Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1474 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-18, 16:10   #44191
Volyova
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Czy ktos mi podpowie, gdzie moge znalezc opis wiazania chustki na noc? Ja tez chce wyprobowac...TZ chyba padnie.
Dziewczyny już wrzuciły LINK - dopowiem, że ja kończę na zdjęciu nr 4 i mam na tyle dużą chustę, że tylko krzyżuję rogi na czole, a zawiązuję na karku. Dzięki temu włosy są bardziej owinięte.

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość
Związałam je na noc w chustę i przeraziłam się tym, co ujrzałam rano...Wszystko poodginane masakrycznie, choć żelu nałożyłam dość sporo.
Dziewczyny, którym się odgniatają włosy w chuście - związujecie je mokre, czy suche? Ja najlepsze mam efekty, jak włosy są suche, albo ledwo, ledwo wilgotne. Albo takie suche i sztywne od żelu.
Może dajcie jej jeszcze jedną szansę

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 16:14   #44192
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość

Dziewczyny, którym się odgniatają włosy w chuście - związujecie je mokre, czy suche? Ja najlepsze mam efekty, jak włosy są suche, albo ledwo, ledwo wilgotne. Albo takie suche i sztywne od żelu.
Może dajcie jej jeszcze jedną szansę
U mnie muszą być suche i odgniecione od żelu - inaczej wszędzie mam sterczące w każdą stronę antenki, jak w cokolwiek zawinę
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 16:35   #44193
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KaRaa xD Pokaż wiadomość
Eloe77 Wax'a L'biotica do suchych i zniszczonych z miodem i olejem ze słodkich migdałów a co do Mypy, to maska
Do kosmetyków nie można się przyczepić Może tylko radziłabym Ci spróbować mycia odżywką, a rzadziej szmponem.
A czy poza tym traktujesz włosy delikatnie?
Bo można je super odżywić, a potem wytrzeć ręcznikiem, rozdmuchać suszarką i stracą formę.
W pigułce i w FAQ masz wszystko opisane - traktuj włosy jak delikatny kaszmirowy sweter - osuszaj delikatnie gładkim materiałem (pielucha, ręcznik z microfibry), jeżeli suszysz to dyfuzorem, nie dotykaj, czesz tylko na mokro i tylko z odżywką. Nie prostuj prostownicą, nie związuj ciasno gumką.

Dumna fala (klik)

Stary 2011-10-18, 16:49   #44194
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Szkoda Chętnie bym zobaczyła Co z nimi robiłaś?
Dałam zdjęcia do co dziennika kręconowłosych
w sumie nic, nie wiem dodatkowo czy dobrze to wygląda, bo jakoś dziwnie to wyszło, (ścinałam włosy tą metodą z kitką na głowie...) i nie wiem co teraz robić...
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 16:55   #44195
doti8
Raczkowanie

Cytat:
I to jedyna odzywka jakiej używasz po myciu Alterrą? Niewiele.
To wygląda na:
niedobór emolientów,
nieopanowaną niczym ucieczkę wody z włosa,
wydotykane włosy w ciągu dnia.
Czy czymkolwiek odświeżasz włosy w ciągu dnia? Moim zdaneim warto.
Isana z dodatkiem keratyny to mało w sensie, że uboga w składniki czy, że powinnam stosować kilka odżywek d/s na raz? A jeśli użyję Alterry moreli zamiast isany to ok? Bo najczęściej właśnie moreli używam (już mi zbrzydł jej zapach po tej tubce poszukam czegoś nowego :P).
Włosów w ciągu dnia prawie nie dotykam, jedynie przed lustrem coś tam poprawiam. I nie odświeżam niczym bo po prostu się boję :P W domu jak coś mi nie wyjdzie mogę jakoś się ratować a kiedy w obcym miejscu nałożę coś na włosy i zrobi mi się przyklap (częsty przy próbach odświeżania odżywką b/s) lub puszak (tak reagują na psikadła i żel lniany) to klops. Dlatego też praktycznie nie wychodzę w rozpuszczonych, chyba, że wiem, że na krótko :P
Co do emolientów i uciekania wody pewnie masz rację. Co to emolienty, gdzie je znaleźć i jak stosować wiem ale czym chronić włos przed ucieczką wody? Wydaje mi się, że jak dorzucę emolientów do włosowej diety (np. olejowanie przed każdym myciem) to ochronię też włosy przed utratą wody. Dobrze kombinuję?
Dzięki za pomoc Eloe Bez Ciebie już dawno bym wymiękła w tej całej zaKręconej historii

