|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV
UUU i prosze o jakąs oceke i uwagi jeśl coś nie tak
![]() śniad; duża drożdżówka z serem i lukrem, 200g serka wiejskiego z bananem i przyprawą do szarlotki, kawa z mlekiem 2śniad; kanapka złożona z 2 kromek razowca z masłem,szynką,serem żółtym i ogórkiem, jabłko obid; spaghetti ze szpinakiem duszonym na oliwie i serem feta podw; jogurt grecki z wkrojoną gruszką i orzeszkami w miodzie kolacja; bułka ziarnista na pół z masłem- serem żóltym,szynką,pomidorem i ogórkiem, twarożkiem ze szczypiorkiem,pomidorem i cebulką, jajko na miękko |
|
|
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3453 |
|
Rozeznanie
|
Utrzymanie I owsianka (4 łyżki owsianych, łyżka otrębów, szklanka mleka2%) z duża ilością musu pomarańczowego i granatem
II bułka z ziarnami z fetą, szpinakiem, papryką, ogórkiem i rzodkiewką + rządek czekolady gorzkiej z chilli po: podjedzone kumplowi kilka kawałeczków naleśnika z twarożkiem i orzechami macadamia [takie zwinięte ślimaczki ] III zupa krem (edit: zapomnialam dopisac ze grzybowa hahah] z kromką podpieczonego grahama + porcja warzywnej mieszanki orientalnej na patelnię z ryżem IV sałatka z grillowanej polenty, wędzonego łososia i oliwek z ziołami prowansalskimi na ciepło Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2011-10-18 o 21:19 |
|
|
|
#3454 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsze P. Może w końcu zostanę oceniona
![]() Śniadanie: 100 g grahamka na 3: -z masłem i szynką-dwie -z masłem i furą miodu 2 śniadanie: -jabłko -danio waniliowy -mała składana kanapeczka z masłem i szynką obiad: -dwa klopsy z Pudliszek w sosie pomidorowym -dużo ziemniaków( tak ok. 4)-mama nakładała -pomidor skropiony oliwą podwieczorek: -kromka razowca z masłem,serem i pomidorem kolacja: -serek wiejski 200g -2 kromki razowca(małe) z miodem -jabłko Bardzo, bardzo proszę o ocenę. |
|
|
|
#3455 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3456 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsze utrzymanie.
Śniadanie; owsianka(5łyżek płatków owsianych,2 łyżki otrębów pszennych, szklanka mleka, duże jabłko, cynamon) ;2 mandarynki; garść słonecznika. 50 minut steppera. Obiad; 2 duże paluszki rybne, gałka ziemniaków z masłem, surówka z selerem i rodzynkami, mizeria. Po; napój kawowy waniliowy 3in1. Podwieczorek; 2 kromki chleba razowego 'polskie zboża' z bevivą ,szynką drobiową i keczupem; 2 mandarynki. 15 minut twistera. Kolacja; serek wiejski 200gram ; 4 łyżki sałatki jarzynowej.( od razu piszę ,że serek wiejski preferuję bez warzyw). |
|
|
|
#3457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
spoko jest![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Moje dzisiejsze U: szklanka wody z miodem lipowym przed śniadaniem wafel ryżowy - tradycyjnie mnie zassało po przebudzeniu I: owsianka na wodzie (4 łyżki), całe opakowanie wieśniaka lekkiego, trochę rodzynek i suszonej żurawiny,suszona morela i parę migdałów,łyżeczka masła orzechowego po śniadaniu miałam straszny krwotok z nosa (2 krwotoki w sumie)jak nigdy. Odpuściłam dziś ćwiczenia, siłownię itp.II: pomidor, 3 wafle ryżowe z szynką drobiową, serek homo z kiwi i łyżką musli owocowego bez cukru 2 paski gorzkiej czekolady (stwierdziłam,że dobrze mi zrobią po krwotoku) mały kartonik czekoladowego mleka sojowego jabłko III: 4 małe pulpeciki gotowane z mięsa mielonego indyczego, fura szpinaku z czosnkiem i kawałkiem mozzarelli light, pół opakowania warzyw na patelnię orientalnych IV: omlet z 2 jaj, 2 plastry szynki drobiowej i kilka liści sałaty na omlet ![]() już się czuję ok,byłam osłabiona po porannej "przygodzie" - lekarz powiedział,że to przemęczenie i jeszcze przez przeziębienie i scorbolamid i spray do nosa, przez to pękło mi naczynko. jak to wygląda dzisiaj?
