|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
Mi też się odechciewa jak pomyślę, że drugi raz mogę mieć nacinane krocze.... : ![]() Mój synio urodził się nie tylko w ten sam dzień co Twój TŻ , ale także w urodziny swojego pradziadka jaki dumny zresztą był senior rodu
|
|
|
#1112 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Porodowo sie zrobilo
![]() Dziewczyny odnosnie jedzenia w czasie porodu, to ja nie jadlam nic, nawet o jedzeniu nie myslalam jak juz sie akcja rozkrecila porzadnie, ale ja zjadlam sniadanie dosc obfite o 8 w domu jak juz mialam skurcze, nie wiedzac do konca czy to juz porod sie zaczal czy nie. I zalowalam pozniej ze tak sie najadlam, bo mi sie wymiotowac chcialo w trakcie porodu, jednak bylam tak glodna rano i dlatego tak pozarlam W czasei porodu pilam tylko po malutkim lyczku wody, chodzilo o nawilzenie ust, bo zasychalo... A jakies kanapki i inne przekaski przydaja sie bardzo po porodzie. Jak wstalam po 2 godz. po porodzie to bylam bardzo glodna, wiec zjadlam kanapeczki i dopiero poszlam sie wykapac. Poza tym krecilo mi sie w glowie i pewnie gdybym nic nie zjadlam to bym zemdlala ![]() Dziewczyny dzis caly dzien mam szum morza w glowie, uszy mi sie zatykaja i tak mi dziwnie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a w trakcie to tylko dla osoby towarzyszacej![]() Cytat:
![]() ja tam wole koszulki a rozciecia sa rozne w gorze, ja juz teraz wiem jakie koszulki najlepsze, oczywiscie nie takie gdzie cyce wychodza : ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-10-18 o 22:36 |
||||||||||
|
|
|
#1113 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Nie było mnie przez weekend, teraz mam dużo pracy, ale ponadrabiałam trochę, choć przyznaję się, że trochę pobieżnie, bo odkąd ostatnio siedziałam na dłużej to przybył nowy wątek i jego 38 stron
![]() Witam nowe przyszłe mamusie Cytat:
ja kładę się najpierw koło męża i przytulam, on zawsze szybko usypia i wtedy przekładam się na drugą stronę na poduszkę![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ładny brzuszek Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1114 | |
|
Zadomowienie
|
Gosica , po to się sprawdza poziom p/ciał, żeby potem być spokojnym.
Ja się stykam ze wszystkimi chorobami w szpitalu i nie robię sobie co 5 minut badań. Np. po kazdym pacjencie z HIV lub HCV/HBV nie sprawdzam sobie na nowo antygenów Zresztą na różyczkę robi się chyba tylko poziom p/ciał. Który u ciebie był satysfakcjonujący. Więc w sumie nie bardzo masz co badać ![]() Ryzyko zakażenia jest baaaaardzo nikłe. Nie denerwuj się. ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- A poza tym pilates jest nie dla mnie. To są nudy na pudy.. I marznę. W czw lub pt idę na basen! ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
![]() A Irlandki mają BUSZ.. krzakole.. nigdy nie przycinane. Masakra.. Biedni Ci faceci.. Pewnie m.in. dlatego tak im się Polki podobają
Edytowane przez anagat Czas edycji: 2011-10-18 o 23:03 |
|
|
|
|
#1115 |
|
Raczkowanie
|
Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Witam! Znikam na 3 dnia tu tyle stron:-o postaram sie nadrobic ale jutro! Weekend byl pelen zamieszania a od wczoraj zauwazylam poprawe nastroju i dzisiaj nawet poczulam pierwszy raz od dawna - WIELKI GLOD bez mdlosci i bolu glowy itp. Moglam w koncu zjesc normalna kolacje
mam nadzieje ze to poczatek lepszego- II trymestru. Mamy teraz 14+4 tc. Nie pamietam dokladnie kiedy sie zaczyna II trym i pomyslalam ze moze by wrzucic ten podzial ciazy na tyg i miesiace na pierwsza strone watku;-) bedzie latwiej sprawdzic sobie jutro mamy usg genetyczne i mam cicha nadzieje na podejrzenie plci bobasa;-)
|
|
|
|
#1116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1117 | |
|
Rozeznanie
|
jny
Cytat:
http://dziecko.haczewski.pl/index.ph...ok=2011&bg=000
|
|
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1119 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry.
W ramach dbania o sylwetkę zjadłam wczoraj 7 cukierków czekoladowych Robię głupoty a potem płaczę ![]() Może dziś mi pójdzie lepiej. Dziś na śniadanie owsianka z bananem. Wczoraj dzieć był jakiś spokojny tylko kilka małych puknięć poczułam, dobrze że mam dopplera to sobie posłuchałam i się uspokoiłam- mam nadzieję że dziś mnie porządnie skopie
|
|
|
|
#1120 |
|
Wtajemniczenie
|
a mnie rozklada jakies chorobsko, zaraz po pracy wskakuje do lozka bo kiepsko sie czuje na maksa. Pamietam ze pisalyscie ze tez herbatka z cytryna i miodem sie leczylyscie a mi wlasnie kumpela w pracy powiedziala ze jej miod w ciazy odradzali, wie ktoras z was cos na ten temat?
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ja słyszałam o soku i herbacie malinowej ze sie nie powinno pic w ciazy a o miodzie nic |
|
|
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
Ale herbata z liści malin z owoców wskazana
|
|
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
mi ktos mowil ze ponoc nie mozna bo herbata malinowa powoduje krwotok.... kolejny zabobon?
|
|
|
|
#1124 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie można herbaty z sokiem malinowym? A dlaczego?