MgiełkoM Twoja inspiracja wyszła mi na dobre Włosy dziś były bardzo błyszczące i "żywsze". Chciałam wstawić zdjęcie ale mam okropnie ścięte i wyglądają fatalnie, wcale nie oddają ich lepszej formy po wczorajszych zabiegach. Ale dzięki za pomysł i motywację
doti8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 17:38   #44196
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Maleńka dziś od rana dokazuje w brzuszku
heheh super to musi byc uczucie niech ci zdrowo rosnie w brzuszku i tobie tez zdrówka duzo

Cytat:
Próbowałam kiedyś metody OMO, ale nie jestem do niej przekonanamoje włosy nie lubią "widzieć" zbyt dużej ilości odżywek
czemu tak myślisz? Jak wyglądało dokłądnie twoje OMO bo to własnie ono jest dla fal, ja np potrafię myć tylko odżywką przez miesiąc i nic im złego się nie dzieje...

Cytat:
bardzo, bardzo dziękuje Ci za rady
nie ma problemu, chciaż za wiele nie mogę ci doradzić bo samam ciągle się uczę.

Cytat:
Koniecznie! Zdrowa skóra głowy jest bardzo istotna, a wystawiając ja na działanie mrozu i wiatru nie dajesz jej szans.
myślę o kominie na teraz doóki nie ma aż takich strasznych mrozów. Ciekawe jak to się sprawdzi...
A potem czapka niestety... ale już widze te moje pogniecione włosy po jej zdjęciu...

Cytat:
Cudnie
Nie powinno być gorzej po fryzjerze pod warunkiem, że nie wytnie za wysoko.
dzięki zaznacze fryzjerce ze nie za wysoko i ze w U - zeby mi z objętości nie zabierała. I że z przodu tylko końcówki (bo lubie mój przód). Coś jeszcze ewentualnie napomknąć?

Cytat:
Napisane przez doti8 Pokaż wiadomość
MgiełkoM Twoja inspiracja wyszła mi na dobre Włosy dziś były bardzo błyszczące i "żywsze". Chciałam wstawić zdjęcie ale mam okropnie ścięte i wyglądają fatalnie, wcale nie oddają ich lepszej formy po wczorajszych zabiegach. Ale dzięki za pomysł i motywację
ciesze sie bardzo w takim razie u mnie dzisiaj też w sumie ok, dzisiaj ten sam zestaw tylko olejek babydream fur mama. Najlepiej było z olejem z orzecha włoskiego...

Aha i zastanawiałam się jak połączyć olejowanie (ostatnio co mycie) z myciem odżywką.
Mogę w ogóle olejowac co mycie na godzinę-dwie przed myciem, czy przesadzę?
A gdybym mogła tak często to próbować zmywać odżywką? Jaką polecicie? Potters domyje to.
Teraz używam Alterry perfumfrei chyba delikatniejsza jest niż Alterra migdał. BD i Hipp mi nie służy w ogóle, wyprost i piórka... No a ten perfumfrei też taki tępak... dzisiaj po myciu nim dołożyłam jeszcze mycie odżywką bo lubie ten poślizg
Jakieś rady?

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 18:02   #44197
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
heheh super to musi byc uczucie niech ci zdrowo rosnie w brzuszku i tobie tez zdrówka duzo

Aha i zastanawiałam się jak połączyć olejowanie (ostatnio co mycie) z myciem odżywką.
Mogę w ogóle olejowac co mycie na godzinę-dwie przed myciem, czy przesadzę?
A gdybym mogła tak często to próbować zmywać odżywką? Jaką polecicie? Potters domyje to.
Teraz używam Alterry perfumfrei chyba delikatniejsza jest niż Alterra migdał. BD i Hipp mi nie służy w ogóle, wyprost i piórka... No a ten perfumfrei też taki tępak... dzisiaj po myciu nim dołożyłam jeszcze mycie odżywką bo lubie ten poślizg
Jakieś rady?

