Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej?
Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy 29 54,72%
Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną 20 37,74%
Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam 1 1,89%
Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy 3 5,66%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-21, 13:57   #2371
śliweńka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012

ja polukałam i źle to się skończyło ha ha dziś przyszły mi legginsy a teraz czekam na jeansy

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 14:10   #2372
8ewus8
Zadomowienie

śliweńka brzuch Ci juz widać?
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 14:35   #2373
occulta24
Raczkowanie

podobają mi się takie:

http://allegro.pl/eleganckie-wygodne...864191585.html

tylko nie wiem czy będą ładnie leżały bo ja dość krótka jestem :/
Stary 2011-10-21, 14:38   #2374
śliweńka
Zakorzenienie

ba ukryć się nie daniestety już brzucha nie umiem wciągnąć

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-21, 14:47   #2375
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
A CO DO MDLOSCI to mam, ale czesciej mam ,,slinotoki,, z powodu tych ladniejszych zapachow wchodze do sklepu- czuje chleb i sie slinie ;]
No właśnie ja mam podobnie, jak coś poczuję, albo uświadomię sobie jakiś smak to od razu przychodzi mi do głowy, że bym to zjadła Na szczęście 95% tych rzeczy nie mam wtedy pod ręką, więc kończy się tylko na ślinotoku

Ostatnio mam taki ciąg na śledzie, że prawie codziennie jem śledzie, tylko pod różnymi postaciami. Dziś to nawet z biura wyszłam na chwilę i poszłam sobie po sałatkę śledziową do pobliskiego sklepu, żeby mieć na lunch Na szczęście w pracy siedzę przy oknie, to od razu zrobiłam wietrzenie i zapachów nie rozpuściłam po biurze, a potem guma miętowa i jest gites, chyba nikt się nie kapnął

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Też wolałabym raz a porządnie zhaftować i mieć z głowy a tak to cały dzień łażę z miną jak srający kot
Nie mogę

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
A najbardziej się denerwuję, jak kicia sobie skraca drogę i biegnie przeze mnie, więc jak te 4,5 kg spadnie na cycek, to mam ochotę ją w sutka ugryźć - a niech poczuje, co czuje pańcia

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Nie piszcie nic o jedzeniu. Ja na śniadanie nie poszłam, nie mam na nic ochoty. Może później mi się zachce.

Pójdę do domu to sobie zupę zjem, chyba to najlepiej mi wchodzi, bo o mięsie to wolę nie myśleć.
No właśnie, bo mi się przez Was zachcianki zaczynają, a dopiero pisałam, że nic nie mam

Cytat:
Napisane przez slimaczek19 Pokaż wiadomość
A w normie, tzn ile masz? Jeśli jest w normie, to jak pisały dziewczyny fT3 i fT4 już Ci nie da. To są inne hormony tarczycy, tzw. "wolne" dłużej działają w organizmie. Ja robię wszystkie 3, bo leczę się na tarczycę
Nie pamiętam dokładnie, ale na wynikach były podane normy i się mieściłam, chyba nawet gdzieś w środku, więc lekarz stwierdził, że jest OK. Tylko przed następną wizytą mam zrobić jeszcze raz, razem z moczem, morfologią itd... Ale mam nadzieję, że wynik będzie dobry.

Jeszcze godzinka z hakiem i weekend!!!

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
No właśnie! Ja też wciągam i jakoś nic się nie wciąga, dalej sterczy
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 14:51   #2376
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
zjadłam pół paczki mentosów owocowych i mi się lepiej zrobiło, chyba pójdę do piekarni po kołaczyki i z powrotem do sklepu po mentosy i sok, TŻ mam na obiad pierogi z mięsem, leżą i się rozmrażają jak je wyciągłam to mnie już mdliło tylko co ja zjem na obiad
Widzę, że nie tylko ja pochłania wszystko Oczywiście jak mnie najdzie.
Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Racja. Zjadłam kanapkę i już mi lepiej, jeszcze tylko głowa boli.