---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
Gdyby tak było, to wszędzie by o tym pisali i na pewno każda z nas by o tym wiedziała
|
|
|
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
to widac kolejna glupota
|
|
|
|
#1126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Natomiast sok z malin i herbata z owocow malin jest jak najbardziej dozwolona
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1127 |
|
Rozeznanie
|
Mi tam nic z tymi sówaczkami się nie zgadza w pn lekarz mi powiedzial ze wg wzrostu dziecka to jest juz 17 tydzień ?????? A ja myślałam ze 16 byleby nie był pulpet za rodziną mojego TZ-ta.
A ja wyjątkowo spałam całą noc,aż dziwne ze nie szłam siku
|
#1128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Acha i Dzien Dobry!
|
|
#1129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie, dzien dobry tak poza tym
|
|
|
|
#1130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No a dziewczyny z tym sokiem malinowym to właśnie tak jak emigra pisała, owoce są ok, liście sa neibezpieczne A miodek można tez
|
|
|
|
|
#1131 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzieci od tygodnia chyba 12 czy 13 nie rozwijaja sie juz tak samo w naszych brzuszkach, teraz juz bardziej decyduja inne czynniki. Dlatego okreslic wiek ciazy poprzez usg mozna tylko w tych pierwszych tygodniach, po 12 tyg to juz tylko orientacyjnie plus minus i wtedy bedzie co kazda wiizyte inny termin porodu np . ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
|
|
#1132 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Wam
![]() spalam dzis prawie 10 godz...sie wyspapalam ![]() Furczak powodzenia dzis na USG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19 tydzien zaczac czas ![]() wczoraj na kolacje zjedlismy prosto z polskiej knajpy placek po wegiersku...mialam zjesc polowe ale oczywiscie zjadlam caly, byly buraczki i jakas salatka dziwna do okreslenia, ale dobra, bylo tam wszystko czego jesc nie powinnam. wzdeciora nawet duzego nie mialam, za to Tz musial wypic herbatke koperkowa, bo zle mu bylo po tym jedzeniu, biedny...tak marudzil jak dziecko....a ja sie praktycznie z takim samopoczuciem mecze codziennie. |
|
|
|
#1133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() ja dziś super wyspana, ale jakoś lenia mam dalej... A licencjat nawet nie tknięty jeśli chcę spokojnie rodzić to w marcu powinnam już mieć cały napisany i sprawdzony przez promotora... Jak ja to zrobię ![]() Cytat:
3 stycznia wejdę w III trymestr - na dzień przed urodzinami TŻta
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio jestem senna okropnie ale to chyba przez tą niska hemoglobinę
![]() Zaczęły mi puchnąc nogi
|
|
|
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
Desia, mi tez tak gin powiedzial o tych wyliczeniach z usg i zmianach terminow porodu - ostatnio mi wyszlo z jednego pomiaru glowki bodajze termin na 15.3, z innego na 12.3 i sie pytalam czy zmienil sie termin a on powiedzial, ze pozostajemy przy tym ktory wychodzil na samym poczatku czyli 13.3 bo jest najwiarygodniejszy
Zariah, ja ostatnio jem tyle slodyczy ze az moj maz sie zaczal dziwic jak ja moge tyle jesc.... od jakis dwoch trzech tygodni musze miec cos slodkiego w domu inaczej mnie nosi .... musze zaczac ograniczac, bo to niepotrzebne kcal przeciez ...---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
![]() a jaki masz temat?
|
|
|
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
Ja postanowiłam całkowicie odstawic słodycze. Ciekawe ja k mi to wyjdzie
|
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogole to jak to w koncu z tymi tygodniami i miesiacami w ciazy jest? Bo na jednym z watkow znalazlam taki podzial na miesiace :
Podział ciąży na miesiące: 1 miesiąc – 0-4 tydzień ciąży, 2 miesiąc – 5-9 tydzień ciąży, 3 miesiąc – 10-13 tydzień ciąży, 4 miesiąc – 14-18 tydzień ciąży, 5 miesiąc – 19-22 tydzień ciąży, 6 miesiąc – 23-26 tydzień ciąży, 7 miesiąc – 27-31 tydzień ciąży, 8 miesiąc – 32-36 tydzień ciąży, 9 miesiąc – 37-40 tydzień ciąży. Czyli wg tego jestem w 5 miesiacu, ale na poczatku. A wg tego kalkulatora co podalyscie jestem w 4 miesiacu i 3 tygodniu czy jakos tak .... czyli koniec 5 ...
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm Edytowane przez emigra Czas edycji: 2011-10-19 o 09:39 |
|
|
|
#1138 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
załamka...
|
|
#1139 |
|
Wtajemniczenie
|
Emigra ja się bardziej zgadzam z tym podziałem na miesiące który teraz tu wkleiłas dlatego że na tamtym kalkulatorze jak sobie dodasz ile miesięcy juz zakończyłas a ile Ci zostało to wychodzi 10
|
|
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
emigra ja liczę według tego co podałaś
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.

... posle meza tym razem 
, ale także w urodziny swojego pradziadka jaki dumny zresztą był senior rodu 

a w trakcie to tylko dla osoby towarzyszacej
.

Robię głupoty a potem płaczę 

jeśli chcę spokojnie rodzić to w marcu powinnam już mieć cały napisany i sprawdzony przez promotora... Jak ja to zrobię