Wszystkie oleje zmywam pottersami Te lżejsze (orzech włoski, konopny, kiełki pszenicy, lniany, orzech laskowy, makadamia) 1 raz, te troszkę cięższe (jojoba, słodkie migdały, awokado, pestki brzoskwini) czasem 2 raz, jak czuję, że raz był za mało. Kokos też spokojnie się domywał, masło shea 2 razy zmywane też, choć je akurat wolałam zmyć delikatnym szamponem. Rycyny za nic nie zmyłam odżywką, ale teraz jej nie używam już nawet
Stary 2011-10-18, 18:19   #44198
KaRaa xD
Rozeznanie

Cytat:
Do kosmetyków nie można się przyczepić Może tylko radziłabym Ci spróbować mycia odżywką, a rzadziej szmponem.
A czy poza tym traktujesz włosy delikatnie?
Bo można je super odżywić, a potem wytrzeć ręcznikiem, rozdmuchać suszarką i stracą formę.
W pigułce i w FAQ masz wszystko opisane - traktuj włosy jak delikatny kaszmirowy sweter - osuszaj delikatnie gładkim materiałem (pielucha, ręcznik z microfibry), jeżeli suszysz to dyfuzorem, nie dotykaj, czesz tylko na mokro i tylko z odżywką. Nie prostuj prostownicą, nie związuj ciasno gumką.
Jedyny grzech z tej listy, do jakeigo mogę się przyznać, to owijanie włosów w ręcznik do reszty się nie przyznaję !
KaRaa xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 18:45   #44199
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
kurde juz masz zaliczenia jakies.... my się obuzyliśmy ze nam chca za tydzien kolokwium zrobic
A co do koleżanki to ja jeszcze nie próbowałam nawracac kręconowłosych, za mało jeszcze wiem. Ale dziele się wiedza jak ktoś zapyta co robię z włosami... a jak jeszcze doda "aleee masz paznokcie" a ja się rozkręcę na temat lakierów - to całkiem patrzą na mnie jakbym się z choinki urwała
.
Nie no, ja jestem w trochę innej sytuacji bo póki co jestem w studium zawodowym więc zajęcia mam już od września Akurat ponakładały mi się zaliczenia z przedmiotów typu anatomia, patologia itp, czyli kobyły...
Ja też robię za lekkie dziwadło ze względu na moją manię włosową. I nie tylko włosową, jak w szkole koleżanki dowiedziały się o olejowym oczyszczaniu twarzy to uznały że jestem całkiem chora. No bo jak to? Myc olejem?
Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Moje włosy również nie lubią wiatru. Po pobycie na wytrze mam proste powyginane włosy Także już teraz jak tylko zaczyna lekko wiać wiatr, zakładam kaptur na głowę
Mam to samo Lekki wicherek a ja już - proste siano z kołtunami
Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość
Łeee nienawidzę takiego gadania
Piękne włosy chciałaby mieć, ale nie na tyle żeby w końcu zacząć je pielęgnować, pff.
W sumie gadanie gadaniem, nie musi pielęgnowac, jej sprawa, bardziej rozwaliło mnie to, że się obraziła
Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
Kochana mama
Moja mama wczoraj mówi do mnie i do siostry: Dziewczyny a może ja wam dam troche pieniędzy i kupicie sobie olejki do włosów?
Oo, zazdroszczę, ja aż tak dobrze nie mam Kupiła bo ostatnio strasznie mendziłam że mi się skończyła, a akurat była w Tesco.
Cytat:
Liczę na to, że wkrótce odmianą będą proste
kiedyś dojrzeje do decyzji o zmianie. Daj jej szansę dorosnąć.
Też mam taką nadzieję.
Obawiam się, że na to trochę za późno, dzisiaj przyjrzałam się dokładnie i co prawda potencjał ma duży ale większośc włosów nadaje się tylko do obcięcia. I tak bym takie chciała, może by się w końcu ułożyły sensownie...

Wczoraj na noc miała byc jojoba ale ostatecznie wylądowałam z mega ciężką mieszanką olejową czyli masłem kakaowym + shea + babassu + jojoba z przewagą shea. Efekt taki że dzisiaj włosy pozbijały mi się w takie fajne pojedyncze zbite falki Szkoda że po wysuszeniu wszystko zniknęło

Ale skusiłyście mnie chustką, więc dziś myję wieczorem, poczekam aż podeschną i zawijam chustę Tylko nie wiem co z grzywką...

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 19:48   #44200
karolowanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Wczoraj wieczorem umyłam włosy slesem, wtarłam swoją odżywkę, następnie żel lniany i poszłam spać. Dziś rano reanimowałam loki odrobiną joanny z lnem i żelu lnianego. Efekt po całym dniu wygląda tak jak na zdjęciu. Ta moja samoróbka chyba prostuje trochę loki, ale za to nieźle sobie radzi z nawilżeniem, bo łaziłam na wietrze a nie ma za bardzo puchu.
mnie strasznie się podobają - takie miękkie i delikatne

Cytat:
U mnie ładnie, odgniotłam już, choć potrzebują widzę podcięcia, już trochę za długie i za ciężkie, w listopadzie z TŻ-tem jedziemy do fryzjera, bo on za 2 tygodnie będzie wyglądał już jak zarośnięty rumcajs
ładnie? ślicznie!

Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość

Związałam je na noc w chustę i przeraziłam się tym, co ujrzałam rano...Wszystko poodginane masakrycznie, choć żelu nałożyłam dość sporo. Ale zmoczyłam je za pomocą arafatki, ugniotłam i dałam odżywki, zrobiły się już ładne.
Czyli- zdecydowanie jestem na NIE, jeśli chodzi o jakieś związywanie włosów na noc, bo one ogólnie strasznie mi się odgniatają(taki typ).
ja też tak mam ;/ próbowałam już kilka kombinacji z tą chustką i na razie dałam sobie spokój - włosy właśnie dziwnie odgniecione, włosy powyginane pod dziwnymi kątami...

Poza tym, ostatnio tracę zapał do pielęgnacji moich włosów. Co prawda nadal olejuję, stosuję CG, bo wierzę, że kiedyś moje włosy pokażą, na co na prawdę je stac, ale obecnie wyglądają baardzo słabo. czasami patrzę na dziewczyny, których stylizacja i pielęgnacja ogranicza się do zwilżenia włosów wodą (pytałam), a mają loki ładniejsze od moich ;/
Poza tym, dobija mnie "ogon" z tyłu - spód ostatnio w ogóle się nie faluje, a smętnie zwisa ;/ Dzisiaj po prostu wzięłam nożyczki i trochę go podcięłam
Wstawiłam do codziennika moje włosy sprzed kilku dni, ale one i tak codziennie wyglądają inaczej...

Edytowane przez karolowanka
Czas edycji: 2011-10-18 o 19:50
karolowanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 20:26   #44201
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Dobry wieczór

Ja znów przepraszam, że nie komentuję pięknych loków.
Staram się czytać, ale ciężko mi idzie. Mam nadzieję, że w listopadzie w pracy będę miała względny spokój.
Chciałam się przypomnieć.

Nie pamiętam dokładnie czego użyłam na tych zdjęciach. Myje teraz różnie (odżywka, szampon BD, odżywki najczęściej aletrry i garnier awokado lub maski ziaja z dodatkami, regularnie olejuję, oleje dodaję też do żelu). Nazwy zdjęć są datami.

Na zdjęciach włosy są jeszcze minimalnie wilgotne, ale odgniecione. Rano skręt jest drobniejszy, w nocy bardziej się skręcają. Cieszy mnie, że błyszczą

Przepraszam za ręczniki w tle

edycja: pewnie odwróciły się, bo są za duże. Przepraszam, ale nie mam czasu zmienić ich wielkości teraz. Zdaję sobie sprawę, że bardzo źle się je ogląda. Drugi raz zdjęcia wklejają mi się bokiem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2011-09-14 22.44.04.jpg (117,3 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2011-09-20 23.04.09.jpg (121,9 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2011-10-08 00.10.25.jpg (120,3 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2011-10-08 00.11.47.jpg (109,2 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2011-10-08 00.12.06.jpg (104,9 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2011-10-08 00.12.21.jpg (113,4 KB, 43 załadowań)

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2011-10-18 o 20:42
*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 20:32   #44202
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolowanka Pokaż wiadomość

ładnie? ślicznie!
Dziękuję Kochana. Zaraz popatrzę do codziennika na Twoje włoski.

Basiu - pięknie skręcone i pięknie lśnią A kicia cudna Ile tak mniej więcej objętościowo nakładasz żelu?

Edytowane przez myszka2020
Czas edycji: 2011-10-18 o 20:35
Stary 2011-10-18, 20:34   #44203
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Basiu - nie widzę zdjęć żadnych.
już są. za pierwszym razem wystąpił jakiś błąd.

