|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
kasienka GRATULUJĘ ZĘBOLKA
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
witam
Oliwier nie śpi od 4 masakra... postanowił że się wyspał o tej godzinie ja nie... ale czy ja mam tu jakieś prawo głosu??? zobaczysz jak szybko to zleci... ani się obejrzymy a będziemy świeczki dmuchać tzn nasze pociechy ![]() ![]() ![]()
|
#3813 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() tajka iweczka marta bardzo dziękuję ![]() dziękuję za litosc kochana ![]() wrócę tak szybko jak się da coralady ja też bedę miała 11 osób + 2 dzieci.. stół mam taki owalny roskładany .. jest bardzo masywny ( Dąb)..i tak liczyłam właśnie czy mi się zmieszcza przy jednym stole ![]() na ścisk tak.. w sumie to tylko do obiadu wszyscy siedza na pupach a potem sie będą rozsiadać kto gdzie chce gotowac będe z moją babcią no i mama w piątek już przyjeżdza do pomocy ( mniam )ja pewnie będę miała zaszczyt upiec parę ciast ( w tym tort) a mięsa i przystawki czy sałatki to już w wiekszości zajmie się mama z babcią( ktoś musi z dzidzią byc no i wygłaskac domek do blasku )ślicznie sobie te kolorki wymyśliłaś i te wrzosy ja przyszykowałam marszczony (upinany) obrus w błękicie w miescach upięcia dookoła stołu przypnę czerwone łebki róż a stół obsypię płatkami tez czerwonymi co druga zastawa będzie z niebieskim kwiatem a co następna z czerwonym...martwię sie tylko tym że mam różne krzesła i dwa liche taborety.. no ale cóż .. a moze pójdę do sasiadki i pozyczę jakies krzesła ![]() coralady kochana napewno podołasz .. trochę stresu przytym tylko Cię wzmocni.. a menu..hm... cały czas jeszcze piszę listę i kreślę i negocjuję z babcią he he ... ale wszystko mi juz jedno .. ![]() ooo.. a wczoraj wyprałam i powiesiłam wszystkie firanki..a wiecie jak ich dużo.. ale udało się i jak dziś wstałam to od razu humor mi się poprawił.. tak jasno w domu jakoś ![]() ![]() wszystkim kolejnym dzieciaczkom za ukończone miesiace ![]() klaski :![]() sto lat za zabek Lili ![]() a mój mały ogląda bajki idę zrobić kawkę
|
|
|
|
#3814 |
|
Rozeznanie
|
witam gratuluje kolejnych zabkow i miesiecy kazdemu maluszkowi
|
|
|
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow będzie pięknie jakies zdjecie potem poprosimy powodzenia
|
|
#3816 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a nie możesz tych dwóch taboretów rozstawić po bokach i położyc na nich deskę i przykryc kocem? tak się kiedyś robiło
|
|
|
|
|
#3817 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Ostatnio jakoś nie mam czasu na Wizaż. Biegamy z Mają po lekarzach i na rehabilitację. No i korzystałyśmy z ostatnich słonecznych dni ![]() Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi odnośnie glutenu. Wczoraj byłyśmy na pierwszej rehabilitacji i babeczka powiedziała, że nie jest źle i Maja nie ma typowych cech Kręczu no ale mięsień jest napięty. Powiedziała też, że poćwiczymy i będzie ok. Pokazała nam też jakie ćwiczenia mamy robić w domu. No i poszłam też z nią do lekarza odnośnie tych krostek co jej się pojawiły. Myślałam, że to może od banana a okazało się, że ktoś mi ją zaraził paciorkowcem Cytat:
Cytat:
mordka i subtelle zagłosowane ![]() No ciekawe kiedy w końcu będziemy miały coś do powiedzenia w tej kwestii hehe.