Macie już ochotę polukać jakieś ciuszki na allegro?
Ja już trochę popatrzyłam i zamówiłam dwie tuniki - pisałam o nich wcześniej. A teraz Wam powiem, jak już trochę je ponosiłam, że to był bardzo dobry zakup. Są ciepłe, dupska nie widać, brzuch też zasłonięty. Jedyny minus to mi się marszczy dekolt, ale to jak ręce złożę, a tak to jest ok.
Cytat:
dlatego lepiej jeść bo wtedy nie mdli teraz jem prażonki a wcześniej pączka z lukrem jak wracałam z cukierni, wracają przeszłam koło komisu dziecięcego bo zawsze wózki stoją na dworze ale lipa z daleka widziałam jedynie stał jeden szaro-różowy
I co najlepszego zrobiłaś ??? Teraz mam ochotę na prażynki, a mąż w pracy
Cytat:
ja polukałam i źle to się skończyło ha ha dziś przyszły mi legginsy a teraz czekam na jeansy
Ja tylko czekam aż wpłynie wypłata. Teraz na razie nie chcę szaleć, ale na pewno kupię legginsy i jeansy. No i oczywiście rajtki grube z brzuchem do sukienek
Cytat:
Oj ja też tak kombinowałam wczoraj jak się smarowałam tą emulsją i stwierdziłam, że mnie to rozsadzi chyba jak mam taki brzuchol już teraz, to co będzie potem

Umieram - życie ratuje mi aktualnie cola i kiszone ogórki - zarąbiste połączenie, co ?
Idę po plasterek serka i może ewentualnie kawałeczek wędlinki skubnę, bo głodna jestem, ale nie chcę mieć akcji zwrotnej

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 14:55   #2377
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
No właśnie ja mam podobnie, jak coś poczuję, albo uświadomię sobie jakiś smak to od razu przychodzi mi do głowy, że bym to zjadła Na szczęście 95% tych rzeczy nie mam wtedy pod ręką, więc kończy się tylko na ślinotoku

Ostatnio mam taki ciąg na śledzie, że prawie codziennie jem śledzie, tylko pod różnymi postaciami. Dziś to nawet z biura wyszłam na chwilę i poszłam sobie po sałatkę śledziową do pobliskiego sklepu, żeby mieć na lunch Na szczęście w pracy siedzę przy oknie, to od razu zrobiłam wietrzenie i zapachów nie rozpuściłam po biurze, a potem guma miętowa i jest gites, chyba nikt się nie kapnął

Nie mogę

No właśnie, bo mi się przez Was zachcianki zaczynają, a dopiero pisałam, że nic nie mam

Nie pamiętam dokładnie, ale na wynikach były podane normy i się mieściłam, chyba nawet gdzieś w środku, więc lekarz stwierdził, że jest OK. Tylko przed następną wizytą mam zrobić jeszcze raz, razem z moczem, morfologią itd... Ale mam nadzieję, że wynik będzie dobry.

Jeszcze godzinka z hakiem i weekend!!!

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

No właśnie! Ja też wciągam i jakoś nic się nie wciąga, dalej sterczy

co do śledzi to mam na nie ochotę ale później ciężko mi na żołądku po nich przez kilka godzin nad czym ubolewam bo ja śledziara namiętna byłam przed ciążą

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Widzę, że nie tylko ja pochłania wszystko Oczywiście jak mnie najdzie.

Ja już trochę popatrzyłam i zamówiłam dwie tuniki - pisałam o nich wcześniej. A teraz Wam powiem, jak już trochę je ponosiłam, że to był bardzo dobry zakup. Są ciepłe, dupska nie widać, brzuch też zasłonięty. Jedyny minus to mi się marszczy dekolt, ale to jak ręce złożę, a tak to jest ok.

I co najlepszego zrobiłaś ??? Teraz mam ochotę na prażynki, a mąż w pracy

Ja tylko czekam aż wpłynie wypłata. Teraz na razie nie chcę szaleć, ale na pewno kupię legginsy i jeansy. No i oczywiście rajtki grube z brzuchem do sukienek

Oj ja też tak kombinowałam wczoraj jak się smarowałam tą emulsją i stwierdziłam, że mnie to rozsadzi chyba jak mam taki brzuchol już teraz, to co będzie potem

Umieram - życie ratuje mi aktualnie cola i kiszone ogórki - zarąbiste połączenie, co ?
Idę po plasterek serka i może ewentualnie kawałeczek wędlinki skubnę, bo głodna jestem, ale nie chcę mieć akcji zwrotnej
nie chciałam ci robić smaka na prażynki wybacz ja legginy kupiłam na all jak i jeansy używane za niecałe 24zł, dużo coli pijesz na dzień?