Stary 2011-10-18, 20:34   #44204
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:

Wszystkie oleje zmywam pottersami Te lżejsze (orzech włoski, konopny, kiełki pszenicy, lniany, orzech laskowy, makadamia) 1 raz, te troszkę cięższe (jojoba, słodkie migdały, awokado, pestki brzoskwini) czasem 2 raz, jak czuję, że raz był za mało. Kokos też spokojnie się domywał, masło shea 2 razy zmywane też, choć je akurat wolałam zmyć delikatnym szamponem. Rycyny za nic nie zmyłam odżywką, ale teraz jej nie używam już nawet
o widzisz, to spokojnie mogę spróbować, dzieki

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Nie no, ja jestem w trochę innej sytuacji bo póki co jestem w studium zawodowym więc zajęcia mam już od września Akurat ponakładały mi się zaliczenia z przedmiotów typu anatomia, patologia itp, czyli kobyły...
aaaa widzisz to wiele wyjasnia, powodzenia na tych okropnych zaliczeniach

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 20:39   #44205
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
myszka2020;30028526]
Basiu - pięknie skręcone i pięknie lśnią A kicia cudna Ile tak mniej więcej objętościowo nakładasz żelu?
dziękuję
Duuuużo. Nakładam na 2 lub 3 razy. Myślę, że płaską łyżkę stołową (razem). Ostatnio dodaję do tego jeszcze kilka kropel olejku mamowego BD (za każdym nałożeniem żelu).
Jeśli użyję słabszego żelu (np. zielony z rossmana), po wysuszeniu dokładam jeszcze odrobinę i kładę się spać (myję często około północy dopiero i codziennie).

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2011-10-18 o 20:41
Stary 2011-10-18, 20:42   #44206
myszka2020
Zakorzenienie

Karolowanka - patrzyłam na zdjęcia w codzienniku, masz podobne włosy, jak ja na początku, też z tyłu nie chciały się kręcić, wszystko z czasem A ogólnie mam takie miejsca na włosach, że gdzieniegdzie są lekkie loczki, a gdzieniegdzie falki, niezależnie, ile gdzie żelu nałożę, taki już typ włosa Spróbuj może ze sklepowymi żelami, mocniej podkreślają u mnie skręt, niż lniany.

Basiu - już widzę zdjęcia, napisałam już swoje zdanie w poprzednim poście

O, czyli też dajesz sporo, właśnie kombinuję z ilościami i też dochodzę do łyżki
Spróbuję patentu z dodawaniem olejku do żelu.

Edytowane przez myszka2020
Czas edycji: 2011-10-18 o 20:44
Stary 2011-10-18, 20:44   #44207
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Basiu, piękne loki Co ja bym dała żeby moje były takie skręcone...
Cytat:
aaaa widzisz to wiele wyjasnia, powodzenia na tych okropnych zaliczeniach [/COLOR]
Dzięki, już prawie wszystko za mną, jeszcze tylko przyszły tydzień i koniec

Przed chwilą umyłam włosy Hegronem, potem nałożyłam maskę Alterry granat i aloes, spłukałam, na to Joanna AB z proteinami mleczymi, wygniotłam żelem zielonym z Rossmanna i teraz sobie schną podpięte żabkami.
Na noc dam chustkę, ciekawam jaki będzie efekt

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 20:45   #44208
mayletka
Rozeznanie

GG do mayletka

Basiu! (jeśli tak mogę ) oddaj loczki i kotka od razu.

Za chwilę będę myć moje sianko, nie mam zbyt dużo czasu,
a więc planowałabym zrobić dziś jedynie płukankę z kawy +
odżywka ofc. (zainwestowałam w pszenicę! ) Zdaję sobie sprawę,
że to mało, ale w końcu dopiero zaczynam, z czasem wszystko ogarnę
i pewnie wejdzie mi to w nawyk .
Wysłałam mamę ostatnio do biedronki po krem. Zaznaczyłam,
że ma być zielony, ale ona, choć twierdzi, że nie jest daltoniską , wzięła różowy. Myślicie, że bardzo różni się składem i nie powinnam go używać? Aaa, zapomniałabym, podpinacie włosy?
To coś daje?

Przeszła kurs przygotowawczy do bycia piękną suką i
wyszła z niego z wyróżnieniem, dyplomem z różową bransoletką jako prezentem dla prymuski.

instagram||blog

Edytowane przez mayletka
Czas edycji: 2011-10-18 o 20:46
mayletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 20:53   #44209
karolowanka
Rozeznanie