|
|
#3818 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kasienkakg gratulujemy ząbka!!! ![]() izunia myslę,że kilka ćwiczenia i wszystko będzie dobrze!!!Trzymamy kciuki! ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
U mnie też mamy pomogą,bo inaczej tego nie widzę
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-10-19 o 11:00 |
||
|
|
|
#3819 | ||
|
Rozeznanie
|
Heloł
![]() Ale się dzisiaj wyspałam Anastazja spała dzisiaj od 20 do 8 rano bez pobudek czyli 12 godzin Cytat:
Zobaczysz będzie lepiejCytat:
|
|
|
#3820 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
)))Dziewczyny, dzięki za pocieszenie. Maksio sam siedzi ładnie, rzadko zdarza się mu przewracać. Na brzuszku też podrywa dupkę i staje na paluszkach z nogami wyprostowanymi. ale z plecków-makabra poczekamy-zobaczymy. Na razie nie panikuje, zobaczymy co pwoie neurolog w listopadzie. Proszę Was ponownie o kliki na Terrorystę mojego ![]() http://www.bebiko.pl/home/konkurs/ga...kreslenie/1879 Aaaa, dostałam kolejną paczkę ze s.t.r.e.e.t.c.o.m,. [ech cenzor się włącza] któraś z Was pamiętam też należy Niedawno dostałam megapakę Pampersów do testowania, a teraz pakę z mlekiem Gerber i znow paczkę z produktami Johnssonn Baby :![]() udaje mi się ostatnio Polecam niezalogowanym ![]() Kawę wirtualną wysyłam
...Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoło i klęka... ...Pure Happiness... Edytowane przez subtelle Czas edycji: 2011-10-19 o 11:10 |
||
|
|
|
#3821 | ||
|
Rozeznanie
|
gratuluję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
kurcze ciekawe kto jej "sprzedał" to świństwo ![]() My od 8 na nogach Mały teraz śpi ale pewnie zaraz wstanie.Dzisiaj na obiad robię spaghetti mniam Taka brzydka pogoda to trzeba sobie jakoś humor poprawić
|
||
|
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
izunia kurczę,bidulka
|
|
#3823 | |
|
Zadomowienie
|
Nigdy nie pozwalam obcym ludziom dotykać małej ale ostatnio byłam w sklepie i miałam ją w foteliku samochodowym i postawiłam na ziemi bo płaciłam przy kasie. Obracam się a tam jakaś stara baba łapie ją za rączkę i głaszcze po buzi. No i teraz mam tego efekt. Nikt z domowników nie mógł jej zarazić bo wszyscy ją dotykali i już dawno by się zaraziła.
No trudno muszę bardziej uważać, żeby mi jej nikt nie dotykał. Ostatnio w ogóle mam jakiegoś pecha. Tż na urodziny kupiła mi śliczne złote kolczyki. Poszłam na zakupy i podczas mierzenia (chyba) odczepiła mi się jeden i go zgubiłam. To już druga para zgubiona ![]() Cytat:
szczęściara z Ciebie
|
|
#3824 |
|
Raczkowanie
|
Trzeba dość często się logować, bo się pojawiają nowe ankiety. No i aktualizować info o sobie często, to tez punktuje zauważyłam.
|
#3825 |
|
Raczkowanie
|
hej
nie było mnie parę dni, ale oprócz mojej choroby to uzbierało sie mnóstwo spraw do załatwienia, no i Wiktor sie niestety zaraził katarem ode mnie. w koncu się zdecydowałam i idę na urlop wychowawczy na pół roku i własnie poskładałam wniosek i jeszcze jakis urlop zaległy był do wypisania, spóźnione graulacje dla wszystkich solenizantów i za nowe ząbki ![]() ![]() dziewczyny i trwał katarek u waszych dzieci? ja juz myslałam ze Wiktorowi przeszło a dzis w nocy sie obudził i dalej mu charczy w tym nosku, a zblizyc sie z Fridą nie da w ogóle, od razu ryk i kreci głową jak szalony , krople to samo, wpuscic mozna tylko podstępem ![]() i dalej sie kisi w domu biedulek, juz 2.tydzien, ja chyba zwariuję aha Mordka głosiki poszły, ja w ciązy robiłam badanie na paciorkowca i okazało sie ze jestem nosicielem, ale tak na prawde co 3. osoba jest nosicielem tylko o tym nie wie i podczas porodu dostałam anbtybiotyk(chyba jakos tak to było, juz nie pamietam ) po to zeby mały nie miał zapalenia płuc albo sepsy - bo to wywołuje ten paciorkowiec u małych dzieci.
15.IV.11r. Edytowane przez maggol111 Czas edycji: 2011-10-19 o 12:57 |
|
|
|
#3826 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwsze słyszę hehe ![]() Cytat:
![]() ojej zabiłabym jakby mi ktoś obcy dziecko dotknął!!! masakra... u mnie nieraz taka ciotka której nie lubię i śmierdzi- przychodzi i ciągle głaska małego ja go izoluję ile się da ale ona jest taka że np nas jak byłyśmy małe po buzi całowala dlatego pilnuję Oliwiera i wszyscy domownicy też chyba bym musiała pół dnia go potem szorować ![]() no chyba jak pójdą do szkoły będzie: -wstawaj już 7! - nie mamo, jeszcze 5minut ![]() Cytat:
![]() no niestety... mam nadzieję bo wyglądam jak śmierć na urlopie ![]() Cytat:
![]() :brzyda l: zabiję cię słowo daję znajdę twój adres odszukam cię i zabiję (no chyba że zostawisz mi trochę spaghetti!!!)![]() a ja mam tylko pomidorową Cytat:
Cytat:
zawsze to dłużej z dzieckiem ![]() fajnie że masz taką możliwość u mojego trwał prawie 2tygodnie - dlugo
|
|
#3827 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, bez mojej wypłaty, na razie nie wyobrazam sobie tego jak to bedzie, w ogóle to chciałabym tez zmienic prace, no i na tym wychowawczym moze mi sie w koncu uda![]() 2 tygodnie to długo, a odsysałas czyms, jakimis Fridami? i kropiłas?
|
|
#3828 |
|
Raczkowanie
|
troszkę ponad tydzień.
tak, wypełniam tzw raporty z rozmów. bo oprócz pełnowartościowych produktów dostaję też próbki do rozdania. a że wśród znajomych wysyp Maluszków to mam komu rozdawać. I potem wypełnia się takie coś na kształt ankiety - komu dałam próbki, jaka była opinia o produkcie, itp. Nic mocno wymagającego.
|
#3829 |
|
Wtajemniczenie
|
subtelle dzieki za info na temat s.t.r.ee.tc.omu
![]() Ja sie zarejestowałam i wypełniłam wszystkie ankiety,ale musze wysłac im oświadczenie pocztą i dopiero wtedy sie do mnie odezwą czy jak?
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#3830 | |||
|
Zakorzenienie
|
witajcie!
teraz mnie cos rozkłada, łeb peka, gardło pobolewa, nic tylko sie zastrzelic ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
u nas tak sie robiło
|
|||
|
|
|
#3831 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale pewnie potem będzie posucha..... zresztą nie wiem, jak oni kwalifikują, ale moja kuzynka też jest młodą mamą i zapraszają ją do zupełnie innych kampanii. ba, nawet ankiety dostaje inne do wypełnienia.... nie wiem jak to się dzieje.
|
|
#3832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
WOW!!!czy ja sie kiedys doczekam
|
||
|
|
|
#3833 |
|
Raczkowanie
|
wow! jak to jest??? kiedy ja się dowiem! Moje dziecko idzie spac o 20 a wstaje o 5 -6. z jedną lub więcej pobudkami w nocy....................
|
#3834 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do tych badań na paciorkowca to pamiętasz może ile kosztowały?i to z krwi robią?
|
|
#3835 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przyślij Buke do mnie to jej podam
|
|
|
|
|
#3836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natka- slicznie ci Anastazja pospala Lena podobnie bo spala od 20.50 do 8.15 to 11h i 25min:PLena tak smiga raczkujac po pokoju ze co chwilke musze wstawac odciagac ja od kabli, wozka, butow itp... Wlasnie chciala sie wspiac po schodach (foto w albumie) Dzis znalazlam niezla promocje na sloiczki 250g 2 za 99 centow a normalnie jeden kosztuje 95-99centow
|
|
#3837 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mozna sie chyba ubiegac o jakis zasiłek z MOPS, nie znam szczegółow ale wiem ze trzeba miec chyba minimalne dochody wiec nawet sie za to biorę a za paciorkowca płaciłam chyba jakies 30zł , nie pamietam dokładnie i ginekolog bierze wymaz i tą próbkę zanosiłam do laboratorium do badania Cytat:
![]() ja mam zamiar po nowym roku zacząc szukac ale widze to raczej w ciemnych barwach..
|
|
#3838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3839 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
hej
my dziś na nogach od 6 ![]() na szczęście wczoraj zasnęłam z Małą po kąpieli więc byłam nawet przytomna o tej nieludzkiej porze ![]() weszłam wcześniej, poczytałam co napisałyście i nawet odpowiedziałam, ale Łucja mi wszystko skasowała ![]() moje dziecko zaczęło się wszędzie wspinać ![]() przemieszczanie się na brzuchu już nie jest takie fajne, teraz wszędzie gdzie się pojawi próbuje się podnieść na nogi także nie można jej spuścić z oczu ani na chwilę spóźnione życzenia dla Maksia z okazji 7 miesięcy ![]() oraz dla Szymonka i Dawidka z okazji pół roczku ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja też karmię piersią i jadłam grzyby już kilka razy a w konkursie zagłosowane Cytat:
Cytat:
![]() a z ogórkową niezły numer Cytat:
ale z tym paciorkowcem to masakra też nie lubię jak obcy ludzie Łucję dotykają ale widzę, że ludzie nie mają umiaru, żadnych granic ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a co do katarku to u nas trwał w porywach do 3 tygodni, tzn. do momentu aż nic nie zalegało w noski i Mała nie charczała Cytat:
![]() też mi się nie podoba, że nie będę nic wnosić do budżetu domowego bo brać nadal bym chciała ![]() coś tam jeszcze chciałam odpisać ale mi nie zacytowało ![]() jak Łucja pójdzie spać to wrócę i doczytam muszę jeszcze trochę tą maruderkę przetrzymać
|
|
|
#3840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ostatnio kase do domu prznosilam a teraz bedzie tlyko tz to dziwnie sie czuje, bo ja zawsze z karty korzystalam a teraz on ma karte.P dzis mamy skzole w domu dwoje kuzynow Leny (chlopiec i dziewczynka) maja jutro jakis sprawdzian z angielskiego a niz nie potrafiai tz im tlumaczy... ale srednio to widze:P
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.

Oliwier nie śpi od 4
masakra... postanowił że się wyspał o tej godzinie 

co druga zastawa będzie z niebieskim kwiatem a co następna z czerwonym...
klaski :