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-21, 15:07   #2378
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:

co do śledzi to mam na nie ochotę ale później ciężko mi na żołądku po nich przez kilka godzin nad czym ubolewam bo ja śledziara namiętna byłam przed ciążą
Oj to współczuję Mi akurat wchodzą jak nigdy
Stary 2011-10-21, 15:09   #2379
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

nie chciałam ci robić smaka na prażynki wybacz ja legginy kupiłam na all jak i jeansy używane za niecałe 24zł, dużo coli pijesz na dzień?
Wczoraj wypiłam może z 1,5 szklanki. Mnie nigdy do coli nie ciągnęło - jedynie jak już to jakieś drinki, bo wódkę popijam/łam sokiem pomarańczowym lub piję/łam Lubelską Cytrynówkę. Mąż za to jest wielki entuzjastą coli. Od kiedy pamiętam, jak do niego przychodziłam, jeszcze jak nie byliśmy razem (a przez te 10 lat się zdążyłam nałazić ), to zawsze obowiązkowo był film, popcorn i pepsi. Jak zamieszkaliśmy razem po ślubie, czyli od 1,5 roku, to kategorycznie zabraniałam mu pić colę, jedynie w wyraźnych wypadkach pił (do drinków właśnie, jako popitka, czy jak były jakieś sensacje żołądkowe), oduczył się i raz butelka stała ponad dwa miesiące nieotwierana Teraz kupił ze względu na mnie, żebym mogła sobie popijać A ja, jak mi się niedobrze robi albo potrzebuję sobie beknąć porządnie, to sobie łyknę dwa łyczki i już mi lepiej

15

Stary 2011-10-21, 15:10   #2380
śliweńka
Zakorzenienie

mi wchodzą ale gorzej później, do wieczora mi się odbijają i ciężko na żołądku, raz jak kupiłam dwa płaty po wiejsku to butów nie zdążyłam ściągnąć i już zjadłam jak przyszłam do domu

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Wczoraj wypiłam może z 1,5 szklanki. Mnie nigdy do coli nie ciągnęło - jedynie jak już to jakieś drinki, bo wódkę popijam/łam sokiem pomarańczowym lub piję/łam Lubelską Cytrynówkę. Mąż za to jest wielki entuzjastą coli. Od kiedy pamiętam, jak do niego przychodziłam, jeszcze jak nie byliśmy razem (a przez te 10 lat się zdążyłam nałazić ), to zawsze obowiązkowo był film, popcorn i pepsi. Jak zamieszkaliśmy razem po ślubie, czyli od 1,5 roku, to kategorycznie zabraniałam mu pić colę, jedynie w wyraźnych wypadkach pił (do drinków właśnie, jako popitka, czy jak były jakieś sensacje żołądkowe), oduczył się i raz butelka stała ponad dwa miesiące nieotwierana Teraz kupił ze względu na mnie, żebym mogła sobie popijać A ja, jak mi się niedobrze robi albo potrzebuję sobie beknąć porządnie, to sobie łyknę dwa łyczki i już mi lepiej

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-21, 15:11   #2381
debesciara
Zadomowienie

Kurcze.. ja śledzi regularnie nie lubię.. a dziś w sklepie były na wagę jakieś takie z cebulą i tak mi zapachniały że chciałam kupić.. ale stwierdziłam że jakbym miała bełtać w pracy to lepiej nie ryzykować. Ale coś czuję, że nadchodzi przełom
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 15:11   #2382
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Kurcze.. ja śledzi regularnie nie lubię.. a dziś w sklepie były na wagę jakieś takie z cebulą i tak mi zapachniały że chciałam kupić.. ale stwierdziłam że jakbym miała bełtać w pracy to lepiej nie ryzykować. Ale coś czuję, że nadchodzi przełom
Stary 2011-10-21, 15:15   #2383
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
mi wchodzą ale gorzej później, do wieczora mi się odbijają i ciężko na żołądku, raz jak kupiłam dwa płaty po wiejsku to butów nie zdążyłam ściągnąć i już zjadłam jak przyszłam do domu

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

I co się śmiejesz, co ? A Ty nigdy nie masz potrzeby sobie zdrowo beknąć ? Od razu lżej na żołądku się robi po takim beeeeku Spróbuj sama
Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Ja śledzie uwielbiam, zwłaszcza w śmietanie z ziemniaczkami w mundurkach mój tata robi bardzo dobre w oleju i te też uwielbiam jeść, ale muszę wtedy wyjść z pokoju, z daleka od męża, bo on kiedyś miał wielkie żołądkowe rewolucje, jak mu mama zrobiła parówki w jakimś sosie i one ociekały olejem - do tej pory nie ruszy śledzia/czegokolwiek w oleju i mi każe się wynosić z pokoju

