|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
kurcze ale my tam nic az takiego nie pisalysmy przeciez.. ale jest zly? mowil cos?
|
|
|
#2612 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
lula - tylko tyle zdążył mi powiedzieć, bo mała płakała, ale raczej nie będzie zły, bo wie, że my się tu żalimy
Małgoś a robiłaś Stasiowi znak Krzyża podczas lania wosku? Bo ja dziś odprawiałam te czary i nie robiłam, a teraz czytam na necie, że powinno się robić
|
|
|
|
#2613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
przeżegnała się ta co lała (bo to nie ja lałam) i mówiła cicho zdrowaśki podczas, tak się dowiedziałam przed chwilą ....
|
|
#2615 | ||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2617 | |
|
kosmitka
|
Znów miałam koncert wycia i prężenia, ja nie wiem, co mu jest, co ja mogę na to poradzić.
Do tego mój genialny mąż zamiast zawieźć mocz do badania pojechał do pracy, zawiózł dopiero o 13 i był zdziwiony, że nikt tego moczu już przyjąć nie chciał. On ma swoje sprawy, a dziecko i ja możemy się męczyć. ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
Nic nie dają herbatki, które podaję. Najadać się cycem to na pewno najada, skoro tyje tak dużo, więc placz jest z innego powodu - jakiego? ![]() Małgoś mój też wsadzony do leżaczka - ma przerwę w płaczu.
|
|
|
#2618 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry mamuśki
dzisiaj mąż już do pracy poszedł niestety ale mama przyjechała więc mam trochę towarzystwaa dziękuję, pomału uczymy się wszystkiego, mały odpukać grzeczny, je, zrobi kupkę i śpi mam już pokarm i karmie tylko cycemCytat:
I ZDRÓWKA ŻYCZĘ I OKAZUJE SIĘ ZE RODZIŁYŚMY W TYM SAMYM CZASIE Cytat:
współczuję Wam, dużo siły i wytrwałosci życzę i aby to nie byla żadna infekcja
|
|
|
#2619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym mój strasznie długo potrafi wisieć na cycku to bym oszalała Dzisiaj rano karmiłam go na leżąco i zasnęłam to moja mama przyleciała z lamentem czy aby nie zgniotłam małego Małgoś a może twój ma silną potrzebę bycia obok Ciebie, przytulania itp? Wiesz, brzuszek do brzuszka, ciepełko mamy Aaaa czekaj, cofam. Skoro się pręży itp to faktycznie średnio.Też łapaliście do tego śmiesznego woreczka mocz ?Kopa mu kochana :tak: A z leżaczkiem muszę w końcu też kupić jakiś. Ciągle zapominam
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-10-19 o 16:17 |
|
|
|
|
#2620 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
aby szybko mała wydobrzala![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
trzymam żeby Marcelkowi szybko żółtaczka przeszła
|
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Przede wszystkim gratuluję wszystkim rozpakowanym Mamusiom ]Ja końcówkę ciąży spędziłam niespodziewanie w szpitalu, bo na kontrolnym KTG Małemu spadło tętno. Zaproponowali mi pozostanie w szpitalu na obserwacji. Zgodziłam się i jeszcze tego samego dnia zrobili mi test z oksytocyną. Na drugi dzień miałam sporo skurczów i ciągle stawiał mi się brzuch. Trzeciego dnia ponownie wzięli mnie na porodówkę na test i po godzinie podawania kroplówki znowu spadło tętno Małemu. Lekarz szybko przebił mi pęcherz płodowy i powiedział, że teraz nie mam wyjścia i muszę urodzić dziś Pęcherz przebili mi o 9:45 a o 23:15 przyszedł na świat mój Synek (2790g, 53cm, 10pkt). Poród wspominam dobrze, mimo ogromnego bólu. Wielka zasługa w tym mojego Męża, super położnych i lekarzy oraz znieczulenia W szpitalu spędziliśmy prawie tydzień, bo Mały miał żółtaczkę i miał fototerapię. Dziś mija tydzień jak wyszliśmy do domu. Udało mi się nadrobić wszystkie posty i powiem Wam, ze fajnie jest poczytać, że nie tylko ja mam czasem momenty zwątpienia i nie wiem czemu moje Dziecko płacze. Ale ogólnie nie mogę narzekać na mojego Aniołeczka