Basiu - szalenie podobają mi się twoje włosy

Cytat:
Karolowanka - patrzyłam na zdjęcia w codzienniku, masz podobne włosy, jak ja na początku, też z tyłu nie chciały się kręcić, wszystko z czasem A ogólnie mam takie miejsca na włosach, że gdzieniegdzie są lekkie loczki, a gdzieniegdzie falki, niezależnie, ile gdzie żelu nałożę, taki już typ włosa Spróbuj może ze sklepowymi żelami, mocniej podkreślają u mnie skręt, niż lniany.
Dziękuję ;* Skoro twierdzisz, że nawet z takiego sianka da się uzyskac takie włosy jak twoje, to nie odpuszczam i pielęgnuję
I jak widac wszystko sprowadza się do zakupów. Ehh, jednak będę musiała się ruszyc do jakiegoś rossmana

Edytowane przez karolowanka
Czas edycji: 2011-10-18 o 20:54
karolowanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 21:01   #44210
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Jedyny grzech z tej listy, do jakeigo mogę się przyznać, to owijanie włosów w ręcznik do reszty się nie przyznaję !
No to ja nie wiem co tu jeszcze poprawić
tak trzymać

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Na zdjęciach włosy są jeszcze minimalnie wilgotne, ale odgniecione. Rano skręt jest drobniejszy, w nocy bardziej się skręcają. Cieszy mnie, że błyszczą
cudne!

Dumna fala (klik)

Stary 2011-10-18, 21:24   #44211
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Dziękuję Wam.
Skłamałabym mówiąc, że mnie się nie podobają Ostatnio jestem z nich zadowolona. Jeśli moja kondycja psychiczna jest ok, włosy od razu to czują. We wrześniu było kiepsko, nosiłam je związane jak nigdy, a teraz nawet opaskę rzadko noszę.
No i troszkę wrzuciłam na luz. Pieszczę się z włosami, myję codziennie, odżywkuję, ale chyba mam "zdrowsze" podejście niż rok temu. Nic na siłę.

A kotka nie oddam, Mała to moja miłość, nawet TŻ jest teraz mniej ważny

Stary 2011-10-18, 21:26   #44212
doti8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mayletka Pokaż wiadomość
Basiu! (jeśli tak mogę ) oddaj loczki i kotka od razu.

Za chwilę będę myć moje sianko, nie mam zbyt dużo czasu,
a więc planowałabym zrobić dziś jedynie płukankę z kawy +
odżywka ofc. (zainwestowałam w pszenicę! ) Zdaję sobie sprawę,
że to mało, ale w końcu dopiero zaczynam, z czasem wszystko ogarnę
i pewnie wejdzie mi to w nawyk .
Wysłałam mamę ostatnio do biedronki po krem. Zaznaczyłam,
że ma być zielony, ale ona, choć twierdzi, że nie jest daltoniską , wzięła różowy. Myślicie, że bardzo różni się składem i nie powinnam go używać? Aaa, zapomniałabym, podpinacie włosy?
To coś daje?
U mnie bez podpinania ani rusz - totalny oklap i tzw. wicherek z tyłu. Ale tak najlepiej zobaczyłam ile daje podpinanie kiedy pokazałam tą metodę siostrze. Zaczęła stosować mniej więcej CG - takie początki i efekt zobaczyła dopiero jak zaczęła podpinać. Ma włosy do zapięcia stanika i od góry zazwyczaj jej się prostowały a po spinkowaniu ładne fale na całej długości. Mówiła, że wszyscy ją pytali czy była u fryzjera bo tak widoczna była zmiana. Także, Mayletko, polecam
doti8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 21:30   #44213
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
Moja mama wczoraj mówi do mnie i do siostry: Dziewczyny a może ja wam dam troche pieniędzy i kupicie sobie olejki do włosów?
Oj jak ja bym chciała usłyszeć coś takiego od kogokolwiek

Cytat:
Możliwe. A masaż skóry głowy? Może i on jest zbyt intensywny? Myjesz włosy pochylając się nad wanną/brodzikiem/umywalką czy w inny sposób?
Czasami robię akrobacje nad brodzikiem, czasami pod prysznicem. Schylanie się nad brodzikiem mnie męczy, nie mogę się potem wyprostować, do tego zachlapuję całą łazienkę, brr. Dlatego zdarza mi się po prostu wejść pod prysznic w całości i odchylam głowę do tyłu. Wiem, że to wspomaga przyklap po myciu, ale nie narzekam
Cytat:
W takim przypadku rozczesywanie trzeba zacząć od końcówki
Raczej tak robię, tylko więcej cierpliwości mi potrzeba, zdarza mi się za agresywnie czesać, przyznaję. Wkurza mnie tona wypadających włosów przy okazji
Właściwie swoje do tego plątania dokłada pewnie BD, tępak cholerny. Mieszanie z lnianym jakoś nie pomogło. Wróciłam do mycia Isaną i jest lepiej

Cytat:
I jakiej zmiany temperatury potrzeba, by pH wzrosło zauważalnie i nie zaszkodziło to włosom?
Wydaje mi się, że aby pH znacząco się zmieniło temperatura musiałaby na prawdę mooocno wzrosnąć, raczej podgrzanie włosów za pomocą czepka to za mało..