|
|
#3458 |
|
Raczkowanie
|
Moje R:
Śn: owsiana z 3łych płatków zalana 1/3 szklanki mleka 2% + łycha homo naturalnego, mix owoców świeżych, kiwi,maliny,jagody,trochę ananasa i ciut banana + 3 włoskie orzechy pokruszone i garsteczka crunchy orzechowego. kawa z mlekiem IIŚn: bułeczka z ziarnami z twarożkiem,rzodkiewkami,o górkiem zielonym starym na tarce,wymieszanym z hogo naturalnym i czosnkiem i mixturę tę oto wymieszałam z twarogiem ![]() kawa O: duszone warzywa(marchew,papryki kolorowe,cebula,pieczarki ) + duszona wołowina ok 100g w pomidorach i bazylii + 2 korniszony mięta godzina fitnessu P: wiejski z orzechami i łychą miodu K: makrela wędzona (połowa) |
|
|
|
#3459 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3460 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3461 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiesz co, moim zdaniem to w sumie fajnie jest
Tylko może do samego śniadania coś bym jeszcze dorzuciła.
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
R/U
może tym razem doczekam się oceny I grahamka z masłem, szynką, papryką, sałatą lodową, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewkami, mała kiełbaska drobiowa na ciepło, ketchup, musztarda II owsianka (3 łyżki płatków, 1 otrąb, powidła śliwkowe, kapka mleka 1,5%), jabłko III 3 naleśniki pełnoziarniste z twarogiem wymieszanym z bananami IV serek homo z aromatem i kakao V pół makreli, sałatka z pomidorów z cebulką +woda mineralna, zielona herbata i pewnie jakaś kawa
|
|
#3463 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo fajny, kolorowy jadłospis
Podoba mi się.
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
#3464 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
od jakiegos czasu chodzą za mną powidła śliwkowe...---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- [/COLOR] Cytat:
![]() moja na dziś rrRrr (siłowy obwodowy+aeroby 2 h) ś: dwie kromki chleba z ziarnami, szynką i jajkiem, kawałek ogórka, kawa z mlekiem śII (potreningowy): pół tuńczyka wsw, garść makaronu pełnoziarnistego, pomidor śIII(obiad dopiero po 17): jogrut nat mały, ciepły mus jabłkowy z cynamonem o: drożdżowe pierogi z mąki pełnoziarnistej zapiekane w piekarniku, farsz z mięsem mielonym z indyka, z kukurydzą, brokułam, papryką i czarnymi oliwkamii z odrobiną mozzarelli light k: jajko, szynka i warzywa
Bóg stworzył kota, żeby człowiek mógł pogłaskać tygrysa. WYMIANA : Edytowane przez Kallla Czas edycji: 2011-10-19 o 15:31 |
||
|
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
wrzucę moje wczorajsze U (?)
owsianka z jogurtem, suszonymi śliwkami, orzechami włoskimi, cynamonem i truskawkowymi cini minisami banan, kawa na uczelni, jakaś buła sycylijska (w stylu margaritki) 2 kotleciki ziemniaczane w sosie pieczarkowym + surówka z czerwonej kapusty kilka ciach a'la delicje (paryskie jeżynowe - yummy) filiżanka twarożku , 2,5 wafla ryżowego z algami ![]() pod względem jedzenia trochę 'znormalniałam'.. szkoda, że to tylko otoczka.
|
|
#3466 |
|
Zadomowienie
|
moje wczorajsze U:
- jablko, dwie gruszki, jajo na twardo, migdaly, zielona herbata - salata, piers z indyka, oliwa z oliwek - orzechy laskowe (sporo - salata, makrela swieza - gotowana, oliwa z oliwek, kawa - resztki z obiadu czyli znowu salata i makrela - rukola + salata, dwa jaja na twardo, migdaly jakby sie ktos dziwil: staram sie jesc wedlug zasad "eat clean", i niskoweglowodanowo, niestety musze bezmlecznie i bezglutenowo.. ktos oceni jak to wyglada? |
|
|
|
#3467 |
|
Raczkowanie
|
Moje jutrzejsze R
Jak wygląda? I śn: grahamka z pomidorem i plasterkiem sera żółtego i roszponką, plasterek wędliny + pół grejpfruta II śn: grahamka z plastrem sera żołtego O: makaron pełnoziarnisty i trochę sosu pomidorowego P: garść pestek dyni + serek wiejski light K: 1/3 kostki sera z łyżką śmietany i rzodkiewką |
|
|
|
#3468 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3469 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dzisiejsze U, prosze o wzgląd i ocenę
![]() po przebudzeniu 2 szklani czystej ![]() na czczo- badanie krwi, odrazu po 3 kostki (pasek) gorzkiej czekolady I: 2 kromki żytniego chleba(jeden typowo żytni a drugi pszenno-żytni), jedna z dżemem niskosłodzonym pomarańczowym a druga ze sałatą,szynką drobiową,cały pomidor, jabłko i opakowanie serka homo siłownia: 15 minut rowerek, 4x15 ćwiczeń na maszynie na zewnętrzną stronę ud 3x15 ćw. na wewn. str. ud brzuszki ćwiczenia z hantelkami 3x20 i 3x15 20 minut bieżni (z czego 4 minuty marszu) II: odrazu po kefir 200g i kromka żytniego na pół z dżemem niskosłodzonym koktajl błonnikowy na 1/2 szklance mleka sojowego III: fura szpinaku z czosnkiem, warzywa na petelnię- papryka czerwona i żółta, cukinia,pieczarki,fasolka , 5 pulpecików gotowanych z mielonego indyczego mięsa inka z mlekiem i miodem IV: trzecie danie jadłam 1,5 h temu,więc kolacja będzie delikatna,wieśniak z orzechami albo jakimś warzywem. Czy wieśniak na kolację z orzechami jest ok? jak to wygląda?