|
#2624 | |
|
Zakorzenienie
|
czas wrocic na stare smieci
![]() Cytat:
|
|
|
#2625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Biedne te nasze maluszki...czy one musza tak ciagle plakac.... ![]() ... jeszcze jakbysmy wiedzialy dlaczego...![]() Moja tez usnie mi na rekach co ja odkladam to nagle sie budzi i marudzi...a potem ryk...i znowu na rece.....o boshe....jak dlugo jeszcze ![]() a po co te czary ..?? jesli moge wiedziec?? czy maluszek potem jest spokojniejszy?? Bo jak tak to ja tez chce zrobic
|
|
#2626 |
|
Zadomowienie
|
hej Kobietki
sorki ,że nie nadrobię cytując...ale właśnie wróciłyśmy niedawno ze spaceru..i o dziwo moja gwiazda się nie obudziła w progu domu...więc jem,nadrabiam i odpoczywam MONIA jejku aż mi się płakać zachciało. kurcze nie mam pojęcia co to może być..ale mam nadzieję,że minie szybko i nie będziecie się tak męczyły ![]() ANCIA oby Franiowi też minęły te płacze...kurcze..a może to też troszkę taki wymuszacz noszenia na rękach.. no i oby żadnych baktrii w moczu nie było ![]() AGUŚ buziak dla Amelki z okazji miesiąca a jak to z tym naciąganiem.. to np.prawa rączka do prawego kolanka? tzn łokieć?? bo bym spróbowała KARLA GRATULACJE MAMUSIU ![]() KELLYSSSKU ale za to teraz Twoja Kiara będzie baardzo wyczekiwana. mam nadzieję,że nie będzie uparta mocno jak Sara i wyjdzie szybko..a liście zadziałają tak jak u mnie ![]() a co do badania podwozia...jak byłam w szpitalu w termin jakoś i parę dni po...to sami pytali o zgodę na badanie podwozia... może weź coś ściemnij w najbliższe dni ,że boli że szkurcze były..i jedz na emergency.. to napewno już sprawdzą.. 3mam kciuki za Was... i czekam na wieści tel mam ciągle przy sobie A mojej córci...nie ogarniam...no serio. jedna nocka- wieczór spokojny, potem trochę marudek pobudka co 2-3h.. i płaczki i jedzenie dłuuugo ... ja w dzień niewyspana i z myślami o mm.. a druga noc...dzisiejsza.... wieczór spoko,trochę marudek.. idzie spać po 23..i to tulona na rękach.. po 2 h płacz jakby ze skóry obdzierali..tak z 5 min.. a potem.. spała mi dziś od 1.30- 6.50... i potem od 7.30 -11.00 ..tyle,że u nas w łóżku nie wiem ..co wieczór staram się prowadzić taki sam rytm,ostatnie karmienie w sypialni niemal po ciemku... a tu takie zmiany..raz super ssie w nocy po pare minut i śpi dłuuuugo a raz jakby wogóle nie mogła się najeść i ciągnie cyca godzinami w nocy..i śpi krótko po długim jedzeniu.. ![]() ![]() i mam pytanie do Mamusiek które tylko piersią karmią.. jak u Was z kupkami?? u Nas były niemal przy każdej zmianie pieluch.. a dziś..w zasadzie od wczorajszego wieczora tylko małe pierdki i nie ma kupy... to ja już nie wiem jaka jest norma
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-10-19 o 17:13 |
|
|
|
#2627 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie pochwalilam sie dostalam zielone swiatlo na przytulanki....
.....zac zelam juz tabletki ...no ale wczoraj byla jazda z mala wiec zadne z nas nie mialo sily ani ochoty......
|
#2628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja znajde zawsze na TO sily, zawsze ja tez chce, ja tez
|
|
|
#2629 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja dluzej spi jesli spi z nami w lozku.... .... w swoim budzi sie co 2 h i czasami nawet nie chce usnac.... . Co do Twojej kruszyny to nie bedzie robic tego samego co dzien...raz bedzie dobrze a raz zle....no coz taki urok niemowlakow.... . Moja tez raz ladnie spi....a raz nie....na spacerze wytrzymuje czasami max 1.5 h..... dziwne nie....bo przeciez powinna spac caly czas na powietrzu.... .. .Trzymaj sie kochna Dzisiaj jestesmy w domku caly dzien bo czekamy na hustawke a wiadomo ze laskawie nie poinformuja o ktorej i kiedy beda....maja byc do 4 dni.... ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- ...zobacze czy corka mi dzisiaj pozwoli.....![]() Dziewczyny co lepsze frida czy gruszka......?? Bo mam gruszke ale jej uzywam to mala ma w srodku zaczerwieniony nosek.....
|
|
#2630 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Cotka o wypoczynku mogę chyba na co najmniej rok zapomniec - wypocznę jak wrócę do pracy. Swoją drogą często o tym myślę. Franek wytrzymał na leżaczku z 5 minut, potem wypił prawie 80 ml herbatki koperkowej, urządził prawie godzi9nny koncert - biegałam, tańczyłam, śpiewałam, lulałam. W końcu zjadł, znów się obsrał po pachy i trzeba było go przebierać i padł przy suszarce. Śpi oczywiscie na rekach, jak go odłożę to po 3minutach otwiera oczy
|
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam gruszkę i przerzuciłam się na fridę. Jest o wiele lepsza ale koniecznie z wodą fizjologiczną albo solą morską bo ja stosowałam 2 pierwsze razy bez i podrażniłam nosek :troba:
Nooo masakra, po 5 godzinach ciamkania, wiszenia i odkładania przy przysypianiu dałam małego tż i wcina 30ml mm. Jestem pewna że po tym będzie chciał jeść i będzie kolejne wiszenie
|
|
|
|
#2632 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Naprawdę mamy to samo, sklonowane dzieci.
|
|
|
#2633 | |||
|
Zakorzenienie
|
sama się nie poznawałam z nowym avkiem, wolę stary
i jak pisze Lula - trzeba wrócić na stare śmieciCytat:
Czytałam w necie i też mamuśki pisały, że pomagało Cytat:
2. Naciąga się prawy łokieć do lewego kolanka - na przemian. Oczywiście nic na siłę, delikatnie. Najlepiej po kąpieli, kiedy dziecko zrelaksowane. Zazwyczaj kolanko łączy się z łokciem po jakimś czasie. U mnie dopiero teraz dochodzi. 3. Z tym spaniem to u mnie jest podobnie. Raz jest ok, a raz marudzi w nocy. Nie ma reguły 4. Jak mała robi takie pierdki to może ją brzuszek boli? I stąd to marudzenie? U mnie też tak czasem jest i mam wrażenie, że właśnie ją wtedy brzuch boli Cytat:
![]() ja już też ryzykowałam, ale u gina jeszcze nie byłam
|
|||
|
|
|
#2634 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w pon idę na kontrol na 6 tyg... i chyba poproszę o mm na noc.. 2. no to 3 mam kciuki ja w pon będę pytać ![]() 3. ja używam fridy...dobra rzecz- ładnie wyciąga. mam taką małą gruszeczkę..ale jeszcze w opakowaniu.. jak coś jej się w nosku nazbiera to mogę spróbować dla porównania Cytat:
|
|
#2635 |
|
Wtajemniczenie
|
Stokrotko....mnie sie wydaje ze nasze maluszki sa jeszcze za male zeby wczuly sie w rytm dnia.....moze cos tam wyczuje ze np...zbliza sie kapiel ale jesli chodzi o reszte to jeszcze sie gubia....
Ja to chcialabym isc na wizyte do dr Zawitkowskiego.... ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Malgosia ale jak pomoglo Stasiowi.....tzn to lanie wosku....nie placze Ci juz czy jak...??
|
#2636 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szczepienieCytat:
dzisiaj właśnie rzeglądałam moje brzuszkowe fotki, jak rosnął piękne i te z sesji i co jakiś czas z sentymentem spoglądam na test ![]() Cytat:
mój tez się pięknie Natalką opiekuje, no ale niestety całymi dniami siedzi w pracy ![]() Kochana mi się fajnie karmi bo nie mam z tym problemów, i teraz tak myśle że to jakiś cud bo nikt mi w spzitalu nawet nie pokazał jak dostawić Natalke żeby dobrze ssała jakoś poszło, widocznie miałyśmy szczęście. Ale gdyby coś było nie tak to też dawałabym regularnie mm albo jaky była potrzeba to całkiem bym na nie przeszła bo uważam że nie ma się co umęczać, nikt nam medalu za męczennictwo nie da, świętymi też nie zostaniemy z tego powodu to po co tyle cierpieć i się stresować ![]() Cytat:
ja dziś dałam natalke do leżaczka, nakręciłam jej melodyjke (bo doczepiłam jej do leżaczka tą grającą częśc z karuzelki którą mam a narazie nie jest zamontowana) i poszłam robić obiad, melodyjka sie skończyła a natalki nie słyszałam więc myślałam ze śpi, patrze a ona leży, oczy jak pięć złoty i się wpatruje w te wiszące zabaweczki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jakie masz tabletki? Ja miałam dzis zadzwonić do ginka sie umówić i znów tego nie zrobiłam
|
||||||
|
|
|
#2637 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I ZDRÓWKA DLA MALUSZKA ŻYCZĘ![]() Cytat:
![]() A powiedzcie dziewczyny czy codzinnie szyscicie nosek?? i jak ta sapka się objawia? sorki, pewnie o tym pisałyście ale wtedy nie byłam w temacie bo mały jak pije mleczko to tak sapie jakoś dziwnie![]() Cytat:
![]() Cytat:
i szczerze podziwiam Cie, jak czytam twoje posty to taki spokój i opanowanie z nich bije, jakbyś była matką już dłuuuuuuuugi czas
|
|
|
#2638 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez musi się najdać skoro tyle przybiera na wadzę, ale czemu chce non stop jeść, je swoje piąstki, ja bym karmiła piersią do oporu (no dobra max rok) ale jak ma mi spac po 2 godziny to ja nie jestem matką tylko chodzącym złym zombie mojego leżaczek o dziwo uspia, kołyszę go i zasypia , właśnie teraz płakał , płakał, cycka obciągnął, do lezaczka i zasypia powoli, ale złoudne moje nadzieje bo wiem że to na pól godziny Cytat:
ja każdej nocy karmię na leżąco i przysypiam między, budze się czasem, jak już mały śpi, jestem totalnie zmęczona, więc już się nie kontroluje ze snem, ale wiem że maluszkowi nie zrobię krzywdy, od początku spał ze mną napewno lubi zasypiać koło mnie i jedną łapką dotykać mnie , tylko łapka mnie nie dotyka lub nie czuję mojego oddechu od siebie potarfi płakać, a udaje mi się go tak od 21 do 3-4 rano żeby spał w łóżeczku nie wiem jakim cudem dla mnie leżaczek to wybawienie, nie wiem jak ja bym się bez niego obyła bez kitu Cytat:
![]() co do kupy, too też miałam te schizy, jak dwa dni robił po jednej dziennie, ale czasem widocznie tak jest, nic złego sie nie dzieje ![]() Cytat:
![]() denerwuje się strasznie jak z cycka samo leci a raczej pryska na około, i już się boi że dostanie w oko ![]() ja tez o wypoczynku mogę zapomnieć na x czasu, tez myśle o pracy... niby pracować mogę w domu, ale kiedy narazie to porażka z czasem dla siebie...choć musze się przyznać że godzinnkę dziennie poświęcam już pracy mailingi robię nic wielkiego , ale zamówienia wpadają, zawsze to mini powrót i dodoatkowe pieniażki ja też czasem tańcze , śpiewam do karaoke stąd http://www.ewa.bicom.pl/karaokedz/ Współczuję tyh rąk, ja go nie uczyłam od początku lulania na rękach, bo nie tak kręgosłup bolał, teraz już nie boli, ale mały nie ma potrzeby lulania na rękach ale jak przyśnie przy jedzeniu to tak jak u ciebie spróbuje odłożyć i już dziecko nie śpi Cytat:
no a teraz w dzień śpi po kilka razy po 30-40-60 minut, ale w leżaczku, albo u mnie włóżku, czasem w łóżeczku, ale muszę czuwać, bo się przebudza, i cisiam mu wtedy, albo bujne i śpi dalej a w nocy to tak mniej wiećej 1,5 godziny (czasem godzinę), czasem dwie, czasem 2,5, ale wstaję zawsze kolo 5-6 razy, to i tak super z tym co było wcześniej wogle mam wrażenie jakbym miała powtórkę z rozywki , dziś marudzi mi nie przeciętnie, cały czas płacze, ostatnio tak miałam przed tym skokiem, ale nie widze żeby się cofnął , także nie wiem. "2 skok – 7-9 tydzień – wzory Około 8 tygodnia dziecko zaczyna dostrzegać w otaczającym go świecie powtarzające się wzorce: po kąpieli sen, przy takim ułożeniu ciała będzie jedzenie, a światło w tamtym miejscu to czas zabawy. Maluch odkrywa własne dłonie, uważnie je ogląda, próbuje dotykać nimi różnych rzeczy – ruchy stają się coraz precyzyjniejsze – dziecko zaczyna je kontrolować. W tym czasie powtarzający się stale rytm dnia i małe rytuały to najlepsze warunki dla rozwoju maluszka" Na światło zwraca uwage i np w kuchni chętniej się bawi niż w sypialni, dłonie już odkrył, boo wpycha je do buzi, i śmiesznie się przeciąga ma już jakich rytm dnia i mniej wiecej się on powtarza reaguje na dzieki, na zabawki, zwraca uwage na nowe rzeczy
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-10-19 o 18:40 |
|||||
|
|
|
#2639 |
|
Zadomowienie
|
tak na szybko...
dziewczyny, które używają sab simplex gdzie je zamawiałyście? bo chcę je wypróbować też tylko nie wiem skąd zamówić, żeby wszystko było ok.
|
#2640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny a ten pierwszy uśmiech, to pamiętacie kiedy był? Bo mój mały się często uśmiecha i to tak pełną buźką otwartą i robi to kiedy mu się gładzi policzki, przyciska czubek noska albo bawi usteczkami i nie wiem czy to świadome czy dalej nie. Niby czasami jak się powtórzy to co wcześniej niby wywołało uśmiech to potrafi znowu się usmiechnąć a czasmi zupełnie zero reakcji.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.

mam już pokarm i karmie tylko cycem
I ZDRÓWKA ŻYCZĘ
aby to nie byla żadna infekcja

....Musielismy czekac ponad 1,5 h...no ale wyniki byly w porzadku i nie ma sie czym martwic....refluks wykluczony......i moze dlatego sie tak denerwuje przy jedzeniu bo byc moze ma zatkany nos i nie ma jak oddychac....dostalysmy kropelki.....i do domu.....Ale dzisiaj rano znowu zaczela plakac .....slyszalam jak dziwnie oddycha...tak charczala....

aż mi lepiej jakoś na duchu bo ty, Natalka czy Acelinki to takie wzory karmienia piersią