Cytat:
Moje włosy nie umywają się do Twoich, ale zmyłam jojobę bez problemów nawet Isaną (i to taką rozwodnioną - z promocji :/), jednym myciem

Cytat:

Rycyny za nic nie zmyłam odżywką, ale teraz jej nie używam już nawet
Isaną jakoś zmywałam też rycynę. Dwukrotnie, ciężko było, bo po tym stwierdziłam, że jednak szampon muszę kupić
Właściwie chyba przez tą rycynę porzuciłam Isanę, a mogłam po prostu kupić inny olej...

Cytat:
Rano skręt jest drobniejszy, w nocy bardziej się skręcają. Cieszy mnie, że błyszczą
Wow! Jak to jest, jak się już osiągnie wszystko w kwestii pielęgnacji?

Historia poziomego loka cd. Po spięciu się uspokoił, ale dalej widać, że chciałby cudować W ogóle znowu spadła mi chustka w nocy, nie dogaduję się z nią Wstałam więc po 40 minutach przewracania się w łóżku przygotowana na gniazdo na głowie, a tu gładziutko Zdjęcie z samego rana
Nie wiem, czy to zasługa mycia Isaną zamiast BD, czy oleju jojoba, czy keratyny (za dużo kombinuję na raz no ) - pewnie wszystkiego i jestem bardzo zadowolona No i te ruloniki zrobiły się po upięciu żabkami wczoraj i tak już zostały.
Poza tym wyszłam dziś z Rossmana taka dumna z siebie, że nie kupiłam nic nowego do włosów, po czym poszłam do delikatesów po jakieś żarło, a tam...Potters aloesowy, prawie wszystkie Joanny b/s, Joanna babuni z jajkiem i dużo innych cudów, jakieś masła do ciała o fajnym składzie, tonik, którego szukałam od dawna..no jak miałam nic nie kupić, jak??

A co do jajek - zmarnowaliśmy dziś na ćwiczeniach jakieś 18 sztuk z chowu wolno wybiegowego! Byłam bliska proszenia czy by mi żółtek nie wysuszyli
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uu.jpg (31,4 KB, 47 załadowań)

Edytowane przez yarrowia
Czas edycji: 2011-10-18 o 21:33
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 21:36   #44214
caskada
Zakorzenienie

basiu
niewiem od kogo zaczaczaczne od kotka bo sama stalam sie ostatnio posiadaczka dwoch zdjecie w galeriitwoja jest sliczna uwielbiam koty
a twoje loki mnie powalaja sa idealne poprostu co tu duzo pisac jestes moim guru lokowym
chcialabym miec takie grube sprezyste loczyska ale chyba przy mojej dlugosci to nic z tego nie bedzie
Stary 2011-10-18, 21:40   #44215
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Nie sprawdzaj, proszę Bym nie czytała u Ciebie tego, co sama teraz pisze (skalp nadal swędzi)
Słowo harcerza! Którym nigdy nie byłam :/ Wiesz jak jest z ciągotami do testowania
Cytat:
na pewno jakoś się ma. Tylko że nie wiem, czy to będzie miało na tym etapie znaczenie. I czy przy takiej ilości zmiennych można będzie mówić o zmianie pH wywołanej wyłącznie wahaniem temperatury. I jakiej zmiany temperatury potrzeba, by pH wzrosło zauważalnie i nie zaszkodziło to włosom?
Głowa mała mg: Nic to
Cytat:
Dziewczyny już wrzuciły LINK - dopowiem, że ja kończę na zdjęciu nr 4 i mam na tyle dużą chustę, że tylko krzyżuję rogi na czole, a zawiązuję na karku. Dzięki temu włosy są bardziej owinięte.

O mamo sam sex
Cytat:
dzięki zaznacze fryzjerce ze nie za wysoko i ze w U - zeby mi z objętości nie zabierała. I że z przodu tylko końcówki (bo lubie mój przód). Coś jeszcze ewentualnie napomknąć?
Bez degażówek. Niby oczywiste ale przypominam
Cytat:
Bardzo apetycznie błyszczą
Cytat:
Napisane przez mayletka Pokaż wiadomość
Myślicie, że bardzo różni się składem i nie powinnam go używać?
Jeśli dobrze pamiętam ten krem ma jakiś alkohol Najlepiej skład znajdź
Cytat:
Aaa, zapomniałabym, podpinacie włosy?
To coś daje?
Daje, zmusza "leniwce" do współpracy, nadaje kierunek pasmom (lecą mi na twarz strasznie)

Uwaga Uwaga dobre wieści: widziałam dzisiaj w Naturze odżywkę Artiste keratynową

Jestem pewna że jej nie było od kilku miesięcy więc powróciła! Dla początkujących: końska dawna keratyny i jedwabiu Sama w sobie czerstwa ale w połączeniu z czymś emolientowym świetna

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 21:45   #44216
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Czasami robię akrobacje nad brodzikiem, czasami pod prysznicem.
Dlatego cieszę się, że mam wannę
Kiedy trafiam gdzieś na prysznic, klęczę przy brodziku i tak spłukuję odżywkę
Cytat:
Oj, nie, nie Wydaje mi się, że jeszcze troszkę się da osiągnąć.
W porównaniu z większością loczków, nie osiągnęłam aż tak wielkich efektów. W Dzienniku to widać.

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
basiu
niewiem od kogo zaczaczaczne od kotka bo sama stalam sie ostatnio posiadaczka dwoch zdjecie w galeriitwoja jest sliczna uwielbiam koty
a twoje loki mnie powalaja sa idealne poprostu co tu duzo pisac jestes moim guru lokowym
chcialabym miec takie grube sprezyste loczyska ale chyba przy mojej dlugosci to nic z tego nie bedzie
Bardzo mi miło. Dziękuje za Małą i za loki.
Twoje kociaki są cudowne. Nie mogę przestać uśmiechać się patrząc na nie

Powiem tak, spodziewałam się miłych słów (oj, precz z fałszywą skromnością, skoro mnie się podobają, to zdaję sobie sprawę, że komuś też mogą). Ale nie aż tylu miłych słów.
Zapomniałam już jakiego to daje kopa.

Obiecuję częściej zaglądać no i mam nadzieję, że w końcu uda mi się uzupełnić dziennik (w sierpniu minął mi roczek).

Czas na forum kradnę kosztem innych zajęć

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2011-10-18 o 21:47
Stary 2011-10-18, 21:46   #44217
Chatul
ma zielone pojęcie

Basiu, śliczne loki i śliczne Kocię

Cytat:
Choć nie powiem, mam ochotę na trochę droższe, ale z ładnym składem, np. na maskę z Yes to Carrots (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,30823,yes-to-carrots-hair-and-scalp-mud-mask-maseczka-nawilzajaca-do-wlosow-i-skory-glowy.html)
Miałam szampon i odżywkę z tej serii. Świetne

Cytat:
A co do jajek - zmarnowaliśmy dziś na ćwiczeniach jakieś 18 sztuk z chowu wolno wybiegowego! Byłam bliska proszenia czy by mi żółtek nie wysuszyli
Jajka od kur z wolnego wybiegu są świetne
Stary 2011-10-18, 21:48   #44218
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Basiu, śliczne loki i śliczne Kocię

Cytat:
Jajka od kur z wolnego wybiegu są świetne
Jem tylko takie, na dodatek za darmo

Stary 2011-10-18, 21:52   #44219
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Zależy, co się osiąnie na tym końcu Ajrisz zrobiła trwałą ;P

Cytat:
Historia poziomego loka cd. Po spięciu się uspokoił, ale dalej widać, że chciałby cudować W ogóle znowu spadła mi chustka w nocy, nie dogaduję się z nią Wstałam więc po 40 minutach przewracania się w łóżku przygotowana na gniazdo na głowie, a tu gładziutko Zdjęcie z samego rana
On dalej walczy! A rura z tyłu genialna Ładne masz włoski bardzo

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 21:56   #44220
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość

Zależy, co się osiąnie na tym końcu Ajrisz zrobiła trwałą ;P
Trwała tylko naturalnie podkręciła falowaną naturę falowanego włosa

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

yarrowia,
bardzo podobają mi się Twoje włosy. Są takie gładkie i błyszczące. A ten lok z tyłu obiecuje baaaardzo wiele. Cudnie.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 7 (0 użytkowników i 7 gości)

Zasady wysyłania wiadomości