Edytowane przez karola11 Czas edycji: 2011-10-19 o 19:37 |
|
|
|
#3470 |
|
Rozeznanie
|
staram się wyjść z Redukcjii;
I.woda z octem,miodem i cytryną, kawa z mlekiem. pół jabłka omlet z 2jaj, płatków i otrąb owsianych, z cynamonem, serekiem homo nat, i resztą jabłka; II.gruszka bycza, serek wiejski zwykły garść miesznki studenckiej; III.dwie kromki słonecznikowego(kromki małe jakieś) z masłem, serem żółtym, polędwicą sopocką drobiową; cała papryka czerwona; ukradziona kostka 3-bita. IV.dwa gołąbki (mięsko drobiowe,przyprawy,czosne k, olej,kapusta) dwa ziemniaczki w mundurku polane stopionym masłem; szparagi; V.pół puszki tuńczyka wsw, pomidor, papryka,por,żółta cukinia-duszone chwilę pod przykryciem z oliwą, +zioła, +1,5h basen, 1,5h sks-ręczna; woda i sporo herbaty z miodem i cytryną; łojej, nie wiem sama czy to sie nada na stabilizację?
"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. " św. Augustyn zaręczona 30.03.2012 mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012 niedługo żona niedługo matura wygrałam swoje życie ! Edytowane przez zielona_zabcia Czas edycji: 2011-10-19 o 19:41 |
|
|
|
#3471 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
korcą mnie te Twoje pulpeciki, strasznie się proszę o zrobienie...
|
|
#3472 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podoba mi się, choć daj te orzeszki,bo mało ich w jadłospisie.
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
|
#3473 |
|
Zadomowienie
|
Uuuuuu
:1. owsianka z serkiem wiejskim, gruszką, łychą masła orzechowego i cynamonem. 2. bułka sojowa z masłem i chudą szynką wieprzową (bez konserwantów ^^), papryka /rozłożone na dwie przerwy/. 3. makaron pełnoziarnisty z mięsem z kurczaka, furą warzyw i prażonymi pestkami słonecznika. w międzyczasie wpadło kilka plastrów polędwicy drobiowej - jak zwykle ![]() 40 minut siłowych 4. 2 jajka na miękko, 3 małe kromki chleba pszenno-żytniego z turkiem ziołowym, polędwicą ziołową i sałatą, pomidor. wiadomo co będzie marchewki i herba. wygląda to jakoś? ![]() i mam takie pytanie ^^ ostatnio mam straszną fazę na jajka na miękko w towarzystwie świeżego pieczywa z serkiem kanapkowym i polędwicą + warzywa, w związku z czym taka kolacja gości u mnie już 4. dzień z rzędu... skoro mam takie widzimisię, to nie ma żadnych przeciwwskazań, że się tak wyrażę, czy to przegięcie i lepiej jednak czasem zmusić się i urozmaicić?
|
#3474 |
|
Raczkowanie
|
A więc i o mego jadłospisu ocenę prosić chciałam...
P: śniadanie: kasza manna (2 pełne łyżki kaszy + 200 ml mleka 3,2% + 2 łyżeczki musu śliwkowego bez cukru) + 2 kabanosy 100% drobiu + mała kromka chleba graham + 200 ml soku pomarańczowego II śniadanie: kanapka (2 małe kromki chleba żytniego + łyżeczka keczupu + 3 plastry polędwicy sopockiej + sałata) III śniadanie: 250 ml jogurtu pitnego Bakoma ze zbożami obiad: 2,5 nabierki zupy pomidorowej (makaron pełnoziarnisty, zabielana śmietaną 12%) + duszone podudzie z kurczaka + 3 łychy kiszonej kapusty + łyżka tłuczonych ziemniaków podwieczorek: duuża kiść winogron rodzynkowych + garść nerkowców kolacja: 2 naleśniki z mąki pełnoziarnistej (jeden z łyżką serka Danio, jeden z musem śliwkowym bez cukru) Pozdrawiam... |
|
|
|
#3475 |
|
Zadomowienie
|
Ja i Erka.