15

Stary 2011-10-21, 15:19   #2384
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
I co się śmiejesz, co ? A Ty nigdy nie masz potrzeby sobie zdrowo beknąć ? Od razu lżej na żołądku się robi po takim beeeeku Spróbuj sama

Ja śledzie uwielbiam, zwłaszcza w śmietanie z ziemniaczkami w mundurkach mój tata robi bardzo dobre w oleju i te też uwielbiam jeść, ale muszę wtedy wyjść z pokoju, z daleka od męża, bo on kiedyś miał wielkie żołądkowe rewolucje, jak mu mama zrobiła parówki w jakimś sosie i one ociekały olejem - do tej pory nie ruszy śledzia/czegokolwiek w oleju i mi każe się wynosić z pokoju
ja odkąd jestem w ciąży ciągle bekam koniec tematu śledzi bo mam ślinotok

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-21, 15:21   #2385
slimaczek19
Raczkowanie

Wy o śledziach, a ja ich nawet do ust nie zbliżę nigdy nie wyglądały dla mnie zachęcająco. Jak mąż sobie kupi, to je w kuchni, a ja w pokoju siedzę
slimaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 15:23   #2386
śliweńka
Zakorzenienie

śledzie mniam pycha, koło mnie w rybnym są chyba na 30 sposobów np. w sosie tzaziki, cygańskim, śmietanowym, przysmak gajowego mniam pychotka

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-21, 15:23   #2387
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
ja odkąd jestem w ciąży ciągle bekam koniec tematu śledzi bo mam ślinotok
U mnie się mąż śmieje, jak tak sobie zdrowo strzelę beka, że dziecku się odbiło
A na śledzika namówię mamę, jak pojedziemy na Wszystkich Świętych - jej śledzie nie mają sobie równych Tak samo jak wigilijny karp z grzybami taty - to taki must have naszej kolacji wigilijnej

15

Stary 2011-10-21, 15:28   #2388
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie się mąż śmieje, jak tak sobie zdrowo strzelę beka, że dziecku się odbiło
A na śledzika namówię mamę, jak pojedziemy na Wszystkich Świętych - jej śledzie nie mają sobie równych Tak samo jak wigilijny karp z grzybami taty - to taki must have naszej kolacji wigilijnej

u mnie must have barszczyk z uszkami mojej mamy a akurat w tym roku wypadają święta u moich rodziców dzizas znów ślinotoku dostaję tym razem na barszcz

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-21, 15:32   #2389
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie must have barszczyk z uszkami mojej mamy a akurat w tym roku wypadają święta u moich rodziców dzizas znów ślinotoku dostaję tym razem na barszcz
Spokojnie, jeszcze tylko dwa miesiące i się najemy - Ty barszczyku, a ja karpika
Już pochłonęłam dwie kanapeczki z pasztetem i nawet się lepiej czuję Zaraz sobie troszkę książkę poczytam i może się kimnę chwilkę - koty śpią, więc wezmę przykład z nich

15

Stary 2011-10-21, 15:35   #2390
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Spokojnie, jeszcze tylko dwa miesiące i się najemy - Ty barszczyku, a ja karpika
Już pochłonęłam dwie kanapeczki z pasztetem i nawet się lepiej czuję Zaraz sobie troszkę książkę poczytam i może się kimnę chwilkę - koty śpią, więc wezmę przykład z nich

ja mam chyba jakieś braki w soli bo rano zjadłam pomidora koniecznie musiałam go solić za każdym gryzem, ciągle bym jadła jakieś doprawione rzeczy słone albo ostre

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-21, 15:35   #2391
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
A jak po praniu?

Cytat:
Ja dziś na śniadanie najadłam się pierogów z kapustą i grzybami, popiłam czerwonym barszczem. Pycha!

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 15:36   #2392
mala77
Zakorzenienie

Widzę, że kulinarno-zachciewajkowo się zrobiło
Dzisiaj naszła mnie ochota na sałatę lodową. Będę miała na obiad. Małż dostanie do tego cycka z kurczaka z patelni.
Na mdłości pomaga mi multiwitamina z tymbarku pół na pół z wodą.
mala77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 15:40   #2393
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
A jak po praniu?

Ja dziś na śniadanie najadłam się pierogów z kapustą i grzybami, popiłam czerwonym barszczem. Pycha!
Prałam je ręcznie, nie rozciągnęły się, dalej wyglądają jak w dniu zakupu Ściągacze nadal są w takim stanie, jak były - nie rozciągnięte. Ja jestem zadowolona
Cytat:
Napisane przez mala77 Pokaż wiadomość
Dzisiaj naszła mnie ochota na sałatę lodową. Będę miała na obiad. Małż dostanie do tego cycka z kurczaka z patelni.
Ja się wczoraj objadłam owocami (jabłko,mandarynka i banan) plus wypiłam pól litra soku jabłkowo-marchwiowego
A i mąż mi jeszcze pyzy z mięsem kupił na obiad, ale pasztet i chrupkie pieczywo w zupełności wystarcza

15

Stary 2011-10-21, 15:46   #2394
occulta24
Raczkowanie

mam taki dysonans, też miałam okrutnego smaka na śledziki i teściowa mi zrobiła z suszonymi pomidorkami , wtrąbiłam pół słoika.
Pisze też w temacie pierwszych dzieciaków i dziewczyna powiedziała że można od śledzi toksoplazmozy dostać, moja szefowa(świeżo po ciąży), potwierdziła i mówi że to dlatego, że są surowe - więc trochę mi łyso.
Stary 2011-10-21, 15:54   #2395
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala77 Pokaż wiadomość
mi po multiwitaminie z tarczyna

Cytat:
Napisane przez occulta24 Pokaż wiadomość
mam taki dysonans, też miałam okrutnego smaka na śledziki i teściowa mi zrobiła z suszonymi pomidorkami , wtrąbiłam pół słoika.
Pisze też w temacie pierwszych dzieciaków i dziewczyna powiedziała że można od śledzi toksoplazmozy dostać, moja szefowa(świeżo po ciąży), potwierdziła i mówi że to dlatego, że są surowe - więc trochę mi łyso.

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-21, 15:54   #2396
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tak wciągałam tonami wędzonego łososia, ale teraz się powstrzymuję. Chociaż przed maminymi śledziami nie dam rady. A nawet ba, niech się boi ten, kto mnie powstrzyma

15

Stary 2011-10-21, 16:12   #2397
martita_891
Zadomowienie

Cytat:
Zgadzam się w tej kwestii jeśli chodzi o śledzia surowego - tego w soli bo to surowe mięso (tak jak łosoś wędzony) i może zawierać bakterie listerii więc powodować toksoplazmoze

artykuły w tym temacie: KLIK i KLIK

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
martita_891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 16:26   #2398
pestkaxx
Raczkowanie

Mam pytanko dostałam dziś wyniki badań i tylko w moczu coś nie tak bo wyszły mi dość liczna ilość bakteri, leukocyty powyżej normy 10 12 nabłonki płaskie dość liczna i śluz liczne pasma aaa i obecne ciała ketonowe wiecie co to może oznaczać?? do lekarze idę dopiero 2 listopada na necie cytałam że może być to bakteryjne zakaże nie układu moczowego a ja nie mam objawów nic mnie nie boli ani nie piecze, ostatnio tylko trochę słaba jestem i miałam wrażenie że coś mnie zbiera ale jest oki proszę o rady
pestkaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 16:29   #2399
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pestkaxx Pokaż wiadomość
Mam pytanko dostałam dziś wyniki badań i tylko w moczu coś nie tak bo wyszły mi dość liczna ilość bakteri, leukocyty powyżej normy 10 12 nabłonki płaskie dość liczna i śluz liczne pasma aaa i obecne ciała ketonowe wiecie co to może oznaczać?? do lekarze idę dopiero 2 listopada na necie cytałam że może być to bakteryjne zakaże nie układu moczowego a ja nie mam objawów nic mnie nie boli ani nie piecze, ostatnio tylko trochę słaba jestem i miałam wrażenie że coś mnie zbiera ale jest oki proszę o rady
Na TEJ stronie znajdziesz interpretację wyników

15

Stary 2011-10-21, 16:34   #2400
martita_891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pestkaxx Pokaż wiadomość
Przez 3/4 ciąży miałam podobne wyniki moczu i też nie miałam żadnych dolegliwości. Cały czas brałam niebieskie tabletki - nie pamiętam nazwy i co jakiś czas niestety antybiotyk po posiewie

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
martita_891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości