
#44204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to wiele wyjasnia, powodzenia na tych okropnych zaliczeniach
|
|
#44205 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() Duuuużo . Nakładam na 2 lub 3 razy. Myślę, że płaską łyżkę stołową (razem). Ostatnio dodaję do tego jeszcze kilka kropel olejku mamowego BD (za każdym nałożeniem żelu). Jeśli użyję słabszego żelu (np. zielony z rossmana), po wysuszeniu dokładam jeszcze odrobinę i kładę się spać (myję często około północy dopiero i codziennie). Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2011-10-18 o 20:41 |
|
|
|
|
#44206 |
|
Zakorzenienie
|
Karolowanka - patrzyłam na zdjęcia w codzienniku, masz podobne włosy, jak ja na początku, też z tyłu nie chciały się kręcić, wszystko z czasem
Spróbuj może ze sklepowymi żelami, mocniej podkreślają u mnie skręt, niż lniany.Basiu - już widzę zdjęcia, napisałam już swoje zdanie w poprzednim poście ![]() O, czyli też dajesz sporo, właśnie kombinuję z ilościami i też dochodzę do łyżki ![]() Spróbuję patentu z dodawaniem olejku do żelu. Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2011-10-18 o 20:44 |
|
|
|
#44207 | |
|
Zadomowienie
|
Basiu, piękne loki
Cytat:
![]() Przed chwilą umyłam włosy Hegronem, potem nałożyłam maskę Alterry granat i aloes, spłukałam, na to Joanna AB z proteinami mleczymi, wygniotłam żelem zielonym z Rossmanna i teraz sobie schną podpięte żabkami. Na noc dam chustkę, ciekawam jaki będzie efekt ![]()
|
|
#44208 |
|
Rozeznanie
|
Basiu! (jeśli tak mogę
) oddaj loczki i kotka od razu. Za chwilę będę myć moje sianko, nie mam zbyt dużo czasu, a więc planowałabym zrobić dziś jedynie płukankę z kawy + odżywka ofc. (zainwestowałam w pszenicę! że to mało, ale w końcu dopiero zaczynam, z czasem wszystko ogarnę i pewnie wejdzie mi to w nawyk Wysłałam mamę ostatnio do biedronki po krem. Zaznaczyłam, że ma być zielony, ale ona, choć twierdzi, że nie jest daltoniską Myślicie, że bardzo różni się składem i nie powinnam go używać? Aaa, zapomniałabym, podpinacie włosy? ![]() To coś daje?
Przeszła kurs przygotowawczy do bycia piękną suką i wyszła z niego z wyróżnieniem, dyplomem z różową bransoletką jako prezentem dla prymuski. instagram||blog Edytowane przez mayletka Czas edycji: 2011-10-18 o 20:46 |
|
|
|
#44209 | |
|
Rozeznanie
|
Basiu - szalenie podobają mi się twoje włosy
Cytat:
![]() I jak widac wszystko sprowadza się do zakupów. Ehh, jednak będę musiała się ruszyc do jakiegoś rossmana
Edytowane przez karolowanka Czas edycji: 2011-10-18 o 20:54 |
|
|
|
|
#44210 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tak trzymać ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
cudne!
||
|
|
|
#44211 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Dziękuję Wam
Skłamałabym mówiąc, że mnie się nie podobają Ostatnio jestem z nich zadowolona. Jeśli moja kondycja psychiczna jest ok, włosy od razu to czują. We wrześniu było kiepsko, nosiłam je związane jak nigdy, a teraz nawet opaskę rzadko noszę.No i troszkę wrzuciłam na luz . Pieszczę się z włosami, myję codziennie, odżywkuję, ale chyba mam "zdrowsze" podejście niż rok temu . Nic na siłę.A kotka nie oddam, Mała to moja miłość, nawet TŻ jest teraz mniej ważny
|
|
|
|
#44212 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#44213 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Właściwie swoje do tego plątania dokłada pewnie BD, tępak cholerny. Mieszanie z lnianym jakoś nie pomogło. Wróciłam do mycia Isaną i jest lepiej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Właściwie chyba przez tą rycynę porzuciłam Isanę, a mogłam po prostu kupić inny olej... ![]() Cytat:
![]() Historia poziomego loka cd. Po spięciu się uspokoił, ale dalej widać, że chciałby cudować W ogóle znowu spadła mi chustka w nocy, nie dogaduję się z nią Wstałam więc po 40 minutach przewracania się w łóżku przygotowana na gniazdo na głowie, a tu gładziutko Zdjęcie z samego rana Nie wiem, czy to zasługa mycia Isaną zamiast BD, czy oleju jojoba, czy keratyny (za dużo kombinuję na raz no ) - pewnie wszystkiego i jestem bardzo zadowolona Poza tym wyszłam dziś z Rossmana taka dumna z siebie, że nie kupiłam nic nowego do włosów, po czym poszłam do delikatesów po jakieś żarło, a tam...Potters aloesowy, prawie wszystkie Joanny b/s, Joanna babuni z jajkiem i dużo innych cudów, jakieś masła do ciała o fajnym składzie, tonik, którego szukałam od dawna..no jak miałam nic nie kupić, jak?? A co do jajek - zmarnowaliśmy dziś na ćwiczeniach jakieś 18 sztuk z chowu wolno wybiegowego! Byłam bliska proszenia czy by mi żółtek nie wysuszyli Edytowane przez yarrowia Czas edycji: 2011-10-18 o 21:33 |
|||||||
|
|
|
#44214 |
|
Zakorzenienie
|
basiu
niewiem od kogo zaczac zdjecie w galeriia twoje loki mnie powalaja chcialabym miec takie grube sprezyste loczyska ale chyba przy mojej dlugosci to nic z tego nie bedzie
|
|
#44215 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Którym nigdy nie byłam :/ Wiesz jak jest z ciągotami do testowania ![]() Cytat:
mg: Nic to ![]() Cytat:
O mamo sam sex Cytat:
Cytat:
Jeśli dobrze pamiętam ten krem ma jakiś alkohol Najlepiej skład znajdźCytat:
![]() Uwaga Uwaga dobre wieści: widziałam dzisiaj w Naturze odżywkę Artiste keratynową Jestem pewna że jej nie było od kilku miesięcy więc powróciła! Dla początkujących: końska dawna keratyny i jedwabiu Sama w sobie czerstwa ale w połączeniu z czymś emolientowym świetna
|
||||||
|
|
|
#44216 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Dlatego cieszę się, że mam wannę
![]() Kiedy trafiam gdzieś na prysznic, klęczę przy brodziku i tak spłukuję odżywkę ![]() Cytat:
Wydaje mi się, że jeszcze troszkę się da osiągnąć .W porównaniu z większością loczków, nie osiągnęłam aż tak wielkich efektów. W Dzienniku to widać. Cytat:
Twoje kociaki są cudowne. Nie mogę przestać uśmiechać się patrząc na nie ![]() Powiem tak, spodziewałam się miłych słów (oj, precz z fałszywą skromnością, skoro mnie się podobają, to zdaję sobie sprawę, że komuś też mogą ). Ale nie aż tylu miłych słów.Zapomniałam już jakiego to daje kopa Obiecuję częściej zaglądać Czas na forum kradnę kosztem innych zajęć
Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2011-10-18 o 21:47 |
||
|
|
|
#44217 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Basiu, śliczne loki i śliczne Kocię
Cytat:
Cytat:
|
|
#44218 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#44219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ajrisz zrobiła trwałą ;PCytat:
A rura z tyłu genialna Ładne masz włoski bardzo
|
||
|
|
|
#44220 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Trwała tylko naturalnie
podkręciła falowaną naturę falowanego włosa![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- yarrowia, bardzo podobają mi się Twoje włosy. Są takie gładkie i błyszczące. A ten lok z tyłu obiecuje baaaardzo wiele. Cudnie. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 7 (0 użytkowników i 7 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:29.

.

a co do Mypy, to maska
Chętnie bym zobaczyła 

) oddaj loczki i kotka od razu. 
cudne!

Którym nigdy nie byłam :/ Wiesz jak jest z ciągotami do testowania
na pewno jakoś się ma. Tylko że nie wiem, czy to będzie miało na tym etapie znaczenie. I czy przy takiej ilości zmiennych można będzie mówić o zmianie pH wywołanej wyłącznie wahaniem temperatury. I jakiej zmiany temperatury potrzeba, by pH wzrosło zauważalnie i nie zaszkodziło to włosom?