ale mam dziś głoda. ![]() 1śn - dwa jajka na twardo z odrobiną soli, suszone pomidory, resztka mozzarelli z oliwą z oliwek i bazylią. między zajęciami - czarna kawa, jogurt truskawkowy fat free ( takim mnie uraczono w sklepie - normalnie w ogóle nie jadam słodkich jogurtów, ale nie chciałam paść )3śn - kawa z mlekiem, 4 łyżki owsianych, szklanka mleka = owsianka. koktajl białkowy na wodzie. 1 h siłownia od razu po - garść suszonej porzeczki obiad - 120g grillowanego z warzywami kurczaka, dwie łyżki kuskusu. kolacja - 125g makreli w sosie pomidorowym, łyżka-dwie masła orzechowego i garść migdałów. ( taaaaaaką miałam ochotę. )
|
#3476 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsza Rka do oceny
![]() Sniadanie- 2 kromki chleba pełnoziarnistego-z serkiem wiejskim light jedna,druga zaś z twarogiem chudym i pomidorem. Kawa przekąska 1(miedzy wykladami na szybko)-marchewka surowa przekąska 2-garśc nasion slonecznika ,dyni, migdałów i żurawiny. obiad-krem brokułowy z wkrojoną na małe kosteczki kromką chleba pełnoziarnistego. kolacja-100 g serka wiejskiego light z wkrojonymi kawalkami pomidora i jajecznica z 2 jaj. |
|
|
|
#3477 |
|
Raczkowanie
|
R:
Śn: 3 łychy owsianych zalanych wodą i mlekiem 2%, tylko do rozmiękczenia łyżeczka kakao odtłuszczonego łycha homo naturalnego ćwiartka banana, włoskie sztuk3 kawa&mleko IIŚn: Ciemna bułka z ziarnem na pół 1- sałata,polędwica długo dojrzewająca, korniszon 2-sałata, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem jabłko, mięta do picia, 2 wafle ryżowe z dynią. O: pierś z kury z warzywami na patelnie, mizeria z jogurtem naturalnym i koperkiem mięta, P: wiejski z miodem i orzechami, lekko podrzucone granoli owocowej K: 100g tatara (kiszony,cebulka,pieczark a marynowana,jajco) ok 2,5l wody dziękuję za dotychczasowe komentarze!
|
|
|
|
#3478 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
tak, węgle mi w obiedzie średnio mi służą,dlatego jadam sie sporadycznie. Zdecydowałam się na wieśniaka i orzechy na kolację,właśnie wcinam wieśniaka z nerkowcami,migdałami i sojowymi orzechami ze szczyptą cynamonu![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
Co do jajek - najwyraźniej organizm się domaga takiego jedzenie poza tym na temat jajej różne są opinie, ja się trzymam tej,że one nie szkodzą![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze R:
I kromka razowca zapieczona z 40g mozzarelli light, pomidorem i ziołami, 2 mandarynki, kawa z mlekiem II jabłko III fasolka szparagowa (250g) z podsmażaną na łyżce oliwy cebulą, pieczarkami, pomidorami z puszki, sosem sojowym, oregano, łyżeczką sosu chilli i różnymi przyprawami IV pomidorki koktajlowe, garstka migdałów, herbata grzaniec V 200g serka wiejskiego lekkiego z cynamonem, zielona herbata bardzo prosze o ocenę
Edytowane przez BeeAnn Czas edycji: 2011-10-19 o 20:19 |
|
|
|
#3480 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=julink;30046872]Dzisiejsza Rka do oceny
![]() Sniadanie- 2 kromki chleba pełnoziarnistego-z serkiem wiejskim light jedna,druga zaś z twarogiem chudym i pomidorem. Kawaok przekąska 1(miedzy wykladami na szybko)-marchewka surowaok przekąska 2-garśc nasion slonecznika ,dyni, migdałów i żurawiny.ok obiad-krem brokułowy z wkrojoną na małe kosteczki kromką chleba pełnoziarnistego.daj zamiast chleba makaron pelnoziarnisty/ryz ![]() kolacja-100 g serka wiejskiego light z wkrojonymi kawalkami pomidora i jajecznica z 2 jaj.ok[/QUOTE] mi sie podoba chociaz mogloby byc porzadne drugie sniadanie
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.

] 
(2 krwotoki w sumie)jak nigdy. Odpuściłam dziś ćwiczenia, siłownię itp.

: